Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
A czy któraś z was słyszała o zabiegach z borowina? Oraz kąpiel solankowa?
Ma to pomoc przy staraniach.
Wyczytałam to na fbMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:A czy któraś z was słyszała o zabiegach z borowina? Oraz kąpiel solankowa?
Wyczytałam to na fb -
nick nieaktualny
-
Poziomka25 wrote:Ale przy endometrioze borowiny ponoć są zakazane...
Dziewczyny pisaly, że dobra są na niskie amh i zrosty nie zwiazane z endoPoziomka25 lubi tę wiadomość
-
ania8306 wrote:Myślę że twój wynik jest bardzo dobry 👍
Zaś zaczęłam szukać na necie i się podłamałam, na wątku immunologiczny znalazłam parę wyników cytokin od dziewczyn podobnych do moich i one wszystkie miała zlecone szczepienia, mi docent słowem o tym nie wspomniał ani o lekach immunisuoresyjnych, jestem przerażona że transfer nie ma szans się udać nawet z accofilem i encortonem😢pewnie zaraz wszyje sobie to w głowę, to nasz ostatni zarodek, ciągle tylko myślę czemu jedne mają taką propozycję a inne nie choć wyniki są podobne, nie mam z kim nawet pogadać, jak męża się pytam co robimy z transferem, czy robimy czy jeszcze przesuwamy to odpowiedź niewiem i tyle w temacie, wszysko muszę sama decydować a niewiem co robić, normalnie kur... mam dość tego wszystkiegoStarania od 2014 roku,
od 2018 Provita
1 procedura krótki protokół 2 komórki, transfer 2 dniowca 😟 brak ❄️
2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
Mąż: słabe nasienie ilość i morfologia 2%, HBA 1% -
Encorton to lek immunosupresyjny, do tego acofill przy kir bx więc moim zdaniem jesteś dobrze obstawiona lekami.
Najważniejsze jest dobre przygotowanie macicy. Te leki to już sprawa drugorzędna.
Jeśli masz ładne endo to transferuj 🙂 i trzymamy kciuki 🙂
I nie czytaj internetów, od tego można tylko nabrać wątpliwości. Zawsze ktoś będzie miał coś innego, a coś podobnego. Każdy przypadek jest inny.
Pia88, Luna lubią tę wiadomość
18.03.2025 8 FET 4AB🙏 walcz 🙏 codzienne krwawienia od 14 dpt, 24 dpt krwotok, 7tc crl 9mm, 7+6 crl 13mm❤️
12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ETcb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: MSOME 0%
Walka od 2016 -
nick nieaktualnyLuna wrote:Zaś zaczęłam szukać na necie i się podłamałam, na wątku immunologiczny znalazłam parę wyników cytokin od dziewczyn podobnych do moich i one wszystkie miała zlecone szczepienia, mi docent słowem o tym nie wspomniał ani o lekach immunisuoresyjnych, jestem przerażona że transfer nie ma szans się udać nawet z accofilem i encortonem😢pewnie zaraz wszyje sobie to w głowę, to nasz ostatni zarodek, ciągle tylko myślę czemu jedne mają taką propozycję a inne nie choć wyniki są podobne, nie mam z kim nawet pogadać, jak męża się pytam co robimy z transferem, czy robimy czy jeszcze przesuwamy to odpowiedź niewiem i tyle w temacie, wszysko muszę sama decydować a niewiem co robić, normalnie kur... mam dość tego wszystkiego
Najlepiej zaufać lekarzom. Oni wiedzą co robią. Może i dla Ciebie wyniki dziewczyn z internetu są podobne do Twoich, ale dla lekarza już niekoniecznie. Nic Ci nie da takie kombinowanie i zamartwianie się. Jedynie psujesz sobie humor i dokładasz stresu. Odpuść i zdaj się na tych, którzy się nami opiekują.Luna lubi tę wiadomość
-
Macie rację dziewczyny, niepotrzebnie siedzę czytam i analizuje, poprostu bardzo się boję, docent mówił że mam więcej tych rzeczy atakujących zarodek niż chroniących ale tak jak pisałam o szczepieniach cisza, za chwilę że swiruje a wiecie jak to jest jak człowiek od razu nastawi się że pewnie się nie uda, z nerwow już mnie mdli.
Dziewczyny co teraz robiły transfery byłyście na l4 przed transferem? Ja chciałabym tego uniknąć, ale ostatnio pani doktor coś wspominała ze z kuli wirusa jest się na l4 już 2 tygodnie przed transferemStarania od 2014 roku,
od 2018 Provita
2 procedura krótki protokół 6 komórek, 3 blastki, transfer 2BB😟 2❄️❄️, criotransfer 3BB😢 criotransfer 2BC😢 XI/2020 start 3 i ostatnia procedura
Ja: niedoczynność tarczycy, niskie AMH, endometrioza 2 stopnia, Kir bx brak 4 kirow implantacyjnych, rozjechane cytokiny, komórki nk30%, mutacje PAI i MTHFR w homo
RudaKita wrote:Najlepiej zaufać lekarzom. Oni wiedzą co robią. Może i dla Ciebie wyniki dziewczyn z internetu są podobne do Twoich, ale dla lekarza już niekoniecznie. Nic Ci nie da takie kombinowanie i zamartwianie się. Jedynie psujesz sobie humor i dokładasz stresu. Odpuść i zdaj się na tych, którzy się nami opiekują.
Dokładnie. Każdy przypadek jest inny. mój ma słabe HBA (27%) lekarz w tym nie widzi problemu bo PICIS to obejdzie i ja mu wierzę, bo zna się na tym lepiej. Ale czytajac, że z takim HBA to kwalifikujemy się do adopcji lub adopcji zarodka pojawia się chwilą zwątpienia, a przecież jestem po transferze i powinnam dbać o sobie a nie zamartwiac się na zapas. San lekarz twierdzi że jakby ilość plemników była większa to zalecalby inseminację najpierw.
Lepiej się trzymać tego co lekarz mówi. Zna się na swojej pracy.
Starania od 2015
🧬Kariotypy - ok
🧬KIR - Bx
JA
🔻Mutacja: PAI-1 4G-hetero (15.07.20)
🔻Endometrioza 2st (05.08.20)
🔻Homa-IR - 1,08 (21.11.20)
🔻TSH - 2,380 (21.11.20)
🔻Glukoza: 87,34-135,58-97,62 (21.11.20)
🔻Insulina: 5,0-58,6-49,4 (21.11.20)
🔻AMH - 3,14
🔻Dieta z niskim IG+przeciwzapalna
ON: morfologia 2%, HBA 27%, DFI 19,17%, Hashimoto(letrox)
09.2019 - Angelius, dr M.
04.2020 - 1 IVF + PICSI
04.20 - 1 BB 😥 (9dpt - beta 0)
12.2020 - 2 IVF + IMSI-FertilChip:
12.20 - 1BB 😥 (9dpt - beta 0)
04.21 - 1AB + Assisted Hatching (9dpt - beta 0)
➡️Test "Be ready" - transfer 24h później
❗Lipiec/sierpień immunolog
❤️ IG: walczac.nieplodnosc ❤️ -
Luna wrote:Dziewczyny co teraz robiły transfery byłyście na l4 przed transferem? Ja chciałabym tego uniknąć, ale ostatnio pani doktor coś wspominała ze z kuli wirusa jest się na l4 już 2 tygodnie przed transferem
Kochana nie czytaj bo się niepotrzebnie nakręcisz i stresujesz a akurat to nie jest Ci teraz potrzebne. ☺️ Ja też już przestałam szukać bo myślami że zglupieje.
Nie wiem jak z L4, ale chyba dostaniesz. Ja nie dostałam z tego względu że od stymulacji mamy postój ekonomiczny w zakładzie, który kończy się w niedzielę ale już od transferu jestem na L4.
Lekarz stwierdził że skoro nie chodzę do pracy to możemy podejść do dalszej stymulacji, punkcji i transferu skoro nie wychodzę z domu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2020, 12:36
Starania od 2015
🧬Kariotypy - ok
🧬KIR - Bx
JA
🔻TSH - 2,380 (21.11.20)
🔻AMH - 3,14
04.2020 - 1 IVF + PICSI
nick nieaktualnyIna87 wrote:Dokładnie. Każdy przypadek jest inny. mój ma słabe HBA (27%) lekarz w tym nie widzi problemu bo PICIS to obejdzie i ja mu wierzę, bo zna się na tym lepiej. Ale czytajac, że z takim HBA to kwalifikujemy się do adopcji lub adopcji zarodka pojawia się chwilą zwątpienia, a przecież jestem po transferze i powinnam dbać o sobie a nie zamartwiac się na zapas. San lekarz twierdzi że jakby ilość plemników była większa to zalecalby inseminację najpierw.
Lepiej się trzymać tego co lekarz mówi. Zna się na swojej pracy.
Przy takim HBA na pewno mówił o inseminacji? Nie chce mi się w to wierzyć.Ina87 lubi tę wiadomość
-
RudaKita wrote:Przy takim HBA na pewno mówił o inseminacji? Nie chce mi się w to wierzyć.
Tak mówił. Tylko mąż ma za małą ilość, na granicy do inseminacji. Mówił, że wystarczy odpowiednio przygotować nasienie, żeby obejść HBA.
No przecież sobie tego nie wymyslilam.
Starania od 2015
🧬Kariotypy - ok
🧬KIR - Bx
JA
🔻TSH - 2,380 (21.11.20)
🔻AMH - 3,14
04.2020 - 1 IVF + PICSI
Luna wrote:Macie rację dziewczyny, niepotrzebnie siedzę czytam i analizuje, poprostu bardzo się boję, docent mówił że mam więcej tych rzeczy atakujących zarodek niż chroniących ale tak jak pisałam o szczepieniach cisza, za chwilę że swiruje a wiecie jak to jest jak człowiek od razu nastawi się że pewnie się nie uda, z nerwow już mnie mdli.
Dziewczyny co teraz robiły transfery byłyście na l4 przed transferem? Ja chciałabym tego uniknąć, ale ostatnio pani doktor coś wspominała ze z kuli wirusa jest się na l4 już 2 tygodnie przed transferem
Luna mój stosunek il 10 do il2 to niby ten super 0,1 a i tak muszę się szczepić. Nie iważam swoich cytokin za złe a mimo wszystko accofile i intralipidy nic nie dały.
Wady:
# niedoczynność i Hashi i IO
# MTHFR C677 homozygota
# słabo dodatnie p/c kardiolipinie
# ostatnio kiepskie endo - 6 mm
#1 poronienie w 10 tyg (zarodek XX - zdrowy)
# NK - 25%
# il 10 i il 5 - za nisko
# szczepienia - dr Paśnik
Pozytywy:
* KIR BX (brak tylko 1 implantacyjnego)
* Amh - 2,7
Zalety:
- 1 dziecko
Mąż: armia zacna, morfo od 4-6%, fragmentacja 14% -
Borden wrote:Luna mój stosunek il 10 do il2 to niby ten super 0,1 a i tak muszę się szczepić. Nie iważam swoich cytokin za złe a mimo wszystko accofile i intralipidy nic nie dały.
Ciągle o tym myślę, niewiem może najpierw próbują bez, niewiem, tyle czasu straciłam robiąc transfery w ślepo, a teraz jak został ostatni to jeszcze bardziej się boję, wiem że mam złe wynikiStarania od 2014 roku,
od 2018 Provita
Maggi 1
Do Cholewy trafiłam równo rok temu. Po tym jak przez 4 miesiące nic mi nie zaproponował w kwestii, które chciałam uregulować opuściłam go bez żalu.
Pamiętam jeszcze wizytę w Angeliusie gdzie już się w.....łam i po raz trzeci jak usłyszałam: endo 6mm i ani drgnie to poprosiłam go o podstawę z podstawy: estrofem. Wiem, że może blokować owu ale chciałam brać w małych dawkach i krótko aby zobaczyć czy coś W OGÓLE na mnie działa. Jednym słowem pokłóciłam się z nim wtedy (grzecznie o ile tak można:)) i wymogłam na nim przepisanie mi go, bo stwierdziłam że na same usg (i stanie w miejscu) to mogę sobie wrócić do mojej pani ginekolog. Endo urosło o 1,5mm więcej (to i tak sukces)
Nie wyobrażam sobie „przepychać się” z lekarzem i czekać na działania kolejne 100 lat z jego strony.
W sierpniu powiedziałam „sajonara-nara” i przeszłam do Invimedu. Obecnie jestem po stymulacjach małą dawką gonadotropin i endo rośne do 11mm, mam przebadaną całą immunologię, odkryłam u siebie IO i w końcu się za nią zabrałam. Teraz wiem, że robię wszystko co tylko mogę zrobić (jutro jadę na pierwsze szczepienie) i czuję, że nawet jak już się nie uda to będę mieć spokój ducha i brak pretensji do siebie za 10 lat😀Meggie1 lubi tę wiadomość
Wady:
# niedoczynność i Hashi i IO
# MTHFR C677 homozygota
# słabo dodatnie p/c kardiolipinie
# ostatnio kiepskie endo - 6 mm
#1 poronienie w 10 tyg (zarodek XX - zdrowy)
# NK - 25%
# il 10 i il 5 - za nisko
# szczepienia - dr Paśnik
Pozytywy:
* KIR BX (brak tylko 1 implantacyjnego)
* Amh - 2,7
Zalety:
- 1 dziecko
Mąż: armia zacna, morfo od 4-6%, fragmentacja 14% -
Luna wrote:Zaś zaczęłam szukać na necie i się podłamałam, na wątku immunologiczny znalazłam parę wyników cytokin od dziewczyn podobnych do moich i one wszystkie miała zlecone szczepienia, mi docent słowem o tym nie wspomniał ani o lekach immunisuoresyjnych, jestem przerażona że transfer nie ma szans się udać nawet z accofilem i encortonem😢pewnie zaraz wszyje sobie to w głowę, to nasz ostatni zarodek, ciągle tylko myślę czemu jedne mają taką propozycję a inne nie choć wyniki są podobne, nie mam z kim nawet pogadać, jak męża się pytam co robimy z transferem, czy robimy czy jeszcze przesuwamy to odpowiedź niewiem i tyle w temacie, wszysko muszę sama decydować a niewiem co robić, normalnie kur... mam dość tego wszystkiego
Ja miałam podobne wyniki do mojej koleżanki, jej Paśnik przepisał ogrom leków, a mi powiedział że bardzo dobre, no jedyne jak coś chcę to mogę szczepienia, ale niekoniecznie... Także czytałam inne historie z podobnymi wynikami i byłam zła, że mi nic nie zalecił.
Do udanego ivf podchodziłam jedynie z encortonem i być może z lekiem na skurcze macicy.
Nie wiem dlaczego się udało, a wcześniej przez 5 lat beta nigdy nie drgnęła...
Wiem że ciężko podjąć decyzję, ale mimo wszystko staraj się tak nie stresować. Ja bym pochodziła na accofilu, encortonie i zastanowiłabym się nad kroplówką na skurcze. Trzymam kciuki ❤ Co do męża to mój też wszystko zostawił na mojej głowie. Nawet jak zdecydowałam o drugiej procedurze, to nie był zbyt przychylny, że pół roku przerwy to za krótko. Jak w dniu bety wynik testu negatywny, to usłyszałam że mówił że to było za szybko, bez sensu, a jak beta dodatnia to do tej pory nie usłyszałam że dziękuje że podjęłam decyzję o Katowicach i ivf. Ciężki typ, mimo że chciał dziecko, dużego wsparcia w nim nie miałam. Także ty rób jak serce ci podpowiada ❤7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
ania8306 wrote:Ja miałam podobne wyniki do mojej koleżanki, jej Paśnik przepisał ogrom leków, a mi powiedział że bardzo dobre, no jedyne jak coś chcę to mogę szczepienia, ale niekoniecznie... Także czytałam inne historie z podobnymi wynikami i byłam zła, że mi nic nie zalecił.
Do udanego ivf podchodziłam jedynie z encortonem i być może z lekiem na skurcze macicy.
Nie wiem dlaczego się udało, a wcześniej przez 5 lat beta nigdy nie drgnęła...
Wiem że ciężko podjąć decyzję, ale mimo wszystko staraj się tak nie stresować. Ja bym pochodziła na accofilu, encortonie i zastanowiłabym się nad kroplówką na skurcze. Trzymam kciuki ❤ Co do męża to mój też wszystko zostawił na mojej głowie. Nawet jak zdecydowałam o drugiej procedurze, to nie był zbyt przychylny, że pół roku przerwy to za krótko. Jak w dniu bety wynik testu negatywny, to usłyszałam że mówił że to było za szybko, bez sensu, a jak beta dodatnia to do tej pory nie usłyszałam że dziękuje że podjęłam decyzję o Katowicach i ivf. Ciężki typ, mimo że chciał dziecko, dużego wsparcia w nim nie miałam. Także ty rób jak serce ci podpowiada ❤
Dzięki, u mnie przez 6 lat i beta ani razu się nie drgnela, dlatego tak ciężko mi uwierzyć że może być inaczej, a ciężkie to wszystko 😞Starania od 2014 roku,
od 2018 Provita
Agila wrote:Tak HBA 85%
Fragmentacje tez
Uszkodzona stryktura DNA 17,98
I to drugie procent z niepełna kondensacja chromatyny : 12,72
Lejarz powiedział że to dobre wyniki
Problem jedynie z ruchliwościa imorfologia 2% ale właśnie doktor powiedział że objętość 2,6 mln jest dobra
no wyniki są dobre, moj ma bardzo podobne. W stopce wpisalamJa:
ana2 slabo dodatnie,
amh: 7.35
Endometrioza
Choroba jelit
Nawracające infekcje
On: niska morfologia :
08.2019 2.5%
10.2019 2%
03.2020 1%, 309mln
ŻPN - 1 stopień
test mar 0%
Hba: 86%
Msome 0%, 2 klasa 9%
Dfi 18%
Angelius Provita 02.2020
🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
😍04.05 mamy 💓🙏🙏
Udalo się! Mamy Synka❤️
Liczne infekcje, covid, zapalenie żył, 3 hamowane akcje porodowe w końcu infekcja wewnatrzmaciczna, lyzeczkowanie, zrosty?
4.04.22 - II kreski.
🍀B. Hcg 533
🍀6.04.22 B. Hcg 1533
😍21. 04.22 Mamy ❤️
-
Yoselyn82 wrote:A czy któraś z was słyszała o zabiegach z borowina? Oraz kąpiel solankowa?
Wyczytałam to na fb
Tak, borowina podobno jest super na zrosty. Ja nawet chcialam kupic borowinę do smarowania i robienia okladow, bo czytalam na grupach na fb, ze super efekty. Jak bylam kiedys na termach w Chocholowie to byly kąpiele w borowinie i opis wlasciwosci i pamietam, ze na mnostwo schorzen ginekologicznych dziala.Yoselyn82 lubi tę wiadomość
Ja:
ana2 slabo dodatnie,
amh: 7.35
Endometrioza
Choroba jelit
Nawracające infekcje
On: niska morfologia :
08.2019 2.5%
10.2019 2%
03.2020 1%, 309mln
ŻPN - 1 stopień
test mar 0%
Hba: 86%
Msome 0%, 2 klasa 9%
Dfi 18%
Angelius Provita 02.2020
🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
😍04.05 mamy 💓🙏🙏
Udalo się! Mamy Synka❤️
Liczne infekcje, covid, zapalenie żył, 3 hamowane akcje porodowe w końcu infekcja wewnatrzmaciczna, lyzeczkowanie, zrosty?
4.04.22 - II kreski.
🍀B. Hcg 533
🍀6.04.22 B. Hcg 1533
😍21. 04.22 Mamy ❤️