X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I_ga wrote:
    My jesteśmy przed 40, mieliśmy taki "plan", żeby do 40 się rozmnozyc. OA to długi czas oczekiwania. No i dodatkowo mąż, który czuje potrzebę zostawienia swoich genów... Pozostaje liczyć, że jeden z pozostałych trzech mrozakow odpali... Chociaż to takie trudne...

Ja nie mam aż takiej potrzeby. Tak naprawdę to wręcz boję się bycia matką a ciąży to już w ogóle, z moją słaba psycha .Jedynie martwię się samotnościa i tym że kiedyś będzie za późno.... no i męża mi szkoda , wszyscy faceci w koło mają dzieci a mój przeze mnie nie może 😭

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Mam wykupiony pakiet 3mam z provita. Myślę, że po owulacji pojadę na wizytę przed kolejną procedurą.

Myślę też, że czas udać się do OA.

U mnie nadszedł ten dzień kiedy poszliśmy do OA. W moim ośrodku patrzyli na wiek męża , a nie mój, a szkoda.. Bo nam zaproponowało pierw dziecko 2-3 lata a na samym końcu po szkoleniach 3-4.

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2020, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baba1 wrote:
    Nas koleżanka namawiała pracuje przy tym wszystkim
    Trzeba zrobić szkolenia za które oni płacą jak zdamy egzamin to czekamy
    Do tej pory myśle o 3 chłopcach u nas z miasta rodzice zmarli a babcia już nie mogła być z nimi z racji wieku chłopcy 6,9 11 lat mówiła ze wspaniałe chłopaki 😔☺️

Mielibyście co robić ☺️

Baba1 lubi tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:
    Ja nie mam aż takiej potrzeby. Tak naprawdę to wręcz boję się bycia matką a ciąży to już w ogóle, z moją słaba psycha .Jedynie martwię się samotnościa i tym że kiedyś będzie za późno.... no i męża mi szkoda , wszyscy faceci w koło mają dzieci a mój przeze mnie nie może 😭

Ja się natomiast w pracy czułam jak taki wyrzutek, wszystkie dziewczyny dzieciate, po 2-3 dzieci a ja taki rodzynek sam bez dziecka. przykre to było i częste pytania a kiedy wy itp.

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Baba1 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:
    Mielibyście co robić ☺️
    I tego się przeraziłam przyznaje

• evkill Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_na_tymczasie wrote:
    Narywa mi jajnik i głowa boli z emocji ale generalnie czuję się normalnie. Dziękuję! A Ty przemyśl to OA.. to nie jest taka decyzja "ostateczność". Wierzę że Ci się uda. Zobacz.. u mnie dopiero 3 ! procedura przyniosła pozytywną betę! Wcześniej 4 transfery i beta 0!
    Chodzi mi o to, żeby już złożyć dokumenty, a i tak musimy mieć staż małżeński 4 lata, można skrócić ten czas ale nie wiem jakie trzeba spełnić warunki.
    Mam w planie jeszcze jedna procedurę, może AZ.

Kiedy idziesz na wizytę? Odpoczywaj, niech Ci mąż zrobi masaż głowy.

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • evkill Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Ja się natomiast w pracy czułam jak taki wyrzutek, wszystkie dziewczyny dzieciate, po 2-3 dzieci a ja taki rodzynek sam bez dziecka. przykre to było i częste pytania a kiedy wy itp.
    U mnie w pracy wszyscy mają po 2 dzieci. Ostatnio zatrudnili laskę bezdzietną, bo poprzednia poszła na macierzyński więc spoko, że terAz nie jestem wyrzutkiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 20:28

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Mnie dobija w pracy "bo ja mam dziecko to ja musze wcześniej wyjsć, a Ty nie masz to możesz zostać dłużej". Super :/

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2020, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    U mnie w pracy wszyscy mają po 2 dzieci. Ostatnio zatrudnili laskę bezdzietną, bo poprzednia poszła na macierzyński więc spoko, że terAz nie jestem wyrzutkiem.

U mnie nie. Wiele nauczycielek jest bezdzietnych... Zresztą bez znaczenia bo ja i tak z nikim nie rozmawiam na prywatne tematy. Jak mi się ktoś pyta co słychać to mi się nóż w kieszeni otwiera. Przed transferem wszystko było ze mną super a teraz znowu się posypało wszystko

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2020, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:
    W nieskończoność ładować w siebie hormony i pompować kasę w klinikę to też nie sposób. Kiedyś trzeba powiedzieć dość

Oczywiście i nikt nie pisze o nieskończoności. Ja jedynie piszę że moja droga była długa ale mam nadzieję że skończy się szczęśliwie i tego Evce życzę.

evkill lubi tę wiadomość

• evkill Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    Mnie dobija w pracy "bo ja mam dziecko to ja musze wcześniej wyjsć, a Ty nie masz to możesz zostać dłużej". Super :/
    U mnie tak nie ma bo każdy ma swoją robotę. Jedynie to mnie wkurza, że 1 września muszę być w pracy, bo każda ma rozpoczęcie roku. Ale to tylko jeden dzień w roku.

moja historia

• Bu Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosie wrote:
    Obejrzyjcie sobie dziewczyny wywiad z dr Paligą.

https://youtu.be/o3_mj6rd39c

https://youtu.be/p5xmJGPEwRk

Zrobiłam sok , zaraz idę na spacer i jutro poniedziałek. Nawet dobrze. Idę do pracy , oby do piątku do bety. 🍀😘😘😘
    Uwielbiam Jej słuchać!

evkill, NieJa lubią tę wiadomość

24.12.2023 II kreski pod choinkę
    21.06.2022 Alicja ❤️
    16.10.2021 niespodziewane II kreski
    3.03.2017 Amelia 10tc [*]
    09.2017 pusty pęcherzyk
    25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
    22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
    4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
    Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
    3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
    6.02.2020 scratching, biopsja - OK
    7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
    Koniec leczenia…
    Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Chodzi mi o to, żeby już złożyć dokumenty, a i tak musimy mieć staż małżeński 4 lata, można skrócić ten czas ale nie wiem jakie trzeba spełnić warunki.
    Mam w planie jeszcze jedna procedurę, może AZ.

Kiedy idziesz na wizytę? Odpoczywaj, niech Ci mąż zrobi masaż głowy.

Rozumiem. Zwątpiłam w doktorka i teraz pluje sobie w brodę. Wierzę że i wam pomoże.

Ide we środę na wizytę :)

evkill lubi tę wiadomość

• I_ga Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:
    Ja generalnie nigdy nie miałam parcia na bycie mamą, a jednak chciałabym komuś pokazać fajne miejsca, obserwować jak się rozwija, uczestniczyć w budowaniu nowego świata. To oczywiście jest możliwe również z OA, ale mąż ma potrzebę pozostawienia genetycznego śladu. Może jeszcze się uda... A ciąży też sie boję...

Berbeć., Yoselyn82, Baba1 lubią tę wiadomość

AP od 8/2019
    POF - procedura z KD
    1/2020 - ❄ - bez reakcji 😑
    2/2020 - ❄ - cb 😢
    4/2020 - ❄ - 😢😢😢
    8/2020 ♥️🤰BOY
    04/2021 Witamy na świecie 👨‍👩‍👦
    ❄ Oddany do adopcji
  • I_ga Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    U mnie obecnie jeszcze gorzej - w pracy zrobiło się nieciekawie i co chwilę któraś w ciąży... Ot tak...

AP od 8/2019
    POF - procedura z KD
    1/2020 - ❄ - bez reakcji 😑
    2/2020 - ❄ - cb 😢
    4/2020 - ❄ - 😢😢😢
    8/2020 ♥️🤰BOY
    04/2021 Witamy na świecie 👨‍👩‍👦
    ❄ Oddany do adopcji
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a tak z innego tematu. Czy w ciaży można brać witaminy metylowane? Czy trzeba je odstawić? Czy zmniejszyc dawki np? Jak to jest? Orientuje się któraś?

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evkill zycie jest takie nieprzewidywalne ze mam taka nadzieje ze Cie zaskoczy :***
    Ja mam przeuroczego pieska narazie nie wiem czy mama zostane ale napewno jest nam lepiej majac pieska ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 20:56

evkill lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2020, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Femibion 1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 20:57

• SusieOne Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    Dziewczyny a tak z innego tematu. Czy w ciaży można brać witaminy metylowane? Czy trzeba je odstawić? Czy zmniejszyc dawki np? Jak to jest? Orientuje się któraś?
    nawet trxeba :)
    tak was czytam dziewczyny i jakbym siebie czytała rok temu o tej porze! Będzie dobrze !

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Luna Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I_ga wrote:
    Ja generalnie nigdy nie miałam parcia na bycie mamą, a jednak chciałabym komuś pokazać fajne miejsca, obserwować jak się rozwija, uczestniczyć w budowaniu nowego świata. To oczywiście jest możliwe również z OA, ale mąż ma potrzebę pozostawienia genetycznego śladu. Może jeszcze się uda... A ciąży też sie boję...
    Matko a myslalam że tylko ze mną cos jest nie tak, że pragnę zajść w ciążę ale jednocześnie się boję jak byk

Starania od 2014 roku,
    od 2018 Provita
    1 procedura krótki protokół 2 komórki, transfer 2 dniowca 😟 brak ❄️
    2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
    Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
    Mąż: słabe nasienie ilość i morfologia 2%, HBA 1%
‹‹ 2306 2307 2308 2309 2310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ