X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Nela_90 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2023, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli wierzyć lekarzom to tak 😅 o tym że KIR AA to niskie ryzyko zachorowania na nowotwór powiedział mi dr Przybycień i dr Paśnik. Na grupie dr Paśnika też coś o tym wyczytałam w komentarzach. To było tak że przy zbieraniu wywiadu na mojej pierwszej wizycie nieplodnosciowej ever dr zapytał czy były jakieś nowotwory w najbliższej rodzinie, ja że nie. I potem jak zobaczył wynik KIR to powiedział że 'no tak, z takim kirem to nowotwór pani nie grozi' i jak dopytałam to tak wyjaśnił że te kiry nie dopuszczają do wszczepiania się komórek rakowych i niestety podobne działanie mają wobec zarodkow

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2023, 18:08

Ewa89_89 lubi tę wiadomość

Ona 33 lata, AMH 3.1
    On 36 lat

1IVF - krótki - wrzesień 2023 - ET 8A - nieudany

Problemy:
    - niska jakość oocytów
    - nawracający stan zapalny endometrium (trzy histeroskopie, trzy antybiotykoterapie)
    - Hashimoto
    - lekko obniżone parametry nasienia
    - zaniżone HBA (60%)

W trakcie leczenia stanu zapalnego endometrium
  • ZAJĄCZEK94 Autorytet

Wysłany: 14 września 2023, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nela_90 wrote:
    Jeśli wierzyć lekarzom to tak 😅 o tym że KIR AA to niskie ryzyko zachorowania na nowotwór powiedział mi dr Przybycień i dr Paśnik. Na grupie dr Paśnika też coś o tym wyczytałam w komentarzach. To było tak że przy zbieraniu wywiadu na mojej pierwszej wizycie nieplodnosciowej ever dr zapytał czy były jakieś nowotwory w najbliższej rodzinie, ja że nie. I potem jak zobaczył wynik KIR to powiedział że 'no tak, z takim kirem to nowotwór pani nie grozi' i jak dopytałam to tak wyjaśnił że te kiry nie dopuszczają do wszczepiania się komórek rakowych i niestety podobne działanie mają wobec zarodkow

A przy kir bx ale bez najważniejszych kirów implementacyjnych, jest podobnie?

Starania od 2021 roku.
    KET (II AZ Czechy Reprofit) - 12.07.2024 r.
    7dpt - beta 78, próg 22,78 ng/ml.
    10dpt - beta 411,80, próg 24,40 ng/ml.
    13dpt - beta 1757,80, próg 20,57 ng/ml.
    15dpt - beta 3373,65, I USG - jest pęcherzyk ciążowy 3,7mm (IP - plamienia).
    21dpt - II USG (plamienia - krwiaczki) - jest pęcherzyk żółtkowy z zarodkiem 🥰
    25dpt - III USG (plamienia) - jest ❤️
    7+5 - CRL 1,58 cm🥰
    9+2 - próg 46,97 ng/ml beta 213368,80.
    I prenatalne (11+6) USG ok, preeklampsja 1:39, hipotrofia 1:276 🙄
    12+1- CRL 6 cm, 167 ud/min, szyjka 4 cm 😊
    16+1 - 162 g dziewczynki 🥰, 146 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
    19+2 - 303 g dziewczynki 🥰, 148 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
    II prenatalne (20+3) USG ok, 425 g dziewczynki 🥰

preg.png
  • ZAJĄCZEK94 Autorytet

Wysłany: 14 września 2023, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie trochę głupie pytanie, czy spóźnilyscie się kiedykolwiek parę minut na wizytę do lekarza? Jak to wtedy wygląda od strony kliniki, czy robią jakiś problem i wizyta wtedy przepada czy jest to na zasadzie, że jak jestem wywołana a mnie nie ma to wchodzi kolejna osoba a ja wskakuje za nią? Pytam, bo mam umówiona wizytę a nie jestem pewna czy dotrę na czas i zastanawiam się czy nie wziąć urlopu na ten dzień.

Starania od 2021 roku.
    7+5 - CRL 1,58 cm🥰

preg.png
  • MOJE Autorytet

Wysłany: 14 września 2023, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wielką prośbę. Mąż zmienił dietę, brał suple . Raz jak tak zrobił to wyniki się poprawiły i się od razu udało. Niestety teraz zrobiliśmy badanie i wyniki chyba bardzo mnie zasmuciły. Zawsze martwiła nas morfologia a teraz nawet jej się nie udało zrobić. Zapisujemy się na pierwszy wolny termin na zabieg żylaków powrózka nasiennego do Angeliusa. Błagam powiedzcie, że u waszych mężów poprawiło się po tym.... po drugie bardzo proszę o pomoc w interpretacji wyników. Zawsze jak robiliśmy to były wyniki a obok normy do porównania. Tym razem mąż robił w Bocianie w Warszawie i te wyniki są bardzo dziwne dla mnie. Czy możecie mi pomóc zinterpretować. Nie ma tam informacji jakie są widełki...

686eaa89f1f9e.jpghttps://zapodaj.net/plik-wMH9ifxd6u[/url]]

d3478c4441c26.jpghttps://zapodaj.net/plik-pMAAevGbVq[/url]

fa50a850ccbf4.jpghttps://zapodaj.net/plik-ZmSOMrji0b[/url]

23a5767b67b52.jpghttps://zapodaj.net/plik-XWKAnu0Rj6[/url]

7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(
    👰 36 LAT
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2
    ANGELIUS- zabieg jajniki i reszta u mnie ok.

🧑37 LAT
    Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 9 lat 😔😔😔

Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
    09.2023
    Za mała ilość żeby zrobić morfologię 😭
    07.12.2023 zabieg żylaków powrózka nasiennego 🙏
    CZEKAMY NA CIEBIE MALUSZKU ❤️❤️
  • MOJE Autorytet

Wysłany: 14 września 2023, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nela_90 wrote:

Nela przeczytałam u ciebie w bio, że wniosek o dofinansowanie rozpatrzony pozytywnie. Skąd jesteś ? Co trzeba zrobić żeby starać się o dofinansowanie invitro?

👰 36 LAT
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2

🧑37 LAT
    Nasienie słabe 09.2021
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża

Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
    09.2023
  • Nela_90 Ekspertka

Wysłany: 15 września 2023, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJE wrote:
    Nela przeczytałam u ciebie w bio, że wniosek o dofinansowanie rozpatrzony pozytywnie. Skąd jesteś ? Co trzeba zrobić żeby starać się o dofinansowanie invitro?

Cześć,
    Jestem z małopolskiego. Jak ogłoszono w moim mieście że będzie dofinansowanie to zadzwoniłam do Angeliusa żeby wpisali mnie na listę chętnych i tyle. Potem tylko musiałam zrobić badanie AMH i FSH i po miesiącu przyszedł mail że jesteśmy zakwalifikowani.
    Co do badań nasienia: wg mnie wynik.jest bardzo kiepski i raczej każdy lekarz będzie zalecał in vitro. Jeśli chodzi o operację ŻPN to szanse są 50/50. Nam to odradzano bo to też ryzyko że wyniki się pogorszą. Na forum jest pełno historii gdzie się udało zaraz po jak i nie udało się wcale po takiej operacji więc tutaj niestety loteria.

Ona 33 lata, AMH 3.1
    On 36 lat

Problemy:
    - niska jakość oocytów
    - nawracający stan zapalny endometrium (trzy histeroskopie, trzy antybiotykoterapie)
    - Hashimoto
    - zaniżone HBA (60%)

• Poziomka25 Autorytet

Wysłany: 15 września 2023, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAJĄCZEK94 wrote:
    Ja mam takie trochę głupie pytanie, czy spóźnilyscie się kiedykolwiek parę minut na wizytę do lekarza? Jak to wtedy wygląda od strony kliniki, czy robią jakiś problem i wizyta wtedy przepada czy jest to na zasadzie, że jak jestem wywołana a mnie nie ma to wchodzi kolejna osoba a ja wskakuje za nią? Pytam, bo mam umówiona wizytę a nie jestem pewna czy dotrę na czas i zastanawiam się czy nie wziąć urlopu na ten dzień.
    A do kogo masz wizytę ? Zwykle są opóźnienia. Jak już będziesz pewna ze się spóźnisz zadzwon ze utknęłas i się spóźnisz i tyle. Raczej wpuszcza kolejna pacjentkę a później ciebie i nie ma problemu z tym

3xPICSI
    5xcrio :(
    2xcb :(
    2x6tydz [*]
    Immunosupresja, szczepienia...

Udało się.
    10.2021 urodziłam swój wyczekany pierwszy Skarb ❤️

Ciaza naturalna.
    09.2023 urodziłam swój drugi Skarb ❤️
  • ZAJĄCZEK94 Autorytet

Wysłany: 15 września 2023, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka25 wrote:
    A do kogo masz wizytę ? Zwykle są opóźnienia. Jak już będziesz pewna ze się spóźnisz zadzwon ze utknęłas i się spóźnisz i tyle. Raczej wpuszcza kolejna pacjentkę a później ciebie i nie ma problemu z tym

Leczę się u dr MP. Tak zrobię, możliwe że będę na styk, zależy od korków.

Starania od 2021 roku.
    7+5 - CRL 1,58 cm🥰

preg.png
  • Poziomka25 Autorytet

Wysłany: 15 września 2023, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm nigdy chyba do dr Marty nie weszłam punktualnie, bo Pani dr poświęca zawsze tyle czasu ile Pacjentka potrzebuje. Chyba nie jesteś zapisana jako pierwsza. Możesz ewentualnie jeszcze zadzwonić do recepcji i się upewnić.:)

ZAJĄCZEK94 lubi tę wiadomość

3xPICSI
    5xcrio :(
    2xcb :(
    2x6tydz [*]
    Immunosupresja, szczepienia...

Udało się.
    10.2021 urodziłam swój wyczekany pierwszy Skarb ❤️

Ciaza naturalna.
    09.2023 urodziłam swój drugi Skarb ❤️
  • Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 15 września 2023, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nela_90 wrote:

Lubie lubię lubię.

Juz zupełnie inaczej będę patrzeć na mój kir 😁

Poziomka25, lipcowka86 lubią tę wiadomość

08.2024 FET 8a❌ 😔
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 komórek/19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1❄️8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :( Invicta Wro

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1

Mąż: słabo z ilością, upłynnieniem i ruchliwością, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry do kitu.

Walka od 2016
  • Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 15 września 2023, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAJĄCZEK94 wrote:

Nie raz utknęłam w korku na A4 (dojeżdżałam 300 km). Jak wiedziałam, że się spóźnię to dzwoniłam na recepcję i prosiłam Panie żeby poinformować lekarza. Czasem udało się wejść w swoim czasie gdy spóźnienie było kilkunastominutowe ale niekiedy te obsuwy były spore i nigdy nie było problemu, doktor wiedziała, że jadę.

ZAJĄCZEK94 lubi tę wiadomość

08.2024 FET 8a❌ 😔
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 komórek/19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1❄️8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :( Invicta Wro

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1

Mąż: słabo z ilością, upłynnieniem i ruchliwością, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry do kitu.

Walka od 2016
  • MOJE Autorytet

Wysłany: 15 września 2023, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nela_90 wrote:
    Cześć,
    Jestem z małopolskiego. Jak ogłoszono w moim mieście że będzie dofinansowanie to zadzwoniłam do Angeliusa żeby wpisali mnie na listę chętnych i tyle. Potem tylko musiałam zrobić badanie AMH i FSH i po miesiącu przyszedł mail że jesteśmy zakwalifikowani.
    Co do badań nasienia: wg mnie wynik.jest bardzo kiepski i raczej każdy lekarz będzie zalecał in vitro. Jeśli chodzi o operację ŻPN to szanse są 50/50. Nam to odradzano bo to też ryzyko że wyniki się pogorszą. Na forum jest pełno historii gdzie się udało zaraz po jak i nie udało się wcale po takiej operacji więc tutaj niestety loteria.

Kurcze w moim mieście nie ma dofinansowania. To jest straszne... ale za to jest w mieście obok. Wiesz może jak możnaby zrobić , żeby jednak o to dofinansowanie się starać. Może zapłacić podatki w innym mieście.
    Kurcze jestem załamana tymi wynikami 😭 boję się tylko czy do invitro z takiego nasienia będzie dało się wyselekcjonować plemniki dobre 😰 to wszystko jest chore, że tak dużo kosztuje. Za każdą wizytę kilka stów. Nam androlog powiedział że tylko zabieg... a co jeśli będzie gorzej po nim. Też się zastanawiam, że wyda się kilka tysięcy na zabieg. Zaczekam minimum rok- pół roku na poprawę i okaże się że i tak in vitro.... tak beznadziejnych wyników to jeszcze nie mieliśmy 😭😭😭

👰 36 LAT
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2

🧑37 LAT
    Nasienie słabe 09.2021
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża

Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
    09.2023
  • Nela_90 Ekspertka

Wysłany: 15 września 2023, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJE wrote:
    Kurcze w moim mieście nie ma dofinansowania. To jest straszne... ale za to jest w mieście obok. Wiesz może jak możnaby zrobić , żeby jednak o to dofinansowanie się starać. Może zapłacić podatki w innym mieście.
    Kurcze jestem załamana tymi wynikami 😭 boję się tylko czy do invitro z takiego nasienia będzie dało się wyselekcjonować plemniki dobre 😰 to wszystko jest chore, że tak dużo kosztuje. Za każdą wizytę kilka stów. Nam androlog powiedział że tylko zabieg... a co jeśli będzie gorzej po nim. Też się zastanawiam, że wyda się kilka tysięcy na zabieg. Zaczekam minimum rok- pół roku na poprawę i okaże się że i tak in vitro.... tak beznadziejnych wyników to jeszcze nie mieliśmy 😭😭😭

Nie załamuj się. Wiem że to ciężkie otrzymać takie wyniki ale pamiętaj że są sytuacje gdzie plemników nawet nie ma w nasieniu i uzyskuje się je drogą biopsji z jądra i z takich plemników też są dzieci więc to nie jest tak że jesteście na przegranej pozycji.
    Zabieg to musi być Wasza decyzja, pytanie też na ile mąż jest w stanie zmienić swój styl życia bo tutaj dużo od tego zależy (suple, aktywność fizyczna, dieta, odrzucenie używek itd.). To może bardzo pomóc ale może tez nie zrobić nic. Jak zdecydujecie się na zabieg to może też rozważcie mrożenie nasienia przed, na wszelki wypadek. Gdyby miało się pogorszyć to będziecie mogli skorzystać z tych mrożonych, nasienie dobrze się mrozi i rozmraża i jak najbardziej jest wykorzystywane w klinikach z powodzeniem (na tym m.in. korzystają pary z historią onkologiczną którym dobry lekarz odpowiednio doradził przed podjęciem leczenia onkologicznego). Wiem że to dużo rzeczy do rozważenia ale nie ma innego wyjścia. Naprawdę macie dużą szansę zważywszy że jeśli dobrze doczytałam to macie już razem jedno dziecko...?
    Co do dofinansowania to oczywiście możesz składać wniosek z innego miasta tylko licz się z tym że to zostanie w pewnym momencie zweryfikowane, każdy samorząd ma swój program i swoje wymogi. Ja jestem zameldowana w mieście które przyznało mi dofinansowanie, mamy tam z mężem mieszkanie, żyjemy, pracujemy więc jak dzwonili z Urzędu Miasta to powiedzieli że żadnych dodatkowych dowodów im nie trzeba bo po prostu widniejemy na liście osób które płacą podatek od nieruchomości w tym mieście i tyle. Niestety leczenie niepłodności to problem tylko par niepłodnych - nasz rząd tylko to utrudnia. Jedyne na co możesz liczyć to refundacja leków i faktycznie jest to oszczędność ale jeszcze nie tak dawno za rządów PO procedury IVF były finansowane z NFZ i to w całości. Z obecną partią rządzącą - zapomnij. Był program in vitro to HiT ale to była inicjatywa obywatelska, są już pierwsze ciąże z tego programu jednak nie wiadomo czy zostanie to powtórzone w przyszłości. Jedyne co możemy zrobić to dziesięć razy pomyśleć na kogo głosujemy w następnych wyborach. Dopóki będzie rządził PiS to niepłodni muszą radzić sobie sami i czyścić swoje konta bankowe. Wniosek smutny ale prawdziwy.

Ona 33 lata, AMH 3.1
    On 36 lat

Problemy:
    - niska jakość oocytów
    - Hashimoto
    - zaniżone HBA (60%)

• MOJE Autorytet

Wysłany: 15 września 2023, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję z otuchę. Nie mamy dzieci. Udało się raz ale straciliśmy ciążę bliźniaczą w 11 tygodniu. To był moment w którym nagle poprawiło się nasienie i morfologia skoczyła na 3%. A powiedz, wiesz moze czy fakt posiadania mieszkania w danym mieście ma znaczenie? Bo np. Mamy mieszkanie w Łodzi tam chyba są dofinansowania. Mieszkanie się wynajmuje, może to będzie jakaś furtka do dofinansowania.
    Mąż ma skierowanie na operację żylaków i dr adamkiewicza w Angeliusie. Czy ktoś z waszych mężów robił może ten zabieg u niego ? Widzę że on nie jest andrologiem, tylko urologiem.

👰 36 LAT
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2

🧑37 LAT
    Nasienie słabe 09.2021
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża

Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
    09.2023
  • Nela_90 Ekspertka

Wysłany: 15 września 2023, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJE wrote:
    Dziękuję z otuchę. Nie mamy dzieci. Udało się raz ale straciliśmy ciążę bliźniaczą w 11 tygodniu. To był moment w którym nagle poprawiło się nasienie i morfologia skoczyła na 3%. A powiedz, wiesz moze czy fakt posiadania mieszkania w danym mieście ma znaczenie? Bo np. Mamy mieszkanie w Łodzi tam chyba są dofinansowania. Mieszkanie się wynajmuje, może to będzie jakaś furtka do dofinansowania.
    Mąż ma skierowanie na operację żylaków i dr adamkiewicza w Angeliusie. Czy ktoś z waszych mężów robił może ten zabieg u niego ? Widzę że on nie jest andrologiem, tylko urologiem.

O przepraszam w takim razie, nie zrozumiałam. Jeśli jesteście właścicielami mieszkania w Łodzi i płacicie tam podatki to ja bym się nie zastanawiała, wniosek zawsze warto złożyć. W najgorszym wypadku odrzucą, w najlepszym 5 tys. do przodu. Androlog i urolog to bardzo często wymiennie stosowanie specjalizacje. Mąż nie miał tego zabiegu więc tutaj ktoś inny się musi wypowiedzieć. Powiem natomiast jedno: jeśli już minęły 2-3 lata starań a dziecka wciąż nie ma na tym świecie to przykro mi ale jakiekolwiek przedłużanie i czekanie na cud jest stratą czasu. Cuda się zdarzają, wiadomo ale mają to do siebie że zdarzają się rzadziej niż częściej. Zamroziłabym nasienie, rozważyła zabieg i jak mąż dojdzie do siebie to startowałabym z in vitro.

Ona 33 lata, AMH 3.1
    On 36 lat

Problemy:
    - niska jakość oocytów
    - Hashimoto
    - zaniżone HBA (60%)

• Gosia895 Autorytet

Wysłany: 15 września 2023, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJE wrote:
    Jeśli mogę się dołączyć to tak jak pisze Nela niestety ale zabieg żylaków powrózka nasiennego nie zawsze przynosi pozytywny efekt. Mąż miał w 2019 zabieg i niestety ale u nas wyniki się pogorszyły. Warto też wziąć pod uwagę swój wiek i czas który po zabiegu musimy odczekać aby były widoczne ewentualne efekty.To jakieś pół roku które zalecają. Pytanie również którego stopnia są te żylaki? Czy będziecie chcieli czekać i czy może ewentualne pieniądze wydane na zabieg nie przeznaczyć na ivf. Ja mogę jeszcze dodać z naszego doświadczenia że mąż przy okazji dorobił się bakterii szpitalnych w nasieniu z którymi walczyliśmy 5 miesięcy. Być może to one u nas były sprawcą złych wyników.

Pierwsza procedura ivf 16.06 start💉
    17.07.2021-IMSI + Fertile Chip / 11 pęcherzyków/6 dojrzałych komórek.Zapłodnione 3 komórki 2BC
    20.07.2021 transfer zarodka- 8A
    7dpt - 1,62 ; 9dpt - 27,1 ;11dpt - 110,3 ;13dpt - 270,1 / prog 10.95 ;15dpt - 576,9 / prog 21,98 ; 17dpt - 1088 / prog 32, 17 🍀28dpt widoczne ❤️ 3mm szczęścia
    ♥️ 02.04.2022 Córeczka ♥️
    16.02 transfer 2AB ❄️
    5dpt - 7,9 / prog 14,1; 7dpt - 35 /prog 12,1 ; 9dpt - 132,2 ; 11dpt - 342,3 / prog 24,41 ; 13dpt - 715,13 / prog 20,03 ; 26dpt - 0,43cm szczęścia ❤️
    ♥️ 30.10.2023r Córeczka ♥️
    ♀️ : AMH 2.9
    ♂️ : parametry nasienia bardzo obniżone, morfologia 1%, HBA 93% / DFI 37%
    Dr. Paliga 01.2020r
    age.png
    age.png
  • MOJE Autorytet

Wysłany: 15 września 2023, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia895 wrote:
    Jeśli mogę się dołączyć to tak jak pisze Nela niestety ale zabieg żylaków powrózka nasiennego nie zawsze przynosi pozytywny efekt. Mąż miał w 2019 zabieg i niestety ale u nas wyniki się pogorszyły. Warto też wziąć pod uwagę swój wiek i czas który po zabiegu musimy odczekać aby były widoczne ewentualne efekty.To jakieś pół roku które zalecają. Pytanie również którego stopnia są te żylaki? Czy będziecie chcieli czekać i czy może ewentualne pieniądze wydane na zabieg nie przeznaczyć na ivf. Ja mogę jeszcze dodać z naszego doświadczenia że mąż przy okazji dorobił się bakterii szpitalnych w nasieniu z którymi walczyliśmy 5 miesięcy. Być może to one u nas były sprawcą złych wyników.

A czy zrobienie jeszcze raz badania nasienia z posiewem sprawdziłoby czy ewentualnie są jakieś bakterie? Czy to całkiem bez znaczenia ? Polecacie jakiegoś androloga na Śląsku lub w Warszawie ?
    Ja jestem w wielkiej dziurze teraz. Ostatnio mam cały czas owulację, wszystko super i dół po dostaniu okresu.... a tu teraz już wiem że nie ma nawet szans ... widzę że wam się udało. Wielkie gratulacje.

👰 36 LAT
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2

🧑37 LAT
    Nasienie słabe 09.2021
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża

Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
    09.2023
  • Gosia895 Autorytet

Wysłany: 15 września 2023, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJE wrote:
    A czy zrobienie jeszcze raz badania nasienia z posiewem sprawdziłoby czy ewentualnie są jakieś bakterie? Czy to całkiem bez znaczenia ? Polecacie jakiegoś androloga na Śląsku lub w Warszawie ?
    Ja jestem w wielkiej dziurze teraz. Ostatnio mam cały czas owulację, wszystko super i dół po dostaniu okresu.... a tu teraz już wiem że nie ma nawet szans ... widzę że wam się udało. Wielkie gratulacje.
    Posiew nasienia możesz zrobić w normalnym laboratorium. Ja jedynie dopytałam czy robią takie badanie i tyle. Na wynik się czeka ok tygodnia. Nasz urolog który robił mężowi zabieg a później pomógł zwalczyć bakterie niestety zmarł w zeszłym roku , nazywał się Fryczkowski Michał. Tak udało nam się zwalczyć bakterie a jak tylko było czysto to podeszliśmy do ivf z czego mamy jedną córeczkę i drugą w drodze 🙂

MOJE lubi tę wiadomość

Pierwsza procedura ivf 16.06 start💉
    17.07.2021-IMSI + Fertile Chip / 11 pęcherzyków/6 dojrzałych komórek.Zapłodnione 3 komórki 2BC
    20.07.2021 transfer zarodka- 8A
    7dpt - 1,62 ; 9dpt - 27,1 ;11dpt - 110,3 ;13dpt - 270,1 / prog 10.95 ;15dpt - 576,9 / prog 21,98 ; 17dpt - 1088 / prog 32, 17 🍀28dpt widoczne ❤️ 3mm szczęścia
    ♥️ 02.04.2022 Córeczka ♥️
    16.02 transfer 2AB ❄️
    5dpt - 7,9 / prog 14,1; 7dpt - 35 /prog 12,1 ; 9dpt - 132,2 ; 11dpt - 342,3 / prog 24,41 ; 13dpt - 715,13 / prog 20,03 ; 26dpt - 0,43cm szczęścia ❤️
    ♥️ 30.10.2023r Córeczka ♥️
    ♀️ : AMH 2.9
    ♂️ : parametry nasienia bardzo obniżone, morfologia 1%, HBA 93% / DFI 37%
    Dr. Paliga 01.2020r
    age.png
    age.png
  • Kate@@ Autorytet

Wysłany: 16 września 2023, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zapisałam się na histeroskopię do dr Juraszka i zapomniałam zapytać czy jest możliwość pobrania wycinka w celu zobaczenia czy nie ma stanu zapalnego endometrium. Czy orientujecie się czy można to zrobić w Angeliusie i jeśli tak to jaki to koszt? Samą histero robię na NFZ i chętnie dopłaciłabym by zbadać wycinek (nigdy nie udało mi się zajść…)

👩🏻
    35 lat, PCOS; AMH 6.82; niedoczynność tarczycy
    🧑🏻
    39 lat, MSOME 0% plemników pierwszej klasy, 1% plemników drugiej klasy; ruchliwość i ilość poniżej normy

2021 - rozpoczęcie starań
    11.2023 - histeroskopia -> stan zapalny endometrium
    2.2024 - punkcja (27 🥚 pobrano -> 21 🥚 zapłodniono -> powstało 8 ❄️ -> embrace dla połowy); hiperstymulacja

❄️2 zdrowe 6AB & 5AB
    ❄️4 nieprzebadane, 1 nieinformatywny

4.2024 - transfer ❄️ 6AB - beta 0 💔
    7.2024 - transfer ❄️ 4AB - cb 💔

28.08.2024 - transfer ❄️ 5AB (acard, neoparin, encorton, intralipid, accofil, relanium, UTM):

6 dpt bHCG 42,2; 8 dpt bHCG 99,1;
    10 dpt bHCG 269; 12 dpt bHCG 869;
    14 dpt bHCG 2352; 26 dpt CRL 0,73cm, jest 💓

1. prenatalne - ryzyka niskie, CRL 6,74cm

preg.png
  • Yahu Autorytet

Wysłany: 16 września 2023, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJE wrote:

Hej! Jak możesz przeczytać w mojej stopce, mąż przeszedł zabieg usuwania żpn I stopnia. Szansę na poprawę były małe, ale lekarz twierdził, że warto spróbować skoro wszystko inne jest w normie, a problemy a plemnikami nie wiadomo skąd. Możesz wejść sobie na forum „męskie sprawy” tam jest wątek o żpn. Mojego męża operował dr Michał Gierek w Piekarach śląskich (wcześniej byliśmy i niego na konsultacji w Invimedzie w Katowicach bo tam też przyjmuje). U mojego męża bie było poprawy. A nasienie warto zamrozić póki jest jako takie. U nas przez moment tak się pogorszyło, że nie wiedzieliśmy czy uda się podejść do iv. Obecnie jesteśmy w trakcie stymulacji, a co z tego wyjdzie się okaże na dniach

Starania od 09.20
    05.21 GynCentrum→ 03.23 Angelius Katowice

Ona
    →92', AMH 3,58 (07.21)→ 3,15 (04.22)→1,65 (08.23),
    ❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo / dominacja estrogenowa / BIRADS-3 (02.2024) → BIRADS-2 (08.2024)
    ✔️ kariotyp / V Leiden / protrombina

On
    → 89',
    ❌ azoospermia (06.21)😭 / kolejne badania - kryptozoospermia 😪 / ŻPN I st. → laparoskopia 05.22 (brak poprawy)
    ✔️ genetyka / kariotyp / hormony

Plan i realizacja:
    → 09.23 I PICSI → 8🥚→7xMII→ 2❄️(5 doba)✔️
    → transfer odroczony (ryzyko OHSS)❌
    →17.10.24 - I FET, 2BC, CN:
    Encorton 10, Neoparin 0,4, Besins 200;
    bHCG: 7dpt 28,1 mIU/ml; prog 36,51 ng/mL | 9dpt 29,4 mIU/ml | 11dpt 8,1 mIU/ml 💔
    → II FET - 12.2024?

Losie bądź łaskawy 🙏
‹‹ 4474 4475 4476 4477 4478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ