X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I_ga wrote:
    My jesteśmy przed 40, mieliśmy taki "plan", żeby do 40 się rozmnozyc. OA to długi czas oczekiwania. No i dodatkowo mąż, który czuje potrzebę zostawienia swoich genów... Pozostaje liczyć, że jeden z pozostałych trzech mrozakow odpali... Chociaż to takie trudne...

Ja nie mam aż takiej potrzeby. Tak naprawdę to wręcz boję się bycia matką a ciąży to już w ogóle, z moją słaba psycha .Jedynie martwię się samotnościa i tym że kiedyś będzie za późno.... no i męża mi szkoda , wszyscy faceci w koło mają dzieci a mój przeze mnie nie może 😭

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Mam wykupiony pakiet 3mam z provita. Myślę, że po owulacji pojadę na wizytę przed kolejną procedurą.

Myślę też, że czas udać się do OA.

U mnie nadszedł ten dzień kiedy poszliśmy do OA. W moim ośrodku patrzyli na wiek męża , a nie mój, a szkoda.. Bo nam zaproponowało pierw dziecko 2-3 lata a na samym końcu po szkoleniach 3-4.

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2020, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baba1 wrote:
    Nas koleżanka namawiała pracuje przy tym wszystkim
    Trzeba zrobić szkolenia za które oni płacą jak zdamy egzamin to czekamy
    Do tej pory myśle o 3 chłopcach u nas z miasta rodzice zmarli a babcia już nie mogła być z nimi z racji wieku chłopcy 6,9 11 lat mówiła ze wspaniałe chłopaki 😔☺️

Mielibyście co robić ☺️

Baba1 lubi tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:
    Ja nie mam aż takiej potrzeby. Tak naprawdę to wręcz boję się bycia matką a ciąży to już w ogóle, z moją słaba psycha .Jedynie martwię się samotnościa i tym że kiedyś będzie za późno.... no i męża mi szkoda , wszyscy faceci w koło mają dzieci a mój przeze mnie nie może 😭

Ja się natomiast w pracy czułam jak taki wyrzutek, wszystkie dziewczyny dzieciate, po 2-3 dzieci a ja taki rodzynek sam bez dziecka. przykre to było i częste pytania a kiedy wy itp.

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Baba1 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:
    Mielibyście co robić ☺️
    I tego się przeraziłam przyznaje

• evkill Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_na_tymczasie wrote:
    Narywa mi jajnik i głowa boli z emocji ale generalnie czuję się normalnie. Dziękuję! A Ty przemyśl to OA.. to nie jest taka decyzja "ostateczność". Wierzę że Ci się uda. Zobacz.. u mnie dopiero 3 ! procedura przyniosła pozytywną betę! Wcześniej 4 transfery i beta 0!
    Chodzi mi o to, żeby już złożyć dokumenty, a i tak musimy mieć staż małżeński 4 lata, można skrócić ten czas ale nie wiem jakie trzeba spełnić warunki.
    Mam w planie jeszcze jedna procedurę, może AZ.

Kiedy idziesz na wizytę? Odpoczywaj, niech Ci mąż zrobi masaż głowy.

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • evkill Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Ja się natomiast w pracy czułam jak taki wyrzutek, wszystkie dziewczyny dzieciate, po 2-3 dzieci a ja taki rodzynek sam bez dziecka. przykre to było i częste pytania a kiedy wy itp.
    U mnie w pracy wszyscy mają po 2 dzieci. Ostatnio zatrudnili laskę bezdzietną, bo poprzednia poszła na macierzyński więc spoko, że terAz nie jestem wyrzutkiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 20:28

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Mnie dobija w pracy "bo ja mam dziecko to ja musze wcześniej wyjsć, a Ty nie masz to możesz zostać dłużej". Super :/

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2020, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    U mnie w pracy wszyscy mają po 2 dzieci. Ostatnio zatrudnili laskę bezdzietną, bo poprzednia poszła na macierzyński więc spoko, że terAz nie jestem wyrzutkiem.

U mnie nie. Wiele nauczycielek jest bezdzietnych... Zresztą bez znaczenia bo ja i tak z nikim nie rozmawiam na prywatne tematy. Jak mi się ktoś pyta co słychać to mi się nóż w kieszeni otwiera. Przed transferem wszystko było ze mną super a teraz znowu się posypało wszystko

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2020, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:
    W nieskończoność ładować w siebie hormony i pompować kasę w klinikę to też nie sposób. Kiedyś trzeba powiedzieć dość

Oczywiście i nikt nie pisze o nieskończoności. Ja jedynie piszę że moja droga była długa ale mam nadzieję że skończy się szczęśliwie i tego Evce życzę.

evkill lubi tę wiadomość

• evkill Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    Mnie dobija w pracy "bo ja mam dziecko to ja musze wcześniej wyjsć, a Ty nie masz to możesz zostać dłużej". Super :/
    U mnie tak nie ma bo każdy ma swoją robotę. Jedynie to mnie wkurza, że 1 września muszę być w pracy, bo każda ma rozpoczęcie roku. Ale to tylko jeden dzień w roku.

moja historia

• Bu Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosie wrote:
    Obejrzyjcie sobie dziewczyny wywiad z dr Paligą.

https://youtu.be/o3_mj6rd39c

https://youtu.be/p5xmJGPEwRk

Zrobiłam sok , zaraz idę na spacer i jutro poniedziałek. Nawet dobrze. Idę do pracy , oby do piątku do bety. 🍀😘😘😘
    Uwielbiam Jej słuchać!

evkill, NieJa lubią tę wiadomość

24.12.2023 II kreski pod choinkę
    21.06.2022 Alicja ❤️
    16.10.2021 niespodziewane II kreski
    3.03.2017 Amelia 10tc [*]
    09.2017 pusty pęcherzyk
    25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
    22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
    4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
    Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
    3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
    6.02.2020 scratching, biopsja - OK
    7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
    Koniec leczenia…
    Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Chodzi mi o to, żeby już złożyć dokumenty, a i tak musimy mieć staż małżeński 4 lata, można skrócić ten czas ale nie wiem jakie trzeba spełnić warunki.
    Mam w planie jeszcze jedna procedurę, może AZ.

Kiedy idziesz na wizytę? Odpoczywaj, niech Ci mąż zrobi masaż głowy.

Rozumiem. Zwątpiłam w doktorka i teraz pluje sobie w brodę. Wierzę że i wam pomoże.

Ide we środę na wizytę :)

evkill lubi tę wiadomość

• I_ga Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:
    Ja generalnie nigdy nie miałam parcia na bycie mamą, a jednak chciałabym komuś pokazać fajne miejsca, obserwować jak się rozwija, uczestniczyć w budowaniu nowego świata. To oczywiście jest możliwe również z OA, ale mąż ma potrzebę pozostawienia genetycznego śladu. Może jeszcze się uda... A ciąży też sie boję...

Berbeć., Yoselyn82, Baba1 lubią tę wiadomość

AP od 8/2019
    POF - procedura z KD
    1/2020 - ❄ - bez reakcji 😑
    2/2020 - ❄ - cb 😢
    4/2020 - ❄ - 😢😢😢
    8/2020 ♥️🤰BOY
    04/2021 Witamy na świecie 👨‍👩‍👦
    ❄ Oddany do adopcji
  • I_ga Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    U mnie obecnie jeszcze gorzej - w pracy zrobiło się nieciekawie i co chwilę któraś w ciąży... Ot tak...

AP od 8/2019
    POF - procedura z KD
    1/2020 - ❄ - bez reakcji 😑
    2/2020 - ❄ - cb 😢
    4/2020 - ❄ - 😢😢😢
    8/2020 ♥️🤰BOY
    04/2021 Witamy na świecie 👨‍👩‍👦
    ❄ Oddany do adopcji
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a tak z innego tematu. Czy w ciaży można brać witaminy metylowane? Czy trzeba je odstawić? Czy zmniejszyc dawki np? Jak to jest? Orientuje się któraś?

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evkill zycie jest takie nieprzewidywalne ze mam taka nadzieje ze Cie zaskoczy :***
    Ja mam przeuroczego pieska narazie nie wiem czy mama zostane ale napewno jest nam lepiej majac pieska ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 20:56

evkill lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2020, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Femibion 1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 20:57

• SusieOne Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    Dziewczyny a tak z innego tematu. Czy w ciaży można brać witaminy metylowane? Czy trzeba je odstawić? Czy zmniejszyc dawki np? Jak to jest? Orientuje się któraś?
    nawet trxeba :)
    tak was czytam dziewczyny i jakbym siebie czytała rok temu o tej porze! Będzie dobrze !

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Luna Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I_ga wrote:
    Ja generalnie nigdy nie miałam parcia na bycie mamą, a jednak chciałabym komuś pokazać fajne miejsca, obserwować jak się rozwija, uczestniczyć w budowaniu nowego świata. To oczywiście jest możliwe również z OA, ale mąż ma potrzebę pozostawienia genetycznego śladu. Może jeszcze się uda... A ciąży też sie boję...
    Matko a myslalam że tylko ze mną cos jest nie tak, że pragnę zajść w ciążę ale jednocześnie się boję jak byk

Starania od 2014 roku,
    od 2018 Provita
    1 procedura krótki protokół 2 komórki, transfer 2 dniowca 😟 brak ❄️
    2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
    Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
    Mąż: słabe nasienie ilość i morfologia 2%, HBA 1%
‹‹ 2306 2307 2308 2309 2310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ