Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Poziomka25 wrote:Ok czyli jak te dobry hotelowe wyglądają ? One zaczynaja sie dopieor na kolejny dzień juz po pionizacji ? W ogóle jeśli cc jest rano to kiedy jest pionizacja ? Rozumiem ze jedna doba to koszt 400 zł ?
-
Poziomka25 wrote:Ok czyli jak te dobry hotelowe wyglądają ? One zaczynaja sie dopieor na kolejny dzień juz po pionizacji ? W ogóle jeśli cc jest rano to kiedy jest pionizacja ? Rozumiem ze jedna doba to koszt 400 zł ?
-
Doba w sali prywatnej zaczyna się od następnego dnia po cięciu. W dniu cięcia, po operacji przewożą Cię na sale pooperacyjną i tam jesteś do rana dnia następnego. Jeśli chodzi o pionizację, to dwa razy usłyszałam, że robią to dnia następnego chyba że będziesz chciała szybciej po tych 6-8 h tylko to trzeba zaznaczyć. Tak jedna doba to koszt 400 zł. Jeśli wyjdziesz szybciej to zwracają za niewykorzystane doby, tak przynajmniej ja się dowiedziałam. 😉 -
Aszha wrote:Trzymamy kciuki ✊️ Ja też z transferu w lutym. Czy założyli Ci pessar?
Tak, założyli w tamten piątek i dalej leżę, jak wszystko będzie dobrze i będą mieli pewnosc to jest szansa, ze w przyszłym tygodniu wypiszą do domustarania od 6.2020
♀
macica jednorożna
♂
test mar igg 83%
70.2 mln plemników
2% morfologia, 97% uszkodzone główki
IMSI 02.2023
transfer 23.02.2023 4AA 🍀
29.03 jest ❤️
❄️ 4 AB -
Dziewczyny, czy w Angeliusie zrobią mi drożność i histeroskopię za jednym zamachem? Chciałabym wykonać na NFZ, dzwoniłam tam i rozmawiałam o histero (mógłby to zrobić dr Juraszek) ale kompletnie wyleciała mi z głowy drożność a to też chciałabym zrobić. W cenniku mają osobną pozycję na Hyfosy jak i dopłatę za drożność w przypadku innej operacji. Byłabym wdzięczna za odpowiedzi, zanim się tam dodzwonię ponownie to może ktoś tu da znać bo miał👩🏻
35 lat, PCOS; AMH 6.82; niedoczynność tarczycy
🧑🏻
39 lat, MSOME 0% plemników pierwszej klasy, 1% plemników drugiej klasy; ruchliwość i ilość poniżej normy
2021 - rozpoczęcie starań
11.2023 - histeroskopia -> stan zapalny endometrium
2.2024 - punkcja (27 🥚 pobrano -> 21 🥚 zapłodniono -> powstało 8 ❄️ -> embrace dla połowy); hiperstymulacja
❄️2 zdrowe 6AB & 5AB
❄️4 nieprzebadane, 1 nieinformatywny
4.2024 - transfer ❄️ 6AB - beta 0 💔
7.2024 - transfer ❄️ 4AB - cb 💔
28.08.2024 - transfer ❄️ 5AB (acard, neoparin, encorton, intralipid, accofil, relanium, UTM):
6 dpt bHCG 42,2; 8 dpt bHCG 99,1;
10 dpt bHCG 269; 12 dpt bHCG 869;
14 dpt bHCG 2352; 26 dpt CRL 0,73cm, jest 💓
1. prenatalne - ryzyka niskie, CRL 6,74cm
-
Hej, nie wiem jak przy samej histeroskopi, ale mi podczas laparoskopii zrobili badanie drożności i plastykę ujścia jajowodu, dzięki czemu mam przywrócona drożność. Wszystko na NFZ 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2023, 21:14
Kate@@ lubi tę wiadomość
👩🏼32🧔🏼♂️32
09.2018 Początek starań
02.2019 ciąża-> poronienie samoitne 7tc.
02.2021 sonoHSG - niedrożny prawy jajowód
04-07.2021 4 cykle stymulacji -bez efektu, słaby lewy jajnik
AMH 2.02 -> 1.5 ->0,9 ->0,7
mthfr homo, pai-1 hetero
03.2023 laparohisteroskopia -> udrożniony prawy jajowód 🥳🤩, endometrioza I st.
Immunologia ✅
IVF
03.2022 -Krótki protokół 🥚🥚🥚👎
9.2023 długi protokół 🥚🥚👎
9.2024 krótki protokół 🥚👎 -
Dziewczyny, przypomnijcie mi czy do cc w Bytomiu trzeba mieć jakaś swoją koszule czy dają te jednorazowe ? Bos szczerze to nie pamietam. W ogóle ktos napisze aktualnie co się przydaje ? Planuje wziąć mino wszystko czajnik elektryczny, podgrzewacz, te butelki z mlekiem gotowe. Mam jakieś z na. Opti. Coś jeszcze ?3xPICSI
5xcrio
2xcb
2x6tydz [*]
Immunosupresja, szczepienia...
Udało się.
10.2021 urodziłam swój wyczekany pierwszy Skarb ❤️
Ciaza naturalna.
09.2023 urodziłam swój drugi Skarb ❤️ -
Poziomka25 wrote:Dziewczyny, przypomnijcie mi czy do cc w Bytomiu trzeba mieć jakaś swoją koszule czy dają te jednorazowe ? Bos szczerze to nie pamietam. W ogóle ktos napisze aktualnie co się przydaje ? Planuje wziąć mino wszystko czajnik elektryczny, podgrzewacz, te butelki z mlekiem gotowe. Mam jakieś z na. Opti. Coś jeszcze ?
-
Tak tak laktator tez must have. A jak jest wszystko dobrze to na który dzień po cc wypisują ?3xPICSI
5xcrio
2xcb
2x6tydz [*]
Udało się.
Ciaza naturalna.
Dziewczyny jak pech to pech. Mam jakąś infekcję dróg moczowych (książkowe objawy: nieefektywne parcie na pęcherz, pieczenie przy sikaniu). Na 14 września jestem umówiona do dr MP na pierwszą wizytę przed IVF. Myślicie że MP każde odczekać? Miałam w przeszłości zapalenie endometrium (CD18) i już świruję że znowu się to cholerstwo pojawi. Mam dość. Tyle czekałam żeby podejsc do pierwszego IVF a tu KUR.A w ostatnim cyklu przed planowanym IVF problem z pęcherzem. Normalnie płakac mi sie chce. Miała któraś z Was taką sytuację?Ona 33 lata, AMH 3.1
On 36 lat
1IVF - krótki - wrzesień 2023 - ET 8A - nieudany
Problemy:
- niska jakość oocytów
- nawracający stan zapalny endometrium (trzy histeroskopie, trzy antybiotykoterapie)
- Hashimoto
- lekko obniżone parametry nasienia
- zaniżone HBA (60%)
W trakcie leczenia stanu zapalnego endometrium -
O matko aż 4 dni trzymają 🙈 myślałam ze mnie tak trzymali od soboty do sr ze względu na wcześniaka.3xPICSI
5xcrio
2xcb
2x6tydz [*]
Udało się.
Ciaza naturalna.
Nela_90 wrote:Dziewczyny jak pech to pech. Mam jakąś infekcję dróg moczowych (książkowe objawy: nieefektywne parcie na pęcherz, pieczenie przy sikaniu). Na 14 września jestem umówiona do dr MP na pierwszą wizytę przed IVF. Myślicie że MP każde odczekać? Miałam w przeszłości zapalenie endometrium (CD18) i już świruję że znowu się to cholerstwo pojawi. Mam dość. Tyle czekałam żeby podejsc do pierwszego IVF a tu KUR.A w ostatnim cyklu przed planowanym IVF problem z pęcherzem. Normalnie płakac mi sie chce. Miała któraś z Was taką sytuację?
Starania od 2020
Hormony ok, endometrioza I stopnia, IO, kariotypy ok, kir BX, On - ok
10.2021 I IVF, krótki protokół pobrano 5 komórek, 4 się zapłodniły, 3 zarodki
10.2021 ET - beta 0;
01.2022 FET - beta 0;
03.2022 FET - beta 0;
07.2022 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny, endometrioza I stopnia, stan zapalny endometrium
10.2022 II IVF, długi protokół: pobrano 4 komórki, 3 się zapłodniły, brak zarodków
12.2022 zmiana lekarza, przygotowania do III IVF
02.2023 naturals 🙀❤️ -
izaz123 wrote:U nich to niby norma 4/5 dob. Znajoma wyszla po cc z innego szpitala po 2 dobach.3xPICSI
5xcrio
2xcb
2x6tydz [*]
Udało się.
Ciaza naturalna.
Nela_90 wrote:Dziewczyny jak pech to pech. Mam jakąś infekcję dróg moczowych (książkowe objawy: nieefektywne parcie na pęcherz, pieczenie przy sikaniu). Na 14 września jestem umówiona do dr MP na pierwszą wizytę przed IVF. Myślicie że MP każde odczekać? Miałam w przeszłości zapalenie endometrium (CD18) i już świruję że znowu się to cholerstwo pojawi. Mam dość. Tyle czekałam żeby podejsc do pierwszego IVF a tu KUR.A w ostatnim cyklu przed planowanym IVF problem z pęcherzem. Normalnie płakac mi sie chce. Miała któraś z Was taką sytuację?
Do 14.09 masz jeszcze tydzień, więc ja bym się zbytnie nie martwiła, umów sobie wizytę u rodzinnego, że przeleczyć pęcherz a na wizycie powiesz MP co i jak. Nie wkurzaj się bo to i tak nic nie da a szkoda Twoich nerwów. Trzymam kciuki, żeby infekcja nie była jakimś dużym problemem. -
Hej wszystkim ponownie!
Chciałam dać znać, że przed wczoraj w 30+3 urodził się mój maleńki cud - Marcelek 1320g. Nagłe CC pod znieczuleniem ogólnym, mnie z kolei mają tu trzymać około 7 dni, a dzidziusia pewnie z 1-2 miesiące.
Trzymajcie kciuki za nas proszę, ciężko jest czasami, ale jak przeszłam drogę niepłodności po ivf, to z tym tez sobie poradzimy 🩵🙏🥺Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2023, 23:27
Yahu, Kaylla, Księgowa, aleo_, Gosia895 lubią tę wiadomość
starania od 6.2020
♀
macica jednorożna
♂
test mar igg 83%
70.2 mln plemników
2% morfologia, 97% uszkodzone główki
IMSI 02.2023
transfer 23.02.2023 4AA 🍀
29.03 jest ❤️
❄️ 4 AB -
megi93 wrote:Hej wszystkim ponownie!
Chciałam dać znać, że przed wczoraj w 30+3 urodził się mój maleńki cud - Marcelek 1320g. Nagłe CC pod znieczuleniem ogólnym, mnie z kolei mają tu trzymać około 7 dni, a dzidziusia pewnie z 1-2 miesiące.
Trzymajcie kciuki za nas proszę, ciężko jest czasami, ale jak przeszłam drogę niepłodności po ivf, to z tym tez sobie poradzimy 🩵🙏🥺Poziomka25 lubi tę wiadomość
-
MMA1 wrote:Cześć dziewczyny ,
Czytam ze dużo z Was chodzi do dr Brenka. Jesteście zadowolone? Czy przyjmuje gdzieś oprócz Katowic i Zabrza ? Zastanawiam się jeszcze nad dr Szwaczka…