X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem w jakich czasach my żyjemy, człowiek chce pomóc a i tak zostanie skrytykowany <facepalm>

minia61, Szapiro lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdejmijcie klapki z oczu.
    Czekamynadzidzie, nic o mnie nie wiesz, więc daruj sobie takie teksty.

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella nie chodzi też o to aby ukradkiem robić takie rzeczy ale żeby do pomagania innych wciągnąć pokazać, że można, że się da. Nic nie stoi na przeszkodzie aby para z kolejki wylicytowała wcześniejszą wizytę. Ja do tej pani dr nie chodzę a widzę, że taki gest, gdzie ktoś robi coś od siebie (i pani dr i klinika nie biorą za wizytę) jest bardzo piękny i pokazuje że się da i mobilizuje innych do pomocy. I nie wiesz, czy już nie wpłaciła na tą zbiórkę.

czekamynadzidzie, Szapiro lubią tę wiadomość

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem zdania że nie powinno to tak wyglądać. Niepłodna para zapłaci każde pieniądze za "ostatnią deskę ratunku" i to szybciej niż za pół roku. Faktycznie cel szczytny ale nie powinno się do tego wykorzystywać ludzi, którzy przeżywają własny dramat ;(
    Mogła wystawić na licytację obiad albo kolację z której chętnie skorzystali by szczęśliwi pacjenci a nie ktoś kto jest w trakcie walki o własne szczęście.

qdkk6iye60nsfj4p.png

Wysłany: 27 października 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Zdejmijcie klapki z oczu.
    Czekamynadzidzie, nic o mnie nie wiesz, więc daruj sobie takie teksty.
    nic o Tobie nie napisałam. Tylko tyle, żebyś wykazała trochę empatii. Czytaj proszę ze zrozumieniem.

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    Ale ta para która przyjdzie do Pani doktor i tak do niej przyjdzie, i tak wyda kasę. Nie rozumiem Twojego myślenia. Zauważ, że ona ma tyle klientów i par które potrzebują się u niej leczyć, że jej jest wszystko jedno czy wystawi taką akcję czy nie. A jednak wystawiła.
    Nie widzisz różnicy w opłaceniu wizyty według cennika i odbycia jej zgodnie z czasem wyrażenia chęci na wizytę, a licytacji kto da więcej?
    Serio? Nie uważasz, że to przykre, że para która jest pierwsza w kolejce jest na przegranej pozycji, bo może ni3 mieć pieniędzy na licytacje, a nagle za większe pieniądze pani dr jest w stanie znaleźć czas dla kolejnych pacjentów?

lipcowka86 lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    Obyś Ty nigdy nie znalazła się w takiej sytuacji. Trochę empatii dziewczyno.
    To nie jest o mnie? Skąd możesz wiedzieć jakie sytuacje już przeszłam?

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Nie widzisz różnicy w opłaceniu wizyty według cennika i odbycia jej zgodnie z czasem wyrażenia chęci na wizytę, a licytacji kto da więcej?
    Serio? Nie uważasz, że to przykre, że para która jest pierwsza w kolejce jest na przegranej pozycji, bo może ni3 mieć pieniędzy na licytacje, a nagle za większe pieniądze pani dr jest w stanie znaleźć czas dla kolejnych pacjentów?
    Nigdzie nie jest napisane, że wizyty już umówione przepadna nie rozumiem. Może faktycznie ta strona medalu, że ktoś zapłaci krocie za przyspieszenie wizyty może wchodzić w grę ale nie sądzę, aby aż tak to miało wyglądać.

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Szapiro Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie zebrać 9 mln.to nie 100 tys. Im więcej ludzi się zmobilizuje tym większa szansa że się uda.

SusieOne, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

Szs
  • Szapiro Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    Nigdzie nie jest napisane, że wizyty już umówione przepadna nie rozumiem. Może faktycznie ta strona medalu, że ktoś zapłaci krocie za przyspieszenie wizyty może wchodzić w grę ale nie sądzę, aby aż tak to miało wyglądać.
    Myślę że poprostu wydluzy godziny przyjmowania w tym dniu, kosztem nie innej pary a swojego czasu i rodziny, pracuje z lekarzami i raczej tak spodziewam się

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

Szs
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    Bella nie chodzi też o to aby ukradkiem robić takie rzeczy ale żeby do pomagania innych wciągnąć pokazać, że można, że się da. Nic nie stoi na przeszkodzie aby para z kolejki wylicytowała wcześniejszą wizytę. Ja do tej pani dr nie chodzę a widzę, że taki gest, gdzie ktoś robi coś od siebie (i pani dr i klinika nie biorą za wizytę) jest bardzo piękny i pokazuje że się da i mobilizuje innych do pomocy. I nie wiesz, czy już nie wpłaciła na tą zbiórkę.
    Można to zrobić inaczej.
    Można wstawić post z potwierdzeniem przelewu na zbiórkę.
    Można przekazać na zbiórkę wartościową rzecz. I to są tylko przykłady.
    Na przeszkodzie mogą stać pieniądze i majętność danej pary.
    Nie zmienię zdania, to jest słabe i już. To nie jest voucher na siłownię tylko wizyta dla chorych osób...

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022

Wysłany: 27 października 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    para ktora jest pierwsza w kolejce będzie miała wizytę jeszcze w listopadzie, więc nic to nie zmienia. A ktoś kto ma wizytę za pół roku ma szansę ją wylicytować wcześniej. Wiesz ja na swoją też czekałam pół roku i przeżyłam. I też mogłabym mieć pretensje do losu, czemu ja muszę płacić majątek za leczenie a inni mają dzieci na pstryk. Ale to już chyba pretensje do tego u góry.
    Jak nie chcesz to nie musisz pomagać i brać udział w aukcji. Ja uważam, że jest to bardzo dobra inicjatywa, bo wilk syty i owca cała. Ktoś pomoże choremu chłopczykowi i w zamian za to dostanie wcześniejszą wizytę. Nie widzę nic w tym złego.

Jeśłi by nie było tej aukcji to ci ludzie ktorzy są w kolejce za pol roku i tak będą te pół roku czekać (tak jak i ja czekałam) i nic to nie zmienia. I tak będą musieli zapłacić za wizyty i i tak będą do doktor chodzić i i tak bedzie z tego zysk.

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • Szapiro Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szapiro wrote:
    Myślę że poprostu wydluzy godziny przyjmowania w tym dniu, kosztem nie innej pary a swojego czasu i rodziny, pracuje z lekarzami i raczej tak spodziewam się
    Ile razy doktorzy przychodzą wcześniej lub dopisują kogoś po swoim grafiku.

Szs
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Można to zrobić inaczej.
    Nie zmienię zdania, to jest słabe i już. To nie jest voucher na siłownię tylko wizyta dla chorych osób...
    Nikt nie każe ci zmieniać zdania, ale jeśli chodzi o mnie ja myślę, że jeżeli jest to tak poważna sprawa to każdy pomysł się liczy na to, aby pomóc. Przecież ona nie robi tego dla siebie, z tego co wiem jest lekarz o wielkim sercu.

czekamynadzidzie, Bejzi lubią tę wiadomość

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Angelius Provita
  • Szapiro Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Można to zrobić inaczej.
    Pomagasz tym czym umiesz.. Przeciez nie wystawi ciasta.. A to nie jest wizyta na NFZ za którą ktoś chce pieniądze.

czekamynadzidzie, Bejzi lubią tę wiadomość

Szs
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja zapytam inaczej...
    Jakbyście się czuły gdyby Wasza sytuacja życiowa zmusiła Was do wzięcia kredytu na leczenie, miałybyście wizyte za pół roku i nagle pojawia się ta aukcja, serce Wam pęka z rozpaczy że nie możecie sobie pozwolić na udział w licytacji bo poprostu Was na to nie stać. Po raz kolejny z uwagi na brak majętności ktoś pokazuje Wam figę z makiem i musicie czekać na swoją kolej...
    Mnie chodzi o to że w przypadku leczenia niepłodności nie zasobność portfela powinna decydować o kolejności wizyt bo jest to poprostu nie sprawiedliwe ...
    Pomagać można w inny sposób.

qdkk6iye60nsfj4p.png

Wysłany: 27 października 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    Nikt nie każe ci zmieniać zdania, ale jeśli chodzi o mnie ja myślę, że jeżeli jest to tak poważna sprawa to każdy pomysł się liczy na to, aby pomóc. Przecież ona nie robi tego dla siebie, z tego co wiem jest lekarz o wielkim sercu.
    ja również myslę podobnie. A znając życie jakby wymyśliła coś innego to też byłaby krytyka. Że za mało kasy dała itd. itp. Ludziom się nie da dogodzić.

A tutaj chodzi tylko o wsparcie aukcji i o pomoc dla małego dziecka, które jest skazane na śmierć.

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 27 października 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcowka86 wrote:
    To ja zapytam inaczej...
    Jakbyście się czuły gdyby Wasza sytuacja życiowa zmusiła Was do wzięcia kredytu na leczenie, miałybyście wizyte za pół roku i nagle pojawia się ta aukcja, serce Wam pęka z rozpaczy że nie możecie sobie pozwolić na udział w licytacji bo poprostu Was na to nie stać. Po raz kolejny z uwagi na brak majętności ktoś pokazuje Wam figę z makiem i musicie czekać na swoją kolej...
    Mnie chodzi o to że w przypadku leczenia niepłodności nie zasobność portfela powinna decydować o kolejności wizyt bo jest to poprostu nie sprawiedliwe ...
    a co mają powiedzieć ci rodzice których dziecko umiera, oni też nie mają kasy. Nie wiem czy widzisz różnicę problemu? Leczenie niepłodności nie kosztuje 9mln zł. Pomyśl jak serce musi pękać tej matce widząc, że jej dziecko umrze jak nie dostanie leku. Nie wiem jak można to porównywać do tego, że komuś serce pęknie bo nie będzie szybciej w kolejce?

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • Bella93 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli mnie Wasza krótkowzroczność.
    Straszne, że żadne argumenty do Was nie przemawiają.
    Szkoda, że kobieta, która dzwoniła wczoraj do kliniki i chciała się umówić do MP pójdzie do niej w marcu, a inna która zapłaci więcej na licytacji, pójdzie na wizytę w listopadzie/grudniu, a możliwe że jej kolejne wizyty i leczenie przedłuży czas oczekiwania innych.

Niby proste a jednak tak trudne dla zrozumienia.

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • SusieOne Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcowka86 wrote:
    To ja zapytam inaczej...
    Życie wiele razy pokazuje fige z makiem albo i gorzej... Nie wszystko możemy, nie wszystko jest po naszej myśli. To tylko jedna wizyta która może wspomóc chore dziecko, ja to rozpatruje pod względem co jest ważniejsze, i tak czekałabym pewnie bo by mnie nie było stać

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Angelius Provita
‹‹ 1727 1728 1729 1730 1731 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ