X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • bz10 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didik czekamy co tam u Ciebie ✊✊🥰

5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB :-(, 04.II crio 2AB :-( , crio 04.04, 5dpt-23,2; 7dpt-70; 9dpt-209; 19dpt- 6194; 26dpt ❤️ :-) l22n4z17e4pubq4y.png
  • bz10 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Didik dochodzi do siebie. Monik miała okazje widzieć mojego świra. Mam nadzieje, ze za niedługo zobaczy jak to jest🦄🥳🤪
    Kochane wszystko idealnie, jest ❤️
    Mam jedynie zagwozdke co do accofilu. Docent zalecił mi do 6 tc, a nasza pani dr napaknela, ze docent S z krk zleca accofil nawet do 12 tc.
    Ja tak się stresuje, ze jak odstawię to coś się podzieje i nie wiem teraz co robić...
    Super ze jest ❤️ To duza ulga 🥰 a z tym accofilem nie mam pojęcia jak to jest

didik34 lubi tę wiadomość

5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB :-(, 04.II crio 2AB :-( , crio 04.04, 5dpt-23,2; 7dpt-70; 9dpt-209; 19dpt- 6194; 26dpt ❤️ :-) l22n4z17e4pubq4y.png
  • Luna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Didik dochodzi do siebie. Monik miała okazje widzieć mojego świra. Mam nadzieje, ze za niedługo zobaczy jak to jest🦄🥳🤪
    Mam jedynie zagwozdke co do accofilu. Docent zalecił mi do 6 tc, a nasza pani dr napaknela, ze docent S z krk zleca accofil nawet do 12 tc.
    Ja tak się stresuje, ze jak odstawię to coś się podzieje i nie wiem teraz co robić...

Didik cudowne wieści 😘

Starania od 2014 roku,
    od 2018 Provita
    1 procedura krótki protokół 2 komórki, transfer 2 dniowca 😟 brak ❄️
    2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
    Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
    Mąż: słabe nasienie ilość i morfologia 2%, HBA 1%
  • monik123 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna wrote:
    Dzięki, tylko siedzę i czytam o tej immunologi i jestem przerażona, chyba zrobię te kiry, nk, allo mlr to na początek, zobaczę co mi jeszcze pani doktor powie, zwariować można 😢jakoś jestem załamana tym wszystkim, staram się jak mogę żeby myśleć pozytywnie ale ciężko 😢
    Wiem doskonale,że to nie jest takie proste, bo jak tu myśleć pozytywnie kiedy cały czas się nie udaje. Ale musimy wierzyć i działać, bo nie ma innej drogi do szczęścia w naszym przypadku. Także głowa do góry i do boju :)

Luna lubi tę wiadomość

Starania od 02.2016
    Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
    2xIUI :(
    02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
    06.2020 pICSI - 8 zarodków
    08.2020 - crio 1x 2BB ;(
    11.2020 - crio 2x 3AA ;(
    01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
    Zostały 4❄
  • monik123 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Zobaczysz co docent Ci odpisze, a do tej pory napawaj się szczęściem :)
    Bardzo bardzo się cieszę, że jest wszystko w porządku :)

Starania od 02.2016
    Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
    2xIUI :(
    02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
    06.2020 pICSI - 8 zarodków
    08.2020 - crio 1x 2BB ;(
    11.2020 - crio 2x 3AA ;(
    01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
    Zostały 4❄
  • Heidi Di Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didiku, wspaniale! Czy Ty byłaś po 17?

Starania od 2017 r.

I IVF:
    ET 1.2020 :(
    Krio 4.2020 :)
    1.2021 SYNECZEK <3
    Krio 12.2021 :( ciąża biochemiczna
    Krio 2.2022 :( nasz ostatni zarodek :(
    8.04.2022 ⏸ naturalny cud, pierwszy w życiu, Bhcg 643, dwa dni później 1518.
    12.2022 DRUGI MALUSZEK <3

Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
    M: Morfologia 4%, HBA 92%, fDNA 9%.
  • aurola Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Super. Wszystko będzie dobrze 😍😜❤️

hchyvfxmo1eygfw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heidi Di wrote:
    Tak😊 Kręciłam nogami i sapałam . To byłam ja🥳

karolcia35 lubi tę wiadomość

• bz10 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Tak😊 Kręciłam nogami i sapałam . To byłam ja🥳
    Kiedy następna wizyta? 😁😆

• N!eb!esk@ Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didik34 bardzo się cieszę z dobrych wiadomości ;):)

Czytam Was wszystkie, ale czasem się gubię...tyle się tu u nas dzieje...

Ja dzisiaj byłam w pracy 1 dzień... Jakoś poszło... Ciekawe jest to, co do mnie należy ;) mam nadzieję, że dzięki temu jakoś się ogarnę... Lepiej ;)

didik34, KateHawke, karolcia35, sAnsa_28, aurola lubią tę wiadomość

N!eb!esk@
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bz10 wrote:
    Kiedy następna wizyta? 😁😆
    Zwykle jest za dwa tygodnie, ale chyba nie wytrzymam 🤪 Wstępnie umówiłam się na środę za tydzień

bz10 lubi tę wiadomość

• Luna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska normalnie dzisiaj myślałam o tobie czy już zaczęłaś ta prace😁 bo taka cisza, już myślałam że o nas zapomniałaś 🤪no i jak wrażenia?

N!eb!esk@ lubi tę wiadomość

Starania od 2014 roku,
    od 2018 Provita
    2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
    Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
  • Gruzja85 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Cudnie🤩😘😍 a co Pani doktor powiedziała na temat accofilu? Brać dalej czy kierować się zdaniem docenta?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 20:48

36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
    1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
    2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
    uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
    mąż średnio.
    Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩
  • N!eb!esk@ Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna wrote:
    Niebieska normalnie dzisiaj myślałam o tobie czy już zaczęłaś ta prace😁 bo taka cisza, już myślałam że o nas zapomniałaś 🤪no i jak wrażenia?
    Zaglądam tu co dzień, ale nie zawsze mam o czym napisać...
    Fajnie, że myślałaś ;)

Wrażenia? Ogólnie pozytywnie... Choć w malutkim haosie...

N!eb!esk@
  • Luna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N!eb!esk@ wrote:
    Zaglądam tu co dzień, ale nie zawsze mam o czym napisać...
    Fajnie, że myślałaś ;)

Wrażenia? Ogólnie pozytywnie... Choć w malutkim haosie...

To pierwszy dzień, teraz już jakoś pójdzie 😁 jak dobrze pamiętam to na zastępstwo, ale to zawsze coś a może uda się na dłużej, różnie to bywa, najważniejsze żebyś była zadowolona

Starania od 2014 roku,
    od 2018 Provita
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruzja85 wrote:
    Cudnie🤩😘😍 a co Pani doktor powiedziała na temat accofilu? Brać dalej czy kierować się zdaniem docenta?
    Pani dr nic nie sugerowała. Muszę napisać do docenta, zobaczę co odpisze. Mam jeszcze trzy dni czasu do namysłu, bo biorę jeszcze jeden zastrzyk.
    Najgorsze jest to, ze nic w internetach nie piszą 🥺

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heidi Di wrote:
    Heidi czy ja z Tobą gaworzylam pod gabinetem?🤔

• Heidi Di Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Heidi czy ja z Tobą gaworzylam pod gabinetem?🤔
    Tak :) Najpierw ze mną, a później z moim mężem. Straszna gapa ze mnie, że nie puściłam Cię pierwszej. Przepraszam! Też stresuję się przed gabinetem i nie myślę! Dopiero w samochodzie zdałam sobie sprawę, że przecież dla mnie nawet miesiące nie robią różnicy, a te kilkanaście minut to dla Ciebie o wiele mniej nerwów. Podtrzymuję to, co mówiłam przed gabinetem i mocno trzymam kciuki za Was :) Będziesz cudowną mamą, nawet w tak napiętej sytuacji bije od Ciebie ciepło i serdeczność

didik34, srebrzysta lubią tę wiadomość

Starania od 2017 r.

I IVF:
    ET 1.2020 :(
    Krio 4.2020 :)
    1.2021 SYNECZEK <3
    Krio 12.2021 :( ciąża biochemiczna
    Krio 2.2022 :( nasz ostatni zarodek :(
    8.04.2022 ⏸ naturalny cud, pierwszy w życiu, Bhcg 643, dwa dni później 1518.
    12.2022 DRUGI MALUSZEK <3

Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
    M: Morfologia 4%, HBA 92%, fDNA 9%.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heidi Di wrote:
    Tak :) Najpierw ze mną, a później z moim mężem. Straszna gapa ze mnie, że nie puściłam Cię pierwszej. Przepraszam! Też stresuję się przed gabinetem i nie myślę! Dopiero w samochodzie zdałam sobie sprawę, że przecież dla mnie nawet miesiące nie robią różnicy, a te kilkanaście minut to dla Ciebie o wiele mniej nerwów. Podtrzymuję to, co mówiłam przed gabinetem i mocno trzymam kciuki za Was :) Będziesz cudowną mamą, nawet w tak napiętej sytuacji bije od Ciebie ciepło i serdeczność
    Kochana dziękuje Ci za ciepłe słowa ! Miło było Was poznać, masz cudownego męża , troszczył się nawet o obcą babę 🤪
    Wam również mocno kibicuje !
    Mam nadzieje, ze nasz anioł coś Ci dzisiaj zaradził i wkrótce będziesz mogła przezywać takie rzeczy🥳🦄
    Buziaki!

• N!eb!esk@ Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna wrote:
    To pierwszy dzień, teraz już jakoś pójdzie 😁 jak dobrze pamiętam to na zastępstwo, ale to zawsze coś a może uda się na dłużej, różnie to bywa, najważniejsze żebyś była zadowolona
    Dobrze pamiętasz;)
    Ze względu na charakter pracy tak wybrałam;)
    Z resztą wyszłam z złożenia, że jakoś się to musi wszystko powoli poukładać...
    Jedynie mój PESEL mnie martwi...ale się nie poddaję tylko powoli odhaczam co mogę ;)

N!eb!esk@
‹‹ 1263 1264 1265 1266 1267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ