X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Ja jutro, ale kiepsko to widzę. Jestem chora, leci mi z nosa i mam gorączkę. Na razie do 37,5. Frelcia zobaczyła dzis cień na sikancu wiec pewnie jutro poleci na betę.
    znam to :/ mnie zatoki zatkało, ledwie mówię :/ i też taka sama gorączka! :) może ten sam wirus :D
    może wbrew pozorom to dobry znak! Mimo Twoich złych przeczuć trzymam mocno kciuki za jutro!

evkill lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia nieźle
    Evkill, dziewczyny, kciuki ✊

evkill lubi tę wiadomość

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_na_tymczasie wrote:
    Evka mnie wygadała :x. No zrobiłam jakiegoś bobka ale nie wiem co z tego wyjdzie. Mam wrażenie że to zwykły szarak :)
    Frelcia a może zdjęciem nam tu zarzucisz? :) miałaś test 10 czy 25?
    Evkill testy ciążowe myla się tylko w 1 stronę, także jeśli wyszedłby pozytyw to znaczy, ze coś się dzieje (o ile nie jest to ovitrelle), a Ty go nie brałaś teraz.

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2020, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Frelcia a może zdjęciem nam tu zarzucisz? :) miałaś test 10 czy 25?
    Evkill testy ciążowe myla się tylko w 1 stronę, także jeśli wyszedłby pozytyw to znaczy, ze coś się dzieje (o ile nie jest to ovitrelle), a Ty go nie brałaś teraz.

bobek

https://naforum.zapodaj.net/c1b7a6bd34a9.jpg.html

Meggie1, czekamynadzidzie, Cala, NieJa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2020, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bralyscie encorton? Jak się czulyscie po nim? Ja Tak się fatalnie czuje jakbym grypę znowu miała. Od wczoraj wszystko mnie boli. Ogólnie czekam też na @wiec może to jakieś napięcie przedmiesiączkowe.

• Agila Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2020, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna wrote:
    Ja tak miałam na usg czysto, szłam dla sprawdzenia czy jest ok i wyszła mi endonetrioza 2 stopnia i ogniska zostały usunięte

U mnie tez na usg czysto i właśnie z tyłu głowy czy warto iść na laoaro , ale po Twoim wpisie jednak chyba warto..
    Przepraszam że nie pamiętam ale czy pomogło coś że te ogniska zostały usunięte?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2020, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:
    Dziewczyny bralyscie encorton? Jak się czulyscie po nim? Ja Tak się fatalnie czuje jakbym grypę znowu miała. Od wczoraj wszystko mnie boli. Ogólnie czekam też na @wiec może to jakieś napięcie przedmiesiączkowe.

za pierwszym cyklem ciągle spałam.. za drugim było już całkiem ok

• Luna Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agila wrote:
    U mnie tez na usg czysto i właśnie z tyłu głowy czy warto iść na laoaro , ale po Twoim wpisie jednak chyba warto..
    Przepraszam że nie pamiętam ale czy pomogło coś że te ogniska zostały usunięte?

Okaże się bo dopiero jestem 3 tygodnie po zabiegu, ale dr MP powiedziała że jak teraz wie że mam endometrioze to będzie mnie inaczej przygotowywać do criotransferu, dlatego biorę teraz zastrzyki diphereline czy jakoś tak na wyciszenie, zobaczymy ufam pani doktor że wie co robi

Starania od 2014 roku,
    od 2018 Provita
    1 procedura krótki protokół 2 komórki, transfer 2 dniowca 😟 brak ❄️
    2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
    Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
    Mąż: słabe nasienie ilość i morfologia 2%, HBA 1%
  • Luna Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia mi się wydaje że coś tam widzę blado różowego 😄😄

Starania od 2014 roku,
    od 2018 Provita
    2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
    Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2020, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzoewczyny powodzenia z testowaniem✊✊✊

evkill lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2020, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna wrote:
    Frelcia mi się wydaje że coś tam widzę blado różowego 😄😄

No Frelcia jak nie miałaś ovitrelle to chyba będziemy gratulować niedługo

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2020, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:
    No Frelcia jak nie miałaś ovitrelle to chyba będziemy gratulować niedługo

Miałam. Robiłam test przed transferem. Już nie było śladu po zastrzyku

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2020, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam. Robiłam test przed transferem. Już nie było śladu po zastrzyku
    Frelciu bardzo slabo cos widac ale pytanie czy te zdjecie jest robione zaraz po czy po jakims czasie. Ja nie mam zaufania do testow nie raz kosmos mi wyszla bladziusienka kreska pelna ekscytacji poszlam do labo i niestety to bylo tylko zaklamane takze poczekaj moze jeszcze dwa dni i dopiero wykonaj rozczarowania bola niesamowicie.
    Ale kciuki dziewczyny i milego weekendu robie sobie rowniez przerwe od forow ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2020, 16:10

• Agila Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2020, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna wrote:
    Okaże się bo dopiero jestem 3 tygodnie po zabiegu, ale dr MP powiedziała że jak teraz wie że mam endometrioze to będzie mnie inaczej przygotowywać do criotransferu, dlatego biorę teraz zastrzyki diphereline czy jakoś tak na wyciszenie, zobaczymy ufam pani doktor że wie co robi

Rozumiem , ja po cichu marzę że jeżeli coś znajdą i to wyczyszcza to uda się zajść naturalnie ...
    Tak miała moja koleżanka...

• Meggie1 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobek

No piękna kreseczka! tez taka miałam na początku :)

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:
    Ja od razu byłam chora po nim, tak jak nie chorowałam pare lat tak wtedy mnie wzięło, ale taka już rola encortonu niestety (albo stety :) )

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • Luna Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Ja od razu byłam chora po nim, tak jak nie chorowałam pare lat tak wtedy mnie wzięło, ale taka już rola encortonu niestety (albo stety :) )
    Maggie a jakie miałas dawki accofiu? mi dr paśnik coś wpominal że będę mieć 1/4 dawki z 30 ml co 3 dni, nie mało?

Starania od 2014 roku,
    od 2018 Provita
  • Cynthia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Cynthia, niemiłymi słowami zostało to ujęte, ale niestety lek. miał rację. On nie miał podstaw do wypisania Ci recepty na refundację, więc nie chciał ryzykować.

Rozumiem to poniekąd, tylko tak samo nie rozumiem, dlaczego na wypisie po punkcji mam napisane, cytując pierwsza część: "W przypadku braku leków należy zgłosić się do swojego lekarza rodzinnego bo leki refundowane". To przeczy realiom w takim razie.

Frelcia dziękuję Kochana, ale od razu po wizycie kupiłam ten Neoparin, bo szanowny lekarz przepisał mi (uwaga!) aż pięć zastrzyków z wielką łaską (oczywiście na 100%), a w sobotę będę w AP to sobie wezmę dalszą receptę od doktorka.

atdc20mmyu84cdr0.png
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobek

Wygląda jak mój z 4dpt a beta 5dpt była już prawie 19 więc ✊✊✊✊✊✊😘

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2020, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    No piękna kreseczka! tez taka miałam na początku :)

Teraz to ja już sama tam nic nie widzę. Niepotrzebnie sobie nadzieję robię.

‹‹ 2270 2271 2272 2273 2274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ