X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy teraz nowego księdza w parafii i pytam Męża czy mówimy na kolędzie co i jak. A on tak niepewnie: może jednak nie...? :D:D śmiać mi się zachciało. Mówię mu że najwyżej pójdzie gdzie indziej się spowiadać.

• evkill Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megii_81 wrote:
    Luna, nie załamywać sie działać dalej ! bezwględnie:) !
    ja dwa lata temu miałam chyba najgorsze Święta pod słońcem, po wyczekiwanej wizycie 6 mies, u specjalisty dr P z Kr dowiedziałam sie, ze jestem taka do bani, że mam tyle schorzeń, w ogóle to o czym marzę teraz o dziecku jak taka stara jestem (36 lat) i co tylko najgorsze, z szoku nie moglam słowa wydusić z siebie, nawet sobie w wigilie auto obiłam, to się ucieszyłam że był pretekst płakać przy ludziach, a dziś choć nie wiem co będzie dalej 18 dpt beta = 4814 :)
    how dare you 😁 ja go pokochałam. Mimo, ze jestem Rok młodszą to wydaje mi się, że usłyszałam to samo co Ty na wizycie, ale ja to inaczej odebrałam. Moze kwestia wrażliwości. 😉On poprostu stawia kawę na ławę żeby pacjenci też znali ryzyko poznego macierzyństwa. Ja bym mu pomnik postawiła. Jestem z jego miasta i wiem od ludzi ile dobrego zrobił.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2019, 19:27

Megii_81 lubi tę wiadomość

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy lekarz ma swój cmentarz i swoje pomniki. Tak mi wczoraj mama powiedziała. No coś w tym jest.

evkill lubi tę wiadomość

• evkill Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia__ wrote:
    Każdy lekarz ma swój cmentarz i swoje pomniki. Tak mi wczoraj mama powiedziała. No coś w tym jest.
    No wiadomo, lekarze to też ludzie. Moim ulubionym autorem jest Robin Cook. To jest lekarz, który został pisarzem. Jedna z jego książek opisuje własnie losy początkującego lekarza. Trochę przerażające jak to wszystko wygląda od kuchni.

SusieOne lubi tę wiadomość

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • Megii_81 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    how dare you 😁 ja go pokochałam. Mimo, ze jestem Rok młodszą to wydaje mi się, że usłyszałam to samo co Ty na wizycie, ale ja to inaczej odebrałam. Moze kwestia wrażliwości. 😉On poprostu stawia kawę na ławę żeby pacjenci też znali ryzyko poznego macierzyństwa. Ja bym mu pomnik postawiła. Jestem z jego miasta i wiem od ludzi ile dobrego zrobił.

hehe, teraz to wiem, że miał rację, ale jak poszłam jako świażak totalny, pierwsza wizyta u specjalisty od niepłodności, licząc, nawet łudząc się że Pan dr zrobi WOW i przepisze cudowne tabsy i zaraz będzie bobo, a ten mi że stara i to jeszcze do remontu :) to ja panika totalna, później żałowałam ucieczki, poszłam do szarlatana, zmarnowałam kupę czasu tak cennego o kasie nie wspomnę. Mądry gość z niego, ja o prostu nie umiałam pogodzić sie z tym co mi powiedział, ale to wymagało czasu i oswojenia sie z rzeczywistością, dziś bym była pod wrażeniem jego wiedzy i podejścia.

evkill lubi tę wiadomość

👶
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, poradźcie mi proszę. Wybieramy się z mężem na badanie kariotypów. Naczytałam się dziś i zastanawiam jeszcze nad tymi KIRami. Doktor Paliga dość negatywnie się wypowiedziała na temat mojej chęci zbadania ich jeszcze przed pierwszą procedurą. Czy myślicie, że powinnam zgadać do niej teraz na ten temat? Na rozpisce nie mam nic immunologicznego. Nie wiem co począć, co zbadać? Help!

• evkill Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia88 wrote:
    Dziewczyny, poradźcie mi proszę. Wybieramy się z mężem na badanie kariotypów. Naczytałam się dziś i zastanawiam jeszcze nad tymi KIRami. Doktor Paliga dość negatywnie się wypowiedziała na temat mojej chęci zbadania ich jeszcze przed pierwszą procedurą. Czy myślicie, że powinnam zgadać do niej teraz na ten temat? Na rozpisce nie mam nic immunologicznego. Nie wiem co począć, co zbadać? Help!
    ja miałam zbadane KIRy jeszcze przed pierwszym transferem, kariotypy też. Wyszlam z założenia, że lepiej zbadać niż w ciemno transferować.

Pia88 lubi tę wiadomość

moja historia

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To drogie badania. Ja bym słuchała Pani Doktor.

Pia88 lubi tę wiadomość

• evkill Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia__ wrote:
    To drogie badania. Ja bym słuchała Pani Doktor.
    Za KIR płaciłam 350 zł za kariotypy 800 zł za oboje.

Pia88 lubi tę wiadomość

moja historia

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Za KIR płaciłam 350 zł za kariotypy 800 zł za oboje.

Uważasz że 350zł to mało? Okey. Ja bym jednak słuchała lekarza.

Pia88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat kasę mam, ale nie chcę wychodzić przed szereg i wchodzić w jej kompetencje. To pierwszy lekarz, któremu ufam. Ehh mam jakąś taką mieszaninę różnych uczuć dziś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2019, 00:17

• evkill Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia__ wrote:
    Uważasz że 350zł to mało? Okey. Ja bym jednak słuchała lekarza.
    Nie uważam, że mało. Ale stosunek ceny badań do procedury jest niewielki. Ja miałam zlecone przez lekarza. Chciałam zrobić wszystko żeby udało się za pierwszym razem. U mnie wyszedł kir AA. Ile musiałabym mieć nieudanych transferow zanim miałabym zbadać Kiry? Nie lepiej przed?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2019, 21:37

Pia88 lubi tę wiadomość

moja historia

• SusieOne Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    No wiadomo, lekarze to też ludzie. Moim ulubionym autorem jest Robin Cook. To jest lekarz, który został pisarzem. Jedna z jego książek opisuje własnie losy początkującego lekarza. Trochę przerażające jak to wszystko wygląda od kuchni.
    Świetne książki pisze, takie thrillery medyczne mocne, lubię "Come" i "Epidemie" :)

evkill lubi tę wiadomość

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia88 wrote:
    Akurat kasę mam, ale nie chcę wychodzić przed szereg i wchodzić w jej kompetencje. To pierwszy lekarz, któremu ufam. Ehh mam jakąś taką mieszaninę różnych uczuć dziś.
    Pia ja bym zrobiła 😉

Pia88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam KIR-y zbadane przed II IVF.

Pia88 lubi tę wiadomość

• SusieOne Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja badałam kiry i kariotypy na własną rękę jeszcze przed wizytą w angelius, warto zbadać. Nie będzie krzywo patrzeć na pewno lekarka :)

czekamynadzidzie, Pia88 lubią tę wiadomość

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • evkill Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    Świetne książki pisze, takie thrillery medyczne mocne, lubię "Come" i "Epidemie" :)
    Pierwsza jaka przeczytalam była "mutant". 👍"Chromosom 6" chyba najbardziej trzymała w napieciu. Teraz czytam "ciało obce" niestety główna bohaterka leczy się na bezpłodność i będzie miała IVF😒 przypadkowo trafiłam na akurat tę książkę.

moja historia

• karolcia35 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia masz kasę to zrób. Nie będziesz sobie potem "plula w brodę " gdyby wyszło aa A byłabyś po kilku transferach.
    Możesz też cytokiny i imk zbadać.

Pia88 lubi tę wiadomość

AMH 0,54
    10.2014 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna :(
    02.2017 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    mlr 0%, I seria szczepień mlr 38% :)
    10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio :( 03.2018 crio :( 09.2018 crio :(
    12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
    NK 16,5%
    07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 :( ciąża ektopowa
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia88 wrote:
    hehhehe ja mam podobnie :D doktor się śmiała po co tyle badań narobiłam po roku starań :D hehehhe kiedy to było :)
    Ja chcę zbadać kariotypy swoje i męża. Z immunologii: Ana1, Asa, kiry, subpopulacja limfocytów, mąż HLA-C i jeszcze ponoć cytokiny można by było. Ta subpopulacja musi być w drugiej fazie cyklu (7dni po owu? ale to jeszcze doczytaj) i nie wiem kiedy te cytokiny.

Pia88 lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia88 wrote:
    Doktor MP nie ma nic przeciwko, że coś tam chcesz zrobic chociaż mówiła, że nie ma sensu, będzie się smiała najwyżej :) naprawdę tak wyrozumiałego lekarza to ze świecą szukać :) więc jeśli chcesz to rób ;) ze mną wie, że ja "muszę bo się uduszę" i przymyka oko na moje różne czasem niepotrzebne pomysły :D

SusieOne, Pia88 lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
‹‹ 1978 1979 1980 1981 1982 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ