X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2021, 14:22

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Gruzja85 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heidi Di wrote:
    Dzięki dziewczyny za info. Zależało mi na jednym dniu, więc nie będę kombinować i wezmę urlop.

Evkill, z maszynami nie mam za wiele wspólnego, więc nie pomogę. Babcia szyje na starym Singerze, ale dla mnie to bardziej ozdoba niż funkcjonalne urządzenie :).

Orientujecie się jakie badania trzeba zrobić na pierwszą wizytę u doc. Paśnika bez żadnej ciąży w historii leczenia?
    Test imk, cba i kir

36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
    1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
    2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
    uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
    mąż średnio.
    Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2021, 14:22

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Heidi Di Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruzja85 wrote:
    Test imk, cba i kir
    Dziękuję, Gruzja. Orientujesz się czy można te badania zrobić gdzieś w Katowicach? I czy robi się je w konkretnym DC, czy obojętnie?

Tak swoją drogą, dopiero podglądałam tu Wasze rozterki okołotransferowe, a teraz jesteście mamami. Niesamowite, jak szybko się to wszystko dzieje :).

Starania od 2017 r.

I IVF:
    ET 1.2020 :(
    Krio 4.2020 :)
    1.2021 SYNECZEK <3
    Krio 12.2021 :( ciąża biochemiczna
    Krio 2.2022 :( nasz ostatni zarodek :(
    8.04.2022 ⏸ naturalny cud, pierwszy w życiu, Bhcg 643, dwa dni później 1518.
    12.2022 DRUGI MALUSZEK <3

Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
    M: Morfologia 4%, HBA 92%, fDNA 9%.
  • CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Dziewczyny jakie macie cykle i w którym dniu owu?
    Ja mam cykle 32-37 dni. Owu 20-24 dc jeśli jest. Jeśli nie ma to cykl tasiemiec. Owu w 12 dc nigdy nie miałam. Na stymulacji najwcześniej była chyba 15dc. Zawsze zazdrościlam tym, które mają owulacje tak szybko :D

evkill lubi tę wiadomość

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok
  • Śnieżka90 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heidi Di wrote:
    Dziękuję, Gruzja. Orientujesz się czy można te badania zrobić gdzieś w Katowicach? I czy robi się je w konkretnym DC, czy obojętnie?

Tak swoją drogą, dopiero podglądałam tu Wasze rozterki okołotransferowe, a teraz jesteście mamami. Niesamowite, jak szybko się to wszystko dzieje :).
    KIR, CBA robilam w gyncentrum w Katowicach( tu dowolny dzien). IMK w zięba klinice ponieważ lekarz zalecił od 17 do 28 dc.
    Oczywiście, nie w kazdy dzień robią te badania i należy się umawiać. Za te 3 badania zapłaciłam ok 1300 zl.
    Do tego jeszcze musze allo i LCT ale to para robi i koszt 1100 zl.

Evkill, tez mi się marzy nowa maszyna- najlepeij już taka całkowicie "komputerowa "- Janome DXL603.

evkill, Heidi Di lubią tę wiadomość

Śnieżka
    Aniołek- 10 tc [*] 2019
    Aniołek- 7 tc [*]2021
    Aniołek- cb 2022
    Aniołek-cb 2025
    Starania od 08.2016

I dla Nas zaświeci słońce...
  • evkill Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śnieżka90 wrote:
    KIR, CBA robilam w gyncentrum w Katowicach( tu dowolny dzien). IMK w zięba klinice ponieważ lekarz zalecił od 17 do 28 dc.
    Oczywiście, nie w kazdy dzień robią te badania i należy się umawiać. Za te 3 badania zapłaciłam ok 1300 zl.
    Do tego jeszcze musze allo i LCT ale to para robi i koszt 1100 zl.

Evkill, tez mi się marzy nowa maszyna- najlepeij już taka całkowicie "komputerowa "- Janome DXL603.
    Uuu fajna.

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • Martinka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszynka wrote:
    Czasem zerkam, akurat zauwazylam ze Sansa o mnie wspomniala :)

Dziekuje, wszystko dobrze u nas ❤
    Moj Ksiaze ma juz rok i 3 miesiace. Jest przeslodki- potrafi juz naprawde wiele rzeczy- robi indianinka, papa, am am, brawo. Probuje zakladac skarpetki, buciki i czapke. Sam je, pije. Od niedawna nawet biega. Robi "ah ah" pieskowi. Od rana do nocy wola "tata". Tata w ogole jest numerem 1 😁
    Za to nie zasnie beze mnie- nieporadnie wdrapuje mi sie na brzuch- czytamy wtedy bajke, potem daje buziaczka i tak wtulony we mnie zasypia 😍
    W nocy przebudza sie i po omacku sprawdza czy jestesmy obok- jesli tak, spi dalej. Jesli nie- to wrzask jest na cala ulice 😂

Jest absolutnie piekny. Wyglada jak miniaturka Ronaldo- sniada karnacja, czarne geste wlosy i oczy, bielutkie zabki, doleczki gdy sie smieje. A smieje sie bez przerwy!
    No mowie Wam, az sobie sama zazdroszcze 😂❤
    Ahhh, jak miło się czyta relację szczęśliwej mamy❤️ Chyba Cię przyciągnęłam myślami, bo wczoraj znalazłam Twoje zdjęcie w tel (nie wiem skąd🤷‍♀️) Bardzo się cieszę, że spełniasz się w roli mamy. Twoja historia jest długa i wzruszająca, ale z pięknym zakończeniem. Ściskam mocno małego Ronaldo🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2020, 13:45

0901d7c722.png
  • Agila Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Ja dziś miałam placzliwy poranek, znów dostałam okres już drugi po laparoskopii ktora w naszym przypsdku dawała ogromne nadzieje...

Tylko zastanawiam się bo pierwsza miesiączke po laparo dostalam idealnie w terminie a teraz ta drugs przyszła aż 5 dni wcześniej ( i tak mialam cykle 26 dni a teraz to juz wogóle) w 22 dniu cyklu

Sarita gratulacje i tak bardzo zazdroszczę oczywiście pozytywnie

Sarita35 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Dziewczyn czy któraś bierze w ciąży kwas foliowy metylowany a nie zwykły?
    Ja brałam folian z Solgara w ciąży że względu na mutacje

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze cykle miałam 26 dniowe i owulację 11-13 dzień.
    Teraz w pierwszym cyklu po odstawieniu antykoncepcji owulację podejrzewam w 11dc, a okres przyszedł dopiero w 29dc.

Co do maszyny to dostałam od mojej mamy na urodziny Łucznik Laura 555, ale Ty Evkill chyba szukasz czegoś lepszego :)

evkill lubi tę wiadomość

• Martinka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia88 wrote:
    Ja zawsze cykle miałam 26 dniowe i owulację 11-13 dzień.
    Teraz w pierwszym cyklu po odstawieniu antykoncepcji owulację podejrzewam w 11dc, a okres przyszedł dopiero w 29dc.

Co do maszyny to dostałam od mojej mamy na urodziny Łucznik Laura 555, ale Ty Evkill chyba szukasz czegoś lepszego :)
    Moja mama ma 50-letnią maszynę nie do zdarcia. Niedawno dostała nową i na tej starej 13-letnia wnuczka szyje i próbuje projektować ciuchy

Pia88, evkill lubią tę wiadomość

0901d7c722.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agila wrote:
    Hej dziewczyny
    Ja dziś miałam placzliwy poranek, znów dostałam okres już drugi po laparoskopii ktora w naszym przypsdku dawała ogromne nadzieje...

Tylko zastanawiam się bo pierwsza miesiączke po laparo dostalam idealnie w terminie a teraz ta drugs przyszła aż 5 dni wcześniej ( i tak mialam cykle 26 dni a teraz to juz wogóle) w 22 dniu cyklu

Agila, bardzo dobrze Cię rozumiem. Przeżywałam to kilka dni temu. Właściwie to w tym miesiącu osiągnęłam apogeum mojej rozpaczy, smutku,żalu i przede wszystkim złości. Nawet po in vitro w listopadzie tyle nie ryczałam.
    Pewnie więcej opiszę niebawem w pamiętniku

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka wrote:
    Ahhh, jak miło się czyta relację szczęśliwej mamy❤️ Chyba Cię przyciągnęłam myślami, bo wczoraj znalazłam Twoje zdjęcie w tel (nie wiem skąd🤷‍♀️) Bardzo się cieszę, że spełniasz się w roli mamy. Twoja historia jest długa i wzruszająca, ale z pięknym zakończeniem. Ściskam mocno małego Ronaldo🥰
    Nie Martinko, to dopiero poczatek. Teraz dopiero zaczelismy zyc ❤

• Agila Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia88 wrote:
    Agila, bardzo dobrze Cię rozumiem. Przeżywałam to kilka dni temu. Właściwie to w tym miesiącu osiągnęłam apogeum mojej rozpaczy, smutku,żalu i przede wszystkim złości. Nawet po in vitro w listopadzie tyle nie ryczałam.
    Pewnie więcej opiszę niebawem w pamiętniku

Ja co.miesiac staram się byc silna i nawet mi to wychodzi ale teraz już pękło, jeszcze cykl rozregulowany co zawsze miałam idealny
    Boję się że ta laparoskopia narobiła więcej szkody niż pożytku...

Trzymaj się i Ty kochana

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heidi Di wrote:
    Dzięki dziewczyny za info. Zależało mi na jednym dniu, więc nie będę kombinować i wezmę urlop.

Evkill, z maszynami nie mam za wiele wspólnego, więc nie pomogę. Babcia szyje na starym Singerze, ale dla mnie to bardziej ozdoba niż funkcjonalne urządzenie :).

Orientujecie się jakie badania trzeba zrobić na pierwszą wizytę u doc. Paśnika bez żadnej ciąży w historii leczenia?
    Ja pojechałam na pierwszą wizytę bez dodatkowych badań. Miałam tylko te z kliniki.
    Docent zlecił ASA, CYTOKINY, ANA, KIR I HAPLOTYP, ocena subpopulacji limfocytów, komórki NK.
    Te dwa ostatnie robiłam w Angeliusie, resztę po wizycie w Łodzi.
    Coś zlecił też mężowi, ale nie pamiętam.
    W większości jak czytałam na grupie na fb badania się powtarzają, ale to też zależy od Waszej historii.

Ahh i dodatkowo zlecił pakiet na trombofilie z test DNA lub normalnego labo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2020, 14:35

Heidi Di lubi tę wiadomość

• Sarita35 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Sarita ustawiaj ciążowy suwaczek :)

hahaha, jeszcze chwilkę. Czekam na wynik drugiej bety, ale chyba w pon będzie. Ewa Ty cos bierzesz teraz? Jakies leki?

Ja:
    ana2 slabo dodatnie,
    amh: 7.35
    Endometrioza
    Choroba jelit
    Nawracające infekcje

On: niska morfologia :
    08.2019 2.5%
    10.2019 2%
    03.2020 1%, 309mln
    ŻPN - 1 stopień
    test mar 0%
    Hba: 86%
    Msome 0%, 2 klasa 9%
    Dfi 18%

Angelius Provita 02.2020
    🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
    🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
    😍04.05 mamy 💓🙏🙏

Udalo się! Mamy Synka❤️

Liczne infekcje, covid, zapalenie żył, 3 hamowane akcje porodowe w końcu infekcja wewnatrzmaciczna, lyzeczkowanie, zrosty?

4.04.22 - II kreski.
    🍀B. Hcg 533
    🍀6.04.22 B. Hcg 1533
    😍21. 04.22 Mamy ❤️

2nn3s65gpq5nysjo.png
  • Sarita35 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabelka wrote:
    Ja brałam folian z Solgara w ciąży że względu na mutacje

Ja mam metylowany ze Swansona. Mutacji nie badałam więc nie wiem czy są ;)

Ja:
    ana2 slabo dodatnie,
    Endometrioza
    Choroba jelit
    Nawracające infekcje

08.2019 2.5%
    10.2019 2%
    03.2020 1%, 309mln
    ŻPN - 1 stopień
    test mar 0%
    Msome 0%, 2 klasa 9%
    Dfi 18%

Angelius Provita 02.2020
    🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
    🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
    😍04.05 mamy 💓🙏🙏

Udalo się! Mamy Synka❤️

Liczne infekcje, covid, zapalenie żył, 3 hamowane akcje porodowe w końcu infekcja wewnatrzmaciczna, lyzeczkowanie, zrosty?

4.04.22 - II kreski.
    🍀B. Hcg 533
    🍀6.04.22 B. Hcg 1533
    😍21. 04.22 Mamy ❤️

2nn3s65gpq5nysjo.png
  • Sarita35 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agila wrote:
    Hej dziewczyny

dziekuje ;)
    Agila jeszcze masz szanse na kolejne cykle po laparo. Lekarze dają jakos pół roku, z tego co slyszalam ;) Spokojnie, niedlugo sama się zaskoczysz;)
    Ja tez czasem dostawalam okres duzo szybciej niz powinnam. Ta druga faza bywała krotsza. Czasem to byly plamienia a czasem juz krwawienie kilka dni przed terminem. A wiesz kiedy byla owu? Robisz testy owulacyjne? Moze tutaj się przesunelo?

Agila lubi tę wiadomość

Ja:
    ana2 slabo dodatnie,
    Endometrioza
    Choroba jelit
    Nawracające infekcje

08.2019 2.5%
    10.2019 2%
    03.2020 1%, 309mln
    ŻPN - 1 stopień
    test mar 0%
    Msome 0%, 2 klasa 9%
    Dfi 18%

Angelius Provita 02.2020
    🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
    🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
    😍04.05 mamy 💓🙏🙏

Udalo się! Mamy Synka❤️

4.04.22 - II kreski.
    🍀B. Hcg 533
    🍀6.04.22 B. Hcg 1533
    😍21. 04.22 Mamy ❤️

2nn3s65gpq5nysjo.png
  • Agila Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarita35 wrote:
    dziekuje ;)
    Agila jeszcze masz szanse na kolejne cykle po laparo. Lekarze dają jakos pół roku, z tego co slyszalam ;) Spokojnie, niedlugo sama się zaskoczysz;)
    Ja tez czasem dostawalam okres duzo szybciej niz powinnam. Ta druga faza bywała krotsza. Czasem to byly plamienia a czasem juz krwawienie kilka dni przed terminem. A wiesz kiedy byla owu? Robisz testy owulacyjne? Moze tutaj się przesunelo?

Do wakacji próbujemy a później inseminacja chyba...
    Owulke zawsze czuję tylko nie zapisuje tego i juz niepamietam kiedy była.. zobacze w następnym cyklu czy wróci do normy

‹‹ 2466 2467 2468 2469 2470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ