Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyI_ga wrote:My jesteśmy przed 40, mieliśmy taki "plan", żeby do 40 się rozmnozyc. OA to długi czas oczekiwania. No i dodatkowo mąż, który czuje potrzebę zostawienia swoich genów... Pozostaje liczyć, że jeden z pozostałych trzech mrozakow odpali... Chociaż to takie trudne...
Ja nie mam aż takiej potrzeby. Tak naprawdę to wręcz boję się bycia matką a ciąży to już w ogóle, z moją słaba psycha .Jedynie martwię się samotnościa i tym że kiedyś będzie za późno.... no i męża mi szkoda , wszyscy faceci w koło mają dzieci a mój przeze mnie nie może 😭 -
evkill wrote:Mam wykupiony pakiet 3mam z provita. Myślę, że po owulacji pojadę na wizytę przed kolejną procedurą.
Myślę też, że czas udać się do OA.
U mnie nadszedł ten dzień kiedy poszliśmy do OA. W moim ośrodku patrzyli na wiek męża , a nie mój, a szkoda.. Bo nam zaproponowało pierw dziecko 2-3 lata a na samym końcu po szkoleniach 3-4.Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyBaba1 wrote:Nas koleżanka namawiała pracuje przy tym wszystkim
Trzeba zrobić szkolenia za które oni płacą jak zdamy egzamin to czekamy
Do tej pory myśle o 3 chłopcach u nas z miasta rodzice zmarli a babcia już nie mogła być z nimi z racji wieku chłopcy 6,9 11 lat mówiła ze wspaniałe chłopaki 😔☺️
Mielibyście co robić ☺️Baba1 lubi tę wiadomość
-
Berbeć. wrote:Ja nie mam aż takiej potrzeby. Tak naprawdę to wręcz boję się bycia matką a ciąży to już w ogóle, z moją słaba psycha .Jedynie martwię się samotnościa i tym że kiedyś będzie za późno.... no i męża mi szkoda , wszyscy faceci w koło mają dzieci a mój przeze mnie nie może 😭
Ja się natomiast w pracy czułam jak taki wyrzutek, wszystkie dziewczyny dzieciate, po 2-3 dzieci a ja taki rodzynek sam bez dziecka. przykre to było i częste pytania a kiedy wy itp.Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Frelcia_na_tymczasie wrote:Narywa mi jajnik i głowa boli z emocji ale generalnie czuję się normalnie. Dziękuję! A Ty przemyśl to OA.. to nie jest taka decyzja "ostateczność". Wierzę że Ci się uda. Zobacz.. u mnie dopiero 3 ! procedura przyniosła pozytywną betę! Wcześniej 4 transfery i beta 0!
Mam w planie jeszcze jedna procedurę, może AZ.
Kiedy idziesz na wizytę? Odpoczywaj, niech Ci mąż zrobi masaż głowy.moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Yoselyn82 wrote:Ja się natomiast w pracy czułam jak taki wyrzutek, wszystkie dziewczyny dzieciate, po 2-3 dzieci a ja taki rodzynek sam bez dziecka. przykre to było i częste pytania a kiedy wy itp.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 20:28
moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Yoselyn82 wrote:Ja się natomiast w pracy czułam jak taki wyrzutek, wszystkie dziewczyny dzieciate, po 2-3 dzieci a ja taki rodzynek sam bez dziecka. przykre to było i częste pytania a kiedy wy itp.Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
nick nieaktualnyevkill wrote:U mnie w pracy wszyscy mają po 2 dzieci. Ostatnio zatrudnili laskę bezdzietną, bo poprzednia poszła na macierzyński więc spoko, że terAz nie jestem wyrzutkiem.
U mnie nie. Wiele nauczycielek jest bezdzietnych... Zresztą bez znaczenia bo ja i tak z nikim nie rozmawiam na prywatne tematy. Jak mi się ktoś pyta co słychać to mi się nóż w kieszeni otwiera. Przed transferem wszystko było ze mną super a teraz znowu się posypało wszystko -
nick nieaktualnyBerbeć. wrote:W nieskończoność ładować w siebie hormony i pompować kasę w klinikę to też nie sposób. Kiedyś trzeba powiedzieć dość
Oczywiście i nikt nie pisze o nieskończoności. Ja jedynie piszę że moja droga była długa ale mam nadzieję że skończy się szczęśliwie i tego Evce życzę.evkill lubi tę wiadomość
-
czekamynadzidzie wrote:Mnie dobija w pracy "bo ja mam dziecko to ja musze wcześniej wyjsć, a Ty nie masz to możesz zostać dłużej". Supermoja historia
Rosie wrote:Obejrzyjcie sobie dziewczyny wywiad z dr Paligą.
https://youtu.be/o3_mj6rd39c
https://youtu.be/p5xmJGPEwRk
Zrobiłam sok , zaraz idę na spacer i jutro poniedziałek. Nawet dobrze. Idę do pracy , oby do piątku do bety. 🍀😘😘😘
evkill, NieJa lubią tę wiadomość
24.12.2023 II kreski pod choinkę
21.06.2022 Alicja ❤️
16.10.2021 niespodziewane II kreski
3.03.2017 Amelia 10tc [*]
09.2017 pusty pęcherzyk
25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
6.02.2020 scratching, biopsja - OK
7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
Koniec leczenia…
Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼 -
nick nieaktualnyevkill wrote:Chodzi mi o to, żeby już złożyć dokumenty, a i tak musimy mieć staż małżeński 4 lata, można skrócić ten czas ale nie wiem jakie trzeba spełnić warunki.
Mam w planie jeszcze jedna procedurę, może AZ.
Kiedy idziesz na wizytę? Odpoczywaj, niech Ci mąż zrobi masaż głowy.
Rozumiem. Zwątpiłam w doktorka i teraz pluje sobie w brodę. Wierzę że i wam pomoże.
Ide we środę na wizytęevkill lubi tę wiadomość
-
Berbeć. wrote:Ja nie mam aż takiej potrzeby. Tak naprawdę to wręcz boję się bycia matką a ciąży to już w ogóle, z moją słaba psycha .Jedynie martwię się samotnościa i tym że kiedyś będzie za późno.... no i męża mi szkoda , wszyscy faceci w koło mają dzieci a mój przeze mnie nie może 😭
Berbeć., Yoselyn82, Baba1 lubią tę wiadomość
AP od 8/2019
POF - procedura z KD
1/2020 - ❄ - bez reakcji 😑
2/2020 - ❄ - cb 😢
4/2020 - ❄ - 😢😢😢
8/2020 ♥️🤰BOY
04/2021 Witamy na świecie 👨👩👦
❄ Oddany do adopcji -
Yoselyn82 wrote:Ja się natomiast w pracy czułam jak taki wyrzutek, wszystkie dziewczyny dzieciate, po 2-3 dzieci a ja taki rodzynek sam bez dziecka. przykre to było i częste pytania a kiedy wy itp.AP od 8/2019
POF - procedura z KD
1/2020 - ❄ - bez reakcji 😑
2/2020 - ❄ - cb 😢
4/2020 - ❄ - 😢😢😢
8/2020 ♥️🤰BOY
04/2021 Witamy na świecie 👨👩👦
❄ Oddany do adopcji -
Dziewczyny a tak z innego tematu. Czy w ciaży można brać witaminy metylowane? Czy trzeba je odstawić? Czy zmniejszyc dawki np? Jak to jest? Orientuje się któraś?Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
nick nieaktualnyEvkill zycie jest takie nieprzewidywalne ze mam taka nadzieje ze Cie zaskoczy :***
Ja mam przeuroczego pieska narazie nie wiem czy mama zostane ale napewno jest nam lepiej majac pieskaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 20:56
evkill lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
czekamynadzidzie wrote:Dziewczyny a tak z innego tematu. Czy w ciaży można brać witaminy metylowane? Czy trzeba je odstawić? Czy zmniejszyc dawki np? Jak to jest? Orientuje się któraś?
tak was czytam dziewczyny i jakbym siebie czytała rok temu o tej porze! Będzie dobrze !
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
I_ga wrote:Ja generalnie nigdy nie miałam parcia na bycie mamą, a jednak chciałabym komuś pokazać fajne miejsca, obserwować jak się rozwija, uczestniczyć w budowaniu nowego świata. To oczywiście jest możliwe również z OA, ale mąż ma potrzebę pozostawienia genetycznego śladu. Może jeszcze się uda... A ciąży też sie boję...Starania od 2014 roku,
od 2018 Provita
1 procedura krótki protokół 2 komórki, transfer 2 dniowca 😟 brak ❄️
2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
Mąż: słabe nasienie ilość i morfologia 2%, HBA 1%