X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotarłam w końcu do domu i dodałam avatarek. Nie znalazłam mojego :(
    Byłam na zdjęciu szwów dzisiaj :) Doktorek opowiedział mi co tam było - torbiel już była częściowo pęknięta i zaczęła się sączyć więc to był ostatni moment na laparo. Wszystko jest teraz czyściutkie i ładne, pięknie się goi. Zapytałam i pęcherzyki i okazało się że jest jeden owulacyjny i jutro mamy zielone światło do działania! <3 Jak nie podziałamy jak trzeba to od 1dc antyki na nowo i przed upływem 3 tygodni na wizytę do stymulacji <3 Czyli z tego co liczę to przed świętami zacznę hodować jajcory :D Doktorek był dzisiaj bardzo miły, wszystko mi wyjaśniał, no po prostu kocham takie wieści :)

Flowwer, KarenMillen lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • madwitka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke cudnie! Jak teraz takie czysciutkie srodowisko, to musi bąbel tam sie zadomowic, no nie ma bata!!!

KateHawke, Pulginka lubią tę wiadomość

Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
    2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
    2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:)
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madwitka wrote:
    KateHawke cudnie! Jak teraz takie czysciutkie srodowisko, to musi bąbel tam sie zadomowic, no nie ma bata!!!
    Mam taką cichą nadzieję :) u mnie problem z nasionkami eMka więc dodatkowo utrudnione.

madwitka lubi tę wiadomość

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • madwitka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:

Ja jutro mam trzeci podgląd kurnika na 8.00

No to trzymam kciuki za dorodne jajka:) &&

Flowwer lubi tę wiadomość

Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
    2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
    2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:)
  • KarenMillen Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulginka wrote:
    Kazda z was w Provicie bierze ten encorton przed IVF? Jakos Nie mam przekonania do sterydow - zwlaszcza ze u mnie Nie ma zadnych problemow immunologicznych hmmm
    Myślę że nie tylko w Angeliusie. Encorton daje się profilaktycznie. Natomiast pacjentki że stwierdzonymi problemami immunologicznymi nie poprzestają na encortonie. Badań z immunologii są dziesiątki i mam wrażenie że jak ktoś zaczyna się badać to zawsze cos wyjdzie.

Pulginka lubi tę wiadomość

3cxdo4w.png
    <3 <3
  • KarenMillen Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower i jak jajeczka?:) Kiedy zbieramy?:)

3cxdo4w.png
    <3 <3
  • Pulginka Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer trzymamy kciuki!!! :-)

............................................................
    33 lata - niska rezerwa jajnikowa
    III ICSI - 07.2018 :-(
    - zawsze jest nadzieja dla tych ktorzy próbują!
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower mocne kciuki za jajeczka <3

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w 11 dc :
    Prawy jajnik -15,15,13,9,8
    Lewy jajnik- 19,16,16,14,13,8

Mam zwiększoną dawkę Gonal f z 150j na 225j. Krew na wirusowkę upuszczona.
    W poniedziałek ostatni podgląd i w środę punkcja.
    I zaczyna się stres

madwitka, KarenMillen, KateHawke, sylvuś lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • KarenMillen Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze się kilka dni podtuczą i będzie piękna kolekcja:)

3cxdo4w.png
    <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę mój Mąż ma w przyszłym tygodniu tomografie głowy i nie wiem czy po tym można się starać o dziecko...

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarenMillen wrote:
    To jeszcze się kilka dni podtuczą i będzie piękna kolekcja:)
    A jak u Ciebie przeszła stymulacja ? Świeży transfer miałaś w 3 dobie czy 5 ?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Kurczę mój Mąż ma w przyszłym tygodniu tomografie głowy i nie wiem czy po tym można się starać o dziecko...
    Musi założyć osłonę na dolną część ciała przed promieniowaniem

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • KarenMillen Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    A jak u Ciebie przeszła stymulacja ? Świeży transfer miałaś w 3 dobie czy 5 ?

Ja miałam w piątej, wszystkie zarodki przeciągnięto do 5 doby, jeden słabiej rozwijający się do 6. A pobrano 10 jajeczek.

3cxdo4w.png
    <3 <3
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarenMillen wrote:
    Ja miałam w piątej, wszystkie zarodki przeciągnięto do 5 doby, jeden słabiej rozwijający się do 6. A pobrano 10 jajeczek.
    Ciekawa jestem co mi dr zaproponuje w kwestii dt

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • KarenMillen Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie będą obserwować i po obserwacji ocenią czy dzieciaki mają szansę na blastocystę czy nie. Chociaz mam wrażenie że w provicie próbują je jednak uciągnąć do 5. Ja dzwoniłam do laba po punkcji i wtedy się dowiedziałam.

3cxdo4w.png
    <3 <3
  • soncia18 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam... dziewczyny nie gniewajcie się że znów powtórzę się z pytaniem o leki ... ale ze względu na to, że nie mam refundacji na leki po prostu poszukuję ich na własną tekę. Oboje z mężem nie zarabiamy zbyt dobrze i na to jedno in vitro przeznaczamy wszystkie nasze oszczędności...

tak że jeśli któraś dziewczyna nie potrzebuje już albo wie że jej się nie przydadzą leki typu: gonal, menopur oraz cetrolide to za z chęcią odkupię te leki tylko musiały by być ważne przynajmniej do końca grudnia...

Podczytuję was cały czas i z całego serca gratuluję tym którym się udało, powodzenia życzę tym które są w trakcie a dużo sił tym po porażce....

Kiedyś wszystkie będziemy cudownymi mamami!!

Prawie 10 lat starań
    7 IUI nieudanych
    luty 2017 - Laparoskopia i Histeroskopia - wszystko super
    Żadnej ciąż
    Niepłodność Idiopatyczna
    6.12- rozpoczęcie procedury
    23.12- transfer 1 zarodka - nieudany
    Został 1 ❄3-dniowy
    II Transfer- 26.02. -->8 dpt -beta 21--> 10 dpt- beta 74,6 -->14 dpt-578
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soncia ja mam nadzieję na zajscie w ciążę przy tej owulce po laparo. Tylko nawet jeśli się uda to muszę poczekać ze 2 miesiące czy ciąża by się utrzymała. Więc dla Ciebie to pewnie za późno. Ale gdyby się udało to będę Cię mieć na uwadze. Ale to jest jakieś 1% szans. Trzymajcie kciuki za naturalsika :)

KarenMillen lubi tę wiadomość

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • NataliaO Znajoma

Wysłany: 19 listopada 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @sancia18
    Ja mam na zbyciu gonal450 Ale tyko 37,5 jednostek, to taka namiastka żeby dosztukowac do reszty. Mam tez dwa opakowania fragmin 5 000 j.m. pozostało mi to po czerwcowej procedurze in vitro. W razie czego pisz.

Tak Was dziewczyny czytam i za każdą trzymam kciuki, bo wiara umiera ostatnia, w końcu się uda !
    My staralismy się 4 lata, 2 inseminacje które nie mogły się udać, bo trafiałam na samych konowałów, którzy nie potrafili zdiagnozowac u mnie nieprawidłowej budowy macicy (macica t-shape) - a badanie hsg miałam robione jako pierwsze.. nadmienię tylko że poważany lekarz w Angeliusie Pan dr Cholewa tego nie zdiagnozował !!(u niego inseminacje i wywalone pieniądze w błoto).. I jak się później okazało, połowy badań Nam nie zlecił i nie zlecił histeroskopii by zobaczyć co tam w środku jest.. Co w Angeliusie jest refundowane. A już mówił o in vitro, że inaczej się nie da !!
    Dobrze, że daliśmy sobie na wstrzymanie i zmieniłam lekarza na Naszego Anioła dr Martę Paligę.
    Szybka diagnoza, plan działania, histeroskopia z laparo, macica naprawiona w styczniu, a w sierpniu zaszlam w ciążę naturalnie !!! Po dość mocno zakrapianych wakacjach, na totalnym luzie i odcięciu się od tego wszystkiego. Bo w czerwcu podeszlismy do in vitro refundowanego, gdzie nawet beta nie drgnęła.
    Także dziewczyny wszystko jest możliwe, ważne, żeby być w dobrych rękach, słuchać lekarza i mu ufać, a do takich lekarzy na pewno należy dr Paliga jak i Mańka !!

Powodzenia Kobietki :***

Flowwer, KarenMillen, KateHawke, sylvuś, CzterolistnaKoniczyna lubią tę wiadomość

Wrzesień IUI 2015 - nieudana
    Marzec IUI 2016 - nieudana
    7.06.17 - punkcja
    10.06.17 - transfer ...
  • KarenMillen Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia - ale historia! Serdecznie Ci gratuluję! Rzeczywiście, dr Marta jest niezastąpiona. Nie wyobrażam sobie teraz być pod opieką innego lekarza.

sylvuś, NataliaO lubią tę wiadomość

3cxdo4w.png
    <3 <3
‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ