Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
o maj gat! Mnie też kilka dni nie było z uwagi na urlop, a tu tyle się wydarzyło. Martinka, Poziomka - trzymam za Was nieodmiennie kciuksy. Didik - serce rośnie, "dobrze" że to krwiak.
Pani Agato, wiele z nas na pewno docenia fakt, że założyła Pani konto firmując się imieniem i nazwiskiem, to dobrze o Pani świadczy. Znamy Panią z rejestracji, a Pani nas. A i tak mamy tę przewagę, bo my wiemy, że Pani to Pani
Nie dziwi, że akurat Pani odważyła się na ten ruch, zapewne w porozumieniu, ciekawie się Panią czyta na Angeliusowej stronie, widać, że praca jest Pani powołaniem, zawsze można liczyć na Pani miłe powitanieNiestety nie może Pani odpowiadać za pracę swoich koleżanek i czasami brak empatii (bo niestety nikt z nas nie jest uśmiechnięty 24/h, schną zęby, pierzchną usta, nie da się), trzeba powiedzieć jednak jasno, że szukamy przyjaznego wzroku, spokojnej dyskusji, miłej atmosfery, to taka otoczka tej naszej niejednokrotnie ciężkiej walki, którą przyjemniej staczać wiedząc, że nikt nie burczy, służy pomocą, jest skuteczny w spełnianiu naszych próśb.
Pamiętajcie Dziewczyny, że nie trzeba tu wklejać naszych zdjęć, robić dodatku do nicka z daty urodzenia żeby nasi prowadzący (którzy być może też tu zaglądają), wiedzieli who is who. Wystarczy poczytać wypowiedzi każdej z nas, opis tego, z czym się zmagamy, na jakim etapie leczenia jesteśmy, żeby każdy z nich rozpoznał w nich swoich pacjentów. To od nas zależy na ile się uzewnętrzniamy. To, że czegoś nie widzimy, nie znaczy, że tego nie maKateHawke, Erl, didik34, Poziomka25, EmWu lubią tę wiadomość
08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊 -
nick nieaktualny
-
didik34 wrote:No masakra z tymi cenami, dobrze, ze są refundowane. Lutinus tez powinien być !pamietajcie o czeskim zamienniku utrogestan jak coś
bo inaczej jecie tynk ze ścian przy lutinusie
-
nick nieaktualny
-
Ja po wizycie
Nat waży około 2700g, serduszko ok, wszystkie wymiary wskazują dalej termin na 12.10. szyjka się naturalnie skraca, a główka wchodzi powoli w kanał ale jest jeszcze wysoko.
I dowiedziałam się że ciężarówki z innymi vitro powinny w dniu TP iść do szpitala i zaznaczyć że to ciąża po ivf. To już wcześniej mówiłam, ale teraz wiem dlaczego: bo ciąże z ivf właśnie po terminie porodu zaczynają się komplikować, najwięcej wtedy wychodzi problemów.
Następna wizyta za dwa tygodnie i to już ostatnie spotkanie z Doktorkiem przed porodem.Bejzi, Erl, Quczi, sAnsa_28, Yummymummy, bbeczka91 lubią tę wiadomość
-
Ptaszyna wrote:Przeczytalam ulotke gonapeptylu. Generalnie wszystko wiem procz tego w ktorej czesci brzucha robic zastrzyki. Pokaze mi ktoras? Prosze..
Zastrzyki mam robic raz z lewej strony a raz z prawej? I mam przed uklucie wypuscic kropelke?
Edit: co do kropelki to nie pamiętam, ale jak nie ma w ulotce to nie wypuszczaj bo tam jest konkretna dawka podana.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2c986886671d.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 17:43
Quczi lubi tę wiadomość
-
KateHawke wrote:Ja po wizycie
Nat waży około 2700g, serduszko ok, wszystkie wymiary wskazują dalej termin na 12.10. szyjka się naturalnie skraca, a główka wchodzi powoli w kanał ale jest jeszcze wysoko.
I dowiedziałam się że ciężarówki z innymi vitro powinny w dniu TP iść do szpitala i zaznaczyć że to ciąża po ivf. To już wcześniej mówiłam, ale teraz wiem dlaczego: bo ciąże z ivf właśnie po terminie porodu zaczynają się komplikować, najwięcej wtedy wychodzi problemów.
Następna wizyta za dwa tygodnie i to już ostatnie spotkanie z Doktorkiem przed porodem.ile cm masz szyjki? No i jak to się odczuwa że naciska na kanał?
8lat starań, zmiana lekarza prowadzącego
Serafin Clinic skierowanie na in vitro
Provita in vitro pierwsza próba udana, ciąża mnoga - dr Serafin
Ciaza bliźniacza bez problemów -
nick nieaktualny
-
Ptaszyna, tak jak już Kate chyba opisywała ( dziękuję Ci bardzo że trafiłam na Twój post akurat w czasie początków stymulacji ;* ), należy szukać tego miejsca które nie boli. Z biegiem czasu coraz ciężej ale powiem Wam że może z 4 razy na wszystkie zastrzyki mnie trochę bolało. Dzięki temu sposobowi nie zraziłam się a nawet trochę lubiłam się kuc, traktowałam to jak wyzwanie. I wiem że jakbym robiła to jak pielęgniarki czyli nastawiła igłę i szybko wkula to za każdym razem bym cierpiała. A tak jak wyszukalam to miejsce, powoli wbiłam to na prawdę super wchodziło
)
I zawsze kulam się siedząc i próbowałam się wyluzować. Pierwszy zastrzyk zajął mi 15 min xd ale dałam rady a potem to już rutyna. Mówi to osoba która odwraca głowę pryz pobieraniu krwi i mdleje na widok dużej ilości .
Co do miejsc to nie wiem czy to ma znaczenie parę cm w ta stronę czy w tamtą. Ja nawet nie doczytałam tylko wiedziałam że w brzuch to szukałam miejsca i tyle. Gdzie znalazłam to kulam.
Kate gratulacje ;* super że u Twojej kruszynki wszystko ok ;***
Erl, KateHawke lubią tę wiadomość
3xPICSI
5xcrio
2xcb
2x6tydz [*]
Immunosupresja, szczepienia...
Udało się.
10.2021 urodziłam swój wyczekany pierwszy Skarb ❤️
Ciaza naturalna.
09.2023 urodziłam swój drugi Skarb ❤️ -
Następna wizyta za dwa tygodnie i to już ostatnie spotkanie z Doktorkiem przed porodem.czyli przygotowujecie się już do porodu obie
kto wie, może zaskoczy Cię wcześniej
Karolek jeszcze nie wstawia się główką w kanał rodny. Dostałaś tą samą informację od lekarza co ja - jeśli nie będzie akcji do terminu to mam się zgłosić do szpitala na wywołanie. Choć wciąż nie bardzo rozumiem czemu poczęcie przez ivf może skutkować większymi komplikacjami po terminie... [I tu by się przydała wypowiedź któregoś z naszych provitowych lekarzy
]
Masz w planach Kate napar z liści malin i olej z wiesiołka? Ja dziś zaczęłam łykać wiesiołek, napar też Planuję pić, ale nie mam zakupionego jeszcze, a aktualnie zwalczam przeziębienie, więc nie ruszam się z domu.
Ps. Moja chrześnica miała 2700 wagę urodzeniową (przyszła na świat w 37tc zdrowiutka i w pełni gotowa na życie poza brzuchem)Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 18:19
Quczi, KateHawke lubią tę wiadomość
XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*] -
Ja mam wizytę za.1.5 tyg więc zapytam dr Serafina jak nie zapomnę bo ostatnio mózg mi szwankuje haha zapominam szybko i jest mi z tym dobrze hehe
8lat starań, zmiana lekarza prowadzącego
Serafin Clinic skierowanie na in vitro
Provita in vitro pierwsza próba udana, ciąża mnoga - dr Serafin
Ciaza bliźniacza bez problemów -
Zapytajcie bo sama jestem ciekawa skąd takie pomysły i kto to badał xd
Erl lubi tę wiadomość
3xPICSI
5xcrio
2xcb
2x6tydz [*]
Immunosupresja, szczepienia...
Udało się.
10.2021 urodziłam swój wyczekany pierwszy Skarb ❤️
Ciaza naturalna.
09.2023 urodziłam swój drugi Skarb ❤️ -
Następna wizyta za dwa tygodnie i to już ostatnie spotkanie z Doktorkiem przed porodem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 18:34
-
Quczi wrote:Ja mam wizytę za.1.5 tyg więc zapytam dr Serafina jak nie zapomnę bo ostatnio mózg mi szwankuje haha zapominam szybko i jest mi z tym dobrze hehe
mąż chyba nawet bardziej to zauważa niż ja sama, ale po przeszkoleniu na szkole rodzenia wie, że to odwracalne
no mam nadzieję w każdym razie że odwracalne, bo będą jaja jak nie
Jak się czujesz Quczi?KateHawke lubi tę wiadomość
XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*] -
Ptaszyna wrote:Kate wrzucam link do zdjecia:
https://zapodaj.net/0157cc7dbd2bf.jpg.html
Czy te miejsca sa ok? Czy nizej/wyzej? Wieksze kolka?Ptaszyna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMartinka wrote:Didik, ten utrogestan też jest tylko na receptę? Ciekawe jaka cena w Czechach