X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania na jakim etapie jesteś ?m

• Erl Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z dziewczynami z recepcji i z pielęgniarkami zawsze miałam tylko miłe doświadczenia, ale też ostatnio rzadko tam bywam. Jedynie z tą starszą panią która często odbiera telefony mam nieprzyjemne wspomnienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 16:12

karolcia35 lubi tę wiadomość

XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
    ❄❄
    1 VI 2014 Aniołek [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też muszę się poskarżyć na panie z rejestracji.. trafiłam na taką nową w okularach i mnie wkurzyła. Tłumaczę jej, że Pan doktor kazał być na wizycie w 20 dniu antykoncepcji i że mam pracę do 17 i mogę po 17 na wizytę. To ona nie i koniec. Ja jej tłumaczę, że MUSZĘ, że doktor KAZAŁ i że najwyżej proszę na wizytę na listę rezerwową (wcześniej zawsze mi się udawało) a teraz taki cyrk... Przy następnej wizycie u Mańki poproszę Go czy udałoby się umawiać na wizyty po godzinie 18, bo przecież nie wszyscy pracują do 15 lub mogą pracować zdalnie lub wcześniej się zwolnić z pracy. Te wizyty stymulacyjne to jest kwestia tak naprawdę 15min u niego, więc jakoś nie rozwalam nikomu dnia jeśli mnie na taką wizytę wcisną..

• ania609 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka25 wrote:
    Ania na jakim etapie jesteś ?m
    Ja narazie jestem w zawieszeniu.. Ani dr. Pasnik ani. Dr Paliga nie powiedzieli nic konkretnego w czwartek mam mieć biopsję endometrium.. Kolejny miesiąc bez starań.. :/"tak mi się to ciągnie.. :(

Poziomka25 lubi tę wiadomość

oar8dqk3h868txgg.png
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzicie coś jest z tą rejestracja nie tak.. Tak nie powinno być..

oar8dqk3h868txgg.png
  • Martinka Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erl wrote:
    Z dziewczynami z recepcji i z pielęgniarkami zawsze miałam tylko miłe doświadczenia, ale też ostatnio rzadko tam bywam. Jedynie z tą starszą panią która często odbiera telefony mam nieprzyjemne wspomnienia.
    A ja o dziwo ze starszą Panią zawsze wszystko załatwię. I Pani Marta z rejestracji jest moją ulubioną. Dajcie szansę dziewczynie uczącej się, ma kamienną twarz, ale mam wrażenie, że to często ze stresu.

Erl lubi tę wiadomość

0901d7c722.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jak bylismy pierwszy raz, to podbilismy do rejestracji, tam gdzie wystawala jakas glowa i sie okazalo, ze recepcjonistka obsluguje jakas pania, ktora tam siedziala :D
    Nie ogarnelismy...
    Ja w ogole tej rejestracji nie ogarniam, strasznie nadzgane i ostatnio poprosila nas pani do tego stanowiska po lewej - uwielbiam wypelniac dokumemty na stojaco, zwlaszcza gdy w jednej rece mam torbe a w drugiej segregator.

W novum nie dość ze byly stojace stanowiska, to jeszcze oddzielna kolejka do kasy.

Jak narazie w kwestii calej organizacji najbardziej podoba mi sie Gameta.

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka wrote:
    A ja o dziwo ze starszą Panią zawsze wszystko załatwię. I Pani Marta z rejestracji jest moją ulubioną. Dajcie szansę dziewczynie uczącej się, ma kamienną twarz, ale mam wrażenie, że to często ze stresu.
    Ostatnio mnie obsługiwał taka w czarnych włosach była nie miła.. Stres stresem Jasne można dać szansę ale moim zdaniem wystarczy być miłym i się uśmiechnąć to wszystko..

oar8dqk3h868txgg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Następnym razem zareaguje ostrzej albo porozmawiam z przełożonym.. bo zostawiamy tam ciężkie pieniądze i do ciężkiej cholery to oni mają być w stosunku do nas usłużni a nie my do nich. Ale wcześniej porozmawiam z Mańką. Może przekaże na recepcji, żeby nas wieczorem umawiać, bo mnie już trzepie jak mam prosić i błagać o dostępną godzinę

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2020, 17:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomko napisałam już maila do przełożonego Pań z rejestracji. Mam nadzieję, że to pomoże. Ja nie zamierzam się stresować terminem wizyt. Nie jest mi potrzebny dodatkowy stres. W pracy nie mam możliwości zamieniania się godzinami pracy. Jest sztywny grafik i koniec. Wolnego też nie dostanę na monitoringi, bo są braki kadrowe. Także.. mam nadzieję, że to coś pomoże.

Poziomka25 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania609 wrote:
    Ja narazie jestem w zawieszeniu.. Ani dr. Pasnik ani. Dr Paliga nie powiedzieli nic konkretnego w czwartek mam mieć biopsję endometrium.. Kolejny miesiąc bez starań.. :/"tak mi się to ciągnie.. :(
    A przy histeroskopii też robią biopsję czy nie ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak jest w przypadku intralipidu? Provita stosuje się do zaleceń Pasnika a dr wie że on przepisuje do wykupienia więc podadzą mi moją buteleczkę bez problemu czy i tak trzeba kupowac " zestaw " z podaniem u nich ?

• ania609 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka25 wrote:
    A przy histeroskopii też robią biopsję czy nie ?
    Ja miałam robiona biopsję przy histeroskopie ale w Częstochowie w provicie nie wiem czy robią.. Ja teraz będę miala robiona sama biopsję podczas wizyty..

oar8dqk3h868txgg.png
  • Szapiro Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka25 wrote:
    Dziewczyny jak jest w przypadku intralipidu? Provita stosuje się do zaleceń Pasnika a dr wie że on przepisuje do wykupienia więc podadzą mi moją buteleczkę bez problemu czy i tak trzeba kupowac " zestaw " z podaniem u nich ?
    Nie podają kroplówek z zewnątrz. Na zlecenie mogą podać ale swój

Szs
  • Nusieńka Ekspertka

Wysłany: 3 września 2018, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka25 wrote:
    Podają swój, dostajesz tylko zlecenie od dr Paligi i umawiają Cię na termin poranny, tak na 7:30. Koszt 400 zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 00:06

EMILIA 02.09.2020❤
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia ciekawa jestem czy to e-mail cos da. :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem załamana mamy dwie zamrożone w 3 dobie i 1. Blastkę 2BB ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 12:56

• Erl Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka25 wrote:
    Dziewczyny jestem załamana mamy dwie zamrożone w 3 dobie i 1. Blastkę 2BB ;(
    Poziomko, ja nie miałam żadnej blastki, a jestem w ciąży z zamrożonego 3-dniowca, o czym wspominałam ponownie parę postów wcześniej. Też byłam podłamana po informacjach z laboratorium o tym, że żaden z Zarodków nie rozwinął się do blastki (u Ciebie jest jeden), ale jak widać niepotrzebnie, bo nasz Chłopak był wśród tych Zarodków z 3 doby. Także głowa do góry :)
    I z tego co pamiętam w 3 dobie zamroziliście 2 najlepiej rokujące (8-komórkowe), więc naprawdę nie ma powodu do załamki. 2 ładne Zarodki na procedurę to dobry wynik :) Masz szansę na co najmniej dwoje dzieciaczków :) a z Blastusi 2BB też może być przecież ciąża :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 13:07

bbeczka91 lubi tę wiadomość

XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
    ❄❄
    1 VI 2014 Aniołek [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Mój telefon zadziałał. Rozmawiałam z Panią przełożona rejestratorek. Załatwione.

Bella93 lubi tę wiadomość

‹‹ 446 447 448 449 450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ