X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi wrote:
    Nie stresuj się, jak wrócę do domu, to poszukam swojej i napiszę dokładnie ;) i powiedz mi jakie badania składały się na te trombofilie, pamiętasz może? Tak, zwolnienie na dwa, jeśli nadal nie czujesz się na siłach, można ciągnąć dalej, Pan dr sam oceni :D :)

Zadałaś mi ćwieka.. bo nie pamiętam a mam wszystkie wyniki badań porozpiździane po teczkach i za Chiny nie znajdę teraz na szybko. Wiem że to były kariotypy plus mutacje genu CFTR u Męża.

PS znalazłam kartkę z rozpiską badań :D PS tam jest napisane że trzeba mieć skierowanie od lekarza w dniu zabiegu a ja go nie mam, bo Pan doktor chyba sam to dostarczył dalej i co teraz? :x aaaa no i jak biorę antyki to normalnie w tym dniu biorę dalej tableteczkę, prawda?

• Yummymummy Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    140

Mamy furę! :) jupijajejjj! :D czy Wy tez takiego kociokwiku dostajecie jak przybywa rzeczy dla dzidzi? :D

KateHawke, Erl, Yoselyn82, domiszka, njut lubią tę wiadomość

Angelius
    IMSI kwiecień 2012- 3 zarodki
    Maj 2012-I-crio,2x8AA,beta:11dpt-267, córeczka ❤️ I.2013
    Marzec 2018-II-crio,1xblasto,beta:10dpt-261, synuś ❤️ XI.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , a ja mam inny problem. Pani dr jak wiadomo jest na urlopie. Wraca 13 sierpnia do pracy. Mam się zgłosić 14 dc na usg przed ivf . Powiedziała, ze gdyby w poniedziałek wypadał tez mój 15 lub 16 dc to mam się nie stresować . Ale tego 13 sierpnia wypada mi 17 dc. Czy to nie za późno na usg? W tym czasie to chyba powinien być już transfer , nie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yummymummy wrote:
    140

Mamy furę! :) jupijajejjj! :D czy Wy tez takiego kociokwiku dostajecie jak przybywa rzeczy dla dzidzi? :D
    No zajebista fura !! Testuj, żebyś mogła ewnentualnie nam później polecać :)

Yummymummy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Didik będziesz wracać po Śnieżynkę teraz? To mega mocno trzymam kciuki!!! <3
    Tak kochana to już tuż tuż :)

KateHawke lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yummymummy wrote:
    140

nigdy w życiu nie miałam tej przyjemności kupować rzeczy dla swojego dziecka....
    fura fajna.

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yummymummy wrote:
    140

Kociokwiku... Ja myślałam że zawału dostanę! :D bo nakupowałam troszkę ciuszków na początek, te 56, 62 a potem mi koleżanka pisze że będzie miała ciuszki od siostry po córce. Jak przyjechałam dała mi dwie siatki ciuszków na 56,62 i... powiedziała że to od niej a od siostry dopiero dostanę :D wyobraźcie sobie ile ja teraz mam opcji ubrania Natalki jak się urodzi XD

didik34, Erl, Yummymummy lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Dziewczyny , a ja mam inny problem. Pani dr jak wiadomo jest na urlopie. Wraca 13 sierpnia do pracy. Mam się zgłosić 14 dc na usg przed ivf . Powiedziała, ze gdyby w poniedziałek wypadał tez mój 15 lub 16 dc to mam się nie stresować . Ale tego 13 sierpnia wypada mi 17 dc. Czy to nie za późno na usg? W tym czasie to chyba powinien być już transfer , nie?
    Chyba tylko mail do pani Dr... Bo może być dc w porządku a może być już późno. W końcu 14dc wypada w piątek. Może ci poradzi pójść do kogoś innego a transfer zrobi już ona.

didik34 lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Generalnie w laboratorium panie wszystko wiedza :) a nie dostałaś rozpiski z badaniami? Jaki masz problem z tarczyca? Nie znam się , ale nie powinna mieć wpływu na zabieg. Ja swoje badania robiłam w Tychach , pojechałam na konsultacje anestezjologiczna z kompletem wyników. Po laparo dostałam ulotkę z zaleceniem diety lekkostrawnej. Pierwsze dnimpo zabiegu jadłam zupki od mamusi ;) Tak jestem po nieudanym picsi i miałam długi protokół , tzn. Miesiąc na antykoncepcji a potem gonapeptyl. W sumie po 1,5 miesiąca podeszliśmy do in vitro .Mialam podany trzydniowy zarodek , z reszty dwa dotrwały piątego dnia i je zamrożono. Aktualnie mam druga @ od poronienia i w tym cyklu podchodzimy do drugiej próby ( mamy dwa mrozaczki). Tez słyszałam , ze zabieg zwiększa szanse. Nam się nie udało , a daliśmy sobie trzy cykle. Po poronieniu dr Paliga zaleciła biopsje endometrium co tez ponoć pomaga w zagnieżdżeniu . Zobaczymy, generalnie ochłonęłam po pierwszej próbie i staram się teraz trochę chłodniej podejść do sytuacji...

Didik34 zmartwiłaś mnie.. Nie dostałam żadnej kartki, do mnie dzownila babka że szpitala i podyktowała mi jakie mam zrobić badania

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja proszę dalej o odpowiedz na poprzednie pytanie i mam kolejne z prośba o opis momentu usypiania.. tego się zawsze panicznie boje :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Ja proszę dalej o odpowiedz na poprzednie pytanie i mam kolejne z prośba o opis momentu usypiania.. tego się zawsze panicznie boje :/
    Sorki do mnie tez dzwonili, pomyliłam z innymi badaniami;) ja przyjechałam do szpitala na 8, i w pokoju razem z mężem czekałam na zabieg. Na chwile byłam jeszcze proszona do pokoju pielęgniarek celem krótkiego wywiadu i podpisania zgody na zabieg. Potem przyjeżdzają po Ciebie miłe panie z łóżeczkiem i wywożą na sale operacyjna. Ja tez bardzo się denerwowałam i poprosiłam o głupiego Jasia, który w ogóle na mnie nie zadziałał :) Przed sala operacyjna krótki wywiad z lekarzem operującym i fru na ginekologiczny fotelik. Trafiłam na anestezjologa anioła, kobietka widziała jak bardzo się denerwuje i szybko mnie uśpiła :) Po chwili budzisz się w swoim pokoju:) tak to mniej więcej wyglada. Nie myśl o tym , bo będziesz się niepotrzebnie nakręcać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę se wątki pomieszałam, ale i tak to wszystkie czytacie ;)

• Bejzi Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Badałam ten pakiet sześciu mutacji. Wyszły mi obie MTHFR w postaci hetero i PAI-1 też hetero. Reszty badań na trombofilię nie zdążyłam bo udało się IVF. Lekarz nie wskazał innych badań, a ja też nie wiedziałam czy któryś wyników nie zafałszuje ciąża.
    Ale gdyby nie wyszło to planowałam pójść w tym kierunku i zbadać resztę. I tu nieocenione są notatki jednej ze staraczek - zebrane w jednym miejscu wykazy badań. Jak chcecie to zerknij cię w zakładkę Poronienia i tam właśnie jest co badać, jest tam m.in. ten zespół antyfosfolipidowy wykrywający trombofilię:
    http://tnij.at/205551
    Kate, jesteś nieoceniona :) dziękuję, będę studiowac ;)

08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    A co samego momentu usypiania , to nie ma o czym pisać ;)mija chwila od momentu wbicia wenflonu i słodko śpisz;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2018, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo badań na trombofilię, mutacje to polecam też Kraków, pani dr Zdziarska. Kobieta cudowna. Badania na nfz, ale wiadomo że musi być zalecenia do tych badań. Plus jest taki , że umawia się na wizytę do pani doktor i jak zleci te badania, to masz je robione w tym samym dniu. Idzie się do badania zaraz po wizycie u lekarza i nie można być na czczo. Minus taki, że na wyniki długo się czeka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 06:27

KateHawke, KateHawke lubią tę wiadomość

• Erl Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia, ja miałam do laparo wziewnie podawane znieczulenie. Dr nakłada maseczkę, robisz 3 oddechy i przy trzecim-czwartym już śpisz. Budzisz się już na sali z kroplówką podającą lek przeciwbólowy. Sam zabieg nie trwa długo. A po dziurkach wykonanych przez naszego dra nie mam dziś śladu. Wszystko do przeżycia :)
    Miałam blisko 2 tygodnie l4 (od dnia zabiegu czyli chyba środy do końca kolejnego tygodnia) i wystarczyło żeby dojść do siebie. Jeśli będziesz potrzebować więcej wolnego, to dr z pewnością Ci zatwierdzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 07:43

XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
    ❄❄
    1 VI 2014 Aniołek [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to skierowanie na zabieg ma sam doktor? Bo ja nic nie dostałam.

Wiem ze przesadzam z ta panika... :( ale im bliżej tym bardziej przeżywam.

Nie wiedziałam ze Mąż może być przy łóżeczku :)

Przed zabiegiem trzeba się tam umyć? Ma się własna piżamkę podczas zabiegu?

• Erl Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    A to skierowanie na zabieg ma sam doktor? Bo ja nic nie dostałam.

Wiem ze przesadzam z ta panika... :( ale im bliżej tym bardziej przeżywam.

Nie wiedziałam ze Mąż może być przy łóżeczku :)

Przed zabiegiem trzeba się tam umyć? Ma się własna piżamkę podczas zabiegu?
    Piżamę dostałam szpitalną taką jednorazową. A skierowania też z tego co pamiętam nie dostałam do ręki. Wszystko będzie ok :)

XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
    ❄❄
    1 VI 2014 Aniołek [*]
  • Martinka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam skierowania i pielęgniarki same załatwiły od Pani Dr, więc się nie przejmuj.. Piżamkę zabierz swoją, ale do zabiegu wystroją Cię w szpitalną. Frelcia, spokojnie, ja po zabiegu obudziłam się wypoczęta jak nigdy. Dla mnie to było całkiem ciekawe doświadczenie, niestety nieskuteczne, bo nic u mnie nie znaleziono. Powodzenia

0901d7c722.png
  • Yummymummy Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    nigdy w życiu nie miałam tej przyjemności kupować rzeczy dla swojego dziecka....
    fura fajna.
    Już niedługo ❤️

Angelius
    IMSI kwiecień 2012- 3 zarodki
    Maj 2012-I-crio,2x8AA,beta:11dpt-267, córeczka ❤️ I.2013
    Marzec 2018-II-crio,1xblasto,beta:10dpt-261, synuś ❤️ XI.2018
‹‹ 351 352 353 354 355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ