Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny. Przepraszam, że tak wbijam do was, ale potrzebuję podpowiedzi. Potrzebuję umówić się na wizytę do dr Paligi. Nie musi być na już, teraz. Po prostu chcę się u niej skonsultować i mogę cierpliwie poczekać. Możecie mi doradzić jakiś sposób, żeby to zrobić? Niedługo mają być zapisy na lipiec, ale czytałam, że dodzwonić się i złapać miejsce graniczy z cudem…
-
Toffik_0101 wrote:Cześć dziewczyny. Przepraszam, że tak wbijam do was, ale potrzebuję podpowiedzi. Potrzebuję umówić się na wizytę do dr Paligi. Nie musi być na już, teraz. Po prostu chcę się u niej skonsultować i mogę cierpliwie poczekać. Możecie mi doradzić jakiś sposób, żeby to zrobić? Niedługo mają być zapisy na lipiec, ale czytałam, że dodzwonić się i złapać miejsce graniczy z cudem…
Toffik_0101 lubi tę wiadomość
-
MałaMiMi wrote:Mam pytanie do dziewczyn, które leczą się u MP - czy kazała Wam odstawiać q10 i inozytol po transferze?
Mnie przed, w ogóle teraz nie biorę Q10, resweratrolu i Wit. C. W sumie nie zapytałam dlaczego mam tego nie brać. -
MałaMiMi wrote:Tzn brałaś do punkcji i potem koniec? Z tego, co czytałam to q10 podnosi NK, wiec może dlatego.
Na ostatniej wizycie, po nieudanym transferze, tak zaleciła. A kolejny transfer może będę mieć w czerwcu. Także nie było nic, że do punkcji itp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2023, 19:19
MałaMiMi lubi tę wiadomość
-
Witajcie
Myślę, że czas rozgościć się w waszej społeczności:)
Udało mi się zapisać nas na pierwszą konsultacje do dr GM na 01.06 Oczywiście będę próbowała jeszcze do dr MP ale i tak jesteśmy ogólnie zadowoleni.
Proszę powiedzcie mi czy jest jakiś standardowy zestaw badań które warto już ze sobą zabrać na pierwszą wizytę?
Jak widać po mojej stopce jestem po 3 ciążach pozamacicznych w których straciłam oba jajowody, więc jedyną drogą jest dla nas in vitro.
Z uzyskaniem ciąż nie mieliśmy większych problemów, ale były możliwe tylko i wyłącznie po stymulacji letrozolem przez PCOS i brak swoich owulacji.
Tak poza tym jeszcze półtora roku temu amh miałam wskazujące raczej PCOS, hormony w normie, słabe endo (koksowane estrogenami), Hashimoto i zdiagnozowaną trombilofilie. Kariotypy ok. U partnera wtedy parametry nasienia były też ok, dwukrotnie miał robione badania.33l.
11.2016 💔 9tc
06.2020 cp - prawa strona. Laparoskopia (usunięcie jajowodu)
12.2020 cp lewa strona. Leczenie metotreksatem.
11.2021 cp - lewa strona. Usunięty jajowód.
CD138 ✅ brak stanu zapalnego
Diagnostyka immuno ✅ OK
Procedura I 04.2024 - protokół krótki (Gonal i menopur)
16.04 - punkcja; pobrano 15 🥚 zapłodnionych 9, - 3 zarodki
19.04 transfer ET z 3 doby
⛔ 05.2024 Ciąża pozamaciczna rogowa. Laparoskopia.
06.09.2024 FET cykl sztuczny 4AB
7dpt beta <2.30❌
04.10.2024 FET cykl naturalny 4BB
7dpt beta <2.30 ❌
Koniec pierwszej procedury.
Procedura II 10.2024 - protokół krótki (Rekovelle i menopur)
30.10 punkcja; pobrano 12🥚 zapłodnionych 7, - ❄️4AA, 4AA, 4BB, 3AB
Angelius Provita M.P. ❤️ -
Agula wrote:Witajcie
Udało mi się zapisać nas na pierwszą konsultacje do dr GM na 01.06 Oczywiście będę próbowała jeszcze do dr MP ale i tak jesteśmy ogólnie zadowoleni.
Proszę powiedzcie mi czy jest jakiś standardowy zestaw badań które warto już ze sobą zabrać na pierwszą wizytę?
Jak widać po mojej stopce jestem po 3 ciążach pozamacicznych w których straciłam oba jajowody, więc jedyną drogą jest dla nas in vitro.
Z uzyskaniem ciąż nie mieliśmy większych problemów, ale były możliwe tylko i wyłącznie po stymulacji letrozolem przez PCOS i brak swoich owulacji.
Tak poza tym jeszcze półtora roku temu amh miałam wskazujące raczej PCOS, hormony w normie, słabe endo (koksowane estrogenami), Hashimoto i zdiagnozowaną trombilofilie. Kariotypy ok. U partnera wtedy parametry nasienia były też ok, dwukrotnie miał robione badania. -
dmg111 wrote:Mi mówili, żeby właśnie nie jechać, bo są kolejki do zabiegów do rejestracji i nie ma szans się dostać, koleżanka potwierdziła - za to z kolejki dzwoniła i się dodzwoniła i się udało 😂
dmg111 lubi tę wiadomość
33l.
11.2016 💔 9tc
Diagnostyka immuno ✅ OK
7dpt beta <2.30❌
7dpt beta <2.30 ❌
dmg111 wrote:Mi mówili, żeby właśnie nie jechać, bo są kolejki do zabiegów do rejestracji i nie ma szans się dostać, koleżanka potwierdziła - za to z kolejki dzwoniła i się dodzwoniła i się udało 😂
Toffik_0101, dmg111 lubią tę wiadomość
Starania od 2020
Hormony ok, endometrioza I stopnia, IO, kariotypy ok, kir BX, On - ok
10.2021 I IVF, krótki protokół pobrano 5 komórek, 4 się zapłodniły, 3 zarodki
10.2021 ET - beta 0;
01.2022 FET - beta 0;
03.2022 FET - beta 0;
07.2022 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny, endometrioza I stopnia, stan zapalny endometrium
10.2022 II IVF, długi protokół: pobrano 4 komórki, 3 się zapłodniły, brak zarodków
12.2022 zmiana lekarza, przygotowania do III IVF
02.2023 naturals 🙀❤️ -
nick nieaktualnyWitajcie dziewczyny,
Byłam z mężem na pierwszej wizycie u dr Jur ogólne wrażenie dobre. Konkretny, rzeczowy lekarz. Ale czytając opinie o dr MP chyba każda z nas chce się do niej dostać. Pani w rejestracji powiedziała, że graniczy to z cudem bo jest ogrom pacjentek także rezerwowych …. A zapisy dopiero na lipiec /wrzesień….
A może któraś z Was leczy się u dr Jur to chętnie poczytam opinieWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2023, 20:14
-
dmg111 wrote:No i teraz pytanie co robić 😀 chociaż nadal liczę na tego Orlinskiego 😉
dmg111 lubi tę wiadomość
33l.
11.2016 💔 9tc
Diagnostyka immuno ✅ OK
7dpt beta <2.30❌
7dpt beta <2.30 ❌
Agula wrote:Witajcie
Tak poza tym jeszcze półtora roku temu amh miałam wskazujące raczej PCOS, hormony w normie, słabe endo (koksowane estrogenami), Hashimoto i zdiagnozowaną trombilofilie. Kariotypy ok. U partnera wtedy parametry nasienia były też ok, dwukrotnie miał robione badania.
Po pierwsze co to za stopka! Nie jesteś bezpłodna tylko niepłodna 👍 Masz owulację więc jak najbardziej możesz mieć zdrowe dzieci z drobną pomocą medyczna w postaci IVF 🙏 Głowa do góry 😊 Może jajowody nie były do końca sprawne/drożne i dlatego też ciąże pozamaciczne. Do GM Twój mąż musi mieć fragmentację + HBA tak jak Mała MiMi napisała ale nie rób tego już teraz - poczekaj na przed wizytą (badanie kosztuje 500 zł, a GM chce świeże) Wiadomo, że jesli uda Ci się ta wizytę umówić wcześniej to nie będziesz miała tego badania ale i tak i tak będziesz musiała robić jeszcze cały komplet badań typu biocenozy itp. więc spokojnie Twój mąż zdąży sobie to zrobić. AMH u GM nie może być starsze niż rok. Naprawdę warto zrobić sobie badanie KIR - długo się czeka na wynik więc to sobie możesz zrobić w oczekiwaniu na termin wizyty już teraz, wynik jest bezterminowy (nie ma sensu robić HLA-C, sam KIR wystarczy bo GM tak czy owak podaje Accofil jeśli masz zły wynik, niezależnie od wyniku męża). Rozumiem, że miałaś usuwane jajowody poprzez laparoskopię? Czy miałaś również histeroskopie? GM będzie chciał wiedzieć czy masz prawidłowa macice, bez przegród i ognisk endometriozy - to jest też ważne dla powodzenia IVF. Jeśli z jakiegoś powodu Twoje wyniki nie są jednoznaczne, bardzo możliwe, że pan doktor będzie chciał wykonac histeroskopie diagnostyczna przed rozpoczęciem procedury.Starania od 12.2020
♀️ 31
Suplementacja podczas starań:
Koenzym Q10 (ubichinol 400mg), witamina E, witamina D, witamina C, Inofolic Combi, pregna start, DHEA 50mg
Dotychczasowe leczenie:
-Ureaplasma - wyleczona
-Niskie AMH/Wysokie FSH
-6 cykli Lametty - bez efektu
-Histeroskopia - macica prawidłowa, jajowody niedrożne
-Laparoskopia - udrożniony prawy jajowód
-KIR AA
-Brak KIRów implantacyjnych
- IMSI 02.2023 AP 💉 Krótki protokół + MACS
8🥚-> 4 zaplodnione->3 blastki 3AA, 3AA, 3BB
02.23 - świeży transfer 3AA z Accofilem
BetaHCG: 7dpt - 82, 9dpt - 189, 12 dpt - 452, 14dpt - 1289
27.03 - 35 dpt jest ❤️ i 1,30 cm dzieciątka
♂️ 34
Suplementacja podczas starań: Fertilman, korzeń maca, tran, palma sabałowa
- słaba morfologia
- słabe HBA i fragmentacja
-
Aszha wrote:Po pierwsze co to za stopka! Nie jesteś bezpłodna tylko niepłodna 👍 Masz owulację więc jak najbardziej możesz mieć zdrowe dzieci z drobną pomocą medyczna w postaci IVF 🙏 Głowa do góry 😊 Może jajowody nie były do końca sprawne/drożne i dlatego też ciąże pozamaciczne. Do GM Twój mąż musi mieć fragmentację + HBA tak jak Mała MiMi napisała ale nie rób tego już teraz - poczekaj na przed wizytą (badanie kosztuje 500 zł, a GM chce świeże) Wiadomo, że jesli uda Ci się ta wizytę umówić wcześniej to nie będziesz miała tego badania ale i tak i tak będziesz musiała robić jeszcze cały komplet badań typu biocenozy itp. więc spokojnie Twój mąż zdąży sobie to zrobić. AMH u GM nie może być starsze niż rok. Naprawdę warto zrobić sobie badanie KIR - długo się czeka na wynik więc to sobie możesz zrobić w oczekiwaniu na termin wizyty już teraz, wynik jest bezterminowy (nie ma sensu robić HLA-C, sam KIR wystarczy bo GM tak czy owak podaje Accofil jeśli masz zły wynik, niezależnie od wyniku męża). Rozumiem, że miałaś usuwane jajowody poprzez laparoskopię? Czy miałaś również histeroskopie? GM będzie chciał wiedzieć czy masz prawidłowa macice, bez przegród i ognisk endometriozy - to jest też ważne dla powodzenia IVF. Jeśli z jakiegoś powodu Twoje wyniki nie są jednoznaczne, bardzo możliwe, że pan doktor będzie chciał wykonac histeroskopie diagnostyczna przed rozpoczęciem procedury.
Ile czeka się na wyniki KIR?33l.
11.2016 💔 9tc
Diagnostyka immuno ✅ OK
7dpt beta <2.30❌
7dpt beta <2.30 ❌
Agula wrote:Tak, miałam w sumie 4 laparoskopie (3 w związku z samą ciąża pozamaciczną) a jedną diagnostyczną z histeroakopią właśnie. Podczas tej diagnostycznej moja uwczesna prowadząca pani doktor nie miała żadnych zastrzeżeń, aczkolwiek tą histero-laparoskopie miałam wykonywaną 2 lata temu. Nie wiem czy w takim wypadku coś może się zmienić.
Ile czeka się na wyniki KIR?Starania od 12.2020
♀️ 31
Suplementacja podczas starań:
Koenzym Q10 (ubichinol 400mg), witamina E, witamina D, witamina C, Inofolic Combi, pregna start, DHEA 50mg
Dotychczasowe leczenie:
-Ureaplasma - wyleczona
-Niskie AMH/Wysokie FSH
-6 cykli Lametty - bez efektu
-Histeroskopia - macica prawidłowa, jajowody niedrożne
-Laparoskopia - udrożniony prawy jajowód
-KIR AA
-Brak KIRów implantacyjnych
- IMSI 02.2023 AP 💉 Krótki protokół + MACS
8🥚-> 4 zaplodnione->3 blastki 3AA, 3AA, 3BB
02.23 - świeży transfer 3AA z Accofilem
BetaHCG: 7dpt - 82, 9dpt - 189, 12 dpt - 452, 14dpt - 1289
27.03 - 35 dpt jest ❤️ i 1,30 cm dzieciątka
♂️ 34
Suplementacja podczas starań: Fertilman, korzeń maca, tran, palma sabałowa
- słaba morfologia
- słabe HBA i fragmentacja
-
Nat96 wrote:Wiem, ze ostatnio był poruszany temat ale nie jestem w stanie odnaleźć do którego tc dr P przyjmuje pacjentki?
Kilka lat temu dr przyjmowała mnie ostatni raz w 11 tyg. Tym razem byłam na wizycie 6+5 i to była już ostatnia wizyta i inne dziewczyny miały w ostatnim czasie podobnie.ultra długi protokół:
8dojrzałych komórek
7 się zapłodniło
❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
została ❄ 4AA
13.02 kriotransfer ❄️4AA
14.03 jest serduszko❤️
endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2