Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochana, czasami milczenie jest złotem…
Sama mam teczkę w klinice, która już pęka w szwach i trudne decyzje przed sobą, ale proszę, nie rańmy siebie nawzajem. Nie taki jest cel forum. Mamy siebie wspierać choć rozumiem też, że czasami mamy ochotę nakrzyczeć na cały świat za to życie co nas kopie po dupie. Sama wczoraj napisałam jednej z Was, że przepłakałam wieczór przy malutkiej, białej kołysce z pięknymi misiami, którą teściowie kupili dla 3 dziecka siostry męża, która ma męża alkoholika i zaszli w ciążę w 1 miesiącu po odstawieniu tabletek, ale za cholerę nie mogę ich winić za to, że nam się nie udaje.
Podczytuje Was, wspieram, ale chwilowo nie mam siły się tutaj udzielać, ale bardzo bym chciała, żebyśmy były dla siebie wsparciem❤️ Bo jak nie my to kto?Makino, Gosia895, sAnsa_28, Magi32, Yoselyn82, Iskrzynka, eszanka, Daśka, Aga___, Jolka4025, Bejzi, AgnieszkaH, Księgowa lubią tę wiadomość
-
Kurcze, tak piszecie o dr M., że ja jestem przerażona. Podchodzę u niego do pierwszej procedury. Wybrałam go, bo koleżanka teściowej pracuje w Angeliusie i powiedziała, że jak in vitro, to tylko u tego lekarza. Teraz to już nie bardzo mam możliwość zrobić cokolwiek, bo transfer wtorek lub czwartek. Liczę tylko na to, że u nas faktycznie jest problem z nasieniem, a ze mną wszystko dobrze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2021, 06:32
Lat 30
11.2018 laparoskopia - usunięcie torbieli jajnika prawego
01.2019 histeroskopia - usunięcie polipa jajnika prawego
10.2019 HSG - prawy jajowód niedrożny
niedoczynność tarczycy - Euthyrox 25
wyrzuty PRL - Dostinex
Klinika leczenia niepłodności InviMed Katowice
27.11.2019r. AID - owdołana (Aromek+ovi)
20.12.2019r. AID (Aromek+Ovi) - nieudana
Zmiana kliniki na Katowice Angelius Provita
17.08.2021 - startujemy z IVF ✊
28.08.2021 - punkcja 🥚🥚🥚
Pobrano 7 komórek, 6 zapłodniono, jest 5 zarodków! 🍀
02.09.2021 - transfer okruszka 3AB 🙏🍀❤
Nie przeżył żaden zarodek do stadium blastocysty. Nie mam żadnej śnieżynki.
7dpt: beta - 53.55🍀❤🍀
progesteron - 19.59 🙏
9dpt: beta 173.2 🍀❤🍀
11dpt: beta - 381.07 🍀❤🍀
progesteron - 16.80 🙏
13dpt: beta - 1085.70 🍀❤🍀
25dpt: mamy 2mm okruszka i bijące serduszko! ❤🍀🙏
Naucz się czekać. Bóg ma wszystko na czas.
Czekam na Ciebie, okruszku. ❤ -
nick nieaktualnyzaplątana wrote:Kurcze, tak piszecie o dr M., że ja jestem przerażona. Podchodzę u niego do pierwszej procedury. Wybrałam go, bo koleżanka teściowej pracuje w Angeliusie i powiedziała, że jak in vitro, to tylko u tego lekarza. Teraz to już nie bardzo mam możliwość zrobić cokolwiek, bo transfer wtorek lub czwartek. Liczę tylko na to, że u nas faktycznie jest problem z nasieniem, a ze mną wszystko dobrze.
Nie denerwuj się bo to nic nie da, jednym doktor pasuje innym nie. U nas była kiedyś dziewczyna co mówiła, że to jej Anioł. Ma synka z inv. Lekarze mają różne podejście, jeśli chodzi o mutacje/kiry to wielu niestety olewa. W Angeliusie to chyba dr P. jedynie na to zwraca uwagę i ta druga lekarka, ale ona nie od inv.
Podejdźcie do pierwszego transferu na spokojnie, a potem można szukać. Ja też miałam pytać dr P o badanie cytokin, immunofenotypu, ale odpuściłam. Jak człowiek siedzi na tych grupach na fb, to czasem sam sobie wymyśla problemy...
A kiedy będziesz wiedzieć ile zarodków, w poniedziałek czy dopiero podczas transferu? -
Nie mialam bezpośredniej styczności z dr M, ale mialam do niego umowiona pierwsza wizyte w AP. Zanim jednak do tego doszło mialam możliwość porozmawiać z kilkoma dziewczynami na jego temat i niestety pomimo dobrych opini w internecie one nie były zadowolone ze współpracy z nim. Zasiało to we mnie trochę nie pewności i zrezygnowałam z niego idąc do dr Nycz. Nie zaluje. Nie wiem jakby było u niego, ale faktycznie mialam kontakt z jego pacjentkami ktore byly rozczarownae. Ale wiadomo jednej on spasuje i pomoże innej nie. Jak z każdym lekarzem
Yoselyn82, Nusieńka, kasia25760 lubią tę wiadomość
O2.2019 stymulacja Mensinorm- ciazy brak😔
08.2019 stymulacja mensinorm
10.08.2019 IUI
27.08.2019 Beta pozytywna 😍
2.09.2019 USG 4 pecherzyki❤
10.2019 badanie prenatalne- mamy syna i 3 corki 🥰
2.12.2019 szpital, skracajaca sie szyjka
Zalozenie szwu ratunkowego
31.12.2019 II badania prenatalne
2.01.2020 plamienia
7.01.2020 akcja porodowa, cesarskoe ciecie
7.01-9.01 stracilismy wszystkie malenstwa 💔
23.12.2020 Rozpoczynamy kolejne starania, 1 wizyta w Angelius
24.02- histeroskopia
16.03- stymulacja, 2.04- punkcja jajników -4 blastki (3x 3BB, 1x 2AA)
5.05- transfer 3BB
Mąz: zdrowy
Ja: niedoczynnosc tarczycy, nieplodnosc idiopatyczna, hipogonadyzm, pierwotny brak miesiaczki
Justynka🌈❤ 4.01.2022, 2780g, 52 cm, 37+0 -
zaplątana wrote:Kurcze, tak piszecie o dr M., że ja jestem przerażona. Podchodzę u niego do pierwszej procedury. Wybrałam go, bo koleżanka teściowej pracuje w Angeliusie i powiedziała, że jak in vitro, to tylko u tego lekarza. Teraz to już nie bardzo mam możliwość zrobić cokolwiek, bo transfer wtorek lub czwartek. Liczę tylko na to, że u nas faktycznie jest problem z nasieniem, a ze mną wszystko dobrze.
Trzymam kciuki za Ciebie i za wszystkie dziewczyny ktore walcza. -
Mika1916 wrote:Nie mialam bezpośredniej styczności z dr M, ale mialam do niego umowiona pierwsza wizyte w AP. Zanim jednak do tego doszło mialam możliwość porozmawiać z kilkoma dziewczynami na jego temat i niestety pomimo dobrych opini w internecie one nie były zadowolone ze współpracy z nim. Zasiało to we mnie trochę nie pewności i zrezygnowałam z niego idąc do dr Nycz. Nie zaluje. Nie wiem jakby było u niego, ale faktycznie mialam kontakt z jego pacjentkami ktore byly rozczarownae. Ale wiadomo jednej on spasuje i pomoże innej nie. Jak z każdym lekarzem
Powiedz prosze jakie leki dostałaś do transferu od dr Nycz.my po 35 lat, starania około 6 lat
Angelius Provita, dr GM
On :wszystko ok
Ja: endometrioza II stopień,
badania cukrzycy, insuliny, tarczycy, trombolfilia OK
3 mam z Provita IMSI
1 PROCEDURA: mrozaczki: blastocysta 3(AA, 5ty dzień), 2 (AA, 5ty), 2(BB, 5ty), 4(BB, 6ty),
1 transfer cykl sztuczny z encortonem, Assisted Hatching, embrioglue beta ani drgnęła
2 transfer cykl naturalny, kroplówka tractocile, Assisted Hatching, embrio glue beta ani drgneła
3 transfer cykl sztuczny, embrio glue, estrofem, luteina, beta ani drgneła:(
4 transfer cyrk sztuczny, po badaniu okna implantacyjnego, dalej nic
Kiry ok
naturalny cud => po zamknięciu procedury, rezygnacji ze starań, pogodzeniu się z sytuacją i zakupie psa:D
-
Dziękuję Wam za słowa otuchy. Staram się ufać panu doktorowi, ale on swoim podejściem też nie pomaga, dlatego tak się stresuję. Wiem, że już na nic nie mam wpływu, ale nie da się o tym nie myśleć. Jutro mam dzwonić i pytać o zarodki oraz o termin transferu, więc trzymajcie kciuki, proszę.
Yoselyn82, Gosia895, kasia25760, Jolka4025 lubią tę wiadomość
Lat 30
11.2018 laparoskopia - usunięcie torbieli jajnika prawego
01.2019 histeroskopia - usunięcie polipa jajnika prawego
10.2019 HSG - prawy jajowód niedrożny
niedoczynność tarczycy - Euthyrox 25
wyrzuty PRL - Dostinex
Klinika leczenia niepłodności InviMed Katowice
27.11.2019r. AID - owdołana (Aromek+ovi)
20.12.2019r. AID (Aromek+Ovi) - nieudana
Zmiana kliniki na Katowice Angelius Provita
17.08.2021 - startujemy z IVF ✊
28.08.2021 - punkcja 🥚🥚🥚
Pobrano 7 komórek, 6 zapłodniono, jest 5 zarodków! 🍀
02.09.2021 - transfer okruszka 3AB 🙏🍀❤
Nie przeżył żaden zarodek do stadium blastocysty. Nie mam żadnej śnieżynki.
7dpt: beta - 53.55🍀❤🍀
progesteron - 19.59 🙏
9dpt: beta 173.2 🍀❤🍀
11dpt: beta - 381.07 🍀❤🍀
progesteron - 16.80 🙏
13dpt: beta - 1085.70 🍀❤🍀
25dpt: mamy 2mm okruszka i bijące serduszko! ❤🍀🙏
Naucz się czekać. Bóg ma wszystko na czas.
Czekam na Ciebie, okruszku. ❤ -
Kurczę dziewczyny nie wiem co robić. Do dr P nie można się dostac, gdyby się dało to oczywiście ze wybrałabym ja. Co do kriobanku to do kogo spróbować się umówić? Słyszałam jeszcze ze invicta Gdańsk ma najlepsze labo ale to już mega daleko🙈😞 najgorsze jest to ze generalnie wszyscy lekarze patrzą na nasze wyniki i twierdzą ze okazy zdrowia. Duzo się ruszamy, mamy naprawdę aktywny tryb życia, jemy raczej ok, bez śmieci fast food. Owszem moja słabością są słodycze a mojego męża piwo 😱niestety. Czy faktycznie wszystkie komórki mam już spieprzone ??Ona-37 lat On- 50
Starania od 2016
2 laparoskopie- usunięcia cysty na jajniku
2018/2019 3xIUI
2020 3x In Vitro Gyncentrum
I IVF II 2020 protokół długi 5 komórek, 3 zarodki w 3 dobie, 2 nieudane transfery
II IVF VIII/IX protokół długi 6 komórek, 5 zarodków do 3 doby, 1 blastocysty reszta zdegenerowała, transfer nieudany - accofil wlew, encorton, neoparin
III IVF XII protokół krótki, 9 komórek, 3 dojrzałe, 0 zarodków do 5 doby
IV IVF Kriobanku prot. Ultradlugi z HW 6 komórek, 6 dojrzałych i blastki 1aa i 3ac, transfer 13.XII 👎
Eurofertil 2 mini stymulacje z pierwszej 0zarodkow z 2 7 zarodkow do badania genetycznego (4 prawidłowe, 2 nie udało się zbadać i 1 wadliwy)
06.02.2023 transfer udany
ANA1,2,3 +
KIRy brak 2DL4del, 2DS4norm,2DS4del-22pz, 3DL1,3DP1var
NK 13,9%
ALLO MLR 64% po 10 tygodniach od transferu
Kariotypy ok
Mutacja MTHFR677C>T MTHFR1298A>C
[/url]
-
Pistacja85 wrote:Kurczę dziewczyny nie wiem co robić. Do dr P nie można się dostac, gdyby się dało to oczywiście ze wybrałabym ja. Co do kriobanku to do kogo spróbować się umówić? Słyszałam jeszcze ze invicta Gdańsk ma najlepsze labo ale to już mega daleko🙈😞 najgorsze jest to ze generalnie wszyscy lekarze patrzą na nasze wyniki i twierdzą ze okazy zdrowia. Duzo się ruszamy, mamy naprawdę aktywny tryb życia, jemy raczej ok, bez śmieci fast food. Owszem moja słabością są słodycze a mojego męża piwo 😱niestety. Czy faktycznie wszystkie komórki mam już spieprzone ??
W kriobanku albo prof Waldemar Kuczyński albo dr Agnieszka Kuczyńska, jestem z Gliwic, jutro punkcja w Białymstoku, ale podczytuje was dziewczyny bo 5 minut byłam w angeliusie u Mańki i uciekłam z powodów które wymieniacie... Spróbuj może w kriobanku konsultacje zrobić niezobowiązująco i zdecydujesz potem/w trakcie... Zaplanuj wizytę tak żeby była w trakcie miesiączki 2-5 dc, trzymam kciukikasia25760 lubi tę wiadomość
-
Pistacja a czytałaś o klinikach w Czechach? Stosują trochę inne protokoły, podobno działają cuda. Moja diabetolog też mi wspomniała o nich. Przedemną dopiero druga procedura, ale jak wyczerpię możliwości w angeliusie to wiem ze jest coś jeszcze co daje mi nadzieję.9.12.2022 👶córka 4030 g 58 cm ❤
-
nick nieaktualnyPistacja85 wrote:Kurczę dziewczyny nie wiem co robić. Do dr P nie można się dostac, gdyby się dało to oczywiście ze wybrałabym ja. Co do kriobanku to do kogo spróbować się umówić? Słyszałam jeszcze ze invicta Gdańsk ma najlepsze labo ale to już mega daleko🙈😞 najgorsze jest to ze generalnie wszyscy lekarze patrzą na nasze wyniki i twierdzą ze okazy zdrowia. Duzo się ruszamy, mamy naprawdę aktywny tryb życia, jemy raczej ok, bez śmieci fast food. Owszem moja słabością są słodycze a mojego męża piwo 😱niestety. Czy faktycznie wszystkie komórki mam już spieprzone ??
Na innym wątku dziewczyna pisała, że we wrześniu ma być wiadomo czy będą zapisy do dr P. Na przyszły rok. Tylko Wam pewnie na czasie zależy -
zaplątana wierze ze liczy się jakość a nie ilość. Trzymam mocno kciuki aby u Was właśnie tak było ✊
KaBar nam doktor P założyła karte ciąży po wizycie serduszkowej, dostałam tez listę badań do wykonania dla swojego lekarza. Następna wizytę miałam po 5 tygodniach, tak tez doktor P. sugerowała 🙂
Dziewczyny planujące/podchodzące do in vitro polecam podcasty Naszego Bociana m. in. doktor P. ogólnie dotyczy in vitro:
https://open.spotify.com/episode/5t3lT9lniOrwaMqAe83ifQ?si=YHvKNYKkThi9acyiOIx_ow&dl_branch=1
oraz podcast o pracy embriologa, o zarodkach: https://open.spotify.com/episode/6IK9lJYFeWO61J6Rt0Tk6t?si=yXLRK0DPSTCC2ikVjdhNoA&dl_branch=1Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2021, 11:57
starania od 08.2019
👼 11.2019
08.2020 Angelius Provita, dr MP
04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
04.05 beta 812,6 mlU/ml
11.05 mamy zarodek 🍀
25.05 ❤️
"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have" -
nick nieaktualnyKasiaNowa wrote:Powiedz prosze jakie leki dostałaś do transferu od dr Nycz.
Mika, Tobie szczęśliwie udało się od razu przy pierwszym transferze, z czego ogromnie się cieszę, szczególnie, że przeszłaś wcześniej naprawdę straszną tragedię i cały czas mam Cię w swoich myślach i modlitwach, żeby ta ciąża skończyła się dla Ciebie szczęśliwie, ale inaczej patrzy się na lekarza po sukcesie, który tak naprawdę mógł zdarzyć się u każdego innego lekarza, a inaczej, gdy wiele lat nie wychodzi.
..............
U mnie dziś rano test sikany już bez drugiej kreski, więc mogę być w zasadzie pewna, że beta spada. I szczerze powiem, że poczułam ulgę. Bo gdyby rosła dalej, przy tak niskich wartościach na tym etapie, nie ma, co się łudzić - najpewniej skończyłoby się to jeszcze większą tragedią. Przykro mi, że los sobie trochę zadrwił ze mnie tym piątkowym wynikiem, bo już zdążyłam opłakać tą porażkę, pogodzić się z nią, czekałam tylko, aż będę mogła odstawić leki i już myślałam o tym, jak działać dalej, a tymczasem wszystko się przeciągnęło o 3 kolejne dni, nie mówiąc już o tym ile mi to zafundowało lęku o to, jak to się skończy. No, ale taka już jest ta droga, często ciernista i pełną przeszkód. Z drugiej jednak strony plus jest taki, że wreszcie zobaczyłam, jak beta drgnęła, ujrzałam nawet przez chwilkę bledziutką drugą kreskę na teście i dzięki temu wiem, że moje ciało zadziałało i było gotowe przyjąć zarodek (może właśnie dzięki eksperymentalnemu Accofilowi), a to daje nadzieję na przyszłość.... O ile tylko któryś z moich ostatnich dwóch zarodków jest prawidłowy i może dać zdrowo rozwijająca się ciążę 🙏Gosia895 lubi tę wiadomość
-
Do samego transferu tylko luteina i estrofem. U nas sie udalo tez przy inseminacji za 1 razem, wiec nie mogę narzekać ze mam problem zeby zarodek sie przyjął....ile pacjentek tyle niestety problemów, schorzeń itp . Wiec tutaj moze faktycznie lekarz nie miałby U mnie znaczenia.
Nie mniej jednak trzymam za nas wszystkie kciuki dziewczyny🤞🤞
Zdaje sobie sprawę że każde niepowodzenie rozsiewa w głowie kolejne plany co robić, może lekarz nie ten itp. Naprawde mam nadzieje ze w końcu kazdej z nas sie uda 🍀
Dziekuje Ci bardzo Iskrzynka 🙏🙏❤Iskrzynka, Angel9306, Magi32 lubią tę wiadomość
O2.2019 stymulacja Mensinorm- ciazy brak😔
08.2019 stymulacja mensinorm
10.08.2019 IUI
27.08.2019 Beta pozytywna 😍
2.09.2019 USG 4 pecherzyki❤
10.2019 badanie prenatalne- mamy syna i 3 corki 🥰
2.12.2019 szpital, skracajaca sie szyjka
Zalozenie szwu ratunkowego
31.12.2019 II badania prenatalne
2.01.2020 plamienia
7.01.2020 akcja porodowa, cesarskoe ciecie
7.01-9.01 stracilismy wszystkie malenstwa 💔
23.12.2020 Rozpoczynamy kolejne starania, 1 wizyta w Angelius
24.02- histeroskopia
16.03- stymulacja, 2.04- punkcja jajników -4 blastki (3x 3BB, 1x 2AA)
5.05- transfer 3BB
Mąz: zdrowy
Ja: niedoczynnosc tarczycy, nieplodnosc idiopatyczna, hipogonadyzm, pierwotny brak miesiaczki
Justynka🌈❤ 4.01.2022, 2780g, 52 cm, 37+0 -
Dziewczyny przepraszam za offtop, ale mam trzy szybkie pytania.
Czy któraś robiła badania genetyczne na zamrożonych zarodkach? Czy zarodki przetrwały ponowne zamrożenie i rozmrożenie do transferu?
I drugie pytanie, czy któraś przenosiła zarodki z AP do innej kliniki? Jak to wygląda w kwestii formalności i finansów.
Co do tego o czym aktualnie piszecie, ja do GM nie mam żadnych zastrzeżeń. Pierwsza procedura i pierwszy transfer udany. Wiem natomiast kogo należy omijać szerokim łukiem i jest to dr PJ z którym czeka mnie proces sądowy o błąd w sztuce lekarskiej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2021, 19:57
-
nick nieaktualny
-
Iskrzynka a idziesz powtarzać betę?
Wiesz... Ja się cieszę że nasza dr dała ten Acofil. Jakby nie patrzeć zaoszczędziła nam tym kilka tysięcy na diagnostykę u immunologa bo niestety każdy na 1 wizycie zleca multum badań, a dopiero później wszytkim jak leci dają acofil i encorton. A tu dostałaś i dr wzięła to na siebie więc moim zdaniem mocno na plus.
Masz jeszcze 2 piękne zarodeczki. Dobrze myślisz, że organizm zadziałał, to znak, że możesz być w ciąży.
Cynthia a co doktorek Ci zrobił?
AgnieszkaH ja wlew miałam podczas wizyty wekc był to koszt wizyty+leku. Dodatkowo za podanie nic nie płaciłam.03-05.2025 8 FET 4AB 💔 9+2/10 tc [*] ♂️ 😔 (krwiaki)
12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.22- 01.23 FET 4AB 💔 9/10 tc [*] ♂️ 😔 (krwiaki)
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi prot.: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ETcb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty i zwapnienia macicy, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endo i adenomioza, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1 , cross 54%
Mąż: MSOME 0%
Walka od 2016 -
Cynthia wrote:Dziewczyny przepraszam za offtop, ale mam trzy szybkie pytania.
Czy któraś robiła badania genetyczne na zamrożonych zarodkach? Czy zarodki przetrwały ponowne zamrożenie i rozmrożenie do transferu?
I drugie pytanie, czy któraś przenosiła zarodki z AP do innej kliniki? Jak to wygląda w kwestii formalności i finansów.
Co do tego o czym aktualnie piszecie, ja do GM nie mam żadnych zastrzeżeń. Pierwsza procedura i pierwszy transfer udany. Wiem natomiast kogo należy omijać szerokim łukiem i jest to dr PJ z którym czeka mnie proces sądowy o błąd w sztuce lekarskiej.
Ja niestety nie odpowiem na Twoje pytania, bo nie mam pojęcia. Ale może odezwą się dziewczyny, które albo już badały zarodki, albo maja zamiar. O ile się nie mylę, Daśka chciała badać.
Aniołek 8/11tc [*] - 06.07.2017
Angelius Provita, dr M. Paliga - od 13.04.2018
L + H 05.09.2018
On :DFI 50%, po 4 msc. 35 % , hla-c c2c2
Ja: adenomioza, endometrioza I
Kir AA, NK 17%
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G - układy hetero
25.02.2019 IMSI+macs 3BB🙁
13.06.2019 IMSI+macs 8A🙁🙁❄️❄️❄️
02.10.2019 ket 4AB🙁 cb 6dpt 84,6 8dpt 194,4 9dpt 352,3 13dpt 375,9 16dpt 33,5
8.11.2019 ket 3BB 🙁
01/2020 03/2020 CB 🙁🙁
Szczepienia limfocytami
11/2020 22dc 41,5 23dc 77,6 25dc 210 28dc 928,9 35 dc 10976 39dc ❤️
5.07.2021 r Milena 2790g 51 cm
06/2022 07/2022 CB 🙁🙁
09/2022 47 dc ❤️czekamy na synka 👶🏼 -
Cynthia wrote:Dziewczyny przepraszam za offtop, ale mam trzy szybkie pytania.
Co do tego o czym aktualnie piszecie, ja do GM nie mam żadnych zastrzeżeń. Pierwsza procedura i pierwszy transfer udany. Wiem natomiast kogo należy omijać szerokim łukiem i jest to dr PJ z którym czeka mnie proces sądowy o błąd w sztuce lekarskiej.AP od 8/2019
POF - procedura z KD
1/2020 - ❄ - bez reakcji 😑
2/2020 - ❄ - cb 😢
4/2020 - ❄ - 😢😢😢
8/2020 ♥️🤰BOY
04/2021 Witamy na świecie 👨👩👦
❄ Oddany do adopcji -
nick nieaktualnyEwa89_89 wrote:Iskrzynka a idziesz powtarzać betę?Ewa89_89 wrote:Wiesz... Ja się cieszę że nasza dr dała ten Acofil. Jakby nie patrzeć zaoszczędziła nam tym kilka tysięcy na diagnostykę u immunologa bo niestety każdy na 1 wizycie zleca multum badań, a dopiero później wszytkim jak leci dają acofil i encorton. A tu dostałaś i dr wzięła to na siebie więc moim zdaniem mocno na plus.Ewa89_89 wrote:Masz jeszcze 2 piękne zarodeczki. Dobrze myślisz, że organizm zadziałał, to znak, że możesz być w ciąży.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2021, 07:38