X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Martinka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2021, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, czasami milczenie jest złotem…
    Sama mam teczkę w klinice, która już pęka w szwach i trudne decyzje przed sobą, ale proszę, nie rańmy siebie nawzajem. Nie taki jest cel forum. Mamy siebie wspierać choć rozumiem też, że czasami mamy ochotę nakrzyczeć na cały świat za to życie co nas kopie po dupie. Sama wczoraj napisałam jednej z Was, że przepłakałam wieczór przy malutkiej, białej kołysce z pięknymi misiami, którą teściowie kupili dla 3 dziecka siostry męża, która ma męża alkoholika i zaszli w ciążę w 1 miesiącu po odstawieniu tabletek, ale za cholerę nie mogę ich winić za to, że nam się nie udaje.
    Podczytuje Was, wspieram, ale chwilowo nie mam siły się tutaj udzielać, ale bardzo bym chciała, żebyśmy były dla siebie wsparciem❤️ Bo jak nie my to kto?

Makino, Gosia895, sAnsa_28, Magi32, Yoselyn82, Iskrzynka, eszanka, Daśka, Aga___, Jolka4025, Bejzi, AgnieszkaH, Księgowa lubią tę wiadomość

0901d7c722.png
  • zaplątana Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2021, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, tak piszecie o dr M., że ja jestem przerażona. Podchodzę u niego do pierwszej procedury. Wybrałam go, bo koleżanka teściowej pracuje w Angeliusie i powiedziała, że jak in vitro, to tylko u tego lekarza. Teraz to już nie bardzo mam możliwość zrobić cokolwiek, bo transfer wtorek lub czwartek. Liczę tylko na to, że u nas faktycznie jest problem z nasieniem, a ze mną wszystko dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2021, 06:32

Lat 30
    11.2018 laparoskopia - usunięcie torbieli jajnika prawego
    01.2019 histeroskopia - usunięcie polipa jajnika prawego
    10.2019 HSG - prawy jajowód niedrożny
    niedoczynność tarczycy - Euthyrox 25
    wyrzuty PRL - Dostinex
    Klinika leczenia niepłodności InviMed Katowice
    27.11.2019r. AID - owdołana (Aromek+ovi)
    20.12.2019r. AID (Aromek+Ovi) - nieudana
    Zmiana kliniki na Katowice Angelius Provita
    17.08.2021 - startujemy z IVF ✊
    28.08.2021 - punkcja 🥚🥚🥚
    Pobrano 7 komórek, 6 zapłodniono, jest 5 zarodków! 🍀
    02.09.2021 - transfer okruszka 3AB 🙏🍀❤
    Nie przeżył żaden zarodek do stadium blastocysty. Nie mam żadnej śnieżynki.

7dpt: beta - 53.55🍀❤🍀
    progesteron - 19.59 🙏
    9dpt: beta 173.2 🍀❤🍀
    11dpt: beta - 381.07 🍀❤🍀
    progesteron - 16.80 🙏
    13dpt: beta - 1085.70 🍀❤🍀
    25dpt: mamy 2mm okruszka i bijące serduszko! ❤🍀🙏

Naucz się czekać. Bóg ma wszystko na czas.
    Czekam na Ciebie, okruszku. ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2021, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaplątana wrote:
    Kurcze, tak piszecie o dr M., że ja jestem przerażona. Podchodzę u niego do pierwszej procedury. Wybrałam go, bo koleżanka teściowej pracuje w Angeliusie i powiedziała, że jak in vitro, to tylko u tego lekarza. Teraz to już nie bardzo mam możliwość zrobić cokolwiek, bo transfer wtorek lub czwartek. Liczę tylko na to, że u nas faktycznie jest problem z nasieniem, a ze mną wszystko dobrze.

Nie denerwuj się bo to nic nie da, jednym doktor pasuje innym nie. U nas była kiedyś dziewczyna co mówiła, że to jej Anioł. Ma synka z inv. Lekarze mają różne podejście, jeśli chodzi o mutacje/kiry to wielu niestety olewa. W Angeliusie to chyba dr P. jedynie na to zwraca uwagę i ta druga lekarka, ale ona nie od inv.

Podejdźcie do pierwszego transferu na spokojnie, a potem można szukać. Ja też miałam pytać dr P o badanie cytokin, immunofenotypu, ale odpuściłam. Jak człowiek siedzi na tych grupach na fb, to czasem sam sobie wymyśla problemy...

A kiedy będziesz wiedzieć ile zarodków, w poniedziałek czy dopiero podczas transferu?

• Mika1916 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2021, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mialam bezpośredniej styczności z dr M, ale mialam do niego umowiona pierwsza wizyte w AP. Zanim jednak do tego doszło mialam możliwość porozmawiać z kilkoma dziewczynami na jego temat i niestety pomimo dobrych opini w internecie one nie były zadowolone ze współpracy z nim. Zasiało to we mnie trochę nie pewności i zrezygnowałam z niego idąc do dr Nycz. Nie zaluje. Nie wiem jakby było u niego, ale faktycznie mialam kontakt z jego pacjentkami ktore byly rozczarownae. Ale wiadomo jednej on spasuje i pomoże innej nie. Jak z każdym lekarzem

Yoselyn82, Nusieńka, kasia25760 lubią tę wiadomość

O2.2019 stymulacja Mensinorm- ciazy brak😔
    08.2019 stymulacja mensinorm
    10.08.2019 IUI
    27.08.2019 Beta pozytywna 😍
    2.09.2019 USG 4 pecherzyki❤
    10.2019 badanie prenatalne- mamy syna i 3 corki 🥰
    2.12.2019 szpital, skracajaca sie szyjka
    Zalozenie szwu ratunkowego
    31.12.2019 II badania prenatalne
    2.01.2020 plamienia
    7.01.2020 akcja porodowa, cesarskoe ciecie
    7.01-9.01 stracilismy wszystkie malenstwa 💔
    23.12.2020 Rozpoczynamy kolejne starania, 1 wizyta w Angelius
    24.02- histeroskopia
    16.03- stymulacja, 2.04- punkcja jajników -4 blastki (3x 3BB, 1x 2AA)
    5.05- transfer 3BB

Mąz: zdrowy

Ja: niedoczynnosc tarczycy, nieplodnosc idiopatyczna, hipogonadyzm, pierwotny brak miesiaczki

Justynka🌈❤ 4.01.2022, 2780g, 52 cm, 37+0
  • Irmi123 Przyjaciółka

Wysłany: 29 sierpnia 2021, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaplątana wrote:
    Tak jak pisza dziewczyny na spokojnie podejdz do pierwszego transferu. To nie jest tak ze dr GM jest zly. Ma poprostu inne podejscie. U nas po 6 latach niepowodzen i kilku lekarzach ktorzy nie dali rady to wlasnie dr GM udalo sie nam pomoc. Dokladnie wiedzial co i jak. Odpowiednie wytyczne, leki, w zanadrzu byla histeroskopia umowiona. Udalo nam sie w 1 procedurze w 1 transferze blastki. A na zimowisku jeszcze 6 blastek. Wiec nie skreslaj lekarza na samym poczatku. Twoje podejscie tez ma ogromne znaczenie zwlaszcza przy transferze.
    Trzymam kciuki za Ciebie i za wszystkie dziewczyny ktore walcza.

f2w33e3kkywv8kej.png
  • KasiaNowa Przyjaciółka

Wysłany: 29 sierpnia 2021, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika1916 wrote:
    Nie mialam bezpośredniej styczności z dr M, ale mialam do niego umowiona pierwsza wizyte w AP. Zanim jednak do tego doszło mialam możliwość porozmawiać z kilkoma dziewczynami na jego temat i niestety pomimo dobrych opini w internecie one nie były zadowolone ze współpracy z nim. Zasiało to we mnie trochę nie pewności i zrezygnowałam z niego idąc do dr Nycz. Nie zaluje. Nie wiem jakby było u niego, ale faktycznie mialam kontakt z jego pacjentkami ktore byly rozczarownae. Ale wiadomo jednej on spasuje i pomoże innej nie. Jak z każdym lekarzem

Powiedz prosze jakie leki dostałaś do transferu od dr Nycz.

my po 35 lat, starania około 6 lat
    Angelius Provita, dr GM
    On :wszystko ok
    Ja: endometrioza II stopień,
    badania cukrzycy, insuliny, tarczycy, trombolfilia OK
    3 mam z Provita IMSI
    1 PROCEDURA: mrozaczki: blastocysta 3(AA, 5ty dzień), 2 (AA, 5ty), 2(BB, 5ty), 4(BB, 6ty),
    1 transfer cykl sztuczny z encortonem, Assisted Hatching, embrioglue beta ani drgnęła
    2 transfer cykl naturalny, kroplówka tractocile, Assisted Hatching, embrio glue beta ani drgneła
    3 transfer cykl sztuczny, embrio glue, estrofem, luteina, beta ani drgneła:(
    4 transfer cyrk sztuczny, po badaniu okna implantacyjnego, dalej nic
    Kiry ok

naturalny cud => po zamknięciu procedury, rezygnacji ze starań, pogodzeniu się z sytuacją i zakupie psa:D

w4sq3e3kovpz8g58.png
  • zaplątana Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2021, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za słowa otuchy. Staram się ufać panu doktorowi, ale on swoim podejściem też nie pomaga, dlatego tak się stresuję. Wiem, że już na nic nie mam wpływu, ale nie da się o tym nie myśleć. Jutro mam dzwonić i pytać o zarodki oraz o termin transferu, więc trzymajcie kciuki, proszę.

Yoselyn82, Gosia895, kasia25760, Jolka4025 lubią tę wiadomość

Lat 30
    11.2018 laparoskopia - usunięcie torbieli jajnika prawego
    01.2019 histeroskopia - usunięcie polipa jajnika prawego
    10.2019 HSG - prawy jajowód niedrożny
    niedoczynność tarczycy - Euthyrox 25
    wyrzuty PRL - Dostinex
    Klinika leczenia niepłodności InviMed Katowice
    27.11.2019r. AID - owdołana (Aromek+ovi)
    20.12.2019r. AID (Aromek+Ovi) - nieudana
    Zmiana kliniki na Katowice Angelius Provita
    17.08.2021 - startujemy z IVF ✊
    28.08.2021 - punkcja 🥚🥚🥚
    Pobrano 7 komórek, 6 zapłodniono, jest 5 zarodków! 🍀
    02.09.2021 - transfer okruszka 3AB 🙏🍀❤
    Nie przeżył żaden zarodek do stadium blastocysty. Nie mam żadnej śnieżynki.

7dpt: beta - 53.55🍀❤🍀
    progesteron - 19.59 🙏
    9dpt: beta 173.2 🍀❤🍀
    11dpt: beta - 381.07 🍀❤🍀
    progesteron - 16.80 🙏
    13dpt: beta - 1085.70 🍀❤🍀
    25dpt: mamy 2mm okruszka i bijące serduszko! ❤🍀🙏

Naucz się czekać. Bóg ma wszystko na czas.
    Czekam na Ciebie, okruszku. ❤
  • Pistacja85 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2021, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny nie wiem co robić. Do dr P nie można się dostac, gdyby się dało to oczywiście ze wybrałabym ja. Co do kriobanku to do kogo spróbować się umówić? Słyszałam jeszcze ze invicta Gdańsk ma najlepsze labo ale to już mega daleko🙈😞 najgorsze jest to ze generalnie wszyscy lekarze patrzą na nasze wyniki i twierdzą ze okazy zdrowia. Duzo się ruszamy, mamy naprawdę aktywny tryb życia, jemy raczej ok, bez śmieci fast food. Owszem moja słabością są słodycze a mojego męża piwo 😱niestety. Czy faktycznie wszystkie komórki mam już spieprzone ??

Ona-37 lat On- 50
    Starania od 2016
    2 laparoskopie- usunięcia cysty na jajniku
    2018/2019 3xIUI
    2020 3x In Vitro Gyncentrum
    I IVF II 2020 protokół długi 5 komórek, 3 zarodki w 3 dobie, 2 nieudane transfery
    II IVF VIII/IX protokół długi 6 komórek, 5 zarodków do 3 doby, 1 blastocysty reszta zdegenerowała, transfer nieudany - accofil wlew, encorton, neoparin
    III IVF XII protokół krótki, 9 komórek, 3 dojrzałe, 0 zarodków do 5 doby
    IV IVF Kriobanku prot. Ultradlugi z HW 6 komórek, 6 dojrzałych i blastki 1aa i 3ac, transfer 13.XII 👎
    Eurofertil 2 mini stymulacje z pierwszej 0zarodkow z 2 7 zarodkow do badania genetycznego (4 prawidłowe, 2 nie udało się zbadać i 1 wadliwy)
    06.02.2023 transfer udany
    ANA1,2,3 +
    KIRy brak 2DL4del, 2DS4norm,2DS4del-22pz, 3DL1,3DP1var
    NK 13,9%
    ALLO MLR 64% po 10 tygodniach od transferu
    Kariotypy ok
    Mutacja MTHFR677C>T MTHFR1298A>C
    age.png[/url]
  • arzu Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2021, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pistacja85 wrote:
    Kurczę dziewczyny nie wiem co robić. Do dr P nie można się dostac, gdyby się dało to oczywiście ze wybrałabym ja. Co do kriobanku to do kogo spróbować się umówić? Słyszałam jeszcze ze invicta Gdańsk ma najlepsze labo ale to już mega daleko🙈😞 najgorsze jest to ze generalnie wszyscy lekarze patrzą na nasze wyniki i twierdzą ze okazy zdrowia. Duzo się ruszamy, mamy naprawdę aktywny tryb życia, jemy raczej ok, bez śmieci fast food. Owszem moja słabością są słodycze a mojego męża piwo 😱niestety. Czy faktycznie wszystkie komórki mam już spieprzone ??

W kriobanku albo prof Waldemar Kuczyński albo dr Agnieszka Kuczyńska, jestem z Gliwic, jutro punkcja w Białymstoku, ale podczytuje was dziewczyny bo 5 minut byłam w angeliusie u Mańki i uciekłam z powodów które wymieniacie... Spróbuj może w kriobanku konsultacje zrobić niezobowiązująco i zdecydujesz potem/w trakcie... Zaplanuj wizytę tak żeby była w trakcie miesiączki 2-5 dc, trzymam kciuki

kasia25760 lubi tę wiadomość

• Avonne Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2021, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pistacja a czytałaś o klinikach w Czechach? Stosują trochę inne protokoły, podobno działają cuda. Moja diabetolog też mi wspomniała o nich. Przedemną dopiero druga procedura, ale jak wyczerpię możliwości w angeliusie to wiem ze jest coś jeszcze co daje mi nadzieję.

9.12.2022 👶córka 4030 g 58 cm ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pistacja85 wrote:

Na innym wątku dziewczyna pisała, że we wrześniu ma być wiadomo czy będą zapisy do dr P. Na przyszły rok. Tylko Wam pewnie na czasie zależy :(

• eszanka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2021, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaplątana wierze ze liczy się jakość a nie ilość. Trzymam mocno kciuki aby u Was właśnie tak było ✊

KaBar nam doktor P założyła karte ciąży po wizycie serduszkowej, dostałam tez listę badań do wykonania dla swojego lekarza. Następna wizytę miałam po 5 tygodniach, tak tez doktor P. sugerowała 🙂

Dziewczyny planujące/podchodzące do in vitro polecam podcasty Naszego Bociana m. in. doktor P. ogólnie dotyczy in vitro:
    https://open.spotify.com/episode/5t3lT9lniOrwaMqAe83ifQ?si=YHvKNYKkThi9acyiOIx_ow&dl_branch=1

oraz podcast o pracy embriologa, o zarodkach: https://open.spotify.com/episode/6IK9lJYFeWO61J6Rt0Tk6t?si=yXLRK0DPSTCC2ikVjdhNoA&dl_branch=1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2021, 11:57

qdkkvcqgllcwggq8.png

starania od 08.2019
    👼 11.2019
    08.2020 Angelius Provita, dr MP

04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
    04.05 beta 812,6 mlU/ml
    11.05 mamy zarodek 🍀
    25.05 ❤️

"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2021, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaNowa wrote:
    Powiedz prosze jakie leki dostałaś do transferu od dr Nycz.
    Ja też jestem pacjentką dr N i to od samego początku mojego leczenia i z mojego doświadczenia oraz obserwacji tego, co piszą tu dziewczyny o dr M, nie wiedzę między nimi większej różnicy. Ja miałam zalecone do transferu tylko estrofem i luteinę, jak pytałam o inne leki, mówiła, żeby nic nie brać. Przy drugim podejściu wdrożyła co prawda Accofil, ale eksperymentalnie, na zasadzie, że "a nuż pomoże", nie zlecając żadnej wcześniejszej diagnostyki, bo ogólnie do immunologii podchodzi sceptycznie.

Mika, Tobie szczęśliwie udało się od razu przy pierwszym transferze, z czego ogromnie się cieszę, szczególnie, że przeszłaś wcześniej naprawdę straszną tragedię i cały czas mam Cię w swoich myślach i modlitwach, żeby ta ciąża skończyła się dla Ciebie szczęśliwie, ale inaczej patrzy się na lekarza po sukcesie, który tak naprawdę mógł zdarzyć się u każdego innego lekarza, a inaczej, gdy wiele lat nie wychodzi.

..............

U mnie dziś rano test sikany już bez drugiej kreski, więc mogę być w zasadzie pewna, że beta spada. I szczerze powiem, że poczułam ulgę. Bo gdyby rosła dalej, przy tak niskich wartościach na tym etapie, nie ma, co się łudzić - najpewniej skończyłoby się to jeszcze większą tragedią. Przykro mi, że los sobie trochę zadrwił ze mnie tym piątkowym wynikiem, bo już zdążyłam opłakać tą porażkę, pogodzić się z nią, czekałam tylko, aż będę mogła odstawić leki i już myślałam o tym, jak działać dalej, a tymczasem wszystko się przeciągnęło o 3 kolejne dni, nie mówiąc już o tym ile mi to zafundowało lęku o to, jak to się skończy. No, ale taka już jest ta droga, często ciernista i pełną przeszkód. Z drugiej jednak strony plus jest taki, że wreszcie zobaczyłam, jak beta drgnęła, ujrzałam nawet przez chwilkę bledziutką drugą kreskę na teście i dzięki temu wiem, że moje ciało zadziałało i było gotowe przyjąć zarodek (może właśnie dzięki eksperymentalnemu Accofilowi), a to daje nadzieję na przyszłość.... O ile tylko któryś z moich ostatnich dwóch zarodków jest prawidłowy i może dać zdrowo rozwijająca się ciążę 🙏

Gosia895 lubi tę wiadomość

• Mika1916 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2021, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do samego transferu tylko luteina i estrofem. U nas sie udalo tez przy inseminacji za 1 razem, wiec nie mogę narzekać ze mam problem zeby zarodek sie przyjął....ile pacjentek tyle niestety problemów, schorzeń itp . Wiec tutaj moze faktycznie lekarz nie miałby U mnie znaczenia.
    Nie mniej jednak trzymam za nas wszystkie kciuki dziewczyny🤞🤞
    Zdaje sobie sprawę że każde niepowodzenie rozsiewa w głowie kolejne plany co robić, może lekarz nie ten itp. Naprawde mam nadzieje ze w końcu kazdej z nas sie uda 🍀

Dziekuje Ci bardzo Iskrzynka 🙏🙏❤

Iskrzynka, Angel9306, Magi32 lubią tę wiadomość

O2.2019 stymulacja Mensinorm- ciazy brak😔
    08.2019 stymulacja mensinorm
    10.08.2019 IUI
    27.08.2019 Beta pozytywna 😍
    2.09.2019 USG 4 pecherzyki❤
    10.2019 badanie prenatalne- mamy syna i 3 corki 🥰
    2.12.2019 szpital, skracajaca sie szyjka
    Zalozenie szwu ratunkowego
    31.12.2019 II badania prenatalne
    2.01.2020 plamienia
    7.01.2020 akcja porodowa, cesarskoe ciecie
    7.01-9.01 stracilismy wszystkie malenstwa 💔
    23.12.2020 Rozpoczynamy kolejne starania, 1 wizyta w Angelius
    24.02- histeroskopia
    16.03- stymulacja, 2.04- punkcja jajników -4 blastki (3x 3BB, 1x 2AA)
    5.05- transfer 3BB

Mąz: zdrowy

Ja: niedoczynnosc tarczycy, nieplodnosc idiopatyczna, hipogonadyzm, pierwotny brak miesiaczki

Justynka🌈❤ 4.01.2022, 2780g, 52 cm, 37+0
  • Cynthia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2021, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam za offtop, ale mam trzy szybkie pytania.

Czy któraś robiła badania genetyczne na zamrożonych zarodkach? Czy zarodki przetrwały ponowne zamrożenie i rozmrożenie do transferu?

I drugie pytanie, czy któraś przenosiła zarodki z AP do innej kliniki? Jak to wygląda w kwestii formalności i finansów.

Co do tego o czym aktualnie piszecie, ja do GM nie mam żadnych zastrzeżeń. Pierwsza procedura i pierwszy transfer udany. Wiem natomiast kogo należy omijać szerokim łukiem i jest to dr PJ z którym czeka mnie proces sądowy o błąd w sztuce lekarskiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2021, 19:57

atdc20mmyu84cdr0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2021, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane powiedzcie mi proszę ile kosztuje wlew z accofilu w klinice? Chcę się jakoś plus minus przygotować kosztowo do transferu.

• Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2021, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskrzynka a idziesz powtarzać betę?
    Wiesz... Ja się cieszę że nasza dr dała ten Acofil. Jakby nie patrzeć zaoszczędziła nam tym kilka tysięcy na diagnostykę u immunologa bo niestety każdy na 1 wizycie zleca multum badań, a dopiero później wszytkim jak leci dają acofil i encorton. A tu dostałaś i dr wzięła to na siebie więc moim zdaniem mocno na plus.
    Masz jeszcze 2 piękne zarodeczki. Dobrze myślisz, że organizm zadziałał, to znak, że możesz być w ciąży.

Cynthia a co doktorek Ci zrobił?

AgnieszkaH ja wlew miałam podczas wizyty wekc był to koszt wizyty+leku. Dodatkowo za podanie nic nie płaciłam.

03-05.2025 8 FET 4AB 💔 9+2/10 tc [*] ♂️ 😔 (krwiaki)
    12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB

08.2024 FET 8a❌
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.22- 01.23 FET 4AB 💔 9/10 tc [*] ♂️ 😔 (krwiaki)

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi prot.: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :(

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty i zwapnienia macicy, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endo i adenomioza, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1 , cross 54%

Mąż: MSOME 0%

Walka od 2016
  • sAnsa_28 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynthia wrote:

Czy któraś robiła badania genetyczne na zamrożonych zarodkach? Czy zarodki przetrwały ponowne zamrożenie i rozmrożenie do transferu?

I drugie pytanie, czy któraś przenosiła zarodki z AP do innej kliniki? Jak to wygląda w kwestii formalności i finansów.

Co do tego o czym aktualnie piszecie, ja do GM nie mam żadnych zastrzeżeń. Pierwsza procedura i pierwszy transfer udany. Wiem natomiast kogo należy omijać szerokim łukiem i jest to dr PJ z którym czeka mnie proces sądowy o błąd w sztuce lekarskiej.
    Cynthia, jak miło Cię tu widzieć ! Jak synek? Po stopce widzę, ze to już kawaler 😊 Mam również nadzieje, że sytuacja z mężem się wyjaśniła i że najgorsze już za wami.
    Ja niestety nie odpowiem na Twoje pytania, bo nie mam pojęcia. Ale może odezwą się dziewczyny, które albo już badały zarodki, albo maja zamiar. O ile się nie mylę, Daśka chciała badać.

f312925a50.png
    Aniołek 8/11tc [*] - 06.07.2017
    Angelius Provita, dr M. Paliga - od 13.04.2018
    L + H 05.09.2018
    On :DFI 50%, po 4 msc. 35 % , hla-c c2c2
    Ja: adenomioza, endometrioza I
    Kir AA, NK 17%
    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G - układy hetero
    25.02.2019 IMSI+macs 3BB🙁
    13.06.2019 IMSI+macs 8A🙁🙁❄️❄️❄️
    02.10.2019 ket 4AB🙁 cb 6dpt 84,6 8dpt 194,4 9dpt 352,3 13dpt 375,9 16dpt 33,5
    8.11.2019 ket 3BB 🙁
    01/2020 03/2020 CB 🙁🙁
    Szczepienia limfocytami
    11/2020 22dc 41,5 23dc 77,6 25dc 210 28dc 928,9 35 dc 10976 39dc ❤️
    5.07.2021 r Milena 2790g 51 cm
    06/2022 07/2022 CB 🙁🙁
    09/2022 47 dc ❤️czekamy na synka 👶🏼
  • I_ga Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynthia wrote:

Cynthia, więc jednak proces? Klinika olala temat?

AP od 8/2019
    POF - procedura z KD
    1/2020 - ❄ - bez reakcji 😑
    2/2020 - ❄ - cb 😢
    4/2020 - ❄ - 😢😢😢
    8/2020 ♥️🤰BOY
    04/2021 Witamy na świecie 👨‍👩‍👦
    ❄ Oddany do adopcji
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa89_89 wrote:
    Iskrzynka a idziesz powtarzać betę?
    Tak, muszę powtórzyć betę, żeby oficjalnie dostać zielone światło do odstawienia leków. Już czekam w kolejce, wynik wieczorem.
    Ewa89_89 wrote:
    Wiesz... Ja się cieszę że nasza dr dała ten Acofil. Jakby nie patrzeć zaoszczędziła nam tym kilka tysięcy na diagnostykę u immunologa bo niestety każdy na 1 wizycie zleca multum badań, a dopiero później wszytkim jak leci dają acofil i encorton. A tu dostałaś i dr wzięła to na siebie więc moim zdaniem mocno na plus.
    Masz rację, w ten sposób też na to patrzę.
    Ewa89_89 wrote:
    Masz jeszcze 2 piękne zarodeczki. Dobrze myślisz, że organizm zadziałał, to znak, że możesz być w ciąży.
    Nadzieja teraz w moich dwóch śnieżynkach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2021, 07:38

‹‹ 3741 3742 3743 3744 3745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ