Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyevkill wrote:Jest teraz internet, każdy ma skypa masengera i inne kominikatory, więc lekcje powinny być on line.
Uważasz że dziecko 7 letnie będzie potrafiło się uczyć online?
A cała klasa 20 osób dzieci w wieku 7 lat ? Na raz ? Na Skype? Może znasz jakiś sposób którego ja nie znam 🤷♀️ a może mam z każdym dzieckiem po pół godzinki codziennie indywidualnie zrobic? Uczniów mam 150.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 17:53
-
Berbeć. wrote:Uważasz że dziecko 7 letnie będzie potrafiło się uczyć online?
A cała klasa 20 osób dzieci w wieku 7 lat ? Na raz ? Na Skype? Może znasz jakiś sposób którego ja nie znam 🤷♀️moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
nick nieaktualnyevkill wrote:Przywiązać do krzesła.
Powiedz koleżance że łaski nikomu nie robi. To jej dziecko. Nie chcę żeby się uczyło to niech się nie uczy. Jak nie ma czasu dla dziecka to po co w ogóle je robiła.
Sytuacja jest jaka jest. Widzę że nie wszyscy to rozumieją i jak zwykle są mądrzy i mądrzejsi.
Niektórzy to by nam najchętniej
zabrali teraz pensje, bo przecież do roboty nie chodzę.
Szok i niedowierzanie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 17:59
Cynthia lubi tę wiadomość
-
Baba1 wrote:Jestem w dupie i to czarnej 😭
Byłam dziś na wizycie po cb i na początku wizyty lekarz stwierdził ze jeśli coś drgnęło i beta była nawet 70 to już wysoko to może wartałoby zrobić histero z wycinkiem endometrium ponoć jakieś nowe badanie od 3-4 miesiącu koszt 2000 😖ale może być problem z implantacją i to badanie może to wykazać 🤷♀️
Ale jak zrobił mi usg to porównał zdjęcie endometrium z tamtego cyklu to te dziś ma jakieś plamki może zrobiły się polipy może coś innego to zaproponował ze trzeba teraz zrobić histero i to wyczyścić i dopiero transfer a jak się nie uda to dopiero to badanie
Ja jestem załamana nic już nie wiem
Histero na czerwiec 🤦🏼♀️Chyba ze za kasę to nawet już 1800😳
Kurczę nie dopytała czy jest szansa ze w następnym cyklu po miesiączce endometrium się może oczyścić
😭😭😭
Miałyście moze to badanie?AP od 8/2019
POF - procedura z KD
1/2020 - ❄ - bez reakcji 😑
2/2020 - ❄ - cb 😢
4/2020 - ❄ - 😢😢😢
8/2020 ♥️🤰BOY
04/2021 Witamy na świecie 👨👩👦
❄ Oddany do adopcji -
Berbeć. wrote:Powiedz koleżance że łaski nikomu nie robi. To jej dziecko. Nie chcę żeby się uczyło to niech się nie uczy. Jak nie ma czasu dla dziecka to po co w ogóle je robiła.
Sytuacja jest jaka jest. Widzę że nie wszyscy to rozumieją i jak zwykle są mądrzy i mądrzejsi.
Niektórzy to by nam najchętniej
zabrali teraz pensje, bo przecież do roboty nie chodzę.
Szok i niedowierzanie...moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
nick nieaktualny
-
Berbeć. wrote:Dla mnie żaden problem. Ale nie ja jestem dyrektorem.
A z drugiej strony.... U mnie nie każdy ma komputer albo dostęp do internetu 🤷♀️ ja w Warszawce nie pracuje tylko na wsi. To się zawsze wszystko wszystkim kogo to nie dotyczy łatwo mówi.
Nawet nie wiecie jaki jest problem żeby dziecko w domu odsluchalo piosenkę z płyty ...AMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio03.2018 crio
09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942ciąża ektopowa
-
Baba1 wrote:Drugi 😔AP od 8/2019
POF - procedura z KD
1/2020 - ❄ - bez reakcji 😑
2/2020 - ❄ - cb 😢
4/2020 - ❄ - 😢😢😢
8/2020 ♥️🤰BOY
04/2021 Witamy na świecie 👨👩👦
❄ Oddany do adopcji -
nick nieaktualnyNiektórzy rodzice będą mieli okazję spędzić czas ze swoimi dziećmi i zwrócić w końcu na nie uwagę. Zobaczyć jakie mają problemy, czym się interesują albo po prostu poczytać im książkę.. Szkoda że dopiero w obliczu takiej trudnej sytuacji.
Cala lubi tę wiadomość
-
Wychowawcy przedszkoli, żłobków też mają pracować on line?
Pozatym zamknęli muzea biblioteki kina itp. Ale znów tylko na nauczycieli nagonka.Berbeć. lubi tę wiadomość
AMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio03.2018 crio
09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942ciąża ektopowa
-
I_ga wrote:Hmmm... Ja też jestem po drugim. Beta urosła do 188. Nie proponował mi dr żadnego badania. Kazał tylko odczekać jeden cykl. Endo oglądał, powiedział tylko, że cienkie i będziemy budować....
🙈 -
nick nieaktualnyevkill wrote:No, ona właśnie to powiedziała, że nie powinniście pensji pobierać. Tu się z nią nie zgadzam bo przecież to nie wina nauczycieli, że jest epidemia. Zresztą dzieci nie mam więc w sumie nie wiem po co dyskutuje na ten temat.
Zawsze są dwie strony medalu.
Ja w momencie kiedy ogłosili decyzję o zamknięciu szkół rozmawiałam z ósmą klasa i sami przyznali, że chcą pracę do domu, bo jak wrócimy do szkoły to zaraz będą egzaminy ( chociaż teraz to już niewiadomo kiedy w ogóle wrócimy, ale to już inna kwestia) a chcieliby jeszcze poćwiczyć. Zadałam też 7 i 6. W momencie, kiedy poinformowali, żeby nie traktować tych dni jako ferii przesłałam pracę domowe również młodszym klasom.
A są tacy którzy pewnie woleliby nie mieć .
I tak samo z rodzicami. Są tacy którzy ubolewają nad tym, że dzieciaki stracą na tej przymusowej przerwie i chcą się z nimi uczyć i sami chcą, żeby dzieciakom coś zadać na ten czas , a są tacy, którzy nie są z tego powodu zadowoleni. Wszystkim się nie dogodzi.
Jeśli chodzi o mnie mogę odrobić te tygodnie w lipcu/sierpniu, chociaż jeśli to miałby być mój urlop teraz to fajnie że muszę go spędzać zamknięta w domu.
Ja osobiście jestem załamana tym co się dzieje, tym, że nie mogę iść do pracy, tym, że musieliśmy powiedzieć dzieciom, że niewiadomo kiedy się zobaczymy....
Sytuacja bezprecedensowa. Uważam, że tylko spokój i rozsądek Nas wszystkich w tej sytuacji uratuje.karolcia35 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bu, bu
U nas wszyscy rozpierzchli się do domów na HO. Najpierw tylko z lapkami, a dziś zabieraliśmy sprzęt i monitory na wypadek stanu wyjątkowego.Starania od 2017 r.
I IVF:
ET 1.2020
Krio 4.2020
1.2021 SYNECZEK
Krio 12.2021ciąża biochemiczna
Krio 2.2022nasz ostatni zarodek
8.04.2022 ⏸ naturalny cud, pierwszy w życiu, Bhcg 643, dwa dni później 1518.
12.2022 DRUGI MALUSZEK
Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
M: Morfologia 4%, HBA 92%, fDNA 9%. -
Ja też jestem tym wszystkim załamana. Miałam dziś takiego stresa, że ciężko było mi się skupić na pracy. Jestem jednocześnie, wściekła, zmęczona, załamana, niepewna. Wszytkie uczucia kumulują się we mnie..siostrzenica moja 7 miesięczna prawdopodobnie ma zapalenie płuc, siostra boi się do szpitala iść, żaden lekarz nie chce przyjechać.
Nie wyobrażam sobie co czuly nasze babcie jak wojna wybuchła.moja historia
nick nieaktualny