X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka wrote:
    Po. Te zastrzyki nie takie straszne jak się wydaje na początku. Powodzenia!

Czuje sie merytorycznie przygotowana. Jutro sie pikam :D

KateHawke lubi tę wiadomość

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_ wrote:
    Rozumiem ze nikt nic nie wie o witaminie C. Ok. Odmeldowuje się :D
    Ja nie wiem Frelcia. Wydaje mi się że lepiej z witaminą C nie przesadzać bo też rozrzedza krew. A co za dużo to niezdrowo

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quczi wrote:
    Ojej jak ten czas Leci. Ladna waga Nat :) ile cm masz szyjki? No i jak to się odczuwa że naciska na kanał?
    Mi Doktorek nigdy nie mówi ile cm ma szyjka żebym się za dużo nie doktoryzowała nad tym ;) ale na mój TC jest to niby naturalne i nie idzie za szybko.
    Co do naciskania to jeszcze jest na tyle wysoko że nie czuję tego zbytnio ale od paru dni na pewno zaczyna mnie pobolewać przy chodzeniu i przewracaniu się na łóżku spojenie. A do tego czuję większy ucisk na pęcherzu. A tak to za wysoko jeszcze jest na inne odczucia :)

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Zastanawia mnie to hba. Jaki ma wpływ na dojrzałość plemników, bo niby picsi przeskakuje ten problem, ale widać że jeśli chodzi o ilość zarodków uzyskanych to nie ma dużo. U Molly 1, u mnie 3, blastki słabej jakosci, didik przypomnij swoje uzyskane zarodki.
    Wiem że liczy się jakość a nie ilość ale to chyba musi iść w parze.

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka jestem z Ciebie mega dumna! :D dałaś radę i teraz mniej stresu=spokojniejsza głowa :)

PS. Sorry że tak posty jeden po drugim ale z komórki odpisuję po kolei na posty.

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nic nie wiem o Wit c. W tamtym roku miałam wczuwke w eliminowanie endomenda, kupiłam mąkę gryczaną, nie jadłam makaronów i wszystkiego co tam zakazane, czyli prawie nic nie mogłam jeść xd bo nabiał też odpadał. Wszystko co miało dużo estrogenów. Teraz już nie mam siły i motywacji niestety ;(

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erl wrote:
    Ale duża dziewczynka :) czyli przygotowujecie się już do porodu obie :) kto wie, może zaskoczy Cię wcześniej ;) Karolek jeszcze nie wstawia się główką w kanał rodny. Dostałaś tą samą informację od lekarza co ja - jeśli nie będzie akcji do terminu to mam się zgłosić do szpitala na wywołanie. Choć wciąż nie bardzo rozumiem czemu poczęcie przez ivf może skutkować większymi komplikacjami po terminie... [I tu by się przydała wypowiedź któregoś z naszych provitowych lekarzy :D]
    Masz w planach Kate napar z liści malin i olej z wiesiołka? Ja dziś zaczęłam łykać wiesiołek, napar też Planuję pić, ale nie mam zakupionego jeszcze, a aktualnie zwalczam przeziębienie, więc nie ruszam się z domu.

Ps. Moja chrześnica miała 2700 wagę urodzeniową (przyszła na świat w 37tc zdrowiutka i w pełni gotowa na życie poza brzuchem)
    Doktorek mówił że jaja zawsze się dzieją po TP. Wynika to z leków które brałyśmy podobno.
    Wydaje mi się że będę do TP w dwupaku bo raczej Nat się nie spieszy aż tak - u niej wszystko w idealnym terminie. Taka terminową dziewczyna mi się trafiła ;) a w kanale jest jeszcze wysoko wysoko tylko pytałam Doktorka czy nadal jest główka z boku czy już po środku. I pokazywał mi że już na wprost czyli zaczyna wchodzić w ten kanał.
    Liście malin kupione, wiesiołek też. Zaczynam brać od przyszłego tygodnia chyba. Ale jeszcze sprawdzę od kiedy najlepiej.
    Biedaku jeszcze ci się przeziębienie trafiło ... Sok z malin i herbatka z imbirem pomogą.

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam ze wpadam jak po ogień ale dopiero godzinę temu wróciłam do domu i jestem strasznie zmęczona a ta witamina C mnie meczy... bo niby antyoksydant a jednak chyba nie powinno się po transferze chyba.. nie wiem :( chce już być zafasolkowana :( płakać mi się chce niewiadomo czy się uda :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak mam jeszcze jedno pytanie :D gonalpeptyl mam wstrzyknac prosto z lodowki czy wyciagnac go z godzine wczesniej zeby sie zagrzal?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didik miał zapłodnionych 7 jajeczek , z czego w trzecim dniu miał transfer 8A, a do piątego dnia dotrwały dwa 3 AB, które pojechały na zimowisko;) Jeden już wrócił i chyba tylko dlatego, ze się wymroził, daje jeszcze radę;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Jednak mam jeszcze jedno pytanie :D gonalpeptyl mam wstrzyknac prosto z lodowki czy wyciagnac go z godzine wczesniej zeby sie zagrzal?
    Ja wyciągałam i chwilkę zawsze doczekałam przed wbijaniem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didik dzięki za info ;*

A ja jechałam od razu z zastrzykiem ;)

Dziewczyny a powiedzcie mi czy u Was wszystkie komórki były równej wielkości ? Bo u mnie w sumie różne rozmiary ...

• njut Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka25 wrote:
    Dziewczyny a powiedzcie mi czy u Was wszystkie komórki były równej wielkości ? Bo u mnie w sumie różne rozmiary ...
    Co masz na myśli? Czy podczas stymulacji były równej wielkości?

Poziomka25 lubi tę wiadomość

STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
    3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
    2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
    on: FDNA 22%, HLA-C C1
    moja historia leczenia
  • Erl Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Doktorek mówił że jaja zawsze się dzieją po TP. Wynika to z leków które brałyśmy podobno.
    Wydaje mi się że będę do TP w dwupaku bo raczej Nat się nie spieszy aż tak - u niej wszystko w idealnym terminie. Taka terminową dziewczyna mi się trafiła ;) a w kanale jest jeszcze wysoko wysoko tylko pytałam Doktorka czy nadal jest główka z boku czy już po środku. I pokazywał mi że już na wprost czyli zaczyna wchodzić w ten kanał.
    Liście malin kupione, wiesiołek też. Zaczynam brać od przyszłego tygodnia chyba. Ale jeszcze sprawdzę od kiedy najlepiej.
    Biedaku jeszcze ci się przeziębienie trafiło ... Sok z malin i herbatka z imbirem pomogą.
    O no widzisz, ciekawe z wpływem tych leków... Czyli jakby co to obie się stawiamy 12.10 do szpitala? :)
    Mój wciąż ma główkę na boku ;)
    Z tymi terminami to różnie podają. Odnośnie wiesiołka położna nam mówiła żeby zacząć brać od 36tc 3*2 kapsułki. Mam opearol kupiony i tam w sumie pisze że dzienna dawka to 2*2, więc nie wiem już sama.. napar też podobno dobrze pić od 36tc, choć część dziewczyn zaczyna wcześniej a część później.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 19:42

KateHawke lubi tę wiadomość

XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
    ❄❄
    1 VI 2014 Aniołek [*]
  • Erl Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    njut wrote:
    Co masz na myśli? Czy podczas stymulacji były równej wielkości?
    No właśnie też nie całkiem zrozumiałam Poziomko. Jeśli pytasz o rozmiary jajek w trakcie stymulacji to tak, różne rozmiary :)

XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
    ❄❄
    1 VI 2014 Aniołek [*]
  • Yummymummy Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Ja po wizycie :) Nat waży około 2700g, serduszko ok, wszystkie wymiary wskazują dalej termin na 12.10. szyjka się naturalnie skraca, a główka wchodzi powoli w kanał ale jest jeszcze wysoko.
    I dowiedziałam się że ciężarówki z innymi vitro powinny w dniu TP iść do szpitala i zaznaczyć że to ciąża po ivf. To już wcześniej mówiłam, ale teraz wiem dlaczego: bo ciąże z ivf właśnie po terminie porodu zaczynają się komplikować, najwięcej wtedy wychodzi problemów.
    Następna wizyta za dwa tygodnie i to już ostatnie spotkanie z Doktorkiem przed porodem.
    Kate,
    Jak patrzę na Twój i Erl suwaczek , to oczom nie wierze! Rannnnny! Kiedy to zleciało?! Ja się pytam jak to możliwe? Pamietam wczoraj Wasze suwaczki z licznikiem 15tyg... szoking szok :/ Nat do 3,3kg spokojnie Ci dobije :D moja Nat miała już w 37tc 3350 :D Jasia idę oglądać 17.09-27tc skończony będzie ... mysle , ze 1kg przekroczy (kurczak rosołowy już będzie :) )W ogóle to mam wrazenie, ze teraz brzuch, to z dnia na dzień w oczach rośnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 19:53

KateHawke, Erl lubią tę wiadomość

Angelius
    IMSI kwiecień 2012- 3 zarodki
    Maj 2012-I-crio,2x8AA,beta:11dpt-267, córeczka ❤️ I.2013
    Marzec 2018-II-crio,1xblasto,beta:10dpt-261, synuś ❤️ XI.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ciąży nie trzeba żeby mieć kalafior.;D
    Tak chodzi mi o komórki podczas stymulacji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelciu jutro czyli od 22 dnia cyklu startuje z 15 zastrzykami gonapeptylu. Moze tez tak zaczniesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Frelciu jutro czyli od 22 dnia cyklu startuje z 15 zastrzykami gonapeptylu. Moze tez tak zaczniesz?

dokładnie tak ma być. 14 dni gonapeptyl, potem stymulacja i ok 15 października punkcja. Mój biedny brzuch. Najpierw dziury po laparo a potem kłucie :) mam nadzieję że na koniec urośnie.

• Martinka Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero czwartek... Dni coraz bardziej się ciągną do bety a ja sobie siedzę cichutko w kąciku ze strachu z moim Okruszkiem. Wiem, wiem, mam wierzyć i tak jest, ale strasznie się boję.

0901d7c722.png
‹‹ 458 459 460 461 462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ