Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
srebrzysta wrote:Hej kobiety i też jestem w angelusie ale dr.juraszek. narazie próbujemy iui, leczy się ktoś u niego? Myślę czy nie przejść do dr paligi
Ja podchodzę u Niego do IVF. Dobry lekarz Tylko podejście ma specyficzne Trzeba od niego czasem wyciągać informacje. Ja wiem o czym mówi i co chce osiągnąć danym sposobem leczenia więc wiem o co pytać. Ale jak ktoś jest "świeży" w jakimś temacie to może negatywnie go odebrać. Ja jestem zadowolona z Doktora Tydzień temu miałam laparo i zrobił to pięknie - wszystko się ładnie goi, nic nie boli, a "środek" pięknie wyczyszczony -
Pulginka wrote:Dzieki Flowwer za uspokojenie!
Podeslij linka do tego innego wątku plis
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny
-
Frelcia wrote:myślicie że ten żel conceive coś pomaga?
Ja śluzu płodnego mam jak na lekarstwo więc w tym wypadku na pewno pomaga. Ma dobre środowisko dla plemniczków więc przy np. wrogim śluzie ułatwia dotarcie do jajeczka. Nie szkodzi a może pomóc -
Ja też zaczęłam stosować ten Żel... mam problemy z suchością pochwy i stwierdziłam że jak już coś mam stosować to będę to. Na dobry rozwój Edno kiedyś taka fajna lekarka poleciła mi pić błonnik i brać wiesiołek- jednak skutki widać dopiero po kilku cyklach reguralnego stosowania. A od pół roku biorę OVARIN- Dr. Tomanek powiedział że fajnie przygotowuje organizm kobiety do In Vitro i IUI. Mój mąż od lat faszerowany jest lekami: ANDROWIT 2razy dzienne/ magnez 1tab/ B complex 1tab/ oraz wit D. Powiem wam że za każdym razem jak idziemy na badanie ma lepsze wyniki. Miał 5 lat temu operację na żylaki powózka nasiennego a dodatkowo rzucił palenie.... i na prawdę jestem pod wrażeniem ponieważ 5 lat temu miał poniżej miliona a na daną chwilę ma ponad 20 milionów.
Ja w sumie też jestem zdrowa jak rybka. W lutym miałam Laparo i Histero. Ale nic z tego nie wynikło... wszytko ok... jeszcze się wkurzałam bo z ubezpieczenia w pracy nic nie dostałam mimo że dziury w brzuchu i miesiąc L4 bo mi nic nie wycieli tylko diagnostycznie a za to się nic nie należy z ubezpieczenia...!! Masakra
Udało mi się odkupić od jednej dziewczyny gonal 900 za 900zł- a w aptekach 1400 więc bardzo się cieszę.
Dziś dzwoniłam do kliniki bytać o wynik biocenozy pochwy. Na szczęście wszytko OK.
Jutro jadę oddać z mężem krew bo kończy nam się ważność badań wirusowych a klinika uznaje badania wirusowe, które są robione przy oddawaniu krwi. Tylko zawsze prosimy o wyniki badań i przynajmniej na tym możemy zaoszczędzić a przy okazji pomóc innym.Pulginka, KateHawke, KarenMillen lubią tę wiadomość
Prawie 10 lat starań
7 IUI nieudanych
luty 2017 - Laparoskopia i Histeroskopia - wszystko super
Żadnej ciąż
Niepłodność Idiopatyczna
6.12- rozpoczęcie procedury
23.12- transfer 1 zarodka - nieudany
Został 1 ❄3-dniowy
II Transfer- 26.02. -->8 dpt -beta 21--> 10 dpt- beta 74,6 -->14 dpt-578 -
soncia18 gdzie robisz wirusowkę ? Na miejscu się nie opłaca ? Właśnie w sobotę dostanę rozpiskę na nie ale chyba bedę zmuszona na miejscu zrobić bo możliwe że w poniedziałek punkcja.
Posiada ktoś listę wirusowki do IVF ?
Kochana ja Ciebie czytam jak o sobie ale sama drazyłam temat bo w idiopatyczną nie wierzę !! Sprawdzałaś immunologie ? Subpopulacje limfocytów, Trombofilie, ASA,ANA?
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Facet te same badanie, oprocz toksoplazmozy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2021, 16:47
Flowwer lubi tę wiadomość
Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:) -
madwitka wrote:Flowwer ja posiadam:) nie tylko liste ale i pełny cennik, bo trzymam przed sobą paragon z provity:P
Kobieta:
anty -hiv-1,2 wazne 3-mc -38zł
HBsAg wazne 3 m-ce -17zł
Anty HBc 3-mc -30zł
anty HCV-ab 3-mce - 33zł
VDRL - 3-mce -10zł
toksoplazmoa gondi IgM 23zł
toksoplazmoza gondi IgG 23zł
Cytomegalia IgG 30zł
Cytomegalia Igm 30zł
Suma:234zł
Facet te same badanie, oprocz toksoplazmozy
Dzięki ceny praktycznie takie same jak w innych labach więc w sobotę zabiorę M i zrobie na miejscu cały pakiet.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Kate Hawke rózyczke to robilam na pierwszej wizycie u doktora, i te wymazy, chlamydia, cytologia wiec nie skojarzylam ze to do tego pakietu nalezy, a faktycznie nalezy:P
AAAa i jeszcze biocenoza pochwy i to 35 złotych. a ceny chlamydii rozyczki i cyto nie pamietam bo to w sierpniu, a paragon juz pewnie na smietnisku:PProvita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:) -
Ja oddaje krew i oni zawsze sprawdzają oddawania krew na wszystkie wirusy i można prosić u nich o wyniki tych badań. Czekam się 2 dni.Prawie 10 lat starań
7 IUI nieudanych
luty 2017 - Laparoskopia i Histeroskopia - wszystko super
Żadnej ciąż
Niepłodność Idiopatyczna
6.12- rozpoczęcie procedury
23.12- transfer 1 zarodka - nieudany
Został 1 ❄3-dniowy
II Transfer- 26.02. -->8 dpt -beta 21--> 10 dpt- beta 74,6 -->14 dpt-578 -
Ja dzis po wizycie - zaczynam dzis kłucie dawka ogromna bo az 450 3 op na raz - oby zadziałało
KarenMillen, Flowwer, KateHawke lubią tę wiadomość
............................................................
33 lata - niska rezerwa jajnikowa
III ICSI - 07.2018
- zawsze jest nadzieja dla tych ktorzy próbują! -
KarenMillen wrote:Powodzenia Pulginka!
A czemu taka dawka? Nie reagujesz na mniejszą?
Przy poprzednich stymulacjach w innej klinice tez mialam dawki konskie i szału nie było - mysle ze dlatego dr tez idzie w tym kierunku! Ale 450 to nje mialam nigdy! Mialam gonal np 312 i Menopur 300 - a teraz 450! Swiat sie konczy
III ICSI - 07.2018
Pulginka wrote:Ja dzis po wizycie - zaczynam dzis kłucie dawka ogromna bo az 450 3 op na raz - oby zadziałało
Najważniejsze że ma zadziałać a kiedy pierwszy podgląd ?
Ja jutro mam trzeci podgląd kurnika na 8.00
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Najważniejsze że ma zadziałać a kiedy pierwszy podgląd ?
Ja jutro mam trzeci podgląd kurnika na 8.00
W poniedzialek o 15 - na szczescie mamy weekend wypelniony po brzegi to moze bede troche mniej mysle o tym co sie Dzieki w koronki
Na co dziewczyny jest encorton? Nie mialam tego nigdy
III ICSI - 07.2018
Pulginka wrote:W poniedzialek o 15 - na szczescie mamy weekend wypelniony po brzegi to moze bede troche mniej mysle o tym co sie Dzieki w koronki
Na co dziewczyny jest encorton? Nie mialam tego nigdy
Encorton jest na naszą immunologię a raczej na osłabienie jej by nie odrzucał zarodka. Ja mam wysokie NK czyli komórki odpowiedzialne m.i za "zabijanie" zarodka.
tu jest wątek:
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/immunologia-leki-i-szczepienia-limfocytami,9816,257.html
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/encorton,7726,1.html
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Kazda z was w Provicie bierze ten encorton przed IVF? Jakos Nie mam przekonania do sterydow - zwlaszcza ze u mnie Nie ma zadnych problemow immunologicznych hmmm............................................................
III ICSI - 07.2018
Pulginka wrote:Kazda z was w Provicie bierze ten encorton przed IVF? Jakos Nie mam przekonania do sterydow - zwlaszcza ze u mnie Nie ma zadnych problemow immunologicznych hmmm
A co badałaś z immuno ? nigdy nie masz pewnośći do końca że wszystko zostało przebadane.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄