Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziś mamy studniówkę! Dziewczyny! Szok! Wg planowanego CC zostało nam 11tyg
sAnsa_28, Yoselyn82, KateHawke, Erl, czar-nula, njut, Bella93, didik34, _Polanka_, ania8306, madwitka, sylvuś, Bejzi lubią tę wiadomość
Angelius
IMSI kwiecień 2012- 3 zarodki
Maj 2012-I-crio,2x8AA,beta:11dpt-267, córeczka ❤️ I.2013
Marzec 2018-II-crio,1xblasto,beta:10dpt-261, synuś ❤️ XI.2018 -
didik34 ciesze sie ze z maluszkiem wszystko dobrze!!
rosnijcie dalej zdrowo
a ty lez i pachnij
Yummymummy gratuluje 100 dniowki, jak ten czas szybko lecididik34, Yummymummy lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Yummymummy wrote:Dziś mamy studniówkę! Dziewczyny! Szok! Wg planowanego CC zostało nam 11tyg
teraz już odliczanie dwucyfrowe i zanim się obejrzysz zostanie tydzień, dwa do porodu
Yummymummy lubi tę wiadomość
-
Yummymummy wrote:Dziś mamy studniówkę! Dziewczyny! Szok! Wg planowanego CC zostało nam 11tyg
Gratulacje didikYummymummy lubi tę wiadomość
4 lata walki, 3 nieudane transfery
leczenie immuno JP i...
crio 7dpt 58,78 9dpt 104,23 12dpt 540,27
2019 naturalsik
-
Dziewczyny jeśli na oddział mam się zgłosić na 7:30, to o której mniej więcej wypuszczą mnie do domu? Mowa oczywiście o laparo
)
Aniołek 8/11tc [*] - 06.07.2017
Angelius Provita, dr M. Paliga - od 13.04.2018
L + H 05.09.2018
On :DFI 50%, po 4 msc. 35 % , hla-c c2c2
Ja: adenomioza, endometrioza I
Kir AA, NK 17%
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G - układy hetero
25.02.2019 IMSI+macs 3BB🙁
13.06.2019 IMSI+macs 8A🙁🙁❄️❄️❄️
02.10.2019 ket 4AB🙁 cb 6dpt 84,6 8dpt 194,4 9dpt 352,3 13dpt 375,9 16dpt 33,5
8.11.2019 ket 3BB 🙁
01/2020 03/2020 CB 🙁🙁
Szczepienia limfocytami
11/2020 22dc 41,5 23dc 77,6 25dc 210 28dc 928,9 35 dc 10976 39dc ❤️
5.07.2021 r Milena 2790g 51 cm
06/2022 07/2022 CB 🙁🙁
09/2022 47 dc ❤️czekamy na synka 👶🏼 -
_Polanka_ wrote:Ja byłam o 7.30 i wyszłam o 20. To chyba zależy, o której Twój lekarz skończy przyjmować pacjentów i do Ciebie przyjdzie. Ty masz jutro?
Aniołek 8/11tc [*] - 06.07.2017
Angelius Provita, dr M. Paliga - od 13.04.2018
L + H 05.09.2018
On :DFI 50%, po 4 msc. 35 % , hla-c c2c2
Ja: adenomioza, endometrioza I
Kir AA, NK 17%
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G - układy hetero
25.02.2019 IMSI+macs 3BB🙁
13.06.2019 IMSI+macs 8A🙁🙁❄️❄️❄️
02.10.2019 ket 4AB🙁 cb 6dpt 84,6 8dpt 194,4 9dpt 352,3 13dpt 375,9 16dpt 33,5
8.11.2019 ket 3BB 🙁
01/2020 03/2020 CB 🙁🙁
Szczepienia limfocytami
11/2020 22dc 41,5 23dc 77,6 25dc 210 28dc 928,9 35 dc 10976 39dc ❤️
5.07.2021 r Milena 2790g 51 cm
06/2022 07/2022 CB 🙁🙁
09/2022 47 dc ❤️czekamy na synka 👶🏼 -
Cześć czułyście się kiedyś inwigilowane? Spokojnie ja tu nie po to
przynajmniej nie całkiem. Część z Was pewnie wie, że pracuje w Angeliusie dlatego czasem mam nadzieję będę mogła troszkę z drugiej strony rejestracji pokazać Wam sytuację,może coś podpowiedzieć albo wyjaśnić :)Wasze wpisy bardzo mnie zainspirowały. Dzięki Wam powstał tekst, który za parę dni pojawi się na oficjalnej stronie i facebooku kliniki. Chciałabym jednak żebyście z nim zapoznały się jako pierwsze. Dzięki dziewczyny
NIE RADA RODO
O ustawie, która jest chyba najbardziej medialną ze wszystkich ustaw można napisać całe tomy. Trzydzieści podpisów więcej-RODO, konieczność ustalenia hasła-RODO, brak możliwości poznania telefonicznie wartości wyniku-RODO. Niestety zabawa w „cichociemnych” już z nami zostanie. Co mnie w niej martwi najbardziej, to myśl, że czujecie się u nas Jak numery, bądź symbole. D13, J23 tak teraz panie położne zapraszają Was na zabiegi. Chcę abyście wiedzieli, że nigdy dla żadnej z nas nie będziecie D13!!! Zawsze widzimy panią Izę, Anię czy Karolinę, widzimy uśmiech, stres czasem nawet strach przed zabiegiem. Widzimy korki, zabieganie, zmęczenie, ale również radość i nadzieję. Widzimy Was!!!
Niedługo minie 7 lat odkąd pracuje w Biurze Obsługi Pacjenta, przez ten czas poznałam wiele wspaniałych par. Byłam częścią wielu pięknych historii, może tą najmniejszą i najmniej istotną ale chcę wierzyć, że ta chwila rozmowy, uśmiech i słowa wsparcia choć w niewielkim stopniu Wam pomagają. Wczoraj trafiłam na wpisy dotyczące rejestracji, cóż nie była to miła lekturaZawsze byłam z Wami szczera, przyznaję zrobiło mi się tak po prostu smutno, bo naprawdę lubię swoją pracę, lubię Was. Zawsze próbujemy dopasować godzinę wizyty indywidualnie do Was, wiemy, że pracujecie, czasem musicie zorganizować opiekę nad dziećmi i macie jeszcze mnóstwo zobowiązań. Kiedy wydajemy wyniki prosimy o dowód, potem sprawdzamy dane w systemie, potem fizycznie szukamy wyniku i na nim też sprawdzamy imię, nazwisko, nr pesel, adres i datę pobrania próbki (musimy mieć pewność, że wydajemy aktualny wynik). Wiem, że może to sprawiać wrażenie jakbyśmy zaczytywały się w wyniku, ale my naprawdę tylko sprawdzamy Wasze dane, właśnie dlatego, że nam ufacie i nie dopuszczamy możliwości wydania wyniku nie tej osobie. Pytamy, dopytujemy, ba nawet drążymy temat! Nie dlatego, że jesteśmy wścibskie. Obowiązuje nas tajemnica zawodowa i traktujemy to zobowiązanie śmiertelnie poważnie. Musimy zadawać tyle pytań by móc Was właściwie umówić.
To co faktycznie sprawia mi satysfakcję to nie odmowa a rozmowa, wydanie dodatniej bety, oglądanie z Wami zdjęć po badaniu prenatalnym, słuchanie jakie imię wybraliście. To co nadaje sens mojej pracy to chwila kiedy mówicie mi, że jesteście spokojniejsze po tej rozmowie, że rozwiałam Wasze wątpliwości to czyni moją zwykłą pracę biurową naprawdę niezwykłą. DZIĘKUJĘ za te wspólne lata i proszę zaufajcie nam
Kijuki, NieJa lubią tę wiadomość
-
A ja uważam, że to niestosowne gdy pracownik kliniki, w której się leczymy udziela się na forum tego typu.
Ja spadam.domiszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Agata Dąbrowska - ile ludzi tyle opinii. A co trzecia opinia może coś wnieść. Także życzę samych miłych pacjentek i cierpliwości oraz wyrozumiałości. My tu i tak już załamania przechodzimy przy widmie niepłodności a każda sytuacja stresująca dodatkowo nas dobija.
Agata Sarowska lubi tę wiadomość
-
Nie chce nikogo stresować, wiem jak to jest czekać na betę i jej przyrost, wiem jak zmienia się mina dr Paligi kiedy musi przekazać najgorsze. Całe szczęście wiem też jaką radością jest dotrwanie do szczęśliwego rozwiązania. Dlatego chcę móc być z Wami w kontakcie, jeśli coś jest nie tak bez Was tego nie poprawię a tak jest większa szansa, że się uda
Kijuki lubi tę wiadomość
-
Bella93 wrote:A ja uważam, że to niestosowne gdy pracownik kliniki, w której się leczymy udziela się na forum tego typu.
Ja spadam.Agata Sarowska, EmWu lubią tę wiadomość
Szs -
Dziewczyny, u nas niestety żaden zarodek nie przetrwał do 5 dnia. Mamy jeszcze 1 Okruszka zamrożonego. Nie poddaję się, wierzę w mojego Malucha, który jest ze mną. Boszeeeee, teraz to chyba oszaleję do czwartku. Pierwszy raz strach mnie obleciał, ale Wasze historie są pokrzepiające i wierzę, że też mi się uda.
njut lubi tę wiadomość
-
Martinka wrote:Dziewczyny, u nas niestety żaden zarodek nie przetrwał do 5 dnia. Mamy jeszcze 1 Okruszka zamrożonego. Nie poddaję się, wierzę w mojego Malucha, który jest ze mną. Boszeeeee, teraz to chyba oszaleję do czwartku. Pierwszy raz strach mnie obleciał, ale Wasze historie są pokrzepiające i wierzę, że też mi się uda.
a potem wrócicie po braciszka lub siostrzyczkę dla Okruszka
Martinka lubi tę wiadomość
-
Agata Sarowska wrote:Cześć czułyście się kiedyś inwigilowane? Spokojnie ja tu nie po to
przynajmniej nie całkiem. Część z Was pewnie wie, że pracuje w Angeliusie dlatego czasem mam nadzieję będę mogła troszkę z drugiej strony rejestracji pokazać Wam sytuację,może coś podpowiedzieć albo wyjaśnić :)Wasze wpisy bardzo mnie zainspirowały. Dzięki Wam powstał tekst, który za parę dni pojawi się na oficjalnej stronie i facebooku kliniki. Chciałabym jednak żebyście z nim zapoznały się jako pierwsze. Dzięki dziewczyny
NIE RADA RODO
O ustawie, która jest chyba najbardziej medialną ze wszystkich ustaw można napisać całe tomy. Trzydzieści podpisów więcej-RODO, konieczność ustalenia hasła-RODO, brak możliwości poznania telefonicznie wartości wyniku-RODO. Niestety zabawa w „cichociemnych” już z nami zostanie. Co mnie w niej martwi najbardziej, to myśl, że czujecie się u nas Jak numery, bądź symbole. D13, J23 tak teraz panie położne zapraszają Was na zabiegi. Chcę abyście wiedzieli, że nigdy dla żadnej z nas nie będziecie D13!!! Zawsze widzimy panią Izę, Anię czy Karolinę, widzimy uśmiech, stres czasem nawet strach przed zabiegiem. Widzimy korki, zabieganie, zmęczenie, ale również radość i nadzieję. Widzimy Was!!!
Niedługo minie 7 lat odkąd pracuje w Biurze Obsługi Pacjenta, przez ten czas poznałam wiele wspaniałych par. Byłam częścią wielu pięknych historii, może tą najmniejszą i najmniej istotną ale chcę wierzyć, że ta chwila rozmowy, uśmiech i słowa wsparcia choć w niewielkim stopniu Wam pomagają. Wczoraj trafiłam na wpisy dotyczące rejestracji, cóż nie była to miła lekturaZawsze byłam z Wami szczera, przyznaję zrobiło mi się tak po prostu smutno, bo naprawdę lubię swoją pracę, lubię Was. Zawsze próbujemy dopasować godzinę wizyty indywidualnie do Was, wiemy, że pracujecie, czasem musicie zorganizować opiekę nad dziećmi i macie jeszcze mnóstwo zobowiązań. Kiedy wydajemy wyniki prosimy o dowód, potem sprawdzamy dane w systemie, potem fizycznie szukamy wyniku i na nim też sprawdzamy imię, nazwisko, nr pesel, adres i datę pobrania próbki (musimy mieć pewność, że wydajemy aktualny wynik). Wiem, że może to sprawiać wrażenie jakbyśmy zaczytywały się w wyniku, ale my naprawdę tylko sprawdzamy Wasze dane, właśnie dlatego, że nam ufacie i nie dopuszczamy możliwości wydania wyniku nie tej osobie. Pytamy, dopytujemy, ba nawet drążymy temat! Nie dlatego, że jesteśmy wścibskie. Obowiązuje nas tajemnica zawodowa i traktujemy to zobowiązanie śmiertelnie poważnie. Musimy zadawać tyle pytań by móc Was właściwie umówić.
To co faktycznie sprawia mi satysfakcję to nie odmowa a rozmowa, wydanie dodatniej bety, oglądanie z Wami zdjęć po badaniu prenatalnym, słuchanie jakie imię wybraliście. To co nadaje sens mojej pracy to chwila kiedy mówicie mi, że jesteście spokojniejsze po tej rozmowie, że rozwiałam Wasze wątpliwości to czyni moją zwykłą pracę biurową naprawdę niezwykłą. DZIĘKUJĘ za te wspólne lata i proszę zaufajcie nam
Agata Sarowska, Kijuki, sylvuś lubią tę wiadomość
-
Martinka wrote:Dziewczyny, u nas niestety żaden zarodek nie przetrwał do 5 dnia. Mamy jeszcze 1 Okruszka zamrożonego. Nie poddaję się, wierzę w mojego Malucha, który jest ze mną. Boszeeeee, teraz to chyba oszaleję do czwartku. Pierwszy raz strach mnie obleciał, ale Wasze historie są pokrzepiające i wierzę, że też mi się uda.
Kciuki Martinka mocne i byle szybko zleciało do czwartku!
Martinka lubi tę wiadomość
XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*]