X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • *Iskrzynka* Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2023, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa89_89 wrote:
    Ja to myślę, że jak jest taki chłop co ma 80% to wystarczy koło niego stanąć i ciąża murowana 🤣
    Mój były to chyba taki był. Z nim miałam dziecko za dzieckiem. A potem znalazł sobie następną i z nią też ma dwoje. A teraz ma już trzecią i już zapowiada kolejne dzieci. Chyba się ściga z Michałem Wiśniewskim 🙊
    Najbardziej wkurwia mnie to, że taki, co nie umie być ojcem, z zapłodnieniem nie ma problemu, a ten co jest dobrym człowiekiem i z pewnością bylby opiekuńczym, wspaniałym tatą, to ma problem, żeby mieć chociaż jedno własne.
    Naturze chyba w ostatnich latach coś się popieprzyło i nasz gatunek zmierza ku zagładzie.

A jeszcze w temacie jakości nasienia, to niedawno byliśmy z mężem na konsultacji u genetyka w Angeliusie i babka nam powiedziała, że wg najnowszych badań jakość nasienia mężczyzn na przestrzeni ostatnich 50 lat pogorszyła się o 75%, dlatego normy zostały tak drastycznie zmniejszone, ale jest to obecnie gigantyczny problem i jak na razie nie ma jednoznacznej odpowiedzi na to, co jest tego przyczyną, a więc jak temu zaradzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2023, 18:15

megi93, aleo_, MałaMiMi, szatynkowato, Ewa1984 lubią tę wiadomość

KONIEC.💔
  • *Iskrzynka* Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2023, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynkowato wrote:
    Iskrzynka, też nadal walczysz. Ja tu wchodzę rzadko, za wiele mnie to kosztuje.
    My nigdy nie byliśmy u androloga właśnie. Usłyszeliśmy w klinice, że 2% owszem, ale jest ich tak dużo, że wychodzi odpowiednia ilość prawidłowych. Co to tych technik ivf przecież chyba wybierają te prawidłowe plemniki? Widziałam tu dużo szczęśliwych zakończeń przy słabej morfologii, ździwiło mnie wczoraj te zachowanie, trochę jak liściem dostać w twarz.
    Ja też właśnie widziałam tu dużo szczęśliwych zakonczeń i mocno wierzyłam, że i nam się uda, dlatego też olaliśmy z mężem opinie tamtego lekarza, zaufaliśmy dr MP i ruszyliśmy do boju jeszcze raz. Zrobiliśmy wszystko, co tylko się dało, zdrowy styl życia, suplementy, diety, selekcja plemników, nie wiem, co możnaby więcej, a mimo to i tak wyszło gówno, więc ja już naprawdę nie wiem, co o tym wszystkim myśleć.

KONIEC.💔
  • Lenek Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2023, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Iskrzynka* wrote:
    Mój były to chyba taki był. Z nim miałam dziecko za dzieckiem. A potem znalazł sobie następną i z nią też ma dwoje. A teraz ma już trzecią i już zapowiada kolejne dzieci. Chyba się ściga z Michałem Wiśniewskim 🙊
    Najbardziej wkurwia mnie to, że taki, co nie umie być ojcem, z zapłodnieniem nie ma problemu, a ten co jest dobrym człowiekiem i z pewnością bylby opiekuńczym, wspaniałym tatą, to ma problem, żeby mieć chociaż jedno własne.
    Naturze chyba w ostatnich latach coś się popieprzyło i nasz gatunek zmierza ku zagładzie.

A jeszcze w temacie jakości nasienia, to niedawno byliśmy z mężem na konsultacji u genetyka w Angeliusie i babka nam powiedziała, że wg najnowszych badań jakość nasienia mężczyzn na przestrzeni ostatnich 50 lat pogorszyła się o 75%, dlatego normy zostały tak drastycznie zmniejszone, ale jest to obecnie gigantyczny problem i jak na razie nie ma jednoznacznej odpowiedzi na to, co jest tego przyczyną, a więc jak temu zaradzić.

Zgadzam się z tym, często gęsto są później dzieci bez taty :( Ja już gadałam ze swoim i chyba jeśli żaden zarodek nie da ciąży to będziemy myśleć o banku nasienia, bo stymulacja teraz skończyła się dla mnie nieciekawie, wole donosić ciąże niż stresować się czy mój organizm nie narobi jakiś wad u bobasa :( Ale na razie są 3 wiec niech będą to te szczęśliwe. Myśle ze i tak będzie super tatą i nie ważne czy będzie to biologicznie jego dziecko, choć wiadomo jak jest, każdy chciałby mieć swoje dziecko również pod względem genów.

GB👎 anty TG👎 anty TPO👎
    12.22 pierwsza stymulacja 1x8A 4bb❄️3bb❄️2bc❄️
    1.23 transfer świeżaka 8A ➡️ beta 0💔
    ⛔️ nawrót GB
    Histero✅biopsja✅ANA✅
    KirBX
    5.23 FET +tractocile 4bb❄️➡️ beta 0💔
    7.23 odwołany
    8.23 wlew accofil+encorton+EG+tractocile FET ❄️❄️ ➡️?
  • szatynkowato Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2023, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, że normy się zmieniły, ale gdyby powiedziała 20% to bym jeszcze zrozumiała. Aż odkopałam wszystkie badania po kolei i co laboratorium to inne wyniki. Raz morfologia, 10%, raz 21%, raz 2%. Aglutynacja raz jest, raz nie ma. Raz ruch jest, raz nie ma.
    Jestem też ciekawa jak wpływ dokładności i technologii badań ma się do obniżenia tych norm. Logicznie myśląc czym rozwój badań do przodu tym wyniki doķładniejsze.

Rozumiem, że ta pani genetyk jest Wam znana, że od razu wiedziałyście o kogo chodzi?

Też nigdy nie zrozumiem i nie pojmę dlaczego w domach z patologią, gdzie alkohol na porządku dziennym, gdzie nikt nie pracuje, liczą tylko socjale, rodzą się dzieć za dzieciem. Mam taki przykład kilka domów dalej i zastanawiam się nad przyszłością tych dzieci, czy dają radę się z tego wyrwać. Albo że ludzie dzieci nie chcą i wpadają lub jak miałam sytuacje nie wcale tak daleko, że kobieta dzieci rodziła w domu a potem dusiła w reklamówce. Nie mieści mi się to w głowie. Czasem sobie myślę "za kogo się masz, są też inni lepsi ludzie, bardziej wykształceni, lepiej zarabiajacy albo umiejący może mocniej kochać i dbać o dziecko", a z drugiej strony jak widzę te sytuacje, gdzie dzieci w domach cierpią, bo są krzyki, alkohol, awantury i bicie to myslę dlaczego oni tak, a my nie.

Starania od 2016. Endometrioza IVst., niedoczynność tarczycy, IO, APS.
    2017 operacja pochwowo-laparoskopowa
    2018 laparoskopia
    2021 start Angelius Provita
    2021 histerolaparoskopia - odcięcie jajowodów
    26.07.21 IVF/8komórek/5dojrzałych/3zaplodnione-> 5A z 2doby, 4BB z 6 doby
    Transfer 15.10.21 dwudniowiec 5A :(
    Transfer 23.02.22 4BB :(
    03.,07.,10.2023 histeroskopia
  • Nela_90 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2023, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas najwięcej było 3% ale wtedy też dużo niższa ruchliwość, obecnie od roku utrzymuje się na poziomie 2%, są też żylaki powrozka więc wszystko trzeba wziąć pod uwagę. Ale takie teksty że 2% nie wystarczy to są wzięte chyba z nieba. Jest mnóstwo historii gdzie było 0%, są historie gdzie było mtese bo w ogóle.niw było plemnikow w ejakulacie i co? Były z tego ciążę i rodziły się dzieci. Tutaj niestety trzeba też sobie zdać sprawę że plemnik to tak naprawdę najmniejszy (dosłownie i w przenośni) problem. Jest niezbędny ale znaczna część sukcesu to nasza komórka. Zerknijcie na profil na IG instaembriolog. Jest tam post wmbriologa z kliniki Parens w Krakowie o tym że piękna i zdrowa komórka jest w stanie dać super zarodek nawet w połączeniu z jakimś gorszym plemnikiem. Tak naprawdę plemnik jest tylko maleńkim.nosnikiem materiału genetycznego i musi byc zeby proces sie rozpoczął ale całą robotę odwala komórka. Jak w tym całym procesie naszego leczenia, najwięcej 'zabawy' mamy my, kobiety 😉😅

Ona 33 lata, AMH 3.1
    On 36 lat

1IVF - krótki - wrzesień 2023 - ET 8A - nieudany

Problemy:
    - niska jakość oocytów
    - nawracający stan zapalny endometrium (trzy histeroskopie, trzy antybiotykoterapie)
    - Hashimoto
    - lekko obniżone parametry nasienia
    - zaniżone HBA (60%)

W trakcie leczenia stanu zapalnego endometrium
  • Nela_90 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2023, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Też nigdy nie zrozumiem i nie pojmę dlaczego w domach z patologią, gdzie alkohol na porządku dziennym, gdzie nikt nie pracuje, liczą tylko socjale, rodzą się dzieć za dzieciem. Mam taki przykład kilka domów dalej i zastanawiam się nad przyszłością tych dzieci, czy dają radę się z tego wyrwać. Albo że ludzie dzieci nie chcą i wpadają lub jak miałam sytuacje nie wcale tak daleko, że kobieta dzieci rodziła w domu a potem dusiła w reklamówce. Nie mieści mi się to w głowie. Czasem sobie myślę "za kogo się masz, są też inni lepsi ludzie, bardziej wykształceni, lepiej zarabiajacy albo umiejący może mocniej kochać i dbać o dziecko", a z drugiej strony jak widzę te sytuacje, gdzie dzieci w domach cierpią, bo są krzyki, alkohol, awantury i bicie to myslę dlaczego oni tak, a my nie.[/QUOTE]

Tego to mi się nawet nie chce komentować. Siostra jest pracowniki3m socjalnym i często opowiqda mi historie że np. sąsiedzi wzywają opiekę społeczną bo w jakiejś rodzinie jest problem z alko. MOPS jedzie w obstawie policji, wchodzą, a tam np. pięcioro dzieci chowajacycu się pod łóżkami i poszafach a matka w zaawansowanej ciąży na zmianę że swoim konkubinem pije albo się leją 😑 za rok kontrola i ta sama baba znowu w ciąży. Niepłodność sprawiła że przestałam wierzyć w Boga i jakakolwiek sprawiedliwość, nie ma czegoś takiego na tym świecie

Yoselyn82, Ewa89_89, szatynkowato, Ewa1984 lubią tę wiadomość

Ona 33 lata, AMH 3.1
    On 36 lat

Problemy:
    - niska jakość oocytów
    - nawracający stan zapalny endometrium (trzy histeroskopie, trzy antybiotykoterapie)
    - Hashimoto
    - zaniżone HBA (60%)

• Pani Bociek Znajoma

Wysłany: 28 lutego 2023, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenek wrote:
    Zgadzam się z tym, często gęsto są później dzieci bez taty :( Ja już gadałam ze swoim i chyba jeśli żaden zarodek nie da ciąży to będziemy myśleć o banku nasienia, bo stymulacja teraz skończyła się dla mnie nieciekawie, wole donosić ciąże niż stresować się czy mój organizm nie narobi jakiś wad u bobasa :( Ale na razie są 3 wiec niech będą to te szczęśliwe. Myśle ze i tak będzie super tatą i nie ważne czy będzie to biologicznie jego dziecko, choć wiadomo jak jest, każdy chciałby mieć swoje dziecko również pod względem genów.

My stanęliśmy z mężem przed taką decyzją. Doktor sam nam delikatnie zasugerował, że przy takich wynikach, jak ma mój mąż, to nawet selekcja może być klapą, a jak coś się uda, to raczej marne szanse na uzyskanie blastki, no i ryzyko wad płodu. Mój ślubny bez zastanowienia w gabinecie powiedział, że idziemy w nasienie dawcy. Obecnie Szczepik ma 9 miesięcy i tata jest najlepszy i najważniejszy dla małego i vice versa. Teraz wracamy do kliniki, ale zdecydowaliśmy się na AZ.

Ewa89_89, Gosia895, Nela_90, Lenek, *Iskrzynka*, szatynkowato lubią tę wiadomość

• Lenek Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2023, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bociek wrote:
    My stanęliśmy z mężem przed taką decyzją. Doktor sam nam delikatnie zasugerował, że przy takich wynikach, jak ma mój mąż, to nawet selekcja może być klapą, a jak coś się uda, to raczej marne szanse na uzyskanie blastki, no i ryzyko wad płodu. Mój ślubny bez zastanowienia w gabinecie powiedział, że idziemy w nasienie dawcy. Obecnie Szczepik ma 9 miesięcy i tata jest najlepszy i najważniejszy dla małego i vice versa. Teraz wracamy do kliniki, ale zdecydowaliśmy się na AZ.

Robiliście inseminacje czy invitro z dawcą? Bo u nas bardziej chodzi właśnie o to ze ja już nie chce stymulacji :/ swoją droga ciekawe czy jest możliwa punkcja na cyklu naturalnym?🤔

GB👎 anty TG👎 anty TPO👎
    ⛔️ nawrót GB
    Histero✅biopsja✅ANA✅
    KirBX
    7.23 odwołany
  • *Iskrzynka* Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2023, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatynkowato wrote:
    Też nigdy nie zrozumiem i nie pojmę dlaczego w domach z patologią, gdzie alkohol na porządku dziennym, gdzie nikt nie pracuje, liczą tylko socjale, rodzą się dzieć za dzieciem. Mam taki przykład kilka domów dalej i zastanawiam się nad przyszłością tych dzieci, czy dają radę się z tego wyrwać. Albo że ludzie dzieci nie chcą i wpadają lub jak miałam sytuacje nie wcale tak daleko, że kobieta dzieci rodziła w domu a potem dusiła w reklamówce. Nie mieści mi się to w głowie. Czasem sobie myślę "za kogo się masz, są też inni lepsi ludzie, bardziej wykształceni, lepiej zarabiajacy albo umiejący może mocniej kochać i dbać o dziecko", a z drugiej strony jak widzę te sytuacje, gdzie dzieci w domach cierpią, bo są krzyki, alkohol, awantury i bicie to myslę dlaczego oni tak, a my nie.
    Nela_90 wrote:
    Tego to mi się nawet nie chce komentować. Siostra jest pracowniki3m socjalnym i często opowiqda mi historie że np. sąsiedzi wzywają opiekę społeczną bo w jakiejś rodzinie jest problem z alko. MOPS jedzie w obstawie policji, wchodzą, a tam np. pięcioro dzieci chowajacycu się pod łóżkami i poszafach a matka w zaawansowanej ciąży na zmianę że swoim konkubinem pije albo się leją 😑 za rok kontrola i ta sama baba znowu w ciąży. Niepłodność sprawiła że przestałam wierzyć w Boga i jakakolwiek sprawiedliwość, nie ma czegoś takiego na tym świecie
    Ja mam taki przykład w rodzinie. Kuzynka rok młodsza ode mnie, alkoholiczka, nigdy nie pracująca, żyjąca ze świadczeń socjalnych, niedawno urodziła 4 dziecko. Krótko po jego urodzeniu, ojciec dziecka zmarł z powodu marskości wątroby, taki był przepity. Wszystkie dzieci jej odebrano, starsze są w domu dziecka, a najmłodszy trafił do rodziny zastępczej, ona chleje dalej. I też nie mogę pojąć gdzie jest jakaś sprawiedliwość, gdzie jest Bóg, gdzie jest mądrość natury? Dlaczego dzieci nie rodzą się tam, gdzie otrzymałyby miłość, opiekę, pełną rodzinę i szansę na dobry byt. A rodzą się tam, gdzie są skazane na ciężkie i smutne życie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2023, 21:51

KONIEC.💔
  • Lenek Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2023, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Iskrzynka* wrote:
    Ja mam taki przykład w rodzinie. Kuzynka rok młodsza ode mnie, alkoholiczka, nigdy nie pracująca, żyjąca ze świadczeń socjalnych, niedawno urodziła 4 dziecko. Krótko po jego urodzeniu, ojciec dziecka zmarł z powodu marskości wątroby, taki był przepity. Wszystkie dzieci jej odebrano, starsze są w domu dziecka, a najmłodszy trafił do rodziny zastępczej, ona chleje dalej. I też nie mogę pojąć gdzie jest jakaś sprawiedliwość, gdzie jest Bóg, gdzie jest mądrość natury? Dlaczego dzieci nie rodzą się tam, gdzie otrzymałyby miłość, opiekę, pełną rodzinę i szansę na dobry byt. A rodzą się tam, gdzie są skazane na ciężkie i smutne życie?

Następny paradoks w tym wszystkim jest taki, że na ifv nadal nie ma dofinansowania🙃 a takie osoby jak napisałaś wyżej to wsparcie socjalne mają… ostatnio mama powiedziała mi, że Bóg daje ci taki krzyż jaki jesteś w stanie unieść… a ja już wysiadam psychicznie, fizycznie i finansowo

GB👎 anty TG👎 anty TPO👎
    ⛔️ nawrót GB
    Histero✅biopsja✅ANA✅
    KirBX
    7.23 odwołany
  • Pani Bociek Znajoma

Wysłany: 28 lutego 2023, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenek wrote:
    Robiliście inseminacje czy invitro z dawcą? Bo u nas bardziej chodzi właśnie o to ze ja już nie chce stymulacji :/ swoją droga ciekawe czy jest możliwa punkcja na cyklu naturalnym?🤔

My podchodziliśmy do in vitro. Inseminacja, to wywalanie kasy w błoto według mnie. Swego czasu śledziłam wątek inseminacyjny, bo w innej klinice nas doktor namawia, ale zmieniliśmy i klinikę i przede wszystkim lekarza.

szatynkowato lubi tę wiadomość

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2023, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Iskrzynka* wrote:
    My byliśmy u androloga z wynikami męża jeszcze przed drugą procedurą i gdy je zobaczył, to powiedział: "dajcie sobie spokój, bo nawet jak zrobicie ivf z wszelkimi dodatkowymi technikami, to i tak nigdy się nie uda, a żona tylko się przez to wykończy ". Androlog, który ma bardzo dobre opinie i wielu pacjentów, kiedyś pracował w Angeliusie, a dziś przyjmuje tylko prywatnie.
    Nie posłuchaliśmy go, ale wyszło na to, że chyba jednak miał w naszym przypadku rację 😞

Iskrzanka ja nie sądzę, żeby androlog miał rację...
    Ja już to kiedyś pisałam, że jestem zdania, że laboratorium w Angeliusie nie należy do najlepszych...
    Dowodem na to są chociażby przypadki Dziewczyn, które w Povicie nie uzyskiwały zarodków a nagle czechach po ministymulacjach miały po kilka blastek...
    U Nas w Macierzyństwie w Krakowie z 6 zapłodnionych komórek były 4 blastki i 3 z nich były HQ, a tutaj z 9 komórek w pierwszej procedurze była 1 i dzięki Bogu mamy z niej Młodego a z drugiej też z 9 komórek była jedna słaba 2bb i niestety nie dała rady :(
    Ja w Provicie jestem z powodu Mańki chociaż zastanawiam się czy wraz z kolejną procedurą nie zmienić kliniki....

szatynkowato, Morska lubią tę wiadomość

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • szatynkowato Autorytet

Wysłany: 1 marca 2023, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcowka86 wrote:
    Iskrzanka ja nie sądzę, żeby androlog miał rację...
    Ja już to kiedyś pisałam, że jestem zdania, że laboratorium w Angeliusie nie należy do najlepszych...
    Dowodem na to są chociażby przypadki Dziewczyn, które w Povicie nie uzyskiwały zarodków a nagle czechach po ministymulacjach miały po kilka blastek...
    U Nas w Macierzyństwie w Krakowie z 6 zapłodnionych komórek były 4 blastki i 3 z nich były HQ, a tutaj z 9 komórek w pierwszej procedurze była 1 i dzięki Bogu mamy z niej Młodego a z drugiej też z 9 komórek była jedna słaba 2bb i niestety nie dała rady :(
    Ja w Provicie jestem z powodu Mańki chociaż zastanawiam się czy wraz z kolejną procedurą nie zmienić kliniki....
    Jestem tutaj już tyle lat i widzę to samo... przeciez sami powinni to zaobserwować i zainwestować w laboratorium, coś ulepszać. Płacimy niemałe pieniądze, ile zdrowia się na tym traci i nerwów. Na początku myślałam, że po prostu same ciężkie przypadki jesteśmy, ale jeśli te same osoby mają takie różnice przy zapłodnieniu i hodowli to jednak zaświeca się czerwona lampka.

2018 laparoskopia
  • MałaMiMi Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2023, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynkowato wrote:
    Jestem tutaj już tyle lat i widzę to samo... przeciez sami powinni to zaobserwować i zainwestować w laboratorium, coś ulepszać. Płacimy niemałe pieniądze, ile zdrowia się na tym traci i nerwów. Na początku myślałam, że po prostu same ciężkie przypadki jesteśmy, ale jeśli te same osoby mają takie różnice przy zapłodnieniu i hodowli to jednak zaświeca się czerwona lampka.
    A w Katowicach jest jakas klinika z dobrym lab.?

• Lenek Autorytet

Wysłany: 1 marca 2023, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bociek wrote:
    My podchodziliśmy do in vitro. Inseminacja, to wywalanie kasy w błoto według mnie. Swego czasu śledziłam wątek inseminacyjny, bo w innej klinice nas doktor namawia, ale zmieniliśmy i klinikę i przede wszystkim lekarza.

Czyli nawet jeśli nasienie dawcy, to mimo wszystko invitro? Mi właśnie chodzi o to żeby nie przechodzić stymulacji :/ myślałam, że inseminacja w takim przypadku jest bardziej skuteczna. Ale czytałam, że jest możliwa punkcja w cyklu naturalnym, to może jest dla nas ratunek 😌

GB👎 anty TG👎 anty TPO👎
    ⛔️ nawrót GB
    Histero✅biopsja✅ANA✅
    KirBX
    7.23 odwołany
  • Irmi123 Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2023, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Nie wiem czy ktos mnie jeszcze pamieta, ale odwiedzam ten watek od wakacji 2020 gdzie zaczelismy stymulacje u dr GM.
    W kwesti labo Angeliusa to chyba zalezy. Moze cos sie zmienilo (na gorsze?). W naszym przypadku bylo 9 komorek. Wszystkie zaplodnione. Z tego mielismy 7 blastek. Jedna juz na swiecie. Jeden transfer nieudany a w nastepnym cyklu naturalny cud (co z naszymi wynikami i chorobami bylo faktycznie cudem) i ten cud tez juz jest na swiecie.
    Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki i wierze ze kazda z Was odnajdzie swoje szczescie.

Nela_90, szatynkowato, Ewa89_89, Gosia895, Morska lubią tę wiadomość

f2w33e3kkywv8kej.png
  • Nela_90 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2023, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenek wrote:
    Następny paradoks w tym wszystkim jest taki, że na ifv nadal nie ma dofinansowania🙃 a takie osoby jak napisałaś wyżej to wsparcie socjalne mają… ostatnio mama powiedziała mi, że Bóg daje ci taki krzyż jaki jesteś w stanie unieść… a ja już wysiadam psychicznie, fizycznie i finansowo

Oj, takie teksty to na mnie działają jak płachta na byka, sama takie słyszałam. Zawsze wtedy pytam a co z samobójcami? Co z kilkuletnimi dziećmi z diagnozą onkologiczną? U mnie w rodzinie był przypadek dziewczynki która urodziła się z poważną wadą i zmarła po trzech dniach życia? Czy aby na pewno oni wszyscy nie dostali trochę zbyt ciężkiego krzyża? 😑 Niestety to są takie teksty które ludzie powtarzają żeby cokolwiek powiedzieć a są szkodliwe, po prostu. Ja też np. słyszałam że nieplodnosc to tak naprawdę dar i wszystko się dzieje bo taki jest boski plan. Otóż nie. Wypadki, choroby, nieszczęścia są losowe - po prostu mieliśmy pecha i na nas trafiło. Nikt nie to nie zasłużył, nie jest to żadna lekcja, nie jest to Bóg który stara się nam coś przekazać i na prwno nie jest to krzyz którymusimy nieść. Po prostu takie jest życie i z nieplodnoscia trafiło akurat na nas, tyle.

szatynkowato, Ewa1984, Lenek, Morska lubią tę wiadomość

Ona 33 lata, AMH 3.1
    On 36 lat

Problemy:
    - niska jakość oocytów
    - Hashimoto
    - zaniżone HBA (60%)

• szatynkowato Autorytet

Wysłany: 1 marca 2023, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMiMi wrote:
    A w Katowicach jest jakas klinika z dobrym lab.?
    Nie mam pojęcia. Przypomniało mi się, że spotkałam dziewczynę, która tu w klinice miała 10 blastek. Mimo tego żadna ciąży nie dała, a chyba sprobowała wszystkiego. Chyba nie ma reguły.

Pytałam swojego ginekologa tutaj na miejscu, z jego doświadczenia, po której klinice najczęściej do niego wracają z ciążami, którą klinikę by mi polecił to powiedział invimed. Na angelius kręcił głową. Jednak z jakiegoś powodu trzymam się angeliusa, nigdy nawet nie szukałam opini o invimed. No i czy można zaufać temu lekarzowi w osądzie, skoro kłócił się ze mną, że aromek nie jest na stymulacje, jedynie clo. Nawet przy mnie szukał, sprawdzał i twardo się trzyma swego zdania. Taki spec od niepłodności.

2018 laparoskopia
  • Nela_90 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2023, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynkowato wrote:
    Nie mam pojęcia. Przypomniało mi się, że spotkałam dziewczynę, która tu w klinice miała 10 blastek. Mimo tego żadna ciąży nie dała, a chyba sprobowała wszystkiego. Chyba nie ma reguły.

Pytałam swojego ginekologa tutaj na miejscu, z jego doświadczenia, po której klinice najczęściej do niego wracają z ciążami, którą klinikę by mi polecił to powiedział invimed. Na angelius kręcił głową. Jednak z jakiegoś powodu trzymam się angeliusa, nigdy nawet nie szukałam opini o invimed. No i czy można zaufać temu lekarzowi w osądzie, skoro kłócił się ze mną, że aromek nie jest na stymulacje, jedynie clo. Nawet przy mnie szukał, sprawdzał i twardo się trzyma swego zdania. Taki spec od niepłodności.

O ja znam lepszych gagatków którzy twierdzą że endometrium i endometrioza to w zasadzie to samo. Śmiech przez łzy bo niestety są pacjenci których tacy ludzie leczą...

Ona 33 lata, AMH 3.1
    On 36 lat

Problemy:
    - niska jakość oocytów
    - Hashimoto
    - zaniżone HBA (60%)

• szatynkowato Autorytet

Wysłany: 1 marca 2023, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nela_90 wrote:
    O ja znam lepszych gagatków którzy twierdzą że endometrium i endometrioza to w zasadzie to samo. Śmiech przez łzy bo niestety są pacjenci których tacy ludzie leczą...
    Nie gadaj... z tym się jeszcze nie spotkałam...

2018 laparoskopia
‹‹ 4411 4412 4413 4414 4415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ