Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja po podglądzie - rosną równo 13-15mm ale jeszcze kilka dni potrzebują punkcja najprawdopodobniej w sobote. Estrogen w piatek mialam 170 a dzis juz 790! trzymajcie kciuki
innamorata88, sylvuś, KateHawke, Flowwer lubią tę wiadomość
............................................................
33 lata - niska rezerwa jajnikowa
III ICSI - 07.2018
- zawsze jest nadzieja dla tych ktorzy próbują! -
Pulginka wrote:Ja po podglądzie - rosną równo 13-15mm ale jeszcze kilka dni potrzebują punkcja najprawdopodobniej w sobote. Estrogen w piatek mialam 170 a dzis juz 790! trzymajcie kciuki
Pulginka lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny! Zdecydowaliśmy się z mężem na wizytę w Provicie u dr Paligi, termin ustalono na 25 stycznia. Powiedzcie proszę ile mija czasu od pierwszej wizyty do jakiś konkretnych działań. Jakie badania zalecają na początku? Co warto mieć na pierwszej wizycie? Myślę, że sie u Was zadomowię, na "moim" wątku staraczki grupa wsparcia po dwóch latach już prawie wszystkie dziewczyny są mamami lub oczekują bobasów, czego również Wam życzę!
KarenMillen lubi tę wiadomość
24.12.2023 II kreski pod choinkę
21.06.2022 Alicja ❤️
16.10.2021 niespodziewane II kreski
3.03.2017 Amelia 10tc [*]
09.2017 pusty pęcherzyk
25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
6.02.2020 scratching, biopsja - OK
7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
Koniec leczenia…
Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼 -
Witajcie:) jestem pacjentką dr Paligii. Pani doktor jest bardzo konkretna, my już bodajze na 2. wizycie mielismy rozpisany dokładny plan działania i wiedzielismy co mamy robić. Na pierwszej wizycie okazaliśmy wszystkie dotychczasowe badania i pobarano odemnie wymaz na chlamydie ureaplsame, zalecono badania hormonalne. Na kolejnej wizycie juz był plan, który niestety dalej jest realizowany, ale u nas to juz chyba jeden z ostatnich etapów tzn przygotowania do invitro, ale to okaze się pojutrze ponieważ ide na wizyte kontrolną po laparoskopii, może p. doktor zaproponuje jakies dodatkowe badania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 20:03
KarenMillen lubi tę wiadomość
Starania od 10.2014
1.2015 puste jajo płodowe
12.2015 rozpoznanie: oligoteratozoospermia
31.03.2017 sonoHSG jajowody drożne
4 x cykle stymulowane
3xIUI bez powodzenia
20.11.2017 histero+laparo+drożność-ok
4.2018 start imsi -
madwitka wrote:W Angeliusie nie stresują dodatkowo pacjentów, o żadnej lewatywie nie ma mowy hehehe:)
Flowwer ale masz armie:) suuuper! ah, zatem od dzis oficjalnie jesteś w ciaży! A korzystałas z jakichś dodatkowych usług?
Tak, jony wapnia a do transferu klej. Otoczki nie wymagały nacięcia.
Dziś dopadł mnie silny skórcz jak przy @ ehhh mimo relki i no-spa max
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flowwer a jakos specjalnie musialas sie "naprosic" o klej, czy poprostu powiedzialas ze chcesz i tyle:) ?Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:) -
nick nieaktualny
-
Bu wrote:Cześć dziewczyny! Zdecydowaliśmy się z mężem na wizytę w Provicie u dr Paligi, termin ustalono na 25 stycznia. Powiedzcie proszę ile mija czasu od pierwszej wizyty do jakiś konkretnych działań. Jakie badania zalecają na początku? Co warto mieć na pierwszej wizycie? Myślę, że sie u Was zadomowię, na "moim" wątku staraczki grupa wsparcia po dwóch latach już prawie wszystkie dziewczyny są mamami lub oczekują bobasów, czego również Wam życzę!
To lista badań jakie dr chce i można już je zrobić przed 1 wizytą i przyjść z kompletem
Mąż: badanie nasienia z testem MAR ( na miejscu robą trzeba się umówić telefonicznie)
Ty;
W 3 dnień cyklu
-AMH
-FSH
-LH
-Prolaktyna
-TSH
-FT3
-Androstendion
DC bez znaczenia wit D3
- cytologia
- wymaz ale to raczej zrobi na pierwszej wizycie na Chlamedie, urea, myco
Oczywiście warto zrobić morfologie z wymazem
Warto zabrać ze sobą wszystkie badania jakie do tej pory były wykonane i nie trzeba się stresować M.P to bardzo miła i otwarta kocieta o wielkim sercu.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
madwitka wrote:Flowwer a jakos specjalnie musialas sie "naprosic" o klej, czy poprostu powiedzialas ze chcesz i tyle:) ?
Ja po punkcji powiedziałam że chce jony wapnia, klej i nacinanie otoczki ale dr w tej kwesti zostawia do oceny nacięcia embriologą bo oni widzą czy jest taka potrzeba u mnie nie było.
Jony wapnia 200 zł
Klej-300 zł
I właśnie dzwoniłam piąty obumarł ale i tak się cieszę ze z piątki 4 dotrwała ładnie do blastekmadwitka lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Frelcia wrote:Dzwonili do mnie z Angeliusa. Laparoskopię mam na 3 kwiecień. ALE trzymamy się wersji że do tej pory zafasolkuję!
I tego się trzymamy !!!!Frelcia lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
KarenMillen wrote:Może się mały wgryzał akurat:)
Ja nie wierzę że u mnie za pierwszym razem się uda za skomplikowany ze mnie przypadek
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Ja po punkcji powiedziałam że chce jony wapnia, klej i nacinanie otoczki ale dr w tej kwesti zostawia do oceny nacięcia embriologą bo oni widzą czy jest taka potrzeba u mnie nie było.
Jony wapnia 200 zł
Klej-300 zł
I właśnie dzwoniłam piąty obumarł ale i tak się cieszę ze z piątki 4 dotrwała ładnie do blastek
Zostały jeszcze trzy Bubusie na następne ciąże, a teraz 9 miesięcy z tym jednym wyjątkowym BubusiemFlowwer lubi tę wiadomość
-
KateHawke wrote:Zostały jeszcze trzy Bubusie na następne ciąże, a teraz 9 miesięcy z tym jednym wyjątkowym Bubusiem
Czekasz na @ i ruszasz z IVF ?
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Czekasz na @ i ruszasz z IVF ?
Czekam na @ i od 1dc antyki przez 3 tygodnie. Pod koniec antyków do gina i pewnie Gonapeptyl na jakiś tydzień. A potem stymulacja - zakładam że na początku stycznia -
KateHawke wrote:Czekam na @ i od 1dc antyki przez 3 tygodnie. Pod koniec antyków do gina i pewnie Gonapeptyl na jakiś tydzień. A potem stymulacja - zakładam że na początku stycznia
Najbardziej ciągną się antyki a potem to poleci w szalonym tempie.
Ja obliczylam i crio bedę mieć na początku stycznia
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Najbardziej ciągną się antyki a potem to poleci w szalonym tempie.
Ja obliczylam i crio bedę mieć na początku stycznia
Ja ci zaraz dam crio... Przecież w ciąży jesteś i pamiętaj że wiara to połowa sukcesu bo negatywne nastawienie produkuje złe fluidy, które nie pomagają. Także proszę mi tu zachowywać większą dozę optymizmu bo przez kolano przełożęPulginka, Frelcia, Flowwer lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kwiatuszku my tu wszystkie, całe forum, tak trzymamy za ciebie kciuki, więc Ty też musisz być dobrej myśli
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/30cff6c4136b.jpgCzterolistnaKoniczyna, Flowwer lubią tę wiadomość
-
a ja melduję się po wizycie u anestezjologa. Zostałam oficjalnie dopuszczona do laparo Także, 04.12. okaże się co i jak tam w środku. Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze i po laparo będę miała zielone światło na starania. Już się nie mogę doczekać aby móc zacząć coś działać
KateHawke lubi tę wiadomość