X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2020, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Jest teraz internet, każdy ma skypa masengera i inne kominikatory, więc lekcje powinny być on line.

Uważasz że dziecko 7 letnie będzie potrafiło się uczyć online?
    A cała klasa 20 osób dzieci w wieku 7 lat ? Na raz ? Na Skype? Może znasz jakiś sposób którego ja nie znam 🤷‍♀️ a może mam z każdym dzieckiem po pół godzinki codziennie indywidualnie zrobic? Uczniów mam 150.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 17:53

• Meggie1 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bu wrote:
    Wynik ujemny.
    😢 daj sobie jeszcze 2 dni

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • evkill Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:
    Uważasz że dziecko 7 letnie będzie potrafiło się uczyć online?
    A cała klasa 20 osób dzieci w wieku 7 lat ? Na raz ? Na Skype? Może znasz jakiś sposób którego ja nie znam 🤷‍♀️
    Przywiązać do krzesła.

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2020, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Przywiązać do krzesła.

Powiedz koleżance że łaski nikomu nie robi. To jej dziecko. Nie chcę żeby się uczyło to niech się nie uczy. Jak nie ma czasu dla dziecka to po co w ogóle je robiła.

Sytuacja jest jaka jest. Widzę że nie wszyscy to rozumieją i jak zwykle są mądrzy i mądrzejsi.

Niektórzy to by nam najchętniej
    zabrali teraz pensje, bo przecież do roboty nie chodzę.

Szok i niedowierzanie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 17:59

Cynthia lubi tę wiadomość

• I_ga Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baba1 wrote:
    Jestem w dupie i to czarnej 😭
    Byłam dziś na wizycie po cb i na początku wizyty lekarz stwierdził ze jeśli coś drgnęło i beta była nawet 70 to już wysoko to może wartałoby zrobić histero z wycinkiem endometrium ponoć jakieś nowe badanie od 3-4 miesiącu koszt 2000 😖ale może być problem z implantacją i to badanie może to wykazać 🤷‍♀️
    Ale jak zrobił mi usg to porównał zdjęcie endometrium z tamtego cyklu to te dziś ma jakieś plamki może zrobiły się polipy może coś innego to zaproponował ze trzeba teraz zrobić histero i to wyczyścić i dopiero transfer a jak się nie uda to dopiero to badanie
    Ja jestem załamana nic już nie wiem
    Histero na czerwiec 🤦🏼‍♀️Chyba ze za kasę to nawet już 1800😳
    Kurczę nie dopytała czy jest szansa ze w następnym cyklu po miesiączce endometrium się może oczyścić
    😭😭😭
    Miałyście moze to badanie?
    Który to był Twój transfer?

AP od 8/2019
    POF - procedura z KD
    1/2020 - ❄ - bez reakcji 😑
    2/2020 - ❄ - cb 😢
    4/2020 - ❄ - 😢😢😢
    8/2020 ♥️🤰BOY
    04/2021 Witamy na świecie 👨‍👩‍👦
    ❄ Oddany do adopcji
  • evkill Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:
    Powiedz koleżance że łaski nikomu nie robi. To jej dziecko. Nie chcę żeby się uczyło to niech się nie uczy. Jak nie ma czasu dla dziecka to po co w ogóle je robiła.

Sytuacja jest jaka jest. Widzę że nie wszyscy to rozumieją i jak zwykle są mądrzy i mądrzejsi.

Niektórzy to by nam najchętniej
    zabrali teraz pensje, bo przecież do roboty nie chodzę.

Szok i niedowierzanie...
    No, ona właśnie to powiedziała, że nie powinniście pensji pobierać. Tu się z nią nie zgadzam bo przecież to nie wina nauczycieli, że jest epidemia. Zresztą dzieci nie mam więc w sumie nie wiem po co dyskutuje na ten temat.

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2020, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babka, przybij piątkę. Ja też..

Baba1 lubi tę wiadomość

• Baba1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I_ga wrote:
    Który to był Twój transfer?
    Drugi 😔

• karolcia35 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć. wrote:
    Dla mnie żaden problem. Ale nie ja jestem dyrektorem.
    A z drugiej strony.... U mnie nie każdy ma komputer albo dostęp do internetu 🤷‍♀️ ja w Warszawce nie pracuje tylko na wsi. To się zawsze wszystko wszystkim kogo to nie dotyczy łatwo mówi.
    Nawet nie wiecie jaki jest problem żeby dziecko w domu odsluchalo piosenkę z płyty ...
    Dokładnie. Problem też jest jak ktoś ma rodzeństwo i 1 komputer. Naraz nie skorzystają. Powtórki i ćwiczenia powinni robić. Dyktanda itp. Ale lekcje on-line? Polska to nie Ameryka jeszcze niestety.

AMH 0,54
    10.2014 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna :(
    02.2017 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    mlr 0%, I seria szczepień mlr 38% :)
    10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio :( 03.2018 crio :( 09.2018 crio :(
    12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
    NK 16,5%
    07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 :( ciąża ektopowa
  • Baba1 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia88 wrote:
    Babka, przybij piątkę. Ja też..
    Byłaś na wizycie ?

• I_ga Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baba1 wrote:
    Drugi 😔
    Hmmm... Ja też jestem po drugim. Beta urosła do 188. Nie proponował mi dr żadnego badania. Kazał tylko odczekać jeden cykl. Endo oglądał, powiedział tylko, że cienkie i będziemy budować....

AP od 8/2019
    POF - procedura z KD
    1/2020 - ❄ - bez reakcji 😑
    2/2020 - ❄ - cb 😢
    4/2020 - ❄ - 😢😢😢
    8/2020 ♥️🤰BOY
    04/2021 Witamy na świecie 👨‍👩‍👦
    ❄ Oddany do adopcji
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2020, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektórzy rodzice będą mieli okazję spędzić czas ze swoimi dziećmi i zwrócić w końcu na nie uwagę. Zobaczyć jakie mają problemy, czym się interesują albo po prostu poczytać im książkę.. Szkoda że dopiero w obliczu takiej trudnej sytuacji.

Cala lubi tę wiadomość

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bu :(

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • karolcia35 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychowawcy przedszkoli, żłobków też mają pracować on line?
    Pozatym zamknęli muzea biblioteki kina itp. Ale znów tylko na nauczycieli nagonka.

Berbeć. lubi tę wiadomość

AMH 0,54
    10.2014 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna :(
    02.2017 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    mlr 0%, I seria szczepień mlr 38% :)
    10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio :( 03.2018 crio :( 09.2018 crio :(
    12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
    NK 16,5%
    07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 :( ciąża ektopowa
  • Baba1 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I_ga wrote:
    Hmmm... Ja też jestem po drugim. Beta urosła do 188. Nie proponował mi dr żadnego badania. Kazał tylko odczekać jeden cykl. Endo oglądał, powiedział tylko, że cienkie i będziemy budować....
    No nie wiem endo mam super tylko coś się na nim pojawiło
    🙈

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2020, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    No, ona właśnie to powiedziała, że nie powinniście pensji pobierać. Tu się z nią nie zgadzam bo przecież to nie wina nauczycieli, że jest epidemia. Zresztą dzieci nie mam więc w sumie nie wiem po co dyskutuje na ten temat.

Zawsze są dwie strony medalu.
    Ja w momencie kiedy ogłosili decyzję o zamknięciu szkół rozmawiałam z ósmą klasa i sami przyznali, że chcą pracę do domu, bo jak wrócimy do szkoły to zaraz będą egzaminy ( chociaż teraz to już niewiadomo kiedy w ogóle wrócimy, ale to już inna kwestia) a chcieliby jeszcze poćwiczyć. Zadałam też 7 i 6. W momencie, kiedy poinformowali, żeby nie traktować tych dni jako ferii przesłałam pracę domowe również młodszym klasom.
    A są tacy którzy pewnie woleliby nie mieć .
    I tak samo z rodzicami. Są tacy którzy ubolewają nad tym, że dzieciaki stracą na tej przymusowej przerwie i chcą się z nimi uczyć i sami chcą, żeby dzieciakom coś zadać na ten czas , a są tacy, którzy nie są z tego powodu zadowoleni. Wszystkim się nie dogodzi.

Jeśli chodzi o mnie mogę odrobić te tygodnie w lipcu/sierpniu, chociaż jeśli to miałby być mój urlop teraz to fajnie że muszę go spędzać zamknięta w domu.
    Ja osobiście jestem załamana tym co się dzieje, tym, że nie mogę iść do pracy, tym, że musieliśmy powiedzieć dzieciom, że niewiadomo kiedy się zobaczymy....

Sytuacja bezprecedensowa. Uważam, że tylko spokój i rozsądek Nas wszystkich w tej sytuacji uratuje.

karolcia35 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2020, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia35 wrote:
    Wychowawcy przedszkoli, żłobków też mają pracować on line?
    Pozatym zamknęli muzea biblioteki kina itp. Ale znów tylko na nauczycieli nagonka.

Powiem Ci, że płakać mi się chce jak to wszystko słyszę....

• Heidi Di Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bu, bu :(

U nas wszyscy rozpierzchli się do domów na HO. Najpierw tylko z lapkami, a dziś zabieraliśmy sprzęt i monitory na wypadek stanu wyjątkowego.

Starania od 2017 r.

I IVF:
    ET 1.2020 :(
    Krio 4.2020 :)
    1.2021 SYNECZEK <3
    Krio 12.2021 :( ciąża biochemiczna
    Krio 2.2022 :( nasz ostatni zarodek :(
    8.04.2022 ⏸ naturalny cud, pierwszy w życiu, Bhcg 643, dwa dni później 1518.
    12.2022 DRUGI MALUSZEK <3

Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
    M: Morfologia 4%, HBA 92%, fDNA 9%.
  • evkill Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem tym wszystkim załamana. Miałam dziś takiego stresa, że ciężko było mi się skupić na pracy. Jestem jednocześnie, wściekła, zmęczona, załamana, niepewna. Wszytkie uczucia kumulują się we mnie..siostrzenica moja 7 miesięczna prawdopodobnie ma zapalenie płuc, siostra boi się do szpitala iść, żaden lekarz nie chce przyjechać.

Nie wyobrażam sobie co czuly nasze babcie jak wojna wybuchła.

moja historia

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2020, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co plakac musimy sie wziasc w garsc mam nadzieje ze w koncu jakos sie to opamieta.

Berbeć. lubi tę wiadomość

‹‹ 2365 2366 2367 2368 2369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ