X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Angelius Provita- Katowice
Odpowiedz

Angelius Provita- Katowice

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NieJa wrote:
    Z PUREGONEM nie ma się co bać. Cienkie igły- na prawdę super na start. Skoro już wiesz z czym się to je to będzie jeszcze łatwiej,zobaczysz.

Przy drugiej stymulacji miałam tak ja Ty. Przy innych lekach. Pamiętaj żeby nie wbijać się w to samo msc 2x pod rząd. Postaraj się zmieniać strony. Dodam jeszcze, że w Uk pielęgniarki szkolą by wbijać w udo. To może być opcja zapasową jeśli już nie dasz rady w brzuchol.

Nie myslcie ze jestem miekkie jajo! :p
    No ale brzuch boli a czytalam ze menopur to malo przyjemnie jest..
    Nic no, wezme co bedzie trzeba:/
    Pikam sie naprzemiennie. Mam slady po wkluciach wiec dziobie sie w rzadku- wklucie obok wklucia co by miejsca starczylo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bolaloooooo :D

KateHawke, NieJa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauwazylam, ze jak pikam sie na lezaco to nie boli :D moze igla jakos inaczej wchodzi :D

• Yummymummy Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 wrote:
    Kochane mamy serduszko!!!! Jeszcze nie wierze, ze to się stało !!! Aaaaa!!!:)))) krwiak zmalał trzy razy , dalej leżenie i nicnierobienie ;)
    Tak się cieszeeee!!!!! Mega gratulacje! :) odpoczywaj duzooo!!!
    Jasio pozdrawia Was mega kopniakami!!! ;) jest dużo bardziej aktywny niż Nat. Mam wrazenie, ze przez pępek mi wyskoczy!

KateHawke, Erl, didik34 lubią tę wiadomość

Angelius
    IMSI kwiecień 2012- 3 zarodki
    Maj 2012-I-crio,2x8AA,beta:11dpt-267, córeczka ❤️ I.2013
    Marzec 2018-II-crio,1xblasto,beta:10dpt-261, synuś ❤️ XI.2018
  • Yummymummy Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam Dziewczyny , to co pisze Kate! Ogarnijcie najbardziej męczące rzeczy do 30tc... potem jest coraz gorzej z siła, energia... nie wspomnę o spaniu. Nie dość, ze śpię kiepsko, bo mi niewygodnie, to jeszcze takie mam sny, ze budzę się sztywna :( od kilku dni doszły mi bóle łydek, martwi mnie to, mam wrazenie jakby mi drętwiała na leżąco. W on pogadam o tym z lekarzem. Pranie przede mną. Kupiłam Lovely i Płyn Lupilu(nie znam go), ktoś może coś o nim powiedzieć? Cena atrakcyjna , bo 6,99, a te proszki i płyny dla dzieci zazwyczaja są drogie. Kupiłam 4 butelki, nie wiem czy dobrze, bo jak nAs uczuli.... :/ Wczoraj zrobiłam ogromne zamowienie internetowe na drobiazgi typu aptecznego, higienicznego, kosmetycznego i akcesriowego dla małego j dla mnie. Zostało mi pranie i kupno jakiegoś śpiwora do wózka, ciepłego kocyka np minky, pieluch i chusteczek. Resztę chyba mam. Jak u Was postęp tej studni bez dna? :D

Erl lubi tę wiadomość

Angelius
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Zauwazylam, ze jak pikam sie na lezaco to nie boli :D moze igla jakos inaczej wchodzi :D
    Mnie mniej bolało jak stałam. To jest właśnie wybranie najlepszej pozycji do wkłucia - jedni wolą stać, inni siedzieć, a jeszcze inni leżeć, grunt żeby nie bolało. A może boli cię ten mięsień bo właśnie za blisko się wkłuwasz. Obolałe miejsce jest i za chwilę znowu tam kłujesz. Spróbuj trochę dalej i niżej/wyżej - gwarancji nie dam ale może pomoże :)

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yummymummy wrote:
    Potwierdzam Dziewczyny , to co pisze Kate! Ogarnijcie najbardziej męczące rzeczy do 30tc... potem jest coraz gorzej z siła, energia... nie wspomnę o spaniu. Nie dość, ze śpię kiepsko, bo mi niewygodnie, to jeszcze takie mam sny, ze budzę się sztywna :( od kilku dni doszły mi bóle łydek, martwi mnie to, mam wrazenie jakby mi drętwiała na leżąco. W on pogadam o tym z lekarzem. Pranie przede mną. Kupiłam Lovely i Płyn Lupilu(nie znam go), ktoś może coś o nim powiedzieć? Cena atrakcyjna , bo 6,99, a te proszki i płyny dla dzieci zazwyczaja są drogie. Kupiłam 4 butelki, nie wiem czy dobrze, bo jak nAs uczuli.... :/ Wczoraj zrobiłam ogromne zamowienie internetowe na drobiazgi typu aptecznego, higienicznego, kosmetycznego i akcesriowego dla małego j dla mnie. Zostało mi pranie i kupno jakiegoś śpiwora do wózka, ciepłego kocyka np minky, pieluch i chusteczek. Resztę chyba mam. Jak u Was postęp tej studni bez dna? :D
    U mnie właściwie wszystko oprócz termometru (czekam aż ktoś zapyta co mi kupić :D ). Płyn to do płukania? Ja nie używam dla Nat - mówią że lepiej te pierwsze prania robić bez niego. Kupiłam płyn do prania z Białego Jelenia - tani, przyjemnie pachnie (taką typową czystością bez perfum).
    Mam to samo z nogami. Do tego mam wrażenie że dostałam syndromu niespokojnych nóg... W nocy dawałam poduszkę pod prześcieradło i na to nogi. Ale teraz nawet to nie pomaga i dokładam na to jeszcze rogala ciążowego.
    A spanie... Już nie pamiętam kiedy przespałam noc... Mówią wyśpij się bo po ciąży to są bezsenne noce. A jak tu spać jak co 1-1,5h trzeba siku, potem nogi rwą, a potem środek nocy dziecięciu się przypomni że trzeba spacer po macicy zaliczyć :D Yummy to kopanie też takie miałam - a teraz to takie przesuwanie ciała od środka. Normalnie "Obcy" XD Kojarzycie tę scenę jak obcy wyskakuje z klatki piersiowej gościa? I takie przesuwanie się od środka - ja też mam wrażenie że mi zaraz się nad pępkiem przebije :P

Yummymummy, Erl lubią tę wiadomość

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • Quczi Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, Erl ja też sapie jak lokomotywa. Ciężko mi z oddechem. Tylko leżąc jeszcze się da oddychać jakoś. Właśnie leżę w łóżku i nie chce mi się wstawać. Główki dzieci mam raz pod zebrami raz odwrotnie kręcą się strasznie. Brzuch się napina w momentach obrotu mocno i jak to mój mąż twierdzi świeci się hehe
    Didik leż i dbaj o kropeczka małego trzymam kciuki.

Erl, didik34 lubią tę wiadomość

bl9ch371t8hhoupo.png
    8lat starań, zmiana lekarza prowadzącego
    Serafin Clinic skierowanie na in vitro
    Provita in vitro pierwsza próba udana, ciąża mnoga - dr Serafin
    Ciaza bliźniacza bez problemów
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quczi a ja wczoraj jak czytałam o obniżaniu brzucha to tam było zdanie że przy bliźniętach często ten brzuch się nie obniża. Daj znać czy u ciebie powędruje w dół - jestem bardzo ciekawa.

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a zdarza sie ze z jednego zarodka robia sie bliznieta przy ivf?

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Zdarza się :) kiedyś czytałam że dziewczyna miała podane 2 zarodki a wyszły jej czworaczki :D ale to oczywiście mega rzadkie przypadki - ten był jedyny.

Yummymummy lubi tę wiadomość

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • njut Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Wtedy są jednojajowce ;)

STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
    3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
    2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
    on: FDNA 22%, HLA-C C1
    moja historia leczenia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    njut wrote:
    Wtedy są jednojajowce ;)

Wlasnie zastanawialo mnie czy to juz wiadomo przed transferem czy zarodek dzieli sie dopiero po ;)
    Czworaczki, o ja...

• Yummymummy Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    140

Nigdy tego nie miałam. Jedno, to płyn do prania bez perfum, barwników, pegów, drugi płyn do płukania i proszek. Płyny w lidlu po 6,99, a proszki po 9,99. Natalii rzeczy prałam w dzidziusiu, potem płukałam dwa razy, ale w samej wodzie, żeby jak najwiecej chemii wylazlo. Płynu do płukania używałam do kocyków, kombinezonów, sweterków, rzeczy, które bezpośrednio tj np body nie maja bezpośredniego kontaktu ze skora dziecka. A kocyki po samej wodze są sztywne i mało przyjemne...Kate! Na smierć zapomniałam o jeleniu! Ale ze mnie łoś! :D a dla siebie już na czas poporodowy do szpilata żel jelenia kupiłam :/ dzięki!!! Zaopatrze się!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 10:05

Angelius
  • njut Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptaszyna wrote:
    Wlasnie zastanawialo mnie czy to juz wiadomo przed transferem czy zarodek dzieli sie dopiero po ;)
    Czworaczki, o ja...
    A zawsze mogą się jeszcze podzielić na 3 ;)
    W Polsce Max to chyba pięcioraczki jednojajowe z okolic Kielc :D

Yummymummy, KateHawke lubią tę wiadomość

STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
    3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
    2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
    A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
    on: FDNA 22%, HLA-C C1
    moja historia leczenia
  • czar-nula Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sapania to ja też sapię, aż samej mi to przeszkadza :D Yumm takie drętwienia nóg mogą być niebezpieczne, lepiej porozmawiaj o tym z lekarzem. Co do płynów to ja też mam do płukania JELP. Do prania Lovela i do ręcznego płyn Bambi - też był niedrogi.
    Z wyprawkowych rzeczy brakuje mi do szpitala podkładów do przewijania, sama bym o nich nie pomyślała, podpowiedziały mi dziewczyny po fioletowej stronie. W tym tyg ma być największa inwestycja czyli wózek :D Powiedzcie dziewczyny czy kupujecie bazę pod fotelik? Bo okazuje się, że na skórze w samochodzie fotelik mi trochę jeździ ;/ W bazie siedział idealnie.

Yummymummy lubi tę wiadomość

4 lata walki, 3 nieudane transfery
    leczenie immuno JP i...
    crio 7dpt 58,78 9dpt 104,23 12dpt 540,27 :)
    tb73e6yd8jub8trg.png
    2019 naturalsik :)
    w5wqroeqgd7aoonm.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czar-nula wrote:
    Co do sapania to ja też sapię, aż samej mi to przeszkadza :D Yumm takie drętwienia nóg mogą być niebezpieczne, lepiej porozmawiaj o tym z lekarzem. Co do płynów to ja też mam do płukania JELP. Do prania Lovela i do ręcznego płyn Bambi - też był niedrogi.
    Z wyprawkowych rzeczy brakuje mi do szpitala podkładów do przewijania, sama bym o nich nie pomyślała, podpowiedziały mi dziewczyny po fioletowej stronie. W tym tyg ma być największa inwestycja czyli wózek :D Powiedzcie dziewczyny czy kupujecie bazę pod fotelik? Bo okazuje się, że na skórze w samochodzie fotelik mi trochę jeździ ;/ W bazie siedział idealnie.
    Ja kupiłam cały zestaw używany razem z bazą. EMek ma ISOFIX w pakiecie auta a mi dokupił i dorobił porządny ISOFIX. Także mogę wziąć nosidełko i robić tylko Klik i już. A tego jeżdżenia po kanapie właśnie się bałam - że źle zapnę i będzie kicha...

czar-nula lubi tę wiadomość

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • Quczi Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja jeszcze nie wypralam nic. Chyba dlatego że jak wypiore to moja glowa może mi zadziałać na zasadzie rodzimy haha. Na razie brzuch bardzo wysoko wygląda jak piłka do kopania. Zawsze marzyłam o blizniakach więc dlatego się zdecydowałam:) bylam przygotowana na każdą.opcje. mu lekarz powiedział 2 zarodku większa szansa że się ktorys przyjmie więc to było dla mnie najważniejsze żeby się jakiś choć jeden przyjął. Trochę miednica boli jak się nachodze w dzień. Chciałabym jeszcze te 2 tyg wytrzymać. Rodzić chce w rudzie śląskiej

bl9ch371t8hhoupo.png
    8lat starań, zmiana lekarza prowadzącego
    Serafin Clinic skierowanie na in vitro
    Provita in vitro pierwsza próba udana, ciąża mnoga - dr Serafin
    Ciaza bliźniacza bez problemów
  • czar-nula Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quczi wrote:
    Kurde ja jeszcze nie wypralam nic. Chyba dlatego że jak wypiore to moja glowa może mi zadziałać na zasadzie rodzimy haha. Na razie brzuch bardzo wysoko wygląda jak piłka do kopania. Zawsze marzyłam o blizniakach więc dlatego się zdecydowałam:) bylam przygotowana na każdą.opcje. mu lekarz powiedział 2 zarodku większa szansa że się ktorys przyjmie więc to było dla mnie najważniejsze żeby się jakiś choć jeden przyjął. Trochę miednica boli jak się nachodze w dzień. Chciałabym jeszcze te 2 tyg wytrzymać. Rodzić chce w rudzie śląskiej
    To lepiej czym prędzej zacznij prać :) Ja wstawiłam właśnie czwarte ;) też miałam podawane 2 zarodki z nadzieją na bliźniaki a los zdecydował inaczej :) teraz z perspektywy czasu widzę, że nie mielibyśmy zwyczajnie miejsca na dwójkę maluchów. Do sypialni na styk weszło łóżeczko. Komodę mam w ogóle w schowku. Salooonów się zachciało haha :D nieno kiedyś planujemy na poddaszu zrobić pokoje, ale póki co miejsce na jednego brzdąca :) Słyszałam dobre opinie o szpitalu w Rudzie. Szczególnie pod względem wcześniejszych porodów.

4 lata walki, 3 nieudane transfery
    leczenie immuno JP i...
    crio 7dpt 58,78 9dpt 104,23 12dpt 540,27 :)
    tb73e6yd8jub8trg.png
    2019 naturalsik :)
    w5wqroeqgd7aoonm.png
  • Molyy Ekspertka

Wysłany: 11 września 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.. Podczytuje Was tu co jakiś czas... I widzę że wszystko idzie w dobrym kierunku.. Czyli coraz więcej przyszłych mamusiek.. Cieszę się bardzo.. U mnie już 12 tydzień.. I Maluszek sobie rośnie.. I jest już taki słodki.. Ze jak go widzę na USG to się zawsze wzrusze..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 11:56

Erl, Yummymummy, njut, h_anulka, NieJa, didik34, Quczi, bbeczka91, ania8306, Bejzi lubią tę wiadomość

Molyy
‹‹ 469 470 471 472 473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ