X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest to możliwe ja dostałam na wstępie za 500 zł badania..

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Cynthia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_na_tymczasie wrote:
    No dobra. A jak z immunologami ? Z Sydorem np? Też jest w GC.

Tego nie wiem. U mnie akurat ta teoria się sprawiła w 100% z dr B-Cz. Kilkanaście postów wstecz jedna z dziewczyn, nie pamiętam która też pisała, że B-Cz zleciła jej badania, które kompletnie nijak się miały do jej przypadku medycznego. Wiadomo, lekarz lekarzowi pewnie nie równy, są zapewne tacy, którzy zachowali swój kręgosłup moralny, ale dr B-Cz do nich nie należy. Zresztą cały czas ją przedstawiają jako wizytówkę GC, choćby to że ja wzięli do wywiadu z Rozenek. Moim zdaniem to świadczy o tym, że ma solidne konszachty z właścicielami kliniki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2020, 11:54

atdc20mmyu84cdr0.png
  • Rosie Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2020, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynthia dziękuje 🤗
    Ja od piątku mam wielka ochotę na mięso , mimo że na codzień nie jemy za dużo. Dzisiaj do śniadania prawie rozszarpałam paczkę z czorizo , i tak krążę jak sęp wokół lodówki w poszukiwaniu białka.
    O tym koncentracie słyszę 1 raz. Ja jem pregna start.
    Jeju do piątku jeszcze tyle dni 🤯

Listopad 2019 punkcja. 2 blastki zamrożone. Protokół krótki.
    26.2 2020 transfer Eskimosa.
    5.3 Beta 54,5
    6.3 Beta 82,5
    9.3 Beta 247,7
    11.3 Beta 616,8
    12.3 pęcherzyk ciążowy 4mm
    27.3 jest ❤️
  • Cynthia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosie wrote:
    Cynthia dziękuje 🤗
    Ja od piątku mam wielka ochotę na mięso , mimo że na codzień nie jemy za dużo. Dzisiaj do śniadania prawie rozszarpałam paczkę z czorizo , i tak krążę jak sęp wokół lodówki w poszukiwaniu białka.
    O tym koncentracie słyszę 1 raz. Ja jem pregna start.
    Jeju do piątku jeszcze tyle dni 🤯

Tak naprawdę jeśli w środę miałaś transfer 5 dniowej blastki to już w kolejna środę beta powinna być dwucyfrowa w przypadku udanego transferu. U mnie 7dpt była na poziomie 43,4.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2020, 12:22

atdc20mmyu84cdr0.png
  • Szapiro Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynthia wrote:
    Tego nie wiem. U mnie akurat ta teoria się sprawiła w 100% z dr B-Cz. Kilkanaście postów wstecz jedna z dziewczyn, nie pamiętam która też pisała, że B-Cz zleciła jej badania, które kompletnie nijak się miały do jej przypadku medycznego. Wiadomo, lekarz lekarzowi pewnie nie równy, są zapewne tacy, którzy zachowali swój kręgosłup moralny, ale dr B-Cz do nich nie należy. Zresztą cały czas ją przedstawiają jako wizytówkę GC, choćby to że ja wzięli do wywiadu z Rozenek. Moim zdaniem to świadczy o tym, że ma solidne konszachty z właścicielami kliniki.
    Ona jest właścicielką z synami

Szs
  • I_ga Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baba1 wrote:
    Właśnie teoretycznie 😔są ciaze z tych „dobrych” i z tych „gorszych”🤷‍♀️
    Mi został 2 bc z 6 doby
    A znasz inne dziewczyny od PJ? Jakieś udane transfery?

AP od 8/2019
    POF - procedura z KD
    1/2020 - ❄ - bez reakcji 😑
    2/2020 - ❄ - cb 😢
    4/2020 - ❄ - 😢😢😢
    8/2020 ♥️🤰BOY
    04/2021 Witamy na świecie 👨‍👩‍👦
    ❄ Oddany do adopcji
  • Cynthia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szapiro wrote:
    Ona jest właścicielką z synami

O proszę! Jeszcze lepiej.

Bambi10 lubi tę wiadomość

atdc20mmyu84cdr0.png
  • Cichaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baba1 wrote:
    Trochę nadrabiam przez weekend wpisów i widziałam ze budujecie się
    Jak coś to służę radą zajmuje się budową I sprzedażą I wynajmem może nie domów tylko budynków z mieszkaniami ale prywatnie jesteśmy na etapie budowy 3 domu nie potrafimy siedzieć w jednym miejscu 😉i w dwóch poprzednich znalazły się błędy myśle ze teraz już bedzie ten ostatni i mam nadzieje ze uda się go zapełnić i w końcu ten pokój bedzie zajęty😔życie pokaże
    Baba to jakich błędów będziesz teraz unikała?

Starania od 05.2014
    1 procedura - 4 transfery 😔
    2 procedura - 3 ❄️: 1😔
    JA: mięśniaki, skopane cytokiny, kir Bx, AMH 2,92,

....i nie wiem co dalej
  • Cichaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Wczoraj w aptece pytałam o coś do dezynfekcji rąk, bo nie chce zaprosić kogoś, ale nic nie mieli, wszystko wykupione.
    Ludzie wykupują wszystko do dezynfekcji. Puste półki są 😅

Starania od 05.2014
    1 procedura - 4 transfery 😔
    2 procedura - 3 ❄️: 1😔
    JA: mięśniaki, skopane cytokiny, kir Bx, AMH 2,92,

....i nie wiem co dalej
  • evkill Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kliniki niepłodności powstają, nie z dobroci serca, ale dla zysku. To jest interes. Są takie jak GC które głównie są nastawione na kasę i tylko to się liczy. Są też takie, którym zależy na wysokiej jakości usług i dużej skuteczności. Ale każda klinika to biznes.

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • Rosie Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2020, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co Wam doradzają lekarze jeśli chodzi o współżycie po Transferze ? Nam powiedział , że nasienie jedynie może pomóc zarodkowi , bo niesie ze sobą odżywkę. 🤔 Na innych forach czytałam różne opinie🙄
    Zastanawiamy się jeszcze nad badaniem , czy przypadkiem mój organizm nie atakuje plemników ... do tej pory nikt nam tego nie zlecił.

Listopad 2019 punkcja. 2 blastki zamrożone. Protokół krótki.
    26.2 2020 transfer Eskimosa.
    5.3 Beta 54,5
    6.3 Beta 82,5
    9.3 Beta 247,7
    11.3 Beta 616,8
    12.3 pęcherzyk ciążowy 4mm
    27.3 jest ❤️
  • xagax Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Kliniki niepłodności powstają, nie z dobroci serca, ale dla zysku. To jest interes. Są takie jak GC które głównie są nastawione na kasę i tylko to się liczy. Są też takie, którym zależy na wysokiej jakości usług i dużej skuteczności. Ale każda klinika to biznes.
    Ja to bym chciała aptekę otworzyć.Nigdy nie padnie😀zawsze zapotrzebowanie.A jak jeszcze przy jakimś ośrodku czy szpitalu to już w ogóle...

*od 2016 starania o dziecko
    *Marzec 2017 pierwsza wizyta w klinice niepłodności
    *Grudzień 2017 laparoskopia+ hinteroskopia
    -usunięcie przegrody
    -Endometrioza 1 stopnia
    *Styczeń 2018 Mąż operacja żylaków,zero poprawy morfologia 1-2%
    *Kwiecień 2019 IMSI długi protokół
    -04.04.2019 transfer😢 -8dpt beta 0.5 -10dpt beta 0.1 brak mrożaczków
    *Maj 2019 badanie kariotypów-wynik ok
    *Sierpień 2019 badanie na trombofilię-wszystko ok
    *Sierpień 2019 badanie kirów
    *Styczeń 2020 biopsja endometrium
    *Luty 2020 IMSI
    -14.02.2020 transfer 2-3 dniowców
    #6dpt beta 8,08 #8dpt 27,4 #10dpt 24,5 #11dpt 15,5😢
    -sierpień 2020 histeroskopia -wszystko ok
    -wrzesień biopsja end. z nk :wynik 1600/10
    -12.10 transfer jedynego mrożaka blastka 2bb-beta negatywna
    Listopad 2021 ICSI
    18.11.21 transfer 3 dniowca 7dpt beta28,11dpt beta 261,13dpt beta 780,18dpt 5000,25dpt mamy serduszko ❤❤❤
    Mamy ❄️
    13 08.22 Paulina💗💗2490,48 cm, 40+4,poród sn💖
  • evkill Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosie wrote:
    Co Wam doradzają lekarze jeśli chodzi o współżycie po Transferze ? Nam powiedział , że nasienie jedynie może pomóc zarodkowi , bo niesie ze sobą odżywkę. 🤔 Na innych forach czytałam różne opinie🙄
    Zastanawiamy się jeszcze nad badaniem , czy przypadkiem mój organizm nie atakuje plemników ... do tej pory nikt nam tego nie zlecił.
    Dr GM zaleca, poprzedni mój lekarz zabraniał. Sama nie wiem. Z drugiej strony jak naturalnie powstają dzieci to pary raczej się nie powstrzymują.

Rosie, lipcowka86 lubią tę wiadomość

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • Cynthia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosie wrote:

Ja nawet o to nie pytalam lekarza, jakoś zapomnialam, ale przez 2 tyg po transferze nie współżyliśmy, tyle że ja mam zespół hiperstymulacji. W tych pierwszych 2 tygodniach to nawet o tym nie myślałam ze względu na złe sapopoczucie.

atdc20mmyu84cdr0.png
  • evkill Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xagax wrote:
    Ja to bym chciała aptekę otworzyć.Nigdy nie padnie😀zawsze zapotrzebowanie.A jak jeszcze przy jakimś ośrodku czy szpitalu to już w ogóle...
    Tam to dopiero są przekręty. Jakie lapowy idą do lekarzy i farmaceutkę, żeby jakiś lek polecali. Myślę, że Polacy mają coraz większość świadomość szkodliwości leków, ale i tak więcej jest aptek niż mięsnych;)

xagax lubi tę wiadomość

moja historia

• czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xagax wrote:
    Dziewczynki kochane ja tu nie chciałam wprowadzić zwątpienia w nasze zarodki 2BB itp,to forum już nieraz pokazało,że z takich zarodków są ciaże.O ile dobrze kojarzę i nic nie pomyliłam to Bz10 taki miała😀Na wątku miesięcznym nawet kiedyś ktoraś badała genetycznie i te piękne odpadły a te "słabsze "okazały się poprawne genetycznie. Mi chodziło konkretnie o mój przypadek,że mało która dochodzi do blastocysty i zastanawiam się dlaczego.Gdzieś poza słabym nasieniem musi być problem.A swoją drogą,gdy dzwoniłam do Pani embriolog teraz i pow,że jest do zamrożenia 2BB to poplakałam się że szczęścia 😀Po porażce pierwszej procedury o tej jednej marzyłam 😀

Evkill trzymam kciuki✊✊✊Oby Ci się udało😘
    Luna,a dlaczego ty stopki nie masz?
    byc moze masz słabszej jakości komórki. Ja teraz na poprawę komórek biorę L-argininę 1500 + inozytol 4g dziennie i wierzę, że mi to pomoże przy drugiej procedurze :D + pół tony innych suplementów ;)

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Baba1 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I_ga wrote:
    A znasz inne dziewczyny od PJ? Jakieś udane transfery?
    Znam jedną która do niego chodziła transfer robił on i już tuli do siebie zdrową córeczkę
    Tutaj na forum nas jest garstka i pewnie by się jeszcze jakieś dziewczyny znalazły ☺️

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem przeciwna brania duzej ilości suplementów biorę tylko 1 kapsułe femibion 1 nic wiecej.

• czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samos88 tymczasowo;) wrote:
    A ja jestem przeciwna brania duzej ilości suplementów biorę tylko 1 kapsułe femibion 1 nic wiecej.
    ja wcześniej nic nie brałam i procedura wyszła jak wyszła. Więc teraz chcę coś zmienić bo może tutaj jest problem. Koleżanka z pamiętników po suplementacji z pierwszej procedury miała tak jak ja czyli totalne zero. A po pólrocznej suplementacji z drugiej procedury ma 3 ładne blastki, z czego obecnie jej się niedawno transfer udał :)
    Samoś Femibion też ma witaminy :)

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Baba1 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cichaa wrote:
    Baba to jakich błędów będziesz teraz unikała?
    Znaczy tak pierwszy był parter dach koperta nieduży domek 115 z garażem i tu zrobiliśmy błąd zrobiliśmy ogrzewanie mieszane kaloryfery i podłogówki nie zdało to egzaminu.Dom miał taras z boku domu i to tez nam przeszkadzało ale to było 11 lat temu i bardziej sprzedaliśmy go dlatego żeby mieć gotówkę na inwestycje wszystko się udało wybudowaliśmy drugi zachciało nam się piętra a i to po 3 latach nas męczyło🤣i taras niezadaszony poraszka 🤦🏼‍♀️Zaczęło nas męczyć to ze dom jest 5 km od centrum a my poruszamy się po centrum i wiecznie dojazd
    Teraz parter 130 m+garaż płaski dach zadaszony duży taras garaż dwustanowiskowy No i kuchnia z wyspa Tego mi brakowało w tamtych
    Ale tak czasem myśle ze po co to nam dwójce + pies 😢

Cichaa lubi tę wiadomość

‹‹ 2292 2293 2294 2295 2296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ