X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    njut wrote:
    Weźcie kapcie, koszulkę i ja polecam jeszcze szlafroczek, bo klima daje czadu.
    No i podpaski na wszelki wypadek.
    W sumie taki sam zestaw jak do laparo.
    A trzeba miec swoje czy mozna te ich jednorazowe?

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sAnsa_28 wrote:
    Noo myślę, że spokojnie. A co po laparo nie można jeść niektórych rzeczy?

no dostałam na kartce rozpiskę z dietą. Ech dobra.. zrobię rosół z domowym makaronem. Ale jutro już zjem prawie normalnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam wczoraj pani dr powiedziala ze mamy ok 45-50% szans na ciaze z in vitro :) liczylam na troche wiecej bo przeciez tylko kiepska morfologia jest ale maz i tak szczesliwy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polanka czuję się coraz lepiej. :) Swędzi mnie pępol ale to znak, że się goi. Boli mnie brzuch przedokresowo trochę raz na jakiś czas. Ale to pewnie dlatego, że jestem tydzień przed @ :)

_Polanka_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U anestazjologa bede sie po cos rozbierac? Np na wazenie? Czy nic takiego?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Njutttt nie załapałam, że będziesz miała crio. To faktycznie chyba ja się wcześniej zapakuję. Ale kto wie... może razem? <3

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka123 wrote:
    Z góry przepraszam jak coś źle skopiuje polubię czy coś bo ja naprawdę anty internetowa jestem .
    Mam 35 lat i jestem posiadaczką endometriozy 3 st. W Provicie jesteśmy od prawie roku . Ciąża pojawiła się naturalnie ale niestety na krótko ,mój mąż ok więc teraz szukamy problemów w imunologii
    A mąż HBA już badał? U ciebie układ krzepnięcia? Mutacje?

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Stokrotka123 Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Kurde czyli ciąża jest możliwa przy endometriozie 3 st. Naturalna. Super. To z in vitro szanse na 99% :D

Ale miałam koszmary... był kiedyś horror ze porywali kobiety ciężarne , robili im cesarkę i zostawiali z zaszytym w brzuchu kluczem. Ich zadaniem było pozabijać się nawzajem, wyciągnąć klucz z brzucha i się uwolnić a dziecko najsilniejszej było oddawane niemieckiej rodzinie. W ten sposób wybierano najsilniejsze geny. A potem ta matkę zabijała rodzina która brała jej dziecko, żeby organizacja która to robiła była kryta. Masaaaakraaaaaa.
    Na moim przykładzie widać że ciąża z 3 st endometriozy jest możliwa , po laparoskopii w 3 cyklu już byłam w ciąży

Stokrotka 123
  • Stokrotka123 Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki czy któraś z Was kojarzy kto robił badania w Genom w Rudzie śląskiej na NFZ ? Bo gdzieś w tych stronach mi to umknęło , a napewno gdzieś to wyczytałam . Chodzi dokładnie o to co musi być napisane na skierowaniu, bo dzwoniąc do Genom usłyszałam że po jednym poronieniu nie należy się konsultacja i badania na NFZ . I teraz już nie wiem jak to jest .

Stokrotka 123
  • Stokrotka123 Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    A mąż HBA już badał? U ciebie układ krzepnięcia? Mutacje?
    Mąż miał badania które zleciła Dr Marta fragmentacja dna plemnikow i stwierdziła że jest ok i nie trzeba nic więcej badać . Ja mam teraz wykonać badania o których w kilku laboratoriach nawet nie słyszeli na szczęście w Angeliusie wiedzieli o co chodzi więc tam je wykonam m.in Ana, aca,trombofilie.
    Co jeszcze powinniśmy wykonać ?

Stokrotka 123
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka123 wrote:
    Na moim przykładzie widać że ciąża z 3 st endometriozy jest możliwa , po laparoskopii w 3 cyklu już byłam w ciąży

Bardzo mi przykro, że źle się skończyło ale mimo wszystko to daje nadzieję, że może się udać! życzę Ci tego bardzo !!

Skoro zaszłaś naturalnie to chyba HBA nie musicie robić, bo ono uniemożliwia naturalną ciążę.. Zróbcie sobie kariotypy z Mężem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 12:08

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka123 wrote:
    Mąż miał badania które zleciła Dr Marta fragmentacja dna plemnikow i stwierdziła że jest ok i nie trzeba nic więcej badać . Ja mam teraz wykonać badania o których w kilku laboratoriach nawet nie słyszeli na szczęście w Angeliusie wiedzieli o co chodzi więc tam je wykonam m.in Ana, aca,trombofilie.
    Co jeszcze powinniśmy wykonać ?
    Widzę że dr Marta jedzie z wszystkimi badaniami więc chyba nie mam nic do dodania z takich badań. Na pewno robiłaś już MUCh-ę (mykoplazma, ureaplasma i chlamydia metodą pcr). To na trombofilię jest ważne b może sugerować przyczynę poronienia (zaburzony układ krzepnięcia powoduje trudności w utrzymaniu). Ale mam nadzieję że u Ciebie to był jedyny raz i teraz szybko pójdzie z drugim zajściem. Trzymam kciuki!
    PS. Co do Genomu to nie mam pojęcia ale ogólnie przyjmuje się że dopiero po 3 poronieniach traktują nas poważnie... Niestety taki kraj że raz to przypadek i mamy im tyłka nie zawracać.

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • Bejzi Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    A trzeba miec swoje czy mozna te ich jednorazowe?
    Na laparo nie bylo szans na te jednorazowki raczej, trzeba bylo miec swoje.

08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊
  • Stokrotka123 Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke robiłam ureaplasmę i chlamydię , mykoplazmy nie nic Pani Dr o niej nie mówiła :/ . Test na trombofilię będę robić jakoś w ciągu 2 tygodni . Czy mąż powinien też zrobić czy tylko ja ?

Stokrotka 123
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na laparo są jednorazówki ale oprócz tego trzeba mieć swoją piżamę, natomiast do punkcji i transferu idziesz w swojej piżamce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie dziś znajomy kolor luteiny... siedzę właśnie w szpitalu i czekam na wynik bety. Wierzyć mi się nie chce w to wszystko ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Dziewczyny u mnie dziś znajomy kolor luteiny... siedzę właśnie w szpitalu i czekam na wynik bety. Wierzyć mi się nie chce w to wszystko ...

co się dzieje ?!

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka123 wrote:
    KateHawke robiłam ureaplasmę i chlamydię , mykoplazmy nie nic Pani Dr o niej nie mówiła :/ . Test na trombofilię będę robić jakoś w ciągu 2 tygodni . Czy mąż powinien też zrobić czy tylko ja ?
    Jak miałaś urea i chlamydię to wystarczy. Co do trombofilii to tylko ty wystarczy że zrobisz. Wyniki męża nie mają na to wpływu. Jeśli robiłabyś kariotypy to wtedy oboje.

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka123 wrote:
    Dziewczynki czy któraś z Was kojarzy kto robił badania w Genom w Rudzie śląskiej na NFZ ? Bo gdzieś w tych stronach mi to umknęło , a napewno gdzieś to wyczytałam . Chodzi dokładnie o to co musi być napisane na skierowaniu, bo dzwoniąc do Genom usłyszałam że po jednym poronieniu nie należy się konsultacja i badania na NFZ . I teraz już nie wiem jak to jest .
    Konsultacja z genetykiem i badanie kariotypow, oraz w kierunku mutacji MTHFR jest refundowane po 3 poronieniach. Wtedy możesz umowic się telefonicznie na wizytę, a skierowanie dla Ciebie i męża/partnera(wystawia je lekarz POZ) dajesz w rejestracji w dniu wizyty. Na skierowaniu wystarczy informacja "Pacjentka/ żona pacjenta po 3 poronieniach". W gabinecie genetyka musisz mieć dokumentację potwierdzającą 3 poronienia- dokumentacja medyczna potwierdzającą poronienia/karty ciąży/wyniki bhcg/zaświadczenie od lekarza ginekologa.

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Didik trzymam za rękę żeby to tylko plamienia z powodu badziewnego wkładania luteiny były. Niech beta rośnie jak powinna. Zaciskam mocno kciuki! &&&

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
‹‹ 419 420 421 422 423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ