X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Stokrotka123 Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Ja bylam w poradni grnetycznej na nfz po jednym poronieniu.
    Na skierowaniach od lekarza poz, ja mialam nieplodnosc zenska i choroby genetyczne w rodzinie, a P. nieplodnosc meska.
    Nikt na etapie umawiania wizyty w poradni nie przeprowadza wywiadu, moga jedynie zapytac wlasnie o kod choroby.
    Trzeba troche posciemniac, u mnie w rodzinie nie ma stricte problemow genetycznych, ale powiedzialam ze siostra Taty poronila, a jeszcze ktos tam ma chore dziecko, ale nie wiem dokladnie, bo nie mam z nimi kontaktu.
    Tyle, a badania zostaly zlecone.

Stokrotka, jesli lekarz ma podpisana umowe z nfz, to moze ewentualnie takie skierowanie wystawic.
    A gdzie byłaś w poradni? ponieważ własnie w Genomie w Rudzie Pani powiedziała że nie należy mi sie wizyta po jednym poronieniu na pytanie kto sie u nich leczy odpowiedziała , że ludzie którzy leczą sie latami ...

Stokrotka 123
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didik, to nadal moze byc kwestia implantacji, a nie czegos zlego.

Bejzi, nadal czulabym sie obloznie chora ;)

Bbeczka, stokrotka, nie. Chodzilo mi raczej o to ze zawsze mozna znalezc bardziej przychylne dla nas miejsce.
    I tak, teoretycznie dopiero po 3poronieniach nalezy sie wizyta i diagnostyka na nfz.
    Poradnia w Łodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 15:11

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Włączył mi się panikarz (znowu :D) . Mąż mi przed chwilą przemył szwy i zauważył w pępku strupek. Jak się go pozbyć? Tak żeby nie bolało? bo strupek jak rozumiem to nic złego?

DIDIK JEST I BĘDZIE DOBRZE !!! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 15:29

• Yummymummy Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    njut wrote:
    Kobietki jak mam przepięknego Dupka 2x1 to mam wziąść już dziś czy od jutra?
    Od dziś Njut :)
    Jak jajka? Mów! Opowiadaj!

Angelius
    IMSI kwiecień 2012- 3 zarodki
    Maj 2012-I-crio,2x8AA,beta:11dpt-267, córeczka ❤️ I.2013
    Marzec 2018-II-crio,1xblasto,beta:10dpt-261, synuś ❤️ XI.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2020, 17:27

• Stokrotka123 Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Włączył mi się panikarz (znowu :D) . Mąż mi przed chwilą przemył szwy i zauważył w pępku strupek. Jak się go pozbyć? Tak żeby nie bolało? bo strupek jak rozumiem to nic złego?

DIDIK JEST I BĘDZIE DOBRZE !!! <3
    Zostaw strupka w spokoju podczas kąpieli sam odpadnie . Ja psikałam pępek octaniseptem (chyba tak to się pisze) i tak chwilkę leżałam żeby głęboko się odkaziło , a strupki jak są namoknięte łatwiej się odklejają

Stokrotka 123
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam do Pani dr, czekam na odpowiedz. Jeśli dzisiaj się coś podziało , to jutrzejsza Beta będzie niższa ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 16:10

• Stokrotka123 Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Kochane wynik bety 77, Beta z wczoraj 50. Przyrost myśle jest Ok, ale nie wybadam teraz czy coś się dzieje. Chyba dopiero jutrzejsza Beta może mi coś powiedzieć, prawda? Czy tez za wczesnie i dopiero poniedziałkowa? Wczoraj taki ładny przyrost ,mozliwe to żeby się coś podziało i od razu pojawiła się krew? Jestem tez w okolicy miesiączki... Myślicie ze powinnam napisać do dr? Nie chce jechać do szpitala...
    W okolicy miesiączki może wystąpić plamienie , przyrost bety jak najbardziej ok.

Stokrotka 123
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka123 wrote:
    Zostaw strupka w spokoju podczas kąpieli sam odpadnie . Ja psikałam pępek octaniseptem (chyba tak to się pisze) i tak chwilkę leżałam żeby głęboko się odkaziło , a strupki jak są namoknięte łatwiej się odklejają

Dziękuję :) ja na gazik psikam octaniseptem i tym odkażam.

• Stokrotka123 Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Dziękuję :) ja na gazik psikam octaniseptem i tym odkażam.
    Też tak najpierw robiłam ale bałam się że nie wszędzie dotrze dlatego kładłam się i sobie psikałam do pępka :)

Stokrotka 123
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka123 wrote:
    Też tak najpierw robiłam ale bałam się że nie wszędzie dotrze dlatego kładłam się i sobie psikałam do pępka :)

Tak? Można tak? Psiknąc po prostu na szwy? Hmmmm to może ja źle odkażam i się coś źle tam goi?;(

Yummymummy lubi tę wiadomość

• Yummymummy Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Tak? Można tak? Psiknąc po prostu na szwy? Hmmmm to może ja źle odkażam i się coś źle tam goi?;(
    Tak trzeba nawet :) wtedy szybciej się goi :) dzieciom po porodzie kikut tez psika się bezpośrednio octeniseptem i wtedy szybko usycha i odpada :) na gazik to za mało mysle...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 16:40

Angelius
    IMSI kwiecień 2012- 3 zarodki
    Maj 2012-I-crio,2x8AA,beta:11dpt-267, córeczka ❤️ I.2013
    Marzec 2018-II-crio,1xblasto,beta:10dpt-261, synuś ❤️ XI.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yummymummy wrote:
    Tak trzeba nawet :) wtedy szybciej się goi :) dzieciom po porodzie kikut tez psika się bezpośrednio octeniseptem i wtedy szybko usycha i odpada :) na gazik to za mało mysle...

To jak środę i czwartek słabo robiłam a dzisiaj jeszcze raz psikne i już będę psikac bezpośrednio to będzie ok?

• njut Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które miały macs lub jony wapnia... Czy macie takie osobne pozycje na fakturze?

STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
    3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
    2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
    on: FDNA 22%, HLA-C C1
    moja historia leczenia
  • Erl Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Kochane wynik bety 77, Beta z wczoraj 50. Przyrost myśle jest Ok, ale nie wybadam teraz czy coś się dzieje. Chyba dopiero jutrzejsza Beta może mi coś powiedzieć, prawda? Czy tez za wczesnie i dopiero poniedziałkowa? Wczoraj taki ładny przyrost ,mozliwe to żeby się coś podziało i od razu pojawiła się krew? Jestem tez w okolicy miesiączki... Myślicie ze powinnam napisać do dr? Nie chce jechać do szpitala...
    Twoje przyrosty bardzo zbliżone do moich, więc wróżą ok. A dużo tej krwi było? Ja na początku od czasu do czasu plamiłam, ale nigdy nie było to nic groźnego. Bliska koleżanka, które jest w 2 tygodnie młodszej ciąży niż moja ze 2-3 razy miała na początku żywą krew, a jej Dzieciaczek rozwija się od początku do teraz prawidłowo. Także spokojnie. Choć może dobrze jest zrobić USG w takiej sytuacji, żeby mieć pewność czy nie ma jakiegoś krwiaka. Trzymam kciuki &&&&&

XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
    ❄❄
    1 VI 2014 Aniołek [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erl wrote:
    Twoje przyrosty bardzo zbliżone do moich, więc wróżą ok. A dużo tej krwi było? Ja na początku od czasu do czasu plamiłam, ale nigdy nie było to nic groźnego. Bliska koleżanka, które jest w 2 tygodnie młodszej ciąży niż moja ze 2-3 razy miała na początku żywą krew, a jej Dzieciaczek rozwija się od początku do teraz prawidłowo. Także spokojnie. Choć może dobrze jest zrobić USG w takiej sytuacji, żeby mieć pewność czy nie ma jakiegoś krwiaka. Trzymam kciuki &&&&&
    Przeraziłam się bo taki widok miałam ostatnio jak poroniłam. Lutinus wypłynął mi zabarwiony na jasny roz. Żywej krwi nie znalazłam. Progesteron 12 wiec dr odpisała ze dodatkowo duphaston i prolutex. Leżę w łóżku plackiem, chciałabym zasnąć i chwile nie myśleć , ale nie mogę oka zmrużyć ...

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didik jak masz możliwość to zrób sobie betę jutro no w poniedziałek możesz się stresować czy przyrost jest ok, a tak to będziesz miała co 2 dni. Dobrze że napisałaś do Dr, może każe ci zwiększyć dawkę albo przyjść. Dziewczyny mają rację, jesteś w okolicach @ więc może być plamienie, a mogłaś tą skichaną Lutką sobie podrażnić. Będzie dobrze! <3

Erl lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Didik jak masz możliwość to zrób sobie betę jutro no w poniedziałek możesz się stresować czy przyrost jest ok, a tak to będziesz miała co 2 dni. Dobrze że napisałaś do Dr, może każe ci zwiększyć dawkę albo przyjść. Dziewczyny mają rację, jesteś w okolicach @ więc może być plamienie, a mogłaś tą skichaną Lutką sobie podrażnić. Będzie dobrze! <3
    No no idę jutro na betę. W ogóle jajniki mnie bolą i krzyż. Czuje się jak na @ ... ale wiem, ze tak może być. Próbuje sobie to tłumaczyć @ i litinusem ale i tak czarne mysli wygrywają ...

• njut Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co ja właśnie przeżyłam.
    Dojechałam do domu, całą drogę przespałam. Wreszcie czuję, że jestem po stymulacji: chodzę jak kaczka, bolą jajniki, podbrzusze, piersi...
    W końcu postanowiłam spojrzeć w papiery i co... nie ma faktury za macs i jony wapnia. Wpadłam w taki atak płaczu, że nie mogłam się uspokoić.
    Mąż napisał do dr Marty i ponoć wszystko zostało zrobione tak jak ustalaliśmy ale ja nie rozumiem czemu nie ma tego na fakturze.

Przeklęte hormony...

STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
    3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
    2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
    on: FDNA 22%, HLA-C C1
    moja historia leczenia
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Njut spokojnie, na pewno to jest osobna jakaś faktura i zapomniały ci wydrukować. Pani Dr powiedziała że to było zrobione więc na pewno tak jest. Teraz wypij herbatkę, połóż się i zrelaksuj. My tu kciuki za seks na szkiełku niezmiennie trzymamy <3

Erl, Yummymummy lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
‹‹ 421 422 423 424 425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ