X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • Poziomka25 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania na jakim etapie jesteś ?m

3xPICSI
    5xcrio :(
    2xcb :(
    2x6tydz [*]
    Immunosupresja, szczepienia...

Udało się.
    10.2021 urodziłam swój wyczekany pierwszy Skarb ❤️

Ciaza naturalna.
    09.2023 urodziłam swój drugi Skarb ❤️
  • Erl Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z dziewczynami z recepcji i z pielęgniarkami zawsze miałam tylko miłe doświadczenia, ale też ostatnio rzadko tam bywam. Jedynie z tą starszą panią która często odbiera telefony mam nieprzyjemne wspomnienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 16:12

karolcia35 lubi tę wiadomość

XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
    ❄❄
    1 VI 2014 Aniołek [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też muszę się poskarżyć na panie z rejestracji.. trafiłam na taką nową w okularach i mnie wkurzyła. Tłumaczę jej, że Pan doktor kazał być na wizycie w 20 dniu antykoncepcji i że mam pracę do 17 i mogę po 17 na wizytę. To ona nie i koniec. Ja jej tłumaczę, że MUSZĘ, że doktor KAZAŁ i że najwyżej proszę na wizytę na listę rezerwową (wcześniej zawsze mi się udawało) a teraz taki cyrk... Przy następnej wizycie u Mańki poproszę Go czy udałoby się umawiać na wizyty po godzinie 18, bo przecież nie wszyscy pracują do 15 lub mogą pracować zdalnie lub wcześniej się zwolnić z pracy. Te wizyty stymulacyjne to jest kwestia tak naprawdę 15min u niego, więc jakoś nie rozwalam nikomu dnia jeśli mnie na taką wizytę wcisną..

• ania609 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka25 wrote:
    Ania na jakim etapie jesteś ?m
    Ja narazie jestem w zawieszeniu.. Ani dr. Pasnik ani. Dr Paliga nie powiedzieli nic konkretnego w czwartek mam mieć biopsję endometrium.. Kolejny miesiąc bez starań.. :/"tak mi się to ciągnie.. :(

Poziomka25 lubi tę wiadomość

oar8dqk3h868txgg.png
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzicie coś jest z tą rejestracja nie tak.. Tak nie powinno być..

oar8dqk3h868txgg.png
  • Martinka Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erl wrote:
    Z dziewczynami z recepcji i z pielęgniarkami zawsze miałam tylko miłe doświadczenia, ale też ostatnio rzadko tam bywam. Jedynie z tą starszą panią która często odbiera telefony mam nieprzyjemne wspomnienia.
    A ja o dziwo ze starszą Panią zawsze wszystko załatwię. I Pani Marta z rejestracji jest moją ulubioną. Dajcie szansę dziewczynie uczącej się, ma kamienną twarz, ale mam wrażenie, że to często ze stresu.

Erl lubi tę wiadomość

0901d7c722.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jak bylismy pierwszy raz, to podbilismy do rejestracji, tam gdzie wystawala jakas glowa i sie okazalo, ze recepcjonistka obsluguje jakas pania, ktora tam siedziala :D
    Nie ogarnelismy...
    Ja w ogole tej rejestracji nie ogarniam, strasznie nadzgane i ostatnio poprosila nas pani do tego stanowiska po lewej - uwielbiam wypelniac dokumemty na stojaco, zwlaszcza gdy w jednej rece mam torbe a w drugiej segregator.

W novum nie dość ze byly stojace stanowiska, to jeszcze oddzielna kolejka do kasy.

Jak narazie w kwestii calej organizacji najbardziej podoba mi sie Gameta.

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka wrote:
    A ja o dziwo ze starszą Panią zawsze wszystko załatwię. I Pani Marta z rejestracji jest moją ulubioną. Dajcie szansę dziewczynie uczącej się, ma kamienną twarz, ale mam wrażenie, że to często ze stresu.
    Ostatnio mnie obsługiwał taka w czarnych włosach była nie miła.. Stres stresem Jasne można dać szansę ale moim zdaniem wystarczy być miłym i się uśmiechnąć to wszystko..

oar8dqk3h868txgg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Następnym razem zareaguje ostrzej albo porozmawiam z przełożonym.. bo zostawiamy tam ciężkie pieniądze i do ciężkiej cholery to oni mają być w stosunku do nas usłużni a nie my do nich. Ale wcześniej porozmawiam z Mańką. Może przekaże na recepcji, żeby nas wieczorem umawiać, bo mnie już trzepie jak mam prosić i błagać o dostępną godzinę

• Poziomka25 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2020, 17:32

3xPICSI
    2x6tydz [*]

Udało się.

Ciaza naturalna.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomko napisałam już maila do przełożonego Pań z rejestracji. Mam nadzieję, że to pomoże. Ja nie zamierzam się stresować terminem wizyt. Nie jest mi potrzebny dodatkowy stres. W pracy nie mam możliwości zamieniania się godzinami pracy. Jest sztywny grafik i koniec. Wolnego też nie dostanę na monitoringi, bo są braki kadrowe. Także.. mam nadzieję, że to coś pomoże.

Poziomka25 lubi tę wiadomość

• Poziomka25 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania609 wrote:
    Ja narazie jestem w zawieszeniu.. Ani dr. Pasnik ani. Dr Paliga nie powiedzieli nic konkretnego w czwartek mam mieć biopsję endometrium.. Kolejny miesiąc bez starań.. :/"tak mi się to ciągnie.. :(
    A przy histeroskopii też robią biopsję czy nie ?

3xPICSI
    2x6tydz [*]

Udało się.

Ciaza naturalna.
  • Poziomka25 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak jest w przypadku intralipidu? Provita stosuje się do zaleceń Pasnika a dr wie że on przepisuje do wykupienia więc podadzą mi moją buteleczkę bez problemu czy i tak trzeba kupowac " zestaw " z podaniem u nich ?

3xPICSI
    2x6tydz [*]

Udało się.

Ciaza naturalna.
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka25 wrote:
    A przy histeroskopii też robią biopsję czy nie ?
    Ja miałam robiona biopsję przy histeroskopie ale w Częstochowie w provicie nie wiem czy robią.. Ja teraz będę miala robiona sama biopsję podczas wizyty..

oar8dqk3h868txgg.png
  • Szapiro Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka25 wrote:
    Dziewczyny jak jest w przypadku intralipidu? Provita stosuje się do zaleceń Pasnika a dr wie że on przepisuje do wykupienia więc podadzą mi moją buteleczkę bez problemu czy i tak trzeba kupowac " zestaw " z podaniem u nich ?
    Nie podają kroplówek z zewnątrz. Na zlecenie mogą podać ale swój

Szs
  • Nusieńka Ekspertka

Wysłany: 3 września 2018, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka25 wrote:
    Podają swój, dostajesz tylko zlecenie od dr Paligi i umawiają Cię na termin poranny, tak na 7:30. Koszt 400 zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 00:06

EMILIA 02.09.2020❤
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia ciekawa jestem czy to e-mail cos da. :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Poziomka25 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem załamana mamy dwie zamrożone w 3 dobie i 1. Blastkę 2BB ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 12:56

3xPICSI
    2x6tydz [*]

Udało się.

Ciaza naturalna.
  • Erl Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka25 wrote:
    Dziewczyny jestem załamana mamy dwie zamrożone w 3 dobie i 1. Blastkę 2BB ;(
    Poziomko, ja nie miałam żadnej blastki, a jestem w ciąży z zamrożonego 3-dniowca, o czym wspominałam ponownie parę postów wcześniej. Też byłam podłamana po informacjach z laboratorium o tym, że żaden z Zarodków nie rozwinął się do blastki (u Ciebie jest jeden), ale jak widać niepotrzebnie, bo nasz Chłopak był wśród tych Zarodków z 3 doby. Także głowa do góry :)
    I z tego co pamiętam w 3 dobie zamroziliście 2 najlepiej rokujące (8-komórkowe), więc naprawdę nie ma powodu do załamki. 2 ładne Zarodki na procedurę to dobry wynik :) Masz szansę na co najmniej dwoje dzieciaczków :) a z Blastusi 2BB też może być przecież ciąża :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 13:07

bbeczka91 lubi tę wiadomość

XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
    ❄❄
    1 VI 2014 Aniołek [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Mój telefon zadziałał. Rozmawiałam z Panią przełożona rejestratorek. Załatwione.

Bella93 lubi tę wiadomość

‹‹ 446 447 448 449 450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ