X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • AGAA Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję że wgl mi odpisujesz :) zrobię to laparo żeby już mieć jakby co, myślałam że jak pójdziemy do kliniki niepłodności to potraktują nas poważnie a tylko jeszcze bardziej się załamałam bo widzę że nie mają pomysłu na nas. Czy tutaj jest któras z dziewczyn co ma podobne problemy z tymi przeciwciałami ana, czy te komórki nk mam aż 18% a czytalam ze przy staraniach o ciążę może być maksymalnie do 12 i allo mlr mam 23% słabe hamowanie. Nie wiem co to wszystko oznacza bo właśnie za tydz mam dopiero wizytę u immunologa poczytałam na forach i dr Sydor dziewczyny polecały więc zapisałam się do niego. Boję się podejść do in vitro bo ginekolog nie bierze pod uwagę immunologii wgl i jasno dala mi do zrozumienia ze albo robimy in vitro albo nie mam czego już szukać w tej klinice bo nic więcej nie zrobi, czasem żałuję że tam poszłam bo tylko cała hormonalka mi siadła teraz po tych lekach na owulacje i antykoncepcji i nie wiem kiedy to się unormuje

• AGAA Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się z partnerem czy jest właśnie sens podchodzić do in vitro z tak wysoka prolaktyna prawie 600 i tymi przeciwciałami ana

• Śnieżka90 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGAA wrote:
    Zastanawiam się z partnerem czy jest właśnie sens podchodzić do in vitro z tak wysoka prolaktyna prawie 600 i tymi przeciwciałami ana
    Zapisz się może do innego lekarza, bo to że jesteś młoda nie oznacza że można tracić czas.

Sama mam allo 23% i zalecane szczepienia, do tego accofil. Co do szczepień mam bardzo mieszane uczucia, więc jeszcze będę to analizować z dr prowadząca.
    Moim zdaniem, przed in vitro powinno się wykonać całą diagnostykę wraz z immunologia - oczywiście, jeżeli komuś finanse na to pozwolą.
    A do jakiego lekarza chodzisz ? No i czy przy badaniach ANA byłaś 100% zdrowa ? Bo tam nawet katarku ani nic nie można mieć.

niesprawiedliwa lubi tę wiadomość

Śnieżka
    Aniołek- 10 tc [*] 2019
    Aniołek- 7 tc [*]2021
    Aniołek- cb 2022
    Aniołek-cb 2025
    Starania od 08.2016

I dla Nas zaświeci słońce...
  • AGAA Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak byłam zdrowa, teraz właśnie czekam na tą wizytę u immunologa co mi powie. A nie wiem na jakiego mam już zmienić bo w tej klinice byłam już u dwóch i raczej każdy ma podobne zdanie bo mówią mi żebym się tak nie martwila bo jeszcze młoda jestem. Tylko że staramy się już dwa lata i nie udaje się nam, raz jak się udało to i tak skończyło się poronieniem a odbijam się od drzwi do drzwi u lekarzy. Strasznie się boję tego co powie bo jeśli musiałabym brać sterydy na te ana a teraz nikt ich nie da ze względu na epidemie to oznacza że przez najbliższy dłuższy czas nie mam szans... Okropnie się boję podejść do in vitro bo jeśli z góry jestem skazana na niepowodzenie bez odpowiednich leków

• Sarita35 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Dziewczyny :)
    Potrzebuję pomocy :D czy mialyscie kiedys grzybicę pochwy? Nie mam objawow, ale posiew z szyjki wykazał infekcję grzybiczą. Podejrzewam, ze to z luteiny. Dostalam tabletki, ale zastanawiam się, czy mąż powinien cos brać? Cos polecacie? Czy takie leki są tylko na receptę? Jestem zupelnie zielona w temacie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2020, 13:50

Ja:
    ana2 slabo dodatnie,
    amh: 7.35
    Endometrioza
    Choroba jelit
    Nawracające infekcje

On: niska morfologia :
    08.2019 2.5%
    10.2019 2%
    03.2020 1%, 309mln
    ŻPN - 1 stopień
    test mar 0%
    Hba: 86%
    Msome 0%, 2 klasa 9%
    Dfi 18%

Angelius Provita 02.2020
    🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
    🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
    😍04.05 mamy 💓🙏🙏

Udalo się! Mamy Synka❤️

Liczne infekcje, covid, zapalenie żył, 3 hamowane akcje porodowe w końcu infekcja wewnatrzmaciczna, lyzeczkowanie, zrosty?

4.04.22 - II kreski.
    🍀B. Hcg 533
    🍀6.04.22 B. Hcg 1533
    😍21. 04.22 Mamy ❤️

2nn3s65gpq5nysjo.png
  • AGAA Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do Sarita35 kiedy dostałaś ten steryd? Bo mi lekarz nie chce dać a też mam dodatnie ana

• AGAA Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jaki ginekolog Cię prowadzi że dał Ci sterydy mój uważa że immunologia nie jest problemem :(

• Cynthia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarita35 wrote:
    Dzien dobry Dziewczyny :)
    Potrzebuję pomocy :D czy mialyscie kiedys grzybicę pochwy? Nie mam objawow, ale posiew z szyjki wykazał infekcję grzybiczą. Podejrzewam, ze to z luteiny. Dostalam tabletki, ale zastanawiam się, czy mąż powinien cos brać? Cos polecacie? Czy takie leki są tylko na receptę? Jestem zupelnie zielona w temacie.

Miałam przed ciążą co chwilę problem z nawracającą kandydozą. Kilka razy w roku. 🙄 Zawsze wtedy brałam Flucofast (jedna tabletka) i po kilku dniach było po sprawie. Lek jest na receptę i niestety w ciąży nie można go stosować. Jeśli mój mąż miał objawy to też brał jedną tabletkę, a jeśli nie to nic nie stosował. Jak nie chce Ci się latać do lekarza po receptę dla męża na stronie Dimedic można załatwić e-receptę, ja zawsze z tej strony korzystałam w przeszłości. W każdym razie odkąd jestem w ciąży łykam co drugi dzień Trivagin i zero jakichkolwiek problemów także polecam Ci taką profilaktykę. Ja się okropnie bałam, że bede miała jeszcze większy problem z infekcjami w ciąży przy moich skłonnościach, ale na szczęście Trivagin co drugi dzień daje rewelacyjnie radę. 🙂

Sarita35 lubi tę wiadomość

atdc20mmyu84cdr0.png
  • evkill Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka wrote:
    Evkil, kiedy zaczynasz?
    Zaczynam od antyków za dwa dni jak dostanę @. Myślę ,że gdzieś na początku sierpnia będzie punkcja.

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • evkill Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGAA wrote:
    Żaden lekarz nie traktuje nas poważnie, ze względu na wiek, a my już nie wiemy co mamy robić bo ciagle coś w badaniach wychodzi, czy to hormonalnych czy immunologicznych i nie wiem co dalej bo jeśli tych sterydów jeszcze długo nie przepisze mi lekarz to mamy się pożegnać z myślą o dziecku? Nie mam pojęcia co jeszcze możemy zrobić
    Badaliscie kariotypy? Dobrze, że idziesz do Sydora w razie czego zleci Ci dodatkowe badania w związku z Ana. Ja też do niego chodzę. Zlecił mi badania na toczeń i na celiakie. On mi przepisywał sterydy. Też jestem zdania, że powinnaś zmienić lekarza. Moim zdaniem jest za wcześnie na in vitro u Ciebie zwłaszcza, że zaszłam naturalnie. A na prolaktynę pewnie dostałaś dostinex, to dobry lek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2020, 14:32

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • AGAA Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak kariotypy w porządku, miałam zrobione ana profil 3 i tam wszystko ok no oczywiście tylko ana były 1:160 a reszta ujemne

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2020, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czemu ta luteina jest tak przepisywana. Jest tania ale większość dziewczyn skarży się po niej na upławy albo dostaje takiego pieczenia że trzeba natychmiast odstawić. I prawie zawsze tak jest. Można przyjmować nawet do 4 tygodni, roznie a potem nagle jest straszne pieczenie. Ponoć ma laktozę w składzie i przez to. Lepiej dopłacić do utrogestanu i spać spokojnie.

Aga, wiek nie mówi nic o stanie zdrowia i nie jest wyznacznikiem. Aż szkoda że mówią to ludzie z kliniki. Sama mam 27 lat i 4 lata już się staram. Jestem po 5 transferach, 2 poronieniach i 2 ciążach biochemicznych.
    Dobrze wiedzą że coraz młodsze osoby mają problem z zajściem i utrzymaniem ciąży, dlatego uciekała bym stamtąd, jeśli ktoś ma takie podejście.

Jeśli chodzi o immunologię, to ponoć w Novum nie traktują tego tematu poważnie, nie zlecają diagnostyki. Dla mnie to chore bo już na całym świecie chyba wiedza ze jest też niepłodność immunologiczna.
    Poza tym doc Paśnik już ponoć zleca nawet immunosupresje, więc podejście dr że nie wypisze sterydu jest dziwne... Na prawdę zmień klinikę bo wydasz kupę kasy na in vitro a takie ograniczone spojrzenie na Ciebie może Ci zaszkodzić i dalej nic z tego nie będzie.

Też uważam że jeśli podchodzi się do in vitro to warto zdiagnozować jak najwięcej rzeczy o ile budżet na to pozwala.

Czy miał Twój mąż pogłębiona diagnostykę nasienia ? Hba? Fragmentację dna?
    Czy Ty robiłaś badania w kierunku mutacji ? Jeśli jesteś po popromienny obowiązkowa musisz zrobić badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego i ogólnie hematologia się kłania.
    Wiadomo mógł być to przypadek, chory zarodek ale warto sobie sprawdzić czy coś jeszcze nie szwankuje.

Kiry są ważne, kariotypy, subpopulacje limfocytów.

Sarita35 lubi tę wiadomość

• Sarita35 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGAA wrote:
    Mam pytanie do Sarita35 kiedy dostałaś ten steryd? Bo mi lekarz nie chce dać a też mam dodatnie ana

Agaa dopiero po pozytywnym tescie ciążowym a to i tak bylo bardziej profilaktycznie bo mam niskie miano, 1:160. Ana nie utrudnia raczej zajscia. Tak mi mowili lekarze.

Ja:
    ana2 slabo dodatnie,
    Endometrioza
    Choroba jelit
    Nawracające infekcje

08.2019 2.5%
    10.2019 2%
    03.2020 1%, 309mln
    ŻPN - 1 stopień
    test mar 0%
    Msome 0%, 2 klasa 9%
    Dfi 18%

Angelius Provita 02.2020
    🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
    🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
    😍04.05 mamy 💓🙏🙏

Udalo się! Mamy Synka❤️

Liczne infekcje, covid, zapalenie żył, 3 hamowane akcje porodowe w końcu infekcja wewnatrzmaciczna, lyzeczkowanie, zrosty?

4.04.22 - II kreski.
    🍀B. Hcg 533
    🍀6.04.22 B. Hcg 1533
    😍21. 04.22 Mamy ❤️

2nn3s65gpq5nysjo.png
  • Sarita35 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGAA wrote:
    I jaki ginekolog Cię prowadzi że dał Ci sterydy mój uważa że immunologia nie jest problemem :(

dr Paliga mi dala. Dr Cygal tez daje i dr Janosz również, tylko to juz po pozytywnym tescie. Wczesniej kazano mi się nie przejmowac.

Ja:
    ana2 slabo dodatnie,
    Endometrioza
    Choroba jelit
    Nawracające infekcje

08.2019 2.5%
    10.2019 2%
    03.2020 1%, 309mln
    ŻPN - 1 stopień
    test mar 0%
    Msome 0%, 2 klasa 9%
    Dfi 18%

Angelius Provita 02.2020
    🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
    🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
    😍04.05 mamy 💓🙏🙏

Udalo się! Mamy Synka❤️

4.04.22 - II kreski.
    🍀B. Hcg 533
    🍀6.04.22 B. Hcg 1533
    😍21. 04.22 Mamy ❤️

2nn3s65gpq5nysjo.png
  • Sarita35 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynthia wrote:
    Miałam przed ciążą co chwilę problem z nawracającą kandydozą. Kilka razy w roku. 🙄 Zawsze wtedy brałam Flucofast (jedna tabletka) i po kilku dniach było po sprawie. Lek jest na receptę i niestety w ciąży nie można go stosować. Jeśli mój mąż miał objawy to też brał jedną tabletkę, a jeśli nie to nic nie stosował. Jak nie chce Ci się latać do lekarza po receptę dla męża na stronie Dimedic można załatwić e-receptę, ja zawsze z tej strony korzystałam w przeszłości. W każdym razie odkąd jestem w ciąży łykam co drugi dzień Trivagin i zero jakichkolwiek problemów także polecam Ci taką profilaktykę. Ja się okropnie bałam, że bede miała jeszcze większy problem z infekcjami w ciąży przy moich skłonnościach, ale na szczęście Trivagin co drugi dzień daje rewelacyjnie radę. 🙂

Dziękuję Ci bardzo :*

Ja:
    ana2 slabo dodatnie,
    Endometrioza
    Choroba jelit
    Nawracające infekcje

08.2019 2.5%
    10.2019 2%
    03.2020 1%, 309mln
    ŻPN - 1 stopień
    test mar 0%
    Msome 0%, 2 klasa 9%
    Dfi 18%

Angelius Provita 02.2020
    🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
    🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
    😍04.05 mamy 💓🙏🙏

Udalo się! Mamy Synka❤️

4.04.22 - II kreski.
    🍀B. Hcg 533
    🍀6.04.22 B. Hcg 1533
    😍21. 04.22 Mamy ❤️

2nn3s65gpq5nysjo.png
  • AGAA Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kir mam Bx, fregmantacje robiliśmy i niby ok wyszła, żadnych badań z nami lekarz nie chciał omówić rzuciła na szybko są ok. Co do hematologii miałam zrobione dużo badań i jedynie wyszły problemy małe z białkiem s raz były za wysokie a potem w normie i dlatego mam brać heparyne od pozytywnego testu a ostatnio zrobiłam sb igg igm do zespołu antyfosfolipidowego i wyszły lekko podwyższone pewnie bede musiała je powtórzyć. Miałam konsultacje z hematologiem w novum i powiedział ze wszystko jest ok. Teraz dopiero sama zrobiłam te igg igm i zobaczę co powie ten immunolog. Czy ta klinika GYNCENTRUM jest warta polecenia, bo chyba macie rację że powinnam zmienić ta klinikę novum sama o tym myślałam ale bałam się znowu zmieniać mój partner już też ma dosyć tego że ciągle gdzieś jeździmy i ciągle wyszukuje jakiś lekarzy. Bo w przypadku jeśli problem jest w immunologi to jaka klinika weźmie mnie na poważnie? Bo Novum olała temat w 200%

• Sarita35 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGAA wrote:
    Kir mam Bx, fregmantacje robiliśmy i niby ok wyszła, żadnych badań z nami lekarz nie chciał omówić rzuciła na szybko są ok. Co do hematologii miałam zrobione dużo badań i jedynie wyszły problemy małe z białkiem s raz były za wysokie a potem w normie i dlatego mam brać heparyne od pozytywnego testu a ostatnio zrobiłam sb igg igm do zespołu antyfosfolipidowego i wyszły lekko podwyższone pewnie bede musiała je powtórzyć. Miałam konsultacje z hematologiem w novum i powiedział ze wszystko jest ok. Teraz dopiero sama zrobiłam te igg igm i zobaczę co powie ten immunolog. Czy ta klinika GYNCENTRUM jest warta polecenia, bo chyba macie rację że powinnam zmienić ta klinikę novum sama o tym myślałam ale bałam się znowu zmieniać mój partner już też ma dosyć tego że ciągle gdzieś jeździmy i ciągle wyszukuje jakiś lekarzy. Bo w przypadku jeśli problem jest w immunologi to jaka klinika weźmie mnie na poważnie? Bo Novum olała temat w 200%

Moim zdaniem Gyncentrum jest ciut lepsza od Invimedu, ale nie wiem jak jest z immunologią. Najlepszy dla mnie jest Angelius. Jesli chodzi o immunologię to dr Paliga na pewno ogarnia temat i dr Janosz takze. Dr J. tez zna się na trombofiliach, tych bialakach c, bialkach s, i zespole antyfosfolipidowym.

Ja:
    ana2 slabo dodatnie,
    Endometrioza
    Choroba jelit
    Nawracające infekcje

08.2019 2.5%
    10.2019 2%
    03.2020 1%, 309mln
    ŻPN - 1 stopień
    test mar 0%
    Msome 0%, 2 klasa 9%
    Dfi 18%

Angelius Provita 02.2020
    🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
    🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
    😍04.05 mamy 💓🙏🙏

Udalo się! Mamy Synka❤️

4.04.22 - II kreski.
    🍀B. Hcg 533
    🍀6.04.22 B. Hcg 1533
    😍21. 04.22 Mamy ❤️

2nn3s65gpq5nysjo.png
  • AGAA Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh jakie to wszystko trudne jest, czyli muszę zaczekać na wizytę u Sydora i wtedy zobaczę co mi powie i jak coś zmieniam klinikę. A Ty w której klinice się leczysz? Tam masz immunologa? Bo widzę że też masz ana a właśnie u mnie ginekolog w novum to olewa i teraz chciałabym wybrać najlepiej

• AGAA Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boję się tych zmian bo mój partner traci cierpliwość ale w tej klinice totalnie nas olewają jesteśmy tam od października i nadal nie wiemy na czym stoimy. Tylko teraz najważniejsza decyzja wybór nowej kliniki i jeśli Sydor się nie sprawdzi to inny immunolog, chociaż pokładam w nim naprawdę duże nadzieję :(

• Sarita35 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGAA wrote:
    Ehh jakie to wszystko trudne jest, czyli muszę zaczekać na wizytę u Sydora i wtedy zobaczę co mi powie i jak coś zmieniam klinikę. A Ty w której klinice się leczysz? Tam masz immunologa? Bo widzę że też masz ana a właśnie u mnie ginekolog w novum to olewa i teraz chciałabym wybrać najlepiej

Ja bylam u dr Paligi w Angeliusie. Wczesniej Invimed i Gyncentrum w Kato, ale w Angeliusie udalo mi się zajsc w ciążę.

Ja:
    ana2 slabo dodatnie,
    Endometrioza
    Choroba jelit
    Nawracające infekcje

08.2019 2.5%
    10.2019 2%
    03.2020 1%, 309mln
    ŻPN - 1 stopień
    test mar 0%
    Msome 0%, 2 klasa 9%
    Dfi 18%

Angelius Provita 02.2020
    🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
    🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
    😍04.05 mamy 💓🙏🙏

Udalo się! Mamy Synka❤️

4.04.22 - II kreski.
    🍀B. Hcg 533
    🍀6.04.22 B. Hcg 1533
    😍21. 04.22 Mamy ❤️

2nn3s65gpq5nysjo.png
‹‹ 2620 2621 2622 2623 2624 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ