X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • evkill Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    To ja już mam obstawioną większą część roku 🤣
    A ja wręcz przeciwnie 😆

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • Baba1 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    curly wrote:
    Mam 33 lata i ten lekarz został mi polecony jako b.dobry specjalista. W mojej rodzinie były już problemy z niepłodnością i pomógł. Ja nie byłam u innego specjalisty który zajmuje się niepłodnością także brak mi porownania. Tak, robilam badania ale przeglądając fora to wiem, że można ich zrobić o wiele więcej. Miałam tez laparoskopię z histero i wszystko było dobrze.
    A jakie Ty masz zdanie?? A co do bycia zadowolona :)złego słowa nie powiem ale zadowolona tak na 100% bylabym gdybym zaszła w ciążę.
    No to zazdroszczę Ci wieku, ja mam już 40 i myśle ze to jest główny powód braku ciazy choć zaczynałam starania 4 lata temu.
    Co do lekarza to wiem ze się stara i zrobił mi wszystkie badania i zabiegi zanim zaczęliśmy procedurę i tu nie ma co mu zarzucić
    Miałam z procedury 3 zarodki
    W pierwszym transferze nic drugi ciąża biochemiczna
    Został jeden i myślałam ze zrobimy transfer teraz ale zrobił mi usg zobaczył na endometrium jakieś plamki i chce zrobić mi histero ale termin mam dopiero w czerwcu 😔

• curly Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baba1 wrote:
    No to zazdroszczę Ci wieku, ja mam już 40 i myśle ze to jest główny powód braku ciazy choć zaczynałam starania 4 lata temu.
    Co do lekarza to wiem ze się stara i zrobił mi wszystkie badania i zabiegi zanim zaczęliśmy procedurę i tu nie ma co mu zarzucić
    Miałam z procedury 3 zarodki
    W pierwszym transferze nic drugi ciąża biochemiczna
    Został jeden i myślałam ze zrobimy transfer teraz ale zrobił mi usg zobaczył na endometrium jakieś plamki i chce zrobić mi histero ale termin mam dopiero w czerwcu 😔

Hmm no niby jestem młodsza ale jak widzisz na stymulację zareagowałam gorzej. Myślę, że na to nie ma reguły. Uszka do góry:*masz już jakieś dzieci?

• Baba1 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    curly wrote:
    Hmm no niby jestem młodsza ale jak widzisz na stymulację zareagowałam gorzej. Myślę, że na to nie ma reguły. Uszka do góry:*masz już jakieś dzieci?
    Nie nie mam dzieci 😔

• Meggie1 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grous87 wrote:
    Chcialam się wyżalić :( właśnie dostałam info ze żaden z 8 zarodków nie dotrwał do 5 doby... w tym 5 zarodkow 8b i żaden nie dotrwał... Mam dosc, to była nasza druga punkcja... miała być ostatnia... ale nie umiem się z tym pogodzic:( Nie wiem co robić :( mamy zamrożony jeden zarodek z 3 doby 8b i miałam najpierw mieć leczoną immunologie szczepienia a potem transfer i Accofil... ale już sama nie wiem. Kolejne tysiące, zachwiane zdrowie żeby transferować zarodek, który pewnie w 5 dobie by padł... dawno nie byłam tak rozbita :(
    Może warto następnym razem podać w 3 dobie? Mi w pierwszej procedurze padło 8 z 9 zarodków, w drugiej procedurze podali mi 2 zarodki w 3 dobie 8B i się udało! :) tez po leczeniu immunologicznym.

Pia88 lubi tę wiadomość

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • curly Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2020, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baba1 wrote:
    Nie nie mam dzieci 😔

A jaka masz rezerwę jajnikowa? U nas (jak na razie) głównym problemem jest moje AMH i ewentualnie morfologia mojego partnera (3%prawidlowej budowy). Czekamy na wyniki kariotypow a właściwie na rozmowę z lekarką.

• curly Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Może warto następnym razem podać w 3 dobie? Mi w pierwszej procedurze padło 8 z 9 zarodków, w drugiej procedurze podali mi 2 zarodki w 3 dobie 8B i się udało! :) tez po leczeniu immunologicznym.

To tak różnie bywa. Ja miałam podany w 3 dobie zarodek 8A i nawet beta nie ruszyła. Także zawsze jest szansa. Jak widać, nie musi zależeć to od tego jakiej klasy jest zarodek itd.

• Meggie1 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cala wrote:
    Czyli w zasadzie miałaś ćwiczenia, nie bezpośrednio ale inny, bardziej niż zwykle wysiłek fizyczny był, także chyba 70/30 to duża przesada.
    „ Dobrze ułożona dieta redukcyjna, nawet bez dodatkowych ćwiczeń, zawsze przyniesie efekt i pozwoli schudnąć. Same ćwiczenia bez diety nie dadzą takiego rezultatu.
    Żeby schudnąć, koniecznie trzeba zadbać o odpowiednio zbilansowaną dietę z deficytem kalorycznym. Ćwiczenia fizyczne nie są niezbędne do samego schudnięcia, ale są korzystne dla zdrowia, kondycji i stanu skóry. Nie mówimy, że trening jest zbędny - przeciwnie, jesteśmy jak najbardziej za aktywnością fizyczną. Jednak należy to sobie uświadomić - to przede wszystkim żywienie odpowiada za chudnięcie i rzeźbę mięśni. Właśnie dlatego zdrowa dieta to 70% sukcesu w odchudzaniu bądź treningu, a ćwiczenia - 30%.”
    Jak widać to nie tylko moje zdanie, a udowodnione realia. Także jeszcze raz - powodzenia przy odchudzaniu :)

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • Baba1 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    curly wrote:
    A jaka masz rezerwę jajnikowa? U nas (jak na razie) głównym problemem jest moje AMH i ewentualnie morfologia mojego partnera (3%prawidlowej budowy). Czekamy na wyniki kariotypow a właściwie na rozmowę z lekarką.
    Rok temu AMH 4.2
    Kariotypy zlecił doktor?

• Meggie1 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    curly wrote:
    To tak różnie bywa. Ja miałam podany w 3 dobie zarodek 8A i nawet beta nie ruszyła. Także zawsze jest szansa. Jak widać, nie musi zależeć to od tego jakiej klasy jest zarodek itd.
    No tak zgadza się, tylko jeśli Wasze zarodki maja problem z utrzymaniem się do 5 doby to widocznie lepiej im musi być w środowisku naturalnym, jakim jest macica. Ja bym podała następnym razem 2 zarodki w 3 dobie a reszta niech będzie trzymana do blastki. Oczywiście to jest tylko moje skromne zdanie, z doświadczenia :)

Dziewczyny, a czy wiecie coś na temat tego, ze w 3 dobie jest zmieniane podłoże przez embriologow?

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • curly Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2020, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baba1 wrote:
    Rok temu AMH 4.2
    Kariotypy zlecił doktor?

Zlecił po nieudanym transferze. Zaniepokoiło go to, że mieliśmy ładny zarodek (8A) a się nie udało. No i pewnie sam fakt, że z 4 komórek tylko dwie się zaplodnily a następnie jeden zarodek przestał się rozwijać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2020, 14:35

• curly Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2020, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    No tak zgadza się, tylko jeśli Wasze zarodki maja problem z utrzymaniem się do 5 doby to widocznie lepiej im musi być w środowisku naturalnym, jakim jest macica. Ja bym podała następnym razem 2 zarodki w 3 dobie a reszta niech będzie trzymana do blastki. Oczywiście to jest tylko moje skromne zdanie, z doświadczenia :)

Dziewczyny, a czy wiecie coś na temat tego, ze w 3 dobie jest zmieniane podłoże przez embriologow?

Ja bym tak chciała:)tylko my mieliśmy jedynie 4 komórki z których 2 się zaplodnily. Jedna odpadła i został jeden osesek...

• I_ga Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    curly wrote:
    U Juraszka i pewnie się nie zgodzi:). Najgorsze jest to, że ja okropnie znioslam ta przerwę od grudnia. Zal mi mojego M bo zbieral mnie przez ten czas a ja się rozsypywalam.
    Moj umysł wariował i jedynie ta myśl o drugim transferze dodawała mi skrzydeł. Dajemy sobie jeszcze trzy pełne procedury i jeśli się nie uda to rezygnujemy z pomocy medycznej. Może pomyślimy o adopcji. To nie jest tak, że się poddajemy. Każdy jest inny a ja b.kiepsko to wszystko znoszę i wiem, że z czasem to mnie zniszczy. Czuje, że mam swoje ograniczenia.
    Ja też u PJ i też ciekawa jestem jakie będzie Jego stanowisko w sprawie transferu, który był planowany na połowę kwietnia. Kiedy będziesz z Nim rozmawiać?

AP od 8/2019
    POF - procedura z KD
    1/2020 - ❄ - bez reakcji 😑
    2/2020 - ❄ - cb 😢
    4/2020 - ❄ - 😢😢😢
    8/2020 ♥️🤰BOY
    04/2021 Witamy na świecie 👨‍👩‍👦
    ❄ Oddany do adopcji
  • curly Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2020, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I_ga wrote:
    Ja też u PJ i też ciekawa jestem jakie będzie Jego stanowisko w sprawie transferu, który był planowany na połowę kwietnia. Kiedy będziesz z Nim rozmawiać?

Dwa razy dzwoniłam do Angeliusa i pytałam o ten transfer. Pani powiedziała, że na razie wszystko działa normalnie. Zapisała mnie na 3 kwietnia ale jak tylko poznam wynik kariotypow to będę starała się o wcześniejszą wizytę.

• Meggie1 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    curly wrote:
    Ja bym tak chciała:)tylko my mieliśmy jedynie 4 komórki z których 2 się zaplodnily. Jedna odpadła i został jeden osesek...
    Aha :( może następnym razem będzie lepiej... bierz koenzym Q10 :)

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • curly Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2020, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Aha :( może następnym razem będzie lepiej... bierz koenzym Q10 :)

Biore od stycznia. Ciekawa jestem czy coś to da...

• I_ga Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    curly wrote:
    Dwa razy dzwoniłam do Angeliusa i pytałam o ten transfer. Pani powiedziała, że na razie wszystko działa normalnie. Zapisała mnie na 3 kwietnia ale jak tylko poznam wynik kariotypow to będę starała się o wcześniejszą wizytę.
    Ja mam się zgłosić w 2/3 dniu cyklu i to też będzie około 3 kwietnia. Jeśli Dr nie będzie odradzal to też zastanawiam się nad transferem.

Baba1 lubi tę wiadomość

AP od 8/2019
    POF - procedura z KD
    2/2020 - ❄ - cb 😢
    4/2020 - ❄ - 😢😢😢
    8/2020 ♥️🤰BOY
    ❄ Oddany do adopcji
  • curly Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2020, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I_ga wrote:
    Ja mam się zgłosić w 2/3 dniu cyklu i to też będzie około 3 kwietnia. Jeśli Dr nie będzie odradzal to też zastanawiam się nad transferem.

Zobaczymy co nam powie:). Jak będę już po wizycie to na pewno dam znać.

Baba1, I_ga lubią tę wiadomość

• I_ga Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    curly wrote:
    Zobaczymy co nam powie:). Jak będę już po wizycie to na pewno dam znać.
    I ja również!

AP od 8/2019
    POF - procedura z KD
    2/2020 - ❄ - cb 😢
    4/2020 - ❄ - 😢😢😢
    8/2020 ♥️🤰BOY
    ❄ Oddany do adopcji
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baba1 wrote:
    a ja mam 31, zaczynałam 3 lata temu i ciąży też brak. I co? raczej na wiek nie mogę zgonić ;) są inne przyczyny niż wiek. Znam dziewczyny które bez problemu zaszły w naturalną ciążę po 40tce. Więc wiek może nie sprzyja, ale nie jest to główny problem...

Pia88, Baba1 lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
‹‹ 2398 2399 2400 2401 2402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ