X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosie wrote:
    Moja historia / Donia
    Jestem z Gliwic rodowicie, a teraz z Tychów , szanowny małżonek stąd pochodzi :-))) u nas późno jakoś to wszystko przyszło. Randki po 30. Ślub 35. Dużo nas z transferu w tym tygodniu. Kurka nawet nie miałam świadomości , że to jest taka machina i , że aż tyle Par się leczy. W środę Po transferze Było jeszcze 5 par ... Bardzo szybko to wszystko się odbyło. Pani embriolog ekspresem powiedziała , że Eskimos przeżył rozmrażanie , potem kilka minut transferu. Nie zerkałam nawet na monitor z usg. Ledwo pamietam co się działo , takie to były dla mnie emocje. Miałam podana 5 dniowa blastocysty. Wczoraj skończyłam doktorat Google na ten temat :-/

mam w szufladzie 3 testy. Poczekam do piątku , żeby się nie nakręcać jeszcze bardzo.
    Chodzę na spacery ,czytam książę i molestuję netflixa :-)))

U nas też późno. Choć jak już się poznaliśmy w końcu w wieku 34 lat to szybko wspólne mieszkanie było zaręczyny , nawet po dwóch miesiącach mieliśmy już kupione leki to ivf😅
    Potem ślub i procedura. Ale zeszło niestety i zaraz mam 38 a brzucha jak nie było tak nie ma

• Meggie1 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przy pierwszej procedurze wizyty u D.Ch, GM i jakiś jeszcze jeden, którego nie polubiłam (taki młody), punkcja GM i transfer D.Ch...
    przy drugiej procedurze wizyty tylko D.Ch, punkcja również, jedynie transfer u Orlińskiego (szczęśliwy).
    Także nigdy nie wiadomo na kogo się trafi...

Baba1 lubi tę wiadomość

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • Baba1 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I_ga wrote:
    Paweł J?
    Generalnie nic do Niego nie mam. Mój mąż nawet lubi Jego powsciagliwosc, mówi, że jest rzeczowy. Trochę mnie zastanawia że nie sprawdza progesteronu, że go nie zwiększył przy plamieniach, no i ten długi, bolesny transfer. Mówił, że dostęp jest utrudniony, a szyjka mocno skręcona. GM nie miał żadnego problemu, w kilkadziesiąt sekund było zrobione. Nie wiem czy to możliwe, żeby szyjka raz była skręcona, a innym razem nie? Dzisiaj rozkręcila się miesiączka, wstępnie mam umówiona wizytę na piątek. Zobaczę czy będzie miał jakieś wnioski i co zaproponuje. Mamy jeszcze 3 mrozaki.
    Tak Paweł J
    Mój mąż tez go bardzo lubi i jego podejście
    Co do progesteronu to mało kto zwraca ma niego uwagę 🤷‍♀️Nie rozumiem tego 😔

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam chętnie na kawę realną zawsze jestem. :P

Cynthia, Cichaa, NieJa lubią tę wiadomość

• Meggie1 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:
    Oj nie boisz się?
    Barbeć chciałam uspokoić, ze wszystko ze mną i dzidziusiem ok, wariuje w brzuchu :) wczoraj pochodziliśmy na świeżym powietrzu ok godziny, obiadek, w hotelu pograliśmy w bilarda, później basen (ja tylko moczyłam nogi w jacuzzi, bo boje się infekcji po basenie), przespałam 10h! To górskie powietrze nam służy :) a teraz chill po śniadanku, ale chcemy iść się jeszcze przejść gdzieś pooddychać.
    Przy okazji - NIE POLECAM hotelu Mortobello Business & Spa w Ustroniu 😕 ewentualnie jakieś wyższej klasy pokoje (może są lepsze).

Berbeć., Baba1, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • Baba1 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I_ga wrote:
    Paweł J?
    Generalnie nic do Niego nie mam. Mój mąż nawet lubi Jego powsciagliwosc, mówi, że jest rzeczowy. Trochę mnie zastanawia że nie sprawdza progesteronu, że go nie zwiększył przy plamieniach, no i ten długi, bolesny transfer. Mówił, że dostęp jest utrudniony, a szyjka mocno skręcona. GM nie miał żadnego problemu, w kilkadziesiąt sekund było zrobione. Nie wiem czy to możliwe, żeby szyjka raz była skręcona, a innym razem nie? Dzisiaj rozkręcila się miesiączka, wstępnie mam umówiona wizytę na piątek. Zobaczę czy będzie miał jakieś wnioski i co zaproponuje. Mamy jeszcze 3 mrozaki.
    Ja mam ostatniego z 3 😢😢

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Barbeć chciałam uspokoić, ze wszystko ze mną i dzidziusiem ok, wariuje w brzuchu :) wczoraj pochodziliśmy na świeżym powietrzu ok godziny, obiadek, w hotelu pograliśmy w bilarda, później basen (ja tylko moczyłam nogi w jacuzzi, bo boje się infekcji po basenie), przespałam 10h! To górskie powietrze nam służy :) a teraz chill po śniadanku, ale chcemy iść się jeszcze przejść gdzieś pooddychać.
    Przy okazji - NIE POLECAM hotelu Mortobello Business & Spa w Ustroniu 😕 ewentualnie jakieś wyższej klasy pokoje (może są lepsze).

To dobrze 😋 mi bardziej o koronawirusa chodziło, bo cholera wie czy gdzieś nie krąży, ja w ciąży to pewnie bym się w domu na cztery spusty zamknęła i przy okazji pewnie bym zwariowała 😆
    Też byłam wczoraj w centrum handlowym. Nie dajmy się zwariować

Meggie1 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_na_tymczasie wrote:

No tak Wy możecie. Ja mam pewnie jakieś 300 do Was

Idę grać w rumminkub z teściami. Polecam! super gra.
    Miłego dnia dziewczyny 🌸

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2020, 10:28

Baba1, Karola84 lubią tę wiadomość

• njut Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane staraczki, zaglądam coraz rzadziej, bo problemów coraz więcej. Zdrówko mi szwankuje, budowa domu zabiera cały wolny czas i jak na złość jeszcze w pracy robi się bylejak...
    Planowałam jak najszybciej zabrać ostatnie zarodki ale w piątek byłam u P i okazuje się, że to co było złe jest dobre a to co było dobre się pogorszyło. Organizm zaczyna być autoagresyjny i czeka mnie immunosupresja. Chyba już nawet się nie podłamałam. Znowu stoję w miejscu.
    Mam nadzieję, że mamy nowe ciąże :)
    Niezmiennie trzymam kciuki za nadchodzące transfery &&

xagax, Cynthia, evkill, Berbeć., Wisienka39*, Bu lubią tę wiadomość

STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
    3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
    2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
    on: FDNA 22%, HLA-C C1
    moja historia leczenia
  • xagax Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_na_tymczasie wrote:
    Ja też bym się chętnie na jakąś kawkę spiknęła,ale to już przy nast przyjeździe jak coś 😀bo dziś wielki powrót do domu😀

*od 2016 starania o dziecko
    *Marzec 2017 pierwsza wizyta w klinice niepłodności
    *Grudzień 2017 laparoskopia+ hinteroskopia
    -usunięcie przegrody
    -Endometrioza 1 stopnia
    *Styczeń 2018 Mąż operacja żylaków,zero poprawy morfologia 1-2%
    *Kwiecień 2019 IMSI długi protokół
    -04.04.2019 transfer😢 -8dpt beta 0.5 -10dpt beta 0.1 brak mrożaczków
    *Maj 2019 badanie kariotypów-wynik ok
    *Sierpień 2019 badanie na trombofilię-wszystko ok
    *Sierpień 2019 badanie kirów
    *Styczeń 2020 biopsja endometrium
    *Luty 2020 IMSI
    -14.02.2020 transfer 2-3 dniowców
    #6dpt beta 8,08 #8dpt 27,4 #10dpt 24,5 #11dpt 15,5😢
    -sierpień 2020 histeroskopia -wszystko ok
    -wrzesień biopsja end. z nk :wynik 1600/10
    -12.10 transfer jedynego mrożaka blastka 2bb-beta negatywna
    Listopad 2021 ICSI
    18.11.21 transfer 3 dniowca 7dpt beta28,11dpt beta 261,13dpt beta 780,18dpt 5000,25dpt mamy serduszko ❤❤❤
    Mamy ❄️
    13 08.22 Paulina💗💗2490,48 cm, 40+4,poród sn💖
  • Baba1 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę nadrabiam przez weekend wpisów i widziałam ze budujecie się
    Jak coś to służę radą zajmuje się budową I sprzedażą I wynajmem może nie domów tylko budynków z mieszkaniami ale prywatnie jesteśmy na etapie budowy 3 domu nie potrafimy siedzieć w jednym miejscu 😉i w dwóch poprzednich znalazły się błędy myśle ze teraz już bedzie ten ostatni i mam nadzieje ze uda się go zapełnić i w końcu ten pokój bedzie zajęty😔życie pokaże

Bella93 lubi tę wiadomość

• I_ga Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baba1 wrote:
    Ja mam ostatniego z 3 😢😢
    My mieliśmy 5. Dwa teoretycznie najlepsze (3,4 aa) stracone. Zostały 2x2ab i jeden bb.

AP od 8/2019
    POF - procedura z KD
    1/2020 - ❄ - bez reakcji 😑
    2/2020 - ❄ - cb 😢
    4/2020 - ❄ - 😢😢😢
    8/2020 ♥️🤰BOY
    04/2021 Witamy na świecie 👨‍👩‍👦
    ❄ Oddany do adopcji
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I_ga wrote:
    Ja mam alergię na Gyncentrum. Tam zaczęłam swoją przygodę. Szanowna pani doktor patrząc na moje wyniki powiedziała, że masakra i wstała zza biurka i otworzyła mi drzwi. Czułam się jak zero, przepłakałam dwa dni, straciłam 3 miesiące.
    Co konkretnie chcesz badać? Ja wiem, że w układ immunologiczny nie chcę ingerować dlatego mam mieszane uczucia co do takich badań.

Lekarka beznadziejna! Porażka z nią! Jak najdalej od niej

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Baba1 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I_ga wrote:
    My mieliśmy 5. Dwa teoretycznie najlepsze (3,4 aa) stracone. Zostały 2x2ab i jeden bb.
    Właśnie teoretycznie 😔są ciaze z tych „dobrych” i z tych „gorszych”🤷‍♀️
    Mi został 2 bc z 6 doby

• evkill Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śnieżka90 wrote:
    Dziewczyny! Jaki ja szok przeżyłam ostatnio- zawsze kupowałam octanisept plus jakiś żel do dezynfekcji rąk bo zazwyczaj w pracy robię to i tamto. A teraz nic nigdzie nie ma! Rozumiecie ?! Przez tego wirusa ludzie wykupili wszystko co się dało- jak już w kolejnej aptece nawet octanisept nie było to jak spotkałam to wziąłem odrazu 1l 🙈

Ps może ktoś ma w rodzinie przedstawiciela medycznego lub lekarza co my choc butelke aniosgel lub manusal załatwił 🤣
    Wczoraj w aptece pytałam o coś do dezynfekcji rąk, bo nie chce zaprosić kogoś, ale nic nie mieli, wszystko wykupione.

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludzie są zabawni z tą paniką :) Mój mąż ma pracę zdalną z tej okazji. Bo miał kontakt z osobą która wróciła z Chin.

• Rosie Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2020, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obejrzyjcie sobie dziewczyny wywiad z dr Paligą.

https://youtu.be/o3_mj6rd39c

https://youtu.be/p5xmJGPEwRk

Zrobiłam sok , zaraz idę na spacer i jutro poniedziałek. Nawet dobrze. Idę do pracy , oby do piątku do bety. 🍀😘😘😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2020, 11:31

Baba1, evkill, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

Listopad 2019 punkcja. 2 blastki zamrożone. Protokół krótki.
    26.2 2020 transfer Eskimosa.
    5.3 Beta 54,5
    6.3 Beta 82,5
    9.3 Beta 247,7
    11.3 Beta 616,8
    12.3 pęcherzyk ciążowy 4mm
    27.3 jest ❤️
  • Cynthia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos GC przypomniałam sobie jeszcze jedną ważną rzecz. Po mojej przykrej przygodzie z tą kliniką miałam wizytę u mojego endokrynologa. Facet jest mega, więc zawsze sobie rozmawialiśmy o wszystkim, wiedział od lat wszystko o moich problemach staraniowych. Jak mu powiedziałam, że poszłam do GC to się chwycił za głowę i powiedział, że z uwagi na naszą długoletnią znajomość powie mi coś, czego być może mówić nie powinien. Okazało się, że jednego z udziałowców GC poznał na siatce, w którą namiętnie gra. Powiedział, że zna tego człowieka prywatnie, a z racji tego, że obaj są lekarzami często dyskutowali na wiele tematów. Ten owy gość powiedział mu wtedy, że tak naprawdę GC to kura, która ma znosić złote jaja, dlatego się rozrastają i otworzyli kliniki w Bielsku i Częstochowie. Że ludzie, którzy chcą mieć dziecko zrobią absolutnie wszystko aby osiągnąć swój cel, więc zlecanie wielu, nawet czasem niepotrzebnych badań nie zaszkodzi, a przecież Ci ludzie i tak przychodząc do kliniki na wstępie liczą się z wysokimi kosztami. Zdębiałam, bo przypomniałam sobie jak dr B-Cz zawsze, na każdej wizycie zlecała mi i mężowi liczne badania bez sensu, które były zupełnie nie na temat i to od razu po wyjściu z gabinetu, tak aby człowiek nie mógł się zastanowić, czy przespać z tą myślą. Pamiętam, jak kiedyś nogi się pode mną ugiely jak po jednej z wizyt usłyszałam że mam za badania zapłacić ponad 4 tysiące. Nie wiedziałam nawet za co do końca place, bo ta wredna kobieta nawet nie wytłumaczyła po co i na co i ile to będzie kosztować, ale to prawda, zdesperowany człowiek zrobi wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2020, 11:43

atdc20mmyu84cdr0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra. A jak z immunologami ? Z Sydorem np? Też jest w GC.

• Cynthia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosie wrote:
    Zrobiłam sok , zaraz idę na spacer i jutro poniedziałek. Nawet dobrze. Idę do pracy , oby do piątku do bety. 🍀😘😘😘

Witaj Kochana. 🙂 Pytałaś o to, jak przygotowujemy się do transferów. Ja mogę powiedzieć, jak było u mnie, transfer (jak na razie) udany. Dwa dni przed monokoncentrat z ananasa w tabletkach 2x1 i tak do 6dpt. Dodatkowo dieta wysokobiałkowa. Można pić Nutridrinki tak jak niektóre dziewczyny, ja osobiście jadłam dużo proteinowych jogurtów i zawsze kupując nabiał wybierałam te produkty z wysoką zawartością białka. Dużo płynów, to bardzo ważne, tak jak dziewczyny pisały. Poza Femibionem i monokoncentratem żadnych innych supli nie przyjmowałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2020, 11:54

Rosie lubi tę wiadomość

atdc20mmyu84cdr0.png
‹‹ 2291 2292 2293 2294 2295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ