X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honorata też podziwiam twoją spokój , oczywiście że musisz brać dalej lutinus/ luteinę!! Ja to mam cały koszyk leków i co wizyta w aptece 500 i to gdzieś starcza niektóre na tydzień a inne na dwa. Ale nie narzekam żeby nie było 😁

Honorata02 lubi tę wiadomość

hchypc0zgq8syrex.png
  • Luna Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xagax miałam robić jutro ale chyba przesuwne na czwartek albo piątek jakoś odziwo mi nie śpieszno, ostatnio nie umialam wytrzymać a teraz... Jakoś na odwrót, choć moja lekarka kazała mi robić dopiero po świętach 😕

Starania od 2014 roku,
    od 2018 Provita
    1 procedura krótki protokół 2 komórki, transfer 2 dniowca 😟 brak ❄️
    2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
    Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
    Mąż: słabe nasienie ilość i morfologia 2%, HBA 1%
  • Honorata02 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aurola wrote:
    ja do 10 tyg brałam luteine, od 10 do 14 tyg duphaston ale była to ciąża naturalna (ale miałam plamienia). Siostra przy in vitro miała całkiem inne dawkowanie progesteronu. Myślę, że to kwestia indywidualna i musisz pytać lekarza, tym bardziej, że byłaś w badaniach.

Właśnie dzwoniłam do Angeliusa ale panie pielęgniarki nie odbierają telefonu. Chyba będę musiała tam pojechać i poprosić o przepisanie.

Srebrzysta no właśnie ja też mam pełen koszyk i tą luteine biorę co 8h po 2 tabletki. To jedno opakowanie mam na niecałe 4 dni.

dxomdf9hpaauwmby.png

7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
    15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
    31.12.21 USG i zielone światło.
    17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
    22.01 beta 0,1 ;(
    24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭

Koniec starań ;(
    Brak mrozakow ;(
  • N!eb!esk@ Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aurola wrote:
    jeśli to nie kwestia kasy to bierz taką pracę jaka Ci odpiwiada. Nic nie wpływa tak dobrze na samopoczuciem jak satysfakcjonująca praca. W koncu spędzasz w niej min. 8h więc fajnie jest robić coś co się lubi 😁👍

szkoda, że to nie jest takie proste... i kobiety się mimo wszystko boją... nigdy nie ma dobrego momentu na powiększanie rodziny...
    tylko nasz pesel wpływa na naszą niekorzyść.. :/

N!eb!esk@
  • Baba1 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy zawsze musi być coś nie tak
    Właśnie dostałam smsa od mojego lekarza wynik cytologi stan zapalny 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️😢wiedziałam ze coś bedzie nie tak 😢

• N!eb!esk@ Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baba1 wrote:
    Czy zawsze musi być coś nie tak
    Właśnie dostałam smsa od mojego lekarza wynik cytologi stan zapalny 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️😢wiedziałam ze coś bedzie nie tak 😢

:(:(:(
    bardzo nie lubię takich wiadomości... :/
    ja miałam to samo jak liczyłam na szybką laparoskopię- okazało się, że jakiś wirus też... i antybiotyki...

N!eb!esk@
  • Baba1 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N!eb!esk@ wrote:
    :(:(:(
    bardzo nie lubię takich wiadomości... :/
    ja miałam to samo jak liczyłam na szybką laparoskopię- okazało się, że jakiś wirus też... i antybiotyki...
    Ja mam mieć laparo w połowie maja i co mogę nie mieć 😳??

• Megii_81 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N!eb!esk@ wrote:
    szkoda, że to nie jest takie proste... i kobiety się mimo wszystko boją... nigdy nie ma dobrego momentu na powiększanie rodziny...
    tylko nasz pesel wpływa na naszą niekorzyść.. :/

Niebieskia, jak chcesz coś wiedzieć więcej o umowie napisz priv :)

👶
  • Megii_81 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia35 wrote:
    Nigdy się nie płaci za całość.
    W dniu punkcji za punkcje i zapłodnienie.
    Za transfer w dniu transferu.
    Jak miałam sytuacje ze komórki były zdegenerowane to tylko za punkcje płaciłam.

hmm, niestety nic nie zwrócą tak mi Pani właśnie powiedziała, a kazali po punkcji zapłacić całość bo inaczej nie zrobią transferu

👶
  • Megii_81 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka2017 wrote:
    Za punkcje, zaplodnienie i transfer placisz osobno, takze wtedy policza tylko tylko za punkcje i zaplodnienie.

a jednak nie chcą nic oddać, to był zwykły program nie ten 3 mam. dobrze wiedzieć, bo myślałam, że faktycznie płaci sie etapami, trudno

👶
  • Grous87 Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Czytam Was, ale nie odważyłam się jak dotąd napisać ;) Jestem pacjentką Pani doktor Paligi, zostałam te ż zakwalifikowana do in vitro w badaniach klinicznych. 18 kwietnia mam jechać podpisać umowę i spotkać się na wizycie kwalifikującej do programu Implant4. I tu mam mam problem, bo dr Paliga mówiła, że ta wizyta będzie u niej i, że to tzw wizyta screeningowa. Natomiast ja dostałam informację od opiekunki tego badania klinicznego, że będę miała spotkanie z dr Mańką i to on zdecyduje czy w ogóle będę mogła podejść do tego badania klinicznego. Miałyście może taką sytuację też? Bo może to standard, a ja panikuję...

Baba1 lubi tę wiadomość

początek starań 2015
    październik 2016 - wyśniony aniołek :( w sercu na zawsze
    maj 2019 - hbIMSI - Angelius - badania kliniczne
    ona: niedoczynność tarczycy, lekka io,
    AlloMLR - 0%
    KIR bx, brak większości kirów implantacyjnych
    on: test MAR 100%, HBA 68%
  • N!eb!esk@ Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megii_81 wrote:
    Niebieskia, jak chcesz coś wiedzieć więcej o umowie napisz priv :)

podsyłam zaproszenie ;) by napisać na priv :P

Megii_81 lubi tę wiadomość

N!eb!esk@
  • Baba1 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grous87 wrote:
    Witajcie! Czytam Was, ale nie odważyłam się jak dotąd napisać ;) Jestem pacjentką Pani doktor Paligi, zostałam te ż zakwalifikowana do in vitro w badaniach klinicznych. 18 kwietnia mam jechać podpisać umowę i spotkać się na wizycie kwalifikującej do programu Implant4. I tu mam mam problem, bo dr Paliga mówiła, że ta wizyta będzie u niej i, że to tzw wizyta screeningowa. Natomiast ja dostałam informację od opiekunki tego badania klinicznego, że będę miała spotkanie z dr Mańką i to on zdecyduje czy w ogóle będę mogła podejść do tego badania klinicznego. Miałyście może taką sytuację też? Bo może to standard, a ja panikuję...
    Witaj
    Ja nic w tej sprawie nie pomogę ale dziewczyny pewnie tak 🤔

• karolcia35 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megii_81 wrote:
    a jednak nie chcą nic oddać, to był zwykły program nie ten 3 mam. dobrze wiedzieć, bo myślałam, że faktycznie płaci sie etapami, trudno
    Napisz dokładnie ile zaplacilas i kiedy?

AMH 0,54
    10.2014 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna :(
    02.2017 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    mlr 0%, I seria szczepień mlr 38% :)
    10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio :( 03.2018 crio :( 09.2018 crio :(
    12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
    NK 16,5%
    07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 :( ciąża ektopowa
  • xagax Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna wrote:
    Xagax miałam robić jutro ale chyba przesuwne na czwartek albo piątek jakoś odziwo mi nie śpieszno, ostatnio nie umialam wytrzymać a teraz... Jakoś na odwrót, choć moja lekarka kazała mi robić dopiero po świętach 😕
    Ale jesteś cierpliwa😀

*od 2016 starania o dziecko
    *Marzec 2017 pierwsza wizyta w klinice niepłodności
    *Grudzień 2017 laparoskopia+ hinteroskopia
    -usunięcie przegrody
    -Endometrioza 1 stopnia
    *Styczeń 2018 Mąż operacja żylaków,zero poprawy morfologia 1-2%
    *Kwiecień 2019 IMSI długi protokół
    -04.04.2019 transfer😢 -8dpt beta 0.5 -10dpt beta 0.1 brak mrożaczków
    *Maj 2019 badanie kariotypów-wynik ok
    *Sierpień 2019 badanie na trombofilię-wszystko ok
    *Sierpień 2019 badanie kirów
    *Styczeń 2020 biopsja endometrium
    *Luty 2020 IMSI
    -14.02.2020 transfer 2-3 dniowców
    #6dpt beta 8,08 #8dpt 27,4 #10dpt 24,5 #11dpt 15,5😢
    -sierpień 2020 histeroskopia -wszystko ok
    -wrzesień biopsja end. z nk :wynik 1600/10
    -12.10 transfer jedynego mrożaka blastka 2bb-beta negatywna
    Listopad 2021 ICSI
    18.11.21 transfer 3 dniowca 7dpt beta28,11dpt beta 261,13dpt beta 780,18dpt 5000,25dpt mamy serduszko ❤❤❤
    Mamy ❄️
    13 08.22 Paulina💗💗2490,48 cm, 40+4,poród sn💖
  • Szapiro Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megii_81 wrote:
    hmm, niestety nic nie zwrócą tak mi Pani właśnie powiedziała, a kazali po punkcji zapłacić całość bo inaczej nie zrobią transferu
    Jak jest punkcja placisz 1000,jak sa komorki 4800,jak transfer 800...jak nie bylo transferu ale zapladniali komorki to 5800placisz, z transfer nie moglas placic w dniu punkcji wiec jesli 5800to sie zgadza

karolcia35 lubi tę wiadomość

Szs
  • aurola Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grous87 wrote:
    Spokojnie nie panikuj 😉Być może Pani dr nie ma wizyt w tym terminie. Jeśli Cię zakwalifikowała to pewnie konsulracje u Pana dr maja na celu wypisania wszystkich dokumentów potrzebnych do badań klinicznych, pobraniu wymazów do procedury, skierwiania na badania i pewnie dostaniesz recepty i wskazówki co i jak.

hchyvfxmo1eygfw1.png
  • akna Nowa

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ,
    Kobitki mam do Was pytanie, czy każdą stymulację przechodziłyście fizycznie w taki sam sposób?
    Podchodzimy do drugiej próby i tym razem fatalnie się czuję , mam wrażenie jak by wszystkie skutki uboczne u mnie występowały książkowo.

Może macie też jakieś sposóby na całodniowy ból głowy? nie wliczając tabletek.

Oczywiście gratulacje dla Pań, którym się udało, aż chce się więcej takich postów czytać ;-)

• Honorata02 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grous87 wrote:

Ja podpisywalam umowę końcem stycznia u p.Gwiazdy. wizytę screeningowa miałam u Pani dr. Paligii. Wtedy zrobiła mi badania, pobrala wymazy i tyle. Nic innego nie było. W czwartek też będę na wizycie o 15:20 więc pani doktor jest w pracy. Nie wiem o co chodzi.

dxomdf9hpaauwmby.png

7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
    15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
    31.12.21 USG i zielone światło.
    17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
    22.01 beta 0,1 ;(
    24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭

Koniec starań ;(
    Brak mrozakow ;(
  • Megii_81 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia35 wrote:
    Napisz dokładnie ile zaplacilas i kiedy?

wieczorem sprawdzę jak wrócę do domu:)

👶
‹‹ 1207 1208 1209 1210 1211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ