Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nie wiem w jakich czasach my żyjemy, człowiek chce pomóc a i tak zostanie skrytykowany <facepalm>
minia61, Szapiro lubią tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Zdejmijcie klapki z oczu.
Czekamynadzidzie, nic o mnie nie wiesz, więc daruj sobie takie teksty. -
Bella nie chodzi też o to aby ukradkiem robić takie rzeczy ale żeby do pomagania innych wciągnąć pokazać, że można, że się da. Nic nie stoi na przeszkodzie aby para z kolejki wylicytowała wcześniejszą wizytę. Ja do tej pani dr nie chodzę a widzę, że taki gest, gdzie ktoś robi coś od siebie (i pani dr i klinika nie biorą za wizytę) jest bardzo piękny i pokazuje że się da i mobilizuje innych do pomocy. I nie wiesz, czy już nie wpłaciła na tą zbiórkę.
czekamynadzidzie, Szapiro lubią tę wiadomość
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Ja też jestem zdania że nie powinno to tak wyglądać. Niepłodna para zapłaci każde pieniądze za "ostatnią deskę ratunku" i to szybciej niż za pół roku. Faktycznie cel szczytny ale nie powinno się do tego wykorzystywać ludzi, którzy przeżywają własny dramat ;(
Mogła wystawić na licytację obiad albo kolację z której chętnie skorzystali by szczęśliwi pacjenci a nie ktoś kto jest w trakcie walki o własne szczęście.
-
Bella93 wrote:Zdejmijcie klapki z oczu.
Czekamynadzidzie, nic o mnie nie wiesz, więc daruj sobie takie teksty.Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
czekamynadzidzie wrote:Ale ta para która przyjdzie do Pani doktor i tak do niej przyjdzie, i tak wyda kasę. Nie rozumiem Twojego myślenia. Zauważ, że ona ma tyle klientów i par które potrzebują się u niej leczyć, że jej jest wszystko jedno czy wystawi taką akcję czy nie. A jednak wystawiła.
Serio? Nie uważasz, że to przykre, że para która jest pierwsza w kolejce jest na przegranej pozycji, bo może ni3 mieć pieniędzy na licytacje, a nagle za większe pieniądze pani dr jest w stanie znaleźć czas dla kolejnych pacjentów?lipcowka86 lubi tę wiadomość
-
czekamynadzidzie wrote:Obyś Ty nigdy nie znalazła się w takiej sytuacji. Trochę empatii dziewczyno.
-
Bella93 wrote:Nie widzisz różnicy w opłaceniu wizyty według cennika i odbycia jej zgodnie z czasem wyrażenia chęci na wizytę, a licytacji kto da więcej?
Serio? Nie uważasz, że to przykre, że para która jest pierwsza w kolejce jest na przegranej pozycji, bo może ni3 mieć pieniędzy na licytacje, a nagle za większe pieniądze pani dr jest w stanie znaleźć czas dla kolejnych pacjentów?czekamynadzidzie lubi tę wiadomość
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
SusieOne wrote:Nigdzie nie jest napisane, że wizyty już umówione przepadna nie rozumiem. Może faktycznie ta strona medalu, że ktoś zapłaci krocie za przyspieszenie wizyty może wchodzić w grę ale nie sądzę, aby aż tak to miało wyglądać.
czekamynadzidzie lubi tę wiadomość
Szs -
SusieOne wrote:Bella nie chodzi też o to aby ukradkiem robić takie rzeczy ale żeby do pomagania innych wciągnąć pokazać, że można, że się da. Nic nie stoi na przeszkodzie aby para z kolejki wylicytowała wcześniejszą wizytę. Ja do tej pani dr nie chodzę a widzę, że taki gest, gdzie ktoś robi coś od siebie (i pani dr i klinika nie biorą za wizytę) jest bardzo piękny i pokazuje że się da i mobilizuje innych do pomocy. I nie wiesz, czy już nie wpłaciła na tą zbiórkę.
Można wstawić post z potwierdzeniem przelewu na zbiórkę.
Można przekazać na zbiórkę wartościową rzecz. I to są tylko przykłady.
Na przeszkodzie mogą stać pieniądze i majętność danej pary.
Nie zmienię zdania, to jest słabe i już. To nie jest voucher na siłownię tylko wizyta dla chorych osób... -
para ktora jest pierwsza w kolejce będzie miała wizytę jeszcze w listopadzie, więc nic to nie zmienia. A ktoś kto ma wizytę za pół roku ma szansę ją wylicytować wcześniej. Wiesz ja na swoją też czekałam pół roku i przeżyłam. I też mogłabym mieć pretensje do losu, czemu ja muszę płacić majątek za leczenie a inni mają dzieci na pstryk. Ale to już chyba pretensje do tego u góry.
Jak nie chcesz to nie musisz pomagać i brać udział w aukcji. Ja uważam, że jest to bardzo dobra inicjatywa, bo wilk syty i owca cała. Ktoś pomoże choremu chłopczykowi i w zamian za to dostanie wcześniejszą wizytę. Nie widzę nic w tym złego.
Jeśłi by nie było tej aukcji to ci ludzie ktorzy są w kolejce za pol roku i tak będą te pół roku czekać (tak jak i ja czekałam) i nic to nie zmienia. I tak będą musieli zapłacić za wizyty i i tak będą do doktor chodzić i i tak bedzie z tego zysk.Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Szapiro wrote:Myślę że poprostu wydluzy godziny przyjmowania w tym dniu, kosztem nie innej pary a swojego czasu i rodziny, pracuje z lekarzami i raczej tak spodziewam sięSzs
-
Bella93 wrote:Można to zrobić inaczej.
Nie zmienię zdania, to jest słabe i już. To nie jest voucher na siłownię tylko wizyta dla chorych osób...czekamynadzidzie, Bejzi lubią tę wiadomość
Angelius Provita -
Bella93 wrote:Można to zrobić inaczej.
Nie zmienię zdania, to jest słabe i już. To nie jest voucher na siłownię tylko wizyta dla chorych osób...czekamynadzidzie, Bejzi lubią tę wiadomość
Szs -
To ja zapytam inaczej...
Jakbyście się czuły gdyby Wasza sytuacja życiowa zmusiła Was do wzięcia kredytu na leczenie, miałybyście wizyte za pół roku i nagle pojawia się ta aukcja, serce Wam pęka z rozpaczy że nie możecie sobie pozwolić na udział w licytacji bo poprostu Was na to nie stać. Po raz kolejny z uwagi na brak majętności ktoś pokazuje Wam figę z makiem i musicie czekać na swoją kolej...
Mnie chodzi o to że w przypadku leczenia niepłodności nie zasobność portfela powinna decydować o kolejności wizyt bo jest to poprostu nie sprawiedliwe ...
Pomagać można w inny sposób. -
SusieOne wrote:Nikt nie każe ci zmieniać zdania, ale jeśli chodzi o mnie ja myślę, że jeżeli jest to tak poważna sprawa to każdy pomysł się liczy na to, aby pomóc. Przecież ona nie robi tego dla siebie, z tego co wiem jest lekarz o wielkim sercu.
A tutaj chodzi tylko o wsparcie aukcji i o pomoc dla małego dziecka, które jest skazane na śmierć.Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
lipcowka86 wrote:To ja zapytam inaczej...
Jakbyście się czuły gdyby Wasza sytuacja życiowa zmusiła Was do wzięcia kredytu na leczenie, miałybyście wizyte za pół roku i nagle pojawia się ta aukcja, serce Wam pęka z rozpaczy że nie możecie sobie pozwolić na udział w licytacji bo poprostu Was na to nie stać. Po raz kolejny z uwagi na brak majętności ktoś pokazuje Wam figę z makiem i musicie czekać na swoją kolej...
Mnie chodzi o to że w przypadku leczenia niepłodności nie zasobność portfela powinna decydować o kolejności wizyt bo jest to poprostu nie sprawiedliwe ...
Pomagać można w inny sposób.Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Boli mnie Wasza krótkowzroczność.
Straszne, że żadne argumenty do Was nie przemawiają.
Szkoda, że kobieta, która dzwoniła wczoraj do kliniki i chciała się umówić do MP pójdzie do niej w marcu, a inna która zapłaci więcej na licytacji, pójdzie na wizytę w listopadzie/grudniu, a możliwe że jej kolejne wizyty i leczenie przedłuży czas oczekiwania innych.
Niby proste a jednak tak trudne dla zrozumienia. -
lipcowka86 wrote:To ja zapytam inaczej...
Pomagać można w inny sposób.
Angelius Provita