Angelius Provita- Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNieJa wrote:Z PUREGONEM nie ma się co bać. Cienkie igły- na prawdę super na start. Skoro już wiesz z czym się to je to będzie jeszcze łatwiej,zobaczysz.
Przy drugiej stymulacji miałam tak ja Ty. Przy innych lekach. Pamiętaj żeby nie wbijać się w to samo msc 2x pod rząd. Postaraj się zmieniać strony. Dodam jeszcze, że w Uk pielęgniarki szkolą by wbijać w udo. To może być opcja zapasową jeśli już nie dasz rady w brzuchol.
Nie myslcie ze jestem miekkie jajo! :p
No ale brzuch boli a czytalam ze menopur to malo przyjemnie jest..
Nic no, wezme co bedzie trzeba:/
Pikam sie naprzemiennie. Mam slady po wkluciach wiec dziobie sie w rzadku- wklucie obok wklucia co by miejsca starczylo -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
didik34 wrote:Kochane mamy serduszko!!!! Jeszcze nie wierze, ze to się stało !!! Aaaaa!!!
))) krwiak zmalał trzy razy , dalej leżenie i nicnierobienie
odpoczywaj duzooo!!!
Jasio pozdrawia Was mega kopniakami!!!jest dużo bardziej aktywny niż Nat. Mam wrazenie, ze przez pępek mi wyskoczy!
KateHawke, Erl, didik34 lubią tę wiadomość
Angelius
IMSI kwiecień 2012- 3 zarodki
Maj 2012-I-crio,2x8AA,beta:11dpt-267, córeczka ❤️ I.2013
Marzec 2018-II-crio,1xblasto,beta:10dpt-261, synuś ❤️ XI.2018 -
Potwierdzam Dziewczyny , to co pisze Kate! Ogarnijcie najbardziej męczące rzeczy do 30tc... potem jest coraz gorzej z siła, energia... nie wspomnę o spaniu. Nie dość, ze śpię kiepsko, bo mi niewygodnie, to jeszcze takie mam sny, ze budzę się sztywna
od kilku dni doszły mi bóle łydek, martwi mnie to, mam wrazenie jakby mi drętwiała na leżąco. W on pogadam o tym z lekarzem. Pranie przede mną. Kupiłam Lovely i Płyn Lupilu(nie znam go), ktoś może coś o nim powiedzieć? Cena atrakcyjna , bo 6,99, a te proszki i płyny dla dzieci zazwyczaja są drogie. Kupiłam 4 butelki, nie wiem czy dobrze, bo jak nAs uczuli....
Wczoraj zrobiłam ogromne zamowienie internetowe na drobiazgi typu aptecznego, higienicznego, kosmetycznego i akcesriowego dla małego j dla mnie. Zostało mi pranie i kupno jakiegoś śpiwora do wózka, ciepłego kocyka np minky, pieluch i chusteczek. Resztę chyba mam. Jak u Was postęp tej studni bez dna?
Erl lubi tę wiadomość
Angelius
Ptaszyna wrote:Zauwazylam, ze jak pikam sie na lezaco to nie boli
moze igla jakos inaczej wchodzi
-
Yummymummy wrote:Potwierdzam Dziewczyny , to co pisze Kate! Ogarnijcie najbardziej męczące rzeczy do 30tc... potem jest coraz gorzej z siła, energia... nie wspomnę o spaniu. Nie dość, ze śpię kiepsko, bo mi niewygodnie, to jeszcze takie mam sny, ze budzę się sztywna
od kilku dni doszły mi bóle łydek, martwi mnie to, mam wrazenie jakby mi drętwiała na leżąco. W on pogadam o tym z lekarzem. Pranie przede mną. Kupiłam Lovely i Płyn Lupilu(nie znam go), ktoś może coś o nim powiedzieć? Cena atrakcyjna , bo 6,99, a te proszki i płyny dla dzieci zazwyczaja są drogie. Kupiłam 4 butelki, nie wiem czy dobrze, bo jak nAs uczuli....
Wczoraj zrobiłam ogromne zamowienie internetowe na drobiazgi typu aptecznego, higienicznego, kosmetycznego i akcesriowego dla małego j dla mnie. Zostało mi pranie i kupno jakiegoś śpiwora do wózka, ciepłego kocyka np minky, pieluch i chusteczek. Resztę chyba mam. Jak u Was postęp tej studni bez dna?
). Płyn to do płukania? Ja nie używam dla Nat - mówią że lepiej te pierwsze prania robić bez niego. Kupiłam płyn do prania z Białego Jelenia - tani, przyjemnie pachnie (taką typową czystością bez perfum).
Mam to samo z nogami. Do tego mam wrażenie że dostałam syndromu niespokojnych nóg... W nocy dawałam poduszkę pod prześcieradło i na to nogi. Ale teraz nawet to nie pomaga i dokładam na to jeszcze rogala ciążowego.
A spanie... Już nie pamiętam kiedy przespałam noc... Mówią wyśpij się bo po ciąży to są bezsenne noce. A jak tu spać jak co 1-1,5h trzeba siku, potem nogi rwą, a potem środek nocy dziecięciu się przypomni że trzeba spacer po macicy zaliczyćYummy to kopanie też takie miałam - a teraz to takie przesuwanie ciała od środka. Normalnie "Obcy"
Kojarzycie tę scenę jak obcy wyskakuje z klatki piersiowej gościa? I takie przesuwanie się od środka - ja też mam wrażenie że mi zaraz się nad pępkiem przebije
Yummymummy, Erl lubią tę wiadomość
-
Kate, Erl ja też sapie jak lokomotywa. Ciężko mi z oddechem. Tylko leżąc jeszcze się da oddychać jakoś. Właśnie leżę w łóżku i nie chce mi się wstawać. Główki dzieci mam raz pod zebrami raz odwrotnie kręcą się strasznie. Brzuch się napina w momentach obrotu mocno i jak to mój mąż twierdzi świeci się hehe
Didik leż i dbaj o kropeczka małego trzymam kciuki.
Erl, didik34 lubią tę wiadomość
8lat starań, zmiana lekarza prowadzącego
Serafin Clinic skierowanie na in vitro
Provita in vitro pierwsza próba udana, ciąża mnoga - dr Serafin
Ciaza bliźniacza bez problemów -
nick nieaktualny
-
Ptaszyna wrote:Dziewczyny a zdarza sie ze z jednego zarodka robia sie bliznieta przy ivf?
kiedyś czytałam że dziewczyna miała podane 2 zarodki a wyszły jej czworaczki
ale to oczywiście mega rzadkie przypadki - ten był jedyny.
Yummymummy lubi tę wiadomość
-
Ptaszyna wrote:Dziewczyny a zdarza sie ze z jednego zarodka robia sie bliznieta przy ivf?STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
on: FDNA 22%, HLA-C C1
moja historia leczenia -
nick nieaktualny
-
Nigdy tego nie miałam. Jedno, to płyn do prania bez perfum, barwników, pegów, drugi płyn do płukania i proszek. Płyny w lidlu po 6,99, a proszki po 9,99. Natalii rzeczy prałam w dzidziusiu, potem płukałam dwa razy, ale w samej wodzie, żeby jak najwiecej chemii wylazlo. Płynu do płukania używałam do kocyków, kombinezonów, sweterków, rzeczy, które bezpośrednio tj np body nie maja bezpośredniego kontaktu ze skora dziecka. A kocyki po samej wodze są sztywne i mało przyjemne...Kate! Na smierć zapomniałam o jeleniu! Ale ze mnie łoś!a dla siebie już na czas poporodowy do szpilata żel jelenia kupiłam
dzięki!!! Zaopatrze się!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 10:05
Angelius
Ptaszyna wrote:Wlasnie zastanawialo mnie czy to juz wiadomo przed transferem czy zarodek dzieli sie dopiero po
Czworaczki, o ja...
W Polsce Max to chyba pięcioraczki jednojajowe z okolic KielcYummymummy, KateHawke lubią tę wiadomość
STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
on: FDNA 22%, HLA-C C1
moja historia leczenia -
Co do sapania to ja też sapię, aż samej mi to przeszkadza
Yumm takie drętwienia nóg mogą być niebezpieczne, lepiej porozmawiaj o tym z lekarzem. Co do płynów to ja też mam do płukania JELP. Do prania Lovela i do ręcznego płyn Bambi - też był niedrogi.
Z wyprawkowych rzeczy brakuje mi do szpitala podkładów do przewijania, sama bym o nich nie pomyślała, podpowiedziały mi dziewczyny po fioletowej stronie. W tym tyg ma być największa inwestycja czyli wózekPowiedzcie dziewczyny czy kupujecie bazę pod fotelik? Bo okazuje się, że na skórze w samochodzie fotelik mi trochę jeździ ;/ W bazie siedział idealnie.
Yummymummy lubi tę wiadomość
4 lata walki, 3 nieudane transfery
leczenie immuno JP i...
crio 7dpt 58,78 9dpt 104,23 12dpt 540,27
2019 naturalsik
-
czar-nula wrote:Co do sapania to ja też sapię, aż samej mi to przeszkadza
Yumm takie drętwienia nóg mogą być niebezpieczne, lepiej porozmawiaj o tym z lekarzem. Co do płynów to ja też mam do płukania JELP. Do prania Lovela i do ręcznego płyn Bambi - też był niedrogi.
Z wyprawkowych rzeczy brakuje mi do szpitala podkładów do przewijania, sama bym o nich nie pomyślała, podpowiedziały mi dziewczyny po fioletowej stronie. W tym tyg ma być największa inwestycja czyli wózekPowiedzcie dziewczyny czy kupujecie bazę pod fotelik? Bo okazuje się, że na skórze w samochodzie fotelik mi trochę jeździ ;/ W bazie siedział idealnie.
czar-nula lubi tę wiadomość
-
Kurde ja jeszcze nie wypralam nic. Chyba dlatego że jak wypiore to moja glowa może mi zadziałać na zasadzie rodzimy haha. Na razie brzuch bardzo wysoko wygląda jak piłka do kopania. Zawsze marzyłam o blizniakach więc dlatego się zdecydowałam:) bylam przygotowana na każdą.opcje. mu lekarz powiedział 2 zarodku większa szansa że się ktorys przyjmie więc to było dla mnie najważniejsze żeby się jakiś choć jeden przyjął. Trochę miednica boli jak się nachodze w dzień. Chciałabym jeszcze te 2 tyg wytrzymać. Rodzić chce w rudzie śląskiej
8lat starań, zmiana lekarza prowadzącego
Serafin Clinic skierowanie na in vitro
Provita in vitro pierwsza próba udana, ciąża mnoga - dr Serafin
Ciaza bliźniacza bez problemów -
Quczi wrote:Kurde ja jeszcze nie wypralam nic. Chyba dlatego że jak wypiore to moja glowa może mi zadziałać na zasadzie rodzimy haha. Na razie brzuch bardzo wysoko wygląda jak piłka do kopania. Zawsze marzyłam o blizniakach więc dlatego się zdecydowałam:) bylam przygotowana na każdą.opcje. mu lekarz powiedział 2 zarodku większa szansa że się ktorys przyjmie więc to było dla mnie najważniejsze żeby się jakiś choć jeden przyjął. Trochę miednica boli jak się nachodze w dzień. Chciałabym jeszcze te 2 tyg wytrzymać. Rodzić chce w rudzie śląskiej
Ja wstawiłam właśnie czwarte
też miałam podawane 2 zarodki z nadzieją na bliźniaki a los zdecydował inaczej
teraz z perspektywy czasu widzę, że nie mielibyśmy zwyczajnie miejsca na dwójkę maluchów. Do sypialni na styk weszło łóżeczko. Komodę mam w ogóle w schowku. Salooonów się zachciało haha
nieno kiedyś planujemy na poddaszu zrobić pokoje, ale póki co miejsce na jednego brzdąca
Słyszałam dobre opinie o szpitalu w Rudzie. Szczególnie pod względem wcześniejszych porodów.
4 lata walki, 3 nieudane transfery
leczenie immuno JP i...
crio 7dpt 58,78 9dpt 104,23 12dpt 540,27
2019 naturalsik
-
Cześć dziewczyny.. Podczytuje Was tu co jakiś czas... I widzę że wszystko idzie w dobrym kierunku.. Czyli coraz więcej przyszłych mamusiek.. Cieszę się bardzo.. U mnie już 12 tydzień.. I Maluszek sobie rośnie.. I jest już taki słodki.. Ze jak go widzę na USG to się zawsze wzrusze..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 11:56
Erl, Yummymummy, njut, h_anulka, NieJa, didik34, Quczi, bbeczka91, ania8306, Bejzi lubią tę wiadomość
Molyy