Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Braknicku wrote:Miałam też dziwną sytuację na zastrzyku, obok mnie jest centrum zastrzyków więc w weekendy tam chodzę czego bardzo nie lubię bo nigdy nie zakładają rekawcczek ani nawet nie myją rąk, a ja się boję odezwać 🙈 ale nie o tym. Pielęgniarka była całkiem miła, powiedziała że mam duże siniaki i żebym brała witaminę c, albo rutinoscorbin. Mówię jej że biorę clexane i acard i to pewnie od tego a ona zaczęła mnie namawiać żeby odstawić ten acard… w końcu na odjeb się powiedziałam jej że ok pogadam z lekarzem, a ona mówi że z lekarzem nie ma co rozmawiać żebym natychmiast odstawiła, nie chciała powiedzieć dlaczego. A teraz zastanawiam się czy ja może coś źle zrozumiałam i po transferze należy odstawić acard? Wiem, że nie…zawsze brałam ale już zgłupiałam, wystraszyła mnie
Ja mam zalecony żeby dalej brać i wiem że kobiety nawet już w zaawansowanej ciąży przy badaniach prenatalnych mają zalecane żeby braćUla.p -
invi pau wrote:Ja czuję brzuch jak na okres ale już takich skurczy nie mam. Najbardziej mnie martwią te wieczorne w dzień transferu a co jak to wszystko przekreśliło ?
-
Braknicku wrote:Kochana spokojnie. Macica ma naturalną czynność skurczową, nie ma takiej opcji że nawet na lekach nie ma skurczy. Poza tym niestety po transferze (ingerencji) często się pojawiają… większość moich koleżanek które naturalnie zaszły w ciążę mówiło że były w szoku że są w ciąży bo tak bardzo bolał je brzuch „na okres”. Nic nie przekreśliło spokojnie. Jak przejrzysz grupy/fora to jest bardzo dużo dziewczyn które miały skurcze i się udało
Tak myślisz ? Ja miałam takie dosyć silneUla.p -
invi pau wrote:Tak myślisz ? Ja miałam takie dosyć silne
-
Braknicku wrote:Tak myślę. Wiesz Ty też pewnie bardzo zwracałaś uwagę na każdy skurcz i być może w normalnych warunkach nie określiłabyś ich jako silne. Bardzo Cie proszę żebyś przestała się tym martwić, bo to Ci bardziej szkodzi. Nie masz wpływu na to, że były, zarodek i tak nie zagnieżdża się w dniu transferu
Dziękuję ci za wsparcie ❤️🩹 ja już tyle niepowodzeń że aż serce pęka.Ula.p -
invi pau wrote:Dziękuję ci za wsparcie ❤️🩹 ja już tyle niepowodzeń że aż serce pęka.
-
Braknicku wrote:Teraz to co realnie możesz zrobić to myśleć pozytywnie nie skupiaj się na skurczach tylko na tym że masz teraz szansę ja też miałam skurcze i w dniu transferu i potem, teraz też czuję. Będziemy się martwić jak we wtorek będzie ujemna beta teraz nie jest na to czas
Masz rację ! Czekamy do wtorku 😬Ula.p -
Dziewczyny dzisiaj progesteron 35 ng/ml
Wydaje mi się, że wszystko co mogłam zrobić przed transferem, zrobiłam. Czekam na ten poniedziałek i czuję jakby miał przyjść za miesiąc, a nie za 2 dni..
Ktoś transferuje też w poniedziałek ?Agulek24 lubi tę wiadomość
Ona- 36/ On- 37 niskie parametry (syn naturalnie, cc w IX 2017)
--> Start Artvimed Kraków 2020
2 x IUI nieudane
--> I procedura IVF ICSI Novum Warszawa
punkcja VII 2022
transfer 1 (IX 2022)--> 5.1.1 blastocysta, nieudany, transfer na niepękniętym pęcherzyku
histeroskopia Artvimed
transfer 2 (styczeń 2023) --> 5.1.2 blastocysta, ciąża biochemiczna
biopsja z wycinkiem endometrium- > NK 25/1mm2
transfer 3 (kwiecień 2023)-->3.2.2, 8dp beta <0,1 (włączony accofil, neoparin)
transfer 3 (czerwiec 2023)--> blastocysta 5.1.1 + 4.2.3; nieudane
--> Napromedica Białystok (VII- XII 2023)
diagnoza: nietolerancje pokarmowe + obustronne żylaki powrózka nasiennego u Męża
-->Provita Angelius Katowice (XII 2023 - obecnie)
Ona: AMH: 2,91 ng/ml
diagnoza: niedobór żelaza i ferrytyny, polipy w macicy, zalecona histeroskopia i IVF
On: otyłość, zaburzenia krzywej insulinowo- glukozowej, niska jakość nasienia -
Karolaa88 wrote:Dziewczyny dzisiaj progesteron 35 ng/ml
Wydaje mi się, że wszystko co mogłam zrobić przed transferem, zrobiłam. Czekam na ten poniedziałek i czuję jakby miał przyjść za miesiąc, a nie za 2 dni..
Ktoś transferuje też w poniedziałek ?Karolaa88 lubi tę wiadomość
-
Braknicku wrote:Ładny cykl naturalny czy bierzesz coś?
Sztuczny, czego ja nie biorę…. Estrofem, utrogestan i progesteron brains, wszystko 3x1
Poza tym sporo innych rzeczy, które się tu pojawiają, accofil, neoparin, acard, spasmoline, witaminy, w dniu transferu papaweryna i relaniumOna- 36/ On- 37 niskie parametry (syn naturalnie, cc w IX 2017)
2 x IUI nieudane
punkcja VII 2022
transfer 1 (IX 2022)--> 5.1.1 blastocysta, nieudany, transfer na niepękniętym pęcherzyku
histeroskopia Artvimed
diagnoza: nietolerancje pokarmowe + obustronne żylaki powrózka nasiennego u Męża
diagnoza: niedobór żelaza i ferrytyny, polipy w macicy, zalecona histeroskopia i IVF
Dziewczyny, kojarzycie może od której godziny czynny jest punkt pobrań krwi?
Byłam dzisiaj na kontroli i punkcja prawdopodobnie dopiero w środę. W poniedziałek mam kontrolę na 18:30 ale muszę zrobić badania krwi i nie uśmiecha mi się tam pół dnia czekać więc zrobić badania rano a po południu wizyta.
Mam prawie godzinę drogi w jedną stronę ale nie mam pewności czy robiąc badania w laboratorium w moim mieście, wyniki będą do wizyty 🤔Rozpoczęcie starań 2019
Angelius od 2023 GM
03.2024 - histeroskopia (wycięcie przegrody macicy)
10.2024 INV, protokół krótki - 23.10.2024 punkcja; pobrano 6 🥚, brak zarodków 😞
Podejrzenie endometriozy
11.2024 INV, protokół długi - 10.12.2024 punkcja; pobrano 8 🥚, ❄️❄️ 4AA, 4CB -
Monika001 wrote:Dziewczyny, kojarzycie może od której godziny czynny jest punkt pobrań krwi?
Byłam dzisiaj na kontroli i punkcja prawdopodobnie dopiero w środę. W poniedziałek mam kontrolę na 18:30 ale muszę zrobić badania krwi i nie uśmiecha mi się tam pół dnia czekać więc zrobić badania rano a po południu wizyta.
Mam prawie godzinę drogi w jedną stronę ale nie mam pewności czy robiąc badania w laboratorium w moim mieście, wyniki będą do wizyty 🤔
Od 7.30 😉Monika001 lubi tę wiadomość
Starania od 2021 roku.
KET (II AZ Czechy Reprofit) - 12.07.2024 r.
7dpt - beta 78, próg 22,78 ng/ml.
10dpt - beta 411,80, próg 24,40 ng/ml.
13dpt - beta 1757,80, próg 20,57 ng/ml.
15dpt - beta 3373,65, I USG - jest pęcherzyk ciążowy 3,7mm (IP - plamienia).
21dpt - II USG (plamienia - krwiaczki) - jest pęcherzyk żółtkowy z zarodkiem 🥰
25dpt - III USG (plamienia) - jest ❤️
7+5 - CRL 1,58 cm🥰
I prenatalne (11+6) USG ok, preeklampsja 1:39, hipotrofia 1:276 🙄
12+1- CRL 6 cm, 167 ud/min, szyjka 4 cm 😊
16+1 - 162 g dziewczynki 🥰, 146 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
19+2 - 303 g dziewczynki 🥰, 148 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
II prenatalne (20+3) USG ok, 425 g dziewczynki 🥰
22+1 - 564 g dziewczynki 🥰, 146 ud/min, szyjka 4,45 cm 😊
-
Monika001 wrote:Dziewczyny, kojarzycie może od której godziny czynny jest punkt pobrań krwi?
Mam prawie godzinę drogi w jedną stronę ale nie mam pewności czy robiąc badania w laboratorium w moim mieście, wyniki będą do wizyty 🤔
I musisz oddać krew do 14.00 jeśli wynik ma być w tym samym dniuMonika001 lubi tę wiadomość
Ona- 36/ On- 37 niskie parametry (syn naturalnie, cc w IX 2017)
2 x IUI nieudane
punkcja VII 2022
histeroskopia Artvimed
ZAJĄCZEK94 wrote:Od 7.30 😉
Dziękuję ☺️
Wstępnie się nastawiałam na punkcje w poniedziałek, niestety musimy troszkę do środy przeciągnąć.
Już zaczynam odczuwać takie obciążenie na Janikach, mam nadzieję że do środy jakoś to będzie ✊
Nie wiem czy to stres czy co ale ostatnio mam dużą ochotę na słodycze 😏 też tak miałyście?ZAJĄCZEK94 lubi tę wiadomość
Rozpoczęcie starań 2019
Angelius od 2023 GM
03.2024 - histeroskopia (wycięcie przegrody macicy)
10.2024 INV, protokół krótki - 23.10.2024 punkcja; pobrano 6 🥚, brak zarodków 😞
Podejrzenie endometriozy
11.2024 INV, protokół długi - 10.12.2024 punkcja; pobrano 8 🥚, ❄️❄️ 4AA, 4CB -
Dziewczyny ja w ogóle jestem w szoku ile przyjmujecie progesteronu i że musicie go sprawdzać. Ja wcześniej leczyłam się u PJ i na 5 transferow nigdy nie kazal sprawdzać poziomu proga. Do transferu była luteina a w razie bolu nospa i magnez. Przy pozytywnej becie prog w 8 dpt mialam ok. 10 i sama sobie dorzuciłam duphston.. cieszę sie ze teraz jestem u MP bo pewnie odstawa lekami będzie konkretna.
-
Dziewczyny miałam dziś dziwną sytuację i proszę o pomoc jestem dwa dni po transferze. Transfer był trudny, krwawiłam podczas wykonywania i chwilę potem (nie bardzo ale delikatna krew była) przed chwilą zauważyłam na papierze toaletowym CZARNĄ wydzielinę. Było jej bardzo bardzo mało, dosłownie ciutka, ale wystraszyła mnie. Nigdy wcześniej nie miałam tak po transferze. Sprawdziłam od razu w środku :d czy jest tego więcej i nie było. Spotkałyście się z czymś takim?
-
Braknicku wrote:Dziewczyny miałam dziś dziwną sytuację i proszę o pomoc jestem dwa dni po transferze. Transfer był trudny, krwawiłam podczas wykonywania i chwilę potem (nie bardzo ale delikatna krew była) przed chwilą zauważyłam na papierze toaletowym CZARNĄ wydzielinę. Było jej bardzo bardzo mało, dosłownie ciutka, ale wystraszyła mnie. Nigdy wcześniej nie miałam tak po transferze. Sprawdziłam od razu w środku :d czy jest tego więcej i nie było. Spotkałyście się z czymś takim?Starania od 09.20
05.21 GynCentrum→ 03.23 Angelius Katowice
Ona
→92', AMH 3,58 (07.21)→ 3,15 (04.22)→1,65 (08.23),
❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo / dominacja estrogenowa / BIRADS-3 (02.2024) → BIRADS-2 (08.2024)
✔️ kariotyp / V Leiden / protrombina
On
→ 89',
❌ azoospermia (06.21)😭 / kolejne badania - kryptozoospermia 😪 / ŻPN I st. → laparoskopia 05.22 (brak poprawy)
✔️ genetyka / kariotyp / hormony
Plan i realizacja:
→ 09.23 I PICSI → 8🥚→7xMII→ 2❄️(5 doba)✔️
→ transfer odroczony (ryzyko OHSS)❌
→17.10.24 - I FET, 2BC, CN:
Encorton 1x 10, Neoparin 1x 0,4, Besins 3x 200;
bHCG: 7dpt 28,1 mIU/ml; prog 36,51 ng/mL | 9dpt 29,4 mIU/ml | 11dpt 8,1 mIU/ml 💔
→ II FET - ...?
Losie bądź łaskawy 🙏 -
izaz123 wrote:Dziewczyny ja w ogóle jestem w szoku ile przyjmujecie progesteronu i że musicie go sprawdzać. Ja wcześniej leczyłam się u PJ i na 5 transferow nigdy nie kazal sprawdzać poziomu proga. Do transferu była luteina a w razie bolu nospa i magnez. Przy pozytywnej becie prog w 8 dpt mialam ok. 10 i sama sobie dorzuciłam duphston.. cieszę sie ze teraz jestem u MP bo pewnie odstawa lekami będzie konkretna.Starania od 09.20
05.21 GynCentrum→ 03.23 Angelius Katowice
Ona
→92', AMH 3,58 (07.21)→ 3,15 (04.22)→1,65 (08.23),
❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo / dominacja estrogenowa / BIRADS-3 (02.2024) → BIRADS-2 (08.2024)
✔️ kariotyp / V Leiden / protrombina
On
→ 89',
❌ azoospermia (06.21)😭 / kolejne badania - kryptozoospermia 😪 / ŻPN I st. → laparoskopia 05.22 (brak poprawy)
✔️ genetyka / kariotyp / hormony
Plan i realizacja:
→ 09.23 I PICSI → 8🥚→7xMII→ 2❄️(5 doba)✔️
→ transfer odroczony (ryzyko OHSS)❌
→17.10.24 - I FET, 2BC, CN:
Encorton 1x 10, Neoparin 1x 0,4, Besins 3x 200;
bHCG: 7dpt 28,1 mIU/ml; prog 36,51 ng/mL | 9dpt 29,4 mIU/ml | 11dpt 8,1 mIU/ml 💔
→ II FET - ...?
Losie bądź łaskawy 🙏