X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Stokrotka123 Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Ja bylam w poradni grnetycznej na nfz po jednym poronieniu.
    Na skierowaniach od lekarza poz, ja mialam nieplodnosc zenska i choroby genetyczne w rodzinie, a P. nieplodnosc meska.
    Nikt na etapie umawiania wizyty w poradni nie przeprowadza wywiadu, moga jedynie zapytac wlasnie o kod choroby.
    Trzeba troche posciemniac, u mnie w rodzinie nie ma stricte problemow genetycznych, ale powiedzialam ze siostra Taty poronila, a jeszcze ktos tam ma chore dziecko, ale nie wiem dokladnie, bo nie mam z nimi kontaktu.
    Tyle, a badania zostaly zlecone.

Stokrotka, jesli lekarz ma podpisana umowe z nfz, to moze ewentualnie takie skierowanie wystawic.
    A gdzie byłaś w poradni? ponieważ własnie w Genomie w Rudzie Pani powiedziała że nie należy mi sie wizyta po jednym poronieniu na pytanie kto sie u nich leczy odpowiedziała , że ludzie którzy leczą sie latami ...

Stokrotka 123
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didik, to nadal moze byc kwestia implantacji, a nie czegos zlego.

Bejzi, nadal czulabym sie obloznie chora ;)

Bbeczka, stokrotka, nie. Chodzilo mi raczej o to ze zawsze mozna znalezc bardziej przychylne dla nas miejsce.
    I tak, teoretycznie dopiero po 3poronieniach nalezy sie wizyta i diagnostyka na nfz.
    Poradnia w Łodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 15:11

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Włączył mi się panikarz (znowu :D) . Mąż mi przed chwilą przemył szwy i zauważył w pępku strupek. Jak się go pozbyć? Tak żeby nie bolało? bo strupek jak rozumiem to nic złego?

DIDIK JEST I BĘDZIE DOBRZE !!! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 15:29

• Yummymummy Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    njut wrote:
    Kobietki jak mam przepięknego Dupka 2x1 to mam wziąść już dziś czy od jutra?
    Od dziś Njut :)
    Jak jajka? Mów! Opowiadaj!

Angelius
    IMSI kwiecień 2012- 3 zarodki
    Maj 2012-I-crio,2x8AA,beta:11dpt-267, córeczka ❤️ I.2013
    Marzec 2018-II-crio,1xblasto,beta:10dpt-261, synuś ❤️ XI.2018
  • Poziomka25 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2020, 17:27

3xPICSI
    5xcrio :(
    2xcb :(
    2x6tydz [*]
    Immunosupresja, szczepienia...

Udało się.
    10.2021 urodziłam swój wyczekany pierwszy Skarb ❤️

Ciaza naturalna.
    09.2023 urodziłam swój drugi Skarb ❤️
  • Stokrotka123 Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Włączył mi się panikarz (znowu :D) . Mąż mi przed chwilą przemył szwy i zauważył w pępku strupek. Jak się go pozbyć? Tak żeby nie bolało? bo strupek jak rozumiem to nic złego?

DIDIK JEST I BĘDZIE DOBRZE !!! <3
    Zostaw strupka w spokoju podczas kąpieli sam odpadnie . Ja psikałam pępek octaniseptem (chyba tak to się pisze) i tak chwilkę leżałam żeby głęboko się odkaziło , a strupki jak są namoknięte łatwiej się odklejają

Stokrotka 123
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam do Pani dr, czekam na odpowiedz. Jeśli dzisiaj się coś podziało , to jutrzejsza Beta będzie niższa ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 16:10

• Stokrotka123 Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Kochane wynik bety 77, Beta z wczoraj 50. Przyrost myśle jest Ok, ale nie wybadam teraz czy coś się dzieje. Chyba dopiero jutrzejsza Beta może mi coś powiedzieć, prawda? Czy tez za wczesnie i dopiero poniedziałkowa? Wczoraj taki ładny przyrost ,mozliwe to żeby się coś podziało i od razu pojawiła się krew? Jestem tez w okolicy miesiączki... Myślicie ze powinnam napisać do dr? Nie chce jechać do szpitala...
    W okolicy miesiączki może wystąpić plamienie , przyrost bety jak najbardziej ok.

Stokrotka 123
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka123 wrote:
    Zostaw strupka w spokoju podczas kąpieli sam odpadnie . Ja psikałam pępek octaniseptem (chyba tak to się pisze) i tak chwilkę leżałam żeby głęboko się odkaziło , a strupki jak są namoknięte łatwiej się odklejają

Dziękuję :) ja na gazik psikam octaniseptem i tym odkażam.

• Stokrotka123 Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Dziękuję :) ja na gazik psikam octaniseptem i tym odkażam.
    Też tak najpierw robiłam ale bałam się że nie wszędzie dotrze dlatego kładłam się i sobie psikałam do pępka :)

Stokrotka 123
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka123 wrote:
    Też tak najpierw robiłam ale bałam się że nie wszędzie dotrze dlatego kładłam się i sobie psikałam do pępka :)

Tak? Można tak? Psiknąc po prostu na szwy? Hmmmm to może ja źle odkażam i się coś źle tam goi?;(

Yummymummy lubi tę wiadomość

• Yummymummy Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Tak? Można tak? Psiknąc po prostu na szwy? Hmmmm to może ja źle odkażam i się coś źle tam goi?;(
    Tak trzeba nawet :) wtedy szybciej się goi :) dzieciom po porodzie kikut tez psika się bezpośrednio octeniseptem i wtedy szybko usycha i odpada :) na gazik to za mało mysle...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 16:40

Angelius
    IMSI kwiecień 2012- 3 zarodki
    Maj 2012-I-crio,2x8AA,beta:11dpt-267, córeczka ❤️ I.2013
    Marzec 2018-II-crio,1xblasto,beta:10dpt-261, synuś ❤️ XI.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yummymummy wrote:
    Tak trzeba nawet :) wtedy szybciej się goi :) dzieciom po porodzie kikut tez psika się bezpośrednio octeniseptem i wtedy szybko usycha i odpada :) na gazik to za mało mysle...

To jak środę i czwartek słabo robiłam a dzisiaj jeszcze raz psikne i już będę psikac bezpośrednio to będzie ok?

• njut Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które miały macs lub jony wapnia... Czy macie takie osobne pozycje na fakturze?

STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
    3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
    2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
    on: FDNA 22%, HLA-C C1
    moja historia leczenia
  • Erl Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Kochane wynik bety 77, Beta z wczoraj 50. Przyrost myśle jest Ok, ale nie wybadam teraz czy coś się dzieje. Chyba dopiero jutrzejsza Beta może mi coś powiedzieć, prawda? Czy tez za wczesnie i dopiero poniedziałkowa? Wczoraj taki ładny przyrost ,mozliwe to żeby się coś podziało i od razu pojawiła się krew? Jestem tez w okolicy miesiączki... Myślicie ze powinnam napisać do dr? Nie chce jechać do szpitala...
    Twoje przyrosty bardzo zbliżone do moich, więc wróżą ok. A dużo tej krwi było? Ja na początku od czasu do czasu plamiłam, ale nigdy nie było to nic groźnego. Bliska koleżanka, które jest w 2 tygodnie młodszej ciąży niż moja ze 2-3 razy miała na początku żywą krew, a jej Dzieciaczek rozwija się od początku do teraz prawidłowo. Także spokojnie. Choć może dobrze jest zrobić USG w takiej sytuacji, żeby mieć pewność czy nie ma jakiegoś krwiaka. Trzymam kciuki &&&&&

XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
    ❄❄
    1 VI 2014 Aniołek [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erl wrote:
    Twoje przyrosty bardzo zbliżone do moich, więc wróżą ok. A dużo tej krwi było? Ja na początku od czasu do czasu plamiłam, ale nigdy nie było to nic groźnego. Bliska koleżanka, które jest w 2 tygodnie młodszej ciąży niż moja ze 2-3 razy miała na początku żywą krew, a jej Dzieciaczek rozwija się od początku do teraz prawidłowo. Także spokojnie. Choć może dobrze jest zrobić USG w takiej sytuacji, żeby mieć pewność czy nie ma jakiegoś krwiaka. Trzymam kciuki &&&&&
    Przeraziłam się bo taki widok miałam ostatnio jak poroniłam. Lutinus wypłynął mi zabarwiony na jasny roz. Żywej krwi nie znalazłam. Progesteron 12 wiec dr odpisała ze dodatkowo duphaston i prolutex. Leżę w łóżku plackiem, chciałabym zasnąć i chwile nie myśleć , ale nie mogę oka zmrużyć ...

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didik jak masz możliwość to zrób sobie betę jutro no w poniedziałek możesz się stresować czy przyrost jest ok, a tak to będziesz miała co 2 dni. Dobrze że napisałaś do Dr, może każe ci zwiększyć dawkę albo przyjść. Dziewczyny mają rację, jesteś w okolicach @ więc może być plamienie, a mogłaś tą skichaną Lutką sobie podrażnić. Będzie dobrze! <3

Erl lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Didik jak masz możliwość to zrób sobie betę jutro no w poniedziałek możesz się stresować czy przyrost jest ok, a tak to będziesz miała co 2 dni. Dobrze że napisałaś do Dr, może każe ci zwiększyć dawkę albo przyjść. Dziewczyny mają rację, jesteś w okolicach @ więc może być plamienie, a mogłaś tą skichaną Lutką sobie podrażnić. Będzie dobrze! <3
    No no idę jutro na betę. W ogóle jajniki mnie bolą i krzyż. Czuje się jak na @ ... ale wiem, ze tak może być. Próbuje sobie to tłumaczyć @ i litinusem ale i tak czarne mysli wygrywają ...

• njut Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co ja właśnie przeżyłam.
    Dojechałam do domu, całą drogę przespałam. Wreszcie czuję, że jestem po stymulacji: chodzę jak kaczka, bolą jajniki, podbrzusze, piersi...
    W końcu postanowiłam spojrzeć w papiery i co... nie ma faktury za macs i jony wapnia. Wpadłam w taki atak płaczu, że nie mogłam się uspokoić.
    Mąż napisał do dr Marty i ponoć wszystko zostało zrobione tak jak ustalaliśmy ale ja nie rozumiem czemu nie ma tego na fakturze.

Przeklęte hormony...

STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
    3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
    2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
    on: FDNA 22%, HLA-C C1
    moja historia leczenia
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Njut spokojnie, na pewno to jest osobna jakaś faktura i zapomniały ci wydrukować. Pani Dr powiedziała że to było zrobione więc na pewno tak jest. Teraz wypij herbatkę, połóż się i zrelaksuj. My tu kciuki za seks na szkiełku niezmiennie trzymamy <3

Erl, Yummymummy lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
‹‹ 421 422 423 424 425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ