X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruzja85 wrote:
    Ja od razu kupowałam 6 opakowań po 30 sztuk i w 200 zlotych zamykalam się. No ja mam do Czech 60 km więc u mnie opłacało się a po drugie dopiero teraz one weszły do aptek w Polsce.

Ja też brałam od razu po 6 opakowań. A po jakimś czasie znów 6 i tak szło do przodu

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • MeHe Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka w nowym roku. Mam nadzieję, pełnym ciąż :)

Czy któraś z Was boryka się może z plamieniami przed miesiączką? Już nie mam siły. Znowu wróciły, choć w sumie ciągle byłam na hormonach od histeroskopii. Miałam jakieś 2 lata temu stwierdzone zapalenie endo i w styczniu tego roku również. Brałam 2 mce leki, potem byłam na antykach, potem na diherlinie, potem stymulacja, potem sztuczny cykl. Niestety 2 moje naturalne cykle z plamieniami. Myślicie, że mogę sprawdzić ewentualnie sama sobie progiem, czy to niedomoga fazy lutealnej? Jeśli zapalenie znowu, to może od punkcji i transferu? Buuu :(

• aurola Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy gorączka mnie nie bierze😱 przy ilu mam się martwić i brać paracetamol?

hchyvfxmo1eygfw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane trzymamy się razem jeszcze. Ktg wyszło dziś w porządku , szyjka o długości 1 cm, wiec polozna stwierdziła ze mam ok 8 h do przodu🙈 Czeka mnie tylko rozwarcie i mały może wychodzić 🥳
    Mam się zgłosić w poniedziałek na oddział i we wtorek będą się za nas brali🥰

Wisienka39*, KateHawke, Bejzi, Yoselyn82, monik123, Baba1, Bella93, Frelcia__, Honorata02, czekamynadzidzie, Megii_81, njut lubią tę wiadomość

• SusieOne Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aurola wrote:
    Dziewczyny nie wiem czy gorączka mnie nie bierze😱 przy ilu mam się martwić i brać paracetamol?
    Jak się źle czujesz to spokojnie paracetamol już możesz :)

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • aurola Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    Jak się źle czujesz to spokojnie paracetamol już możesz :)
    Narazie ztobilam sobie letni prysznic i okłady. Jak coś to wezmę paracetamol gdy dalej będzie rosnąć.

hchyvfxmo1eygfw1.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szapiro wrote:
    2 dzieci i koniec planów w tej kwestii ale nadal problemy, wczesna menopauza torbiele itd
    Ale nie narzekam
    Kobieta to ma zawsze przerypane... Jak nie okres, poród, itp, to potem menopauza dopada 😒 mam nadzieję, że nie męczy cię chociaż za bardzo.

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Gruzja85 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Kochane trzymamy się razem jeszcze. Ktg wyszło dziś w porządku , szyjka o długości 1 cm, wiec polozna stwierdziła ze mam ok 8 h do przodu🙈 Czeka mnie tylko rozwarcie i mały może wychodzić 🥳
    Didik✊✊✊✊✊ ja chyba ostatnia do rozpakowania ale u mnie termin na 12 lutego z usg a cc wstępnie albo 31 stycznia albo 4/5 lutego....chyba powinnam dotrwac bo szyjka o dlugosci 4,5 cm i brzuchol wysoko.

didik34, Wisienka39* lubią tę wiadomość

36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
    1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
    2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
    uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
    mąż średnio.
    Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2020, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruzja85 wrote:
    Didik✊✊✊✊✊ ja chyba ostatnia do rozpakowania ale u mnie termin na 12 lutego z usg a cc wstępnie albo 31 stycznia albo 4/5 lutego....chyba powinnam dotrwac bo szyjka o dlugosci 4,5 cm i brzuchol wysoko.
    No napewno dotrwasz. Mi się śmiać teraz chce, jak pomysle jak się szyjką przejmowałam 😂 Brzuch tez właśnie mam wysoko. Ale tak to jest jak człowiek chucha i dmucha, to donosi spokojnie a i nawet przenosi🙈
    Byłam dziś w pepco . Musiałam zakupić majtki. W rozmiarze xxl 🤣🤣🤣

monik123, Bejzi, Luna, Wisienka39* lubią tę wiadomość

• aurola Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy ilu stopniach ten paracetamol? Bo 37.6 mnie już przeraża. Bo normalnie to już u mnie gorączka
    Ja osiwieje chyba. Wyobrażacie sobie moje przerażenie? 🤦🏼‍♀️

hchyvfxmo1eygfw1.png
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Oj to już tuż tuż :) aż mnie ciary przeszły😁.. A mnie tak męczą mdłości, już nie mam siły nawet nie umiem pić wody bo odrazu mnie bierze na wymioty.. Nie wiem jak mam sobie z tym radzić.. Jeszcze muszę zrobić badania miedzy innymi glukoza i nie wiem czy będę musiała pić glukoze, czy to dopiero puzniej ok23tc? Bo jak będę musiala to nie dam rady wypić tego bo odrazu zwymiotuje.. :(

didik34 lubi tę wiadomość

oar8dqk3h868txgg.png
  • Baba1 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    To zwalniaj ten brzuchal bo rezerwowam ☺️

didik34, Wisienka39* lubią tę wiadomość

• ania609 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile się czeka na wynik tych badan:
    Glukoza, Hbs, alloprzeciwciała, tsh, cmv Igg, Igm
    Ile kosztują te badania i czy wszystkie zrobię w normalnym laboratorium w przychodni czy muszę jechać np do diagnostyki w Katowicach?

oar8dqk3h868txgg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2020, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aurola wrote:
    Przy ilu stopniach ten paracetamol? Bo 37.6 mnie już przeraża. Bo normalnie to już u mnie gorączka

Aurola spokojnie. Póki co to stan podgorączkowy. Gorączka zaczyna się od 38*. A choroba we wczesnej ciąży to praktycznie standard 😘 Zrób sobie syrop z cebuli, pij herbatę z imbirem, miodem i cytryną, albo mleko z czosnkiem jeśli tolerujesz i odpoczywaj. Co do leków, to nie pomogę niestety ☹️ Ale chyba jest też coś stricte dla kobiet w ciąży w aptekach.

aurola, Bejzi lubią tę wiadomość

• Bejzi Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aurola wrote:
    Ratuj się domowymi sposobami, a temperatura w ciąży i tak jest wyższa, więc niekoniecznie przeziębienie, tylko Twój organizm "nastawia się" na kierunek CIĄŻA ;)
    ania609 wrote:
    Dziewczyny ile się czeka na wynik tych badan:
    Glukoza, Hbs, alloprzeciwciała, tsh, cmv Igg, Igm
    Ile kosztują te badania i czy wszystkie zrobię w normalnym laboratorium w przychodni czy muszę jechać np do diagnostyki w Katowicach?

Zrobisz w jednym labie i w jednym dniu wyniki. To są standardowe badania na początku ciąży ;) co do gluzkozy, to tu chodzi o zwykłe oznaczenie cukru, obciążenie glukozą robi się w 6 m-cu ciąży, polecam Ci GlucoTest o smaku np pomarańczy, ciężej się po tym haftuje :D

Didik, ciśnienie mi idzie w górę jak czytam, że to już już :D Ja się "luzuję" wiesiołkiem, liśćmi malin i daktylami, 2020 pyknął, więc mały może już się z nami witać :D Szyjki zaaaazdraszam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2020, 13:44

didik34 lubi tę wiadomość

08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi wrote:
    Zrobisz w jednym labie i w jednym dniu wyniki. To są standardowe badania na początku ciąży ;) co do gluzkozy, to tu chodzi o zwykłe oznaczenie cukru, obciążenie glukozą robi się w 6 m-cu ciąży, polecam Ci GlucoTest o smaku np pomarańczy, ciężej się po tym haftuje :D

Didik, ciśnienie mi idzie w górę jak czytam, że to już już :D Ja się "luzuję" wiesiołkiem, liśćmi malin i daktylami, 2020 pyknął, więc mały może już się z nami witać :D Szyjki zaaaazdraszam :D

Ja też piłam pomarańczowy, gluco test czy jakoś tak to się nazywało w butelce.

Bejzi lubi tę wiadomość

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja praktycznie co wizytę to miałam jakieś badania zrobić a to morfologię a to mocz a to glukozę, TSH, no i hbs, allo przeciwciała też robiłam. Zrobisz wszystko w jednym Łabie, wyniki powinny być tego samego dnia albo z 2 dzień. A kiedy robisz ?

❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej koleżance w ciąży lekarz pozwolił wziąć Paracetamol jak gorączka będzie sięgać 38.5.

aurola lubi tę wiadomość

• Gruzja85 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania609 wrote:
    Oj to już tuż tuż :) aż mnie ciary przeszły😁.. A mnie tak męczą mdłości, już nie mam siły nawet nie umiem pić wody bo odrazu mnie bierze na wymioty.. Nie wiem jak mam sobie z tym radzić.. Jeszcze muszę zrobić badania miedzy innymi glukoza i nie wiem czy będę musiała pić glukoze, czy to dopiero puzniej ok23tc? Bo jak będę musiala to nie dam rady wypić tego bo odrazu zwymiotuje.. :(
    Generalnie na początku ciąży robi się tylko glukoze z krwi czy na czczo jest ok. Dopiero ok 23-24 tygodnia robi się krzywa cukrowa. Dopiero jeśli na czczo glukoza wyszlaby źle teraz to każą robić krzywa cukrowa i diabetolog. U mnie już w 5 tygodniu po odstąpieniu metforminy cukry na czczo wychodziły za wysoko na glukometrze więc dostałam od razu insuline bez krzywej cukrowej.

36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
    1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
    2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
    uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
    mąż średnio.
    Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej dziewczyny ale mnie pocieszylyscie że nie będę musiaka teraz pić tej glukozy.. Już w czoraj chcialam jechać do szpitala bo mi nogi dretwialy bardzo niskie ciśnienie 90 na 62 puls 45 i ciągle wymioty.. Dziś jest naszczescie lepiej jak narazie tylko rano wymiotowalam.. Na badania idę od kilku dni i nie mogę bo się tak źle czuje.. Wizytę mam 10. 01 wiec mysze zrobić do wizyty.. Ile kosztują te badania? A bolał was też brzuch na tym etapie ciąży?

oar8dqk3h868txgg.png
‹‹ 1997 1998 1999 2000 2001 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ