Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Heidi, o ile mi wiadomo, to te parametry są od siebie niezależne. Tzn można mieć świetne badanie ogólne, ale kiepskie hba lub fragmentacje i wtedy jest źle. U Was wszystko wygląda bardzo dobrze, super ilość i pozostałe parametry, czym jest HDS? Inaczej test MAR? Pojedyncze badania mają to do siebie, że mogą się wahać, może się okazać ze Maz powtorzy badanie i morfologia wyjdzie w normie. Pani doktor zawsze uczula żeby porównywać wyniki a nie opierać się na jednym.
Ja obstawialabym może coś u Ciebie, może trzeba "rurki przepchac" na hsg i ruszyWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2018, 06:23
Heidi Di lubi tę wiadomość
08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊 -
Taak dziewczyny dzien przed planowanym cc Bruno zaliczyl falstart odeszly mi wody i o 2:50 urodzil sie nasz synek poprzez CC . Jest malenki, 2590 i 47 cm ale absolutnie idealny w kazdym calu
Molyy, Yummymummy, KateHawke, KarenMillen, Heidi Di, czar-nula, Bejzi, Erl, h_anulka, Flowwer, Cala, EmWu, ania8306, sylvuś, njut, NieJa lubią tę wiadomość
👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
domiszka wrote:Taak dziewczyny dzien przed planowanym cc Bruno zaliczyl falstart odeszly mi wody i o 2:50 urodzil sie nasz synek poprzez CC . Jest malenki, 2590 i 47 cm ale absolutnie idealny w kazdym calu
Gratulacje Wam bardzo... niech rośnie zdrowo...Molyy -
domiszka wrote:Taak dziewczyny dzien przed planowanym cc Bruno zaliczyl falstart odeszly mi wody i o 2:50 urodzil sie nasz synek poprzez CC . Jest malenki, 2590 i 47 cm ale absolutnie idealny w kazdym caluAngelius
IMSI kwiecień 2012- 3 zarodki
Maj 2012-I-crio,2x8AA,beta:11dpt-267, córeczka ❤️ I.2013
Marzec 2018-II-crio,1xblasto,beta:10dpt-261, synuś ❤️ XI.2018 -
domiszka wrote:Taak dziewczyny dzien przed planowanym cc Bruno zaliczyl falstart odeszly mi wody i o 2:50 urodzil sie nasz synek poprzez CC . Jest malenki, 2590 i 47 cm ale absolutnie idealny w kazdym calu
-
domiszka wrote:Taak dziewczyny dzien przed planowanym cc Bruno zaliczyl falstart odeszly mi wody i o 2:50 urodzil sie nasz synek poprzez CC . Jest malenki, 2590 i 47 cm ale absolutnie idealny w kazdym caluZa stara by czekać, za młoda by odpuścić...
2017 2x IUI
5.2018 start IMSI
4.06.18- punkcja
9.06.18- 1 z 9 -
Bejzi wrote:Heidi, o ile mi wiadomo, to te parametry są od siebie niezależne. Tzn można mieć świetne badanie ogólne, ale kiepskie hba lub fragmentacje i wtedy jest źle. U Was wszystko wygląda bardzo dobrze, super ilość i pozostałe parametry, czym jest HDS? Inaczej test MAR? Pojedyncze badania mają to do siebie, że mogą się wahać, może się okazać ze Maz powtorzy badanie i morfologia wyjdzie w normie. Pani doktor zawsze uczula żeby porównywać wyniki a nie opierać się na jednym.
Ja obstawialabym może coś u Ciebie, może trzeba "rurki przepchac" na hsg i ruszyBejzi lubi tę wiadomość
Starania od 2017 r.
I IVF:
ET 1.2020
Krio 4.2020
1.2021 SYNECZEK
Krio 12.2021 ciąża biochemiczna
Krio 2.2022 nasz ostatni zarodek
8.04.2022 ⏸ naturalny cud, pierwszy w życiu, Bhcg 643, dwa dni później 1518.
Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
M: Morfologia 4%, HBA 92%, fDNA 9%. -
domiszka wrote:Taak dziewczyny dzien przed planowanym cc Bruno zaliczyl falstart odeszly mi wody i o 2:50 urodzil sie nasz synek poprzez CC . Jest malenki, 2590 i 47 cm ale absolutnie idealny w kazdym caluStarania od 2017 r.
I IVF:
ET 1.2020
Krio 4.2020
1.2021 SYNECZEK
Krio 12.2021 ciąża biochemiczna
Krio 2.2022 nasz ostatni zarodek
8.04.2022 ⏸ naturalny cud, pierwszy w życiu, Bhcg 643, dwa dni później 1518.
Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
M: Morfologia 4%, HBA 92%, fDNA 9%. -
KarenMillen wrote:Czyli wyrwał Cię nieomal z łóżka:). Gratulację Domiszko! Cała ta nasza walka począwszy od klinicznego była warta zachodu. A Dzień Matki jest dziś Twój:)! Utul Bruna od forumowych ciotek!
Yummymummy, KarenMillen, KateHawke lubią tę wiadomość
👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
domiszka wrote:Doslownie wyrwal mnie z lozka o 23:30 usnelama o00:30 odeszly mi w lozku wody08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊
-
Cześć dziewczyny , sorki ze tak wyskakuje znienacka również leczę sie w Angeliusie u dr. Paligi. W nadniach mam zacząć stymulację i odnośnie tego mam pytanie czy słyszeliście o Aptece w Krakowie gdzie można kupić taniej leki, Pani doktor cos mi napomknęła ale nie pamięta nazwy ani ulicy tej apteki , życze powodzenia i trzymam kciuki za wszystkie sie starające xxxxx
-
Joanna84 wrote:Cześć dziewczyny , sorki ze tak wyskakuje znienacka również leczę sie w Angeliusie u dr. Paligi. W nadniach mam zacząć stymulację i odnośnie tego mam pytanie czy słyszeliście o Aptece w Krakowie gdzie można kupić taniej leki, Pani doktor cos mi napomknęła ale nie pamięta nazwy ani ulicy tej apteki , życze powodzenia i trzymam kciuki za wszystkie sie starające xxxxx
Z doświadczenia mogę Ci powiedzieć, że zarówno cenowo, jak i jeśli chodzi o dostępność, to najlepiej w aptece w Angeliusie. Jeśli leki masz refundowane, to cena wszędzie jest taka sama. Ja chciałam być sprytna i chciałam wykupić leki w Bielsku... Po pierwsze musieliby je sprowadzać, po drugie ja dostałam dawkę wyliczoną co do dnia (12szt) a oni mogli mi sprzedać tylko 7 lub 14, bo "im to nie zejdzie". Skończyło się na tym, że musiałam jechać specjalnie do angeliusowej apteki po zastrzykiZa stara by czekać, za młoda by odpuścić...
2017 2x IUI
5.2018 start IMSI
4.06.18- punkcja
9.06.18- 1 z 9 -
Hej dziewczyny,
Melduję się po szpitalnej przygodzie. Od poniedziałku jestem w domu. Mam założony szew na szyjce. Mam nadzieję, że z nim damy radę i uda się donosic ciążę. We wtorek mam kontrolę, więc póki co leżę i wyczekuję.
Domiszka, ogroooooooomne gratulacje!!!!! :*Erl, Bejzi, h_anulka, EmWu, njut lubią tę wiadomość
-
Cudowna wiadomość. Ciocie witają na świecie małego mężczyznę. niech rośnie w siłę, żeby móc później Mamusię nosić na rękach. -
CzterolistnaKoniczyna wrote:Hej dziewczyny,
Melduję się po szpitalnej przygodzie. Od poniedziałku jestem w domu. Mam założony szew na szyjce. Mam nadzieję, że z nim damy radę i uda się donosic ciążę. We wtorek mam kontrolę, więc póki co leżę i wyczekuję.
Domiszka, ogroooooooomne gratulacje!!!!! :*CzterolistnaKoniczyna, Yummymummy lubią tę wiadomość
-
KarenMillen wrote:A my się tu zamartwialyśmy o Ciebie! Dobrze że już w domu. Zobaczysz donosisz i urodzimy razem:)
KarenMillen lubi tę wiadomość
-
Domiszka, ogroooooooomne gratulacje!!!!! :*
Ja miałam na szyjce pessar ok 25tc, bo szybko się skracała... urodziłam w 37tc, ale nie przez szyjkę, tylko cholestaze. Także nos do góry będzie dobrze :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2018, 14:58
CzterolistnaKoniczyna lubi tę wiadomość
Angelius
IMSI kwiecień 2012- 3 zarodki
Maj 2012-I-crio,2x8AA,beta:11dpt-267, córeczka ❤️ I.2013
Marzec 2018-II-crio,1xblasto,beta:10dpt-261, synuś ❤️ XI.2018 -
Domiszka, ogroooooooomne gratulacje!!!!! :*
Czterolistna- niepokoiłyśmy się o Ciebie... dbaj o siebie i wypoczywaj- byle do wtorkuBejzi lubi tę wiadomość
Za stara by czekać, za młoda by odpuścić...
2017 2x IUI
5.2018 start IMSI
4.06.18- punkcja
9.06.18- 1 z 9