Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Gruzja85 wrote:Ja od razu kupowałam 6 opakowań po 30 sztuk i w 200 zlotych zamykalam się. No ja mam do Czech 60 km więc u mnie opłacało się a po drugie dopiero teraz one weszły do aptek w Polsce.
Ja też brałam od razu po 6 opakowań. A po jakimś czasie znów 6 i tak szło do przoduMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Hejka w nowym roku. Mam nadzieję, pełnym ciąż
Czy któraś z Was boryka się może z plamieniami przed miesiączką? Już nie mam siły. Znowu wróciły, choć w sumie ciągle byłam na hormonach od histeroskopii. Miałam jakieś 2 lata temu stwierdzone zapalenie endo i w styczniu tego roku również. Brałam 2 mce leki, potem byłam na antykach, potem na diherlinie, potem stymulacja, potem sztuczny cykl. Niestety 2 moje naturalne cykle z plamieniami. Myślicie, że mogę sprawdzić ewentualnie sama sobie progiem, czy to niedomoga fazy lutealnej? Jeśli zapalenie znowu, to może od punkcji i transferu? Buuu -
nick nieaktualnyKochane trzymamy się razem jeszcze. Ktg wyszło dziś w porządku , szyjka o długości 1 cm, wiec polozna stwierdziła ze mam ok 8 h do przodu🙈 Czeka mnie tylko rozwarcie i mały może wychodzić 🥳
Mam się zgłosić w poniedziałek na oddział i we wtorek będą się za nas brali🥰Wisienka39*, KateHawke, Bejzi, Yoselyn82, monik123, Baba1, Bella93, Frelcia__, Honorata02, czekamynadzidzie, Megii_81, njut lubią tę wiadomość
-
aurola wrote:Dziewczyny nie wiem czy gorączka mnie nie bierze😱 przy ilu mam się martwić i brać paracetamol?
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Szapiro wrote:2 dzieci i koniec planów w tej kwestii ale nadal problemy, wczesna menopauza torbiele itd
Ale nie narzekam -
didik34 wrote:Kochane trzymamy się razem jeszcze. Ktg wyszło dziś w porządku , szyjka o długości 1 cm, wiec polozna stwierdziła ze mam ok 8 h do przodu🙈 Czeka mnie tylko rozwarcie i mały może wychodzić 🥳
Mam się zgłosić w poniedziałek na oddział i we wtorek będą się za nas brali🥰didik34, Wisienka39* lubią tę wiadomość
36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
mąż średnio.
Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩 -
nick nieaktualnyGruzja85 wrote:Didik✊✊✊✊✊ ja chyba ostatnia do rozpakowania ale u mnie termin na 12 lutego z usg a cc wstępnie albo 31 stycznia albo 4/5 lutego....chyba powinnam dotrwac bo szyjka o dlugosci 4,5 cm i brzuchol wysoko.
Byłam dziś w pepco . Musiałam zakupić majtki. W rozmiarze xxl 🤣🤣🤣monik123, Bejzi, Luna, Wisienka39* lubią tę wiadomość
-
didik34 wrote:Kochane trzymamy się razem jeszcze. Ktg wyszło dziś w porządku , szyjka o długości 1 cm, wiec polozna stwierdziła ze mam ok 8 h do przodu🙈 Czeka mnie tylko rozwarcie i mały może wychodzić 🥳
Mam się zgłosić w poniedziałek na oddział i we wtorek będą się za nas brali🥰aż mnie ciary przeszły😁.. A mnie tak męczą mdłości, już nie mam siły nawet nie umiem pić wody bo odrazu mnie bierze na wymioty.. Nie wiem jak mam sobie z tym radzić.. Jeszcze muszę zrobić badania miedzy innymi glukoza i nie wiem czy będę musiała pić glukoze, czy to dopiero puzniej ok23tc? Bo jak będę musiala to nie dam rady wypić tego bo odrazu zwymiotuje..
didik34 lubi tę wiadomość
-
Mam się zgłosić w poniedziałek na oddział i we wtorek będą się za nas brali🥰didik34, Wisienka39* lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaurola wrote:Przy ilu stopniach ten paracetamol? Bo 37.6 mnie już przeraża. Bo normalnie to już u mnie gorączka
Ja osiwieje chyba. Wyobrażacie sobie moje przerażenie? 🤦🏼♀️
Aurola spokojnie. Póki co to stan podgorączkowy. Gorączka zaczyna się od 38*. A choroba we wczesnej ciąży to praktycznie standard 😘 Zrób sobie syrop z cebuli, pij herbatę z imbirem, miodem i cytryną, albo mleko z czosnkiem jeśli tolerujesz i odpoczywaj. Co do leków, to nie pomogę niestety ☹️ Ale chyba jest też coś stricte dla kobiet w ciąży w aptekach.aurola, Bejzi lubią tę wiadomość
-
aurola wrote:Przy ilu stopniach ten paracetamol? Bo 37.6 mnie już przeraża. Bo normalnie to już u mnie gorączka
Ja osiwieje chyba. Wyobrażacie sobie moje przerażenie? 🤦🏼♀️
ania609 wrote:Dziewczyny ile się czeka na wynik tych badan:
Glukoza, Hbs, alloprzeciwciała, tsh, cmv Igg, Igm
Ile kosztują te badania i czy wszystkie zrobię w normalnym laboratorium w przychodni czy muszę jechać np do diagnostyki w Katowicach?
Zrobisz w jednym labie i w jednym dniu wyniki. To są standardowe badania na początku ciążyco do gluzkozy, to tu chodzi o zwykłe oznaczenie cukru, obciążenie glukozą robi się w 6 m-cu ciąży, polecam Ci GlucoTest o smaku np pomarańczy, ciężej się po tym haftuje
Didik, ciśnienie mi idzie w górę jak czytam, że to już jużJa się "luzuję" wiesiołkiem, liśćmi malin i daktylami, 2020 pyknął, więc mały może już się z nami witać
Szyjki zaaaazdraszam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2020, 13:44
didik34 lubi tę wiadomość
08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊 -
Bejzi wrote:Zrobisz w jednym labie i w jednym dniu wyniki. To są standardowe badania na początku ciąży
co do gluzkozy, to tu chodzi o zwykłe oznaczenie cukru, obciążenie glukozą robi się w 6 m-cu ciąży, polecam Ci GlucoTest o smaku np pomarańczy, ciężej się po tym haftuje
Didik, ciśnienie mi idzie w górę jak czytam, że to już jużJa się "luzuję" wiesiołkiem, liśćmi malin i daktylami, 2020 pyknął, więc mały może już się z nami witać
Szyjki zaaaazdraszam
Ja też piłam pomarańczowy, gluco test czy jakoś tak to się nazywało w butelce.Bejzi lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Ania ja praktycznie co wizytę to miałam jakieś badania zrobić a to morfologię a to mocz a to glukozę, TSH, no i hbs, allo przeciwciała też robiłam. Zrobisz wszystko w jednym Łabie, wyniki powinny być tego samego dnia albo z 2 dzień. A kiedy robisz ?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
ania609 wrote:Oj to już tuż tuż
aż mnie ciary przeszły😁.. A mnie tak męczą mdłości, już nie mam siły nawet nie umiem pić wody bo odrazu mnie bierze na wymioty.. Nie wiem jak mam sobie z tym radzić.. Jeszcze muszę zrobić badania miedzy innymi glukoza i nie wiem czy będę musiała pić glukoze, czy to dopiero puzniej ok23tc? Bo jak będę musiala to nie dam rady wypić tego bo odrazu zwymiotuje..
36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
mąż średnio.
Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩 -
Ojej dziewczyny ale mnie pocieszylyscie że nie będę musiaka teraz pić tej glukozy.. Już w czoraj chcialam jechać do szpitala bo mi nogi dretwialy bardzo niskie ciśnienie 90 na 62 puls 45 i ciągle wymioty.. Dziś jest naszczescie lepiej jak narazie tylko rano wymiotowalam.. Na badania idę od kilku dni i nie mogę bo się tak źle czuje.. Wizytę mam 10. 01 wiec mysze zrobić do wizyty.. Ile kosztują te badania? A bolał was też brzuch na tym etapie ciąży?