Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
CzterolistnaKoniczyna wrote:a ja melduję się po wizycie u anestezjologa. Zostałam oficjalnie dopuszczona do laparo Także, 04.12. okaże się co i jak tam w środku. Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze i po laparo będę miała zielone światło na starania. Już się nie mogę doczekać aby móc zacząć coś działać
I idziesz do przodu! A po wypielęgnowaniu środeczka pamiętaj że w pierwszym cyklu po laparo są większe szanse na fasoleczkęEmWu, CzterolistnaKoniczyna lubią tę wiadomość
-
4.12 to moj pierwotny termin zabiegu, ale został przelozony ponad 2 tyg wczesniej bo cykl mi sie przesunął i w sumie cieszę że to już za mną. Tak naprawdę nie ma się czego bać, mysle ze angeliusue ten jak i pewnie inne zabiegi są wykonywane z maksymalnie możliwym komfortem dla pacjentek,powodzenia, jesteś w dobrych rękach:)
KateHawke, CzterolistnaKoniczyna lubią tę wiadomość
Starania od 10.2014
1.2015 puste jajo płodowe
12.2015 rozpoznanie: oligoteratozoospermia
31.03.2017 sonoHSG jajowody drożne
4 x cykle stymulowane
3xIUI bez powodzenia
20.11.2017 histero+laparo+drożność-ok
4.2018 start imsi -
Dzięki dziewczyny mam nadzieję, że tak będzie!
KateHawke lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, odpuscilam sobie forum na kilka miesiecy, staralam sie ta moja i tak stresujaca ciaze przejsc bez czytania internetow... dzis zaczelam 14 tydzien wiec mozna sie nieco wylonic na 90 % synek
Rok temu 5.12 mialam robione w Angeliusie laparo z histeroskopia pod okiem Dr P oraz Dr M.
Na codzien chodze do dr P. 11.12 moja ostatnia wizyta u niej w klinice a potem ja ja dziedzic idziemy w swiat, wroce jeszcze do Angeliusa na 2 badania prenatalne wiec moze i P wtedy odwiedze
Laparo wspominam dobrze, czulam sie swietnie zaopiekowana, wieczorem wyszlam do domu, 1 noc i kolejny dzien byly raczej slabe a potem to juz z górki i po 3 dniach sprzatalam i gotowalam obiad, co prawda rana w pepku rozkrawila mi sie nieco za do dostalam sromotny ochrzan od meza ale serio nie taki diabel straszny
CzterolistnaKoniczyna, KateHawke, Pulginka, Bella93, Flowwer, ania8306 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
Domiszka, wspaniałe wieści! Bardzo ale to bardzo gratuluję!
Ja właśnie również będę miała laparo i histero pod okiem dr. P i dr. M
Życzę Ci spokojnej ciąży -
Witaj domiszko:) nie piszę zbyt dużo na forum ale kojarzę Cię z kilku wątków:) Gratulacje i wszystkiego dobrego na dalszych etapach ciąży
Mogłabyś powiedzieć jak udało Ci się zajść w z ciąze?
Starania od 10.2014
1.2015 puste jajo płodowe
12.2015 rozpoznanie: oligoteratozoospermia
31.03.2017 sonoHSG jajowody drożne
4 x cykle stymulowane
3xIUI bez powodzenia
20.11.2017 histero+laparo+drożność-ok
4.2018 start imsi -
KateHawke wrote:Domiszka gratuluję! Doktor P. to świetna babka a laparo też u wszystkich bezproblemowo w Angeliusie
dziękuje jutro mam wizyte u gina ktory moja ciązę przejmuje po P i mam stresa.... no ale ten stres okropny jest ze mna od początku z racji 'ciekawego' startu ciązy i mysle ze az do konca maja nie odpusci
Dla mnie ta ciaza to cud... z 1 procedury 1 bastka ktora sie nie przyjela, reszta zarodkow nie dotrwala do tego stadium. z 2 procedury podano mi zarodek z 3 doby, reszta padla. Przekreslilam wszystko a potem byl zonk kilka dni spokoju i problemy z beta ktore P wcale za poblemy nie uwazala
ale teraz jestem p usg prenatalnym i po pappa, wszystko jest ok wiec byle do przoduEmWu, KateHawke lubią tę wiadomość
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
- pobrano 11 🥚
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
domiszka wrote:dziękuje jutro mam wizyte u gina ktory moja ciązę przejmuje po P i mam stresa.... no ale ten stres okropny jest ze mna od początku z racji 'ciekawego' startu ciązy i mysle ze az do konca maja nie odpusci
Dla mnie ta ciaza to cud... z 1 procedury 1 bastka ktora sie nie przyjela, reszta zarodkow nie dotrwala do tego stadium. z 2 procedury podano mi zarodek z 3 doby, reszta padla. Przekreslilam wszystko a potem byl zonk kilka dni spokoju i problemy z beta ktore P wcale za poblemy nie uwazala
ale teraz jestem p usg prenatalnym i po pappa, wszystko jest ok wiec byle do przodu
Dajesz nadzieję, że nawet z takimi "przygodami" z ivf można być w ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 14:10
-
nick nieaktualnyDziewczyny opowiedzcie mi trochę o laparoskopii... Bo ja w marcu otwieram Żłobek i miesiąc później mam laparoskopię. Chcę wiedzieć jak szybko dochodzi się do siebie. Czy tego samego dnia się wychodzi i jak szybko można się starać o dzidzi. Tak pro forma, bo oczywiście do tego czasu będę w ciąży
-
EmWu wrote:Witaj domiszko:) nie piszę zbyt dużo na forum ale kojarzę Cię z kilku wątków:) Gratulacje i wszystkiego dobrego na dalszych etapach ciąży
Mogłabyś powiedzieć jak udało Ci się zajść w z ciąze?
1 procedure mielismy w ramach badan klinicznych, tak jak pisalam wyzej - klapa.
2 zrobilismy po 3 miesiecznej przerwie, inna stymulacja, inne leki, inne dawki i 'dziwnie' to sie zapowiadalo, mialam tylko 7 pecherzykow, pobrano 6 a dojrzalych bylo 5 , zaskoczyly 4. a potem to juz byla nieco rownia pochyla.
Na transfer pojechalam sama, moj maz bawil sie wtedy na kawalerskim brata zalozylam ze juz mi wszystko obojetne, P zaproponowala 3 dobe ale jesli chce moge czekac do 5 i przyjechac z mezem. Teraz wiem ze gdybym czekala pewnie nie byloby ciazy bo nic nie udaloby sie transferowac.
Mialam robic szczepienia limfocytami u Pasnika - nie zdazylam
mialam miec robiony scratching endometrium - nie zdazylam
mialo byc crio - wyszedl transfer na spontanie beta rosla jak chciala, niby w normie ale podwoila sie tylko raz, potem przyrosty byly po 76-86 %. Nerwow kosztowalo mnie to koszmarnie duzo.
Do transferu mialam podana kroplowke z atosibanu.
13 wrzesnia byl transfer, 13 pazdziernika bylo serduszkoKateHawke, Flowwer, innamorata88 lubią tę wiadomość
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
- pobrano 11 🥚
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
Domiszka, dr. P pewnie wie co mówi, dodatkowo skoro badania wyszły dobrze to nic tylko się teraz cieszyć ciążą Wiem, że pewnie łatwo się mówi, ale bardzo Ci tego życzę
Trzymam kciuki, żeby dziedzic nie przysparzał więcej stresów -
ta moja ciaza to taka dziwna jest... zero mdlosci, zero wymiotów, zero bolesci, mam duuuze PCO, miesiaczki 3-4 razy do roku. wie gdyby nie fakt ze to ivf i mialam juz tyyyyyle usg to nadal nie wiedzialabym o ciąży. Zero objawow. Teraz wywala mi juz nieco brzuch jak cos zjem ale predzej zwalilabym ten fakt na promocje ptasiego mleczka z milki niz na dziedzica
Waga teraz stoi w miejscu, moze 0,5 kg przytylam co jest swietne bo wreszcie zblizam sie do 50 kgKateHawke, Flowwer, ewa81, innamorata88 lubią tę wiadomość
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
- pobrano 11 🥚
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
domiszka wrote:ta moja ciaza to taka dziwna jest... zero mdlosci, zero wymiotów, zero bolesci, mam duuuze PCO, miesiaczki 3-4 razy do roku. wie gdyby nie fakt ze to ivf i mialam juz tyyyyyle usg to nadal nie wiedzialabym o ciąży. Zero objawow. Teraz wywala mi juz nieco brzuch jak cos zjem ale predzej zwalilabym ten fakt na promocje ptasiego mleczka z milki niz na dziedzica
Waga teraz stoi w miejscu, moze 0,5 kg przytylam co jest swietne bo wreszcie zblizam sie do 50 kg
Nie martw się - pod koniec ciąży takie objawy jak mdłości, częste siku, itp. wracają więc wszystko przed Tobądomiszka lubi tę wiadomość
-
KateHawke wrote:Kwiatuszku my tu wszystkie, całe forum, tak trzymamy za ciebie kciuki, więc Ty też musisz być dobrej myśli
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/30cff6c4136b.jpg
Przydają się !!!! Ale i tak wszystko zależy od zarodka czy wystarczająco jest silny
CzterolistnaKoniczyna nie masz się czego bać a skudkiem ubocznym to mogą znależć przyczynę niepowodzeń !!
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
domiszka wrote:ta moja ciaza to taka dziwna jest... zero mdlosci, zero wymiotów, zero bolesci, mam duuuze PCO, miesiaczki 3-4 razy do roku. wie gdyby nie fakt ze to ivf i mialam juz tyyyyyle usg to nadal nie wiedzialabym o ciąży. Zero objawow. Teraz wywala mi juz nieco brzuch jak cos zjem ale predzej zwalilabym ten fakt na promocje ptasiego mleczka z milki niz na dziedzica
Waga teraz stoi w miejscu, moze 0,5 kg przytylam co jest swietne bo wreszcie zblizam sie do 50 kg
Cieszę się bardzo z twojej ciąży
Flowwer, cały czas trzymam kciuki za twojego maluszka! Kiedy zamierzasz testować? Podczytuję codziennie jak tam u Ciebie:)
Co do laparo to ja z tych czarno-widzących. Większość dziewczyn wręcz chce, żeby coś znaleziono a ja właśnie boję się co tam znajdą. Teraz już po wizycie u anestezjologa trochę wyluzowałam i myślę, że co ma być to będzie Najważniejsze, że będę wiedziała na czym stoję i będę mogła pójść do przodu -
domiszka ciesz się że masz bezobjawową ciąże przez to został wynagrodzony tród. A w betach słyszałam że często chłopaki są leniwe
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny
-
ewa81 teraz bede chodzila poza klinika, do starego gina poniewaz chce rodzic u mojej mamy na oddziale gdzie jest oddzialowa, sama rozumiesz nigdzie nie bede miala lepszej opieki
KarenMillen jeszcze troche i tez bedziec miec takie zmartwienia jak ja ja serio nadal trzese sie jak galareta i dzisiejsze moje wejscie tutaj i napisanie oficjalnie o ciazy to jest mega kamien milowy bo ukrywam ten fakt bardzo, mimo ze nawet juz prenatalne zrobilam Jakos to wszystko dla mnie jest szalone i nie ogarniam ....
KarenMillen, Flowwer, innamorata88 lubią tę wiadomość
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
- pobrano 11 🥚
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ???