X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruzja85 wrote:
    Ja od razu kupowałam 6 opakowań po 30 sztuk i w 200 zlotych zamykalam się. No ja mam do Czech 60 km więc u mnie opłacało się a po drugie dopiero teraz one weszły do aptek w Polsce.

Ja też brałam od razu po 6 opakowań. A po jakimś czasie znów 6 i tak szło do przodu

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • MeHe Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka w nowym roku. Mam nadzieję, pełnym ciąż :)

Czy któraś z Was boryka się może z plamieniami przed miesiączką? Już nie mam siły. Znowu wróciły, choć w sumie ciągle byłam na hormonach od histeroskopii. Miałam jakieś 2 lata temu stwierdzone zapalenie endo i w styczniu tego roku również. Brałam 2 mce leki, potem byłam na antykach, potem na diherlinie, potem stymulacja, potem sztuczny cykl. Niestety 2 moje naturalne cykle z plamieniami. Myślicie, że mogę sprawdzić ewentualnie sama sobie progiem, czy to niedomoga fazy lutealnej? Jeśli zapalenie znowu, to może od punkcji i transferu? Buuu :(

• aurola Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy gorączka mnie nie bierze😱 przy ilu mam się martwić i brać paracetamol?

hchyvfxmo1eygfw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane trzymamy się razem jeszcze. Ktg wyszło dziś w porządku , szyjka o długości 1 cm, wiec polozna stwierdziła ze mam ok 8 h do przodu🙈 Czeka mnie tylko rozwarcie i mały może wychodzić 🥳
    Mam się zgłosić w poniedziałek na oddział i we wtorek będą się za nas brali🥰

Wisienka39*, KateHawke, Bejzi, Yoselyn82, monik123, Baba1, Bella93, Frelcia__, Honorata02, czekamynadzidzie, Megii_81, njut lubią tę wiadomość

• SusieOne Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aurola wrote:
    Dziewczyny nie wiem czy gorączka mnie nie bierze😱 przy ilu mam się martwić i brać paracetamol?
    Jak się źle czujesz to spokojnie paracetamol już możesz :)

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • aurola Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    Jak się źle czujesz to spokojnie paracetamol już możesz :)
    Narazie ztobilam sobie letni prysznic i okłady. Jak coś to wezmę paracetamol gdy dalej będzie rosnąć.

hchyvfxmo1eygfw1.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szapiro wrote:
    2 dzieci i koniec planów w tej kwestii ale nadal problemy, wczesna menopauza torbiele itd
    Ale nie narzekam
    Kobieta to ma zawsze przerypane... Jak nie okres, poród, itp, to potem menopauza dopada 😒 mam nadzieję, że nie męczy cię chociaż za bardzo.

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Gruzja85 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Kochane trzymamy się razem jeszcze. Ktg wyszło dziś w porządku , szyjka o długości 1 cm, wiec polozna stwierdziła ze mam ok 8 h do przodu🙈 Czeka mnie tylko rozwarcie i mały może wychodzić 🥳
    Didik✊✊✊✊✊ ja chyba ostatnia do rozpakowania ale u mnie termin na 12 lutego z usg a cc wstępnie albo 31 stycznia albo 4/5 lutego....chyba powinnam dotrwac bo szyjka o dlugosci 4,5 cm i brzuchol wysoko.

didik34, Wisienka39* lubią tę wiadomość

36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
    1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
    2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
    uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
    mąż średnio.
    Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2020, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruzja85 wrote:
    Didik✊✊✊✊✊ ja chyba ostatnia do rozpakowania ale u mnie termin na 12 lutego z usg a cc wstępnie albo 31 stycznia albo 4/5 lutego....chyba powinnam dotrwac bo szyjka o dlugosci 4,5 cm i brzuchol wysoko.
    No napewno dotrwasz. Mi się śmiać teraz chce, jak pomysle jak się szyjką przejmowałam 😂 Brzuch tez właśnie mam wysoko. Ale tak to jest jak człowiek chucha i dmucha, to donosi spokojnie a i nawet przenosi🙈
    Byłam dziś w pepco . Musiałam zakupić majtki. W rozmiarze xxl 🤣🤣🤣

monik123, Bejzi, Luna, Wisienka39* lubią tę wiadomość

• aurola Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy ilu stopniach ten paracetamol? Bo 37.6 mnie już przeraża. Bo normalnie to już u mnie gorączka
    Ja osiwieje chyba. Wyobrażacie sobie moje przerażenie? 🤦🏼‍♀️

hchyvfxmo1eygfw1.png
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Oj to już tuż tuż :) aż mnie ciary przeszły😁.. A mnie tak męczą mdłości, już nie mam siły nawet nie umiem pić wody bo odrazu mnie bierze na wymioty.. Nie wiem jak mam sobie z tym radzić.. Jeszcze muszę zrobić badania miedzy innymi glukoza i nie wiem czy będę musiała pić glukoze, czy to dopiero puzniej ok23tc? Bo jak będę musiala to nie dam rady wypić tego bo odrazu zwymiotuje.. :(

didik34 lubi tę wiadomość

oar8dqk3h868txgg.png
  • Baba1 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    To zwalniaj ten brzuchal bo rezerwowam ☺️

didik34, Wisienka39* lubią tę wiadomość

• ania609 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile się czeka na wynik tych badan:
    Glukoza, Hbs, alloprzeciwciała, tsh, cmv Igg, Igm
    Ile kosztują te badania i czy wszystkie zrobię w normalnym laboratorium w przychodni czy muszę jechać np do diagnostyki w Katowicach?

oar8dqk3h868txgg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2020, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aurola wrote:
    Przy ilu stopniach ten paracetamol? Bo 37.6 mnie już przeraża. Bo normalnie to już u mnie gorączka

Aurola spokojnie. Póki co to stan podgorączkowy. Gorączka zaczyna się od 38*. A choroba we wczesnej ciąży to praktycznie standard 😘 Zrób sobie syrop z cebuli, pij herbatę z imbirem, miodem i cytryną, albo mleko z czosnkiem jeśli tolerujesz i odpoczywaj. Co do leków, to nie pomogę niestety ☹️ Ale chyba jest też coś stricte dla kobiet w ciąży w aptekach.

aurola, Bejzi lubią tę wiadomość

• Bejzi Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aurola wrote:
    Ratuj się domowymi sposobami, a temperatura w ciąży i tak jest wyższa, więc niekoniecznie przeziębienie, tylko Twój organizm "nastawia się" na kierunek CIĄŻA ;)
    ania609 wrote:
    Dziewczyny ile się czeka na wynik tych badan:
    Glukoza, Hbs, alloprzeciwciała, tsh, cmv Igg, Igm
    Ile kosztują te badania i czy wszystkie zrobię w normalnym laboratorium w przychodni czy muszę jechać np do diagnostyki w Katowicach?

Zrobisz w jednym labie i w jednym dniu wyniki. To są standardowe badania na początku ciąży ;) co do gluzkozy, to tu chodzi o zwykłe oznaczenie cukru, obciążenie glukozą robi się w 6 m-cu ciąży, polecam Ci GlucoTest o smaku np pomarańczy, ciężej się po tym haftuje :D

Didik, ciśnienie mi idzie w górę jak czytam, że to już już :D Ja się "luzuję" wiesiołkiem, liśćmi malin i daktylami, 2020 pyknął, więc mały może już się z nami witać :D Szyjki zaaaazdraszam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2020, 13:44

didik34 lubi tę wiadomość

08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi wrote:
    Zrobisz w jednym labie i w jednym dniu wyniki. To są standardowe badania na początku ciąży ;) co do gluzkozy, to tu chodzi o zwykłe oznaczenie cukru, obciążenie glukozą robi się w 6 m-cu ciąży, polecam Ci GlucoTest o smaku np pomarańczy, ciężej się po tym haftuje :D

Didik, ciśnienie mi idzie w górę jak czytam, że to już już :D Ja się "luzuję" wiesiołkiem, liśćmi malin i daktylami, 2020 pyknął, więc mały może już się z nami witać :D Szyjki zaaaazdraszam :D

Ja też piłam pomarańczowy, gluco test czy jakoś tak to się nazywało w butelce.

Bejzi lubi tę wiadomość

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja praktycznie co wizytę to miałam jakieś badania zrobić a to morfologię a to mocz a to glukozę, TSH, no i hbs, allo przeciwciała też robiłam. Zrobisz wszystko w jednym Łabie, wyniki powinny być tego samego dnia albo z 2 dzień. A kiedy robisz ?

❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej koleżance w ciąży lekarz pozwolił wziąć Paracetamol jak gorączka będzie sięgać 38.5.

aurola lubi tę wiadomość

• Gruzja85 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania609 wrote:
    Oj to już tuż tuż :) aż mnie ciary przeszły😁.. A mnie tak męczą mdłości, już nie mam siły nawet nie umiem pić wody bo odrazu mnie bierze na wymioty.. Nie wiem jak mam sobie z tym radzić.. Jeszcze muszę zrobić badania miedzy innymi glukoza i nie wiem czy będę musiała pić glukoze, czy to dopiero puzniej ok23tc? Bo jak będę musiala to nie dam rady wypić tego bo odrazu zwymiotuje.. :(
    Generalnie na początku ciąży robi się tylko glukoze z krwi czy na czczo jest ok. Dopiero ok 23-24 tygodnia robi się krzywa cukrowa. Dopiero jeśli na czczo glukoza wyszlaby źle teraz to każą robić krzywa cukrowa i diabetolog. U mnie już w 5 tygodniu po odstąpieniu metforminy cukry na czczo wychodziły za wysoko na glukometrze więc dostałam od razu insuline bez krzywej cukrowej.

36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
    1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
    2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
    uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
    mąż średnio.
    Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej dziewczyny ale mnie pocieszylyscie że nie będę musiaka teraz pić tej glukozy.. Już w czoraj chcialam jechać do szpitala bo mi nogi dretwialy bardzo niskie ciśnienie 90 na 62 puls 45 i ciągle wymioty.. Dziś jest naszczescie lepiej jak narazie tylko rano wymiotowalam.. Na badania idę od kilku dni i nie mogę bo się tak źle czuje.. Wizytę mam 10. 01 wiec mysze zrobić do wizyty.. Ile kosztują te badania? A bolał was też brzuch na tym etapie ciąży?

oar8dqk3h868txgg.png
‹‹ 1997 1998 1999 2000 2001 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ