Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Frelcia_ wrote:Rozumiem ze nikt nic nie wie o witaminie C. Ok. Odmeldowuje się
-
Quczi wrote:Ojej jak ten czas Leci. Ladna waga Nat
ile cm masz szyjki? No i jak to się odczuwa że naciska na kanał?
ale na mój TC jest to niby naturalne i nie idzie za szybko.
Co do naciskania to jeszcze jest na tyle wysoko że nie czuję tego zbytnio ale od paru dni na pewno zaczyna mnie pobolewać przy chodzeniu i przewracaniu się na łóżku spojenie. A do tego czuję większy ucisk na pęcherzu. A tak to za wysoko jeszcze jest na inne odczucia -
Wiecie co? Zastanawia mnie to hba. Jaki ma wpływ na dojrzałość plemników, bo niby picsi przeskakuje ten problem, ale widać że jeśli chodzi o ilość zarodków uzyskanych to nie ma dużo. U Molly 1, u mnie 3, blastki słabej jakosci, didik przypomnij swoje uzyskane zarodki.
Wiem że liczy się jakość a nie ilość ale to chyba musi iść w parze.3xPICSI
5xcrio
2xcb
2x6tydz [*]
Immunosupresja, szczepienia...
Udało się.
10.2021 urodziłam swój wyczekany pierwszy Skarb ❤️
Ciaza naturalna.
09.2023 urodziłam swój drugi Skarb ❤️ -
Ja też nic nie wiem o Wit c. W tamtym roku miałam wczuwke w eliminowanie endomenda, kupiłam mąkę gryczaną, nie jadłam makaronów i wszystkiego co tam zakazane, czyli prawie nic nie mogłam jeść xd bo nabiał też odpadał. Wszystko co miało dużo estrogenów. Teraz już nie mam siły i motywacji niestety ;(3xPICSI
5xcrio
2xcb
2x6tydz [*]
Udało się.
Ciaza naturalna.
Erl wrote:Ale duża dziewczynka
czyli przygotowujecie się już do porodu obie
kto wie, może zaskoczy Cię wcześniej
Karolek jeszcze nie wstawia się główką w kanał rodny. Dostałaś tą samą informację od lekarza co ja - jeśli nie będzie akcji do terminu to mam się zgłosić do szpitala na wywołanie. Choć wciąż nie bardzo rozumiem czemu poczęcie przez ivf może skutkować większymi komplikacjami po terminie... [I tu by się przydała wypowiedź któregoś z naszych provitowych lekarzy
]
Masz w planach Kate napar z liści malin i olej z wiesiołka? Ja dziś zaczęłam łykać wiesiołek, napar też Planuję pić, ale nie mam zakupionego jeszcze, a aktualnie zwalczam przeziębienie, więc nie ruszam się z domu.
Ps. Moja chrześnica miała 2700 wagę urodzeniową (przyszła na świat w 37tc zdrowiutka i w pełni gotowa na życie poza brzuchem)
Wydaje mi się że będę do TP w dwupaku bo raczej Nat się nie spieszy aż tak - u niej wszystko w idealnym terminie. Taka terminową dziewczyna mi się trafiłaa w kanale jest jeszcze wysoko wysoko tylko pytałam Doktorka czy nadal jest główka z boku czy już po środku. I pokazywał mi że już na wprost czyli zaczyna wchodzić w ten kanał.
Liście malin kupione, wiesiołek też. Zaczynam brać od przyszłego tygodnia chyba. Ale jeszcze sprawdzę od kiedy najlepiej.
Biedaku jeszcze ci się przeziębienie trafiło ... Sok z malin i herbatka z imbirem pomogą. -
nick nieaktualnyPrzepraszam ze wpadam jak po ogień ale dopiero godzinę temu wróciłam do domu i jestem strasznie zmęczona a ta witamina C mnie meczy... bo niby antyoksydant a jednak chyba nie powinno się po transferze chyba.. nie wiem
chce już być zafasolkowana
płakać mi się chce niewiadomo czy się uda
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Didik dzięki za info ;*
A ja jechałam od razu z zastrzykiem
Dziewczyny a powiedzcie mi czy u Was wszystkie komórki były równej wielkości ? Bo u mnie w sumie różne rozmiary ...3xPICSI
5xcrio
2xcb
2x6tydz [*]
Udało się.
Ciaza naturalna.
Poziomka25 wrote:Dziewczyny a powiedzcie mi czy u Was wszystkie komórki były równej wielkości ? Bo u mnie w sumie różne rozmiary ...
Poziomka25 lubi tę wiadomość
STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
on: FDNA 22%, HLA-C C1
moja historia leczenia -
KateHawke wrote:Doktorek mówił że jaja zawsze się dzieją po TP. Wynika to z leków które brałyśmy podobno.
Wydaje mi się że będę do TP w dwupaku bo raczej Nat się nie spieszy aż tak - u niej wszystko w idealnym terminie. Taka terminową dziewczyna mi się trafiłaa w kanale jest jeszcze wysoko wysoko tylko pytałam Doktorka czy nadal jest główka z boku czy już po środku. I pokazywał mi że już na wprost czyli zaczyna wchodzić w ten kanał.
Liście malin kupione, wiesiołek też. Zaczynam brać od przyszłego tygodnia chyba. Ale jeszcze sprawdzę od kiedy najlepiej.
Biedaku jeszcze ci się przeziębienie trafiło ... Sok z malin i herbatka z imbirem pomogą.
Mój wciąż ma główkę na boku
Z tymi terminami to różnie podają. Odnośnie wiesiołka położna nam mówiła żeby zacząć brać od 36tc 3*2 kapsułki. Mam opearol kupiony i tam w sumie pisze że dzienna dawka to 2*2, więc nie wiem już sama.. napar też podobno dobrze pić od 36tc, choć część dziewczyn zaczyna wcześniej a część później.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 19:42
KateHawke lubi tę wiadomość
XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*] -
njut wrote:Co masz na myśli? Czy podczas stymulacji były równej wielkości?XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*] -
KateHawke wrote:Ja po wizycie
Nat waży około 2700g, serduszko ok, wszystkie wymiary wskazują dalej termin na 12.10. szyjka się naturalnie skraca, a główka wchodzi powoli w kanał ale jest jeszcze wysoko.
I dowiedziałam się że ciężarówki z innymi vitro powinny w dniu TP iść do szpitala i zaznaczyć że to ciąża po ivf. To już wcześniej mówiłam, ale teraz wiem dlaczego: bo ciąże z ivf właśnie po terminie porodu zaczynają się komplikować, najwięcej wtedy wychodzi problemów.
Następna wizyta za dwa tygodnie i to już ostatnie spotkanie z Doktorkiem przed porodem.
Jak patrzę na Twój i Erl suwaczek , to oczom nie wierze! Rannnnny! Kiedy to zleciało?! Ja się pytam jak to możliwe? Pamietam wczoraj Wasze suwaczki z licznikiem 15tyg... szoking szokNat do 3,3kg spokojnie Ci dobije
moja Nat miała już w 37tc 3350
Jasia idę oglądać 17.09-27tc skończony będzie ... mysle , ze 1kg przekroczy (kurczak rosołowy już będzie
)W ogóle to mam wrazenie, ze teraz brzuch, to z dnia na dzień w oczach rośnie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 19:53
KateHawke, Erl lubią tę wiadomość
Angelius
IMSI kwiecień 2012- 3 zarodki
Maj 2012-I-crio,2x8AA,beta:11dpt-267, córeczka ❤️ I.2013
Marzec 2018-II-crio,1xblasto,beta:10dpt-261, synuś ❤️ XI.2018 -
Mi ciąży nie trzeba żeby mieć kalafior.
Tak chodzi mi o komórki podczas stymulacji.3xPICSI
5xcrio
2xcb
2x6tydz [*]
Udało się.
Ciaza naturalna.
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPtaszyna wrote:Frelciu jutro czyli od 22 dnia cyklu startuje z 15 zastrzykami gonapeptylu. Moze tez tak zaczniesz?
dokładnie tak ma być. 14 dni gonapeptyl, potem stymulacja i ok 15 października punkcja. Mój biedny brzuch. Najpierw dziury po laparo a potem kłuciemam nadzieję że na koniec urośnie.