X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Luna Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samos88 tymczasowo;) wrote:
    Nie ogladalam wywiadu ale kupuje mni3j kosmetykow chemii i nosze biale majty od nie dawna haha nie wiem co to zmieni... dezodorant zmienilam na taki kulkowy bez aluminium ale dopiero go bede uzywac jak moj sie skonczy bo szkoda mi kasy wydawać.
    A ja wręcz odwrotnie zaczęłam się smarować balsami na cellulit, peelengi, masaże itd, mam przerwę, biorę zastrzyki więc stwierdziłam że choć raz mogę spokojnie nie myśląc o tym że w drugiej połowie cyklu może zdarzy się cud więc nie mogę nic robić

Starania od 2014 roku,
    od 2018 Provita
    1 procedura krótki protokół 2 komórki, transfer 2 dniowca 😟 brak ❄️
    2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
    Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
    Mąż: słabe nasienie ilość i morfologia 2%, HBA 1%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ogladalam wywiadu ale kupuje mni3j kosmetykow chemii i nosze biale majty od nie dawna haha nie wiem co to zmieni... dezodorant zmienilam na taki kulkowy bez aluminium ale dopiero go bede uzywac jak moj sie skonczy bo szkoda mi kasy wydawać.

No ja właśnie byłam kupić kilka par pantalonów 100% cotton 🤦

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:
    Gdzie ten wywiad? Że w ogóle żadnej chemii?
    Juz dawano o tym slyszalam ze chemia uposledze płodność.
    A co do dezodorantow trudno mydlo tez jest dobre ;)

• Borden Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evkill - tak, są takie doniesienia, ale gruntownych testów jeszcze nie przeprowadzono.

Wady:
    # niedoczynność i Hashi i IO
    # MTHFR C677 homozygota
    # słabo dodatnie p/c kardiolipinie
    # ostatnio kiepskie endo - 6 mm
    #1 poronienie w 10 tyg (zarodek XX - zdrowy)

# NK - 25%
    # il 10 i il 5 - za nisko
    # szczepienia - dr Paśnik

Pozytywy:
    * KIR BX (brak tylko 1 implantacyjnego)
    * Amh - 2,7

Zalety:
    - 1 dziecko

Mąż: armia zacna, morfo od 4-6%, fragmentacja 14%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ni uzywam w zasadzie balsamu ale używam pianki do golenia ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz dawano o tym slyszalam ze chemia uposledze płodność.
    A co do dezodorantow trudno mydlo tez jest dobre ;)

Czyli czego nie można ? Mówicie o środkach do mycia czy do domu mówcie konkrety i co używacie zamiast tego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:
    Czyli czego nie można ? Mówicie o środkach do mycia czy do domu mówcie konkrety i co używacie zamiast tego.
    Ja bardzo malo uzywam bo mam z srodkow domowych plyn do mycia naczyn i plyn do szyb ktory tez chce zmienic na jakis naturalny i to wszystko jesli chodzi o srodki domowe
    Jesli chodzi o kosmetyki to nie dawno zaczelam zmieniac wiec tutaj zbyt duzej rewolucji nie ma.warto chyba pokonczyc te rzeczy co sie ma bo szkoda pieniedzy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2020, 21:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo malo uzywam bo mam z srodkow domowych plyn do mycia naczyn i plyn do szyb ktory tez chce zmienic na jakis naturalny i to wszystko jesli chodzi o srodki domowe
    Jesli chodzi o kosmetyki to nie dawno zaczelam zmieniac wiec tutaj zbyt duzej rewolucji nie ma.

To czym myjesz toaletę albo deskę klozetowa?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:
    Plynem do mycia naczyn albo octem . Tak jak mowie przestalam inwestowac w chemie bo slyszalam ze uposledza nasza plodnosc nie wiem ile w tym prawdy tak samo z bielizna ciemna ostatnio chodze w biaych majtach ciemne zwieraja duzo barwnikow ale czy to mi pomoze byc zdrowszym nie wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2020, 21:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:
    Ja ni uzywam w zasadzie balsamu ale używam pianki do golenia ...
    Ja nie kupuje pianki kurde szkoda mi tez kasy mydlo wystarczy ;)

• SusieOne Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:
    ja np normalnie płynem unowersalym... domestos jest do środka tylko u mnie . Na wszystko używam jednego płynu unwersalnego....plyn do naczyń jeszcze i do szyb tyle z chemii....wiem, że niektórzy mają tego mnóstwo.

Berbeć. lubi tę wiadomość

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupuje pianki kurde szkoda mi tez kasy mydlo wystarczy ;)
    ja też :D jedynie to do włosów, twarzy i ciała full naturalne składniki używam

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    ja np normalnie płynem unowersalym... domestos jest do środka tylko u mnie . Na wszystko używam jednego płynu unwersalnego....plyn do naczyń jeszcze i do szyb tyle z chemii....wiem, że niektórzy mają tego mnóstwo.

No to ja też tyle mniej więcej... No może jeszcze w5 do kuchenki i do kabiny. Ale sprzątanie to nie jest mój fetysz więc dużo nie używam

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:

Na mydło się golicie o nie mega podrażnienia bym miala. Mało tego stosuje nivee po goleniu męża
    Jakie te kremy naturalne??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2020, 21:59

• SusieOne Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:
    No to ja też tyle mniej więcej... No może jeszcze w5 do kuchenki i do kabiny. Ale sprzątanie to nie jest mój fetysz więc dużo nie używam
    ja lubię sprzątać takie rzeczy nawet ale nienawidze myć naczyń :) tak czy inaczej wolę naturalne środowsko nie jakies sterylne więc super czesto tych czyszczeń nie robię

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Angelius Provita
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    Ja czekam az mi sie niektore kosmetyki pokoncza to po prostu zamienie na inne naturalne jest tego teraz pelno albo w cale nie kupie ;) a jutro jade do rosmanna po proszek bo sie skonczyl
    Nie mam podraznien na mydle :)
    Z tego co wiem to tez chodakowska wprowadzila kosmetyki ale ja mowie najlepszd jest szare mydlo na wszystko ;) kiedys to nasze babcie prababcie w szarym mydle wlosy myły nawet ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2020, 22:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam az mi sie niektore kosmetyki pokoncza to po prostu zamienie na inne naturalne jest tego teraz pelno albo w cale nie kupie ;) a jutro jade do rosmanna po proszek bo sie skonczyl

Ja w płynie do prania piorę a ponoć nawet lepiej jak się płynu do płukania nie stosuje a ja lubię

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:
    Ja w płynie do prania piorę a ponoć nawet lepiej jak się płynu do płukania nie stosuje a ja lubię
    Tez nie uzywam plynu do plukania kilka razy mialam ale im mniej tym lepiej.

• SusieOne Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:
    Na mydło się golicie o nie mega podrażnienia bym miala. Mało tego stosuje nivee po goleniu męża
    Jakie te kremy naturalne??
    polecam sylveco polska firma, orientana tego aktualnie najbardziej używam

płyn do płukania? nawet małej nie płukam takim, proste składy proste płyny do prania bo nie lubie proszków

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Angelius Provita
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    polecam sylveco polska firma, orientana tego aktualnie najbardziej używam

płyn do płukania? nawet małej nie płukam takim, proste składy proste płyny do prania bo nie lubie proszków

Znam to sylveco jeszcze vianek jest też dobra firma a i tak ciągle kupuje inne nie wiem kwestia przyzwyczajenia

‹‹ 2296 2297 2298 2299 2300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ