Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
megi93 wrote:Hej wszystkim ponownie!
Chciałam dać znać, że przed wczoraj w 30+3 urodził się mój maleńki cud - Marcelek 1320g. Nagłe CC pod znieczuleniem ogólnym, mnie z kolei mają tu trzymać około 7 dni, a dzidziusia pewnie z 1-2 miesiące.
Trzymajcie kciuki za nas proszę, ciężko jest czasami, ale jak przeszłam drogę niepłodności po ivf, to z tym tez sobie poradzimy 🩵🙏🥺megi93 lubi tę wiadomość
Pierwsza procedura ivf 16.06 start💉
17.07.2021-IMSI + Fertile Chip / 11 pęcherzyków/6 dojrzałych komórek.Zapłodnione 3 komórki 2BC
20.07.2021 transfer zarodka- 8A
7dpt - 1,62 ; 9dpt - 27,1 ;11dpt - 110,3 ;13dpt - 270,1 / prog 10.95 ;15dpt - 576,9 / prog 21,98 ; 17dpt - 1088 / prog 32, 17 🍀28dpt widoczne ❤️ 3mm szczęścia
♥️ 02.04.2022 Córeczka ♥️
16.02 transfer 2AB ❄️
5dpt - 7,9 / prog 14,1; 7dpt - 35 /prog 12,1 ; 9dpt - 132,2 ; 11dpt - 342,3 / prog 24,41 ; 13dpt - 715,13 / prog 20,03 ; 26dpt - 0,43cm szczęścia ❤️
♥️ 30.10.2023r Córeczka ♥️
♀️ : AMH 2.9
♂️ : parametry nasienia bardzo obniżone, morfologia 1%, HBA 93% / DFI 37%
Dr. Paliga 01.2020r
-
izaz123 wrote:Ja chodziłam i bylam bardzo zadowolona. Z tego co wiem to przyjmuje w angeliusie, na Giszowcu. Nie wiem czy w Bytomiu gdzieś ma prywatny gabinet ? Zależy też gdzie planujesz rodzic. Bo w Bytomiu koordynatorem porodowki jest brenk, a szwaczka pracuje na ligocie.
-
MMA1 wrote:Dzięki, nie wiem który szpital jest lepszy. Mam ciąże bliźniacza wiec dr.Paliga zasugerowała żebym wybrała pomiędzy Bytomiem ligota albo ruda śląska
-
Poziomka25 wrote:Dziewczyny, przypomnijcie mi czy do cc w Bytomiu trzeba mieć jakaś swoją koszule czy dają te jednorazowe ? Bos szczerze to nie pamietam. W ogóle ktos napisze aktualnie co się przydaje ? Planuje wziąć mino wszystko czajnik elektryczny, podgrzewacz, te butelki z mlekiem gotowe. Mam jakieś z na. Opti. Coś jeszcze ?
Teraz trzeba mieć swoje ciuszki dla maluszka. Mi tez przydał się laktator. Mleko mm mają na oddziale w razie potrzeby. Mnie wypisali 3 doby po cc:) (2022r)Poziomka25 lubi tę wiadomość
-
izaz123 wrote:Ja na poczatku myslalm o ligocie bo mam najbliżej ale jakoś nie umialam znaleźć fajnego lekarza.ktory tam pracuje. Tez czytalam o szwaczka ale chyba jakaś opinia na znanym lekarzu mnie zrazila. Koniec końców wybrałam bytom i dr brenka i to była najlepsza decyzja myślę że każdy szpital bedzie ok byle tylko byl 3 stopien referencyknisci.
No wlasnie tez nie mam przekonania … dziękuje za pomoc -
Ja jestem pacjentką dr Brenka, jestem bardzo zadowolona z prowadzenia ciąży u niego. Wizyty są zawsze wyczerpujące, podejście doktora bardzo konkretne, rzeczowe, a przy tym w atmosferze jakbyśmy się znali od lat. Rodzę z doktorem w Bytomiu. Dr Marta też polecała mi Bytom, Katowice i Rude Śląska. Brałam pod uwagę Rudę i Bytom z czego mogę śmiało powiedzieć, że warunki lokalowe w Bytomiu są nieporównywalnie lepsze niż w Rudzie, no i dr Brenk jest z Bytomia ☺️
MMA1 lubi tę wiadomość
-
Najlepsza opcja w tym momencie to chyba Brenk.
Czy ktos tu jest od dr Janosz/Dr Bodzka ? Miałam miec cc z nim a kurczę zawiesił wizyty i teraz zastanawiam się bo przekazano mnie do dr Kaspra Krawet ale w ogóle nie znam człowieka i nie potrafie zaufać. Umówiłam się na szybko do dr Brenka.
Dzieki dziewczyny za odp ale swoje ciuszki dla maluszka ? Rożek tez ? Pamietam ze w 2021 R to dawali bez problemu. Gorzej z mlekiem dla małej 😂
Co do warunków lokalowych w bytomiu to tez polecam3xPICSI
5xcrio
2xcb
2x6tydz [*]
Immunosupresja, szczepienia...
Udało się.
10.2021 urodziłam swój wyczekany pierwszy Skarb ❤️
Ciaza naturalna.
09.2023 urodziłam swój drugi Skarb ❤️ -
Chciałam dać znać, że przed wczoraj w 30+3 urodził się mój maleńki cud - Marcelek 1320g. Nagłe CC pod znieczuleniem ogólnym, mnie z kolei mają tu trzymać około 7 dni, a dzidziusia pewnie z 1-2 miesiące.
Trzymajcie kciuki za nas proszę, ciężko jest czasami, ale jak przeszłam drogę niepłodności po ivf, to z tym tez sobie poradzimy 🩵🙏🥺
Mega gratulacje ! Pewnie mnóstwo stresu u Was ale pamiętaj ze wszystko się wyprostuje i będzie super 😍💕napisz coś więcejmegi93 lubi tę wiadomość
3xPICSI
5xcrio
2xcb
2x6tydz [*]
Udało się.
Ciaza naturalna.
Poziomka25 wrote:Najlepsza opcja w tym momencie to chyba Brenk.
Czy ktos tu jest od dr Janosz/Dr Bodzka ? Miałam miec cc z nim a kurczę zawiesił wizyty i teraz zastanawiam się bo przekazano mnie do dr Kaspra Krawet ale w ogóle nie znam człowieka i nie potrafie zaufać. Umówiłam się na szybko do dr Brenka.
Dzieki dziewczyny za odp ale swoje ciuszki dla maluszka ? Rożek tez ? Pamietam ze w 2021 R to dawali bez problemu. Gorzej z mlekiem dla małej 😂
Co do warunków lokalowych w bytomiu to tez polecam
Kurcze, jeszcze nie zdecydowałam gdzie będę rodzic 🙈🙈Poziomka25 lubi tę wiadomość
Starania od 2020
Hormony ok, endometrioza I stopnia, IO, kariotypy ok, kir BX, On - ok
10.2021 I IVF, krótki protokół pobrano 5 komórek, 4 się zapłodniły, 3 zarodki
10.2021 ET - beta 0;
01.2022 FET - beta 0;
03.2022 FET - beta 0;
07.2022 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny, endometrioza I stopnia, stan zapalny endometrium
10.2022 II IVF, długi protokół: pobrano 4 komórki, 3 się zapłodniły, brak zarodków
12.2022 zmiana lekarza, przygotowania do III IVF
02.2023 naturals 🙀❤️ -
aleo_ wrote:Ja jestem od dr Janosz, z tego co wiem, dr Bodzek ma jakieś problemy zdrowotne i chwilowo nie będzie chyba przyjmował, ale nie mam pojęcia, jak długo.
Kurcze, jeszcze nie zdecydowałam gdzie będę rodzic 🙈🙈
Ma go nie być cały wrzesień i październik mój pech ….3xPICSI
5xcrio
2xcb
2x6tydz [*]
Udało się.
Ciaza naturalna.
Ja mialam swoje ubranka. Potem jak zaczelo mi brakować to brałam od położnych. -
Ubranek dla dzidziusia nie trzeba brać do Bytomia na czas pobytu w szpitalu, tylko dopiero do wyjścia. To samo z rożkiem. Ja jednak biorę swoje, bo chcę, żeby młoda dostała kontaktu od razu z domowymi bakteriami, a nie tylko szpitalnymi ☺️
Poziomka25, myślę, że będziesz zadowolona z wyboru dr Brenka 😉
-
Trzymajcie kciuki za nas proszę, ciężko jest czasami, ale jak przeszłam drogę niepłodności po ivf, to z tym tez sobie poradzimy 🩵🙏🥺
Dziękuję wszystkim ❤️
Taak..ogolnie miałam ten tydzień poprzedni codziennie ktg zeby monitorować bo oni w Bytomiu od 27 robią każdemu. Cały tydzień super, a w poniedziałek rano po 20 minutach nagle mu tak szybko serduszko zaczelo bić, a potem nagle zwolniło tak, ze ledwo biło…przebiegła położna, probowala pobudzić jakoś małego ale nic, szybko na usg, na usg tez tak samo i lekarka „szybko na sale cięć”. Nawet na wózku uznały, ze nie jedziemy tylko na piechotę bo będzie szybciej. Z sali operacyjnej wywieźli jakaś pacjentkę i ja od razu na stół. A ja jakaś spokojna byłam bo wiedziałam chyba podświadomie ze muszę, tylko czekałam aż mnie zaintubują. Ogolnie wszystko bardzo szybko się działo bo o 8.15 jakoś miałam te usg ze jedziemy na sale cięć a o 8.35 już się urodził Marcelek.
Okazało się ze wszystkich tylko wystraszył, a najbardziej siebie😅 bo wszystko było ok, przepływy itd, nawet miał podobno sile żeby krzyczeć. Ale musieli zareagować i dziekuje całemu zespołowi, że tak szybko zareagowali a szczególnie dr Zamłyńskiemu, ze pomimo leżenia 3 tygodnie i sugerowania mu ze dłuzej nie wytrzymam bo już jestem na skraju załamania nerwowego tego nie zrobił i nie pozwolił mi wyjść, bo nie wiem co by było.
Ciężkie przeżycie ogolnie ale trzymam się już coraz lepiej Synek jest silny, pani doktor jest z niego dumna, narazie na cpapie i żywieniu przez sondę, na usg główki i brzuszka wszystko dobrze na szczęście i oby tak pozostało 🙏 Nawet ma sile żeby podnosić główkę kruszyna 🥹 ciesze się bo jakoś się zawzięłam w sobie i mam pokarm.
Ja dalej tu leżę bo mam wysokie crp, a Marcel pewnie 1.5-2 miesiące 🥹🥹Gosia895, Kaylla, lipcowka86, Poziomka25 lubią tę wiadomość
starania od 6.2020
♀
macica jednorożna
♂
test mar igg 83%
70.2 mln plemników
2% morfologia, 97% uszkodzone główki
IMSI 02.2023
transfer 23.02.2023 4AA 🍀
29.03 jest ❤️
❄️ 4 AB -
megi93 wrote:Dziękuję wszystkim ❤️
Taak..ogolnie miałam ten tydzień poprzedni codziennie ktg zeby monitorować bo oni w Bytomiu od 27 robią każdemu. Cały tydzień super, a w poniedziałek rano po 20 minutach nagle mu tak szybko serduszko zaczelo bić, a potem nagle zwolniło tak, ze ledwo biło…przebiegła położna, probowala pobudzić jakoś małego ale nic, szybko na usg, na usg tez tak samo i lekarka „szybko na sale cięć”. Nawet na wózku uznały, ze nie jedziemy tylko na piechotę bo będzie szybciej. Z sali operacyjnej wywieźli jakaś pacjentkę i ja od razu na stół. A ja jakaś spokojna byłam bo wiedziałam chyba podświadomie ze muszę, tylko czekałam aż mnie zaintubują. Ogolnie wszystko bardzo szybko się działo bo o 8.15 jakoś miałam te usg ze jedziemy na sale cięć a o 8.35 już się urodził Marcelek.
Okazało się ze wszystkich tylko wystraszył, a najbardziej siebie😅 bo wszystko było ok, przepływy itd, nawet miał podobno sile żeby krzyczeć. Ale musieli zareagować i dziekuje całemu zespołowi, że tak szybko zareagowali a szczególnie dr Zamłyńskiemu, ze pomimo leżenia 3 tygodnie i sugerowania mu ze dłuzej nie wytrzymam bo już jestem na skraju załamania nerwowego tego nie zrobił i nie pozwolił mi wyjść, bo nie wiem co by było.
Ciężkie przeżycie ogolnie ale trzymam się już coraz lepiej Synek jest silny, pani doktor jest z niego dumna, narazie na cpapie i żywieniu przez sondę, na usg główki i brzuszka wszystko dobrze na szczęście i oby tak pozostało 🙏 Nawet ma sile żeby podnosić główkę kruszyna 🥹 ciesze się bo jakoś się zawzięłam w sobie i mam pokarm.
Ja dalej tu leżę bo mam wysokie crp, a Marcel pewnie 1.5-2 miesiące 🥹🥹
Boziu Megi ale historia! Dobrze, że czytam już szczęśliwe zakończenie bo chyba bym na zawał zeszła.
Trzymam za Was mocne kciuki. Silny synuś i waga też całkiem zacna. Najważniejsze, że wylewow w główce nie było. Wcześniaki to bardzo silne dzieciaki. Mam nadzieję, że szybciej wyjdziecie do domku niż za 2 miesiące.
Pisz nam tu jak Wasze postępy. No i czekamy na zdjęcie tego okruszka słodkiego ❤️lipcowka86, megi93 lubią tę wiadomość
08.2024 FET 8a❌ 😔
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 komórek/19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1❄️8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET cb 😥 💔
IUI 03.04.19 Invicta Wro
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: słabo z ilością, upłynnieniem i ruchliwością, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry do kitu.
Walka od 2016 -
Megi, cieszę się, ze lekarze zareagowali! Czasem lepiej wcześniej urodzić, ale nie ryzykować większych strat. Nie martw sie, da sobie radę! Z Twojego opisu wynika, ze ma chlopak sile! 😍
Chwilowo zajmij sie sobą, regeneruj sie i niech kontrolują to CRP, zeby zaczęło spadać!
Trzymam za Was kciuki 🍀🍀lipcowka86, megi93 lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Dokladnie Megi, myśle ze to była odpowiednia decyzja. Ja leze teraz tez na patologi ciąży w Bytomiu i tez czekam co będzie się działo.
megi93 lubi tę wiadomość
3xPICSI
5xcrio
2xcb
2x6tydz [*]
Udało się.
Ciaza naturalna.
A ubranka wzięłam ale tak mi się wydawało ze nie trzeba. Będę miała więcej prania hehe3xPICSI
5xcrio
2xcb
2x6tydz [*]
Udało się.
Ciaza naturalna.
izaz123 wrote:Ja na poczatku myslalm o ligocie bo mam najbliżej ale jakoś nie umialam znaleźć fajnego lekarza.ktory tam pracuje. Tez czytalam o szwaczka ale chyba jakaś opinia na znanym lekarzu mnie zrazila. Koniec końców wybrałam bytom i dr brenka i to była najlepsza decyzja myślę że każdy szpital bedzie ok byle tylko byl 3 stopien referencyknisci.
MMA1 lubi tę wiadomość
3xPICSI
5xcrio
2xcb
2x6tydz [*]
Udało się.
Ciaza naturalna.
Ja rodzilam i kolejny raz tez bede rodzic na Ligocie. Jakby co, mam listę (zdjęcie zrobione dzis) lekarzy, którzy tam pracują na poszczególnych oddziałach, moge podeslac. 😊Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1)