Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMegii_81 wrote:po udanym transferze chyba wszystko po trochę, inna klinika bo to 3 podejście ostatnie, inne lekarstwa, tony suplementów, póki co dop tydzien po transferze dlatego tak nieśmiało, bo same wiecie jak to bywa, a to dla mnie totalna nowość
Dawaj te suplementy 😁 my tu ciekawe jesteśmy.Megii_81, Pia88 lubią tę wiadomość
-
Aurola ja teraz w sobote mialam pierwszy transfer i dzisiaj normalnie byłam w pracy od rana do wieczora i czuję się całkiem spoko przynajmniej nie siedzę i nie myślę jak szalona
aurola, Pia88 lubią tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Frelcia__ wrote:Dawaj te suplementy 😁 my tu ciekawe jesteśmy.
większość z zalecenia Pani dr plus od Pani dietetyk:
- koenzym Q10
- wit D3
- selen
- cynk
- melatonina
- wit E
- wit B metylowane (ale to z powodu mutacji MTHFR)
- wit C 1000
- maca
- zioła Sroki
- reservatrol
plus samiec ten sam zestaw i taki androfertil proszek, bo u nas była porażkowa fragmentacja.Pia88 lubi tę wiadomość
👶 -
Aurola czyli Twoje przeczucia się nie sprawdziły skoro crio będzie przed Wigilią?
Pia88 lubi tę wiadomość
Starania od 02.2016
Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
2xIUI
02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
06.2020 pICSI - 8 zarodków
08.2020 - crio 1x 2BB ;(
11.2020 - crio 2x 3AA ;(
01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
Zostały 4❄ -
nick nieaktualnyMegii_81 wrote:większość z zalecenia Pani dr plus od Pani dietetyk:
- koenzym Q10
- wit D3
- selen
- cynk
- melatonina
- wit E
- wit B metylowane (ale to z powodu mutacji MTHFR)
- wit C 1000
- maca
- zioła Sroki
- reservatrol
plus samiec ten sam zestaw i taki androfertil proszek, bo u nas była porażkowa fragmentacja.
Czyli taki prawie standard. Albo leki albo to ten właściwy zarodkuś byłPia88 lubi tę wiadomość
-
Ja zioła ojca sroki sobie odpuściłam jak zaczęliśmy podchodzić od in vitro to dałam sobie spokój z nimi
W środę mam dzwonić jak tam moje zarodeczki. Mam nadzieję, że dotrwam psychicznieMegii_81, Pia88 lubią tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Frelcia__ wrote:Czyli taki prawie standard. Albo leki albo to ten właściwy zarodkuś był
pewnie tego sie nigdy nie dowiemy, niemniej jednak, efekty zupełnie inne, teraz odczekać jaki będzie wzrost i oby był bo dziś wyrwałam sie z badaniem jak filip z konopii,
bz10, Pia88 lubią tę wiadomość
👶 -
czekamynadzidzie wrote:Ja zioła ojca sroki sobie odpuściłam jak zaczęliśmy podchodzić od in vitro to dałam sobie spokój z nimi
W środę mam dzwonić jak tam moje zarodeczki. Mam nadzieję, że dotrwam psychicznie
zioła piłam przed stymulacją, na wstępnym usg jajek było dużo balam sie żeby nie przedobrzyć.
dotrwasz a do której doby będa je trzymać ?Pia88 lubi tę wiadomość
👶 -
nick nieaktualny
-
Megii_81 wrote:pewnie tego sie nigdy nie dowiemy, niemniej jednak, efekty zupełnie inne, teraz odczekać jaki będzie wzrost i oby był bo dziś wyrwałam sie z badaniem jak filip z konopii,
To w takim razie ✊✊✊✊za piękny przyrostMegii_81, Pia88 lubią tę wiadomość
Starania od 2014 roku,
od 2018 Provita
1 procedura krótki protokół 2 komórki, transfer 2 dniowca 😟 brak ❄️
2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
Mąż: słabe nasienie ilość i morfologia 2%, HBA 1% -
nick nieaktualnyMegii_81 wrote:pewnie tego sie nigdy nie dowiemy, niemniej jednak, efekty zupełnie inne, teraz odczekać jaki będzie wzrost i oby był bo dziś wyrwałam sie z badaniem jak filip z konopii,
A jakie leki i jaki problem był u Was? Miałaś przeczucie to się wyrwałaśMegii_81, Pia88 lubią tę wiadomość
-
czekamynadzidzie wrote:Dziewczyny a któraś po transferze dostała relanium? bo ja cały czas po tym śpię cały weekend spedziłam w łóżku, śpię chyba18h/dobę
Brałam, miałam taki lekki haj po tym Spać mi się nie chciało, miałam tylko taką przyjemną mgłę w głowie i byłam taka spowolniona. Generalnie polecam to uczucie :>bz10, Pia88 lubią tę wiadomość
Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Szapiro wrote:A ile jajek było?
ja to mówię stosownie do wieku, 4 jajka, 2 zdegenerowane, ale 2 się zapłodniły i jeden ze mną, a drugi poszedł na ferie zimowe wcześniej też miałam 4 jajka, albo i 5 i też tylko 2 zarodki były, ale niestety nie zostały z nami.👶 -
Quczi wrote:Honorata długo chcą cie przeciągnąć 😒 na hemorody polecam bezpieczny krem Procto Glyvenol mi uratował życie po pierwszym użyciu i jest bezpieczny w ciąży 😀
7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
31.12.21 USG i zielone światło.
17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
22.01 beta 0,1 ;(
24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭
Koniec starań ;(
Brak mrozakow ;( -
monik123 wrote:Aurola czyli Twoje przeczucia się nie sprawdziły skoro crio będzie przed Wigilią?
10 miesięcy czekalam na to crio. Wiecie co czuje.Bella93, Pia88 lubią tę wiadomość
-
czekamynadzidzie wrote:Dziewczyny a któraś po transferze dostała relanium? bo ja cały czas po tym śpię cały weekend spedziłam w łóżku, śpię chyba18h/dobę
Ja miałam, byłam po nim senna 😊Pia88 lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️