X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TRASTI!!!!!!!! Podziwiam CIę za siłę do walki, niesamowite co przeszłaś i piękne jest to, że Twoja historia kończy się szczęśliwie!!!! jesteś niesamowicie dzielna i wytrwała! <3 <3 <3 zdrówka dla Was :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2019, 09:21

SusieOne, Pia88, Trasti lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Baba1 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti naprawdę szczere gratulacje ❤️Czytałam dwa razy ba trzy razy super dziewczynka śliczna ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2019, 09:25

Pia88, Trasti lubią tę wiadomość

• Baba1 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurola jak tam się czujesz?
    Bz co tam u Ciebie ?

Pia88 lubi tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co u srebrzystej?

Pia88 lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti, ogromne gratulacje. Aż nie wiem co więcej powiedzieć.. Dużo zdrówka i spokoju wam życzę :-)

Dziewczyny, niezmiennie trzymam kciuki za transfery, bety, dzidzie w brzuszkach i pomyślne "rozpakowania" :-)

Pia88, Bejzi, didik34, Wisienka39*, Trasti lubią tę wiadomość

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok
  • Quczi Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti gratulacje 🥰śliczna dziewczynka a ty jesteś wojowniczka normalnie koszmar przeżyłas

bl9ch371t8hhoupo.png
    8lat starań, zmiana lekarza prowadzącego
    Serafin Clinic skierowanie na in vitro
    Provita in vitro pierwsza próba udana, ciąża mnoga - dr Serafin
    Ciaza bliźniacza bez problemów
  • aurola Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baba1 wrote:
    Aurola jak tam się czujesz?
    Bz co tam u Ciebie ?
    Ale wyczułs moj nastrój 🙄. Dziś mam handre i wstałam dosłownie z dołem. Poszłam do łazienki i poczułam ze chyba lipa z tego wszyskiego. Pierwsze objawy @ mi sie zaczęły. Jeszcze wczoraj myślałam ze wszysko będzie dobrze, dziś mam nie moc. Cóż czekam do bety.

hchyvfxmo1eygfw1.png
  • karolcia35 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti gratulacje ogromne! 😘
    To co przeszlas to tylko Ty wiesz. Czyli w styczniu miałaś nam napisać że urodziłas A tu prezent już w święta dostałaś wyczekiwany:)
    Wszystkiego dobrego.

AMH 0,54
    10.2014 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna :(
    02.2017 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    mlr 0%, I seria szczepień mlr 38% :)
    10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio :( 03.2018 crio :( 09.2018 crio :(
    12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
    NK 16,5%
    07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 :( ciąża ektopowa
  • Nadzieja 90 Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dawno mnie tu nie było ale nie w tym rzecz. Staram się pomóc koleżance i potrzebujemy adres mailowy do dr Juraszka , ma może któraś ?

29lat AMH 3,17
    Starania od 2016
    04.2019 Decyzja o in vitro
    02.06-stymulacja start- słabo
    12.06-punkcja, 6 komórek -5 zapłodnionych
    17.06-3AA i ... 😍
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja 90 wrote:
    Dziewczyny dawno mnie tu nie było ale nie w tym rzecz. Staram się pomóc koleżance i potrzebujemy adres mailowy do dr Juraszka , ma może któraś ?
    Nigdy mi nie podawał maila ale mam nr telefonu jak coś

Nadzieja 90 lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Bejzi Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cala wrote:
    Tak czytam Wasze wypowiedzi odnośnie wiary i napisałam dosyć spora wypowiedź, ale z niej zrezygnowałam. Chociażby w obliczu tego co przeszła Trasti chyba nie trzeba lepszego podsumowania odnośnie cudów :-)
    Amen. 😊

Pia88, Cala lubią tę wiadomość

08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊
  • Nadzieja 90 Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Nigdy mi nie podawał maila ale mam nr telefonu jak coś[/QUOTE

Jeju spadlas nam z nieba 😘
    Wysłałam zaproszenie. Mogę na priv prosić ?

Pia88 lubi tę wiadomość

29lat AMH 3,17
    Starania od 2016
    04.2019 Decyzja o in vitro
    02.06-stymulacja start- słabo
    12.06-punkcja, 6 komórek -5 zapłodnionych
    17.06-3AA i ... 😍
  • Baba1 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aurola wrote:
    Ale wyczułs moj nastrój 🙄. Dziś mam handre i wstałam dosłownie z dołem. Poszłam do łazienki i poczułam ze chyba lipa z tego wszyskiego. Pierwsze objawy @ mi sie zaczęły. Jeszcze wczoraj myślałam ze wszysko będzie dobrze, dziś mam nie moc. Cóż czekam do bety.
    Wiesz nie wiem jak to jest bo jeszcze tego etapu nigdy nie miałam ale dziewczyny pisały ze obiwy na @ nic nie oznaczają wiec trzymaj się ✊️✊️✊️
    Kiedy beta?

Pia88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są na świecie cuda ale jest też wiele, bardzo wiele bólu i niesprawiedliwości. W dużej mierze to wina ludzi ale nie tylko. A mnie nie boli nic bardziej niż cierpienie dzieci i zwierząt. Wystarczy przejść się na onkologię.. Czy na stronę pierwszej lepszej fundacji..Właśnie przeczytałam że konie z Morskiego Oka będą jeździć jeszcze dłużej, bo durnym turystom nie chce się ruszyć tłustej dupy i wolą się znęcać nad tymi pięknymi zwierzętami. Nie wspomnę o masowym zabijaniu psów w Chinach..czy znęcaniu się przez patologiczną młodzież nad zwierzętami i wrzucaniu filmików z tego do internetu. Przykładów można mnożyć. Świat jest bezwzględny. Ludzie w większości są źli i zdemoralizowani.. Empatia? Co to w ogóle jest? To jest taki moment kiedy powinna powstać Arka i powódź która zmyje cały ten gnój z ziemi.

Baba1, Yoselyn82, SusieOne, Pia88, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

• aurola Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baba1 wrote:
    Wiesz nie wiem jak to jest bo jeszcze tego etapu nigdy nie miałam ale dziewczyny pisały ze obiwy na @ nic nie oznaczają wiec trzymaj się ✊️✊️✊️
    Kiedy beta?
    Wiem wiem byłam juz 3 raz w ciąży i wtedy czułam że jestem. Oby strach mi nie mieszkał w głowie i bylo dobrze. Jeszcze nie wiem kiedy pójdę czy 7 dpt czy 8 dpt czy 10 dpt. Zależy kiedy spanikuje 🙄

hchyvfxmo1eygfw1.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja 90 wrote:
    KateHawke wrote:
    Nigdy mi nie podawał maila ale mam nr telefonu jak coś[/QUOTE

Jeju spadlas nam z nieba 😘
    Wysłałam zaproszenie. Mogę na priv prosić ?
    Wysłałam :)

Nadzieja 90 lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • m_d_f Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny, życzę wszystkim wszystkiego dobrego po świętach :) Ja zrobiłam sobie przerwę od forum po tym, jak dostałam @ mimo że wszystkie znaki wskazywały na to, że się udało, nie wiem czemu się łudziłam, no ale tym razem mój organizm naprawdę przeszedł samego siebie... Okres się spóźnił o jeden dzień, cycki bolały, biały śluz, wysyp na twarzy, gdzie zawsze przed @ cera mi się poprawia, pachwiny ciągnęły - no i to wszystko do dnia krwawienia, ech. Nie robiłam testu, więc pewności nie mam, ale pewnie i tak byłaby biel. Nakręciłam się jak głupia, myślałam, że pod choinkę dam mężowi pozytywny test, a tu dupa. Zła byłam podwójnie, że się nie udało i na siebie, że w ogóle uwierzyłam, że mogło się udać. No nic. Było minęło.
    Nawet nie próbuję nadrabiać lektury forum jedynie z ostatnich postów widzę, że Trasti podzieliła się radosną nowiną - super! Gratuluję malutkiej :)
    Nie mam pojęcia już kto na jakim jest etapie, ale za wszystkie przyszłe mamy trzymam kciuki!

Starania o drugie dziecko

HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_d_f dobrze, że jesteś z nami!
    Myślałam o Tobie.
    Rozumiem Cię jak czasmi można się nakręcić. Jeszcze człowiek stworzy sobie różne filmy jak to mówi o ciąży pod choinką i potem gleba z wielkim łomotem.

Ściskam!

m_d_f lubi tę wiadomość

• Luna Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_d_f wrote:
    Hej, dziewczyny, życzę wszystkim wszystkiego dobrego po świętach :) Ja zrobiłam sobie przerwę od forum po tym, jak dostałam @ mimo że wszystkie znaki wskazywały na to, że się udało, nie wiem czemu się łudziłam, no ale tym razem mój organizm naprawdę przeszedł samego siebie... Okres się spóźnił o jeden dzień, cycki bolały, biały śluz, wysyp na twarzy, gdzie zawsze przed @ cera mi się poprawia, pachwiny ciągnęły - no i to wszystko do dnia krwawienia, ech. Nie robiłam testu, więc pewności nie mam, ale pewnie i tak byłaby biel. Nakręciłam się jak głupia, myślałam, że pod choinkę dam mężowi pozytywny test, a tu dupa. Zła byłam podwójnie, że się nie udało i na siebie, że w ogóle uwierzyłam, że mogło się udać. No nic. Było minęło.
    Nawet nie próbuję nadrabiać lektury forum jedynie z ostatnich postów widzę, że Trasti podzieliła się radosną nowiną - super! Gratuluję malutkiej :)
    Nie mam pojęcia już kto na jakim jest etapie, ale za wszystkie przyszłe mamy trzymam kciuki!

Ja miałam to samo i w pierwszy dzień świąt głupia zrobiłam test(niewiem po co, nie robiłam testów chyba z 2 lata) ale tak dziwnie się czułam no i dupa oczywiście, miałam takiego dola że się poryczalam, prawie poklocilam z mężem bo on zły że ja znowu ryczę i takie super święta miałam i tak jak piszesz człowiek jest podwójnie zły, po co sama sobie namieszalam w głowie to niewiem, a najlepsze jest to dalej źle się czuję, mdli mnie i kręci mi się w głowie ale wychodzi ze to chyba pogoda tak na mnie działa

Starania od 2014 roku,
    od 2018 Provita
    1 procedura krótki protokół 2 komórki, transfer 2 dniowca 😟 brak ❄️
    2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
    Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
    Mąż: słabe nasienie ilość i morfologia 2%, HBA 1%
  • evkill Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Katowicach mężczyzna zostawił 3 letnie dziecko w oknie życia. Matka dziecka była w pracy.🤦

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
‹‹ 1976 1977 1978 1979 1980 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ