Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
aurola wrote:Hej
Czy po crio naprawdę muszę leżeć? Czy mogę żyć normalnie? Wypada mi przed wigilia i mam problem co z nia robić.
Ja polezalam sobie w dniu transferu i trochę na drugi dzień, potem już nie. Nie dźwigaj itp wszystko w granicy rozsądkuPia88 lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Megii_81 wrote:hehe póki co bardzo nieśmiało w ciąży bo to wczesna sprawa, a pomyslałam, że szkody by termin przepadł, jest to kolejna wizyta po niedanym transferze, dlatego z tego co wiem da sie wpisać kogoś kto już jest pacjentem dr MP
Po cichu gratuluję. Rosnijcie zdrowo 😍Megii_81, Pia88 lubią tę wiadomość
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyMegii_81 wrote:lek jakis Ovaleap, problem to ja i samiec = seniorzy plus endometrioza, niska rezerwa i fragmentacja u m 66% aż.
E no to extra. U mnie też endometrioza. Który stopień? Cieszę się z każdej ciąży u endokobietki podwójnie ❤ mam nadzieję że u mnie też się uda w styczniu.
Dziewczyny czy po miesiączce po punkcji mogę mieć szybciej owulacje?Pia88 lubi tę wiadomość
-
Frelcia__ wrote:E no to extra. U mnie też endometrioza. Który stopień? Cieszę się z każdej ciąży u endokobietki podwójnie ❤ mam nadzieję że u mnie też się uda w styczniu.
Dziewczyny czy po miesiączce po punkcji mogę mieć szybciej owulacje?Pia88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFrelcia__ wrote:E no to extra. U mnie też endometrioza. Który stopień? Cieszę się z każdej ciąży u endokobietki podwójnie ❤ mam nadzieję że u mnie też się uda w styczniu.
Dziewczyny czy po miesiączce po punkcji mogę mieć szybciej owulacje?
U mnie była później z tego co widzę w kalendarzu. Albo wcale jej nie było 🤷 Cykl trwał 34 dni. -
nick nieaktualny
-
Frelcia__ wrote:E no to extra. U mnie też endometrioza. Który stopień? Cieszę się z każdej ciąży u endokobietki podwójnie ❤ mam nadzieję że u mnie też się uda w styczniu.
Dziewczyny czy po miesiączce po punkcji mogę mieć szybciej owulacje?
Ja miałam później niż zwykle. Wydaje mi się, że po stymulacji organizm musi trochę odsapnąć, więc raczej owulacja się opóźni niż przyśpieszy. Ale pewnie różnie to może być, każdy jest inny.Pia88 lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFraniczka wrote:Frelcia czym szybciej bedzie owu, tym szybciej zjawi się @ i będziesz mogła ruszać po malucha ✊✊😀
ano tak. Cieszę się i boję. Zastanawiam się jak to wszystko że mamy zarodki ma się do naszej kolejki do AZ. Muszę dopytać doktora. Bo jeśli pfu pfu się nie udadzą transfery to już tylko AZ będziemy robić. -
-
nick nieaktualnyFrelcia__ wrote:ano tak. Cieszę się i boję. Zastanawiam się jak to wszystko że mamy zarodki ma się do naszej kolejki do AZ. Muszę dopytać doktora. Bo jeśli pfu pfu się nie udadzą transfery to już tylko AZ będziemy robić.
Jak się czegoś dowiesz, to daj znać 🙂 Choć póki co inne działania przed nami, to interesuje mnie temat AZ.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 08:55
-
aurola wrote:Hej
Czy po crio naprawdę muszę leżeć? Czy mogę żyć normalnie? Wypada mi przed wigilia i mam problem co z nia robić.aurola, Honorata02, Pia88 lubią tę wiadomość
KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
Meggie1 wrote:Ja normalnie chodziłam do pracy i normalnie funkcjonowałam. Tak mi pielęgniarka kazała i jak widać nie zaszkodziło
Pia88 lubi tę wiadomość
-
Franiczka wrote:Jak się czegoś dowiesz, to daj znać 🙂 Choć póki co inne działania przed nami, to interesuje mnie temat AZ.
Ja miałam dwa razy AZ .
Raz 3 dniowy a raz blastkeMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Franiczka wrote:W AP? Długo czekałaś?
Na ten pierwszy czekałam 3 dni, ten 3 dniowy, aż byłam w szoku, że tak szybko, ale to było dawno. Teraz są duże kolejki.
Na ten drugi czekalam ok 2 tyg ale to już płaciłam za niego.Franiczka lubi tę wiadomość
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny u mnie z 4 pozostałych komórek wszystkie się przestały rozwijać po 3ciej dobie nie mamy żadnych mrozaczków
Dlaczego życie tak okrutnie depcze człowieka?
Już przewiduję co się stanie z tym u mnie w brzuchu
Chyba nie przeżyję tego...Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱