X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2020, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynthia wrote:
    Frelcia nie chce się z nikim tu kłócić, bo to ostatnia rzecz jakiej teraz brakuje w tym wszystkim. Wystarczy pooglądać trochę zagranicznych mediów i zobaczyć co się dzieje we Francji czy Niemczech, a niestety, to są narody sto razy bardziej zdyscyplinowane i trzeźwo myślące niż my, co historia pokazała wiele razy. To raz, a dwa no niestety nie ma co porównywać naszej służby zdrowia do Zachodu.Obawiam się, że nie ogarniemy tego bo A. Polacy to idioci i ignoranci, którzy myślą że są nieśmiertelni, B. Nasza służba zdrowia tego nie ogarnie (już nie ogarnia), we Wrocławiu już brakuje łóżek a przypominam, mamy 64 przypadki (oczywiście stwierdzone, bo nie stwierdzonych jest sto razy więcej). Polska to niestety dziki kraj. Maseczki wykupione w całym internecie, a widziałyście kogoś na ulicy w maseczce? Bo ja nie. Gdybyśmy byli tak zdyscyplinowani jak Chińczycy, gdzie każdy nosi maseczkę, jak jest kwarantanna to siedzi na dupie i nie łazi w tłumie po supermarkecie bijąc się o makaron - może wtedy tak jak w Chinach udałoby się to stłumić w dwa miesiące.
    Najgorsze jest to ze lakarze i pielegniarki sie zarazaja polowa jest z dziecmi wiec moze byc kiepsko :(

• karolcia35 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Po trzecich prenatalnych, no przecież pisałam nie raz 🤣🤣
    To już niedługo 😂

Berbeć., h_anulka lubią tę wiadomość

AMH 0,54
    10.2014 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna :(
    02.2017 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    mlr 0%, I seria szczepień mlr 38% :)
    10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio :( 03.2018 crio :( 09.2018 crio :(
    12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
    NK 16,5%
    07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 :( ciąża ektopowa
  • evkill Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:
    Poznań mają zamknąć, ponoć szykują się już do tego dziewczyny u mnie na wątku piszą.
    Wczoraj mówili, że nie będą zamykać miast, że to są plotki.

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • Baba1 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w dupie i to czarnej 😭
    Byłam dziś na wizycie po cb i na początku wizyty lekarz stwierdził ze jeśli coś drgnęło i beta była nawet 70 to już wysoko to może wartałoby zrobić histero z wycinkiem endometrium ponoć jakieś nowe badanie od 3-4 miesiącu koszt 2000 😖ale może być problem z implantacją i to badanie może to wykazać 🤷‍♀️
    Ale jak zrobił mi usg to porównał zdjęcie endometrium z tamtego cyklu to te dziś ma jakieś plamki może zrobiły się polipy może coś innego to zaproponował ze trzeba teraz zrobić histero i to wyczyścić i dopiero transfer a jak się nie uda to dopiero to badanie
    Ja jestem załamana nic już nie wiem
    Histero na czerwiec 🤦🏼‍♀️Chyba ze za kasę to nawet już 1800😳
    Kurczę nie dopytała czy jest szansa ze w następnym cyklu po miesiączce endometrium się może oczyścić
    😭😭😭
    Miałyście moze to badanie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 16:35

• evkill Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Austrii jest 360 zakażonych o 1 śmiertelna, zamknęli wszystko oprócz spozywki i gabinetów lekarskich i aptek. U szwagra zwolnili połowę ludzi, bo musieli restauracje zamknąć w której pracuje. A u nas? Ludzie po galeriach łażą. Debile. Nie sądzę, że państwo będzie stać na wypłatę tych opiekuńczych, firmy zbankrutują, dziś mi się dwie zawiesiły, bo nie mogą pracować. Małe firmy nie udźwigną tego na pewno.

Cynthia, Baba1 lubią tę wiadomość

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2020, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baba1 wrote:
    Jestem w dupie i to czarnej 😭
    Byłam dziś na wizycie po cb i na początku wizyty lekarz stwierdził ze jeśli coś drgnęło i beta była nawet 70 to już wysoko to może wartałoby zrobić histero z wycinkiem endometrium ponoć jakieś nowe badanie od 3-4 miesiącu koszt 2000 😖ale może być problem z implantacją i to badanie może to wykazać 🤷‍♀️
    Ale jak zrobił mi usg to porównał zdjęcie endometrium z tamtego cyklu to te dziś ma jakieś plamki może zrobiły się polipy może coś innego to zaproponował ze trzeba teraz zrobić histero i to wyczyścić i dopiero transfer a jak się nie uda to dopiero to badanie
    Ja jestem załamana nic już nie wiem
    Histero na czerwiec 🤦🏼‍♀️Chyba ze za kasę to nawet już 1800😳
    Kurczę nie dopytała czy jest szansa ze w następnym cyklu po miesiączce endometrium się może oczyścić
    😭😭😭
    Miałyście moze to badanie?
    Kochana jakos to bedzie u mnie caly czas przekladany jest zabieg nie zmojej winy i co mam zrobic...

• Martinka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    W Austrii jest 360 zakażonych o 1 śmiertelna, zamknęli wszystko oprócz spozywki i gabinetów lekarskich i aptek. U szwagra zwolnili połowę ludzi, bo musieli restauracje zamknąć w której pracuje. A u nas? Ludzie po galeriach łażą. Debile. Nie sądzę, że państwo będzie stać na wypłatę tych opiekuńczych, firmy zbankrutują, dziś mi się dwie zawiesiły, bo nie mogą pracować. Małe firmy nie udźwigną tego na pewno.
    Jest 500 osób zakażonych😷 Mieszkam w Austrii i rzeczywiście tak jest, zamykają sklepy (poza aptekami i spożywką) i szkoły od następnego tygodnia do Wielkanocy. Nie bójcie się, jestem rozsądna i zostałam w domu chociaż mam pilną potrzebę jechać do dr, bo moje dolegliwości po antybiotyku nie minęły. Szkoda, że mam tą antykoncepcję, bo bym się z moim chłopem zamknęła w łóżku na 2 tygodnie😂🤰🏼 Może byłby z tego pożytek😉 Dbajcie o siebie o zachowajcie w tym wszystkim zdrowy rozsądek.

Cichaa lubi tę wiadomość

0901d7c722.png
  • Bu Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik ujemny.

24.12.2023 II kreski pod choinkę
    21.06.2022 Alicja ❤️
    16.10.2021 niespodziewane II kreski
    3.03.2017 Amelia 10tc [*]
    09.2017 pusty pęcherzyk
    25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
    22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
    4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
    Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
    3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
    6.02.2020 scratching, biopsja - OK
    7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
    Koniec leczenia…
    Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼
  • Cichaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bu wrote:
    Wynik ujemny.
    😔Bu ale to dopiero 6dpt?jeśli tak to może jeszcze zaskoczyć

Starania od 05.2014
    1 procedura - 4 transfery 😔
    2 procedura - 3 ❄️: 1😔
    JA: mięśniaki, skopane cytokiny, kir Bx, AMH 2,92,

....i nie wiem co dalej
  • Cichaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka wrote:
    Jest 500 osób zakażonych😷 Mieszkam w Austrii i rzeczywiście tak jest, zamykają sklepy (poza aptekami i spożywką) i szkoły od następnego tygodnia do Wielkanocy. Nie bójcie się, jestem rozsądna i zostałam w domu chociaż mam pilną potrzebę jechać do dr, bo moje dolegliwości po antybiotyku nie minęły. Szkoda, że mam tą antykoncepcję, bo bym się z moim chłopem zamknęła w łóżku na 2 tygodnie😂🤰🏼 Może byłby z tego pożytek😉 Dbajcie o siebie o zachowajcie w tym wszystkim zdrowy rozsądek.
    Martinka teraz jak w domu mamy siedzieć to tylko tv i seks. Bo co innego robić. Może jak się to wszystko skończy to będą prezenty w postaci ciąż. I ludzie się naucza ręce myć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 17:17

evkill lubi tę wiadomość

Starania od 05.2014

....i nie wiem co dalej
  • Cichaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dzisiaj z mojego M śmiałam bo gości poszedł do sklepu po 1 bułkę. Jak już się narażał na kontakt z ludzmi to mógł już więcej kupić. Nic ten chłop nie pomyśli

Starania od 05.2014

....i nie wiem co dalej
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2020, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Dokładnie o tym samym pomyślała, że gdybym miała tylko prywatną szkółkę teraz to by była porażka, chyba bym się załamała.

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć a młodzież nie dostaje zadań do domu? Że przez online robi się lekcje? Jak to jest?

Berbeć. lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • evkill Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka wrote:
    O widzisz, rano siostra mówiła o 360.

moja historia

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2020, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Berbeć a młodzież nie dostaje zadań do domu? Że przez online robi się lekcje? Jak to jest?

Ja zadaje już im dawno pracę domową przez internet, dziś i wczoraj im namiętnie wpisywałam, także moi będą na pewno mieli co robić😆 Moje koleżanki ze szkoły też teraz odkryły tą formę kontaktu z uczniami i też pozadawały. Ale lekcje online .. tego jeszcze nie ogarnęłam.. trochę czytam na forach , zobaczymy co się będzie działo i co szkoła zadecyduje. Jeśli będzie tak, że szkole zamkną do końca roku szkolnego to na pewno coś wymyślimy.

Samos88 tymczasowo;), Yoselyn82 lubią tę wiadomość

• evkill Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Mojej koleżance nauczycielka wysłała smsa, że mają przerobić ileś tam stron. Wkurzyła, się bo ona nie ma na to czasu, bo pracuję. I że nauczyciel dostaje pensje a ona ma z dzieckiem siedzieć i przerabiać materiał.

moja historia

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2020, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Mojej koleżance nauczycielka wysłała smsa, że mają przerobić ileś tam stron. Wkurzyła, się bo ona nie ma na to czasu, bo pracuję. I że nauczyciel dostaje pensje a ona ma z dzieckiem siedzieć i przerabiać materiał.

Dziecko ma robić a nie mama ☝️

• evkill Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest teraz internet, każdy ma skypa masengera i inne kominikatory, więc lekcje powinny być on line.

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

moja historia

• evkill Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:
    Dziecko ma robić a nie mama ☝️
    9 latka sama nie siądzie i nie przerobi takiego materiału.

moja historia

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2020, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Jest teraz internet, każdy ma skypa masengera i inne kominikatory, więc lekcje powinny być on line.

Dla mnie żaden problem. Ale nie ja jestem dyrektorem.
    A z drugiej strony.... U mnie nie każdy ma komputer albo dostęp do internetu 🤷‍♀️ ja w Warszawce nie pracuje tylko na wsi. To się zawsze wszystko wszystkim kogo to nie dotyczy łatwo mówi.
    Nawet nie wiecie jaki jest problem żeby dziecko w domu odsluchalo piosenkę z płyty ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 17:40

‹‹ 2364 2365 2366 2367 2368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ