Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Berbeć. wrote:Cheba, żeby cud🙏😁
Oj zdałby się... Taki grupowy 😀Cynthia, Berbeć., Pia88 lubią tę wiadomość
03.2025 8 FET 4AB 💔 9/10 tc [*]
12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ETcb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1 , cross 54%
Mąż: MSOME 0%
Walka od 2016 -
evkill wrote:Och, ale dużo napisaliście. Trochę mi głupio bo zaczęłam to wszystko.
Dziewczyny w Katowicach dziś bylam i 15 stopni teraz w Krynicy 3 stopnie..niezłym przeskok.
Oj tam, masz wybaczone, a mi przynajmniej czas w łóżku zleciał na tej dyskusji i jeszcze na to winko się nakręciłam 😀evkill, Pia88 lubią tę wiadomość
03.2025 8 FET 4AB 💔 9/10 tc [*]
12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ETcb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1 , cross 54%
Mąż: MSOME 0%
Walka od 2016 -
nick nieaktualnyN!eb!esk@ wrote:Morgen...ten morgen? A który konkretnie? Też takie znam...i chodziło mi po głowie dla rozluźnienia... Bo dużo stresu w pracy... A tu szybka stymulacja... I milion myśli na minutę...
Ja dla rozluźnienia i na poprawę humoru będę pić 🤷 A lubię wszystkie rodzaje hue hue 🍷Berbeć., Pia88 lubią tę wiadomość
-
xagax wrote:Hehe tak się zastanawiam,bo rzeczywiście tu przewaga dr P i M😀nazwiska twojego lekarza jeszcze nigdy nie słyszałam 😀Ja u doktora Cholewy😀
Co do wina Mogen jest najjjj lepszy !!!
A ananas po transferze najlepiej ponoć świeży tylko misi być bardzo bardzo dojrzały bo ten niedojrzały moze wręcz zaszkodzić 😔xagax, Pia88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyevkill wrote:Och, ale dużo napisaliście. Trochę mi głupio bo zaczęłam to wszystko.
Dziewczyny w Katowicach dziś bylam i 15 stopni teraz w Krynicy 3 stopnie..niezłym przeskok.
Niech nie jest Ci głupio. Wielu rzeczy dowiedziałam się na swój temat i było mi to potrzebne.
Ja dzisiaj w samym swetrze na spacer poszłam. Jest pięknieevkill, Pia88 lubią tę wiadomość
-
Frelcia_na_tymczasie wrote:Generalnie ma fajne działanie przy endometriozie bo jest przeciwzapalna
ale też jest to tutaj fajnie opisane : http://www.towsrodku.pl/ananas-po-transferze-zarodka-czy-jedzenie-ananasa-wspiera-in-vitro/
Dlatego polecamy monokoncentrat z ananasa w tabletkach
Dziewczyny czy ten monokoncentrat można dostać normalnie w każdej aptece? Dostalam kolejną cenną wskazówkę od Was, ale boję się, że jak zamówię w necie to mi może nie dojść, nie ufam zakupom internetowym, bo wiele razy się nacięłam tak, że na kuriera czekałam tydzień, dwa.
Czyli podsumowując, monokoncentrat z ananasa zacząć dwa dni przed transferem, tak? Jak długo to łykać?
Nutridrinki od którego dnia wskazane?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2020, 15:32
-
nick nieaktualnyBaba1 wrote:Są tu dziewczyny od mojego doktorka 😉i nawet maja już swoje bobaski 😊
Co do wina Mogen jest najjjj lepszy !!!
A ananas po transferze najlepiej ponoć świeży tylko misi być bardzo bardzo dojrzały bo ten niedojrzały moze wręcz zaszkodzić 😔
Dlatego najlepsze te tabletkia tego Mogena znam tylko z nazwy
muszę skosztować.
Baba1, Pia88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCynthia wrote:Dziewczyny czy ten monokoncentrat można dostać normalnie w każdej aptece? Dostalam kolejną cenną wskazówkę od Was, ale boję się, że jak zamówię w necie to mi może nie dojść, nie ufam zakupom internetowym, bo wiele razy się nacięłam tak, że na kuriera czekałam tydzień, dwa.
Czyli podsumowując, monokoncentrat z ananasa zacząć dwa dni przed transferem, tak? Jak długo to łykać?
Nutridrinki od którego dnia wskazane?
Kochana powinnaś dostać w każdej aptecefirma aboca. do 8 dnia po transferze można brać. A nutridrinki ze względu za większe zapotrzebowanie na białko
Może to być każdy inny proteinowy jogurt. Nutridrinki mają po prostu wysoką zawartość białka.
Cynthia lubi tę wiadomość
-
Frelcia_na_tymczasie wrote:Kochana powinnaś dostać w każdej aptece
firma aboca. do 8 dnia po transferze można brać. A nutridrinki ze względu za większe zapotrzebowanie na białko
Może to być każdy inny proteinowy jogurt. Nutridrinki mają po prostu wysoką zawartość białka.
Ok, dziękuję. 😘 W poniedziałek ruszę na shopping aptekowy. 🙂
A te nutridrinki czy też inne wysokobiałkowe specyfikiteż już przed transferem sobie zapodawać? Czy jak? -
N!eb!esk@ wrote:A w jakiej postaci ten 🍍? Tak pidczytuję tutaj i chyba listę zakupów powinnam zrobić...
Relanium...
🍍...
Co jeszcze?
Łatwo skleić obiad z drobiu, czy koktaj ze szpinaku, a chociaż wiemy co jemy.
Jeden ananas na czas okołotransferowy zawsze mi wystarczał, dzieliłam go na 5/6cześci i każda cześć jednego dnia - najważniejszy jest środek. Ananas jest dojrzały, jeśli złapiemy te listki najbliżej środka i one wyjdą bez użycia siły.
Mi Pani od naturoterapii poleca jedzenie codziennie żółtka na miękko.Pia88 lubi tę wiadomość
-
evkill wrote:Mówił że krwotoczna, nie wiem jaka to.
evkill, Pia88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Frelcia_na_tymczasie wrote:Kochana powinnaś dostać w każdej aptece
firma aboca. do 8 dnia po transferze można brać. A nutridrinki ze względu za większe zapotrzebowanie na białko
To mój mąż trzyma dietę transferową, bo mógłby jeść biały ser czy jogurt naturany na śniadanie, drugie śniadanie, obiad i kolację - i w zasadzie to tak je...Szkoda, że to nie on ma zajść w ciążę
Baba1, Cynthia, Pia88 lubią tę wiadomość
Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
nick nieaktualnyBaba1 wrote:Polecam jeszcze drink aperol nie chce mi się robic wiec kupuje gotowca tez polecam w auchanie mozna kupić
Monte Santi Spritz butelka 0.750l
Serio dobre? Dostałam to kiedyś od szwagra i tak mi leżakuje w szafce od roku czy dwóch, bo myślałam, że to jakiś szit 😝😝😝Baba1, Pia88 lubią tę wiadomość
-
Po dwóch latach leżakowania to dopiero będzie dobre
Franiczka, Pia88 lubią tę wiadomość
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Zamrożony 3AB -
nick nieaktualny
-
Nie! To tylko żarcik taki
W sumie to jak nie otworzysz i nie spróbujesz, to się nie przekonasz
Franiczka, Pia88 lubią tę wiadomość
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Zamrożony 3AB