Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Pia88 wrote:Tak. Byłam na tabletkach antykoncepcyjnych.
Ale jednak wycofałam się.Endometrioza II stopnia+ słabe nasienie.
Luty 2015 - rozpoczęcia leczenia INVICTA Warszawa
Lipiec 2015 - puste jajo płodowe
Grudzień 2017- Angelius
2 IUI nieudane
Wrzesień 2018 - in vitro- transfer - 1 zarodek - 😢
Grudzień 2018-II procedura ❄️❄️
Marzec crio-😢
Czerwiec crio- 😥
Maj 2020- III procedura ❄️
Październik crio-😥
Kir BX, Kariotypy ok. Cytokiny skopane ...
09.22 Czechy ❄️❄️❄️❄️❄️
01.23 Crio-cb😥
07. 23 Crio
7dpt- beta 20
9dpt- beta 42
11dpt- beta 85
15dpt-beta 526
23dpt- beta 8042
30dpt- ♥️
09.04.24 - ♥️ Z nami, poród Sn -
Cynthia wrote:Wysłałam Ci zaproszenie, bo Twojego coś nie widzę.AP od 8/2019
POF - procedura z KD
1/2020 - ❄ - bez reakcji 😑
2/2020 - ❄ - cb 😢
4/2020 - ❄ - 😢😢😢
8/2020 ♥️🤰BOY
04/2021 Witamy na świecie 👨👩👦
❄ Oddany do adopcji -
Oczywiście dziewczyny wszystkie Angeliusowe staraczki i mamuśki mile widziane na spotkaniu
zrobimy sobie zlot czarownic 😀😎 trzeba będzie znaleźć jakiś duży lokal, żebyśmy się wszystkie pomieściły 😊
Yoselyn82, Baba1, Aness, Pia88, czekamynadzidzie, xagax, Cichaa, Meggie1, Ina87 lubią tę wiadomość
Starania od 02.2016
Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
2xIUI
02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
06.2020 pICSI - 8 zarodków
08.2020 - crio 1x 2BB ;(
11.2020 - crio 2x 3AA ;(
01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
Zostały 4❄ -
Ja jestem z daleka ale zawsze mogę połączyć się na Skypie 🙂🙂
Pia a Ty czemu uciekasz?
Ja też mam takie niechcenie do wszystkiego, że szok. Czekam na histero... Kolejne... Bo jestem tak zjebana, że nawet histero u mnie się nie powiodło. No i ogólnie nic już mi się nie chce po tym wszystkim.
18.03.2025 8 FET 4AB 💔 9+2 tc [*]
12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ETcb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: MSOME 0%
Walka od 2016 -
monik123 wrote:Oczywiście dziewczyny wszystkie Angeliusowe staraczki i mamuśki mile widziane na spotkaniu
zrobimy sobie zlot czarownic 😀😎 trzeba będzie znaleźć jakiś duży lokal, żebyśmy się wszystkie pomieściły 😊
Myślicie,że uda się od lipca ruszyć z antykami? Kurde wydaje mi się, że zaczęłam jajeczkowac, wnosze po śluzie i chęci na sex. Czy to możliwe? Beta czasem i miesiąc spada, a ja 2 dni po usunięciu ciąży miałam okres ( chyba).moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
nick nieaktualnyPotrzebuję się zatrzymać i pomyśleć nad tym czego chcę od życia. Czy rzeczywiście pragnę dziecka, a może dążę do tego tylko dlatego, że inne mają i czuję się po prostu gorsza, bo mamy tylko psa czyli bardziej ubogą wersję potomka.
Ja nigdy nie czułam do końca tego in vitro, że jest to coś dla mnie. M.in.ze względów religijnych, ale nie tylko.
Nie czułam tych starań. Szybko tracę przy tym oddech i odzyskuję siłę w innych obszarach życia.
A może wmawiam sobie, że nie potrzebuję dziecka, bo po prostu nie mogę zajść w ciążę i wolę uciec.
Jestem na życiowym zakręcie, w słabej formie psychicznej.
Decyzję pomogła mi podjąć nasza kochana Pani Doktor.
Będę jej do końca życia wdzięczna za tą rozmowę, poczułam niesamowitą ulgę.
Wrócę jak będę gotowa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2020, 22:50
Borden, Gosia895 lubią tę wiadomość
-
Pia88 wrote:Potrzebuję się zatrzymać i pomyśleć nad tym czego chcę od życia. Czy rzeczywiście pragnę dziecka, a może dążę do tego tylko dlatego, że inne mają i czuję się po prostu gorsza, bo mamy tylko psa czyli bardziej ubogą wersję potomka.
Ja nigdy nie czułam do końca tego in vitro, że jest to coś dla mnie. M.in.ze względów religijnych, ale nie tylko.
Nie czułam tych starań. Szybko tracę przy tym oddech i odzyskuję siłę w innych obszarach życia.
A może wmawiam sobie, że nie potrzebuję dziecka, bo po prostu nie mogę zajść w ciążę i wolę uciec.
Jestem na życiowym zakręcie, w słabej formie psychicznej.
Decyzję pomogła mi podjąć nasza kochana Pani Doktor.
Będę jej do końca życia wdzięczna za tą rozmowę, poczułam niesamowitą ulgę.
Wrócę jak będę gotowa. -
nick nieaktualnyPia, mialam podobnie. Ot, my do tej pory nie wrocilismy po ostatniego zarodka. Dzieki in vitro utwierdzilismy sie tylko, ze nasza droga do rodzicielstwa jest inna 😌
Przepraszam, ze sie wcinam ale mam pytanie-
- czy ktoras z Was po narkozie ogolnej miala wysyp tradziku? 🙄
Pozdrawiam. -
Ptaszynka wrote:Pia, mialam podobnie. Ot, my do tej pory nie wrocilismy po ostatniego zarodka. Dzieki in vitro utwierdzilismy sie tylko, ze nasza droga do rodzicielstwa jest inna 😌
Przepraszam, ze sie wcinam ale mam pytanie-
- czy ktoras z Was po narkozie ogolnej miala wysyp tradziku? 🙄
Pozdrawiam.czekamynadzidzie, Cynthia lubią tę wiadomość
moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Martinka wrote:Poczekajcie na mnie z tym spotkaniem🙏🏼😊 Ewa, miałaś już to histero w maju i coś poszło nie tak? Jak to? Pia, masz jakiś plan b czy potrzebujesz odpocząć?
Miałam ale mam suoer wąska szyjkę i mimo hegarowania nie udało się wsadzić mi histeroskopu.
Zabieg będzie wykonany ponownie ale tym razem na cyklu naturalnym, a nie na antykoncepcji.18.03.2025 8 FET 4AB 💔 9+2 tc [*]
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ETcb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Walka od 2016 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 11:15
ultra długi protokół:
8dojrzałych komórek
7 się zapłodniło
❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
została ❄ 4AA
13.02 kriotransfer ❄️4AA
14.03 jest serduszko❤️
endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2 -
Pia aż Ci trochę zazdroszczę, że masz inne sfery życia, które dają Ci radość i spełnienie. Nie raz pisałaś o awansie, o pracy, że daje Ci satysfakcję i radość. Cholera, gdybym ja realizowała się zawodowo to chyba też już powiedziałabym basta.
Takze szczerze i pozytywnie Ci tego zazdroszczę. Masz coś w co możesz się zagłębić, przy czym wykorzystać swoją energię i życzę Ci zadowolenia ze swojego zajęcia i tej pięknej samorealizacji 🙂
A Twoje psie dziecie jest tak urocze, że przebija niejednego bobasa ❤️❤️czekamynadzidzie, Lusi35, Baba1, monik123, Cichaa, Borden lubią tę wiadomość
18.03.2025 8 FET 4AB 💔 9+2 tc [*]
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
IUI 03.04.19
Walka od 2016 -
Pia powodzenia 😘 takie przerwy w zyciu sa czasem potrzebne. Myslalas o jakiej terapii psychologicznej moze? One nieraz bardzo pomagają uporzadkowac niektore sprawy wlasnie na zyciowych zakretach...
My do tej pory mielismy chyba 2 takie przerwy/kryzysy w staraniach. I bardzo dobrze mi taki chwilowy odpoczynek zrobil. Za kazdym razem wracalam silniejsza, z inną głową, z nową silą do działania.
Sa tez inne drogi do macierzynstwa, niekoniecznie in vitro jesli to zbyt obciazajace psychicznie dla Ciebie, temat tez trudny ale do rozwazenia 😉
Powodzenia, byc moze jeszcze tu wrocisz za jakis czas z nowym nastawieniem. Nigdy nie wiadomo co przyniesie zycie 😉 trzymaj sie cieplutko 😘✊Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Judit wrote:Hej, dziewczyny które miały ultra długi protokół chciałabym się o czymś upewnić. Zaraz kończe pierwsze opakowanie antykoncepcji. Z tego co zrozumiałam to mam normalnie odstawić te tabletki na 7 dni i potem zacząć drugie opakowanie i dopiero przy tym nie robić przerwy i zgłosić się 21 dnia na zastrzyk diphereline.
Faktycznie jest te 7 dni przerwy pomiędzy antykoncepcją? Nie zapisałam sobie tego po wizycie i teraz się zastanawiam czy na pewno dobrze zapamiętałam.
Upewnij sie z lekarzem, ja dostałam zalecenie zeby stosowac 3 opakowania bez przerwy. Ale u mnie jeszcze po drodze laparo, wiec nie słuchałam juz co dalej.Judit lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJesteście przekochane! Często otrzymywałam tutaj większe wsparcie niż czasem wśród tych z najbliższego otoczenia. Aż mi się łezka w oku kręci..
Dzidzia, jesteśmy od września na terapii małżeńskiej i ja teraz dodatkowo prywatnie korzystam jeszcze z darmowej pomocy psychologa z pracy. To drugie przez nerwicę natręctw, która obudziła się po incydencie ze złamanym psim zębem. Jak to mówią nic nie dziaje się bez przyczyny. Zaczęłam się bardziej w siebie zagłębiać, żeby wreszcie dać sobie spokój z psią paszczą, a odkryłam nieznane lądy.
Ewcia, każdy ma takie sfery. Wszystko zasłaniamy sobie na własne życzenie. Polecam dobrze poczukać.
A ja Tobie zazdroszczę, że w Niemczech mieszkasz. Zawsze mnie tam ciągnęło
Ptaszynko, a jaka to droga?
Martinko, odpiszę na privie.
-
nick nieaktualnyPia88 wrote:Jesteście przekochane! Często otrzymywałam tutaj większe wsparcie niż czasem wśród tych z najbliższego otoczenia. Aż mi się łezka w oku kręci..
Dzidzia, jesteśmy od września na terapii małżeńskiej i ja teraz dodatkowo prywatnie korzystam jeszcze z darmowej pomocy psychologa z pracy. To drugie przez nerwicę natręctw, która obudziła się po incydencie ze złamanym psim zębem. Jak to mówią nic nie dziaje się bez przyczyny. Zaczęłam się bardziej w siebie zagłębiać, żeby wreszcie dać sobie spokój z psią paszczą, a odkryłam nieznane lądy.
Ewcia, każdy ma takie sfery. Wszystko zasłaniamy sobie na własne życzenie. Polecam dobrze poczukać.
A ja Tobie zazdroszczę, że w Niemczech mieszkasz. Zawsze mnie tam ciągnęło
Ptaszynko, a jaka to droga?
Martinko, odpiszę na privie.
Z koncem 2017r zdecydowalismy sie na adopcje dziecka. Od poczatku 2019r jestem mama, teraz juz 1.5 rocznego cudownego chlopca.
Jest calym moim swiatem ❤evkill, eska29044, Durkapa, Sarita35, Trasti, Borden lubią tę wiadomość