X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Martinka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarita35 wrote:
    Hej kochane, dawno nie pisałam bo działo się. Jestem w szpitalu w Bytomiu na patologii ciąży. Najpierw byłam 2 razy na Ligocie, ale przez covid nie mają neonatologa i wypisali nie że skurczami. Trafiłam do Bytomia z akcja skurczową od razu na Va na porodówkę, co ja się tam nasłuchałam i na oglądałam.... Niektóre położne nue mają prawa bytu. 5 dni spałam na fotelu do rodzenia i faszerowali mnie wszystkim na wyciszenie. Potem dawali nawet lek na serce bo chyba mi tętno skakało. Wczoraj przenosiny na patologię, w badaniu już anemia mimo że przed szpitalem badalam się i wyniki były idealne. Może to dietka szpitalna. Wkurza mnie podejście lekarzy bo jeden zleci antybiotyk a drugi za dwa dni go wycofa...
    Wczoraj dostałam alergii na leki i strasznie spuchłam. Crp mi rośnie. Po pompach trzęsą się ręce nogi, powieki i drżą wargi. Oczywiście zakaz odwiedzin i porodów naturalnych.
    Warunki na pato też ciezkie bo nie mogę chodzić a WC daleko na korytarzu. Leżę w szpitalach już prawie 1.5 miesiąca i mam tu być do porodu. Ten Bytom mnie trochę złamal bo nie chce tu rodzic, planowałam Ligotę. Dziennie ryczę....

Ech ciężkie to wszystko, dziś zaczęłam 33tydz i na jedyny lek rozkurczowy który mogłam. Mieć mam alergię, mój organizm już też chyba nue daje rady bo od ponad miesiąca jestem faszerowana czym się da po 24h na dobę pompy anty skurczowe itd.

Które z Was zaliczyły szpital w Bytomiu?
    Jak wspominacie?
    Kochana, od ostatniego Twojego wpisu minęło dużo dni a Ty dalej w dwupaku, więc Maluszek jeszcze wygodnie siedzi u mamusi. Współczuję Ci bardzo tej rozłąki z mężem. To musi być bardzo trudne. Jesteś już w bezpiecznym tygodniu, więc wszystko będzie dobrze. Informuj nas na bieżąco, bo wszystkie e-ciotki mocno trzymają kciuki za Was

Sarita35, Jolka4025, Pia88 lubią tę wiadomość

0901d7c722.png
  • Martinka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heidi Di wrote:
    Sarita, biedactwo, trzymajcie się dzielnie! Ligota podobno zamknięta do końca roku. Zabrze ma drugi stopień, ale ogłosili, że poza Centrum Zdrowia Kobiety i Dziecka przekształcili się w covidowy, więc nie wiadomo, jak to dalej będzie wyglądać. Bytom wydaje się teraz bezpieczną opcją, też słyszałam, że to szkoła życia, ale profesjonalizmu ponoć nie można im odmówić. Myślę o Was ciepło i trzymam kciuki za jak najdłuższy staż w dwupaku.

Martinko, bardzo mi przykro, pamiętam Twoje wpisy od pierwszego transferu i wierzę, że po tylu przejściach w końcu Wam się uda.

Ewa, jesteś niesamowita :) Nie wiem, co tu więcej rozwijać. Twój bobas będzie mieć super mamę!

Gratulacje dla wszystkich dziewczyn, którym się ostatnio udało i kciuki za te, które mają to jeszcze przed sobą.
    Dziękuję. Też mam taką nadzieję. Dobrze liczę, że będziesz miała prezent noworoczny?🍼😉 Ale ten czas leci

0901d7c722.png
  • Sarita35 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zOsIa88 wrote:
    Srita mam termin na 1 kwietnia w Prima Aprilis :D
    Zabrze ma 2 stopień
    Ja też nie bardzo jestem za tym Bytomiem ale z drugiej strony ma dobrych specjalistów i jedyne to mnie przekonuje do tego szpiatala bo slyszalam ogólnie złe opinie na temat położnych i warunków. Sarita z drugiej strony olec te położne najwazniejsze że jesteś pod opieką i pomyśł że kiedyś wyjdziesz z maluszkiem. Do jakiego lekarza z Ligoty chodziłaś ;)

Do dr Mackiewicz, ale nie miałam taryfy ulgowej. 1 dzień bez skurczów i dostawałam wypis do domu 😊 Dr Janosz zalecała pobytvw szpitalu do rozwiązania a na Ligocie co chwilę mnie wypisywali. Bytom ma inne podejście, oni tu trzymają do końca ciąży.

Ja:
    ana2 slabo dodatnie,
    amh: 7.35
    Endometrioza
    Choroba jelit
    Nawracające infekcje

On: niska morfologia :
    08.2019 2.5%
    10.2019 2%
    03.2020 1%, 309mln
    ŻPN - 1 stopień
    test mar 0%
    Hba: 86%
    Msome 0%, 2 klasa 9%
    Dfi 18%

Angelius Provita 02.2020
    🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
    🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
    😍04.05 mamy 💓🙏🙏

Udalo się! Mamy Synka❤️

Liczne infekcje, covid, zapalenie żył, 3 hamowane akcje porodowe w końcu infekcja wewnatrzmaciczna, lyzeczkowanie, zrosty?

4.04.22 - II kreski.
    🍀B. Hcg 533
    🍀6.04.22 B. Hcg 1533
    😍21. 04.22 Mamy ❤️

2nn3s65gpq5nysjo.png
  • Gruzja85 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarita35 wrote:
    Do dr Mackiewicz, ale nie miałam taryfy ulgowej. 1 dzień bez skurczów i dostawałam wypis do domu 😊 Dr Janosz zalecała pobytvw szpitalu do rozwiązania a na Ligocie co chwilę mnie wypisywali. Bytom ma inne podejście, oni tu trzymają do końca ciąży.
    Wiem że położne tam sa beznadziejne ale to jest najlepszy szpital bo 3 stopnia referencyjnosci i naprawdę wiedzą co robia....

Yoselyn82, Sarita35, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
    1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
    2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
    uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
    mąż średnio.
    Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩
  • Heidi Di Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka wrote:
    Dziękuję. Też mam taką nadzieję. Dobrze liczę, że będziesz miała prezent noworoczny?🍼😉 Ale ten czas leci
    Jak dobrze pójdzie :) Z transferu wychodzi 7 styczeń, wg badań od pierwszych prenatalnych 5, dwa dni wcześniej. Zobaczymy, jak wyjdzie, bo walczę z cukrzycą ciążową, a ona może mi trochę skomplikować plan porodu SN.

Martinka lubi tę wiadomość

Starania od 2017 r.

I IVF:
    ET 1.2020 :(
    Krio 4.2020 :)
    1.2021 SYNECZEK <3
    Krio 12.2021 :( ciąża biochemiczna
    Krio 2.2022 :( nasz ostatni zarodek :(
    8.04.2022 ⏸ naturalny cud, pierwszy w życiu, Bhcg 643, dwa dni później 1518.
    12.2022 DRUGI MALUSZEK <3

Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
    M: Morfologia 4%, HBA 92%, fDNA 9%.
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wprowadzaja lockdown. ..
    Chyba nie zamknął kliniki?

W piątek mam kolejny podgląd do crio.
    Jednak znam swoj organizm, nie potrzebnie wczoraj poszłam. Było za wcześnie jeszcze Jak dla mnie.

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Martinka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    I wprowadzaja lockdown. ..
    Chyba nie zamknął kliniki?

W piątek mam kolejny podgląd do crio.
    Jednak znam swoj organizm, nie potrzebnie wczoraj poszłam. Było za wcześnie jeszcze Jak dla mnie.
    Nie, nie zamkną raczej . Czyli transfer będziesz miała może w przyszłym tygodniu😊 Jedynie mogą odwołać jakieś wizyty.

0901d7c722.png
  • Nadzieja28 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa89 powtarzałam ale niestety nie przyrosła tylko spadła.... akurat byłam na wizycie i Pani Dr tez się zmartwiła powiedziała ze podejrzewa problem w rozwijaniu się zarodka czy coś takiego i mam mieć ostatni cykl z accofilem i jeżeli to nam nie przyniesie dodatniej bety to będę miała skierowanie do immunologa 🥺 nie ukrywam ze jestem przerażona na dniach powojenna przyjść @... mam dzisiaj 28 dc i w sumie nic nie wskazuje na przybycie @ ale beta się nie myli 😓

Start 2018

Laparoskopia 2019 ✅
    Hashimoto ?, PCOS ?

💊Metformax 1500, Omega3, Jod, Nac, Metylowane vit i kw foliowy, i wiele innych…

🔺Mthfr * A1298C Mthfr_1298A>C homo ❌,
    🔺Pai-1 ** 4G/5G Pai-1 4G hetero
    🔺KIR : Bx
    ❌NIEWYKRYTE :
    2DL2, 2DL4norm, 2DL5[gr.1], 2DL5[gr.2], 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1var

MĄŻ: Wszystkie badania niby Ok (plemniki szybkie tylko na starcie)

Marzec 2020 -28dc beta 9 - CB🥺

3 cykl - Puregon 75💉—>accofil💉—>encorton—>acard 150 —> neoparin ❌

STARANIA ZAWIESZONE
    Od 04.2021

09.21🍀🍀 UDAŁO SIĘ!! 🍀🍀 (Naturalnie bez wspomagaczy )
    13.06.22 Synek Marceli 58, 3570🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2020, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarita moze dobrze ze Cie z Ligoty wypisali bo w ostatecznosci oddzial jest zamknięty.

Sarita35 lubi tę wiadomość

• Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja28 wrote:
    Ewa89 powtarzałam ale niestety nie przyrosła tylko spadła.... akurat byłam na wizycie i Pani Dr tez się zmartwiła powiedziała ze podejrzewa problem w rozwijaniu się zarodka czy coś takiego i mam mieć ostatni cykl z accofilem i jeżeli to nam nie przyniesie dodatniej bety to będę miała skierowanie do immunologa 🥺 nie ukrywam ze jestem przerażona na dniach powojenna przyjść @... mam dzisiaj 28 dc i w sumie nic nie wskazuje na przybycie @ ale beta się nie myli 😓

Szczerze to nie wiem czy pchanie się w immunologie tak na stracie to jest idealna droga. No ja chyba bym próbowała czegoś innego. A rozmawiałaś z doktor o jakimś konkretnym leczeniu? Bo u Ciebie jest problem z owulacjami więc muszą być leki. Szkoda refundacji na leki na takie naturalne próby. Nie masz też historii poronień czy ciągłych biochemow żeby mieć podstawy do immunologii.
    Masz acard, może w przypadku ivf od razy też byś dostała heparyne?
    A i tak masz acofil od doktor mimo, że masz kir bx więc zabezpiecza Cię dobrze.
    Pozostaje immunosupresję ale mi doktor tłumaczyła, że jak mam acofil to już encorton może być za dużo.
    A reszta to już tak rzecz zmienna, że możesz utknąć w immuno na długi, długi czas gdzie i tak skończy się na ivf.

Dużo już naturalnie zrobiłaś i sama pisałaś, że jesteś już na skraju wytrzymałości. Jak dla mnie to czas na konkretne leczenie. No ale to też moja subiektywna opinia.
    Pewnie dlatego, że ze względu na schorzenia immuno wiem jak zmienne jest ich netezenie, jak wszystko zmienia się jak w kalejdoskopie dlatego uważam to leczenie za ostatecznosc. No i w połączeniu z medycyna wspomaganego rozrodu ma pewnie większy sens.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2020, 20:41

03-05.2025 8 FET 4AB 💔 9+2/10 tc [*] ♂️ 😔 (krwiaki)
    12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB

08.2024 FET 8a❌
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.22- 01.23 FET 4AB 💔 9/10 tc [*] ♂️ 😔 (krwiaki)

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi prot.: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :(

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty i zwapnienia macicy, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endo i adenomioza, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1 , cross 54%

Mąż: MSOME 0%

Walka od 2016
  • Nadzieja28 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa89_89 wrote:
    Szczerze to nie wiem czy pchanie się w immunologie tak na stracie to jest idealna droga. No ja chyba bym próbowała czegoś innego. A rozmawiałaś z doktor o jakimś konkretnym leczeniu? Bo u Ciebie jest problem z owulacjami więc muszą być leki. Szkoda refundacji na leki na takie naturalne próby. Nie masz też historii poronień czy ciągłych biochemow żeby mieć podstawy do immunologii.
    Masz acard, może w przypadku ivf od razy też byś dostała heparyne?
    A i tak masz acofil od doktor mimo, że masz kir bx więc zabezpiecza Cię dobrze.
    Pozostaje immunosupresję ale mi doktor tłumaczyła, że jak mam acofil to już encorton może być za dużo.
    A reszta to już tak rzecz zmienna, że możesz utknąć w immuno na długi, długi czas gdzie i tak skończy się na ivf.

Dużo już naturalnie zrobiłaś i sama pisałaś, że jesteś już na skraju wytrzymałości. Jak dla mnie to czas na konkretne leczenie. No ale to też moja subiektywna opinia.
    Pewnie dlatego, że ze względu na schorzenia immuno wiem jak zmienne jest ich netezenie, jak wszystko zmienia się jak w kalejdoskopie dlatego uważam to leczenie za ostatecznosc. No i w połączeniu z medycyna wspomaganego rozrodu ma pewnie większy sens.
    Staramy się już 2,5 roku mam Pcos, mąż jest zdrowy mam hashimoto mój organizm reaguje na lamette ale nie było efektu a beta mi się nie utrzymała przynamniej 3 razy dlatego Pani Dr stwierdziła ze jest problem gdzieś na początku z tym zarodkiem, encorton tez miałam podawany nie wiem nie znam się nie jestem lekarzem kir mam bx ale mąż ma hla c c2 i dlatego dostałam accofil. Tez nie jestem za ta immunologia ale jeżeli ma to nam pomoc, nawet jakbym teraz poszła w ivf to nie ma pewności ze to nam przyniesie ciąże wiele niepowodzeń ivf jest właśnie połączonych z problemami immunologicznymi i nie tylko. Już tyle razy zmieniałam lekarzy i kliniki wydaje mi się ze trafiłam na kompetentna Dr i muszę się jej trzymać. Zobaczymy co będzie jeszcze mówić na wizycie (monitoring) jak narazie jestem na nie ale czy to coś zmieni jak w to nie pójdę moge się tak starać i starać ...
    piszesz ze byś próbowała czegoś innego co masz na myśli bo ja nie mam pomysłu.
    Heparynę mam brać dopiero od pozytywnej bety nie wiem czemu tak inne dziewczyny biorą od jakiegoś dc .
    Pani Dr powiedziała ze immunolog ma zlecić badania dodatkowe (jest ich kupa tak jak mówisz) i ze jak nie stwierdzi problemu to nie wiem bo już się tak przeraziłam tym immunologiem ze się wyłączyłam 🤦🏼‍♀️
    Poszła bym na konsultacje żeby się dowiedzieć pogadać przeanalizować i przeliczyć to może po tych badaniach co już mam będzie miała pomysł (immunolog ) i coś jeszcze mi da jakieś leki a później będziemy myśleć porozmawiam tez z Dr żebyśmy spróbowali jeszcze czegoś innego może ona wpadnie na pomysł a jak nic z tego to po nowym roku uderzyć w tego immunologa.

Start 2018

Laparoskopia 2019 ✅
    Hashimoto ?, PCOS ?

💊Metformax 1500, Omega3, Jod, Nac, Metylowane vit i kw foliowy, i wiele innych…

🔺Mthfr * A1298C Mthfr_1298A>C homo ❌,
    🔺Pai-1 ** 4G/5G Pai-1 4G hetero
    🔺KIR : Bx
    ❌NIEWYKRYTE :
    2DL2, 2DL4norm, 2DL5[gr.1], 2DL5[gr.2], 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1var

MĄŻ: Wszystkie badania niby Ok (plemniki szybkie tylko na starcie)

Marzec 2020 -28dc beta 9 - CB🥺

3 cykl - Puregon 75💉—>accofil💉—>encorton—>acard 150 —> neoparin ❌

STARANIA ZAWIESZONE
    Od 04.2021

09.21🍀🍀 UDAŁO SIĘ!! 🍀🍀 (Naturalnie bez wspomagaczy )
    13.06.22 Synek Marceli 58, 3570🥰
  • Sarita35 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zOsIa88 wrote:
    Sarita moze dobrze ze Cie z Ligoty wypisali bo w ostatecznosci oddzial jest zamknięty.

Tak, dlatego mam na wypisie: wypisano z powodu trudnej sytuacji epudemiologicznej na odzdziale neonatologia 😭. Ligocie brakło lekarzy. Otworzą odzdzial, ale szukają neonatolgow. GCZD nieczynne do 31.12...

Ja:
    ana2 slabo dodatnie,
    amh: 7.35
    Endometrioza
    Choroba jelit
    Nawracające infekcje

On: niska morfologia :
    08.2019 2.5%
    10.2019 2%
    03.2020 1%, 309mln
    ŻPN - 1 stopień
    test mar 0%
    Hba: 86%
    Msome 0%, 2 klasa 9%
    Dfi 18%

Angelius Provita 02.2020
    🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
    🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
    😍04.05 mamy 💓🙏🙏

Udalo się! Mamy Synka❤️

Liczne infekcje, covid, zapalenie żył, 3 hamowane akcje porodowe w końcu infekcja wewnatrzmaciczna, lyzeczkowanie, zrosty?

4.04.22 - II kreski.
    🍀B. Hcg 533
    🍀6.04.22 B. Hcg 1533
    😍21. 04.22 Mamy ❤️

2nn3s65gpq5nysjo.png
  • Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam owulacje co miesiac, a to mi nigdy ciąży nie dało ale wiem, że przy pcos jest ciężko, hashi to też immunologia i po prostu mogą Ci wyjść kwiatki w badaniach, których choćbyś na głowie stała to nie zmienisz bo układ immunologiczny już jest w jakiś sposób zepsuty. Skoro masz leki na mutacje, encorton i acofil to jedyne co jeszcze proponują immunolodzy to chyba tylko szczepienia. No ale też nie znam się na tyle, żeby się wypowiadać. Tyle co widzę co dziewczyny stosują kiedy już mają zalecenia.
    No ja będąc już po takiej drodze i na tych lekach którymi obstawia Cię doktor to poszłabym w invitro. Wtedy dopiero zobaczysz czy Twoje owulacje w ogóle dają wartościowe komórki. No i np na szczepienia też bym się decydowała dopiero w połączeniu z ivf żeby maksymalizować szansę.
    A lekarza masz świetnego, nie chodzi o to żeby z niego rezygnować. Tylko może wprost zapytać o szansę gdy chcielibyście spróbować ivf.
    Dla mnie to jest konkret. Przede wszystkim tylko to pokazuje jak naprawdę ma się sprawa z komórkami. Moje piękne AMH nie dało wartościowych jajek, a przy pcos ich jakoś jest jeszcze słabsza.
    Może okazać się, że komórki wcale się nie zaoladniaja, a może również oakzsc się że właśnie tego Ci było trzeba i uda się 1 transfer.
    Bo leków naprawdę masz duzo i konkretne.

08.2024 FET 8a❌
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty i zwapnienia macicy, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endo i adenomioza, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1 , cross 54%

Walka od 2016
  • Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z drugiej strony teraz coraz więcej osób korzysta z pomocy immunologa. Może Wasza doktor sama chce Wam zaproponować ivf ale żeby nie było że nie spróbowaliście wszystkiego i żeby nie było pretensji to dlatego chcę Was skonsultować. Może lepsze to niż nic.
    A to tylko konsultacja. Dopóki nie wiemy co by zaproponował lekarz to możemy tu sobie gdybać.
    Posłuchaj co Ci serce podpowiada i dzialaj 🙂 najważniejsze, że się nie podajesz 🙂

08.2024 FET 8a❌
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌

Walka od 2016
  • Frelciaa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u doktor Nycz Reski na wizycie. Jest zupełnie inna niż na prenatalnych. Ciepła, miła. Pożartowała. Polecam w razie awaryjnych wizyt gdy nie ma naszego lekarza :)

Mika1916 lubi tę wiadomość

👩🏻‍🦰 29l.
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
    💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
    🔺ryzyko celiakii - dieta bg
    - 5 transfer poronienie w 8tc. :(
    👨🏽33l.
    🔺HBA 58%
    🔹reszta parametrów w normie

🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩‍❤️‍👨
    16.06- 6 transfer blaski 4BB <3
    22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
    24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
    16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
    25.07.20- 2 cm Kluseczka <3 tętno 167/min
    18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
    ZdiDp1.png
    Litania do św Józefa 🙏🏻
  • Cichaa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolka4025 wrote:
    Dziewczyny co do ważność badań w Angeliusie do in vitro.

Anty Hiv. 3 miesiace
    HBsAg 3 miesiące
    Anty-HBc 3 miesiace
    Anty HCV Ab 3 miesiące
    VDRL 3 miesiace
    Toksoplazmoza 1 rok
    Chlamydia 1 rok
    Cytologia 2 lata
    Czystość pochwy 2 miesiące
    P/c różyczki 1 rok
    Usg piersi 2 lata
    Wiesz może czy USG piersi robą w klinice?

Starania od 05.2014
    1 procedura - 4 transfery 😔
    2 procedura - 3 ❄️: 1😔
    JA: mięśniaki, skopane cytokiny, kir Bx, AMH 2,92,

....i nie wiem co dalej
  • monik123 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2020, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cichaa wrote:
    Wiesz może czy USG piersi robą w klinice?
    Tak, kiedyś robiłam

Cichaa lubi tę wiadomość

Starania od 02.2016
    Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
    2xIUI :(
    02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
    06.2020 pICSI - 8 zarodków
    08.2020 - crio 1x 2BB ;(
    11.2020 - crio 2x 3AA ;(
    01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
    Zostały 4❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2020, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja a próbowałaś może jakiejś diety odstawienia cukrów?

• Trasti Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwazam ze pchanie sie p chorobie auto w IVf bez immunologii jest starta czasu i kasy zwlaszcza po porazkach.. in vitro nie omija problemu immunologii potwierdzil to docent a czesto jak sie ma choroby auto ja np mma wzjg kolezanka hashimoto to za tym ida problemy na tle rozrodu. Ale to tylko moje skromne zdanie. Badania leczenie immuno nie jest tanie ale IV f jeszcze drozsze

bl9c9vvjirf1bxzu.png

Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2020, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krew pod badanie AZF oddana. Niby to ma być tylko formalność, ale jednak z tyłu głowy jest stres.

eska29044, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

‹‹ 3024 3025 3026 3027 3028 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ