X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • N!eb!esk@ Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że nasze podejście do leczenia czy wspomagania w jakiejś formie niepłodności wynika z tego z czym przychodzi nam się zmierzyć i dlaczego...

Wszystko w teorii brzmi strasznie... Nie ma nigdy dobrego momentu...
    A ten obecny jest szczególnie wyjątkowy...

Ale nie zawsze można odkładać sprawy na później, trzeba wiele przemyśleć, poukładać w serduchu samemu i w parze...

A decyzje zależne są od celu i metody, które jesteśmy w stanie zaakceptować...

Wszystko zmienia się z kolejnymi badaniami... Wskazaniami lekarza..., Wiarą i poglądami...

Musimy tylko pamiętać by nie zapomnieć w tym wszystkim o sobie jako o parze, bo oboje przeżywają każde badanie, wynik i rezultaty...

I_ga, h_anulka lubią tę wiadomość

N!eb!esk@
  • Virad Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarita35 wrote:
    Ktora z Was bierze encorton teraz?
    Ja biorę steryd od lutego w dawce 15mg
    Tyle ze u mnie sporo namieszane w immuno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2020, 09:43

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • xagax Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila82 wrote:
    Ja czekam na wyniki badań genetycznych 4 blastocyst
    A ile kosztuje badanie zarodków?Tak pytam,bo Pan doktor mówił,że przy nast procedurze by proponował.

*od 2016 starania o dziecko
    *Marzec 2017 pierwsza wizyta w klinice niepłodności
    *Grudzień 2017 laparoskopia+ hinteroskopia
    -usunięcie przegrody
    -Endometrioza 1 stopnia
    *Styczeń 2018 Mąż operacja żylaków,zero poprawy morfologia 1-2%
    *Kwiecień 2019 IMSI długi protokół
    -04.04.2019 transfer😢 -8dpt beta 0.5 -10dpt beta 0.1 brak mrożaczków
    *Maj 2019 badanie kariotypów-wynik ok
    *Sierpień 2019 badanie na trombofilię-wszystko ok
    *Sierpień 2019 badanie kirów
    *Styczeń 2020 biopsja endometrium
    *Luty 2020 IMSI
    -14.02.2020 transfer 2-3 dniowców
    #6dpt beta 8,08 #8dpt 27,4 #10dpt 24,5 #11dpt 15,5😢
    -sierpień 2020 histeroskopia -wszystko ok
    -wrzesień biopsja end. z nk :wynik 1600/10
    -12.10 transfer jedynego mrożaka blastka 2bb-beta negatywna
    Listopad 2021 ICSI
    18.11.21 transfer 3 dniowca 7dpt beta28,11dpt beta 261,13dpt beta 780,18dpt 5000,25dpt mamy serduszko ❤❤❤
    Mamy ❄️
    13 08.22 Paulina💗💗2490,48 cm, 40+4,poród sn💖
  • xagax Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarita35 wrote:
    Ja juz po wizycie. Wszystko wyglada dobrze poki co. Na usg widac dobre endometrium. Dostalam encorton i muszę na siebie uwazac przez wirusa. Teraz myslimy jak zrobic, zeby maz do pracy nie chodzil i nie przyniosl korony do domu. :) pani dr mnie uspokoila i mówiła, ze teraz jest wysyp ciąż.

Ktora z Was bierze encorton teraz?
    Cudownie. Uważaj kochana na siebie 😀Kiedy nast wizyta?

-usunięcie przegrody
    -Endometrioza 1 stopnia
    *Luty 2020 IMSI
    Listopad 2021 ICSI
    18.11.21 transfer 3 dniowca 7dpt beta28,11dpt beta 261,13dpt beta 780,18dpt 5000,25dpt mamy serduszko ❤❤❤
    Mamy ❄️
  • evkill Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie macie cykle i w którym dniu owu?

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • Martinka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszynka wrote:
    My mielismy jeszcze nizszy wynik HBA. Bodajze 17%.
    Uzyskalismy 3 zarodki calkiem dobrej klasy. 1 transfer nie udal sie. Przy drugim drgnela beta ale zaraz spadla. Wedlug lekarza nie doszlo do zagniezdzenia. Do trzeciego transferu nie podeszlismy. Procz tego morfologia meza wynosila 1%, a ja mam endometrioze i do tego inne choroby immunologiczne.

Parom z podobnie niskim wynikiem doradzilabym albo adopcje zarodka- o ile sa na nia otwarci- my nie bylismy, albo tradycyjna adopcje.
    Na temat szczepien sie nie wypowiem bo one w naszym przypadku w ogole nie wchodzily w gre.

Pozdrawiam wszystkie zaciazone, Belle, Sanse i Frelcie- mocno sciskam i kciukam;)
    Mysle o Was i mam nadzieje, ze wkoncu sie uda ❤
    Ptaszynko, miło, że do nas zajrzałaś😉 Co słychać u Ciebie i Twojego bejbusia?

0901d7c722.png
  • xagax Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Ja mam cykl 28-30 dni,ovu ok 14 -15 dnia.

evkill lubi tę wiadomość

-usunięcie przegrody
    -Endometrioza 1 stopnia
    *Luty 2020 IMSI
    Listopad 2021 ICSI
    Mamy ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:

Najczęściej 29-30 i owu ok 16-17dc. Ale zdarzają mi się też cykle krótsze lub dłuższe. A czemu pytasz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka wrote:
    Ptaszynko, miło, że do nas zajrzałaś😉 Co słychać u Ciebie i Twojego bejbusia?
    Czasem zerkam, akurat zauwazylam ze Sansa o mnie wspomniala :)

Dziekuje, wszystko dobrze u nas ❤
    Moj Ksiaze ma juz rok i 3 miesiace. Jest przeslodki- potrafi juz naprawde wiele rzeczy- robi indianinka, papa, am am, brawo. Probuje zakladac skarpetki, buciki i czapke. Sam je, pije. Od niedawna nawet biega. Robi "ah ah" pieskowi. Od rana do nocy wola "tata". Tata w ogole jest numerem 1 😁
    Za to nie zasnie beze mnie- nieporadnie wdrapuje mi sie na brzuch- czytamy wtedy bajke, potem daje buziaczka i tak wtulony we mnie zasypia 😍
    W nocy przebudza sie i po omacku sprawdza czy jestesmy obok- jesli tak, spi dalej. Jesli nie- to wrzask jest na cala ulice 😂

Jest absolutnie piekny. Wyglada jak miniaturka Ronaldo- sniada karnacja, czarne geste wlosy i oczy, bielutkie zabki, doleczki gdy sie smieje. A smieje sie bez przerwy!
    No mowie Wam, az sobie sama zazdroszcze 😂❤

RudaKita, Gosia895 lubią tę wiadomość

• Heidi Di Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ina, spróbuj wbijać w uda i boczki. Ja po miesiącu też już nie mam miejsca bez siniaka i pani dr ostatnio to poleciła. Teraz mam siniaki na udach, ale przynajmniej nie boli :).

Ptaszyna, cudnie się to czyta!

Dziewczyny, czy na L4 widać nazwę kliniki i lekarza, który wystawiał zwolnienie? Szkoda mi urlopu, ale nie chcę, żeby ktokolwiek w pracy dowiedział się o staraniach.

Starania od 2017 r.

I IVF:
    ET 1.2020 :(
    Krio 4.2020 :)
    1.2021 SYNECZEK <3
    Krio 12.2021 :( ciąża biochemiczna
    Krio 2.2022 :( nasz ostatni zarodek :(
    8.04.2022 ⏸ naturalny cud, pierwszy w życiu, Bhcg 643, dwa dni później 1518.
    12.2022 DRUGI MALUSZEK <3

Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
    M: Morfologia 4%, HBA 92%, fDNA 9%.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heidi Di wrote:
    Dziewczyny, czy na L4 widać nazwę kliniki i lekarza, który wystawiał zwolnienie? Szkoda mi urlopu, ale nie chcę, żeby ktokolwiek w pracy dowiedział się o staraniach.

Niestety widać.

• evkill Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaKita wrote:
    Najczęściej 29-30 i owu ok 16-17dc. Ale zdarzają mi się też cykle krótsze lub dłuższe. A czemu pytasz?
    Bo wczoraj czułam kłucie i miałam śluz a dopiero 12 DC, wydaje mi się trochę za wcześnie. Jak miałam stymulację lamette to owu zawsze miałam 11 - 12 DC a bez stymulacji nawet 17 DC. Cykle 28.

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • I_ga Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaKita wrote:
    Niestety widać.
    Ale nie widać na L4 kodu choroby, więc nie jest to takie całkiem jednoznaczne.

AP od 8/2019
    POF - procedura z KD
    1/2020 - ❄ - bez reakcji 😑
    2/2020 - ❄ - cb 😢
    4/2020 - ❄ - 😢😢😢
    8/2020 ♥️🤰BOY
    04/2021 Witamy na świecie 👨‍👩‍👦
    ❄ Oddany do adopcji
  • evkill Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xagax wrote:
    A ile kosztuje badanie zarodków?Tak pytam,bo Pan doktor mówił,że przy nast procedurze by proponował.
    W ciul, prawie tyle co procedura

moja historia

• evkill Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heidi Di wrote:
    Ina, spróbuj wbijać w uda i boczki. Ja po miesiącu też już nie mam miejsca bez siniaka i pani dr ostatnio to poleciła. Teraz mam siniaki na udach, ale przynajmniej nie boli :).

Ptaszyna, cudnie się to czyta!

Widać.

moja historia

• evkill Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wystawiłam na sprzedaż moja maszynę do szycia a dziś już sprzedałam. Chodliwy towar w dzisiejszych czasach. Chciałam sobie kupic lepszejsza. Wiem, że parę osób tu szyję, możecie jakąś polecić? Taka około 1000. Musi mieć automatyczne nawlekanie igły. Znalazłam fajna: toyota jeans j34, ale jest akurat nie dostępna.

Pia88, Megii_81 lubią tę wiadomość

moja historia

• Meggie1 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borden wrote:
    Meggi to ja mam zupełnie ODMIENNE zdanie i doświadczenie z Cholewą. Prosto w twarz powiedział mi, że w immunno nie wierzy, moje endo 6mm było dla niego super (to nie jest moje endo "od zawsze" więc coś się pochrzaniło), komórki NK (25%) leczył colostrum, a na ewentualne KIR-y (KIR AA) proponował Intralipd (!!!!!). yyyyyy Podziękowałam bo moja wiedza wykracza poza propozycje tego lekarza. Dodam, że zostawiałam kasę w AD clinic i Angeliusie. Jedyne za co jestem mu wdzięczna to histeroskopia (ale uwaga! "Myslę, że zrobimy ją Pani bez znieczulenia." Na szczęście byłam mądrzejsza i dałam się uśpić. Cena zabiegu uległa zmianie "przy kasie" mimo iż 3x pytałam się o koszty wraz z ansetezjologiem i znieczuleniem. To była nawet farsa, bo najpierw wypełniłam papiery i recepcjonistka mnie skasowała, a za chwilę dostała telefon, że mają od nowa mnie podliczyć (drożej) i nowa umowa. Pani w recepcji nie wiedziała gdzie oczy podziać, ale ja chciałam mieć to tylko za sobą ;0
    A w którym to było roku? U mnie właśnie sam doktor pchnął mnie w temat immunologii i kazał zrobić badania i skierował do Paśnika. Histero tez miałam na żywca, nie bolało, był delikatny a ja byłam na głupim Jasiu. Powiedział, ze przy punkcji już będę usypiana, wiec jeśli mam duży prog bólu to wolałby mnie nie usypiać, bo to tez nie jest obojętne dla organizmu, ale finalnie decyzja należała do mnie. Kurczę zdziwiona jestem, może mu się odmieniło niedawno...

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • Rosie Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ina87 wrote:
    Wcale się nie dziwie, że w szoku jesteście. Tez gdzieś mam takie podejście że skoro przez 4 lata nic to czemu miałoby się teraz udać. Nawet teraz po transferze nie dociera do mnie że zarodek jest w środku. Nic mnie nie boli tylko czasami ciągnie ale to od hormonow. Bardzo szybko to zleciało od stymulacji do transferu.

Mój jakoś ma optymistyczne podejście, ale jak patrzy na mój brzuch to widzę że mu przykro. Zastrzyki z hormonami jeszcze w miarę, parę siniaków. Ale teraz jak biorę neoparin to po każdym robi mi się siniaki - już nie mam gdzie się wbić. Bolą strasznie ale czego kobieta nie jest w stanie przeżyć dla dziecka.

Moj ma niskie HBA ja endo-mendo.

Najwyraźniej i Was też musiał przyjść odpowiedni moment. Fajny program na YouTube jest mama.invitro. ostatnio opowiadała o tym, że kobiety walczące z niepłodnością na początku ciąży nie są w stanie się z niej cieszyć.

Leczysz się u P. Czy M?

Dużo zdrówka Wam życzę 😘😘😘 żeby maleństwo pięknie się rozwijało.

U M.
    Nigdy w życiu nie spotkałam takiego lekarza.
    Jakoś tak Ufamy mu od 1 wizyty.

Ja Wam również. Dbaj o siebie teraz i czekamy na betę 🍀😘😘😘

Listopad 2019 punkcja. 2 blastki zamrożone. Protokół krótki.
    26.2 2020 transfer Eskimosa.
    5.3 Beta 54,5
    6.3 Beta 82,5
    9.3 Beta 247,7
    11.3 Beta 616,8
    12.3 pęcherzyk ciążowy 4mm
    27.3 jest ❤️
  • Frelcia_na_chwilę Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cykle 34-36 dniowe... owulacja raz na ruski miesiąc.

Dzisiaj fizycznie czuję się lepiej. Popracowałam w ogrodzie. Zaraz będę robiła babkę ziemniaczaną. Po południu będziemy piec kiełbaski. Napiję się piwa i może kolejny dzień mi zleci...W nocy długo nie umiałam zasnąć i miałam myśli, że może nigdy się nie udać. Mama mi dała tabletki na uspokojenie i chyba zacznę je brać.

👩🏻‍🦰 30l
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo
    🔺PAI-1 4G hetero
    -> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
    🔺ryzyko celiakii
    -> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
    - w trakcie badań immunologicznych
    ☘️ Czekam na wizytę do prof.Wilczynskiego

👨🏽34l.
    🔺HBA 58%
    🔹reszta parametrów w normie

III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
    6 transfer- nasz Maleńki Cud <3
    Koniec starań. :)
    Dostępna tylko na priv.
  • Heidi Di Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za info. Zależało mi na jednym dniu, więc nie będę kombinować i wezmę urlop.

Evkill, z maszynami nie mam za wiele wspólnego, więc nie pomogę. Babcia szyje na starym Singerze, ale dla mnie to bardziej ozdoba niż funkcjonalne urządzenie :).

Orientujecie się jakie badania trzeba zrobić na pierwszą wizytę u doc. Paśnika bez żadnej ciąży w historii leczenia?

Starania od 2017 r.

I IVF:
    ET 1.2020 :(
    Krio 4.2020 :)
    1.2021 SYNECZEK <3
    Krio 12.2021 :( ciąża biochemiczna
    Krio 2.2022 :( nasz ostatni zarodek :(
    8.04.2022 ⏸ naturalny cud, pierwszy w życiu, Bhcg 643, dwa dni później 1518.
    12.2022 DRUGI MALUSZEK <3

Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
    M: Morfologia 4%, HBA 92%, fDNA 9%.
‹‹ 2465 2466 2467 2468 2469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ