X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • izaz123 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka25 wrote:
    Ok czyli jak te dobry hotelowe wyglądają ? One zaczynaja sie dopieor na kolejny dzień juz po pionizacji ? W ogóle jeśli cc jest rano to kiedy jest pionizacja ? Rozumiem ze jedna doba to koszt 400 zł ?
    Tak to cena za 1 dobe. Mialam cc kolo 10 a pionizacja na następny dzień ok. 7 rano. I od razu po pionizacji szlam do tego wykupionego pokoju. Mialam tylko na 1 dobe i potem żałowałam bo na następny dzień trafiłam do pokoju z taką współlokatorka ze szkoda gadać.

• NaDzIEjA Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka25 wrote:
    Ok czyli jak te dobry hotelowe wyglądają ? One zaczynaja sie dopieor na kolejny dzień juz po pionizacji ? W ogóle jeśli cc jest rano to kiedy jest pionizacja ? Rozumiem ze jedna doba to koszt 400 zł ?
    Ja miałam cesarskie cięcie w poniedziałek o 13. Pionizacja następnego dnia 8 rano. Od 9 byłam już na sali z dzieckiem i mężem. Mieliśmy wykupione dwie doby, po czym, jak okazało się, że musimy zostać jeszcze jedną, bo Zosia była na pograniczu z żółtaczka to mąż dokupił jedną i było z głowy. Mega, mega duży komfort i pomoc w tych pierwszych dniach.

• Kaylla Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka25 wrote:

Doba w sali prywatnej zaczyna się od następnego dnia po cięciu. W dniu cięcia, po operacji przewożą Cię na sale pooperacyjną i tam jesteś do rana dnia następnego. Jeśli chodzi o pionizację, to dwa razy usłyszałam, że robią to dnia następnego chyba że będziesz chciała szybciej po tych 6-8 h tylko to trzeba zaznaczyć. Tak jedna doba to koszt 400 zł. Jeśli wyjdziesz szybciej to zwracają za niewykorzystane doby, tak przynajmniej ja się dowiedziałam. 😉

• megi93 Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszha wrote:
    Trzymamy kciuki ✊️ Ja też z transferu w lutym. Czy założyli Ci pessar?

Tak, założyli w tamten piątek i dalej leżę, jak wszystko będzie dobrze i będą mieli pewnosc to jest szansa, ze w przyszłym tygodniu wypiszą do domu

starania od 6.2020

macica jednorożna

test mar igg 83%
    70.2 mln plemników
    2% morfologia, 97% uszkodzone główki

IMSI 02.2023
    transfer 23.02.2023 4AA 🍀
    29.03 jest ❤️

❄️ 4 AB
  • Kate@@ Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy w Angeliusie zrobią mi drożność i histeroskopię za jednym zamachem? Chciałabym wykonać na NFZ, dzwoniłam tam i rozmawiałam o histero (mógłby to zrobić dr Juraszek) ale kompletnie wyleciała mi z głowy drożność a to też chciałabym zrobić. W cenniku mają osobną pozycję na Hyfosy jak i dopłatę za drożność w przypadku innej operacji. Byłabym wdzięczna za odpowiedzi, zanim się tam dodzwonię ponownie to może ktoś tu da znać bo miał ;)

👩🏻
    36 lat, PCOS; AMH 6.82; niedoczynność tarczycy
    🧑🏻
    40 lat, problem z morfologią plemników; ruchliwość i ilość poniżej normy

2021 - rozpoczęcie starań
    2.2024 - punkcja (27 🥚 -> 8 ❄️)

❄️2 zdrowe 6AB & 5AB
    ❄️4 nieprzebadane, 1 nieinformatywny

4.2024 - transfer ❄️ 6AB - beta 0 💔
    7.2024 - transfer ❄️ 4AB - cb 💔

28.08.2024 - transfer ❄️ 5AB (acard, neoparin, encorton, intralipid, accofil, relanium, UTM):

6 dpt bHCG 42,2; 8 dpt bHCG 99,1;
    10 dpt bHCG 269; 12 dpt bHCG 869;
    14 dpt bHCG 2352; 26 dpt CRL 0,73cm, jest 💓

1. prenatalne - ryzyka niskie, CRL 6,74cm
    🩵 it's a boy 🩵
    2. prenatalne - 390g
    3. prenatalne - 1560g

preg.png
  • Nielubiekawy Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2023, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nie wiem jak przy samej histeroskopi, ale mi podczas laparoskopii zrobili badanie drożności i plastykę ujścia jajowodu, dzięki czemu mam przywrócona drożność. Wszystko na NFZ 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2023, 21:14

Kate@@ lubi tę wiadomość

👩🏼32🧔🏼‍♂️32
    09.2018 Początek starań
    02.2019 ciąża-> poronienie samoitne 7tc.
    02.2021 sonoHSG - niedrożny prawy jajowód
    04-07.2021 4 cykle stymulacji -bez efektu, słaby lewy jajnik
    AMH 2.02 -> 1.5 ->0,9 ->0,7
    mthfr homo, pai-1 hetero

03.2023 laparohisteroskopia -> udrożniony prawy jajowód 🥳🤩, endometrioza I st.
    Immunologia ✅

IVF
    03.2022 -Krótki protokół 🥚🥚🥚👎
    9.2023 długi protokół 🥚🥚👎
    9.2024 krótki protokół 🥚👎
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2023, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przypomnijcie mi czy do cc w Bytomiu trzeba mieć jakaś swoją koszule czy dają te jednorazowe ? Bos szczerze to nie pamietam. W ogóle ktos napisze aktualnie co się przydaje ? Planuje wziąć mino wszystko czajnik elektryczny, podgrzewacz, te butelki z mlekiem gotowe. Mam jakieś z na. Opti. Coś jeszcze ?

• izaz123 Autorytet

Wysłany: 5 września 2023, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka25 wrote:
    Dziewczyny, przypomnijcie mi czy do cc w Bytomiu trzeba mieć jakaś swoją koszule czy dają te jednorazowe ? Bos szczerze to nie pamietam. W ogóle ktos napisze aktualnie co się przydaje ? Planuje wziąć mino wszystko czajnik elektryczny, podgrzewacz, te butelki z mlekiem gotowe. Mam jakieś z na. Opti. Coś jeszcze ?
    Do samego cc dają te jednorazowe. A potem już swoje. W tej jednorazowej leżałam do pionizacji. Jeżeli planujesz kp to warto też zabrac laktator.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2023, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak laktator tez must have. A jak jest wszystko dobrze to na który dzień po cc wypisują ?

• Nela_90 Ekspertka

Wysłany: 5 września 2023, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak pech to pech. Mam jakąś infekcję dróg moczowych (książkowe objawy: nieefektywne parcie na pęcherz, pieczenie przy sikaniu). Na 14 września jestem umówiona do dr MP na pierwszą wizytę przed IVF. Myślicie że MP każde odczekać? Miałam w przeszłości zapalenie endometrium (CD18) i już świruję że znowu się to cholerstwo pojawi. Mam dość. Tyle czekałam żeby podejsc do pierwszego IVF a tu KUR.A w ostatnim cyklu przed planowanym IVF problem z pęcherzem. Normalnie płakac mi sie chce. Miała któraś z Was taką sytuację?

Ona 33 lata, AMH 3.1
    On 36 lat

1IVF - krótki - wrzesień 2023 - ET 8A - nieudany

Problemy:
    - niska jakość oocytów
    - nawracający stan zapalny endometrium (trzy histeroskopie, trzy antybiotykoterapie)
    - Hashimoto
    - lekko obniżone parametry nasienia
    - zaniżone HBA (60%)

W trakcie leczenia stanu zapalnego endometrium
  • izaz123 Autorytet

Wysłany: 5 września 2023, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izaz123 wrote:
    Do samego cc dają te jednorazowe. A potem już swoje. W tej jednorazowej leżałam do pionizacji. Jeżeli planujesz kp to warto też zabrac laktator.
    Przyjechalam w niedziele ok.16. Cc w pon o 10, wypis w czwartek o 14.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2023, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko aż 4 dni trzymają 🙈 myślałam ze mnie tak trzymali od soboty do sr ze względu na wcześniaka.

• aleo_ Autorytet

Wysłany: 5 września 2023, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nela_90 wrote:
    Dziewczyny jak pech to pech. Mam jakąś infekcję dróg moczowych (książkowe objawy: nieefektywne parcie na pęcherz, pieczenie przy sikaniu). Na 14 września jestem umówiona do dr MP na pierwszą wizytę przed IVF. Myślicie że MP każde odczekać? Miałam w przeszłości zapalenie endometrium (CD18) i już świruję że znowu się to cholerstwo pojawi. Mam dość. Tyle czekałam żeby podejsc do pierwszego IVF a tu KUR.A w ostatnim cyklu przed planowanym IVF problem z pęcherzem. Normalnie płakac mi sie chce. Miała któraś z Was taką sytuację?
    Ja nie miałam, wiec nie podpowiem. A pisałaś do MP? Pewnie będzie chciała to sprawdzić, zanim rozpoczniecie.

age.png

Starania od 2020
    Hormony ok, endometrioza I stopnia, IO, kariotypy ok, kir BX, On - ok
    10.2021 I IVF, krótki protokół pobrano 5 komórek, 4 się zapłodniły, 3 zarodki
    10.2021 ET - beta 0;
    01.2022 FET - beta 0;
    03.2022 FET - beta 0;
    07.2022 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny, endometrioza I stopnia, stan zapalny endometrium
    10.2022 II IVF, długi protokół: pobrano 4 komórki, 3 się zapłodniły, brak zarodków
    12.2022 zmiana lekarza, przygotowania do III IVF
    02.2023 naturals 🙀❤️
  • izaz123 Autorytet

Wysłany: 5 września 2023, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka25 wrote:
    O matko aż 4 dni trzymają 🙈 myślałam ze mnie tak trzymali od soboty do sr ze względu na wcześniaka.
    U nich to niby norma 4/5 dob. Znajoma wyszla po cc z innego szpitala po 2 dobach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2023, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izaz123 wrote:
    U nich to niby norma 4/5 dob. Znajoma wyszla po cc z innego szpitala po 2 dobach.
    O matko. To teraz będę sie martwić bo muszę moja 2 łatkę zostawić pierwszy raz na tak długo :(

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 6 września 2023, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nela_90 wrote:

Do 14.09 masz jeszcze tydzień, więc ja bym się zbytnie nie martwiła, umów sobie wizytę u rodzinnego, że przeleczyć pęcherz a na wizycie powiesz MP co i jak. Nie wkurzaj się bo to i tak nic nie da a szkoda Twoich nerwów. Trzymam kciuki, żeby infekcja nie była jakimś dużym problemem.

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • megi93 Koleżanka

Wysłany: 6 września 2023, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim ponownie!
    Chciałam dać znać, że przed wczoraj w 30+3 urodził się mój maleńki cud - Marcelek 1320g. Nagłe CC pod znieczuleniem ogólnym, mnie z kolei mają tu trzymać około 7 dni, a dzidziusia pewnie z 1-2 miesiące.
    Trzymajcie kciuki za nas proszę, ciężko jest czasami, ale jak przeszłam drogę niepłodności po ivf, to z tym tez sobie poradzimy 🩵🙏🥺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2023, 23:27

Yahu, Kaylla, Księgowa, aleo_, Gosia895 lubią tę wiadomość

starania od 6.2020

macica jednorożna

test mar igg 83%
    70.2 mln plemników
    2% morfologia, 97% uszkodzone główki

IMSI 02.2023
    transfer 23.02.2023 4AA 🍀
    29.03 jest ❤️

❄️ 4 AB
  • izaz123 Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megi93 wrote:
    Hej wszystkim ponownie!
    Chciałam dać znać, że przed wczoraj w 30+3 urodził się mój maleńki cud - Marcelek 1320g. Nagłe CC pod znieczuleniem ogólnym, mnie z kolei mają tu trzymać około 7 dni, a dzidziusia pewnie z 1-2 miesiące.
    Trzymajcie kciuki za nas proszę, ciężko jest czasami, ale jak przeszłam drogę niepłodności po ivf, to z tym tez sobie poradzimy 🩵🙏🥺
    Duzooo zdrówka dla Was 🥺 jak sie ogólnie czujesz ? Rodzilas w Bytomiu?

Poziomka25 lubi tę wiadomość

• MMA1 Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2023, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ,
    Czytam ze dużo z Was chodzi do dr Brenka. Jesteście zadowolone? Czy przyjmuje gdzieś oprócz Katowic i Zabrza ? Zastanawiam się jeszcze nad dr Szwaczka…

• izaz123 Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMA1 wrote:
    Cześć dziewczyny ,
    Czytam ze dużo z Was chodzi do dr Brenka. Jesteście zadowolone? Czy przyjmuje gdzieś oprócz Katowic i Zabrza ? Zastanawiam się jeszcze nad dr Szwaczka…
    Ja chodziłam i bylam bardzo zadowolona. Z tego co wiem to przyjmuje w angeliusie, na Giszowcu. Nie wiem czy w Bytomiu gdzieś ma prywatny gabinet ? Zależy też gdzie planujesz rodzic. Bo w Bytomiu koordynatorem porodowki jest brenk, a szwaczka pracuje na ligocie.

‹‹ 4471 4472 4473 4474 4475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ