X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2021, 14:22

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Gruzja85 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heidi Di wrote:
    Dzięki dziewczyny za info. Zależało mi na jednym dniu, więc nie będę kombinować i wezmę urlop.

Evkill, z maszynami nie mam za wiele wspólnego, więc nie pomogę. Babcia szyje na starym Singerze, ale dla mnie to bardziej ozdoba niż funkcjonalne urządzenie :).

Orientujecie się jakie badania trzeba zrobić na pierwszą wizytę u doc. Paśnika bez żadnej ciąży w historii leczenia?
    Test imk, cba i kir

36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
    1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
    2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
    uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
    mąż średnio.
    Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2021, 14:22

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Heidi Di Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruzja85 wrote:
    Test imk, cba i kir
    Dziękuję, Gruzja. Orientujesz się czy można te badania zrobić gdzieś w Katowicach? I czy robi się je w konkretnym DC, czy obojętnie?

Tak swoją drogą, dopiero podglądałam tu Wasze rozterki okołotransferowe, a teraz jesteście mamami. Niesamowite, jak szybko się to wszystko dzieje :).

Starania od 2017 r.

I IVF:
    ET 1.2020 :(
    Krio 4.2020 :)
    1.2021 SYNECZEK <3
    Krio 12.2021 :( ciąża biochemiczna
    Krio 2.2022 :( nasz ostatni zarodek :(
    8.04.2022 ⏸ naturalny cud, pierwszy w życiu, Bhcg 643, dwa dni później 1518.
    12.2022 DRUGI MALUSZEK <3

Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
    M: Morfologia 4%, HBA 92%, fDNA 9%.
  • CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Dziewczyny jakie macie cykle i w którym dniu owu?
    Ja mam cykle 32-37 dni. Owu 20-24 dc jeśli jest. Jeśli nie ma to cykl tasiemiec. Owu w 12 dc nigdy nie miałam. Na stymulacji najwcześniej była chyba 15dc. Zawsze zazdrościlam tym, które mają owulacje tak szybko :D

evkill lubi tę wiadomość

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok
  • Śnieżka90 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heidi Di wrote:
    Dziękuję, Gruzja. Orientujesz się czy można te badania zrobić gdzieś w Katowicach? I czy robi się je w konkretnym DC, czy obojętnie?

Tak swoją drogą, dopiero podglądałam tu Wasze rozterki okołotransferowe, a teraz jesteście mamami. Niesamowite, jak szybko się to wszystko dzieje :).
    KIR, CBA robilam w gyncentrum w Katowicach( tu dowolny dzien). IMK w zięba klinice ponieważ lekarz zalecił od 17 do 28 dc.
    Oczywiście, nie w kazdy dzień robią te badania i należy się umawiać. Za te 3 badania zapłaciłam ok 1300 zl.
    Do tego jeszcze musze allo i LCT ale to para robi i koszt 1100 zl.

Evkill, tez mi się marzy nowa maszyna- najlepeij już taka całkowicie "komputerowa "- Janome DXL603.

evkill, Heidi Di lubią tę wiadomość

Śnieżka
    Aniołek- 10 tc [*] 2019
    Aniołek- 7 tc [*]2021
    Aniołek- cb 2022
    Aniołek-cb 2025
    Starania od 08.2016

I dla Nas zaświeci słońce...
  • evkill Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śnieżka90 wrote:
    KIR, CBA robilam w gyncentrum w Katowicach( tu dowolny dzien). IMK w zięba klinice ponieważ lekarz zalecił od 17 do 28 dc.
    Oczywiście, nie w kazdy dzień robią te badania i należy się umawiać. Za te 3 badania zapłaciłam ok 1300 zl.
    Do tego jeszcze musze allo i LCT ale to para robi i koszt 1100 zl.

Evkill, tez mi się marzy nowa maszyna- najlepeij już taka całkowicie "komputerowa "- Janome DXL603.
    Uuu fajna.

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • Martinka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszynka wrote:
    Czasem zerkam, akurat zauwazylam ze Sansa o mnie wspomniala :)

Dziekuje, wszystko dobrze u nas ❤
    Moj Ksiaze ma juz rok i 3 miesiace. Jest przeslodki- potrafi juz naprawde wiele rzeczy- robi indianinka, papa, am am, brawo. Probuje zakladac skarpetki, buciki i czapke. Sam je, pije. Od niedawna nawet biega. Robi "ah ah" pieskowi. Od rana do nocy wola "tata". Tata w ogole jest numerem 1 😁
    Za to nie zasnie beze mnie- nieporadnie wdrapuje mi sie na brzuch- czytamy wtedy bajke, potem daje buziaczka i tak wtulony we mnie zasypia 😍
    W nocy przebudza sie i po omacku sprawdza czy jestesmy obok- jesli tak, spi dalej. Jesli nie- to wrzask jest na cala ulice 😂

Jest absolutnie piekny. Wyglada jak miniaturka Ronaldo- sniada karnacja, czarne geste wlosy i oczy, bielutkie zabki, doleczki gdy sie smieje. A smieje sie bez przerwy!
    No mowie Wam, az sobie sama zazdroszcze 😂❤
    Ahhh, jak miło się czyta relację szczęśliwej mamy❤️ Chyba Cię przyciągnęłam myślami, bo wczoraj znalazłam Twoje zdjęcie w tel (nie wiem skąd🤷‍♀️) Bardzo się cieszę, że spełniasz się w roli mamy. Twoja historia jest długa i wzruszająca, ale z pięknym zakończeniem. Ściskam mocno małego Ronaldo🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2020, 13:45

0901d7c722.png
  • Agila Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Ja dziś miałam placzliwy poranek, znów dostałam okres już drugi po laparoskopii ktora w naszym przypsdku dawała ogromne nadzieje...

Tylko zastanawiam się bo pierwsza miesiączke po laparo dostalam idealnie w terminie a teraz ta drugs przyszła aż 5 dni wcześniej ( i tak mialam cykle 26 dni a teraz to juz wogóle) w 22 dniu cyklu

Sarita gratulacje i tak bardzo zazdroszczę oczywiście pozytywnie

Sarita35 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Dziewczyn czy któraś bierze w ciąży kwas foliowy metylowany a nie zwykły?
    Ja brałam folian z Solgara w ciąży że względu na mutacje

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze cykle miałam 26 dniowe i owulację 11-13 dzień.
    Teraz w pierwszym cyklu po odstawieniu antykoncepcji owulację podejrzewam w 11dc, a okres przyszedł dopiero w 29dc.

Co do maszyny to dostałam od mojej mamy na urodziny Łucznik Laura 555, ale Ty Evkill chyba szukasz czegoś lepszego :)

evkill lubi tę wiadomość

• Martinka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia88 wrote:
    Ja zawsze cykle miałam 26 dniowe i owulację 11-13 dzień.
    Teraz w pierwszym cyklu po odstawieniu antykoncepcji owulację podejrzewam w 11dc, a okres przyszedł dopiero w 29dc.

Co do maszyny to dostałam od mojej mamy na urodziny Łucznik Laura 555, ale Ty Evkill chyba szukasz czegoś lepszego :)
    Moja mama ma 50-letnią maszynę nie do zdarcia. Niedawno dostała nową i na tej starej 13-letnia wnuczka szyje i próbuje projektować ciuchy

Pia88, evkill lubią tę wiadomość

0901d7c722.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agila wrote:
    Hej dziewczyny
    Ja dziś miałam placzliwy poranek, znów dostałam okres już drugi po laparoskopii ktora w naszym przypsdku dawała ogromne nadzieje...

Tylko zastanawiam się bo pierwsza miesiączke po laparo dostalam idealnie w terminie a teraz ta drugs przyszła aż 5 dni wcześniej ( i tak mialam cykle 26 dni a teraz to juz wogóle) w 22 dniu cyklu

Agila, bardzo dobrze Cię rozumiem. Przeżywałam to kilka dni temu. Właściwie to w tym miesiącu osiągnęłam apogeum mojej rozpaczy, smutku,żalu i przede wszystkim złości. Nawet po in vitro w listopadzie tyle nie ryczałam.
    Pewnie więcej opiszę niebawem w pamiętniku

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka wrote:
    Ahhh, jak miło się czyta relację szczęśliwej mamy❤️ Chyba Cię przyciągnęłam myślami, bo wczoraj znalazłam Twoje zdjęcie w tel (nie wiem skąd🤷‍♀️) Bardzo się cieszę, że spełniasz się w roli mamy. Twoja historia jest długa i wzruszająca, ale z pięknym zakończeniem. Ściskam mocno małego Ronaldo🥰
    Nie Martinko, to dopiero poczatek. Teraz dopiero zaczelismy zyc ❤

• Agila Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia88 wrote:
    Agila, bardzo dobrze Cię rozumiem. Przeżywałam to kilka dni temu. Właściwie to w tym miesiącu osiągnęłam apogeum mojej rozpaczy, smutku,żalu i przede wszystkim złości. Nawet po in vitro w listopadzie tyle nie ryczałam.
    Pewnie więcej opiszę niebawem w pamiętniku

Ja co.miesiac staram się byc silna i nawet mi to wychodzi ale teraz już pękło, jeszcze cykl rozregulowany co zawsze miałam idealny
    Boję się że ta laparoskopia narobiła więcej szkody niż pożytku...

Trzymaj się i Ty kochana

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heidi Di wrote:
    Dzięki dziewczyny za info. Zależało mi na jednym dniu, więc nie będę kombinować i wezmę urlop.

Evkill, z maszynami nie mam za wiele wspólnego, więc nie pomogę. Babcia szyje na starym Singerze, ale dla mnie to bardziej ozdoba niż funkcjonalne urządzenie :).

Orientujecie się jakie badania trzeba zrobić na pierwszą wizytę u doc. Paśnika bez żadnej ciąży w historii leczenia?
    Ja pojechałam na pierwszą wizytę bez dodatkowych badań. Miałam tylko te z kliniki.
    Docent zlecił ASA, CYTOKINY, ANA, KIR I HAPLOTYP, ocena subpopulacji limfocytów, komórki NK.
    Te dwa ostatnie robiłam w Angeliusie, resztę po wizycie w Łodzi.
    Coś zlecił też mężowi, ale nie pamiętam.
    W większości jak czytałam na grupie na fb badania się powtarzają, ale to też zależy od Waszej historii.

Ahh i dodatkowo zlecił pakiet na trombofilie z test DNA lub normalnego labo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2020, 14:35

Heidi Di lubi tę wiadomość

• Sarita35 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Sarita ustawiaj ciążowy suwaczek :)

hahaha, jeszcze chwilkę. Czekam na wynik drugiej bety, ale chyba w pon będzie. Ewa Ty cos bierzesz teraz? Jakies leki?

Ja:
    ana2 slabo dodatnie,
    amh: 7.35
    Endometrioza
    Choroba jelit
    Nawracające infekcje

On: niska morfologia :
    08.2019 2.5%
    10.2019 2%
    03.2020 1%, 309mln
    ŻPN - 1 stopień
    test mar 0%
    Hba: 86%
    Msome 0%, 2 klasa 9%
    Dfi 18%

Angelius Provita 02.2020
    🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
    🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
    😍04.05 mamy 💓🙏🙏

Udalo się! Mamy Synka❤️

Liczne infekcje, covid, zapalenie żył, 3 hamowane akcje porodowe w końcu infekcja wewnatrzmaciczna, lyzeczkowanie, zrosty?

4.04.22 - II kreski.
    🍀B. Hcg 533
    🍀6.04.22 B. Hcg 1533
    😍21. 04.22 Mamy ❤️

2nn3s65gpq5nysjo.png
  • Sarita35 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabelka wrote:
    Ja brałam folian z Solgara w ciąży że względu na mutacje

Ja mam metylowany ze Swansona. Mutacji nie badałam więc nie wiem czy są ;)

Ja:
    ana2 slabo dodatnie,
    Endometrioza
    Choroba jelit
    Nawracające infekcje

08.2019 2.5%
    10.2019 2%
    03.2020 1%, 309mln
    ŻPN - 1 stopień
    test mar 0%
    Msome 0%, 2 klasa 9%
    Dfi 18%

Angelius Provita 02.2020
    🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
    🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
    😍04.05 mamy 💓🙏🙏

Udalo się! Mamy Synka❤️

Liczne infekcje, covid, zapalenie żył, 3 hamowane akcje porodowe w końcu infekcja wewnatrzmaciczna, lyzeczkowanie, zrosty?

4.04.22 - II kreski.
    🍀B. Hcg 533
    🍀6.04.22 B. Hcg 1533
    😍21. 04.22 Mamy ❤️

2nn3s65gpq5nysjo.png
  • Sarita35 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agila wrote:
    Hej dziewczyny

dziekuje ;)
    Agila jeszcze masz szanse na kolejne cykle po laparo. Lekarze dają jakos pół roku, z tego co slyszalam ;) Spokojnie, niedlugo sama się zaskoczysz;)
    Ja tez czasem dostawalam okres duzo szybciej niz powinnam. Ta druga faza bywała krotsza. Czasem to byly plamienia a czasem juz krwawienie kilka dni przed terminem. A wiesz kiedy byla owu? Robisz testy owulacyjne? Moze tutaj się przesunelo?

Agila lubi tę wiadomość

Ja:
    ana2 slabo dodatnie,
    Endometrioza
    Choroba jelit
    Nawracające infekcje

08.2019 2.5%
    10.2019 2%
    03.2020 1%, 309mln
    ŻPN - 1 stopień
    test mar 0%
    Msome 0%, 2 klasa 9%
    Dfi 18%

Angelius Provita 02.2020
    🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
    🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
    😍04.05 mamy 💓🙏🙏

Udalo się! Mamy Synka❤️

4.04.22 - II kreski.
    🍀B. Hcg 533
    🍀6.04.22 B. Hcg 1533
    😍21. 04.22 Mamy ❤️

2nn3s65gpq5nysjo.png
  • Agila Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarita35 wrote:
    dziekuje ;)
    Agila jeszcze masz szanse na kolejne cykle po laparo. Lekarze dają jakos pół roku, z tego co slyszalam ;) Spokojnie, niedlugo sama się zaskoczysz;)
    Ja tez czasem dostawalam okres duzo szybciej niz powinnam. Ta druga faza bywała krotsza. Czasem to byly plamienia a czasem juz krwawienie kilka dni przed terminem. A wiesz kiedy byla owu? Robisz testy owulacyjne? Moze tutaj się przesunelo?

Do wakacji próbujemy a później inseminacja chyba...
    Owulke zawsze czuję tylko nie zapisuje tego i juz niepamietam kiedy była.. zobacze w następnym cyklu czy wróci do normy

‹‹ 2466 2467 2468 2469 2470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ