X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2022, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy miałyście histeroskopie na nfz w angeliusie ? Bo mi o dziwo dr tym razem dała skierowanie na nfz, chciałabym zapytać jak to wygląda tam w angeliusie na górze w szpitalu, mialam juz nie jedna histeroskopie zawsze prywatnie 15 min i po.sprawie a w angeliusie juz przy samej recepcji panie bardzo nie mile, pierwsze co usłyszałam i " najważniejsze " to bylo zdanie ze mam być w dniu zabiegu bez makijażu 🙈 lista badan itp. Szczerze to nic nie zdążyłam nawet zapytac bo odczułam, że pytania nie są wskazane 🤣 czy dlugo trzymaja na odziele po badaniu ????

• izaz123 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Durkapa wrote:
    Hej, czy miałyście histeroskopie na nfz w angeliusie ? Bo mi o dziwo dr tym razem dała skierowanie na nfz, chciałabym zapytać jak to wygląda tam w angeliusie na górze w szpitalu, mialam juz nie jedna histeroskopie zawsze prywatnie 15 min i po.sprawie a w angeliusie juz przy samej recepcji panie bardzo nie mile, pierwsze co usłyszałam i " najważniejsze " to bylo zdanie ze mam być w dniu zabiegu bez makijażu 🙈 lista badan itp. Szczerze to nic nie zdążyłam nawet zapytac bo odczułam, że pytania nie są wskazane 🤣 czy dlugo trzymaja na odziele po badaniu ????
    Hej. Ja mialam 2 razy w angeliusie. Ja z każdym razem bylam przyjmowana w godzinach porannych a wychodziłam po południu. Zabieg mialam w okolicach 14 -15. Wiec większość dnia tam przeleżałam. Panie sa bardzo mile. Po zabiegu jak juz poleżysz dostaje się herbatę i coś do przegryzienia. Potem jest rozmowa z lekarzem i wypis. Sale sa bardzo fajne, z lazienka i tv.

Teraz doczytałam że nie mile :p jak ja mialam zabiegi to Panie byly zawsze ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2022, 17:48

Durkapa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2022, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izaz123 wrote:
    Hej. Ja mialam 2 razy w angeliusie. Ja z każdym razem bylam przyjmowana w godzinach porannych a wychodziłam po południu. Zabieg mialam w okolicach 14 -15. Wiec większość dnia tam przeleżałam. Panie sa bardzo mile. Po zabiegu jak juz poleżysz dostaje się herbatę i coś do przegryzienia. Potem jest rozmowa z lekarzem i wypis. Sale sa bardzo fajne, z lazienka i tv.

Teraz doczytałam że nie mile :p jak ja mialam zabiegi to Panie byly zawsze ok :)
    A o co chodzi z tym niemslowaniem się? 🤣🤣🤣 Ja wiem, ze to nieistotne poprostu mnie ta pani zaskoczyła, ledwo dalam.jej skierowanie i odrazu mina wroga i zakaz makijażu 🤣🤣🤣 . NO tak właśnie podejrzewałam ze na nfz spedze trochę więcej tam czasu niż prywatnie

• Śnieżka90 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Durkapa wrote:
    A o co chodzi z tym niemslowaniem się? 🤣🤣🤣 Ja wiem, ze to nieistotne poprostu mnie ta pani zaskoczyła, ledwo dalam.jej skierowanie i odrazu mina wroga i zakaz makijażu 🤣🤣🤣 . NO tak właśnie podejrzewałam ze na nfz spedze trochę więcej tam czasu niż prywatnie

Miałam 3 razy, i znieczulenie dostajesz do 30 min ( tak mi się wydaje), następnie Cię wybudzają i dopiero po paru godzinach mogą Cię wypuścić.

Pani pielegniarki- najlepsze jakie spotkałam.

Śnieżka
    Aniołek- 10 tc [*] 2019
    Aniołek- 7 tc [*]2021
    Aniołek- cb 2022
    Starania od 08.2016

I dla Nas zaświeci słońce...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2022, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śnieżka90 wrote:
    Miałam 3 razy, i znieczulenie dostajesz do 30 min ( tak mi się wydaje), następnie Cię wybudzają i dopiero po paru godzinach mogą Cię wypuścić.

Pani pielegniarki- najlepsze jakie spotkałam.
    Czyli mąż musi się uzbroić w cierpliwość jak będzie na mnie czekal 🙈

• Śnieżka90 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Durkapa wrote:
    Czyli mąż musi się uzbroić w cierpliwość jak będzie na mnie czekal 🙈
    O tak, w środy dr robi zabiegi rano bo jest do południa, w resztę dni jest możliwość wyjścia dopiero 19- 20 po pacjentkach kontrolnych.

Śnieżka
    Aniołek- 10 tc [*] 2019
    Aniołek- 7 tc [*]2021
    Aniołek- cb 2022
    Starania od 08.2016

I dla Nas zaświeci słońce...
  • katszo Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy któraś z Was operowała wodniaki jajowodów w AP?
    MP kieruje mnie na NFZ, bo twierdzi, że operacja histeroskopowa może się nie udać z powodu licznych zrostów u mnie. Ale ja nie chcę ponownie dać sobie otwierać brzuch, bo po pierwsze wyrżną mi resztkę rezerwy jajnikowej, a po drugie męka leżenia w szpitalu w Bytomiu (bo tam będę się ewentualnie operować) jest nie do opisania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2022, 18:59

36 lat
    Endometrioza IV st. (3 laparoskopie)
    AMH: <0,20
    FSH: 19
    wodniaki jajowodów (laparotomia wrzesień 2022)

pierwsza procedura 11.2021 - 1 zarodek
    11 dpt - beta 2,30 💔
    druga procedura 05.2022 - degeneracja komórki po zapłodnieniu 💔
    trzecia procedura 07.2022 - brak dobrych komórek do zapłodnienia 💔 💔 💔

11.2022 - Reprofit, KD, 2 zarodki, dobre wyniki pgt
    transfer - 19 grudnia 2022 (estrofem 3x1, utrogestan 3x400, duphaston 3x1, agolutin 1x1, atosiban, neoparin, acard)
    8 dpt - betaHCG 46,60; progesteron 31,48
    10dpt - betaHCG 31,50; progesteron 30,98 💔
    11dpt - betaHCG 16, ciąża biochemiczna

maj 2023 - transfer zarodka z KD (cykl sztuczny)
    6dpt - betaHCG 13,9
    8dpt - betaHCG 77,40
    11dpt - betaHCG 149,50
    13dpt - betaHCG 84 💔

grudzień 2023 - transfer zarodka z KD (cykl sztuczny)
    ❣️ jest dziewczynka
    termin porodu: 07.09.2024
  • izaz123 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Durkapa wrote:
    W angeliusie zabiegi na nfz sa jak prywatne. To nie jest jak w szpitalu miejskim ze kaza siedzieć na korytarzu. I czy bys robiła na nfz czy prywatnie to raczej tyle samo czas nys tam spędziła :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2022, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śnieżka90 wrote:
    O tak, w środy dr robi zabiegi rano bo jest do południa, w resztę dni jest możliwość wyjścia dopiero 19- 20 po pacjentkach kontrolnych.
    A jaki to dr robi zabieg? Mam skierowanie od dr Paligi i liczylam na to, ze ona to zrobi. Nie mam jeszcze terminu, tzn wstępnie 19 lipca ale to zależy pewnie kiedy okres teraz dostane

• izaz123 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Durkapa wrote:
    A jaki to dr robi zabieg? Mam skierowanie od dr Paligi i liczylam na to, ze ona to zrobi. Nie mam jeszcze terminu, tzn wstępnie 19 lipca ale to zależy pewnie kiedy okres teraz dostane
    Mi zawsze robil prowadzący. Z tego co wiem to chyba zawsze zapisują do lekarzy prowadzących.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2022, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izaz123 wrote:
    Mi zawsze robil prowadzący. Z tego co wiem to chyba zawsze zapisują do lekarzy prowadzących.

I jeszcze jedno pytanie co ze zwolnieniem lekarskim ? Dostane w dniu zabiegu i z dzien po ?

• amak89 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2022, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katszo wrote:
    MP kieruje mnie na NFZ, bo twierdzi, że operacja histeroskopowa może się nie udać z powodu licznych zrostów u mnie. Ale ja nie chcę ponownie dać sobie otwierać brzuch, bo po pierwsze wyrżną mi resztkę rezerwy jajnikowej, a po drugie męka leżenia w szpitalu w Bytomiu (bo tam będę się ewentualnie operować) jest nie do opisania.
    Ja miałam usuwanego wodniaka w czasie laparo-histeroskopii w Angeliusie. Zabieg był robiony na skierowanie NFZ

http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202111124865.html
  • katszo Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amak89 wrote:
    Ja miałam usuwanego wodniaka w czasie laparo-histeroskopii w Angeliusie. Zabieg był robiony na skierowanie NFZ

OOO, czy możemy się zgadać na priv? Mam mnóstwo pytań.

36 lat
    Endometrioza IV st. (3 laparoskopie)
    AMH: <0,20
    FSH: 19
    wodniaki jajowodów (laparotomia wrzesień 2022)

pierwsza procedura 11.2021 - 1 zarodek
    11 dpt - beta 2,30 💔
    druga procedura 05.2022 - degeneracja komórki po zapłodnieniu 💔
    trzecia procedura 07.2022 - brak dobrych komórek do zapłodnienia 💔 💔 💔

11.2022 - Reprofit, KD, 2 zarodki, dobre wyniki pgt
    transfer - 19 grudnia 2022 (estrofem 3x1, utrogestan 3x400, duphaston 3x1, agolutin 1x1, atosiban, neoparin, acard)
    8 dpt - betaHCG 46,60; progesteron 31,48
    10dpt - betaHCG 31,50; progesteron 30,98 💔
    11dpt - betaHCG 16, ciąża biochemiczna

maj 2023 - transfer zarodka z KD (cykl sztuczny)
    6dpt - betaHCG 13,9
    8dpt - betaHCG 77,40
    11dpt - betaHCG 149,50
    13dpt - betaHCG 84 💔

grudzień 2023 - transfer zarodka z KD (cykl sztuczny)
    ❣️ jest dziewczynka
    termin porodu: 07.09.2024
  • amak89 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2022, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katszo wrote:
    OOO, czy możemy się zgadać na priv? Mam mnóstwo pytań.
    Jasne :)

http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202111124865.html
  • Martinka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta_S wrote:
    aha ok, ja mam dzisiaj 13dc i od dzisiaj biore prog i pełno innych tabletek, i transfer mam w poniedziałek 27go, także będę wiedzieć czy udany koniec czerwca-pocz lipca:)
    Ściskam kciuki za dobry początek wakacji☺️

0901d7c722.png
  • paulity Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2022, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katszo wrote:

Ja miałam , dwie laparo robił dr GM - polecam:)
    Tylko że ja nie miałam usuwanych wodniaków właśnie chyba z powodu jajnikow . Dr tylko odciął jajowody .
    A dlaczego nie zrobią Ci tego w Angeliusie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2022, 06:47

katszo lubi tę wiadomość

• izaz123 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2022, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulity jak tak wizyta u diabetologa ?

• paulity Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2022, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izaz123 wrote:
    Paulity jak tak wizyta u diabetologa ?
    aa szkoda gadać , nic się nie dowiedziałam kazał normalnie jeść słodkie tylko mierzyć cukier po 1h i tyle z tego . A jak zapytałam jak wyjdzie źle krzywa cukrowa czy przyjść do Pana to odpowiedź była " No skoro Pani musi " miałam wrażenie że spać mu się chce na tej wizycie.. ostatniego czerwca mam diabetologa w przychodni której się leczylam zobaczymy tam . Ale chyba przed wizytą zrobię jeszcze zwykłą glukoze

• izaz123 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2022, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulity wrote:
    aa szkoda gadać , nic się nie dowiedziałam kazał normalnie jeść słodkie tylko mierzyć cukier po 1h i tyle z tego . A jak zapytałam jak wyjdzie źle krzywa cukrowa czy przyjść do Pana to odpowiedź była " No skoro Pani musi " miałam wrażenie że spać mu się chce na tej wizycie.. ostatniego czerwca mam diabetologa w przychodni której się leczylam zobaczymy tam . Ale chyba przed wizytą zrobię jeszcze zwykłą glukoze
    O matko. Masakra. Moge polecić Agnieszke Strozik jeśli masz blisko do Katowic/ Dąbrowy.

• paulity Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2022, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izaz123 wrote:
    O matko. Masakra. Moge polecić Agnieszke Strozik jeśli masz blisko do Katowic/ Dąbrowy.
    Super , dziękuję :)
    Kurcze musi byc dobra bo koleżanka siostry też mi ja poleciła ale jak dzwonilam to terminy były dalekie .

‹‹ 4216 4217 4218 4219 4220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ