Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Honorata też podziwiam twoją spokój , oczywiście że musisz brać dalej lutinus/ luteinę!! Ja to mam cały koszyk leków i co wizyta w aptece 500 i to gdzieś starcza niektóre na tydzień a inne na dwa. Ale nie narzekam żeby nie było 😁
Honorata02 lubi tę wiadomość
-
Xagax miałam robić jutro ale chyba przesuwne na czwartek albo piątek jakoś odziwo mi nie śpieszno, ostatnio nie umialam wytrzymać a teraz... Jakoś na odwrót, choć moja lekarka kazała mi robić dopiero po świętach 😕Starania od 2014 roku,
od 2018 Provita
1 procedura krótki protokół 2 komórki, transfer 2 dniowca 😟 brak ❄️
2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
Mąż: słabe nasienie ilość i morfologia 2%, HBA 1% -
aurola wrote:ja do 10 tyg brałam luteine, od 10 do 14 tyg duphaston ale była to ciąża naturalna (ale miałam plamienia). Siostra przy in vitro miała całkiem inne dawkowanie progesteronu. Myślę, że to kwestia indywidualna i musisz pytać lekarza, tym bardziej, że byłaś w badaniach.
Właśnie dzwoniłam do Angeliusa ale panie pielęgniarki nie odbierają telefonu. Chyba będę musiała tam pojechać i poprosić o przepisanie.
Srebrzysta no właśnie ja też mam pełen koszyk i tą luteine biorę co 8h po 2 tabletki. To jedno opakowanie mam na niecałe 4 dni.
7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
31.12.21 USG i zielone światło.
17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
22.01 beta 0,1 ;(
24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭
Koniec starań ;(
Brak mrozakow ;( -
aurola wrote:jeśli to nie kwestia kasy to bierz taką pracę jaka Ci odpiwiada. Nic nie wpływa tak dobrze na samopoczuciem jak satysfakcjonująca praca. W koncu spędzasz w niej min. 8h więc fajnie jest robić coś co się lubi 😁👍
szkoda, że to nie jest takie proste... i kobiety się mimo wszystko boją... nigdy nie ma dobrego momentu na powiększanie rodziny...
tylko nasz pesel wpływa na naszą niekorzyść..N!eb!esk@ -
Baba1 wrote:Czy zawsze musi być coś nie tak
Właśnie dostałam smsa od mojego lekarza wynik cytologi stan zapalny 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️😢wiedziałam ze coś bedzie nie tak 😢
bardzo nie lubię takich wiadomości...
ja miałam to samo jak liczyłam na szybką laparoskopię- okazało się, że jakiś wirus też... i antybiotyki...N!eb!esk@ -
N!eb!esk@ wrote:szkoda, że to nie jest takie proste... i kobiety się mimo wszystko boją... nigdy nie ma dobrego momentu na powiększanie rodziny...
tylko nasz pesel wpływa na naszą niekorzyść..
Niebieskia, jak chcesz coś wiedzieć więcej o umowie napisz priv👶 -
karolcia35 wrote:Nigdy się nie płaci za całość.
W dniu punkcji za punkcje i zapłodnienie.
Za transfer w dniu transferu.
Jak miałam sytuacje ze komórki były zdegenerowane to tylko za punkcje płaciłam.
hmm, niestety nic nie zwrócą tak mi Pani właśnie powiedziała, a kazali po punkcji zapłacić całość bo inaczej nie zrobią transferu👶 -
niezapominajka2017 wrote:Za punkcje, zaplodnienie i transfer placisz osobno, takze wtedy policza tylko tylko za punkcje i zaplodnienie.
a jednak nie chcą nic oddać, to był zwykły program nie ten 3 mam. dobrze wiedzieć, bo myślałam, że faktycznie płaci sie etapami, trudno👶 -
Witajcie! Czytam Was, ale nie odważyłam się jak dotąd napisać
Jestem pacjentką Pani doktor Paligi, zostałam te ż zakwalifikowana do in vitro w badaniach klinicznych. 18 kwietnia mam jechać podpisać umowę i spotkać się na wizycie kwalifikującej do programu Implant4. I tu mam mam problem, bo dr Paliga mówiła, że ta wizyta będzie u niej i, że to tzw wizyta screeningowa. Natomiast ja dostałam informację od opiekunki tego badania klinicznego, że będę miała spotkanie z dr Mańką i to on zdecyduje czy w ogóle będę mogła podejść do tego badania klinicznego. Miałyście może taką sytuację też? Bo może to standard, a ja panikuję...
Baba1 lubi tę wiadomość
początek starań 2015
październik 2016 - wyśniony aniołekw sercu na zawsze
maj 2019 - hbIMSI - Angelius - badania kliniczne
ona: niedoczynność tarczycy, lekka io,
AlloMLR - 0%
KIR bx, brak większości kirów implantacyjnych
on: test MAR 100%, HBA 68% -
Grous87 wrote:Witajcie! Czytam Was, ale nie odważyłam się jak dotąd napisać
Jestem pacjentką Pani doktor Paligi, zostałam te ż zakwalifikowana do in vitro w badaniach klinicznych. 18 kwietnia mam jechać podpisać umowę i spotkać się na wizycie kwalifikującej do programu Implant4. I tu mam mam problem, bo dr Paliga mówiła, że ta wizyta będzie u niej i, że to tzw wizyta screeningowa. Natomiast ja dostałam informację od opiekunki tego badania klinicznego, że będę miała spotkanie z dr Mańką i to on zdecyduje czy w ogóle będę mogła podejść do tego badania klinicznego. Miałyście może taką sytuację też? Bo może to standard, a ja panikuję...
Ja nic w tej sprawie nie pomogę ale dziewczyny pewnie tak 🤔 -
Megii_81 wrote:a jednak nie chcą nic oddać, to był zwykły program nie ten 3 mam. dobrze wiedzieć, bo myślałam, że faktycznie płaci sie etapami, trudnoAMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio03.2018 crio
09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942ciąża ektopowa
-
Luna wrote:Xagax miałam robić jutro ale chyba przesuwne na czwartek albo piątek jakoś odziwo mi nie śpieszno, ostatnio nie umialam wytrzymać a teraz... Jakoś na odwrót, choć moja lekarka kazała mi robić dopiero po świętach 😕*od 2016 starania o dziecko
*Marzec 2017 pierwsza wizyta w klinice niepłodności
*Grudzień 2017 laparoskopia+ hinteroskopia
-usunięcie przegrody
-Endometrioza 1 stopnia
*Styczeń 2018 Mąż operacja żylaków,zero poprawy morfologia 1-2%
*Kwiecień 2019 IMSI długi protokół
-04.04.2019 transfer😢 -8dpt beta 0.5 -10dpt beta 0.1 brak mrożaczków
*Maj 2019 badanie kariotypów-wynik ok
*Sierpień 2019 badanie na trombofilię-wszystko ok
*Sierpień 2019 badanie kirów
*Styczeń 2020 biopsja endometrium
*Luty 2020 IMSI
-14.02.2020 transfer 2-3 dniowców
#6dpt beta 8,08 #8dpt 27,4 #10dpt 24,5 #11dpt 15,5😢
-sierpień 2020 histeroskopia -wszystko ok
-wrzesień biopsja end. z nk :wynik 1600/10
-12.10 transfer jedynego mrożaka blastka 2bb-beta negatywna
Listopad 2021 ICSI
18.11.21 transfer 3 dniowca 7dpt beta28,11dpt beta 261,13dpt beta 780,18dpt 5000,25dpt mamy serduszko ❤❤❤
Mamy ❄️
13 08.22 Paulina💗💗2490,48 cm, 40+4,poród sn💖 -
Megii_81 wrote:hmm, niestety nic nie zwrócą tak mi Pani właśnie powiedziała, a kazali po punkcji zapłacić całość bo inaczej nie zrobią transferu
karolcia35 lubi tę wiadomość
Szs -
-
Cześć ,
Kobitki mam do Was pytanie, czy każdą stymulację przechodziłyście fizycznie w taki sam sposób?
Podchodzimy do drugiej próby i tym razem fatalnie się czuję , mam wrażenie jak by wszystkie skutki uboczne u mnie występowały książkowo.
Może macie też jakieś sposóby na całodniowy ból głowy? nie wliczając tabletek.
Oczywiście gratulacje dla Pań, którym się udało, aż chce się więcej takich postów czytać
-
Ja podpisywalam umowę końcem stycznia u p.Gwiazdy. wizytę screeningowa miałam u Pani dr. Paligii. Wtedy zrobiła mi badania, pobrala wymazy i tyle. Nic innego nie było. W czwartek też będę na wizycie o 15:20 więc pani doktor jest w pracy. Nie wiem o co chodzi.
7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
31.12.21 USG i zielone światło.
17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
22.01 beta 0,1 ;(
24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭
Koniec starań ;(
Brak mrozakow ;(