X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • m_d_f Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bolał brzuch w okolicy pępka i dr powiedziała że to mógł być skutek uboczny Diphereline. Więc myślę że biegunka też może być jak najbardziej. Współczuję i trzymaj się.

Starania o drugie dziecko

HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • Honorata02 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Dla odmiany napiszę, że dziś czuję się dobrze. Chorobsko odpuściło, domowe sposoby daly radę 😀 nawet wróciła mi wiara w powodzenie transferu. Jeszcze 2 dni do bety ✊✊✊

Ja na punkcje też jechałam chora, miałam katar do ziemi , kaszel taki że nie mogłam przestać. Później jakoś to odpuscilo i jakoś jak byłam w 7 tc to mnie takie chorobsko chwyciło że dwa tyg leżałam w łóżku robiłam inhalacje piłam jakiś okropny syrop i tyle. Także chyba te początki ciąży to takie muszą być 🙈
    Wolałam tak niż typowe objawy ciąży wymioty itp... które na szczęście mnie ominęło 😉
    Wogóle u mnie w rodzinie teraz wysyp ciąż. Wczoraj się dowiedziałam że mój brat znowu zostanie tata.
    Także chyba dobry czas na dzidziusie teraz i za WAS bardzo bardzo mocno trzymam kciuki !!!

Ja dzisiaj przeżywam stres bo jadę na wizytę do szpitala na łubinową. A tak się przyzwyczaiłam do Angeliusa że boję się gdzieś indziej iść...🙈😞

evkill, didik34, Pia88, m_d_f lubią tę wiadomość

dxomdf9hpaauwmby.png

7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
    15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
    31.12.21 USG i zielone światło.
    17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
    22.01 beta 0,1 ;(
    24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭

Koniec starań ;(
    Brak mrozakow ;(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honorata02 wrote:
    Ja na punkcje też jechałam chora, miałam katar do ziemi , kaszel taki że nie mogłam przestać. Później jakoś to odpuscilo i jakoś jak byłam w 7 tc to mnie takie chorobsko chwyciło że dwa tyg leżałam w łóżku robiłam inhalacje piłam jakiś okropny syrop i tyle. Także chyba te początki ciąży to takie muszą być 🙈
    Wolałam tak niż typowe objawy ciąży wymioty itp... które na szczęście mnie ominęło 😉
    Wogóle u mnie w rodzinie teraz wysyp ciąż. Wczoraj się dowiedziałam że mój brat znowu zostanie tata.
    Także chyba dobry czas na dzidziusie teraz i za WAS bardzo bardzo mocno trzymam kciuki !!!

Ja dzisiaj przeżywam stres bo jadę na wizytę do szpitala na łubinową. A tak się przyzwyczaiłam do Angeliusa że boję się gdzieś indziej iść...🙈😞
    Daj znać po wizycie🤗My jedziemy w piątek do Zabrza na konsultacje z położną☺️ Mam nadzieje, ze uda się spełnić wszystkie warunki na poród w wodzie🙈

Dziewczyny trzymam kciuki za Was i Wasze małe okruszki w brzuszkach 😍

Honorata02, Pia88, m_d_f lubią tę wiadomość

• evkill Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Daj znać po wizycie🤗My jedziemy w piątek do Zabrza na konsultacje z położną☺️ Mam nadzieje, ze uda się spełnić wszystkie warunki na poród w wodzie🙈

Dziewczyny trzymam kciuki za Was i Wasze małe okruszki w brzuszkach 😍
    U mojej koleżanki zanim napełnili basen to urodziła 😀 oby u Ciebie tak szybko poszło.

didik34, Honorata02, Pia88, Bejzi, m_d_f lubią tę wiadomość

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    U mojej koleżanki zanim napełnili basen to urodziła 😀 oby u Ciebie tak szybko poszło.
    Marzenie!🙈 ostatnio w Labolatorium spotkałam dziewczynę w drugiej ciąży, która opowiadała ze podczas pierwszego porodu dostała tabletkę na uspokojenie po której zasnęła a jak ją obudzili to urodziła na pierwszym partym skurczu🙈

Honorata02, SusieOne, Bejzi, m_d_f lubią tę wiadomość

• evkill Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Marzenie!🙈 ostatnio w Labolatorium spotkałam dziewczynę w drugiej ciąży, która opowiadała ze podczas pierwszego porodu dostała tabletkę na uspokojenie po której zasnęła a jak ją obudzili to urodziła na pierwszym partym skurczu🙈
    Poproś o dwie takie😀 obudzisz się po porodzie.

Bejzi, m_d_f, bz10 lubią tę wiadomość

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem już po punkcji, zaraz się dowiem co się udało wyhodować :) mam lutinus 3x1, neoparin 0,4ml 1x1 i Enstrofem 2 mg 3x1. Wszystko płatne 100%.

Ps. Paśnik odpisał, ze to dobry pomysł żeby podać dwa zarodki i ze trzyma kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2019, 12:40

evkill, didik34, Yoselyn82, Honorata02, Pia88, Bejzi, SusieOne, Luna, m_d_f lubią tę wiadomość

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Poproś o dwie takie😀 obudzisz się po porodzie.
    Hehehe, ale by było super jakby się tak dało 🤪
    A ja dodatkowo muszę ogarnąć tężyczkę🙈

• monika_85 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

4 maja idę na wizytę do dr Paligi, to będzie moja pierwsza wizyta,wcześniej leczylam się u dr Biernat i stanęło na tym, że będziemy podchodzić do in vitro.
    Zmieniłam lekarza bo wolę żeby zajęła się mną dr Paliga :)

Chciałam zapytać jakie badania mieć najlepiej już zrobione na tą pierwszą wizytę.
    Ja mam endometrioze 3 st, mąż wyniki ma ok.

Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
  • aurola Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honorata02 wrote:

U mnie też wysyp ciąż. Mam nadzieję ze i mnie się uda dołączyć do grona.

Honorata02 lubi tę wiadomość

hchyvfxmo1eygfw1.png
  • evkill Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aurola wrote:
    Łap za brzuchy, ponoć to szczęście przynosi. Siedzę w pokoju z koleżanką w 7 mc i ciągle ja macam jak młoda kopie.

Honorata02 lubi tę wiadomość

moja historia

• Honorata02 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aurola wrote:

Życzę tego każdej z Was. Podobno wąchanie główki niemowlaka też przynosi szczescie w zajsciu w ciążę.

Meggie1 ... super trzymamy kciuki !!&&&

Napewno dam znać jak wrócę z wizyty co tam się dowiedziałam,bo już mnie ciekawość zżera.

dxomdf9hpaauwmby.png

7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
    15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
    31.12.21 USG i zielone światło.
    17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
    22.01 beta 0,1 ;(
    24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭

Koniec starań ;(
    Brak mrozakow ;(
  • evkill Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honorata02 wrote:
    Życzę tego każdej z Was. Podobno wąchanie główki niemowlaka też przynosi szczescie w zajsciu w ciążę.

Meggie1 ... super trzymamy kciuki !!&&&

Napewno dam znać jak wrócę z wizyty co tam się dowiedziałam,bo już mnie ciekawość zżera.
    Yyy poczekam aż urodzi 😀😀😀😀

Honorata02, Franiczka, sAnsa_28, bz10 lubią tę wiadomość

moja historia

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Dziewczyny jestem już po punkcji, zaraz się dowiem co się udało wyhodować :) mam lutinus 3x1, neoparin 0,4ml 1x1 i Enstrofem 2 mg 3x1. Wszystko płatne 100%.

Ps. Paśnik odpisał, ze to dobry pomysł żeby podać dwa zarodki i ze trzyma kciuki :)

Mam ten sam zestaw.
    Trzymam mocno kciouki za wyniki!

Meggie1 lubi tę wiadomość

• Meggie1 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny udało się pobrać 12 dojrzałych komórek :) będą zapładniac 6 najlepszych. W czwartek transfer 2 3-dniowcow :)

Yoselyn82, Pia88, evkill, Honorata02, didik34, Bejzi, Ewa89_89, m_d_f, SusieOne, ania8306, lipcowka86, Baba1 lubią tę wiadomość

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Dziewczyny udało się pobrać 12 dojrzałych komórek :) będą zapładniac 6 najlepszych. W czwartek transfer 2 3-dniowcow :)

kciuki za twoje maluszki!! niech teraz ladnie sie dziela :)

p.s co z pozostaloscia komorek?

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wynik Meggie!

• Meggie1 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    kciuki za twoje maluszki!! niech teraz ladnie sie dziela :)

p.s co z pozostaloscia komorek?
    Nie wiem w sumie, nawet nic nie powiedzieli ani nic nie proponowali.

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 super wynik 🙂 Szkoda, że lekarz nie zdecydował o zapłodnieniu wszystkich. Ale trzymam kciuki, żebyś miała piękne zarodki z tych 6 komórek ✊✊ Pozostałe mroziliscie?

Pia88, Meggie1 lubią tę wiadomość

• evkill Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Nie wiem w sumie, nawet nic nie powiedzieli ani nic nie proponowali.
    A jak się czujesz?

Pia88 lubi tę wiadomość

moja historia

‹‹ 1815 1816 1817 1818 1819 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ