Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Bella93 wrote:To ja już mam obstawioną większą część roku 🤣moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
curly wrote:Mam 33 lata i ten lekarz został mi polecony jako b.dobry specjalista. W mojej rodzinie były już problemy z niepłodnością i pomógł. Ja nie byłam u innego specjalisty który zajmuje się niepłodnością także brak mi porownania. Tak, robilam badania ale przeglądając fora to wiem, że można ich zrobić o wiele więcej. Miałam tez laparoskopię z histero i wszystko było dobrze.
A jakie Ty masz zdanie?? A co do bycia zadowolona :)złego słowa nie powiem ale zadowolona tak na 100% bylabym gdybym zaszła w ciążę.
Co do lekarza to wiem ze się stara i zrobił mi wszystkie badania i zabiegi zanim zaczęliśmy procedurę i tu nie ma co mu zarzucić
Miałam z procedury 3 zarodki
W pierwszym transferze nic drugi ciąża biochemiczna
Został jeden i myślałam ze zrobimy transfer teraz ale zrobił mi usg zobaczył na endometrium jakieś plamki i chce zrobić mi histero ale termin mam dopiero w czerwcu 😔 -
Baba1 wrote:No to zazdroszczę Ci wieku, ja mam już 40 i myśle ze to jest główny powód braku ciazy choć zaczynałam starania 4 lata temu.
Co do lekarza to wiem ze się stara i zrobił mi wszystkie badania i zabiegi zanim zaczęliśmy procedurę i tu nie ma co mu zarzucić
Miałam z procedury 3 zarodki
W pierwszym transferze nic drugi ciąża biochemiczna
Został jeden i myślałam ze zrobimy transfer teraz ale zrobił mi usg zobaczył na endometrium jakieś plamki i chce zrobić mi histero ale termin mam dopiero w czerwcu 😔
Hmm no niby jestem młodsza ale jak widzisz na stymulację zareagowałam gorzej. Myślę, że na to nie ma reguły. Uszka do góry:*masz już jakieś dzieci? -
Grous87 wrote:Chcialam się wyżalić
właśnie dostałam info ze żaden z 8 zarodków nie dotrwał do 5 doby... w tym 5 zarodkow 8b i żaden nie dotrwał... Mam dosc, to była nasza druga punkcja... miała być ostatnia... ale nie umiem się z tym pogodzic:( Nie wiem co robić
mamy zamrożony jeden zarodek z 3 doby 8b i miałam najpierw mieć leczoną immunologie szczepienia a potem transfer i Accofil... ale już sama nie wiem. Kolejne tysiące, zachwiane zdrowie żeby transferować zarodek, który pewnie w 5 dobie by padł... dawno nie byłam tak rozbita
tez po leczeniu immunologicznym.
Pia88 lubi tę wiadomość
KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
Meggie1 wrote:Może warto następnym razem podać w 3 dobie? Mi w pierwszej procedurze padło 8 z 9 zarodków, w drugiej procedurze podali mi 2 zarodki w 3 dobie 8B i się udało!
tez po leczeniu immunologicznym.
To tak różnie bywa. Ja miałam podany w 3 dobie zarodek 8A i nawet beta nie ruszyła. Także zawsze jest szansa. Jak widać, nie musi zależeć to od tego jakiej klasy jest zarodek itd. -
Cala wrote:Czyli w zasadzie miałaś ćwiczenia, nie bezpośrednio ale inny, bardziej niż zwykle wysiłek fizyczny był, także chyba 70/30 to duża przesada.
Żeby schudnąć, koniecznie trzeba zadbać o odpowiednio zbilansowaną dietę z deficytem kalorycznym. Ćwiczenia fizyczne nie są niezbędne do samego schudnięcia, ale są korzystne dla zdrowia, kondycji i stanu skóry. Nie mówimy, że trening jest zbędny - przeciwnie, jesteśmy jak najbardziej za aktywnością fizyczną. Jednak należy to sobie uświadomić - to przede wszystkim żywienie odpowiada za chudnięcie i rzeźbę mięśni. Właśnie dlatego zdrowa dieta to 70% sukcesu w odchudzaniu bądź treningu, a ćwiczenia - 30%.”
Jak widać to nie tylko moje zdanie, a udowodnione realia. Także jeszcze raz - powodzenia przy odchudzaniuKIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
curly wrote:A jaka masz rezerwę jajnikowa? U nas (jak na razie) głównym problemem jest moje AMH i ewentualnie morfologia mojego partnera (3%prawidlowej budowy). Czekamy na wyniki kariotypow a właściwie na rozmowę z lekarką.
Kariotypy zlecił doktor? -
curly wrote:To tak różnie bywa. Ja miałam podany w 3 dobie zarodek 8A i nawet beta nie ruszyła. Także zawsze jest szansa. Jak widać, nie musi zależeć to od tego jakiej klasy jest zarodek itd.
Dziewczyny, a czy wiecie coś na temat tego, ze w 3 dobie jest zmieniane podłoże przez embriologow?KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
Baba1 wrote:Rok temu AMH 4.2
Kariotypy zlecił doktor?
Zlecił po nieudanym transferze. Zaniepokoiło go to, że mieliśmy ładny zarodek (8A) a się nie udało. No i pewnie sam fakt, że z 4 komórek tylko dwie się zaplodnily a następnie jeden zarodek przestał się rozwijać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2020, 14:35
-
Meggie1 wrote:No tak zgadza się, tylko jeśli Wasze zarodki maja problem z utrzymaniem się do 5 doby to widocznie lepiej im musi być w środowisku naturalnym, jakim jest macica. Ja bym podała następnym razem 2 zarodki w 3 dobie a reszta niech będzie trzymana do blastki. Oczywiście to jest tylko moje skromne zdanie, z doświadczenia
Dziewczyny, a czy wiecie coś na temat tego, ze w 3 dobie jest zmieniane podłoże przez embriologow?
Ja bym tak chciała:)tylko my mieliśmy jedynie 4 komórki z których 2 się zaplodnily. Jedna odpadła i został jeden osesek... -
curly wrote:U Juraszka i pewnie się nie zgodzi:). Najgorsze jest to, że ja okropnie znioslam ta przerwę od grudnia. Zal mi mojego M bo zbieral mnie przez ten czas a ja się rozsypywalam.
Moj umysł wariował i jedynie ta myśl o drugim transferze dodawała mi skrzydeł. Dajemy sobie jeszcze trzy pełne procedury i jeśli się nie uda to rezygnujemy z pomocy medycznej. Może pomyślimy o adopcji. To nie jest tak, że się poddajemy. Każdy jest inny a ja b.kiepsko to wszystko znoszę i wiem, że z czasem to mnie zniszczy. Czuje, że mam swoje ograniczenia.AP od 8/2019
POF - procedura z KD
1/2020 - ❄ - bez reakcji 😑
2/2020 - ❄ - cb 😢
4/2020 - ❄ - 😢😢😢
8/2020 ♥️🤰BOY
04/2021 Witamy na świecie 👨👩👦
❄ Oddany do adopcji -
I_ga wrote:Ja też u PJ i też ciekawa jestem jakie będzie Jego stanowisko w sprawie transferu, który był planowany na połowę kwietnia. Kiedy będziesz z Nim rozmawiać?
Dwa razy dzwoniłam do Angeliusa i pytałam o ten transfer. Pani powiedziała, że na razie wszystko działa normalnie. Zapisała mnie na 3 kwietnia ale jak tylko poznam wynik kariotypow to będę starała się o wcześniejszą wizytę. -
curly wrote:Dwa razy dzwoniłam do Angeliusa i pytałam o ten transfer. Pani powiedziała, że na razie wszystko działa normalnie. Zapisała mnie na 3 kwietnia ale jak tylko poznam wynik kariotypow to będę starała się o wcześniejszą wizytę.
Baba1 lubi tę wiadomość
AP od 8/2019
POF - procedura z KD
2/2020 - ❄ - cb 😢
4/2020 - ❄ - 😢😢😢
8/2020 ♥️🤰BOY
❄ Oddany do adopcji -
I_ga wrote:Ja mam się zgłosić w 2/3 dniu cyklu i to też będzie około 3 kwietnia. Jeśli Dr nie będzie odradzal to też zastanawiam się nad transferem.
Zobaczymy co nam powie:). Jak będę już po wizycie to na pewno dam znać.Baba1, I_ga lubią tę wiadomość
-
curly wrote:Zobaczymy co nam powie:). Jak będę już po wizycie to na pewno dam znać.AP od 8/2019
POF - procedura z KD
2/2020 - ❄ - cb 😢
4/2020 - ❄ - 😢😢😢
8/2020 ♥️🤰BOY
❄ Oddany do adopcji -
Baba1 wrote:No to zazdroszczę Ci wieku, ja mam już 40 i myśle ze to jest główny powód braku ciazy choć zaczynałam starania 4 lata temu.
są inne przyczyny niż wiek. Znam dziewczyny które bez problemu zaszły w naturalną ciążę po 40tce. Więc wiek może nie sprzyja, ale nie jest to główny problem...
Pia88, Baba1 lubią tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱