X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Gosia895 Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megi93 wrote:
    Hej wszystkim ponownie!
    Chciałam dać znać, że przed wczoraj w 30+3 urodził się mój maleńki cud - Marcelek 1320g. Nagłe CC pod znieczuleniem ogólnym, mnie z kolei mają tu trzymać około 7 dni, a dzidziusia pewnie z 1-2 miesiące.
    Trzymajcie kciuki za nas proszę, ciężko jest czasami, ale jak przeszłam drogę niepłodności po ivf, to z tym tez sobie poradzimy 🩵🙏🥺
    Gratulacje dla Ciebie Mamusiu i dużo zdrówka dla Was 🙂 jak dojdziesz do siebie to napisz nam coś więcej co było przyczyną nagłego CC i jak Marcelek się ma .

megi93 lubi tę wiadomość

Pierwsza procedura ivf 16.06 start💉
    17.07.2021-IMSI + Fertile Chip / 11 pęcherzyków/6 dojrzałych komórek.Zapłodnione 3 komórki 2BC
    20.07.2021 transfer zarodka- 8A
    7dpt - 1,62 ; 9dpt - 27,1 ;11dpt - 110,3 ;13dpt - 270,1 / prog 10.95 ;15dpt - 576,9 / prog 21,98 ; 17dpt - 1088 / prog 32, 17 🍀28dpt widoczne ❤️ 3mm szczęścia
    ♥️ 02.04.2022 Córeczka ♥️
    16.02 transfer 2AB ❄️
    5dpt - 7,9 / prog 14,1; 7dpt - 35 /prog 12,1 ; 9dpt - 132,2 ; 11dpt - 342,3 / prog 24,41 ; 13dpt - 715,13 / prog 20,03 ; 26dpt - 0,43cm szczęścia ❤️
    ♥️ 30.10.2023r Córeczka ♥️
    ♀️ : AMH 2.9
    ♂️ : parametry nasienia bardzo obniżone, morfologia 1%, HBA 93% / DFI 37%
    Dr. Paliga 01.2020r
    age.png
    age.png
  • MMA1 Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2023, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izaz123 wrote:
    Ja chodziłam i bylam bardzo zadowolona. Z tego co wiem to przyjmuje w angeliusie, na Giszowcu. Nie wiem czy w Bytomiu gdzieś ma prywatny gabinet ? Zależy też gdzie planujesz rodzic. Bo w Bytomiu koordynatorem porodowki jest brenk, a szwaczka pracuje na ligocie.
    Dzięki, nie wiem który szpital jest lepszy. Mam ciąże bliźniacza wiec dr.Paliga zasugerowała żebym wybrała pomiędzy Bytomiem ligota albo ruda śląska

• izaz123 Autorytet

Wysłany: 8 września 2023, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMA1 wrote:
    Dzięki, nie wiem który szpital jest lepszy. Mam ciąże bliźniacza wiec dr.Paliga zasugerowała żebym wybrała pomiędzy Bytomiem ligota albo ruda śląska
    Ja na poczatku myslalm o ligocie bo mam najbliżej ale jakoś nie umialam znaleźć fajnego lekarza.ktory tam pracuje. Tez czytalam o szwaczka ale chyba jakaś opinia na znanym lekarzu mnie zrazila. Koniec końców wybrałam bytom i dr brenka i to była najlepsza decyzja :) myślę że każdy szpital bedzie ok byle tylko byl 3 stopien referencyknisci.

• CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 8 września 2023, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka25 wrote:
    Dziewczyny, przypomnijcie mi czy do cc w Bytomiu trzeba mieć jakaś swoją koszule czy dają te jednorazowe ? Bos szczerze to nie pamietam. W ogóle ktos napisze aktualnie co się przydaje ? Planuje wziąć mino wszystko czajnik elektryczny, podgrzewacz, te butelki z mlekiem gotowe. Mam jakieś z na. Opti. Coś jeszcze ?
    Do cc dają koszulę jednorazową, później już swoje.
    Teraz trzeba mieć swoje ciuszki dla maluszka. Mi tez przydał się laktator. Mleko mm mają na oddziale w razie potrzeby. Mnie wypisali 3 doby po cc:) (2022r)

Poziomka25 lubi tę wiadomość

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok
  • MMA1 Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2023, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izaz123 wrote:
    Ja na poczatku myslalm o ligocie bo mam najbliżej ale jakoś nie umialam znaleźć fajnego lekarza.ktory tam pracuje. Tez czytalam o szwaczka ale chyba jakaś opinia na znanym lekarzu mnie zrazila. Koniec końców wybrałam bytom i dr brenka i to była najlepsza decyzja :) myślę że każdy szpital bedzie ok byle tylko byl 3 stopien referencyknisci.

No wlasnie tez nie mam przekonania … dziękuje za pomoc :)

• Kaylla Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2023, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem pacjentką dr Brenka, jestem bardzo zadowolona z prowadzenia ciąży u niego. Wizyty są zawsze wyczerpujące, podejście doktora bardzo konkretne, rzeczowe, a przy tym w atmosferze jakbyśmy się znali od lat. Rodzę z doktorem w Bytomiu. Dr Marta też polecała mi Bytom, Katowice i Rude Śląska. Brałam pod uwagę Rudę i Bytom z czego mogę śmiało powiedzieć, że warunki lokalowe w Bytomiu są nieporównywalnie lepsze niż w Rudzie, no i dr Brenk jest z Bytomia ☺️

MMA1 lubi tę wiadomość

• Poziomka25 Autorytet

Wysłany: 9 września 2023, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsza opcja w tym momencie to chyba Brenk.
    Czy ktos tu jest od dr Janosz/Dr Bodzka ? Miałam miec cc z nim a kurczę zawiesił wizyty i teraz zastanawiam się bo przekazano mnie do dr Kaspra Krawet ale w ogóle nie znam człowieka i nie potrafie zaufać. Umówiłam się na szybko do dr Brenka.

Dzieki dziewczyny za odp :) ale swoje ciuszki dla maluszka ? Rożek tez ? Pamietam ze w 2021 R to dawali bez problemu. Gorzej z mlekiem dla małej 😂
    Co do warunków lokalowych w bytomiu to tez polecam :)

3xPICSI
    5xcrio :(
    2xcb :(
    2x6tydz [*]
    Immunosupresja, szczepienia...

Udało się.
    10.2021 urodziłam swój wyczekany pierwszy Skarb ❤️

Ciaza naturalna.
    09.2023 urodziłam swój drugi Skarb ❤️
  • Poziomka25 Autorytet

Wysłany: 9 września 2023, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megi93 wrote:
    Hej wszystkim ponownie!
    Chciałam dać znać, że przed wczoraj w 30+3 urodził się mój maleńki cud - Marcelek 1320g. Nagłe CC pod znieczuleniem ogólnym, mnie z kolei mają tu trzymać około 7 dni, a dzidziusia pewnie z 1-2 miesiące.
    Trzymajcie kciuki za nas proszę, ciężko jest czasami, ale jak przeszłam drogę niepłodności po ivf, to z tym tez sobie poradzimy 🩵🙏🥺

Mega gratulacje ! Pewnie mnóstwo stresu u Was ale pamiętaj ze wszystko się wyprostuje i będzie super 😍💕napisz coś więcej :)

megi93 lubi tę wiadomość

3xPICSI
    2x6tydz [*]

Udało się.

Ciaza naturalna.
  • aleo_ Autorytet

Wysłany: 9 września 2023, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka25 wrote:
    Czy ktos tu jest od dr Janosz/Dr Bodzka ? Miałam miec cc z nim a kurczę zawiesił wizyty i teraz zastanawiam się bo przekazano mnie do dr Kaspra Krawet ale w ogóle nie znam człowieka i nie potrafie zaufać. Umówiłam się na szybko do dr Brenka.

Dzieki dziewczyny za odp :) ale swoje ciuszki dla maluszka ? Rożek tez ? Pamietam ze w 2021 R to dawali bez problemu. Gorzej z mlekiem dla małej 😂
    Ja jestem od dr Janosz, z tego co wiem, dr Bodzek ma jakieś problemy zdrowotne i chwilowo nie będzie chyba przyjmował, ale nie mam pojęcia, jak długo.
    Kurcze, jeszcze nie zdecydowałam gdzie będę rodzic 🙈🙈

Poziomka25 lubi tę wiadomość

age.png

Starania od 2020
    Hormony ok, endometrioza I stopnia, IO, kariotypy ok, kir BX, On - ok
    10.2021 I IVF, krótki protokół pobrano 5 komórek, 4 się zapłodniły, 3 zarodki
    10.2021 ET - beta 0;
    01.2022 FET - beta 0;
    03.2022 FET - beta 0;
    07.2022 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny, endometrioza I stopnia, stan zapalny endometrium
    10.2022 II IVF, długi protokół: pobrano 4 komórki, 3 się zapłodniły, brak zarodków
    12.2022 zmiana lekarza, przygotowania do III IVF
    02.2023 naturals 🙀❤️
  • Poziomka25 Autorytet

Wysłany: 9 września 2023, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleo_ wrote:
    Ja jestem od dr Janosz, z tego co wiem, dr Bodzek ma jakieś problemy zdrowotne i chwilowo nie będzie chyba przyjmował, ale nie mam pojęcia, jak długo.
    Kurcze, jeszcze nie zdecydowałam gdzie będę rodzic 🙈🙈
    To dla Ciebie najważniejsza jest położna. A moze Zabrze ? Jesteśmy w tym samym tygodniu, ja mam jeden dzień do przodu :)
    Ma go nie być cały wrzesień i październik :( mój pech ….

3xPICSI
    2x6tydz [*]

Udało się.

Ciaza naturalna.
  • izaz123 Autorytet

Wysłany: 9 września 2023, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka25 wrote:

Ja doktora Kaspra spotkałam podczas przyjęcia do szpitala i potem na obchodzie. Fajny, dosyć mlody lekarz. Moim zdaniem Brenk to tez dobry wybór.
    Ja mialam swoje ubranka. Potem jak zaczelo mi brakować to brałam od położnych.

• Kaylla Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2023, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka25 wrote:

Ubranek dla dzidziusia nie trzeba brać do Bytomia na czas pobytu w szpitalu, tylko dopiero do wyjścia. To samo z rożkiem. Ja jednak biorę swoje, bo chcę, żeby młoda dostała kontaktu od razu z domowymi bakteriami, a nie tylko szpitalnymi ☺️
    Poziomka25, myślę, że będziesz zadowolona z wyboru dr Brenka 😉

• megi93 Koleżanka

Wysłany: 9 września 2023, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megi93 wrote:
    Hej wszystkim ponownie!

Dziękuję wszystkim ❤️
    Taak..ogolnie miałam ten tydzień poprzedni codziennie ktg zeby monitorować bo oni w Bytomiu od 27 robią każdemu. Cały tydzień super, a w poniedziałek rano po 20 minutach nagle mu tak szybko serduszko zaczelo bić, a potem nagle zwolniło tak, ze ledwo biło…przebiegła położna, probowala pobudzić jakoś małego ale nic, szybko na usg, na usg tez tak samo i lekarka „szybko na sale cięć”. Nawet na wózku uznały, ze nie jedziemy tylko na piechotę bo będzie szybciej. Z sali operacyjnej wywieźli jakaś pacjentkę i ja od razu na stół. A ja jakaś spokojna byłam bo wiedziałam chyba podświadomie ze muszę, tylko czekałam aż mnie zaintubują. Ogolnie wszystko bardzo szybko się działo bo o 8.15 jakoś miałam te usg ze jedziemy na sale cięć a o 8.35 już się urodził Marcelek.
    Okazało się ze wszystkich tylko wystraszył, a najbardziej siebie😅 bo wszystko było ok, przepływy itd, nawet miał podobno sile żeby krzyczeć. Ale musieli zareagować i dziekuje całemu zespołowi, że tak szybko zareagowali a szczególnie dr Zamłyńskiemu, ze pomimo leżenia 3 tygodnie i sugerowania mu ze dłuzej nie wytrzymam bo już jestem na skraju załamania nerwowego tego nie zrobił i nie pozwolił mi wyjść, bo nie wiem co by było.
    Ciężkie przeżycie ogolnie ale trzymam się już coraz lepiej :) Synek jest silny, pani doktor jest z niego dumna, narazie na cpapie i żywieniu przez sondę, na usg główki i brzuszka wszystko dobrze na szczęście i oby tak pozostało 🙏 Nawet ma sile żeby podnosić główkę kruszyna 🥹 ciesze się bo jakoś się zawzięłam w sobie i mam pokarm.
    Ja dalej tu leżę bo mam wysokie crp, a Marcel pewnie 1.5-2 miesiące 🥹🥹

Gosia895, Kaylla, lipcowka86, Poziomka25 lubią tę wiadomość

starania od 6.2020

macica jednorożna

test mar igg 83%
    70.2 mln plemników
    2% morfologia, 97% uszkodzone główki

IMSI 02.2023
    transfer 23.02.2023 4AA 🍀
    29.03 jest ❤️

❄️ 4 AB
  • Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 9 września 2023, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megi93 wrote:
    Dziękuję wszystkim ❤️
    Taak..ogolnie miałam ten tydzień poprzedni codziennie ktg zeby monitorować bo oni w Bytomiu od 27 robią każdemu. Cały tydzień super, a w poniedziałek rano po 20 minutach nagle mu tak szybko serduszko zaczelo bić, a potem nagle zwolniło tak, ze ledwo biło…przebiegła położna, probowala pobudzić jakoś małego ale nic, szybko na usg, na usg tez tak samo i lekarka „szybko na sale cięć”. Nawet na wózku uznały, ze nie jedziemy tylko na piechotę bo będzie szybciej. Z sali operacyjnej wywieźli jakaś pacjentkę i ja od razu na stół. A ja jakaś spokojna byłam bo wiedziałam chyba podświadomie ze muszę, tylko czekałam aż mnie zaintubują. Ogolnie wszystko bardzo szybko się działo bo o 8.15 jakoś miałam te usg ze jedziemy na sale cięć a o 8.35 już się urodził Marcelek.
    Okazało się ze wszystkich tylko wystraszył, a najbardziej siebie😅 bo wszystko było ok, przepływy itd, nawet miał podobno sile żeby krzyczeć. Ale musieli zareagować i dziekuje całemu zespołowi, że tak szybko zareagowali a szczególnie dr Zamłyńskiemu, ze pomimo leżenia 3 tygodnie i sugerowania mu ze dłuzej nie wytrzymam bo już jestem na skraju załamania nerwowego tego nie zrobił i nie pozwolił mi wyjść, bo nie wiem co by było.
    Ciężkie przeżycie ogolnie ale trzymam się już coraz lepiej :) Synek jest silny, pani doktor jest z niego dumna, narazie na cpapie i żywieniu przez sondę, na usg główki i brzuszka wszystko dobrze na szczęście i oby tak pozostało 🙏 Nawet ma sile żeby podnosić główkę kruszyna 🥹 ciesze się bo jakoś się zawzięłam w sobie i mam pokarm.
    Ja dalej tu leżę bo mam wysokie crp, a Marcel pewnie 1.5-2 miesiące 🥹🥹

Boziu Megi ale historia! Dobrze, że czytam już szczęśliwe zakończenie bo chyba bym na zawał zeszła.

Trzymam za Was mocne kciuki. Silny synuś i waga też całkiem zacna. Najważniejsze, że wylewow w główce nie było. Wcześniaki to bardzo silne dzieciaki. Mam nadzieję, że szybciej wyjdziecie do domku niż za 2 miesiące.
    Pisz nam tu jak Wasze postępy. No i czekamy na zdjęcie tego okruszka słodkiego ❤️

lipcowka86, megi93 lubią tę wiadomość

12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
    Cross match 54%, reszta immuno ok

08.2024 FET 8a❌
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :(

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1

Mąż: MSOME 0%

Walka od 2016
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 9 września 2023, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi, cieszę się, ze lekarze zareagowali! Czasem lepiej wcześniej urodzić, ale nie ryzykować większych strat. Nie martw sie, da sobie radę! Z Twojego opisu wynika, ze ma chlopak sile! 😍

Chwilowo zajmij sie sobą, regeneruj sie i niech kontrolują to CRP, zeby zaczęło spadać!

Trzymam za Was kciuki 🍀🍀

lipcowka86, megi93 lubią tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Poziomka25 Autorytet

Wysłany: 10 września 2023, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie Megi, myśle ze to była odpowiednia decyzja. Ja leze teraz tez na patologi ciąży w Bytomiu i tez czekam co będzie się działo. :)

megi93 lubi tę wiadomość

3xPICSI
    2x6tydz [*]

Udało się.

Ciaza naturalna.
  • Poziomka25 Autorytet

Wysłany: 10 września 2023, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ubranka wzięłam ale tak mi się wydawało ze nie trzeba. Będę miała więcej prania hehe

3xPICSI
    2x6tydz [*]

Udało się.

Ciaza naturalna.
  • Poziomka25 Autorytet

Wysłany: 10 września 2023, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izaz123 wrote:
    Ostatnie prenatalne miałam u dr Szwaczki niezbyt wylewny. Raczej zdystansowany. Ciężko mi było uzyskać odpowiedz na jedno nurtujące pytanie. Mam wrażenie ze usg przeprowadzone dosyc szybko i nie tak dokładnie jak u warcholinskiej. Nawet porównałem dwa opisy z 3 prenatalnego i widzę ze jest po prostu niedokładne. Może opieka strikte okołoporodowa jest lepsza.

MMA1 lubi tę wiadomość

3xPICSI
    2x6tydz [*]

Udało się.

Ciaza naturalna.
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 10 września 2023, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodzilam i kolejny raz tez bede rodzic na Ligocie. Jakby co, mam listę (zdjęcie zrobione dzis) lekarzy, którzy tam pracują na poszczególnych oddziałach, moge podeslac. 😊

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • MMA1 Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2023, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Ja rodzilam i kolejny raz tez bede rodzic na Ligocie. Jakby co, mam listę (zdjęcie zrobione dzis) lekarzy, którzy tam pracują na poszczególnych oddziałach, moge podeslac. 😊

Super ! A któregoś polecasz ?

‹‹ 4472 4473 4474 4475 4476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ