Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBejzi wrote:Nie stresuj się, jak wrócę do domu, to poszukam swojej i napiszę dokładnie
i powiedz mi jakie badania składały się na te trombofilie, pamiętasz może? Tak, zwolnienie na dwa, jeśli nadal nie czujesz się na siłach, można ciągnąć dalej, Pan dr sam oceni
Zadałaś mi ćwieka.. bo nie pamiętam a mam wszystkie wyniki badań porozpiździane po teczkach i za Chiny nie znajdę teraz na szybko. Wiem że to były kariotypy plus mutacje genu CFTR u Męża.
PS znalazłam kartkę z rozpiską badańPS tam jest napisane że trzeba mieć skierowanie od lekarza w dniu zabiegu a ja go nie mam, bo Pan doktor chyba sam to dostarczył dalej i co teraz? :x aaaa no i jak biorę antyki to normalnie w tym dniu biorę dalej tableteczkę, prawda?
-
KateHawke, Erl, Yoselyn82, domiszka, njut lubią tę wiadomość
Angelius
IMSI kwiecień 2012- 3 zarodki
Maj 2012-I-crio,2x8AA,beta:11dpt-267, córeczka ❤️ I.2013
Marzec 2018-II-crio,1xblasto,beta:10dpt-261, synuś ❤️ XI.2018 -
nick nieaktualnyDziewczyny , a ja mam inny problem. Pani dr jak wiadomo jest na urlopie. Wraca 13 sierpnia do pracy. Mam się zgłosić 14 dc na usg przed ivf . Powiedziała, ze gdyby w poniedziałek wypadał tez mój 15 lub 16 dc to mam się nie stresować . Ale tego 13 sierpnia wypada mi 17 dc. Czy to nie za późno na usg? W tym czasie to chyba powinien być już transfer , nie?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Yummymummy wrote:
bo nakupowałam troszkę ciuszków na początek, te 56, 62 a potem mi koleżanka pisze że będzie miała ciuszki od siostry po córce. Jak przyjechałam dała mi dwie siatki ciuszków na 56,62 i... powiedziała że to od niej a od siostry dopiero dostanę
wyobraźcie sobie ile ja teraz mam opcji ubrania Natalki jak się urodzi
didik34, Erl, Yummymummy lubią tę wiadomość
-
didik34 wrote:Dziewczyny , a ja mam inny problem. Pani dr jak wiadomo jest na urlopie. Wraca 13 sierpnia do pracy. Mam się zgłosić 14 dc na usg przed ivf . Powiedziała, ze gdyby w poniedziałek wypadał tez mój 15 lub 16 dc to mam się nie stresować . Ale tego 13 sierpnia wypada mi 17 dc. Czy to nie za późno na usg? W tym czasie to chyba powinien być już transfer , nie?
didik34 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydidik34 wrote:Generalnie w laboratorium panie wszystko wiedza
a nie dostałaś rozpiski z badaniami? Jaki masz problem z tarczyca? Nie znam się , ale nie powinna mieć wpływu na zabieg. Ja swoje badania robiłam w Tychach , pojechałam na konsultacje anestezjologiczna z kompletem wyników. Po laparo dostałam ulotkę z zaleceniem diety lekkostrawnej. Pierwsze dnimpo zabiegu jadłam zupki od mamusi
Tak jestem po nieudanym picsi i miałam długi protokół , tzn. Miesiąc na antykoncepcji a potem gonapeptyl. W sumie po 1,5 miesiąca podeszliśmy do in vitro .Mialam podany trzydniowy zarodek , z reszty dwa dotrwały piątego dnia i je zamrożono. Aktualnie mam druga @ od poronienia i w tym cyklu podchodzimy do drugiej próby ( mamy dwa mrozaczki). Tez słyszałam , ze zabieg zwiększa szanse. Nam się nie udało , a daliśmy sobie trzy cykle. Po poronieniu dr Paliga zaleciła biopsje endometrium co tez ponoć pomaga w zagnieżdżeniu . Zobaczymy, generalnie ochłonęłam po pierwszej próbie i staram się teraz trochę chłodniej podejść do sytuacji...
Didik34 zmartwiłaś mnie.. Nie dostałam żadnej kartki, do mnie dzownila babka że szpitala i podyktowała mi jakie mam zrobić badania -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFrelcia wrote:Ja proszę dalej o odpowiedz na poprzednie pytanie i mam kolejne z prośba o opis momentu usypiania.. tego się zawsze panicznie boje
Przed sala operacyjna krótki wywiad z lekarzem operującym i fru na ginekologiczny fotelik. Trafiłam na anestezjologa anioła, kobietka widziała jak bardzo się denerwuje i szybko mnie uśpiła
Po chwili budzisz się w swoim pokoju:) tak to mniej więcej wyglada. Nie myśl o tym , bo będziesz się niepotrzebnie nakręcać
-
nick nieaktualny
-
KateHawke wrote:Badałam ten pakiet sześciu mutacji. Wyszły mi obie MTHFR w postaci hetero i PAI-1 też hetero. Reszty badań na trombofilię nie zdążyłam bo udało się IVF. Lekarz nie wskazał innych badań, a ja też nie wiedziałam czy któryś wyników nie zafałszuje ciąża.
Ale gdyby nie wyszło to planowałam pójść w tym kierunku i zbadać resztę. I tu nieocenione są notatki jednej ze staraczek - zebrane w jednym miejscu wykazy badań. Jak chcecie to zerknij cię w zakładkę Poronienia i tam właśnie jest co badać, jest tam m.in. ten zespół antyfosfolipidowy wykrywający trombofilię:
http://tnij.at/205551dziękuję, będę studiowac
08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊 -
nick nieaktualnyFrelcia wrote:Ja proszę dalej o odpowiedz na poprzednie pytanie i mam kolejne z prośba o opis momentu usypiania.. tego się zawsze panicznie boje
-
nick nieaktualnyA propo badań na trombofilię, mutacje to polecam też Kraków, pani dr Zdziarska. Kobieta cudowna. Badania na nfz, ale wiadomo że musi być zalecenia do tych badań. Plus jest taki , że umawia się na wizytę do pani doktor i jak zleci te badania, to masz je robione w tym samym dniu. Idzie się do badania zaraz po wizycie u lekarza i nie można być na czczo. Minus taki, że na wyniki długo się czeka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 06:27
KateHawke, KateHawke lubią tę wiadomość
-
Frelcia, ja miałam do laparo wziewnie podawane znieczulenie. Dr nakłada maseczkę, robisz 3 oddechy i przy trzecim-czwartym już śpisz. Budzisz się już na sali z kroplówką podającą lek przeciwbólowy. Sam zabieg nie trwa długo. A po dziurkach wykonanych przez naszego dra nie mam dziś śladu. Wszystko do przeżycia
Miałam blisko 2 tygodnie l4 (od dnia zabiegu czyli chyba środy do końca kolejnego tygodnia) i wystarczyło żeby dojść do siebie. Jeśli będziesz potrzebować więcej wolnego, to dr z pewnością Ci zatwierdzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 07:43
XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*] -
nick nieaktualnyA to skierowanie na zabieg ma sam doktor? Bo ja nic nie dostałam.
Wiem ze przesadzam z ta panika...ale im bliżej tym bardziej przeżywam.
Nie wiedziałam ze Mąż może być przy łóżeczku
Przed zabiegiem trzeba się tam umyć? Ma się własna piżamkę podczas zabiegu? -
Frelcia wrote:A to skierowanie na zabieg ma sam doktor? Bo ja nic nie dostałam.
Wiem ze przesadzam z ta panika...ale im bliżej tym bardziej przeżywam.
Nie wiedziałam ze Mąż może być przy łóżeczku
Przed zabiegiem trzeba się tam umyć? Ma się własna piżamkę podczas zabiegu?XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*] -
Ja nie miałam skierowania i pielęgniarki same załatwiły od Pani Dr, więc się nie przejmuj.. Piżamkę zabierz swoją, ale do zabiegu wystroją Cię w szpitalną. Frelcia, spokojnie, ja po zabiegu obudziłam się wypoczęta jak nigdy. Dla mnie to było całkiem ciekawe doświadczenie, niestety nieskuteczne, bo nic u mnie nie znaleziono. Powodzenia
-
Frelcia wrote:nigdy w życiu nie miałam tej przyjemności kupować rzeczy dla swojego dziecka....
fura fajna.Angelius
IMSI kwiecień 2012- 3 zarodki
Maj 2012-I-crio,2x8AA,beta:11dpt-267, córeczka ❤️ I.2013
Marzec 2018-II-crio,1xblasto,beta:10dpt-261, synuś ❤️ XI.2018