X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • invi pau Ekspertka

Wysłany: 19 października, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Braknicku wrote:
    Miałam też dziwną sytuację na zastrzyku, obok mnie jest centrum zastrzyków więc w weekendy tam chodzę czego bardzo nie lubię bo nigdy nie zakładają rekawcczek ani nawet nie myją rąk, a ja się boję odezwać 🙈 ale nie o tym. Pielęgniarka była całkiem miła, powiedziała że mam duże siniaki i żebym brała witaminę c, albo rutinoscorbin. Mówię jej że biorę clexane i acard i to pewnie od tego a ona zaczęła mnie namawiać żeby odstawić ten acard… w końcu na odjeb się powiedziałam jej że ok pogadam z lekarzem, a ona mówi że z lekarzem nie ma co rozmawiać żebym natychmiast odstawiła, nie chciała powiedzieć dlaczego. A teraz zastanawiam się czy ja może coś źle zrozumiałam i po transferze należy odstawić acard? Wiem, że nie…zawsze brałam ale już zgłupiałam, wystraszyła mnie :(

Ja mam zalecony żeby dalej brać i wiem że kobiety nawet już w zaawansowanej ciąży przy badaniach prenatalnych mają zalecane żeby brać

Ula.p
  • invi pau Ekspertka

Wysłany: 19 października, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    invi pau wrote:
    Ja mam zalecony żeby dalej brać i wiem że kobiety nawet już w zaawansowanej ciąży przy badaniach prenatalnych mają zalecane żeby brac. Ciekawe o co jej chodziło 🤔🤔

Ula.p
  • Braknicku Autorytet

Wysłany: 19 października, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    invi pau wrote:
    Ja czuję brzuch jak na okres ale już takich skurczy nie mam. Najbardziej mnie martwią te wieczorne w dzień transferu :( a co jak to wszystko przekreśliło ?
    Kochana spokojnie. Macica ma naturalną czynność skurczową, nie ma takiej opcji że nawet na lekach nie ma skurczy. Poza tym niestety po transferze (ingerencji) często się pojawiają… większość moich koleżanek które naturalnie zaszły w ciążę mówiło że były w szoku że są w ciąży bo tak bardzo bolał je brzuch „na okres”. Nic nie przekreśliło ;) spokojnie. Jak przejrzysz grupy/fora to jest bardzo dużo dziewczyn które miały skurcze i się udało

• invi pau Ekspertka

Wysłany: 19 października, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Braknicku wrote:
    Kochana spokojnie. Macica ma naturalną czynność skurczową, nie ma takiej opcji że nawet na lekach nie ma skurczy. Poza tym niestety po transferze (ingerencji) często się pojawiają… większość moich koleżanek które naturalnie zaszły w ciążę mówiło że były w szoku że są w ciąży bo tak bardzo bolał je brzuch „na okres”. Nic nie przekreśliło ;) spokojnie. Jak przejrzysz grupy/fora to jest bardzo dużo dziewczyn które miały skurcze i się udało

Tak myślisz ? Ja miałam takie dosyć silne :(

Ula.p
  • Braknicku Autorytet

Wysłany: 19 października, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    invi pau wrote:
    Tak myślisz ? Ja miałam takie dosyć silne :(
    Tak myślę. Wiesz Ty też pewnie bardzo zwracałaś uwagę na każdy skurcz i być może w normalnych warunkach nie określiłabyś ich jako silne. Bardzo Cie proszę żebyś przestała się tym martwić, bo to Ci bardziej szkodzi. Nie masz wpływu na to, że były, zarodek i tak nie zagnieżdża się w dniu transferu ;)

• invi pau Ekspertka

Wysłany: 19 października, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Braknicku wrote:
    Tak myślę. Wiesz Ty też pewnie bardzo zwracałaś uwagę na każdy skurcz i być może w normalnych warunkach nie określiłabyś ich jako silne. Bardzo Cie proszę żebyś przestała się tym martwić, bo to Ci bardziej szkodzi. Nie masz wpływu na to, że były, zarodek i tak nie zagnieżdża się w dniu transferu ;)

Dziękuję ci za wsparcie ❤️‍🩹 ja już tyle niepowodzeń że aż serce pęka.

Ula.p
  • Braknicku Autorytet

Wysłany: 19 października, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    invi pau wrote:
    Dziękuję ci za wsparcie ❤️‍🩹 ja już tyle niepowodzeń że aż serce pęka.
    Teraz to co realnie możesz zrobić to myśleć pozytywnie :) nie skupiaj się na skurczach tylko na tym że masz teraz szansę :) ja też miałam skurcze i w dniu transferu i potem, teraz też czuję. Będziemy się martwić jak we wtorek będzie ujemna beta teraz nie jest na to czas

• invi pau Ekspertka

Wysłany: 19 października, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Braknicku wrote:
    Teraz to co realnie możesz zrobić to myśleć pozytywnie :) nie skupiaj się na skurczach tylko na tym że masz teraz szansę :) ja też miałam skurcze i w dniu transferu i potem, teraz też czuję. Będziemy się martwić jak we wtorek będzie ujemna beta teraz nie jest na to czas

Masz rację ! Czekamy do wtorku 😬

Ula.p
  • Karolaa88 Ekspertka

Wysłany: 19 października, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj progesteron 35 ng/ml
    Wydaje mi się, że wszystko co mogłam zrobić przed transferem, zrobiłam. Czekam na ten poniedziałek i czuję jakby miał przyjść za miesiąc, a nie za 2 dni..
    Ktoś transferuje też w poniedziałek ?

Agulek24 lubi tę wiadomość

Ona- 36/ On- 37 niskie parametry (syn naturalnie, cc w IX 2017)
    --> Start Artvimed Kraków 2020
    2 x IUI nieudane
    --> I procedura IVF ICSI Novum Warszawa
    punkcja VII 2022
    transfer 1 (IX 2022)--> 5.1.1 blastocysta, nieudany, transfer na niepękniętym pęcherzyku
    histeroskopia Artvimed
    transfer 2 (styczeń 2023) --> 5.1.2 blastocysta, ciąża biochemiczna
    biopsja z wycinkiem endometrium- > NK 25/1mm2
    transfer 3 (kwiecień 2023)-->3.2.2, 8dp beta <0,1 :( (włączony accofil, neoparin)
    transfer 3 (czerwiec 2023)--> blastocysta 5.1.1 + 4.2.3; nieudane
    --> Napromedica Białystok (VII- XII 2023)
    diagnoza: nietolerancje pokarmowe + obustronne żylaki powrózka nasiennego u Męża
    -->Provita Angelius Katowice (XII 2023 - obecnie)
    Ona: AMH: 2,91 ng/ml
    diagnoza: niedobór żelaza i ferrytyny, polipy w macicy, zalecona histeroskopia i IVF
    On: otyłość, zaburzenia krzywej insulinowo- glukozowej, niska jakość nasienia
  • Braknicku Autorytet

Wysłany: 19 października, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaa88 wrote:
    Dziewczyny dzisiaj progesteron 35 ng/ml
    Wydaje mi się, że wszystko co mogłam zrobić przed transferem, zrobiłam. Czekam na ten poniedziałek i czuję jakby miał przyjść za miesiąc, a nie za 2 dni..
    Ktoś transferuje też w poniedziałek ?
    Ładny :) cykl naturalny czy bierzesz coś?

Karolaa88 lubi tę wiadomość

• Karolaa88 Ekspertka

Wysłany: 19 października, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Braknicku wrote:
    Ładny :) cykl naturalny czy bierzesz coś?

Sztuczny, czego ja nie biorę…. Estrofem, utrogestan i progesteron brains, wszystko 3x1
    Poza tym sporo innych rzeczy, które się tu pojawiają, accofil, neoparin, acard, spasmoline, witaminy, w dniu transferu papaweryna i relanium

2 x IUI nieudane
    punkcja VII 2022
    transfer 1 (IX 2022)--> 5.1.1 blastocysta, nieudany, transfer na niepękniętym pęcherzyku
    histeroskopia Artvimed
    transfer 3 (kwiecień 2023)-->3.2.2, 8dp beta <0,1 :( (włączony accofil, neoparin)
    diagnoza: nietolerancje pokarmowe + obustronne żylaki powrózka nasiennego u Męża
    diagnoza: niedobór żelaza i ferrytyny, polipy w macicy, zalecona histeroskopia i IVF
  • Monika001 Koleżanka

Wysłany: 19 października, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kojarzycie może od której godziny czynny jest punkt pobrań krwi?

Byłam dzisiaj na kontroli i punkcja prawdopodobnie dopiero w środę. W poniedziałek mam kontrolę na 18:30 ale muszę zrobić badania krwi i nie uśmiecha mi się tam pół dnia czekać więc zrobić badania rano a po południu wizyta.
    Mam prawie godzinę drogi w jedną stronę ale nie mam pewności czy robiąc badania w laboratorium w moim mieście, wyniki będą do wizyty 🤔

Rozpoczęcie starań 2019

Angelius od 2023 GM
    03.2024 - histeroskopia (wycięcie przegrody macicy)
    10.2024 INV, protokół krótki - 23.10.2024 punkcja; pobrano 6 🥚, brak zarodków 😞

Podejrzenie endometriozy

11.2024 INV, protokół długi - 10.12.2024 punkcja; pobrano 8 🥚, ❄️❄️ 4AA, 4CB
  • ZAJĄCZEK94 Autorytet

Wysłany: 19 października, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika001 wrote:

Byłam dzisiaj na kontroli i punkcja prawdopodobnie dopiero w środę. W poniedziałek mam kontrolę na 18:30 ale muszę zrobić badania krwi i nie uśmiecha mi się tam pół dnia czekać więc zrobić badania rano a po południu wizyta.
    Mam prawie godzinę drogi w jedną stronę ale nie mam pewności czy robiąc badania w laboratorium w moim mieście, wyniki będą do wizyty 🤔

Od 7.30 😉

Monika001 lubi tę wiadomość

Starania od 2021 roku.
    KET (II AZ Czechy Reprofit) - 12.07.2024 r.
    7dpt - beta 78, próg 22,78 ng/ml.
    10dpt - beta 411,80, próg 24,40 ng/ml.
    13dpt - beta 1757,80, próg 20,57 ng/ml.
    15dpt - beta 3373,65, I USG - jest pęcherzyk ciążowy 3,7mm (IP - plamienia).
    21dpt - II USG (plamienia - krwiaczki) - jest pęcherzyk żółtkowy z zarodkiem 🥰
    25dpt - III USG (plamienia) - jest ❤️
    7+5 - CRL 1,58 cm🥰
    I prenatalne (11+6) USG ok, preeklampsja 1:39, hipotrofia 1:276 🙄
    12+1- CRL 6 cm, 167 ud/min, szyjka 4 cm 😊
    16+1 - 162 g dziewczynki 🥰, 146 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
    19+2 - 303 g dziewczynki 🥰, 148 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
    II prenatalne (20+3) USG ok, 425 g dziewczynki 🥰
    22+1 - 564 g dziewczynki 🥰, 146 ud/min, szyjka 4,45 cm 😊

preg.png
  • Karolaa88 Ekspertka

Wysłany: 19 października, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika001 wrote:

I musisz oddać krew do 14.00 jeśli wynik ma być w tym samym dniu

Monika001 lubi tę wiadomość

2 x IUI nieudane
    punkcja VII 2022
    histeroskopia Artvimed
  • Monika001 Koleżanka

Wysłany: 19 października, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAJĄCZEK94 wrote:
    Od 7.30 😉

Dziękuję ☺️

Wstępnie się nastawiałam na punkcje w poniedziałek, niestety musimy troszkę do środy przeciągnąć.
    Już zaczynam odczuwać takie obciążenie na Janikach, mam nadzieję że do środy jakoś to będzie ✊

Nie wiem czy to stres czy co ale ostatnio mam dużą ochotę na słodycze 😏 też tak miałyście?

ZAJĄCZEK94 lubi tę wiadomość

Rozpoczęcie starań 2019

Angelius od 2023 GM
    03.2024 - histeroskopia (wycięcie przegrody macicy)
    10.2024 INV, protokół krótki - 23.10.2024 punkcja; pobrano 6 🥚, brak zarodków 😞

Podejrzenie endometriozy

11.2024 INV, protokół długi - 10.12.2024 punkcja; pobrano 8 🥚, ❄️❄️ 4AA, 4CB
  • izaz123 Autorytet

Wysłany: 19 października, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja w ogóle jestem w szoku ile przyjmujecie progesteronu i że musicie go sprawdzać. Ja wcześniej leczyłam się u PJ i na 5 transferow nigdy nie kazal sprawdzać poziomu proga. Do transferu była luteina a w razie bolu nospa i magnez. Przy pozytywnej becie prog w 8 dpt mialam ok. 10 i sama sobie dorzuciłam duphston.. cieszę sie ze teraz jestem u MP bo pewnie odstawa lekami będzie konkretna.

• Braknicku Autorytet

Wysłany: 19 października, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miałam dziś dziwną sytuację i proszę o pomoc :( jestem dwa dni po transferze. Transfer był trudny, krwawiłam podczas wykonywania i chwilę potem (nie bardzo ale delikatna krew była) przed chwilą zauważyłam na papierze toaletowym CZARNĄ wydzielinę. Było jej bardzo bardzo mało, dosłownie ciutka, ale wystraszyła mnie. Nigdy wcześniej nie miałam tak po transferze. Sprawdziłam od razu w środku :d czy jest tego więcej i nie było. Spotkałyście się z czymś takim?

• Yahu Autorytet

Wysłany: 19 października, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Braknicku wrote:
    Dziewczyny miałam dziś dziwną sytuację i proszę o pomoc :( jestem dwa dni po transferze. Transfer był trudny, krwawiłam podczas wykonywania i chwilę potem (nie bardzo ale delikatna krew była) przed chwilą zauważyłam na papierze toaletowym CZARNĄ wydzielinę. Było jej bardzo bardzo mało, dosłownie ciutka, ale wystraszyła mnie. Nigdy wcześniej nie miałam tak po transferze. Sprawdziłam od razu w środku :d czy jest tego więcej i nie było. Spotkałyście się z czymś takim?
    Kochana masz kontakt z dr? Może napisz smsa albo zadzwoń do kliniki? Dzisiaj chyba do 14 mają kryzys, a szkoda się stresować

Starania od 09.20
    05.21 GynCentrum→ 03.23 Angelius Katowice

Ona
    →92', AMH 3,58 (07.21)→ 3,15 (04.22)→1,65 (08.23),
    ❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo / dominacja estrogenowa / BIRADS-3 (02.2024) → BIRADS-2 (08.2024)
    ✔️ kariotyp / V Leiden / protrombina

On
    → 89',
    ❌ azoospermia (06.21)😭 / kolejne badania - kryptozoospermia 😪 / ŻPN I st. → laparoskopia 05.22 (brak poprawy)
    ✔️ genetyka / kariotyp / hormony

Plan i realizacja:
    → 09.23 I PICSI → 8🥚→7xMII→ 2❄️(5 doba)✔️
    → transfer odroczony (ryzyko OHSS)❌
    →17.10.24 - I FET, 2BC, CN:
    Encorton 1x 10, Neoparin 1x 0,4, Besins 3x 200;
    bHCG: 7dpt 28,1 mIU/ml; prog 36,51 ng/mL | 9dpt 29,4 mIU/ml | 11dpt 8,1 mIU/ml 💔
    → II FET - ...?

Losie bądź łaskawy 🙏
  • Yahu Autorytet

Wysłany: 19 października, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izaz123 wrote:
    Dziewczyny ja w ogóle jestem w szoku ile przyjmujecie progesteronu i że musicie go sprawdzać. Ja wcześniej leczyłam się u PJ i na 5 transferow nigdy nie kazal sprawdzać poziomu proga. Do transferu była luteina a w razie bolu nospa i magnez. Przy pozytywnej becie prog w 8 dpt mialam ok. 10 i sama sobie dorzuciłam duphston.. cieszę sie ze teraz jestem u MP bo pewnie odstawa lekami będzie konkretna.
    Też jestem u PJ, ale mi z kolei kazał sprawdzić proga dzień przed transferem i wysłać smsa, nawet odpisał, że wynik jest ok 🤷

Starania od 09.20
    05.21 GynCentrum→ 03.23 Angelius Katowice

Ona
    →92', AMH 3,58 (07.21)→ 3,15 (04.22)→1,65 (08.23),
    ❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo / dominacja estrogenowa / BIRADS-3 (02.2024) → BIRADS-2 (08.2024)
    ✔️ kariotyp / V Leiden / protrombina

On
    → 89',
    ❌ azoospermia (06.21)😭 / kolejne badania - kryptozoospermia 😪 / ŻPN I st. → laparoskopia 05.22 (brak poprawy)
    ✔️ genetyka / kariotyp / hormony

Plan i realizacja:
    → 09.23 I PICSI → 8🥚→7xMII→ 2❄️(5 doba)✔️
    → transfer odroczony (ryzyko OHSS)❌
    →17.10.24 - I FET, 2BC, CN:
    Encorton 1x 10, Neoparin 1x 0,4, Besins 3x 200;
    bHCG: 7dpt 28,1 mIU/ml; prog 36,51 ng/mL | 9dpt 29,4 mIU/ml | 11dpt 8,1 mIU/ml 💔
    → II FET - ...?

Losie bądź łaskawy 🙏
  • Braknicku Autorytet

Wysłany: 19 października, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yahu wrote:
    Kochana masz kontakt z dr? Może napisz smsa albo zadzwoń do kliniki? Dzisiaj chyba do 14 mają kryzys, a szkoda się stresować
    Niestety dziś do 10.30 są lekarze :( pytałam wczoraj bo chciałam przed 14 przyjechać na zastrzyk

‹‹ 4675 4676 4677 4678 4679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ