X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Cynthia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2020, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pomocy. W okresie zimowym bardzo często łapią mnie przeziębienia i właśnie już czuję po kościach, że mnie rozkłada na dobre. :( Czy mogę podczas stymulacji zażyć jakiś Gripex na bazie paracetamolu? Wizyta u dra Mańki dopiero we wtorek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2020, 18:33

atdc20mmyu84cdr0.png
  • monik123 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2020, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynthia wrote:
    Dziewczyny, pomocy. W okresie zimowym bardzo często łapią mnie przeziębienia i właśnie już czuję po kościach, że mnie rozkłada na dobre. :( Czy mogę podczas stymulacji zażyć jakiś Gripex na bazie paracetamolu? Wizyta u dra Mańki dopiero we wtorek.
    Wydaje mi się, że nie można. Chyba w grę wchodzą bardziej naturalne specyfiki...herbata z miodem, imbirem i cytryną. Ewentualnie czosnek z mlekiem

Cynthia, czekamynadzidzie, Pia88 lubią tę wiadomość

Starania od 02.2016
    Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
    2xIUI :(
    02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
    06.2020 pICSI - 8 zarodków
    08.2020 - crio 1x 2BB ;(
    11.2020 - crio 2x 3AA ;(
    01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
    Zostały 4❄
  • aurola Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2020, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynthia wrote:
    Podczas stymulacji nie jest wskazane. Raczej naturalnie. Po punkcji będziesz mogła się podleczyć czym mocniejszym do transferu.

Cynthia, czekamynadzidzie, Pia88 lubią tę wiadomość

hchyvfxmo1eygfw1.png
  • aurola Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2020, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka39* wrote:
    Aurola ja chętnie przygarnę u mnie z racji wieku wszystkie leki 100 procent płatne
    Jak Cichaa się nie odezwie to chętnie Ci oddam 😉

Pia88, Wisienka39* lubią tę wiadomość

hchyvfxmo1eygfw1.png
  • evkill Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2020, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiczka wrote:
    W Polsce do adopcji przeznaczone są te zarodki, których dana para już nie wykorzysta i tak, są to zarodki od leczących się par, które podchodziły do ivf. "Nadmiar" trzeba oddać na AZ, nie można ich wyrzucić czy zniszczyć, a mrozić zarodki można tylko przez 20 lat. Potem automatycznie przechodzą do adopcji. Zawarte jest to nawet w umowie ivf.

Co lepsze, w Polsce AZ to dar od tych par. Cała procedura ivf i ich mrożenie w końcu było już przez te pary opłacone. A co po niektóre kliniki liczą sobie chore kwoty za AZ, rzedu nawet 5-6 tys. Tylko nieliczne, jak nasz Angelius czy Krakowski Artvimed, za AZ pobierają tylko kwotę za crio transfer.

A np w Czechach zarodki pochodzą od zdrowych dawców. Myśląc o AZ sama postawiłabym właśnie na Czechy.

W Polsce podwójne dawstwo jest nielegalne.
    Nie rozumiem za bardzo tego, po co w Czechach zapładniają w takim razie zarodki skoro są zdrowi? I skąd masz takie info?

Pia88 lubi tę wiadomość

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • evkill Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2020, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynthia wrote:
    Imbir, miód, kurkuma. Przed chwilą właśnie czytałam o właściwościach olejów z konopii i ostropest u, mają działanie przeciwzapalne, więc chyba też można, ten drugi pomaga przy zapaleniach gardła.

Pia88 lubi tę wiadomość

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2020, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Nie rozumiem za bardzo tego, po co w Czechach zapładniają w takim razie zarodki skoro są zdrowi? I skąd masz takie info?

Yyyy... Piszemy o zarodkach do adopcji. Nie wiem czego nie rozumiesz...

• czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2020, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    Serio w Polsce są od leczących się? W sumie nasz kraj to ciemnogród nie zdziwiła bym się jakby większość podchodziła do tematu że oddając komórkę lub zarodek oddają dziecko... Eh a brać to by brali. Cóż sama nie wiem jak bym z tym podarowaniem komórki zrobiła...
    A no tak to juz u nas jest. Dlatego ja tez tak pomyslalam, żę ja nie mialabym, oporów żeby podejść do AZ, dlatego ja podpisalam oświadczenie, że nadmiarowe zarodki oddajemy do adopcji ;) chociaz nie powiem, cieżko mi było podjąc ta decyzję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2020, 19:52

SusieOne lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2020, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    A no tak to juz u nas jest. Dlatego ja tez tak pomyslalam, żę ja nie mialam oporów żeby podejść do AZ, dlatego ja podpisalam oświadczenie, że nadmiarowe zarodki oddajemy do adopcji ;) chociaz nie powiem, cieżko mi było podjąc ta decyzję.
    Niesamowite, powiem Ci ze nie wiem co bym zrobiła.

Aurola, a czemu na ospę nie?

Pia88 lubi tę wiadomość

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Megii_81 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2020, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_na_tymczasie wrote:
    Niestety beta spadła.. :(
    Ojejku, przykro mi ☹️

👶
  • Megii_81 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2020, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruzja85 wrote:
    AZ tylko brać pod uwagę Czechy np Reprofit lub inne kliniki. Taniej, pewniej...No i adopcja zarodków od zdrowych osób a nie tak jak w Polsce leczacych się par.
    A skąd info ze w Czechach zarodki są od zdrowych par? W kr wiem ze np podali zarodek o klasie 3.1.1, to dobry czy średni zarodek ?

👶

Wysłany: 26 stycznia 2020, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    źle na to patrzysz. W czechach biorą komórki od zdrowej kowalskiej i zapładniają ze zdrowym nowakiem po to tylko żeby mieć zarodki przeznaczone na adopcję.
    A działą to na takej zasadzie, ze jak zdrowa kowalska chce sobie troche kasy zarobić to się stymuluje i oddaje swoje komorki, bo klinice sa potrzebne komorki do zapłodnień, a kowalskiej kasa. Kowalska nie ma nic wspolnego z kliniką, nie leczy się i byc może np nie chce miec swoich własnych dzieci. Rozumiesz?

evkill, SusieOne, Cala lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko po co zdrowe Kowalskie przechodzą przez stymulację i niezbyt przyjemną punkcję? Mają za to jakieś pieniądze?

Pia88 lubi tę wiadomość

• Megii_81 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2020, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia88 wrote:
    Cynthia, witaj!
    Ja też jestem w programie 3 mam z Provitą.
    Ja tez interesowałam się 3 mam z Provita, ale pani dr z racji mojego wieku słabych wyników nie zalecała, tylko spróbować zwykłym podejściem abym mogła zmienić klinikę w razie co, i w efekcie to była dobra decyzja🥰

czekamynadzidzie, Cynthia lubią tę wiadomość

👶

Wysłany: 26 stycznia 2020, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    Niesamowite, powiem Ci ze nie wiem co bym zrobiła.
    No trudne decyzje. Ale miałam świadomość, że na pewno osoba ktora by dostała te moje zarodki bardzo by dbała o to dziecko itp. Zresztą to tylko geny i mąż mi mówił, żeby nie przywiązywała do tego takiej wagi ;) no ale koniec końców i tak nam wszystko padło, więc na nic moje dobre serce się zdało ;)

Yoselyn82, SusieOne lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 26 stycznia 2020, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megii_81 wrote:
    Ja tez interesowałam się 3 mam z Provita, ale pani dr z racji mojego wieku słabych wyników nie zalecała, tylko spróbować zwykłym podejściem abym mogła zmienić klinikę w razie co, i w efekcie to była dobra decyzja🥰
    DOKŁADNIE. W razie czego jest możliwosc zmiany kliniki. A tak to jednak kusi zrobić te 3 stymulacje no bo przeciez i tak zapłacone. Ja nie wzięłam tego pakietu i teraz się z tego cieszę.

Megii_81 lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 26 stycznia 2020, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_na_tymczasie wrote:
    Tylko po co zdrowe Kowalskie przechodzą przez stymulację i niezbyt przyjemną punkcję? Mają za to jakieś pieniądze?
    no jasne, ze tak. I co całkiem niezla kasa. ja widzialam ze w polsce coś kolo 4tys za jedną stymulację dają.

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • Megii_81 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2020, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiczka wrote:
    W Polsce do adopcji przeznaczone są te zarodki, których dana para już nie wykorzysta i tak, są to zarodki od leczących się par, które podchodziły do ivf. "Nadmiar" trzeba oddać na AZ, nie można ich wyrzucić czy zniszczyć, a mrozić zarodki można tylko przez 20 lat. Potem automatycznie przechodzą do adopcji. Zawarte jest to nawet w umowie ivf.

Co lepsze, w Polsce AZ to dar od tych par. Cała procedura ivf i ich mrożenie w końcu było już przez te pary opłacone. A co po niektóre kliniki liczą sobie chore kwoty za AZ, rzedu nawet 5-6 tys. Tylko nieliczne, jak nasz Angelius czy Krakowski Artvimed, za AZ pobierają tylko kwotę za crio transfer.

A np w Czechach zarodki pochodzą od zdrowych dawców. Myśląc o AZ sama postawiłabym właśnie na Czechy.

W Polsce podwójne dawstwo jest nielegalne.
    A znasz przybliżone koszty takiej procedury w Czechach ?

👶
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2020, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    No trudne decyzje. Ale miałam świadomość, że na pewno osoba ktora by dostała te moje zarodki bardzo by dbała o to dziecko itp. Zresztą to tylko geny i mąż mi mówił, żeby nie przywiązywała do tego takiej wagi ;) no ale koniec końców i tak nam wszystko padło, więc na nic moje dobre serce się zdało ;)

Ale przecież w Pl każdy nadprogramowe zarodki musi oddać, jeśli sam ich nie wykorzysta. Mrozić można tylko przez 20 lat 🤷 Czy jednak jest inna opcja?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2020, 20:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2020, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megii_81 wrote:
    A znasz przybliżone koszty takiej procedury w Czechach ?

Coś około 1100-1200 euro za jeden zarodek, o ile dobrze pamiętam.

Megii_81 lubi tę wiadomość

‹‹ 2074 2075 2076 2077 2078 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ