Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Agulek24 wrote:Chcemy spróbować stymulacji, ale też zobaczyć co Pani Dr na nas wymyśli i czy da nam szansę
To mocne kciuki za wizytę 💪🥰Agulek24 lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Pia88 wrote:U mnie od poniedziałku wjeżdża Gonapeptyl. Kolejna wizyta na początku marca i stymulacja.
Wyniki badań ok: TSH 1,09, prolaktyna 11 i wit.D 53
Oczywiście zapomniałam zapytać, ale na Gonapeptylu mogę chyba ćwiczyć normalnie?
No to odliczanie czas start 💪🥰 cieszę się że ruszasz ponownie do boju! 😘
Super że wyniki są ok .Pia88 lubi tę wiadomość
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Agulek24 wrote:Wydaje mi się, że jest wszystko, chociaż nie mam 100 % pewności. Tak naprawdę, to większość rzeczy i tak dostawałam na bieżąco i notowałam też, ale chciałam po prostu mieć de dokumenty.
Dr Piekarz bardzo sobie chwalę, jest ciepła, empatyczna itp., natomiast ja jestem trudnym przypadkiem i po prostu mam wrażenie, że tutaj nie było na mnie dobrego pomysłu...
Dość już nerwów i pieniędzy wydaliśmy na takie chybione pomysły...
Inna sprawa, że stosujemy dietę z Akademii Płodności, a dodatkowo ja po II transferze podeszłam do psychoterapii i b. sobie chwalę....
Przepraszam, ze tak z doskoku, pewnie zagoszczę za niedługo na więcej, na razie tak tylko nieśmiało zaglądam
S musiałaś jakieś pismo napisać żeby oddali Ci teczkę z dokumentacja ? Jak to wyglada technicznie? Ja tez uważam ze dr Piekarz jest super sympatyczna i tak jak Wy na nas niestety nie ma pomysłu bo wymknelismy się spod standardowej procedury niestety 😖 mój mąż tego w ogóle nie ogarnia i uważa ze ładujemy kasę na marneOna-37 lat On- 50
Starania od 2016
2 laparoskopie- usunięcia cysty na jajniku
2018/2019 3xIUI
2020 3x In Vitro Gyncentrum
I IVF II 2020 protokół długi 5 komórek, 3 zarodki w 3 dobie, 2 nieudane transfery
II IVF VIII/IX protokół długi 6 komórek, 5 zarodków do 3 doby, 1 blastocysty reszta zdegenerowała, transfer nieudany - accofil wlew, encorton, neoparin
III IVF XII protokół krótki, 9 komórek, 3 dojrzałe, 0 zarodków do 5 doby
IV IVF Kriobanku prot. Ultradlugi z HW 6 komórek, 6 dojrzałych i blastki 1aa i 3ac, transfer 13.XII 👎
Eurofertil 2 mini stymulacje z pierwszej 0zarodkow z 2 7 zarodkow do badania genetycznego (4 prawidłowe, 2 nie udało się zbadać i 1 wadliwy)
06.02.2023 transfer udany
ANA1,2,3 +
KIRy brak 2DL4del, 2DS4norm,2DS4del-22pz, 3DL1,3DP1var
NK 13,9%
ALLO MLR 64% po 10 tygodniach od transferu
Kariotypy ok
Mutacja MTHFR677C>T MTHFR1298A>C
[/url]
-
Pistacja85 wrote:S musiałaś jakieś pismo napisać żeby oddali Ci teczkę z dokumentacja ? Jak to wyglada technicznie? Ja tez uważam ze dr Piekarz jest super sympatyczna i tak jak Wy na nas niestety nie ma pomysłu bo wymknelismy się spod standardowej procedury niestety 😖 mój mąż tego w ogóle nie ogarnia i uważa ze ładujemy kasę na marne
Trwało to trochę, ale nie spieszyło mi się, a już sam odbiór to rachu ciachu i nie musiałam nic płacić.
W sumie nawet żałuję, że dopiero teraz zmieniam klinikę, ale mieliśmy zamrożone oocyty w GC i chcieliśmy podejść do choć 1 procedury, dlatego nie braliśmy programu 2 + 1 i całe szczęście...
Chociaż do KTW mamy znacznie dalej, ale czego się nie robi dla wymarzonego Szczęścia...
Nie mam ogromnych nadziei, trochę już przeszliśmy, jestem na etapie godzenia się z niepłodnością, ale chcemy spróbować, żeby wiedzieć, że zrobiliśmy co mogliśmyStarania od 9.2015, niedrożny jajowód, w laparo 👍, 1 histero 👍 , AMH 2,0 -> 0,3
nasienie - HBA 👍 fragm. 👎 żylaki powrózka
GC:
2019 -> 3 x IUI ☹️
5.20 krótki -> 2🥚-> 1 MII
8.20 długi -> 2🥚 -> 1 MII
10.20 krótki z primingiem estrog. -> 6🥚-> 1 MII -> 1 IMSI z zamrożonymi 🥚 -> 10.2020 ET 8b ☹️, 11.2020 FET 8b ❄️ ☹️
2021 -> AP Dr Paliga❤️Metformina, Inozytol, DHEA, Q10, NAC, diag. immuno (Dr Sydor)
6.21 -> 2. histero (zrosty)
11.21 krótki po primingu testost. i estrog. -> 9🥚-> 7 MII -> 2 IMSI -> 3 blastki, 2❄️
11.11 ET 2AA❤️
5dpt β 11,63 ❤️
20 GS+YS
7t3d 1,18 cm, FHR❤️147/min
NIFTY zdrowy synuś 💙
8.22 👦 🥰❤️
11.23 3. histero (zrosty), CD138 (-)
3.24 FET 6AB❄️☹️
10.24 FET 3BB❄️❤️(Prograf)
5dpt β 13,2 ❤️
7t2d 5mm, FHR 70-80/min 💔☹️
8t2d 👼💔😭
3.25 krótki (priming E+T) -> 3🥚-> 3 MII -> 3 IMSI -> 1 blastka
3.25 ET 2BA☹️
5.25 mezoterapia 🙏 -
Agulek to mamy podobna sytuacje😞 niestety. Tylko ze ja chyba nigdy nie pogodzę się z brakiem dzidziusia. Sama jestem jedynaczka a rodzice są po 70 i samej mi bardzo ciężkoOna-37 lat On- 50
Starania od 2016
2018/2019 3xIUI
I IVF II 2020 protokół długi 5 komórek, 3 zarodki w 3 dobie, 2 nieudane transfery
II IVF VIII/IX protokół długi 6 komórek, 5 zarodków do 3 doby, 1 blastocysty reszta zdegenerowała, transfer nieudany - accofil wlew, encorton, neoparin
IV IVF Kriobanku prot. Ultradlugi z HW 6 komórek, 6 dojrzałych i blastki 1aa i 3ac, transfer 13.XII 👎
Eurofertil 2 mini stymulacje z pierwszej 0zarodkow z 2 7 zarodkow do badania genetycznego (4 prawidłowe, 2 nie udało się zbadać i 1 wadliwy)
ANA1,2,3 +
NK 13,9%
Kariotypy ok
[/url]
-
Halo halo, pomocy! Miałam brać duphaston do piątku tj. do jutra i teoretycznie w niedzielę miał być okres (zawsze miałam 2 dni po odstawieniu ). Chodziło o ustawienie pod konkretny dc laparoskopia. Dzisiaj mimo brania pojawił się okres, nie plamienia.. Czy odstawić już zupelnie dupka? No chyba tak, bez sensu organizm męczyć..😞🤔
-
Ja bym odstawiła, tez rak miałam ze podczas brania duphastona dostałam miesiączkę i dr kazała od razu odstawić lek
natalia_nyk lubi tę wiadomość
Ona-37 lat On- 50
Starania od 2016
2018/2019 3xIUI
ANA1,2,3 +
NK 13,9%
Kariotypy ok
[/url]
-
eska29044 wrote:Myślę że nie powinno mieć znaczenia. A ćwicząc i obniżasz insulinę więc same plusy.
AGA nie miala dzisiaj powtarzać bety?natalia_nyk, Pia88, Yoselyn82, Morska, Martinka, Ewa89_89, eska29044, N!eb!esk@, Mika1916, Ola_la, Santi_14, Gosia895 lubią tę wiadomość
-
AGAA wrote:Oo miło że pamiętasz 🥰 nie chciałam Wam tutaj spamować z tą moją betą, żeby też nie zrobić przykrości komuś że niby tak się chwale, a ja jeszcze wgl nie czuje się jakbym była w ciąży bo nawet usg nie miałam i nie wiem czy wszystko w porządku jest. Robiłam wczoraj czyli 15 dpt i beta 390 wzrosła od ostatniej czyli dwa dni wcześniej o 173% według kalkulatora beta hcg ale nie wiem czy to ma znaczenie bo ostatnio wzrosła o 180%. I mam więcej nie robić bety tylko na usg się umówić między 21-28 dniem
Pia88, AGAA lubią tę wiadomość
-
AGAA wrote:Oo miło że pamiętasz 🥰 nie chciałam Wam tutaj spamować z tą moją betą, żeby też nie zrobić przykrości komuś że niby tak się chwale, a ja jeszcze wgl nie czuje się jakbym była w ciąży bo nawet usg nie miałam i nie wiem czy wszystko w porządku jest. Robiłam wczoraj czyli 15 dpt i beta 390 wzrosła od ostatniej czyli dwa dni wcześniej o 173% według kalkulatora beta hcg ale nie wiem czy to ma znaczenie bo ostatnio wzrosła o 180%. I mam więcej nie robić bety tylko na usg się umówić między 21-28 dniem
Pisz nam , w końcu kibicujemy na każdym kroku!. Beta pięknie rośnie ♥️ . Mocne kciuki za USG 💪AGAA lubi tę wiadomość
❤️❤️❤️ -
AGAA lubi tę wiadomość
-
Oj Sarita życzę Wam szybkiego powrotu do zdrowia🥰🥰🥰🥰
Eska jak twoje mdłości?Jak się czujesz?
Pia no padłam z opowieści o zegarku 🤣🤣🤣🤣🤣o Gonapeptyl wjeżdża, ciśniesz super:)
Aga gratulacje:)I co to znaczy, że nie chciałaś się chwalić ?Apeluję do Ciebie. Ja tu na info czekałam. Cieszę się ogromniePia88, AGAA, Sarita35 lubią tę wiadomość
*od 2016 starania o dziecko
*Marzec 2017 pierwsza wizyta w klinice niepłodności
*Grudzień 2017 laparoskopia+ hinteroskopia
-usunięcie przegrody
-Endometrioza 1 stopnia
*Styczeń 2018 Mąż operacja żylaków,zero poprawy morfologia 1-2%
*Kwiecień 2019 IMSI długi protokół
-04.04.2019 transfer😢 -8dpt beta 0.5 -10dpt beta 0.1 brak mrożaczków
*Maj 2019 badanie kariotypów-wynik ok
*Sierpień 2019 badanie na trombofilię-wszystko ok
*Sierpień 2019 badanie kirów
*Styczeń 2020 biopsja endometrium
*Luty 2020 IMSI
-14.02.2020 transfer 2-3 dniowców
#6dpt beta 8,08 #8dpt 27,4 #10dpt 24,5 #11dpt 15,5😢
-sierpień 2020 histeroskopia -wszystko ok
-wrzesień biopsja end. z nk :wynik 1600/10
-12.10 transfer jedynego mrożaka blastka 2bb-beta negatywna
Listopad 2021 ICSI
18.11.21 transfer 3 dniowca 7dpt beta28,11dpt beta 261,13dpt beta 780,18dpt 5000,25dpt mamy serduszko ❤❤❤
Mamy ❄️
13 08.22 Paulina💗💗2490,48 cm, 40+4,poród sn💖 -
nick nieaktualnyPia88 wrote:U mnie od poniedziałku wjeżdża Gonapeptyl. Kolejna wizyta na początku marca i stymulacja.
Wyniki badań ok: TSH 1,09, prolaktyna 11 i wit.D 53
Oczywiście zapomniałam zapytać, ale na Gonapeptylu mogę chyba ćwiczyć normalnie?
Mam je zlecone Ale nie pisze który dc a dla prolaktyny to chyba ważne ? -
nick nieaktualny
-
Dziękuję Wam, po prostu czasem każda z nas ma gorszy dzień i wiecie nie chciałam tak dobijać kogoś że wejdzie na forum a ja tu wysyłam swoją 4 betę, sledze to forum jakiś czas i wiem że czasem zdarzały się sytuację że były małe konflikty bo niektóre dziewczyny nie wytrzymywały jak było pisane o dzieciach czy usg. Nie chcę nikomu sprawiać przykrości bo wiem że i tak każda z nas przechodzi dużo. Ale jesteście kochane wszystkie, tak mi się miło zrobiło że ktoś tu mnie pamięta 🥰
-
nick nieaktualny
-
Aga pięknie rośnie 👍👍
Teraz wszyscy czekamy na Twoje usg 😍AGAA, Pia88 lubią tę wiadomość
03.2025 8 FET 4AB 💔 9+2/10 tc [*] ♂️ 😔
12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 9/10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ETcb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1 , cross 54%
Mąż: MSOME 0%
Walka od 2016 -
Pia88 wrote:Ja akurat potrzebuję też dobrych wieści, bo one utwierdzają mnie, że to co robię ma sens.
Cieszę się Twoim szczęściem!Pia88, Cichaa, Ewa89_89, Bambi10, Hiszpaneczka, natalia_nyk lubią tę wiadomość
-
Myślę, że wsparcie w Bólu i trudzie Jest ważne, ale tak samo ważne jest dzielenie radości... Choć fakt...jak nie wychodzi i na szczęście się dłużej czeka to mogę zrozumieć ból i frustrację oraz rozdrażnienie sukcesami,bo każda na to czeka i o tym marzy...więc próbujmy być pośrodku...
Bo często przy staraniach w klinice jesteśmy sami...
Bo nie Chcemy mówić bliskim, bo kłóci się to z naszymi przekonaniami, ale chcemy spełnić marzenia...Pia88, AGAA, Ewa89_89, Bambi10, Hiszpaneczka, natalia_nyk, Durkapa, Gosia895 lubią tę wiadomość
N!eb!esk@ -
Hey dziewczyny obserwuje i obserwuje forum aż stwierdziłam że napisze. Metryczka( 28 l )
Osobiście od ponad 3 lat bez skutku leczymy się. Chodzę do dr. Mańki miałam histeroskopie i laparoskopie, gdzie okazało się że mam endomitozę 2 stopnia potem miałam 2 inseminacje bezskuteczne, na prawie rok odpuściłam, myślałam ze wszystko co usłyszałam to bujdy i napewno się myli, no bo co kto jak nie ja no przecież zajdę w ciąze co on mi opowiada o in vitro. No niestety po roku przyszłam z podkulonym ogonem i odrazu przeszliśmy do działania. Mąż badania idealne
Styczeń 2020 - stymulacja długi protokół, pobrano 9 komórek, 6 zapłodniono, udało się uzyskać dwa 5 dniowe zarodki. Klasa bez szału.
Transfer naturalny i dupa
Marzec 2020 - transfer mrożony i też dupa.
Zaczynamy od nowa.
Teraz już sprawdzamy jeszcze immuno, kariotypy, dna plemników, biopsja endometrium i wizyta u doc. paśnika.
Finał taki że kulawa noga jest immuno i brak kirów implantacyjnych ( przepisany Accofil)
Ok, zaczynamy od nowa w sierpniu 2020 długi protokół wszystko spoko, lewy jajnik nie pracuje dr przepisał mocniejsze leki, jajnik ruszył w środe w pt tez było super umawiamy sie na pon na wizytę i jak coś w środę punkcja.
W poniedziałek okazało się ze mam Covid i wszystko poszło się bimbać...
Teraz mamy Luty i dopiero teraz zaczynam kolejne podejscie, po covidzie załamałam sie na maksa...
Przeszłam na tryb " mam wy*eba*e".
Musiałam się wygadać
Pozdrawiam wszystkie staraczki.5 lat starań
Endoemtrioza, Brak kirów, niedoczynność tarczycy