Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Heidi Di wrote:Dzięki dziewczyny za info. Zależało mi na jednym dniu, więc nie będę kombinować i wezmę urlop.
Evkill, z maszynami nie mam za wiele wspólnego, więc nie pomogę. Babcia szyje na starym Singerze, ale dla mnie to bardziej ozdoba niż funkcjonalne urządzenie.
Orientujecie się jakie badania trzeba zrobić na pierwszą wizytę u doc. Paśnika bez żadnej ciąży w historii leczenia?36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
mąż średnio.
Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩 -
Gruzja85 wrote:Test imk, cba i kir
Tak swoją drogą, dopiero podglądałam tu Wasze rozterki okołotransferowe, a teraz jesteście mamami. Niesamowite, jak szybko się to wszystko dzieje.
Starania od 2017 r.
I IVF:
ET 1.2020
Krio 4.2020
1.2021 SYNECZEK
Krio 12.2021ciąża biochemiczna
Krio 2.2022nasz ostatni zarodek
8.04.2022 ⏸ naturalny cud, pierwszy w życiu, Bhcg 643, dwa dni później 1518.
12.2022 DRUGI MALUSZEK
Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
M: Morfologia 4%, HBA 92%, fDNA 9%. -
evkill wrote:Dziewczyny jakie macie cykle i w którym dniu owu?
evkill lubi tę wiadomość
-
Heidi Di wrote:Dziękuję, Gruzja. Orientujesz się czy można te badania zrobić gdzieś w Katowicach? I czy robi się je w konkretnym DC, czy obojętnie?
Tak swoją drogą, dopiero podglądałam tu Wasze rozterki okołotransferowe, a teraz jesteście mamami. Niesamowite, jak szybko się to wszystko dzieje.
Oczywiście, nie w kazdy dzień robią te badania i należy się umawiać. Za te 3 badania zapłaciłam ok 1300 zl.
Do tego jeszcze musze allo i LCT ale to para robi i koszt 1100 zl.
Evkill, tez mi się marzy nowa maszyna- najlepeij już taka całkowicie "komputerowa "- Janome DXL603.evkill, Heidi Di lubią tę wiadomość
Śnieżka
Aniołek- 10 tc [*] 2019
Aniołek- 7 tc [*]2021
Aniołek- cb 2022
Aniołek-cb 2025
Starania od 08.2016
I dla Nas zaświeci słońce... -
Śnieżka90 wrote:KIR, CBA robilam w gyncentrum w Katowicach( tu dowolny dzien). IMK w zięba klinice ponieważ lekarz zalecił od 17 do 28 dc.
Oczywiście, nie w kazdy dzień robią te badania i należy się umawiać. Za te 3 badania zapłaciłam ok 1300 zl.
Do tego jeszcze musze allo i LCT ale to para robi i koszt 1100 zl.
Evkill, tez mi się marzy nowa maszyna- najlepeij już taka całkowicie "komputerowa "- Janome DXL603.moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Ptaszynka wrote:Czasem zerkam, akurat zauwazylam ze Sansa o mnie wspomniala
Dziekuje, wszystko dobrze u nas ❤
Moj Ksiaze ma juz rok i 3 miesiace. Jest przeslodki- potrafi juz naprawde wiele rzeczy- robi indianinka, papa, am am, brawo. Probuje zakladac skarpetki, buciki i czapke. Sam je, pije. Od niedawna nawet biega. Robi "ah ah" pieskowi. Od rana do nocy wola "tata". Tata w ogole jest numerem 1 😁
Za to nie zasnie beze mnie- nieporadnie wdrapuje mi sie na brzuch- czytamy wtedy bajke, potem daje buziaczka i tak wtulony we mnie zasypia 😍
W nocy przebudza sie i po omacku sprawdza czy jestesmy obok- jesli tak, spi dalej. Jesli nie- to wrzask jest na cala ulice 😂
Jest absolutnie piekny. Wyglada jak miniaturka Ronaldo- sniada karnacja, czarne geste wlosy i oczy, bielutkie zabki, doleczki gdy sie smieje. A smieje sie bez przerwy!
No mowie Wam, az sobie sama zazdroszcze 😂❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2020, 13:45
-
Hej dziewczyny
Ja dziś miałam placzliwy poranek, znów dostałam okres już drugi po laparoskopii ktora w naszym przypsdku dawała ogromne nadzieje...
Tylko zastanawiam się bo pierwsza miesiączke po laparo dostalam idealnie w terminie a teraz ta drugs przyszła aż 5 dni wcześniej ( i tak mialam cykle 26 dni a teraz to juz wogóle) w 22 dniu cyklu
Sarita gratulacje i tak bardzo zazdroszczę oczywiście pozytywnieSarita35 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa zawsze cykle miałam 26 dniowe i owulację 11-13 dzień.
Teraz w pierwszym cyklu po odstawieniu antykoncepcji owulację podejrzewam w 11dc, a okres przyszedł dopiero w 29dc.
Co do maszyny to dostałam od mojej mamy na urodziny Łucznik Laura 555, ale Ty Evkill chyba szukasz czegoś lepszegoevkill lubi tę wiadomość
-
Pia88 wrote:Ja zawsze cykle miałam 26 dniowe i owulację 11-13 dzień.
Teraz w pierwszym cyklu po odstawieniu antykoncepcji owulację podejrzewam w 11dc, a okres przyszedł dopiero w 29dc.
Co do maszyny to dostałam od mojej mamy na urodziny Łucznik Laura 555, ale Ty Evkill chyba szukasz czegoś lepszegoPia88, evkill lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgila wrote:Hej dziewczyny
Ja dziś miałam placzliwy poranek, znów dostałam okres już drugi po laparoskopii ktora w naszym przypsdku dawała ogromne nadzieje...
Tylko zastanawiam się bo pierwsza miesiączke po laparo dostalam idealnie w terminie a teraz ta drugs przyszła aż 5 dni wcześniej ( i tak mialam cykle 26 dni a teraz to juz wogóle) w 22 dniu cyklu
Sarita gratulacje i tak bardzo zazdroszczę oczywiście pozytywnie
Agila, bardzo dobrze Cię rozumiem. Przeżywałam to kilka dni temu. Właściwie to w tym miesiącu osiągnęłam apogeum mojej rozpaczy, smutku,żalu i przede wszystkim złości. Nawet po in vitro w listopadzie tyle nie ryczałam.
Pewnie więcej opiszę niebawem w pamiętniku -
nick nieaktualnyMartinka wrote:Ahhh, jak miło się czyta relację szczęśliwej mamy❤️ Chyba Cię przyciągnęłam myślami, bo wczoraj znalazłam Twoje zdjęcie w tel (nie wiem skąd🤷♀️) Bardzo się cieszę, że spełniasz się w roli mamy. Twoja historia jest długa i wzruszająca, ale z pięknym zakończeniem. Ściskam mocno małego Ronaldo🥰
-
Pia88 wrote:Agila, bardzo dobrze Cię rozumiem. Przeżywałam to kilka dni temu. Właściwie to w tym miesiącu osiągnęłam apogeum mojej rozpaczy, smutku,żalu i przede wszystkim złości. Nawet po in vitro w listopadzie tyle nie ryczałam.
Pewnie więcej opiszę niebawem w pamiętniku
Ja co.miesiac staram się byc silna i nawet mi to wychodzi ale teraz już pękło, jeszcze cykl rozregulowany co zawsze miałam idealny
Boję się że ta laparoskopia narobiła więcej szkody niż pożytku...
Trzymaj się i Ty kochana -
nick nieaktualnyHeidi Di wrote:Dzięki dziewczyny za info. Zależało mi na jednym dniu, więc nie będę kombinować i wezmę urlop.
Evkill, z maszynami nie mam za wiele wspólnego, więc nie pomogę. Babcia szyje na starym Singerze, ale dla mnie to bardziej ozdoba niż funkcjonalne urządzenie.
Orientujecie się jakie badania trzeba zrobić na pierwszą wizytę u doc. Paśnika bez żadnej ciąży w historii leczenia?
Docent zlecił ASA, CYTOKINY, ANA, KIR I HAPLOTYP, ocena subpopulacji limfocytów, komórki NK.
Te dwa ostatnie robiłam w Angeliusie, resztę po wizycie w Łodzi.
Coś zlecił też mężowi, ale nie pamiętam.
W większości jak czytałam na grupie na fb badania się powtarzają, ale to też zależy od Waszej historii.
Ahh i dodatkowo zlecił pakiet na trombofilie z test DNA lub normalnego labo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2020, 14:35
Heidi Di lubi tę wiadomość
-
Ewa88 wrote:Sarita ustawiaj ciążowy suwaczek
hahaha, jeszcze chwilkę. Czekam na wynik drugiej bety, ale chyba w pon będzie. Ewa Ty cos bierzesz teraz? Jakies leki?Ja:
ana2 slabo dodatnie,
amh: 7.35
Endometrioza
Choroba jelit
Nawracające infekcje
On: niska morfologia :
08.2019 2.5%
10.2019 2%
03.2020 1%, 309mln
ŻPN - 1 stopień
test mar 0%
Hba: 86%
Msome 0%, 2 klasa 9%
Dfi 18%
Angelius Provita 02.2020
🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
😍04.05 mamy 💓🙏🙏
Udalo się! Mamy Synka❤️
Liczne infekcje, covid, zapalenie żył, 3 hamowane akcje porodowe w końcu infekcja wewnatrzmaciczna, lyzeczkowanie, zrosty?
4.04.22 - II kreski.
🍀B. Hcg 533
🍀6.04.22 B. Hcg 1533
😍21. 04.22 Mamy ❤️
-
Misiabelka wrote:Ja brałam folian z Solgara w ciąży że względu na mutacje
Ja mam metylowany ze Swansona. Mutacji nie badałam więc nie wiem czy sąJa:
ana2 slabo dodatnie,
Endometrioza
Choroba jelit
Nawracające infekcje
08.2019 2.5%
10.2019 2%
03.2020 1%, 309mln
ŻPN - 1 stopień
test mar 0%
Msome 0%, 2 klasa 9%
Dfi 18%
Angelius Provita 02.2020
🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
😍04.05 mamy 💓🙏🙏
Udalo się! Mamy Synka❤️
Liczne infekcje, covid, zapalenie żył, 3 hamowane akcje porodowe w końcu infekcja wewnatrzmaciczna, lyzeczkowanie, zrosty?
4.04.22 - II kreski.
🍀B. Hcg 533
🍀6.04.22 B. Hcg 1533
😍21. 04.22 Mamy ❤️
-
Agila wrote:Hej dziewczyny
Sarita gratulacje i tak bardzo zazdroszczę oczywiście pozytywnie
dziekuje
Agila jeszcze masz szanse na kolejne cykle po laparo. Lekarze dają jakos pół roku, z tego co slyszalamSpokojnie, niedlugo sama się zaskoczysz;)
Ja tez czasem dostawalam okres duzo szybciej niz powinnam. Ta druga faza bywała krotsza. Czasem to byly plamienia a czasem juz krwawienie kilka dni przed terminem. A wiesz kiedy byla owu? Robisz testy owulacyjne? Moze tutaj się przesunelo?Agila lubi tę wiadomość
Ja:
ana2 slabo dodatnie,
Endometrioza
Choroba jelit
Nawracające infekcje
08.2019 2.5%
10.2019 2%
03.2020 1%, 309mln
ŻPN - 1 stopień
test mar 0%
Msome 0%, 2 klasa 9%
Dfi 18%
Angelius Provita 02.2020
🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
😍04.05 mamy 💓🙏🙏
Udalo się! Mamy Synka❤️
4.04.22 - II kreski.
🍀B. Hcg 533
🍀6.04.22 B. Hcg 1533
😍21. 04.22 Mamy ❤️
-
Sarita35 wrote:dziekuje
Agila jeszcze masz szanse na kolejne cykle po laparo. Lekarze dają jakos pół roku, z tego co slyszalamSpokojnie, niedlugo sama się zaskoczysz;)
Ja tez czasem dostawalam okres duzo szybciej niz powinnam. Ta druga faza bywała krotsza. Czasem to byly plamienia a czasem juz krwawienie kilka dni przed terminem. A wiesz kiedy byla owu? Robisz testy owulacyjne? Moze tutaj się przesunelo?
Do wakacji próbujemy a później inseminacja chyba...
Owulke zawsze czuję tylko nie zapisuje tego i juz niepamietam kiedy była.. zobacze w następnym cyklu czy wróci do normy