Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Test imk, cba i kirHeidi Di wrote:Dzięki dziewczyny za info. Zależało mi na jednym dniu, więc nie będę kombinować i wezmę urlop.
Evkill, z maszynami nie mam za wiele wspólnego, więc nie pomogę. Babcia szyje na starym Singerze, ale dla mnie to bardziej ozdoba niż funkcjonalne urządzenie
.
Orientujecie się jakie badania trzeba zrobić na pierwszą wizytę u doc. Paśnika bez żadnej ciąży w historii leczenia?36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
mąż średnio.
Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩 -
Dziękuję, Gruzja. Orientujesz się czy można te badania zrobić gdzieś w Katowicach? I czy robi się je w konkretnym DC, czy obojętnie?Gruzja85 wrote:Test imk, cba i kir
Tak swoją drogą, dopiero podglądałam tu Wasze rozterki okołotransferowe, a teraz jesteście mamami. Niesamowite, jak szybko się to wszystko dzieje
.
Starania od 2017 r.
I IVF:
ET 1.2020
Krio 4.2020
1.2021 SYNECZEK
Krio 12.2021
ciąża biochemiczna
Krio 2.2022
nasz ostatni zarodek 
8.04.2022 ⏸ naturalny cud, pierwszy w życiu, Bhcg 643, dwa dni później 1518.
12.2022 DRUGI MALUSZEK
Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
M: Morfologia 4%, HBA 92%, fDNA 9%. -
Ja mam cykle 32-37 dni. Owu 20-24 dc jeśli jest. Jeśli nie ma to cykl tasiemiec. Owu w 12 dc nigdy nie miałam. Na stymulacji najwcześniej była chyba 15dc. Zawsze zazdrościlam tym, które mają owulacje tak szybkoevkill wrote:Dziewczyny jakie macie cykle i w którym dniu owu?
evkill lubi tę wiadomość
-
KIR, CBA robilam w gyncentrum w Katowicach( tu dowolny dzien). IMK w zięba klinice ponieważ lekarz zalecił od 17 do 28 dc.Heidi Di wrote:Dziękuję, Gruzja. Orientujesz się czy można te badania zrobić gdzieś w Katowicach? I czy robi się je w konkretnym DC, czy obojętnie?
Tak swoją drogą, dopiero podglądałam tu Wasze rozterki okołotransferowe, a teraz jesteście mamami. Niesamowite, jak szybko się to wszystko dzieje
.
Oczywiście, nie w kazdy dzień robią te badania i należy się umawiać. Za te 3 badania zapłaciłam ok 1300 zl.
Do tego jeszcze musze allo i LCT ale to para robi i koszt 1100 zl.
Evkill, tez mi się marzy nowa maszyna- najlepeij już taka całkowicie "komputerowa "- Janome DXL603.
evkill, Heidi Di lubią tę wiadomość
Śnieżka
Aniołek- 10 tc [*] 2019
Aniołek- 7 tc [*]2021
Aniołek- cb 2022
Aniołek-cb 2025
Starania od 08.2016
I dla Nas zaświeci słońce... -
Uuu fajna.Śnieżka90 wrote:KIR, CBA robilam w gyncentrum w Katowicach( tu dowolny dzien). IMK w zięba klinice ponieważ lekarz zalecił od 17 do 28 dc.
Oczywiście, nie w kazdy dzień robią te badania i należy się umawiać. Za te 3 badania zapłaciłam ok 1300 zl.
Do tego jeszcze musze allo i LCT ale to para robi i koszt 1100 zl.
Evkill, tez mi się marzy nowa maszyna- najlepeij już taka całkowicie "komputerowa "- Janome DXL603.moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Ahhh, jak miło się czyta relację szczęśliwej mamy❤️ Chyba Cię przyciągnęłam myślami, bo wczoraj znalazłam Twoje zdjęcie w tel (nie wiem skąd🤷♀️) Bardzo się cieszę, że spełniasz się w roli mamy. Twoja historia jest długa i wzruszająca, ale z pięknym zakończeniem. Ściskam mocno małego Ronaldo🥰Ptaszynka wrote:Czasem zerkam, akurat zauwazylam ze Sansa o mnie wspomniala

Dziekuje, wszystko dobrze u nas ❤
Moj Ksiaze ma juz rok i 3 miesiace. Jest przeslodki- potrafi juz naprawde wiele rzeczy- robi indianinka, papa, am am, brawo. Probuje zakladac skarpetki, buciki i czapke. Sam je, pije. Od niedawna nawet biega. Robi "ah ah" pieskowi. Od rana do nocy wola "tata". Tata w ogole jest numerem 1 😁
Za to nie zasnie beze mnie- nieporadnie wdrapuje mi sie na brzuch- czytamy wtedy bajke, potem daje buziaczka i tak wtulony we mnie zasypia 😍
W nocy przebudza sie i po omacku sprawdza czy jestesmy obok- jesli tak, spi dalej. Jesli nie- to wrzask jest na cala ulice 😂
Jest absolutnie piekny. Wyglada jak miniaturka Ronaldo- sniada karnacja, czarne geste wlosy i oczy, bielutkie zabki, doleczki gdy sie smieje. A smieje sie bez przerwy!
No mowie Wam, az sobie sama zazdroszcze 😂❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2020, 13:45
-
Hej dziewczyny
Ja dziś miałam placzliwy poranek, znów dostałam okres już drugi po laparoskopii ktora w naszym przypsdku dawała ogromne nadzieje...
Tylko zastanawiam się bo pierwsza miesiączke po laparo dostalam idealnie w terminie a teraz ta drugs przyszła aż 5 dni wcześniej ( i tak mialam cykle 26 dni a teraz to juz wogóle) w 22 dniu cyklu
Sarita gratulacje i tak bardzo zazdroszczę oczywiście pozytywnie
Sarita35 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa zawsze cykle miałam 26 dniowe i owulację 11-13 dzień.
Teraz w pierwszym cyklu po odstawieniu antykoncepcji owulację podejrzewam w 11dc, a okres przyszedł dopiero w 29dc.
Co do maszyny to dostałam od mojej mamy na urodziny Łucznik Laura 555, ale Ty Evkill chyba szukasz czegoś lepszego
evkill lubi tę wiadomość
-
Moja mama ma 50-letnią maszynę nie do zdarcia. Niedawno dostała nową i na tej starej 13-letnia wnuczka szyje i próbuje projektować ciuchyPia88 wrote:Ja zawsze cykle miałam 26 dniowe i owulację 11-13 dzień.
Teraz w pierwszym cyklu po odstawieniu antykoncepcji owulację podejrzewam w 11dc, a okres przyszedł dopiero w 29dc.
Co do maszyny to dostałam od mojej mamy na urodziny Łucznik Laura 555, ale Ty Evkill chyba szukasz czegoś lepszego
Pia88, evkill lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgila wrote:Hej dziewczyny
Ja dziś miałam placzliwy poranek, znów dostałam okres już drugi po laparoskopii ktora w naszym przypsdku dawała ogromne nadzieje...
Tylko zastanawiam się bo pierwsza miesiączke po laparo dostalam idealnie w terminie a teraz ta drugs przyszła aż 5 dni wcześniej ( i tak mialam cykle 26 dni a teraz to juz wogóle) w 22 dniu cyklu
Agila, bardzo dobrze Cię rozumiem. Przeżywałam to kilka dni temu. Właściwie to w tym miesiącu osiągnęłam apogeum mojej rozpaczy, smutku,żalu i przede wszystkim złości. Nawet po in vitro w listopadzie tyle nie ryczałam.
Pewnie więcej opiszę niebawem w pamiętniku -
nick nieaktualnyNie Martinko, to dopiero poczatek. Teraz dopiero zaczelismy zyc ❤Martinka wrote:Ahhh, jak miło się czyta relację szczęśliwej mamy❤️ Chyba Cię przyciągnęłam myślami, bo wczoraj znalazłam Twoje zdjęcie w tel (nie wiem skąd🤷♀️) Bardzo się cieszę, że spełniasz się w roli mamy. Twoja historia jest długa i wzruszająca, ale z pięknym zakończeniem. Ściskam mocno małego Ronaldo🥰
-
Pia88 wrote:Agila, bardzo dobrze Cię rozumiem. Przeżywałam to kilka dni temu. Właściwie to w tym miesiącu osiągnęłam apogeum mojej rozpaczy, smutku,żalu i przede wszystkim złości. Nawet po in vitro w listopadzie tyle nie ryczałam.
Pewnie więcej opiszę niebawem w pamiętniku
Ja co.miesiac staram się byc silna i nawet mi to wychodzi ale teraz już pękło, jeszcze cykl rozregulowany co zawsze miałam idealny
Boję się że ta laparoskopia narobiła więcej szkody niż pożytku...
Trzymaj się i Ty kochana -
nick nieaktualnyJa pojechałam na pierwszą wizytę bez dodatkowych badań. Miałam tylko te z kliniki.Heidi Di wrote:Dzięki dziewczyny za info. Zależało mi na jednym dniu, więc nie będę kombinować i wezmę urlop.
Evkill, z maszynami nie mam za wiele wspólnego, więc nie pomogę. Babcia szyje na starym Singerze, ale dla mnie to bardziej ozdoba niż funkcjonalne urządzenie
.
Orientujecie się jakie badania trzeba zrobić na pierwszą wizytę u doc. Paśnika bez żadnej ciąży w historii leczenia?
Docent zlecił ASA, CYTOKINY, ANA, KIR I HAPLOTYP, ocena subpopulacji limfocytów, komórki NK.
Te dwa ostatnie robiłam w Angeliusie, resztę po wizycie w Łodzi.
Coś zlecił też mężowi, ale nie pamiętam.
W większości jak czytałam na grupie na fb badania się powtarzają, ale to też zależy od Waszej historii.
Ahh i dodatkowo zlecił pakiet na trombofilie z test DNA lub normalnego labo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2020, 14:35
Heidi Di lubi tę wiadomość
-
Ewa88 wrote:Sarita ustawiaj ciążowy suwaczek

hahaha, jeszcze chwilkę. Czekam na wynik drugiej bety, ale chyba w pon będzie. Ewa Ty cos bierzesz teraz? Jakies leki?Ja:
ana2 slabo dodatnie,
amh: 7.35
Endometrioza
Choroba jelit
Nawracające infekcje
On: niska morfologia :
08.2019 2.5%
10.2019 2%
03.2020 1%, 309mln
ŻPN - 1 stopień
test mar 0%
Hba: 86%
Msome 0%, 2 klasa 9%
Dfi 18%
Angelius Provita 02.2020
🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
😍04.05 mamy 💓🙏🙏
Udalo się! Mamy Synka❤️
Liczne infekcje, covid, zapalenie żył, 3 hamowane akcje porodowe w końcu infekcja wewnatrzmaciczna, lyzeczkowanie, zrosty?
4.04.22 - II kreski.
🍀B. Hcg 533
🍀6.04.22 B. Hcg 1533
😍21. 04.22 Mamy ❤️

-
Misiabelka wrote:Ja brałam folian z Solgara w ciąży że względu na mutacje
Ja mam metylowany ze Swansona. Mutacji nie badałam więc nie wiem czy są
Ja:
ana2 slabo dodatnie,
Endometrioza
Choroba jelit
Nawracające infekcje
08.2019 2.5%
10.2019 2%
03.2020 1%, 309mln
ŻPN - 1 stopień
test mar 0%
Msome 0%, 2 klasa 9%
Dfi 18%
Angelius Provita 02.2020
🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
😍04.05 mamy 💓🙏🙏
Udalo się! Mamy Synka❤️
Liczne infekcje, covid, zapalenie żył, 3 hamowane akcje porodowe w końcu infekcja wewnatrzmaciczna, lyzeczkowanie, zrosty?
4.04.22 - II kreski.
🍀B. Hcg 533
🍀6.04.22 B. Hcg 1533
😍21. 04.22 Mamy ❤️

-
Agila wrote:Hej dziewczyny
dziekuje
Agila jeszcze masz szanse na kolejne cykle po laparo. Lekarze dają jakos pół roku, z tego co slyszalam
Spokojnie, niedlugo sama się zaskoczysz;)
Ja tez czasem dostawalam okres duzo szybciej niz powinnam. Ta druga faza bywała krotsza. Czasem to byly plamienia a czasem juz krwawienie kilka dni przed terminem. A wiesz kiedy byla owu? Robisz testy owulacyjne? Moze tutaj się przesunelo?
Agila lubi tę wiadomość
Ja:
ana2 slabo dodatnie,
Endometrioza
Choroba jelit
Nawracające infekcje
08.2019 2.5%
10.2019 2%
03.2020 1%, 309mln
ŻPN - 1 stopień
test mar 0%
Msome 0%, 2 klasa 9%
Dfi 18%
Angelius Provita 02.2020
🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
😍04.05 mamy 💓🙏🙏
Udalo się! Mamy Synka❤️
4.04.22 - II kreski.
🍀B. Hcg 533
🍀6.04.22 B. Hcg 1533
😍21. 04.22 Mamy ❤️

-
Sarita35 wrote:dziekuje

Agila jeszcze masz szanse na kolejne cykle po laparo. Lekarze dają jakos pół roku, z tego co slyszalam
Spokojnie, niedlugo sama się zaskoczysz;)
Ja tez czasem dostawalam okres duzo szybciej niz powinnam. Ta druga faza bywała krotsza. Czasem to byly plamienia a czasem juz krwawienie kilka dni przed terminem. A wiesz kiedy byla owu? Robisz testy owulacyjne? Moze tutaj się przesunelo?
Do wakacji próbujemy a później inseminacja chyba...
Owulke zawsze czuję tylko nie zapisuje tego i juz niepamietam kiedy była.. zobacze w następnym cyklu czy wróci do normy