Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
TRASTI!!!!!!!! Podziwiam CIę za siłę do walki, niesamowite co przeszłaś i piękne jest to, że Twoja historia kończy się szczęśliwie!!!! jesteś niesamowicie dzielna i wytrwała! zdrówka dla Was
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2019, 09:21
SusieOne, Pia88, Trasti lubią tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Trasti, ogromne gratulacje. Aż nie wiem co więcej powiedzieć.. Dużo zdrówka i spokoju wam życzę
Dziewczyny, niezmiennie trzymam kciuki za transfery, bety, dzidzie w brzuszkach i pomyślne "rozpakowania"
Pia88, Bejzi, didik34, Wisienka39*, Trasti lubią tę wiadomość
-
Trasti gratulacje 🥰śliczna dziewczynka a ty jesteś wojowniczka normalnie koszmar przeżyłas
Pia88, Trasti lubią tę wiadomość
8lat starań, zmiana lekarza prowadzącego
Serafin Clinic skierowanie na in vitro
Provita in vitro pierwsza próba udana, ciąża mnoga - dr Serafin
Ciaza bliźniacza bez problemów -
Baba1 wrote:Aurola jak tam się czujesz?
Bz co tam u Ciebie ? -
Trasti gratulacje ogromne! 😘
To co przeszlas to tylko Ty wiesz. Czyli w styczniu miałaś nam napisać że urodziłas A tu prezent już w święta dostałaś wyczekiwany:)
Wszystkiego dobrego.Pia88, Trasti lubią tę wiadomość
AMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodki beta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodki beta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio 03.2018 crio 09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 ciąża ektopowa -
Dziewczyny dawno mnie tu nie było ale nie w tym rzecz. Staram się pomóc koleżance i potrzebujemy adres mailowy do dr Juraszka , ma może któraś ?29lat AMH 3,17
Starania od 2016
04.2019 Decyzja o in vitro
02.06-stymulacja start- słabo
12.06-punkcja, 6 komórek -5 zapłodnionych
17.06-3AA i ... 😍 -
Nadzieja 90 wrote:Dziewczyny dawno mnie tu nie było ale nie w tym rzecz. Staram się pomóc koleżance i potrzebujemy adres mailowy do dr Juraszka , ma może któraś ?
Nadzieja 90 lubi tę wiadomość
-
Cala wrote:Tak czytam Wasze wypowiedzi odnośnie wiary i napisałam dosyć spora wypowiedź, ale z niej zrezygnowałam. Chociażby w obliczu tego co przeszła Trasti chyba nie trzeba lepszego podsumowania odnośnie cudów
Pia88, Cala lubią tę wiadomość
08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊 -
KateHawke wrote:Nigdy mi nie podawał maila ale mam nr telefonu jak coś[/QUOTE
Jeju spadlas nam z nieba 😘
Wysłałam zaproszenie. Mogę na priv prosić ?
Pia88 lubi tę wiadomość
29lat AMH 3,17
Starania od 2016
04.2019 Decyzja o in vitro
02.06-stymulacja start- słabo
12.06-punkcja, 6 komórek -5 zapłodnionych
17.06-3AA i ... 😍 -
aurola wrote:Ale wyczułs moj nastrój 🙄. Dziś mam handre i wstałam dosłownie z dołem. Poszłam do łazienki i poczułam ze chyba lipa z tego wszyskiego. Pierwsze objawy @ mi sie zaczęły. Jeszcze wczoraj myślałam ze wszysko będzie dobrze, dziś mam nie moc. Cóż czekam do bety.
Kiedy beta?Pia88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySą na świecie cuda ale jest też wiele, bardzo wiele bólu i niesprawiedliwości. W dużej mierze to wina ludzi ale nie tylko. A mnie nie boli nic bardziej niż cierpienie dzieci i zwierząt. Wystarczy przejść się na onkologię.. Czy na stronę pierwszej lepszej fundacji..Właśnie przeczytałam że konie z Morskiego Oka będą jeździć jeszcze dłużej, bo durnym turystom nie chce się ruszyć tłustej dupy i wolą się znęcać nad tymi pięknymi zwierzętami. Nie wspomnę o masowym zabijaniu psów w Chinach..czy znęcaniu się przez patologiczną młodzież nad zwierzętami i wrzucaniu filmików z tego do internetu. Przykładów można mnożyć. Świat jest bezwzględny. Ludzie w większości są źli i zdemoralizowani.. Empatia? Co to w ogóle jest? To jest taki moment kiedy powinna powstać Arka i powódź która zmyje cały ten gnój z ziemi.
Baba1, Yoselyn82, SusieOne, Pia88, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
Baba1 wrote:Wiesz nie wiem jak to jest bo jeszcze tego etapu nigdy nie miałam ale dziewczyny pisały ze obiwy na @ nic nie oznaczają wiec trzymaj się ✊️✊️✊️
Kiedy beta? -
Nadzieja 90 wrote:KateHawke wrote:Nigdy mi nie podawał maila ale mam nr telefonu jak coś[/QUOTE
Jeju spadlas nam z nieba 😘
Wysłałam zaproszenie. Mogę na priv prosić ?Nadzieja 90 lubi tę wiadomość
-
Hej, dziewczyny, życzę wszystkim wszystkiego dobrego po świętach Ja zrobiłam sobie przerwę od forum po tym, jak dostałam @ mimo że wszystkie znaki wskazywały na to, że się udało, nie wiem czemu się łudziłam, no ale tym razem mój organizm naprawdę przeszedł samego siebie... Okres się spóźnił o jeden dzień, cycki bolały, biały śluz, wysyp na twarzy, gdzie zawsze przed @ cera mi się poprawia, pachwiny ciągnęły - no i to wszystko do dnia krwawienia, ech. Nie robiłam testu, więc pewności nie mam, ale pewnie i tak byłaby biel. Nakręciłam się jak głupia, myślałam, że pod choinkę dam mężowi pozytywny test, a tu dupa. Zła byłam podwójnie, że się nie udało i na siebie, że w ogóle uwierzyłam, że mogło się udać. No nic. Było minęło.
Nawet nie próbuję nadrabiać lektury forum jedynie z ostatnich postów widzę, że Trasti podzieliła się radosną nowiną - super! Gratuluję malutkiej
Nie mam pojęcia już kto na jakim jest etapie, ale za wszystkie przyszłe mamy trzymam kciuki!Pia88, Trasti lubią tę wiadomość
Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
nick nieaktualny
-
m_d_f wrote:Hej, dziewczyny, życzę wszystkim wszystkiego dobrego po świętach Ja zrobiłam sobie przerwę od forum po tym, jak dostałam @ mimo że wszystkie znaki wskazywały na to, że się udało, nie wiem czemu się łudziłam, no ale tym razem mój organizm naprawdę przeszedł samego siebie... Okres się spóźnił o jeden dzień, cycki bolały, biały śluz, wysyp na twarzy, gdzie zawsze przed @ cera mi się poprawia, pachwiny ciągnęły - no i to wszystko do dnia krwawienia, ech. Nie robiłam testu, więc pewności nie mam, ale pewnie i tak byłaby biel. Nakręciłam się jak głupia, myślałam, że pod choinkę dam mężowi pozytywny test, a tu dupa. Zła byłam podwójnie, że się nie udało i na siebie, że w ogóle uwierzyłam, że mogło się udać. No nic. Było minęło.
Nawet nie próbuję nadrabiać lektury forum jedynie z ostatnich postów widzę, że Trasti podzieliła się radosną nowiną - super! Gratuluję malutkiej
Nie mam pojęcia już kto na jakim jest etapie, ale za wszystkie przyszłe mamy trzymam kciuki!
Ja miałam to samo i w pierwszy dzień świąt głupia zrobiłam test(niewiem po co, nie robiłam testów chyba z 2 lata) ale tak dziwnie się czułam no i dupa oczywiście, miałam takiego dola że się poryczalam, prawie poklocilam z mężem bo on zły że ja znowu ryczę i takie super święta miałam i tak jak piszesz człowiek jest podwójnie zły, po co sama sobie namieszalam w głowie to niewiem, a najlepsze jest to dalej źle się czuję, mdli mnie i kręci mi się w głowie ale wychodzi ze to chyba pogoda tak na mnie działaStarania od 2014 roku,
od 2018 Provita
1 procedura krótki protokół 2 komórki, transfer 2 dniowca 😟 brak ❄️
2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
Mąż: słabe nasienie ilość i morfologia 2%, HBA 1% -
W Katowicach mężczyzna zostawił 3 letnie dziecko w oknie życia. Matka dziecka była w pracy.🤦moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"