Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewa89_89 wrote:Cześć Ewa Bo po jodowaniu trzeba odczekać 2-3 lata na powrót do starań. Mnie basedov dopadł 1,5 roku temu. Gdybym poszła na jod to wciąż nie miałabym szans na dziecko. Po tylu latach starań nie chciałam pogodzić się z zawieszeniem na kolejne lata. Poszłam w leczenie farmakologicne. Póki co dobrze zareagowałam na leki i nie żałuje.36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
mąż średnio.
Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩 -
Pia88 wrote:Martinka, chciałam Ci jeszcze napisać, że moja mama też miała 36 lat jak mnie urodziła
Monik, super że wróciłaś. Jakie u Ciebie dalsze plany?
Bardzo mi przykro z powodu nieudanego transferu 😢 teraz nadrabiam zaległości. Dobrze, że się nie poddajesz. Przecież w końcu musi nam się udać!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2019, 18:12
Pia88 lubi tę wiadomość
Starania od 02.2016
Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
2xIUI
02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
06.2020 pICSI - 8 zarodków
08.2020 - crio 1x 2BB ;(
11.2020 - crio 2x 3AA ;(
01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
Zostały 4❄ -
evkill wrote:Jakieś tam Kiry są odpowiedzialne z łuszczycę dlatego pytam.
Tak ale jak już ją mam to nic mi nie da badanie które pokaże że mogę ja mieć
Mi 3 endokrynologów mówiło że 2-3 lata pauzy po jodowaniu. No i ja już wiedziałam o niepłodności wiec nie mogłam się na to zgodzić bo jod tez wpływa na płodność.
Co nie znaczy że całkiem mnie to ominęło. Możliwe że jesCze dopadnie mnie to na nowo i wtedy albo jod albo operacjaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2019, 18:13
evkill lubi tę wiadomość
⏳
12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
Cross match 54%, reszta immuno ok
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET cb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: MSOME 0%
Walka od 2016 -
Gruzja85 wrote:No to ja zjodowalam tarczyce w 2005r i dochodziłam z tsh do ładu chyba z 3 lata. Teraz bez niej żyje się ok i dziękuję Bogu że pozbylam się jej 15 lat temu ale co zniszczyła to jej bo ja miałam od dziecka i to genetyczny problem z tarczyca tylko odkryty bardzo pozno.
Przy niedoczynności podobało mi się to, że byłam mega chuda, przy wzroście 174 cm ważyłam 55 kg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2019, 18:21
moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymonik123 wrote:Na razie czekam na wizytę u Pani dr, dopiero za 3 tygodnie...a miała być za dwa, ale przesunęli o tydzień. Pewnie wtedy podejmiemy decyzję, ale raczej od razu druga procedura, bo chyba już nie mam czego badać
Bardzo mi przykro z powodu nieudanego transferu 😢 teraz nadrabiam zaległości. Dobrze, że się nie poddajesz. Przecież w końcu musi nam się udać!
Monia oprócz kiepskiego HBA tak jak u nas co jeszcze jest przeszkodą? -
nick nieaktualny
-
Mój dostał na lepkość od immunologa: Vessel Duo, agapurin i ACC. Czy ktoś to stosował? Nie zapytałam kiedy ma to brać, bo tam jest tylko 20 tabletek, czyli przed sama IVF?moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymonik123 wrote:Na razie czekam na wizytę u Pani dr, dopiero za 3 tygodnie...a miała być za dwa, ale przesunęli o tydzień. Pewnie wtedy podejmiemy decyzję, ale raczej od razu druga procedura, bo chyba już nie mam czego badać
Bardzo mi przykro z powodu nieudanego transferu 😢 teraz nadrabiam zaległości. Dobrze, że się nie poddajesz. Przecież w końcu musi nam się udać!
No musi Monik..ale kiedy to mnie to przeraża
Mam 3 dzień okres a piersi jak mnie bolały tak dalej bolą.
Nie wiem co jest grane.. -
nick nieaktualnyFraniczka wrote:Też w głowie mamy AZ ale bardziej myślę o krakowskim Artvimedzie, albo o Czachach. Bo w AP bardzo długo się czeka 😏
ok roku się czeka. My się zapisaliśmy już pół roku temu. Zdążę akurat z trzecią procedurą. Mam nadzieję, że się uda i nie trzeba będzie robić AZ.Pia88, Franiczka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanie wiem że gdzieś to było na forum ale nie mam siły tego szukać, zestaw laparo histero i droznosc, trzeba mieć jakieś wymazy przed? Z tego co kojarzę to jeden dzień i wypuszczają? Robią jakaś lewatywe albo coś?cewnik po zabiegu?? Siostra mnie nastraszyla i mam cykora teraz. Jeszcze jedno dr paśnik to przychodnia apc analizy medyczne w Łodzi??
Franiczka lubi tę wiadomość
Starania od 2014 roku,
od 2018 Provita
1 procedura krótki protokół 2 komórki, transfer 2 dniowca 😟 brak ❄️
2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
Mąż: słabe nasienie ilość i morfologia 2%, HBA 1% -
nick nieaktualnyBella93 wrote:Tacy, ktorzy w pracy moga sie ruszac, a nie tylko siedza.
I nawet jesli ktos pracuje w tym samym zawodzie np. lekarz to od specyfiki pracy bedzie zalezalo czy sie rusza, bo ginekolog poloznik równie dobrze moze siedziec tylko i robic usg przez caly dzien, a taki pracujacy w szpitalu moze przez dluzszy stac przy operacjach 💁♀️
Może komornik? Trochę siedzi ale często mu też dupa zmarznie 😅
A ja mam wrazenie ze duza ilosc dzieci w rodzinach ludzi uzależnionych od używek bierze sie z ich luzu. Poza tym alkohol i narkotyki czesto wiaza sie z podwyzszonym libido, a u kobiet z wieksza rozwiazloscia, wiec oni po prostu czesto uprawiaja sex. -
nick nieaktualnyLuna wrote:Dziewczyny mam pytanie wiem że gdzieś to było na forum ale nie mam siły tego szukać, zestaw laparo histero i droznosc, trzeba mieć jakieś wymazy przed? Z tego co kojarzę to jeden dzień i wypuszczają? Robią jakaś lewatywe albo coś?cewnik po zabiegu?? Siostra mnie nastraszyla i mam cykora teraz. Jeszcze jedno dr paśnik to przychodnia apc analizy medyczne w Łodzi??
Niechcący polubiłam.
Nie trzeba wymazow. Nie zakładają też cewnika. Nie robią lewatywy. Wypuszczają wieczorem tego samego dnia, chyba że ktoś się źle czuje, to zostawiają na noc. Nie ma się czego bać, naprawdę 🙂 -
Frelcia__ wrote:Monia oprócz kiepskiego HBA tak jak u nas co jeszcze jest przeszkodą?
Na AZ zapisaliście się w Angeliusie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2019, 19:08
Starania od 02.2016
2xIUI
08.2020 - crio 1x 2BB ;(
11.2020 - crio 2x 3AA ;(
Zostały 4❄ -
Franiczka wrote:Właśnie nie wiem co wtedy... Ale pewnie tak 🤷Starania od 02.2016
2xIUI
08.2020 - crio 1x 2BB ;(
11.2020 - crio 2x 3AA ;(
Zostały 4❄ -
nick nieaktualnymonik123 wrote:No właśnie niewiele wyszło, bo u M to HBA i morfologia się waha, różne są wyniki ale najwięcej było 4%, reszta wyników w porządku. A u mnie to tylko z immunologii podwyższone NK, które po intralipidzie spadły, a poza tym niby wszystko ok...kir Bx, niby kilku implantacyjnych brakuje, accofil był przy ostatnim transferze i też dupa. W histeroskopii nic nie wyszło, Paśnik twierdzi, że immunologia powinna nam sprzyjać, bo wyniki nie są złe a ciąży dalej nie ma...
Na AZ zapisaliście się w Angeliusie?
Żebyś chociaż miała endometriozę tak jak ja to bym rozumiała..Chociaż u siebie też nie rozumiem, bo macica czyściutka.. Ahhh. Bądź tu człowieku mądry. Chyba dzień w dzień do transferu będę obalać butlę wina. na wyluzowanie. -
Franiczka wrote:Niechcący polubiłam.
Nie trzeba wymazow. Nie zakładają też cewnika. Nie robią lewatywy. Wypuszczają wieczorem tego samego dnia, chyba że ktoś się źle czuje, to zostawiają na noc. Nie ma się czego bać, naprawdę 🙂
Dzięki kochanaStarania od 2014 roku,
od 2018 Provita
1 procedura krótki protokół 2 komórki, transfer 2 dniowca 😟 brak ❄️
2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
Mąż: słabe nasienie ilość i morfologia 2%, HBA 1% -
Frelcia__ wrote:Żebyś chociaż miała endometriozę tak jak ja to bym rozumiała..Chociaż u siebie też nie rozumiem, bo macica czyściutka.. Ahhh. Bądź tu człowieku mądry. Chyba dzień w dzień do transferu będę obalać butlę wina. na wyluzowanie.
Domyślam się, że biopsje endometrium miałaś robioną?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2019, 19:15
Starania od 02.2016
2xIUI
08.2020 - crio 1x 2BB ;(
11.2020 - crio 2x 3AA ;(
Zostały 4❄ -
Luna tak, Paśnik przyjmuje w APC w Łodzi, tylko, że wizyty są płatne
Luna lubi tę wiadomość
Starania od 02.2016