X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2022, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy miałyście histeroskopie na nfz w angeliusie ? Bo mi o dziwo dr tym razem dała skierowanie na nfz, chciałabym zapytać jak to wygląda tam w angeliusie na górze w szpitalu, mialam juz nie jedna histeroskopie zawsze prywatnie 15 min i po.sprawie a w angeliusie juz przy samej recepcji panie bardzo nie mile, pierwsze co usłyszałam i " najważniejsze " to bylo zdanie ze mam być w dniu zabiegu bez makijażu 🙈 lista badan itp. Szczerze to nic nie zdążyłam nawet zapytac bo odczułam, że pytania nie są wskazane 🤣 czy dlugo trzymaja na odziele po badaniu ????

• izaz123 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Durkapa wrote:
    Hej, czy miałyście histeroskopie na nfz w angeliusie ? Bo mi o dziwo dr tym razem dała skierowanie na nfz, chciałabym zapytać jak to wygląda tam w angeliusie na górze w szpitalu, mialam juz nie jedna histeroskopie zawsze prywatnie 15 min i po.sprawie a w angeliusie juz przy samej recepcji panie bardzo nie mile, pierwsze co usłyszałam i " najważniejsze " to bylo zdanie ze mam być w dniu zabiegu bez makijażu 🙈 lista badan itp. Szczerze to nic nie zdążyłam nawet zapytac bo odczułam, że pytania nie są wskazane 🤣 czy dlugo trzymaja na odziele po badaniu ????
    Hej. Ja mialam 2 razy w angeliusie. Ja z każdym razem bylam przyjmowana w godzinach porannych a wychodziłam po południu. Zabieg mialam w okolicach 14 -15. Wiec większość dnia tam przeleżałam. Panie sa bardzo mile. Po zabiegu jak juz poleżysz dostaje się herbatę i coś do przegryzienia. Potem jest rozmowa z lekarzem i wypis. Sale sa bardzo fajne, z lazienka i tv.

Teraz doczytałam że nie mile :p jak ja mialam zabiegi to Panie byly zawsze ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2022, 17:48

Durkapa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2022, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izaz123 wrote:
    Hej. Ja mialam 2 razy w angeliusie. Ja z każdym razem bylam przyjmowana w godzinach porannych a wychodziłam po południu. Zabieg mialam w okolicach 14 -15. Wiec większość dnia tam przeleżałam. Panie sa bardzo mile. Po zabiegu jak juz poleżysz dostaje się herbatę i coś do przegryzienia. Potem jest rozmowa z lekarzem i wypis. Sale sa bardzo fajne, z lazienka i tv.

Teraz doczytałam że nie mile :p jak ja mialam zabiegi to Panie byly zawsze ok :)
    A o co chodzi z tym niemslowaniem się? 🤣🤣🤣 Ja wiem, ze to nieistotne poprostu mnie ta pani zaskoczyła, ledwo dalam.jej skierowanie i odrazu mina wroga i zakaz makijażu 🤣🤣🤣 . NO tak właśnie podejrzewałam ze na nfz spedze trochę więcej tam czasu niż prywatnie

• Śnieżka90 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Durkapa wrote:
    A o co chodzi z tym niemslowaniem się? 🤣🤣🤣 Ja wiem, ze to nieistotne poprostu mnie ta pani zaskoczyła, ledwo dalam.jej skierowanie i odrazu mina wroga i zakaz makijażu 🤣🤣🤣 . NO tak właśnie podejrzewałam ze na nfz spedze trochę więcej tam czasu niż prywatnie

Miałam 3 razy, i znieczulenie dostajesz do 30 min ( tak mi się wydaje), następnie Cię wybudzają i dopiero po paru godzinach mogą Cię wypuścić.

Pani pielegniarki- najlepsze jakie spotkałam.

Śnieżka
    Aniołek- 10 tc [*] 2019
    Aniołek- 7 tc [*]2021
    Aniołek- cb 2022
    Aniołek-cb 2025
    Starania od 08.2016

I dla Nas zaświeci słońce...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2022, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śnieżka90 wrote:
    Miałam 3 razy, i znieczulenie dostajesz do 30 min ( tak mi się wydaje), następnie Cię wybudzają i dopiero po paru godzinach mogą Cię wypuścić.

Pani pielegniarki- najlepsze jakie spotkałam.
    Czyli mąż musi się uzbroić w cierpliwość jak będzie na mnie czekal 🙈

• Śnieżka90 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Durkapa wrote:
    Czyli mąż musi się uzbroić w cierpliwość jak będzie na mnie czekal 🙈
    O tak, w środy dr robi zabiegi rano bo jest do południa, w resztę dni jest możliwość wyjścia dopiero 19- 20 po pacjentkach kontrolnych.

Śnieżka
    Aniołek- 10 tc [*] 2019
    Aniołek- 7 tc [*]2021
    Aniołek- cb 2022
    Aniołek-cb 2025
    Starania od 08.2016

I dla Nas zaświeci słońce...
  • katszo Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy któraś z Was operowała wodniaki jajowodów w AP?
    MP kieruje mnie na NFZ, bo twierdzi, że operacja histeroskopowa może się nie udać z powodu licznych zrostów u mnie. Ale ja nie chcę ponownie dać sobie otwierać brzuch, bo po pierwsze wyrżną mi resztkę rezerwy jajnikowej, a po drugie męka leżenia w szpitalu w Bytomiu (bo tam będę się ewentualnie operować) jest nie do opisania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2022, 18:59

36 lat
    Endometrioza IV st. (3 laparoskopie)
    AMH: <0,20
    FSH: 19
    wodniaki jajowodów (laparotomia wrzesień 2022)

pierwsza procedura 11.2021 - 1 zarodek
    11 dpt - beta 2,30 💔
    druga procedura 05.2022 - degeneracja komórki po zapłodnieniu 💔
    trzecia procedura 07.2022 - brak dobrych komórek do zapłodnienia 💔 💔 💔

11.2022 - Reprofit, KD, 2 zarodki, dobre wyniki pgt
    transfer - 19 grudnia 2022 (estrofem 3x1, utrogestan 3x400, duphaston 3x1, agolutin 1x1, atosiban, neoparin, acard)
    8 dpt - betaHCG 46,60; progesteron 31,48
    10dpt - betaHCG 31,50; progesteron 30,98 💔
    11dpt - betaHCG 16, ciąża biochemiczna

maj 2023 - transfer zarodka z KD (cykl sztuczny)
    6dpt - betaHCG 13,9
    8dpt - betaHCG 77,40
    11dpt - betaHCG 149,50
    13dpt - betaHCG 84 💔

grudzień 2023 - transfer zarodka z KD (cykl sztuczny)
    ❣️ jest dziewczynka
    termin porodu: 07.09.2024

31.08.2024 - urodziłam córeczkę!!!
  • izaz123 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Durkapa wrote:
    W angeliusie zabiegi na nfz sa jak prywatne. To nie jest jak w szpitalu miejskim ze kaza siedzieć na korytarzu. I czy bys robiła na nfz czy prywatnie to raczej tyle samo czas nys tam spędziła :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2022, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śnieżka90 wrote:
    O tak, w środy dr robi zabiegi rano bo jest do południa, w resztę dni jest możliwość wyjścia dopiero 19- 20 po pacjentkach kontrolnych.
    A jaki to dr robi zabieg? Mam skierowanie od dr Paligi i liczylam na to, ze ona to zrobi. Nie mam jeszcze terminu, tzn wstępnie 19 lipca ale to zależy pewnie kiedy okres teraz dostane

• izaz123 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Durkapa wrote:
    A jaki to dr robi zabieg? Mam skierowanie od dr Paligi i liczylam na to, ze ona to zrobi. Nie mam jeszcze terminu, tzn wstępnie 19 lipca ale to zależy pewnie kiedy okres teraz dostane
    Mi zawsze robil prowadzący. Z tego co wiem to chyba zawsze zapisują do lekarzy prowadzących.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2022, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izaz123 wrote:
    Mi zawsze robil prowadzący. Z tego co wiem to chyba zawsze zapisują do lekarzy prowadzących.

I jeszcze jedno pytanie co ze zwolnieniem lekarskim ? Dostane w dniu zabiegu i z dzien po ?

• amak89 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2022, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katszo wrote:
    MP kieruje mnie na NFZ, bo twierdzi, że operacja histeroskopowa może się nie udać z powodu licznych zrostów u mnie. Ale ja nie chcę ponownie dać sobie otwierać brzuch, bo po pierwsze wyrżną mi resztkę rezerwy jajnikowej, a po drugie męka leżenia w szpitalu w Bytomiu (bo tam będę się ewentualnie operować) jest nie do opisania.
    Ja miałam usuwanego wodniaka w czasie laparo-histeroskopii w Angeliusie. Zabieg był robiony na skierowanie NFZ

http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202111124865.html
  • katszo Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amak89 wrote:
    Ja miałam usuwanego wodniaka w czasie laparo-histeroskopii w Angeliusie. Zabieg był robiony na skierowanie NFZ

OOO, czy możemy się zgadać na priv? Mam mnóstwo pytań.

36 lat
    Endometrioza IV st. (3 laparoskopie)
    AMH: <0,20
    FSH: 19
    wodniaki jajowodów (laparotomia wrzesień 2022)

pierwsza procedura 11.2021 - 1 zarodek
    11 dpt - beta 2,30 💔
    druga procedura 05.2022 - degeneracja komórki po zapłodnieniu 💔
    trzecia procedura 07.2022 - brak dobrych komórek do zapłodnienia 💔 💔 💔

11.2022 - Reprofit, KD, 2 zarodki, dobre wyniki pgt
    transfer - 19 grudnia 2022 (estrofem 3x1, utrogestan 3x400, duphaston 3x1, agolutin 1x1, atosiban, neoparin, acard)
    8 dpt - betaHCG 46,60; progesteron 31,48
    10dpt - betaHCG 31,50; progesteron 30,98 💔
    11dpt - betaHCG 16, ciąża biochemiczna

maj 2023 - transfer zarodka z KD (cykl sztuczny)
    6dpt - betaHCG 13,9
    8dpt - betaHCG 77,40
    11dpt - betaHCG 149,50
    13dpt - betaHCG 84 💔

grudzień 2023 - transfer zarodka z KD (cykl sztuczny)
    ❣️ jest dziewczynka
    termin porodu: 07.09.2024

31.08.2024 - urodziłam córeczkę!!!
  • amak89 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2022, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katszo wrote:
    OOO, czy możemy się zgadać na priv? Mam mnóstwo pytań.
    Jasne :)

http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202111124865.html
  • Martinka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2022, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta_S wrote:
    aha ok, ja mam dzisiaj 13dc i od dzisiaj biore prog i pełno innych tabletek, i transfer mam w poniedziałek 27go, także będę wiedzieć czy udany koniec czerwca-pocz lipca:)
    Ściskam kciuki za dobry początek wakacji☺️

0901d7c722.png
  • paulity Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2022, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katszo wrote:

Ja miałam , dwie laparo robił dr GM - polecam:)
    Tylko że ja nie miałam usuwanych wodniaków właśnie chyba z powodu jajnikow . Dr tylko odciął jajowody .
    A dlaczego nie zrobią Ci tego w Angeliusie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2022, 06:47

katszo lubi tę wiadomość

• izaz123 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2022, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulity jak tak wizyta u diabetologa ?

• paulity Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2022, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izaz123 wrote:
    Paulity jak tak wizyta u diabetologa ?
    aa szkoda gadać , nic się nie dowiedziałam kazał normalnie jeść słodkie tylko mierzyć cukier po 1h i tyle z tego . A jak zapytałam jak wyjdzie źle krzywa cukrowa czy przyjść do Pana to odpowiedź była " No skoro Pani musi " miałam wrażenie że spać mu się chce na tej wizycie.. ostatniego czerwca mam diabetologa w przychodni której się leczylam zobaczymy tam . Ale chyba przed wizytą zrobię jeszcze zwykłą glukoze

• izaz123 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2022, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulity wrote:
    aa szkoda gadać , nic się nie dowiedziałam kazał normalnie jeść słodkie tylko mierzyć cukier po 1h i tyle z tego . A jak zapytałam jak wyjdzie źle krzywa cukrowa czy przyjść do Pana to odpowiedź była " No skoro Pani musi " miałam wrażenie że spać mu się chce na tej wizycie.. ostatniego czerwca mam diabetologa w przychodni której się leczylam zobaczymy tam . Ale chyba przed wizytą zrobię jeszcze zwykłą glukoze
    O matko. Masakra. Moge polecić Agnieszke Strozik jeśli masz blisko do Katowic/ Dąbrowy.

• paulity Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2022, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izaz123 wrote:
    O matko. Masakra. Moge polecić Agnieszke Strozik jeśli masz blisko do Katowic/ Dąbrowy.
    Super , dziękuję :)
    Kurcze musi byc dobra bo koleżanka siostry też mi ja poleciła ale jak dzwonilam to terminy były dalekie .

‹‹ 4216 4217 4218 4219 4220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ