Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie bolał brzuch w okolicy pępka i dr powiedziała że to mógł być skutek uboczny Diphereline. Więc myślę że biegunka też może być jak najbardziej. Współczuję i trzymaj się.
Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
evkill wrote:Dla odmiany napiszę, że dziś czuję się dobrze. Chorobsko odpuściło, domowe sposoby daly radę 😀 nawet wróciła mi wiara w powodzenie transferu. Jeszcze 2 dni do bety ✊✊✊
Ja na punkcje też jechałam chora, miałam katar do ziemi , kaszel taki że nie mogłam przestać. Później jakoś to odpuscilo i jakoś jak byłam w 7 tc to mnie takie chorobsko chwyciło że dwa tyg leżałam w łóżku robiłam inhalacje piłam jakiś okropny syrop i tyle. Także chyba te początki ciąży to takie muszą być 🙈
Wolałam tak niż typowe objawy ciąży wymioty itp... które na szczęście mnie ominęło 😉
Wogóle u mnie w rodzinie teraz wysyp ciąż. Wczoraj się dowiedziałam że mój brat znowu zostanie tata.
Także chyba dobry czas na dzidziusie teraz i za WAS bardzo bardzo mocno trzymam kciuki !!!
Ja dzisiaj przeżywam stres bo jadę na wizytę do szpitala na łubinową. A tak się przyzwyczaiłam do Angeliusa że boję się gdzieś indziej iść...🙈😞evkill, didik34, Pia88, m_d_f lubią tę wiadomość
7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
31.12.21 USG i zielone światło.
17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
22.01 beta 0,1 ;(
24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭
Koniec starań ;(
Brak mrozakow ;( -
nick nieaktualnyHonorata02 wrote:Ja na punkcje też jechałam chora, miałam katar do ziemi , kaszel taki że nie mogłam przestać. Później jakoś to odpuscilo i jakoś jak byłam w 7 tc to mnie takie chorobsko chwyciło że dwa tyg leżałam w łóżku robiłam inhalacje piłam jakiś okropny syrop i tyle. Także chyba te początki ciąży to takie muszą być 🙈
Wolałam tak niż typowe objawy ciąży wymioty itp... które na szczęście mnie ominęło 😉
Wogóle u mnie w rodzinie teraz wysyp ciąż. Wczoraj się dowiedziałam że mój brat znowu zostanie tata.
Także chyba dobry czas na dzidziusie teraz i za WAS bardzo bardzo mocno trzymam kciuki !!!
Ja dzisiaj przeżywam stres bo jadę na wizytę do szpitala na łubinową. A tak się przyzwyczaiłam do Angeliusa że boję się gdzieś indziej iść...🙈😞
Dziewczyny trzymam kciuki za Was i Wasze małe okruszki w brzuszkach 😍Honorata02, Pia88, m_d_f lubią tę wiadomość
-
didik34 wrote:Daj znać po wizycie🤗My jedziemy w piątek do Zabrza na konsultacje z położną☺️ Mam nadzieje, ze uda się spełnić wszystkie warunki na poród w wodzie🙈
Dziewczyny trzymam kciuki za Was i Wasze małe okruszki w brzuszkach 😍didik34, Honorata02, Pia88, Bejzi, m_d_f lubią tę wiadomość
moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
nick nieaktualnyevkill wrote:U mojej koleżanki zanim napełnili basen to urodziła 😀 oby u Ciebie tak szybko poszło.
Honorata02, SusieOne, Bejzi, m_d_f lubią tę wiadomość
-
didik34 wrote:Marzenie!🙈 ostatnio w Labolatorium spotkałam dziewczynę w drugiej ciąży, która opowiadała ze podczas pierwszego porodu dostała tabletkę na uspokojenie po której zasnęła a jak ją obudzili to urodziła na pierwszym partym skurczu🙈
Bejzi, m_d_f, bz10 lubią tę wiadomość
moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Dziewczyny jestem już po punkcji, zaraz się dowiem co się udało wyhodować mam lutinus 3x1, neoparin 0,4ml 1x1 i Enstrofem 2 mg 3x1. Wszystko płatne 100%.
Ps. Paśnik odpisał, ze to dobry pomysł żeby podać dwa zarodki i ze trzyma kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2019, 12:40
evkill, didik34, Yoselyn82, Honorata02, Pia88, Bejzi, SusieOne, Luna, m_d_f lubią tę wiadomość
KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny
4 maja idę na wizytę do dr Paligi, to będzie moja pierwsza wizyta,wcześniej leczylam się u dr Biernat i stanęło na tym, że będziemy podchodzić do in vitro.
Zmieniłam lekarza bo wolę żeby zajęła się mną dr Paliga
Chciałam zapytać jakie badania mieć najlepiej już zrobione na tą pierwszą wizytę.
Ja mam endometrioze 3 st, mąż wyniki ma ok.
Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
AMH 1,62
Endometrioza 3 stopień
8.12 2016 - 1 IUI • 2.02 2 IUI •
Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf -
Honorata02 wrote:Ja na punkcje też jechałam chora, miałam katar do ziemi , kaszel taki że nie mogłam przestać. Później jakoś to odpuscilo i jakoś jak byłam w 7 tc to mnie takie chorobsko chwyciło że dwa tyg leżałam w łóżku robiłam inhalacje piłam jakiś okropny syrop i tyle. Także chyba te początki ciąży to takie muszą być 🙈
Ja dzisiaj przeżywam stres bo jadę na wizytę do szpitala na łubinową. A tak się przyzwyczaiłam do Angeliusa że boję się gdzieś indziej iść...🙈😞Honorata02 lubi tę wiadomość
-
aurola wrote:U mnie też wysyp ciąż. Mam nadzieję ze i mnie się uda dołączyć do grona.
Honorata02 lubi tę wiadomość
moja historia
aurola wrote:U mnie też wysyp ciąż. Mam nadzieję ze i mnie się uda dołączyć do grona.
Życzę tego każdej z Was. Podobno wąchanie główki niemowlaka też przynosi szczescie w zajsciu w ciążę.
Meggie1 ... super trzymamy kciuki !!&&&
Napewno dam znać jak wrócę z wizyty co tam się dowiedziałam,bo już mnie ciekawość zżera.
7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
31.12.21 USG i zielone światło.
17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
22.01 beta 0,1 ;(
24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭
Koniec starań ;(
Brak mrozakow ;( -
Honorata02 wrote:Życzę tego każdej z Was. Podobno wąchanie główki niemowlaka też przynosi szczescie w zajsciu w ciążę.
Meggie1 ... super trzymamy kciuki !!&&&
Napewno dam znać jak wrócę z wizyty co tam się dowiedziałam,bo już mnie ciekawość zżera.Honorata02, Franiczka, sAnsa_28, bz10 lubią tę wiadomość
moja historia
nick nieaktualnyMeggie1 wrote:Dziewczyny jestem już po punkcji, zaraz się dowiem co się udało wyhodować mam lutinus 3x1, neoparin 0,4ml 1x1 i Enstrofem 2 mg 3x1. Wszystko płatne 100%.
Ps. Paśnik odpisał, ze to dobry pomysł żeby podać dwa zarodki i ze trzyma kciuki
Mam ten sam zestaw.
Trzymam mocno kciouki za wyniki!Meggie1 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny udało się pobrać 12 dojrzałych komórek będą zapładniac 6 najlepszych. W czwartek transfer 2 3-dniowcow
Yoselyn82, Pia88, evkill, Honorata02, didik34, Bejzi, Ewa89_89, m_d_f, SusieOne, ania8306, lipcowka86, Baba1 lubią tę wiadomość
KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
Meggie1 wrote:Dziewczyny udało się pobrać 12 dojrzałych komórek będą zapładniac 6 najlepszych. W czwartek transfer 2 3-dniowcow
kciuki za twoje maluszki!! niech teraz ladnie sie dziela
p.s co z pozostaloscia komorek?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Meggie1 wrote:Nie wiem w sumie, nawet nic nie powiedzieli ani nic nie proponowali.
Pia88 lubi tę wiadomość
moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"