Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, pomocy. W okresie zimowym bardzo często łapią mnie przeziębienia i właśnie już czuję po kościach, że mnie rozkłada na dobre.
Czy mogę podczas stymulacji zażyć jakiś Gripex na bazie paracetamolu? Wizyta u dra Mańki dopiero we wtorek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2020, 18:33
-
Cynthia wrote:Dziewczyny, pomocy. W okresie zimowym bardzo często łapią mnie przeziębienia i właśnie już czuję po kościach, że mnie rozkłada na dobre.
Czy mogę podczas stymulacji zażyć jakiś Gripex na bazie paracetamolu? Wizyta u dra Mańki dopiero we wtorek.
Cynthia, czekamynadzidzie, Pia88 lubią tę wiadomość
Starania od 02.2016
Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
2xIUI
02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
06.2020 pICSI - 8 zarodków
08.2020 - crio 1x 2BB ;(
11.2020 - crio 2x 3AA ;(
01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
Zostały 4❄ -
Cynthia wrote:Dziewczyny, pomocy. W okresie zimowym bardzo często łapią mnie przeziębienia i właśnie już czuję po kościach, że mnie rozkłada na dobre.
Cynthia, czekamynadzidzie, Pia88 lubią tę wiadomość
-
Franiczka wrote:W Polsce do adopcji przeznaczone są te zarodki, których dana para już nie wykorzysta i tak, są to zarodki od leczących się par, które podchodziły do ivf. "Nadmiar" trzeba oddać na AZ, nie można ich wyrzucić czy zniszczyć, a mrozić zarodki można tylko przez 20 lat. Potem automatycznie przechodzą do adopcji. Zawarte jest to nawet w umowie ivf.
Co lepsze, w Polsce AZ to dar od tych par. Cała procedura ivf i ich mrożenie w końcu było już przez te pary opłacone. A co po niektóre kliniki liczą sobie chore kwoty za AZ, rzedu nawet 5-6 tys. Tylko nieliczne, jak nasz Angelius czy Krakowski Artvimed, za AZ pobierają tylko kwotę za crio transfer.
A np w Czechach zarodki pochodzą od zdrowych dawców. Myśląc o AZ sama postawiłabym właśnie na Czechy.
W Polsce podwójne dawstwo jest nielegalne.Pia88 lubi tę wiadomość
moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Pia88 lubi tę wiadomość
moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
nick nieaktualny
-
SusieOne wrote:Serio w Polsce są od leczących się? W sumie nasz kraj to ciemnogród nie zdziwiła bym się jakby większość podchodziła do tematu że oddając komórkę lub zarodek oddają dziecko... Eh a brać to by brali. Cóż sama nie wiem jak bym z tym podarowaniem komórki zrobiła...
chociaz nie powiem, cieżko mi było podjąc ta decyzję.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2020, 19:52
SusieOne lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
czekamynadzidzie wrote:A no tak to juz u nas jest. Dlatego ja tez tak pomyslalam, żę ja nie mialam oporów żeby podejść do AZ, dlatego ja podpisalam oświadczenie, że nadmiarowe zarodki oddajemy do adopcji
chociaz nie powiem, cieżko mi było podjąc ta decyzję.
Aurola, a czemu na ospę nie?Pia88 lubi tę wiadomość
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Gruzja85 wrote:AZ tylko brać pod uwagę Czechy np Reprofit lub inne kliniki. Taniej, pewniej...No i adopcja zarodków od zdrowych osób a nie tak jak w Polsce leczacych się par.👶
-
evkill wrote:Nie rozumiem za bardzo tego, po co w Czechach zapładniają w takim razie zarodki skoro są zdrowi? I skąd masz takie info?
A działą to na takej zasadzie, ze jak zdrowa kowalska chce sobie troche kasy zarobić to się stymuluje i oddaje swoje komorki, bo klinice sa potrzebne komorki do zapłodnień, a kowalskiej kasa. Kowalska nie ma nic wspolnego z kliniką, nie leczy się i byc może np nie chce miec swoich własnych dzieci. Rozumiesz?evkill, SusieOne, Cala lubią tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
nick nieaktualny
-
Pia88 wrote:Cynthia, witaj!
Ja też jestem w programie 3 mam z Provitą.czekamynadzidzie, Cynthia lubią tę wiadomość
👶 -
SusieOne wrote:Niesamowite, powiem Ci ze nie wiem co bym zrobiła.
no ale koniec końców i tak nam wszystko padło, więc na nic moje dobre serce się zdało
Yoselyn82, SusieOne lubią tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Megii_81 wrote:Ja tez interesowałam się 3 mam z Provita, ale pani dr z racji mojego wieku słabych wyników nie zalecała, tylko spróbować zwykłym podejściem abym mogła zmienić klinikę w razie co, i w efekcie to była dobra decyzja🥰
Megii_81 lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Frelcia_na_tymczasie wrote:Tylko po co zdrowe Kowalskie przechodzą przez stymulację i niezbyt przyjemną punkcję? Mają za to jakieś pieniądze?Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Franiczka wrote:W Polsce do adopcji przeznaczone są te zarodki, których dana para już nie wykorzysta i tak, są to zarodki od leczących się par, które podchodziły do ivf. "Nadmiar" trzeba oddać na AZ, nie można ich wyrzucić czy zniszczyć, a mrozić zarodki można tylko przez 20 lat. Potem automatycznie przechodzą do adopcji. Zawarte jest to nawet w umowie ivf.
Co lepsze, w Polsce AZ to dar od tych par. Cała procedura ivf i ich mrożenie w końcu było już przez te pary opłacone. A co po niektóre kliniki liczą sobie chore kwoty za AZ, rzedu nawet 5-6 tys. Tylko nieliczne, jak nasz Angelius czy Krakowski Artvimed, za AZ pobierają tylko kwotę za crio transfer.
A np w Czechach zarodki pochodzą od zdrowych dawców. Myśląc o AZ sama postawiłabym właśnie na Czechy.
W Polsce podwójne dawstwo jest nielegalne.👶 -
nick nieaktualnyczekamynadzidzie wrote:No trudne decyzje. Ale miałam świadomość, że na pewno osoba ktora by dostała te moje zarodki bardzo by dbała o to dziecko itp. Zresztą to tylko geny i mąż mi mówił, żeby nie przywiązywała do tego takiej wagi
no ale koniec końców i tak nam wszystko padło, więc na nic moje dobre serce się zdało
Ale przecież w Pl każdy nadprogramowe zarodki musi oddać, jeśli sam ich nie wykorzysta. Mrozić można tylko przez 20 lat 🤷 Czy jednak jest inna opcja?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2020, 20:12
-
nick nieaktualny