X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2020, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam moją pracę. Z resztą odkąd pokochałam język niemiecki to wiedziałam, że nieważne co będę robić. Ważne, że z nim😍😂
    W pracy mam super ludzi, obecnie uczę się, żeby zostać przeniesiona z Project Managera na IT Project Managera.
    Ostatnio wymyśliłam sobie też, żeby zostać przedstawicielem handlowym Thermomixa. Dużo osób mi mówi: nie, zostaw to, na co Ci to, tym samym bardziej mnie motywując, aby spróbować.

monik123, Cichaa, Yoselyn82, Borden, Cala lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2020, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_na_tymczasie wrote:
    Ja biorę femibion...z tym drugim nie pomogę..
    Dzięki. Już ogarnęłam ale już się zdenerwować zdążyłam. Mąż jutro będzie w Poznaniu to kupi dziś już najwyżej nie wezmę. A drugi kupię z forum.
    Masakra z tymi lekami. Dopiero co przywiozłam cała reklamówkę a jeszcze braki mam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2020, 15:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2020, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swoją pracę lubię ale chciałabym żeby za to ile z siebie daję było odpowiednie wynagrodzenie i szacunek.

Berbeć., monik123, czekamynadzidzie, Cichaa, N!eb!esk@, Borden, Pia88 lubią tę wiadomość

• Cynthia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega szacunek dziewczyny dla wszystkich tych, które pracują w edukacji, czy to przedszkolnej, czy to szkolnej. Zawsze mówię, że to chyba jedyny zawód, którego nie mogłabym wykonywać. Uważam, że Wasze wynagrodzenie powinno być minimum dwa razy wyższe. Mam w rodzinie kilka nauczycielek i wierzyć się nie chce ile się zarabia w szkole czy przedszkolu.

Pia88 lubi tę wiadomość

atdc20mmyu84cdr0.png
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2020, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:
    Możecie mi powiedzieć co zamiast folianu z solgara? Bo w moim zajebistym mieście oczywiście nie ma.
    I co zamiast metylokobalaminy .. zawsze brałam że swansona - ale nie ma ani w aptekach, ani online
    ja biorę pregna start.

Monik ja myślę, ze to po prostu zbieżność. Czy to nie jest troche tak, że jak sie starasz o ciaze to widzisz ze po świecie chodza same kobiety z brzuchami, jak sie uczysz jezdzic samochodem to widzisz same L-ki, jak kupujesz auto i masz jakis model konkretny na oku to widzisz go wszedzie na ulicy? Moze po prostu zwracasz bardzo na to uwagę. Może nauczycielki często mówią, że są nauczycielkami dlatego się to zapamiętuje. No nie wiem. Ja nie mówię gdzie pracuje jak jestem u lekarza :> ale... teraz jak tak sobie myslę to często jak do mnie przychodzi jakaś kobieta i jest nauczycielką to w pierwszych słowach to mówi. I własciwie nie kojarzę, żeby ktoś z innego zawodu informował mnie gdzie pracuje. A nauczycielki bardzo bardzo często. Nie wiem od czego to zależy, może po prostu praca nauczyciela wymaga bycia komunikatywnym. I jakbym się tak bardzo skupiła na tym też mogłabym powiedzieć, że wiekszosc moich klientek to nauczycielki, a na pewno tak nie jest ;)

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2020, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Boże haha coś w tym jest, że nauczycielki od razu mówią, że są nauczycielkami , jakby było się czym chwalić 😂

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2020, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mówią że jestem studentką...albo że mam pokazać dowód jak kupuję alkohol..

monik123, czekamynadzidzie, Cichaa, SusieOne lubią tę wiadomość

• Cynthia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2020, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy jest jakikolwiek sens robić 6dpt blastki sikańca z rana? Czy jest możliwe, że wyjdzie cień krechy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2020, 16:16

atdc20mmyu84cdr0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2020, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynthia wrote:
    Dziewczyny, czy jest jakikolwiek sens robić 7dpt blastki sikańca z rana? Czy jest możliwe, że wyjdzie cień krechy?

Ja tam będę sikać od 4 😂
    Ale jeśli masz się tym stresować czy coś to może lepiej nie .
    Mi wyszedł cień chyba właśnie 4dpt

• Cichaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2020, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola84 wrote:
    O super, miłego szusowania;) my w tym sezonie zero jeżdzenia przez leczenie. Marze o tych widokach. Gdzie jeżdzicie?
    W Tyliczu jeździliśmy. Nawet kolejek nie było duzo. Ale jak dla mnie trochę za płaski stok. Takie niebieskie trasy.

Starania od 05.2014
    1 procedura - 4 transfery 😔
    2 procedura - 3 ❄️: 1😔
    JA: mięśniaki, skopane cytokiny, kir Bx, AMH 2,92,

....i nie wiem co dalej
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2020, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cichaa wrote:
    W Tyliczu jeździliśmy. Nawet kolejek nie było duzo. Ale jak dla mnie trochę za płaski stok. Takie niebieskie trasy.

Super, zazdroszczę, ja nigdy nie jeździłam, ale od jakiegoś czasu kusi mnie, żeby wybrać się i spróbować 😄

• Cynthia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2020, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:
    Ja tam będę sikać od 4 😂
    Ale jeśli masz się tym stresować czy coś to może lepiej nie .
    Mi wyszedł cień chyba właśnie 4dpt

Źle pierwotnie policzyłam i to byłby 6dpt, a nie 7.

atdc20mmyu84cdr0.png
  • evkill Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2020, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_na_tymczasie wrote:
    Ja biorę femibion...z tym drugim nie pomogę..
    Ja też femibion

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • Cichaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2020, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna wrote:
    Ja zbierałam 4 miesiące żeby badania porobić, niestety oboje z mężem pracujemy a jest jak jest, wiem że pewnie powiecie to zmień pracę na lepiej płatna ale to nie jest dla mnie takie proste, wiem jak mam cel i staram się jakoś z tym żyć, ale mi osobiście, mówię tu tylko i wyłącznie za siebie strasznie to wszysko poszło na psyche, stres w robocie, stes w domu, życie tylko praca i lekarzami, nie mogę nigdzie sobie pojechać bo szkoda kasy, nigdzie praktycznie nie chodzimy bo kasa, jestem zmęczona i zniechęcona tym wszystkim tak że potem jakakolwiek rzecz i ryczę jak bóbr, w pracy też mam napady płaczu, chciałabym pomimo tego leczenia jakiś w miarę normalnie funkcjonować i żyć, przecież po to chodzę do pracy ach no tak marudziłam.......
    Luna polecam spacer po lesie, za free tylko dojechać trzeba. Albo jakieś miasto, ruiny zamku. Nie trzeba jeść odrazu w knajpach bagietka i dobry ser też są super 😁my tak często

Starania od 05.2014

....i nie wiem co dalej
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2020, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynthia wrote:
    Dziewczyny, czy jest jakikolwiek sens robić 6dpt blastki sikańca z rana? Czy jest możliwe, że wyjdzie cień krechy?
    sikaniec to wątpię, ale beta mogłaby już wyjść ;)
    moja koleżanka teraz 7dpt miała betę dopiero 4. (trasfer blastki). Ale beta jej ładnie rośnie póki co :)

Cynthia lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Cichaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2020, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na co te nutridrinki ?

Starania od 05.2014

....i nie wiem co dalej
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2020, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cichaa wrote:
    Dziewczyny na co te nutridrinki ?

Białka mają dużo, trzeba pić (czyt. spożywać białko) przy stymulacji. Chociaż ja sobie dziś też kupiłam bo w ogóle jeść nie mogę mam totalny brak apetytu i smaku w sumie też

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2020, 17:05

• Śnieżka90 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2020, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem skąd macie tyle czasu na pisanie Ale od wczoraj tu milion stron.

Widze, że wiele tu nauczycielek ja jestem inżynierem. Wcześniej pracowałam w firmie gdzie zarabialam marnie Ale miałam umowę i przecież zaraz będę w ciąży... aż przyszedł moment, że zrozumiałam że to może nigdy nie nadejść i trzeba ryzykować. Znalazłam pracę o wiele lepszą finansowo, co do stresu jest duży bo często odwiedzają nas panowie w czarnych kominiarkach Ale to tylko praca. Po 8 h wychodzę do domu i nawet o niej nie myślę.

Luna, jest wiele atrakcji " bezplatnych" . My robimy pikniki, spacery... Ale też mamy trochę inne podejście.
    Przepracowalismy sytuację, że może się nie udać i po prostu będziemy mieć psa

Berbeć., Pia88 lubią tę wiadomość

Śnieżka
    Aniołek- 10 tc [*] 2019
    Aniołek- 7 tc [*]2021
    Aniołek- cb 2022
    Aniołek-cb 2025
    Starania od 08.2016

I dla Nas zaświeci słońce...
  • evkill Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2020, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śnieżka90 wrote:
    Nie wiem skąd macie tyle czasu na pisanie Ale od wczoraj tu milion stron.

Widze, że wiele tu nauczycielek ja jestem inżynierem. Wcześniej pracowałam w firmie gdzie zarabialam marnie Ale miałam umowę i przecież zaraz będę w ciąży... aż przyszedł moment, że zrozumiałam że to może nigdy nie nadejść i trzeba ryzykować. Znalazłam pracę o wiele lepszą finansowo, co do stresu jest duży bo często odwiedzają nas panowie w czarnych kominiarkach Ale to tylko praca. Po 8 h wychodzę do domu i nawet o niej nie myślę.

Luna, jest wiele atrakcji " bezplatnych" . My robimy pikniki, spacery... Ale też mamy trochę inne podejście.
    Przepracowalismy sytuację, że może się nie udać i po prostu będziemy mieć psa
    Ja na razie pracy nie zmieniam bo sobie już wszystko ustawiłam pod macierzyński 😉

Zainteresowałas mnie tymi kominiarkami, tak często Was okradają? Hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2020, 17:26

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • Cichaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2020, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś tu była mowa o naszych zawodach i z tego co pamiętam to trochę nas jest kadrowych/księgowych, inżynierów i nauczycieli😆

To ja nie wiedziałam że białko jest ważne przy stymulacji.

Cala lubi tę wiadomość

Starania od 05.2014

....i nie wiem co dalej
‹‹ 2202 2203 2204 2205 2206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ