Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny z niskim AMH jaki macie poziom estradiolu na początkowych monitorngach?............................................................
33 lata - niska rezerwa jajnikowa
III ICSI - 07.2018
- zawsze jest nadzieja dla tych ktorzy próbują! -
Dziewczyny a czy któraś z was słyszała coś o " zastrzyku na przyklejenie się zarodka " podaje sie go w trakcie transferu i kosztuje 200 zł. Zapytam o to jutro TomankaPrawie 10 lat starań
7 IUI nieudanych
luty 2017 - Laparoskopia i Histeroskopia - wszystko super
Żadnej ciąż
Niepłodność Idiopatyczna
6.12- rozpoczęcie procedury
23.12- transfer 1 zarodka - nieudany
Został 1 ❄3-dniowy
II Transfer- 26.02. -->8 dpt -beta 21--> 10 dpt- beta 74,6 -->14 dpt-578 -
soncia18 wrote:Dziewczyny a czy któraś z was słyszała coś o " zastrzyku na przyklejenie się zarodka " podaje sie go w trakcie transferu i kosztuje 200 zł. Zapytam o to jutro Tomanka
Niektóre dziewczyny biorą. To chyba mówisz o embrio glue czy jak to tam się nazywa. Jest przeznaczone dla kobiet u których może być utrudnione zagnieżdżanie. Zarodek wtedy lepiej się "trzyma". I do tego w nim są substancje odżywcze dla zarodka. Chyba że porypałam pojęcia -
KateHawke miałam teraz druga iui która była na marne bo sie okazalo ze pierwszy raz w zyciu nie pekł mi pecherzyk mimo zastryku nawet ovitrelle. zastanawiam się czy to nie przez tą lamette od3-7dc po jedej tab. lub co gorsza boje sie ze to znow endometrioza daje o sobie znac i moze zagnieżdziła sie w pecherzyku czy cos sama nie wiem. Miałas taka sytuacje? swoja droga trzeba byc mną żeby 3 lata monitorowac cykle i samo wszystko rosło i pękało jak zegarku a tu inseminacja tyle kasy,nerwów i dupa!!!
-
KateHawke embrioglue to jest zastrzyk? tez sie nad tym zastanawiam , Soncia18 zapytaj Tomanka i da nam znac po wizycie:) Twoje info bedzie meega pomocne:)
A co do ilosci transferowanych zarodków, to owszem przy "Państwowym "in vitro decydował lekarz, ale teraz decyduje płatnik o tym ile zarodków chce miec podanych, dziwny ten Twoj doktorek.Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:) -
madwitka wrote:KateHawke embrioglue to jest zastrzyk? tez sie nad tym zastanawiam , Soncia18 zapytaj Tomanka i da nam znac po wizycie:) Twoje info bedzie meega pomocne:)
Tu jest mniej więcej opisane ale w sumie nie wynika z tego że to zastrzyk. Może igłą podawane.
Sama jestem ciekawa co powie lekarz Sonci. -
srebrzysta wrote:KateHawke miałam teraz druga iui która była na marne bo sie okazalo ze pierwszy raz w zyciu nie pekł mi pecherzyk mimo zastryku nawet ovitrelle. zastanawiam się czy to nie przez tą lamette od3-7dc po jedej tab. lub co gorsza boje sie ze to znow endometrioza daje o sobie znac i moze zagnieżdziła sie w pecherzyku czy cos sama nie wiem. Miałas taka sytuacje? swoja droga trzeba byc mną żeby 3 lata monitorowac cykle i samo wszystko rosło i pękało jak zegarku a tu inseminacja tyle kasy,nerwów i dupa!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 22:16
-
Ja po podglądzie
13dc endometrium 14mm
jajnik prway-21,18,16,15,11
jajnik lewy-21,21,20,19,18,15
ovitrelle podany o 20.50 a punkcja w środę o 9.50KateHawke lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Ja po podglądzie
13dc endometrium 14mm
jajnik prway-21,18,16,15,11
jajnik lewy-21,21,20,19,18,15
ovitrelle podany o 20.50 a punkcja w środę o 9.50
Gratualcje Flowwer swietne pecherzyki!!
Flowwer lubi tę wiadomość
............................................................
III ICSI - 07.2018
srebrzysta wrote:KateHawke miałam teraz druga iui która była na marne bo sie okazalo ze pierwszy raz w zyciu nie pekł mi pecherzyk mimo zastryku nawet ovitrelle. zastanawiam się czy to nie przez tą lamette od3-7dc po jedej tab. lub co gorsza boje sie ze to znow endometrioza daje o sobie znac i moze zagnieżdziła sie w pecherzyku czy cos sama nie wiem. Miałas taka sytuacje? swoja droga trzeba byc mną żeby 3 lata monitorowac cykle i samo wszystko rosło i pękało jak zegarku a tu inseminacja tyle kasy,nerwów i dupa!!!
A steryd bierzesz ? badałaś IO i glukoze 3 punktową ? Nie przybrałaś ostatnio lub poholowałaś z dietą ?
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Pulginka wrote:Dziewczyny z niskim AMH jaki macie poziom estradiolu na początkowych monitorngach?
Ja mam AMH 7 a estradiol w 2dc 28
tylko estradiol do AMH nie nic wspólnego raczej do FSH
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
soncia18 wrote:Dziewczyny mam pytanie- ile podawano wam w Angelisie zarodków. Moja koleżanka miała w Gyncentrum podane 2 a ma 27 lat i było to jej pierwsze In Vitro a Tomanek mi powiedział że tylko jeden mi poda bo nie mam 25 lat i 2 niepowodzeń? O co chodzi nie rozumiem.... wszędzie gdzie czytam to zapładnia się więcej niż 6 jeśli wystąpi któryś z tych kryteriów ale nigdzie nic nie pisze o podawaniu 1 zarodka???
Nie wiem czy się jutro z nim wykłócać że jeśli będzie taka możliwość to chcę 2?
Miałyście podobną sytuację
Ja mam skończone 36 l i będę zabierać pojedyńczo bo większe szanse na ciążę donoszoną szczęśliwie to te pojedyńcze.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Ja mam AMH 7 a estradiol w 2dc 28
tylko estradiol do AMH nie nic wspólnego raczej do FSH
Ja po 3 dniach zastrzyków mam estradiol 33 i 5 pęcherzyków - słabo............................................................
III ICSI - 07.2018
Pulginka wrote:Ja po 3 dniach zastrzyków mam estradiol 33 i 5 pęcherzyków - słabo
Zobacz moją tablice i notatki.Estradiol dopiero będzie rosnąć
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
KateHawke wrote:Flo kciuki mocne za podgląd!
Soncia jeśli chcesz dwa to ja bym się kłóciła. Tylko trzeba pamiętać że ciąża bliźniacza jest ciążą podwyższonego ryzyka.
CzterolistnaKoniczyna ja bym nie "chwaliła" się wynikiem. To nie jest dużo za dużo jeśli chodzi o widełki a w laparo raczej nie przeszkodzi. Powiedzenia!
Srebrzysta Doktorek dla mnie fajny tak jak ci już wcześniej pisałam
Pulginka kciuki zaciśnięte!
KateHawke, dzięki. Już trochę luzuję. Zobaczę co będzie na wizycie u anestezjologa 27.11. Mam nadzieję, że to TSH nie przeszkodzi mi w laparo.
KateHawke lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny